2016. november 30., szerda

A LEGSÖTÉTEBB ÉJSZAKA

A legsötétebb éjszaka is idővel véget ér, és kisüt a nap, mondá Hosszú Katinka, most, hogy kisütött a nap és lemondott a Magyar Úszószövetség elnöke, Gyárfás Tamás.
Gyárfás lemondó nyilatkozatában elegáns és visszafogott volt.
"Köszönöm. 1993-ban lettem az úszószövetség elnöke. Megtiszteltetés, hogy együttműködhettem nagyszerű edzőkkel, szakvezetőkkel és csodálatos versenyzőkkel. Nagy élmény, hogy részese lehettem öt hazai rendezésű Európa-bajnokságnak, boldogság, hogy ott lehettem, amikor sikerült elnyerni a FINA világbajnokság megrendezése jogát. A legeslegnagyobb öröm pedig az, hogy már látom az újonnan épülő úszókomplexumot. Kívánom, hogy a legeredményesebb sportág mielőbbi közgyűlése a legalkalmasabb elnököt válassza meg. Ezennel lemondok, mert úgy érzem, hogy most ezzel segíthetek a legjobban."

Természetesen a boszorkányüldözések hazai rituáléja szerint ez sem volt elegendő, hiszen még életben van, az uszodák sem az ő vérével vannak feltöltve, ezért még kap néhány kritikai észrevételt a tárgyilagosság jegyében.
Például "Köszöni a milliárdokat, a fényt, a csillogást, de most mennie kell", írja a határokon átívelő szellemi táplálék, feledve, hogy Gyárfás nemhogy milliárdokat, de a fizetését sem vette fel, és a győzelmek utáni prémiumokból sem kapott egy rohadt buznyákot sem.
Mindegy, ne merüljünk alá a bulvár-újságíró lelkivilágának bugyraiba, túl sötét van ott és nem vagyunk mi Hosszú Katinkák, aki a legsötétebb éjszakában úszott sok-sok éven keresztül.
Nem csoda, hogy ennek utána rövid távon és sötétségben verhetetlen, örüljünk inkább annak, hogy  megoldódott a nemzet problémája, sikerült szétverni a legsikeresebb magyar sportág vezetését, megjöttek a dögevők, akik majd végképp elintézik a magyar úszósport hulláját.
Nem nehéz észrevenni a történéseken a Fidesz kezenyomát, a romboláshoz nagyon értenek és bejáratott módszereik vannak.
Jön majd a pártkatona, ha nem ő jön, akkor ő mondja majd meg, hogy mi is a véleménye az új elnöknek, nehogy gondolkodnia kelljen.


Hogy Gyárfással mi lesz, az kérdéses, a Fidesz nem szokta az értékeket veszni hagyni, egészen addig próbálja felhasználni az áldozatot, mígcsak Pedigree Pal nem lesz belőle.
Gyárfás részt vesz a vizes világbajnokság szervezésében, és ez az utolsó lehetősége - ha hagyják - hogy indulhasson a FINA elnöki tisztségéért, melynek elnyerésére eddig erős esélye volt.
Az ő döntésén múlik, hogy részt kíván-e venni ebben a cirkuszban, vagy hagyja az egészet a fenébe, számára ez nem egzisztenciális kérdés.
Ha esze van, kiszáll, mert most mindent meg fognak igérni neki, de 
betartani semmit nem fognak, ő lenne az aranyhal, melyet jóízűen megreggelizne Orbán, hiszen már teljesítette három kívánságát.
Ha hisz nekik, hibát követ el.
Ellenben alapíthatna egy új úszóiskolát, hadd örüljön a pléhlédi.
Vannak kifejezések, melyek védettek, nem okvetlenül jogszabállyal, de a jóízlés tiltja, hogy felhasználjuk saját céljainkra - például nem lehet Németh Szilárd "A haza bölcse" Orbán se "A legnagyobb magyar" - a Vaslady pedig Margaret Thatcher volt.
Jellemző a gátlástalanságra és a dús fantáziára a névválasztás, Katinkánkat csak ennek alapján is felveszik a Fideszbe, úsznia se kell.


A probléma tovább nem is nagyon érdekel, majd megoldják a Hosszú Katinka farvizén úszó versenyzők és sportvezetők, még a lelkiismeretükkel sem kell elszámolniuk, hiszen nincs nekik.
Huszonhárom év sikeres munkáját nullázta le egy gusztustalan akarnok meg a nője, de ez nem jöhetett volna létre a politika és a társadalom támogatása nélkül.
Nagyobb itt a baj, mint gondolni lehetett, itt a társadalom beteg, értékvesztett és elbutult, de persze a népet nem lehet leváltani, és talán nem is kell.
Tanuljunk kollektívan, ennek pedig ez a módja.
Majd beszélgessünk erről huszonhárom év múlva, ez a Kádár-rendszer kapcsán már összejött, lehet összehasonlítani - ilyen volt, ilyen lett...
Ez a társadalom képtelen elképzelni, hogy a magyar úszósportot ilyen színvonalra hozni óriási teljesítmény.
Lepusztítani sokkal hamarabb lehet majd...


Ne legyen igazam.


:O)))

40 megjegyzés:

NewTiborc írta...

Kedves PuPu!
Ezért megint rád repülnek az ostobák, de tökéletesen igaz amit írtál. Gratula.

PuPu írta...

Látnok vagy...
:O)))

1970 írta...

"Majd beszélgessünk erről huszonhárom év múlva, ez a Kádár-rendszer kapcsán már összejött, lehet összehasonlítani - ilyen volt, ilyen lett..."

Amennyiben ugyanez a helyzet áll elő az úszósporttal is, akkor nagyon nagy mélységbe fog zuhanni:(

Frank írta...

Kérdezik Gyárfást:
- Tamás, végül miért mondtál le?
Gyárfás legyint:
- Hosszú!

csakafidesz? írta...

Gyárfés nem volt soha a "szívem csücske" de most eljött az a pillanat, amikor Katnkának és cinkostársainak igazán lesülhetne...
Azok a megjegyzések amiket az ijú hölgy megengedett magának az tiszteletlen, cinikus és felháborrítóan sportszerütlen,
A bunyőban ha valaki állj után odacsap az ellenfelének, azért azonnali lelétetés jár.
Én mindrnesetre gondolkodás nélkül kiutasítanám mindannyiukat a küzdőtérről.
A mór mgtette...
Oszt jónapot'

Névtelen írta...

neveletlen

Itt egy összefoglaló Gyárfás munkásságáról. Szerintem, ő sem egy angyal.:)

https://atlatszo.hu//2016/01/21/velunk-elo-nyolcvanas-evek-gyarfas-tamas-portreja/

kekec írta...

Pupu. lehet, hogy ostoba vagyok, de ez megint "nem tetszik" Bocsi!
Mert az úszásból élők számára elég sérelmes, hogy MÉG MINDIG nem adták ki nekik azt az őket illető jutalmat, amit a qurmány már átutalt az úszószövetség részére. Nem véletlenül zárkóztak fel Hosszú mögé pont azok, akik az eredményeket hozták és a sérelmet legjobban érezték.
Azért az úszósportot belülről ismerőket sommásan nem minősíteném felhergelt csőcseléknek, akik szegény ártatlan bégető báránykára rontanak!
Ezzel együtt a Rapülőkkel értek egyet:"Még ne remélj! Lesz még rosszabb" Különös tekintettel arra, hogy Gyárfás környezete a helyén maradt.
Számomra az átlátszó portréja most meggyőzőbb volt.

Attila írta...

Üdv!

Valahogy volt egy ilyen sejtésem amit Pupu írt. Nem vagyok járatos a sport belső bugyraiban, de valahogy fura volt az egész ügy! A jutalom kiosztása meg meg nem csupán Gyárfásékon múlik. Lehet rosszul tudom, de a MOB és a MUSZ aktatologatása is belejátszik. Majd megkeresem az erről szóló cikket.

Promenad írta...

Egy régi közmondás jutott az eszembe a derék jenki kapcsán : Engedd be a tótot, kiver a házadból.

Egyébként meg a jövő évi vizes VB-nek-amelynek Gyárfás volt a szülőatyja és a motorja-immáron annyi !

1970 írta...

Az átlátszó cikkében a "létező szocializmus által bojkottált 1984-es olimpia" kitétel szerepel.
Ezek szerint Románia nem volt a "létező szocializmus" része?

Névtelen írta...

neveletlen

A 'létező szocializmusba' sok minden belefér. A román (sokszor külön utas) külpolitika, a jugó önigazgatás, és a legvidámabb barakk (hurrá!) is. :)

Névtelen írta...

A lovettához a szövetségnek nem sok köze van, ellenben szépen lehet ezt is Gyárfásra kenni.
˝A mai napig nem kapták meg jutalmaikat a riói olimpián és paralimpián pontszerző helyen végzett sportolók és az őket felkészítő szakemberek. A kifizetés a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) feladata, a forrást azonban az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kell biztosítani. A MOB az Emmit hibáztatja a jelentős késlekedésért, az Emmi azt állítja, a MOB adta le túl későn a jutalmazottak névsorát.˝

Névtelen írta...

neveletlen

Jelenleg 100+ milliárdnál tartunk, az eredeti, 20 milliárdos költségvetés helyett.
Aki ehhez a nevét adja, az egy wizesfütyi. Én meg bol-dog-talan.:(

http://hvg.hu/gazdasag/20161130_Adott_a_kormany_meg_hetmilliardot_a_jovo_evi_vizes_vbre#rss

Névtelen írta...


„Huszonhárom év sikeres munkáját nullázta le egy gusztustalan akarnok meg a nője”

Hosszú Katinka és edzője Shane Tusup háromszoros olimpiai, ötszörös világ- és tizenháromszoros Európa-bajnok! Alulmúlhatatlanul útszéli hangnemben beszélsz róluk, ami az „igazságodtól” függetlenül a kurucinfo mellé helyezi a blogodat. Eddig olvastalak.

:O(((

NewTiborc írta...

Kedves Kekec!
Ha csendben maradtál volna, most bölcs lennél.
Ezt tudtad?
"A lovettához a szövetségnek nem sok köze van, ellenben szépen lehet ezt is Gyárfásra kenni.
˝A mai napig nem kapták meg jutalmaikat a riói olimpián és paralimpián pontszerző helyen végzett sportolók és az őket felkészítő szakemberek. A kifizetés a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) feladata, a forrást azonban az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kell biztosítani. A MOB az Emmit hibáztatja a jelentős késlekedésért, az Emmi azt állítja, a MOB adta le túl későn a jutalmazottak névsorát.˝
Nos, ha tudtad jellemtelen vagy, ha nem, akkor ostoba. De úgy látszik manapság menő dolog belerúgni a haldoklóba, nem baj ha az nem is igaz. Már most kezditek a Gyárfásra kenni a kakit, mondván a sleppje a helyén maradt, semmi sem változik.
Akkor azt kérdezném, a Katinkátok az a szende kislány miért nem az egész vezetőség lemondását követelte? Ja, hogy a férjuram csak egy helyet tud betölteni?
Hogy Te honnan ismered az úszósportot belülről, azt nem tudom, de én speciel 27 éve kerülgetem az uszodát, de nem kívülről, hanem belülről. Azt engedd meg nekem, mint ezideje úszást művelő nyugger, hogy megítélgessem mi is folyik arrafelé. Már a Kiss László üggyel kapcsolatban is leírtam Nektek, hogy lassan úgy néz ki, hogy a bordélyházi leányzó felháborodása is jogos, mert uram bocsá' megdugták. Talán nem lehetne megkérdezni a sértett leányzót, mit is keresett a gondnoki lakásban? Azt hitte talán, hogy jön a kisjézuska? Utólag mindenki azt mond amit akar.
Az meg külön gusztustalan a Katinka duo részéről, hogy a Kiss L. múltjában gusztustalanul vájkáltak, azért mert azt remélték a Gyárfás belebukik. Gondolom ezt nem vitatod, ez most már egyértelműen kiderült. Úgy mellesleg a Katinkának mi köze van az ötven évvel ezelötti eseményekhez, mint árkon kívüli taccsmesternek?
Nyugodj meg, hamarosan lesz meglepetésed.

Névtelen írta...

pupu te undorito modon bánsz egy növel aki azért talán többet ért az uszáshoz mint te, aki a falusi pocsolyában is csak lábbal tapiskáltál gyerek korodban. minden véleményedet el lehetett volna fogadni, ha ebben a témában nem léped át azt a határt amit te is felháboritonak tartanál, ha a feleségeddel kapcsolaban fogalmaznák meg...

csakafidesz? írta...

Névtelen!
Nincs egyáltalán igazságod. Ha nevezetesen egy magas tudású szakember - aki nem csak úszni tud, hanem az országnak jelentős gazdasági hasznot is hoz - ha elkövet egy nyílvánvaló bűncselekményt akkor függetlenül addigi teljesítményétől egyszerű bűnözővé válik.
A "karaktergyilkosság" is bűncselekmény, csak a társadalom szemet "huny" felette és ezért általában büntetlenül marad. A célzott személy viszont egy életen keresztül viseli ennek minden következményét. Vagy itt az ember nem is számít? Van akinek minden elnézhető és van aki érdemeitől eltekintve eldobható mint egy "teletrombitált" zsebkendő?
Bájos volt. Ma reggel a ATV-n egy felejhető nevű újságírónak kérdésre válaszolva volt "képe" azt válaszolni, hogy nem Gyárfás emelte ilyen magaslatokra az úszósportot, hanem pontosan fordítva történt. Őt az úszók sikerei tették naggyá!
Ekkora nettó baromságot még nem is hallottam! Ez pontosan azonos a tyúk vagy tojás kérdésével. Ez az úr nem ismeri a hozzáadott érték fogalmát? Vagy ő is netán pustán csak "politikai" feladatot teljesít?
Sok kérdés lenne még, de minek? Ebben a "kávéházban" úgyis csak 50-100 év múlva lészen nyugalom. Addig mindenki azt mondja, ami éppen eszébe jut.
Ámen.

NewTiborc írta...

Kedves névtelen, valamelyik! (2016. december 1. 13:15)
Nem emlékezem, hogy találkoztunk volna az uszodában. Mire fel ez a nagyképűség? Mindenki magából indul ki, ezért szerintem Te pocsolyáztál gyerekkorodban.
Honnan veszed a bátorságot, hogy a blogger feleségét emlegeted, nem szégyenled a pofádat? Inkább a nevedet írd ide. Ez a bunkók stílusa, akiknek nincs elfogadható érve.

Attila írta...

Ismét Üdv!
Tévedtem, de már már többen leírták az igazságot az olimpikonok jutalmával kapcsolatban.

Névtelen! Nem értelek! olyan bonyolult lenne egy nevet választani? Esetleg már már annyira beléd rögzült a névtelenség, hogy képtelen vagy levetkőzni?

Cereus írta...

PuPu !

Lehet hogy a mi Katánk, férje "mágikus" hatására pénzéhesebb lett mint gondoltuk ?
Lehet-e, ha minden kívánságát nem úgy teljesítik ahogy "Ő" elvárja, akkor okot kreál arra hogy Amerikában még nagyobb pénzért folytassa a vitézkedését ?
Pusztán csak kérdezem !!!

Névtelen írta...

Ahogy ezt már egy korábbi blogban írtam, fogalmam sincs, kinek van igaza, ezért állást sem szeretnék foglalni. Abban viszont biztos vagyok, hogy az igazi tét itt a VB-hez kapcsolódó beruházások megszerzése és a különböző bevételek lenyúlása. Gondolom, OVInak tök mindegy, hogy ezt Gyárfáson keresztül, vagy nélküle hajtják végre. Az viszont biztos tetszik neki, hogy ezen még azok is egymás torkának ugranak, akik általában egy véleményen szoktak lenni. Dörzsölheti a tenyerét…

Anikó írta...

Az a tapasztalatom hogy a rossz után még rosszabb jön és könnyen lehet, hogy a sertésfejű és testalkatú Czene Attila lesz a következő befutó /remélem hogy nem, de mindegy is, de tuti fideszes/, na akkor sem lesz jobb, sőt.

Kibic37 írta...

mozigepesz
Sőt, még pökködi is...
Nálad a pont.

Olasz Ildikó írta...

PuPu!
Nem ismerek Rád! Eddig, ha nem tetszett valami, azt is mindig finoman, esetleg "némi" maró íróniával, de mindenképpen ízlésesen írtad meg.
Miért utálod Hosszú Katinkát?
Miért állsz ki teljes mellszélességgel Gyárfás mellett?
Az egész írásodból süt az elfogultság...
Elfelejtetted elővenni a mérleget.
Szerintem Katinka egyáltalán nem igyekszik a Fideszbe, sőt!
És azt sem hiszem, hogy a Fidesz adta meg a kilövési engedélyt Gyárfásra. Ettől sokkal inkább érdekemberek.
Katinka, és szerinted az ő számos leértékelő jelzővel ellátott párja nem teljesített jól?
Szerinted, ha Katinka nem az úszósport kiemelt szereplőinek érdekét nézi, akkor miért maradt itthon?
Szerinted nem kaptak volna a világ bármely részén a hazainál jobb lehetőségeket? Na mindegy.
Nekem, annak ellenére, hogy Gyárfás, mint jó kolléga és az úszás szerelmese kiállt Kiss László "kicsi erőszak ember" mellett egyáltalán nem tetszett. Tudod, ha a Te feleségedet erőszakolták volna meg, vagy (ha van) a lányodat, mindjárt másképp foglaltál volna ebben az ügyben állást, és még arra is gillotint kiáltottál volna, aki csak egyetlen szóval a védelmére kelt - nem mint Gyárfás...
- Én áldozata voltam az erőszaknak, tudom miről beszélek. Több, mint 50 év telt el, és most írom le először. Csak a tisztánlátás kedvéért.
Nagyon elegánsnak és tisztességesnek tartottam, ahogy Gyárfás Tamás végül is lemondott. Ha 2 nappal korábban teszi, még jobb lett volna.
Mindazt annak ellenére írom, hogy tudom, hogy az úszásra sokkal többet "költött", mint amit valaha is bármilyen formában "kivett" belőle. Elismerem szervező készségét, elismerem a kapcsolatainak mindig a legjobb érdekében történő felhasználását. Sajnálom.
Úgy gondolom, hogy ő volt az a forgács, ami a favágás közben hullik. Ugyanakkor 23 év az nagyon sok.
Nem véletlenül van, hogy az amerikai elnököket csak kétszer lehet választani.
Remélem, és nagyon bízom abban, hogy Gyárfás után - az amerikai példa szerint -nem egy "Trump" következik.

És! Kedves NewTiborc! Nem vagyok ostoba, még akkor sem, ha nem vagyok Veled azonos véleményen. Szerintem sértés vélemény különbség esetébn a másik ember(eke)t ostobának nevezni!

Cereus írta...

Kedves Ildikó Olasz !

De tévedni is emberi dolog !

a történelem az élet tanítómestere írta...

"Majd beszélgessünk erről huszonhárom év múlva, ez a Kádár-rendszer kapcsán már összejött, lehet összehasonlítani - ilyen volt, ilyen lett..."

Akkor beszélgessünk huszonhárom év múlva, 2039-ben a mennyországban és majd ott és akkor hasonlítsuk össze a háromszor 23 év földi izgalmait :-) Addig gondold ki a szempontjaidat!
Bevallom engem a titkos háttérpaktumok érdekelnek immár ötvennégy éve! Téged nem?
Ha tudnám az első huszonhárom év titkos működ(tetési)ési rendszerét abból kikövetkezteteném a második, sőt a harmadik huszonhárom évét is...és már életemben reálisan összehasonlíthatnám a 69 esztendőm bölcs tanulságait, ha megérném!

NewTiborc írta...

Kedves Olasz Ildikó!
Lehet megsértődni az ostoba jelzőn, de ha Te olyan mélyen ismernéd a helyzetet mint mások, akkor biztos vagyok benn, hogy más lenne a véleményed. Emberek hiányos ismeretekkel ítélkeznek embertársaik felett és ha az ő kedvencüket éri kritika, akkor megsértődnek. Sajnos nem tudok más kifejezést kitalálni az ostoba helyett arra az esetre, ha egyesek a hatalom által burkoltan sugallt mantrát fújják. De ha Te magadra veszed, akkor most nyilvánosan megkövetlek.
Miért mondom ezt? Hát csak azért mert szegény Hegedüs Csaba gyerekkori jó komám volt, ugye milyen igazságosak voltak vele? Ez az eljárás is ugyanaz csak mások a szereplők. Ott is úgy kezdődött, hogy jöttek a bizonyítatlan általános szövegek. Az meg, hogy a bíróság milyen "igazságos" arról tudnék beszélni akkoriban hogy mentek a dolgok. Az újkori példája meg a körmendi kislány gyilkosság ügye. Szegény fiatalembert elitélték és le is ülte, az életét tönkretették. Most Ausztriában él és ott nem tartják gyilkosnak. Még szerencse nincs halálbüntetés. A gyors munkáért a pribékeket kitüntették még a bírósági ítélet előtt. Hm. Valaki biztos volt a dolgában.
Az, hogy Neked részed volt hasonló esetben nagyon sajnálom, de ne folyásoljanak be az érzelmeid, amit én tiszteletben tartok. De ismételten mondom ehhez a Katinkának semmi köze. Azt senki sem tudja bizonyítani ilyen időtávlatban, hogy vajon miért ment be egy idegen lakásba. Így 50-50 % az esélye annak ki mond igazat. Az az ember már megbűnhődött a tettéért. Az imádott Katinkád milyen jogon turkál mások múltjában azért, hogy céljait elérje, arról nem beszélve hogyan kerültek hozzá a papírok? Őneki is van felesége és gyermekei, nekik is vannak érzelmei mint neked, vagy az nem számít? Ja kérem a cél szentesíti az eszközt.Ez erkölcsös?
Ha már ilyen keményen leveszed a keresztvizet a Gyárfásról, légy szíves csak egy konkrét dolgot, miért is van igaza a Katinkának? Mit nem kapott meg, milyen hátrányt szenvedett? Általános szöveggel tele a padlás, azt én is ki tudok találni bárkiről.

Olasz Ildikó írta...

NewTiborc!

Örülök, hogy félreértettél. "Nem értek a focihoz" - és úszni sem tudok! Egy falusi vénasszony vagyok, aki igyekszik követni a gyorsan változó világot. Igen, "a" Hegedüs Csaba ügy szemétség volt. Az egyértelműen a Fidesz munkája. Amit a körmendi kislány állítólagos gyilkosával műveltek, ott is kilógott a lóláb. Számtalan hasonló eset történt és ma is történik. Ezen nem tudunk változtatni. Ez nem beletörődés a dolgokba, hanem megállapítás. Jó volna, ha akadnának olyan emberek, akik kockáztatnák esetleg az életüket is a zűrös ügyek kiderítésében.
- De! Az, hogy ki hogy tudja feldolgozni a vele megesett történetet már más kérdés.
És az is ide tartozik, hogy nem mindegy hány éves volt, és nem mindegy az sem, hogy a környezete hogy gondolkodott erről. Mint ma! Ha megerőszakolnak egy nőt, akkor a felháborodás sokkal kisebb, mint az, hogy "biztos kihívóan viselkedett", stb...
"Imádott Katinkám" egyáltalán nem imádott. Tisztelem az elszántságát, a tehetségét, a kitartását. Ami a konfliktust okozta szerintem, az alapindok(?) a reklámfotózás, illetve az azt megelőző eljárás. Én úgy hallottam, hogy azért borult ki a liszt, mert először használták a képét, mert biztosak voltak benne, hogy hozzájárul. Ő meg hiúsági(?)kérdést csinált a doliogból, és azért sem egyezett bele. Lehet ezt pénzéhségnek is feltüntetni, de akkor nem tépte volna szét az utólag elkészített szerződést. - Kiss László ügyben meg ne akarj meggyőzni, mert a bűn az bűn ha tegnap követték el, és ha 100 éve akkor is. És ehhez a családnak semmi köze nincs. Mert vagy tudták - és akkor nem érte őket meglepetés, vagy nem, és ez megint csak erkölcstelen dolog. A szekrényből nem jó ha hullák hullanak ki!
Gyárfás Tamásról nem szedtem le a keresztvizet, és ha figyelmesen elolvastad amit írtam, Katinkáról sem zengtem dicshimnuszt. Sőt, ha Gyárfásról személyéről írt soraimat elolvasod mégegyszer, akkor megérted, hogy semmi rosszat nem írtam. Nincs konkrét dolog, mert nem járok az uszodák környékén. Csak a kétféle, egymástól nagyon eltérő általános szöveg van.
Egyébként meg CEREUS -al értek egyet. Tévedni emberi dolog. Ja és a PuPu-i idézet is, meg a háttér paktumokról szóló megjegyzése is. Igen, a tisztánlátáshoz jó volna ismerni a szinfalak mögött történő dolgokat.
Barátságos üdvözletem!

csakafidesz? írta...

Ha valaki netán azt hiszi, hogy nála van az igazság, hát rettenetesen nagyot téved.
Itt, a mai magyar valóságban egy-emberként ki vagyunk szolgáltatva a hatalom urai kénye-kedvének. Itt úgy rángatnak bennünket, ahogy éppen az érdekeik és a kedvük tartja.
Jelentkezzen aki úgy látja, hogy ebben az országban megszámlálhatatlan mennyiségű szabadon elkölthető pénz van? Szerintem nincs, de mégis van. Ma jelentették be, hogy jövőre Diósgyőrben és ki tudja még hol új stadionok épülnek, miközben a heti fordulókon nincs annyi fizető néző, hogy egyetlen stadion nézőterének a felét megtöltse. Ez a világ legostobább pénzköltése. A kórházakban meg annyira sincs pénz, hogy a súlyos érbetegeknek műtéti úton javítsanak a helyzetén, helyette inkább a beteg végtagot levágják.
Egyetértek mozigépész (15:30)véleményével, Az öregecskedő a "Fiatal Demokraták!!" ismét feltalálták a melegvizet. A mottó pedig nagyon egyszerű:- valami fontos embert minősits alkalmatlanná, csináld ki - a piszkos munkát lehetőleg ne te végezd - és varrd a nyakába az összes túlárazásból származó "lopott" pénzt. Őt majd köszönetképpen az eddig végzett munkájáért az igazságos igazságszolgáltatás jól megcibálja, Te meg nézegetheted az újabb összegekkel gyarapodő számlaegyenlegedet.
Két legyet is ütöttél egy csapásra:- Azonnal sikerült "Fiatal Demokraták"-kal feltöltened egy újabb sportszövetség vezetését és közben még a közpézt is tisztára mostad. Az, hogy valamikor kiderül az igazság. Ne törődj vele, mert lesz elegendő időd arra,hogy azt a "kicsiny" összeget biztonságos helyen elhelyezd. Ezzel a hazádat szolgálod és óriási szívességet teszel a te jótevődnek, a FIATAL DEMOKRATÁK és a magyar úszók és úsznitanulók SZÖVETSÉGÉNEK! A mi istenünk áldjon meg érte!
osz't jónapot! HÁT NEM ÜGYES?

csakafidesz? írta...

Ildikó Olasz!
Nem akarom ragozni a nemi erőszak kérdéskörét de már a múltkor mondtam, hogy ezt nem lehet csak érzelmi alapon megközelíteni. Sőt az érzelmek túltengése általában megakadályozza a tisztánlátást és a megtörtént (...a hír ugyan igaz csak nem úgy és nem ott történt, sőt...)esemény racionális megitélését.
Nagyon kevés az az ismeretanyag aminek alapján bármit is ki lehetne deríteni. Egy azonban biztos. Mi is voltunk húsz évesek és pontosan ismertük a házibulik hangulatát és mi is követtünk el ezt-azt. Vagy nem értesz ezzel egyet?
Azokért a "bűnökért" máig sem éreztem semmiféle lelkiismeretfurdalást és remélem ezután sem ettől fogom rosszulérezni magam.
A bűncselekményeknek is van elévülési idejük, kivételt csak a háborús bűncselekmények képeznek.
A te felhábordott lelkiállapotod okozza, hogy ezeket a fél évszázados ügyeket elévülhetetlennek és megbocsájthatatlannak tartod!
Nyugodj meg!

talalom írta...

1. Uszodák környékén csak mozgási célzattal járok - kevesebbszer, mint kellene.
2. Durva leszek. Leszarom, hogy ki ér legközelebb mínusz 1 másodperc alatt a medence falához. Jobban érdekel, hogy ennyi pénz elköltése után miért luxus, ha valaki rendszeresen úszna - pláne, ha nem a fővárosban lakik. Nem kiválósági célzattal, hanem csak úgy, "mozgásibul". Igaz, a "láb mindig kéznél van" - de a futás sok nyavaja (pl. porckopás, ízületi kopás, protézis) esetén ellenjavallt.
3. Ha valaki letöltötte a büntetését - Kiss letöltötte, mert a harmadolás intézménye még a gyilkosnak is jár, ha a bíróság másképp nem ítél -, akkor esélyt kell kapnia a normális élethez. Ő pedig élt ezzel az eséllyel.
Ha engem, vagy valamelyik szerettem érte volna ilyen bűncselekmény, akkor minden erőmmel azon vagyok, hogy megértessem vele: a saját életét, kapcsolatait teszi tönkre, ha csak a vicsorgó bosszúra tud gondolni. Mint ahogyan mindegyikünket ér erőszak, méltánytalanság életünk során - mégha nem is ütközik BTk-ba -, de ha elveszítjük a bizalmunkat, és folytonosan a bosszúra gondolunk, magunk leszünk szegényebbek (ha nem rosszabbak).
Az egész Gyárfás-ügy mögött én hatalmi arroganciát sejtek - no meg a stadionpénz kifújása után újabb lehetőségeket az anyagi és politikai haszon begyűjtésére.

talalom írta...

Bocsánat, kedves Ildikó! Olvassa el, vagy nézze meg (a youtubon megvan) Dürrenmatt, Az öreg hölgy látogatása c. darabját büntetés és bosszú témában. Briliáns írói teljesítmény, ahogyan a sértett, megalázott nő elveszti szimpátiánkat könyörtelen "igazságérzetének" végrehajtása során.

Kerekes Zs írta...

Van abban a nőben valami tenyérbe mászó.. nem mintha Gyárfás a szívem csücske lenne, de már akkor is ő irányította az úszószövetséget, amikor a pléhlady először uszodába tévedt.. Kevéssé kedvelem azokat az embereket, akik elfelejtik, hogy honnan jönnek, hogy kinek mit köszönhetnek, akik azt hiszik, hogy nem részei az egésznek, hanem teremtett szuverének a világ felett..
Valamint teljesen igaza van talalomnak, nem mindegy hogy ki mennyi idő alatt ér egyik faltól a másikig? Kit érdekel? Mi változik? Mi lesz jobb vagy más? A bolygó édesvízben és termálvízben egyik leggazdagabb országában az emberek jelentős része nem tud úszni, és aki tud, az sem nagyon jut el egy medencéhez, miközben igen, kevés jobb dolog van egy ember számára, mint egy kicsit mozogni, lebegni a vízben..
Ezzel kéne foglalkozni, nem azzal, hogy egy gladiátor éppen min hőbörög..

Kibic37 írta...

Nem akartam belevau, mivel nem igazán vagyok naprakész a témában. De valahol úgy érzem, Cereus, talalom és csakafidesz? jár legközelebb az általam is vélt igazsághoz.
Máskülönben akit érdekel, tudnám ajánlani a hvg ide vágó elemzését:
http://hvg.hu/itthon/20161201_nappalok_es_ejszakak_gyarfas_lemondas_hosszu_katinka_uszoszovetseg

Névtelen írta...

hát ez ám az igazi blogger..newtiborcz..másokat fikáz hogy névtelenek, miközben az ő neve??? ennyit a monitor huszárokrol..amugy nem titkos a nevem csak lusta voltam ennek a nőgyalázó pupu nak részleteket nyomni, de tudja ö ki vagyok nem véletlen léptem ki többed magunkkkal a face oldaláról..szoval kis monitorhuszár vagy vállald fel a neved (kérésre én is mondom..)és úgy szapulj embereket

Attila írta...

Üdv!
Lusta voltál Névtelen? Ne röhögtess már! Jobbat nem tudtál kitalálni? Kit érdekel, h Pupu tudja ki vagy? Majd ha elmúlik a lustaságod gyere vissza, addig meg látogass valamilyen illemtanórát. Csak akad olyan ami a Te színvonaladnak megfelelő.

Minden tisztelet nélkül: Attila

NewTiborc írta...

Kedves "Katinkák"
A tündérke és férje a mai nap a Hargitay kapitánnyal sem állt szóba. No fene, ki a fene ez a spiné? Nem érkezett meg időben a kérvény Őméltóságához? Vagy talán Őt is kártékonynak tartja, avagy ballibsinek? Vagy nem is tudom mi a baj vele. Biztos nem tud uszni.

Névtelen írta...

http://pestisracok.hu/megszolalt-gyarfas-tamas-a-fenyo-ugyben-ram-iranyitottak-az-alvilag-figyelmet/

Névtelen írta...

http://pestisracok.hu/portik-jegyzokonyvon-kivul-gyarfas-tamas-baloldal-miniszterelnoke/

Zsuzsanna írta...

https://kolozsvaros.com/2017/01/04/mikozben-te-a-beszarni-keszulo-huto-tetejen-rendezgeted-a-sarga-csekkeket/