2017. január 13., péntek

CSOMAG? QUOTH THE RAVEN "NEVERMORE"

Hajdan Szilágyi Erzsébet levelét megírta, szerelmes könnyével előbb telesírta, majd a korabeli Posta csőrébe csippentette, megnézte, van-e rajta elsőbbségi etikett, és másnap a címzett kézhez is kapta a levelet Prága városában.
Ma azért a helyzet bonyolultabb, az unokahúgom küldött egy csomagot ideiglenesen a ködös Albionban állomásozó kisfiának karácsonyra, de a csomag még újév után is Magyarországon hempergett, valamelyik elosztóban.
Én is vártam pakkot, Kanadából szoktam kapni minden karácsonyra.
Szeretek pakkot kapni, izgalmas dolog a csomagbontás, talán egyedül Viktor levelének felbontása okoz ekkora örömöt, de akkor is...

De most nem kaptam, pedig szokott benne lenni jóféle kanadai whisky, meg csokik, melyek az íróasztalom feletti polcon dugikészletet alkottak ezidáig, de a csoki romlandó, így azt kármegelőzési céllal fel kellett ennem.
A whiskyket pedig nemrég, tudatmódosult állapotomban megittam egy ismerősömmel, mivel össze kellett hasonlítanunk a különféle márkákat.
Nem vagyunk mi barbárok, akik csak vedelünk, mint állat, mi megválogatjuk, mit iszunk meg egyáltalán.
Legalábbis a sorrendet mindenképpen!
De most nincs pakk, nincs whisky, csak egy közlemény van, hogy a Magyar Posta jobban teljesít.
A csomag Kanadából december nyolcadikán indult útnak, ha egy eszkimó kutyaszánon hozza a Spitzbergákon keresztül, már akkor is ide kellett volna érni, de nem...
Pedig a Posta tud, ha nekiveselkedik, például az Ausztráliában élő nyuggerek már megkapták Erzsébet-utalványaikat, csak a sarki boltossal van gondjuk, aki nem akarja elfogadni, mikor tápot vásárolnak a kacsacsőrű emlősnek
Nem cifrázom, aki többet akar a Postáról tudni, itt elolvashat egyet-mást, de a csomagját ettől még nem kapja meg.


A régmúltban az ember, mikor közlekedni akart, beállt a megállóba, jött a busz, elvitte a metróig, a metró elvitte a Moszkva térig (komcsi idők...) majd onnan az 56-os és a 63-as busszal elközlekedett Adyligetig, ahol akkortájt a határt őrizte, ez egy óra húsz percet tett ki.
Általában nem a közlekedés miatt késett a munkából, hanem azért, mert szeretett reggel még öt perc alvást kiutalni magának.
Aki ismeri az emberi természetet, az tudja, hogy ez az az öt perc, mely tizenöt percig tart, és máris készen van a késedelem, parancsnoki dörgedelem, szőnyeg szélén álldogálás, meg még ami ezzel jár.
Az ember akkortájt általában a zsebében hordta az öngyújtóját és nem szerepelt tervei között, hogy a lángoló metrókocsi tűzénél gyújtja meg cigarettáját, merthogy akkor még nem élt egészségtudatosan, viszont egészséges volt, mígellenben ma ez éppen fordítva forog fenn.
Az átkosban az ember nem esett hasra lépten-nyomon hajléktalanokba botolva, nem találkozott koldusokkal, a házmester eltakarította a havat a járdáról, ha jött az ónos eső, akkor felszórta salakkal, hamuval, merthogy akkor még a fűtés mellékterméke nem a szénmonoxid-mérgezés volt. 

Nem is szólva arról, hogy volt fűtés...


Az ország még nagyjából egyben van, de már nem sokáig, a tömegközlekedés összeomlóban, a nyugdíjrendszernek gyakorlatilag már annyi és ezen nem segít semmit, ha Nagyurunk nyuggert vesz kilóra.
Nyuggert venni éppen olyan kockázatos, - sőt, - mint stadiont építeni, ugyanis a stadiont fenn is kell tartani, míg a nyuggert etetni kell, fedél kell a feje fölé, továbbá optimális hőmérsékleten kellene üzemeltetni.
A stadion csendben fog omladozni, míg a nyugger - elpatkolása esetén egy idő után kellemetlen illatokat fog árasztani, és az egyházaknak a büdös nyugger nem kell, nekik a finanszírozás, meg az erkölcsi haszon kell, már, ha még emlékszenek az erkölcs szóra.

Jelenleg ez kétesélyes, merthogy a templomok a mínusz huszonkettőben is zárva maradtak, ad maiorem Dei glóriam...
A nyugger kilója ma kilónként százötven forint alatt van, de vigyázzon, aki nyuggerrel tőzsdézik, várhatólag az összeg átlépheti a kilónkénti százötven forintot is - átmenetileg még élősúlyban számolva, természetesen.
Amihez ezek hozzáérnek, az szarrá megy, sajnos.



Mindenesetre ajánlom, a Posta kapja össze magát, és jusson eszébe az, hogy volt idő, mikor még megbízható és megfizethető volt, ne akarjon gazdájára hasonlítani, ne tőzsdézzen, ne bankárkodjon, ne lopjon, tegye a dolgát, mert baj lesz.

A whyskimet meg azonnal tessék kézbesíteni, mert kezdenek elvonásos tüneteim lenni, olyankor pedig, mikor üres a púpom rabiátus leszek, és általában leharapom a hajcsárok fejét.

:O)))

11 megjegyzés:

pleinair írta...

Azért valljuk be: ha nincs nekünk viktorunk, ezek a Pupu-blogok se születtek volna meg.
És akkor most mi lenne velünk?! Csak sírnánk, mérgelődnénk meg libacombról ábrándoznánk.
Ha meggondoljuk, mi fontosabb: Hogy tele legyen a pocakunk, napjaink földi gyönyörök unalmas biztonságában teljenek, vagy hogy humorral fűszerezett szellemi táplálékkal lakassuk jól a lelkünket, megóvva magunkat a testi lelki ellustulástól, elhízástól?

Zseniális vezérünk tudja, mi kell magyarembernek, kiváltképp a mihaszna nyuggernek.
Méghogy biztonság, kaja, meleg, egészségügyi ellátás, normális nyugdíj, kiszámíthatóság?
Még mit nem! Éljen a nyugger igével, de ne kenyérrel!

anteus írta...

"Amihez ezek hozzáérnek, az szarrá megy, sajnos."

Megint egy jó összekötő mondat! ad maiorem autor glOriam..

CsipkeRózsa írta...



PuPu, ez megint egy ragyogó jókedvet hozó írás.


pleinair, végre megtudtam Orbán egyetlen jótéteményét, hogy megszülettek ezek a PuPu blogok. Valóban így van.


anteus, nagyon jó változat az összekötő mondatod.

Attila írta...

Üdv!

Pupu! Kukkants vissza az előző blogod hozzászólásaira, főleg az utolsókra Meglepődtem kissé, és talán el kéne gondolkodni valamiféle komolyabb regisztráción. Az már csak melléktermék, hogy szerintem abramovics még akár fideszes provó is lehet. Ebben nem vagyok biztos, de normális ember ilyet nem csinál. Kár lenne, ha ez az oldal is lesüllyedne az anyázók színvonalára.

U.i.: Abra ! Nyugodtan gyalázhatsz engem, annyi vagy mint fülemnek a légyzümmögés!

1970 írta...

Kedves Attila!

Ezért van az embernek két füle, hogy ha ilyen dolgok bemennek az egyik, akkor kijöjjenek a másikon:)
Nem kell vele foglalkozni...

Cereus írta...

PuPu !

Talán még emlékszel arra a szovjet rajzfilmsorozatra, amiben a pionír feltöri a diót
avval a jelszóval hogy "MINDENT, TUDNI, AKAROK" !
Orbánunk is belső félelmében, vagy üldöztetési mániájában erre a szintre jutott.
Szerintem ez a totális bizalmatlanság, vagy a bizalom teljes hiánya.
Újabb ellenséget keresett és talált a "Soros által támogatott civil szervezetekben".
"Kik támogatják, mennyivel és miért, elszámolnak e vagy ellopják" mint a fidesz szokta?
Mindig talál egy bunkót (N.SZ-t)aki teljes mellszélességgel, és baromi fejbőséggel szajkózza
a főnök szavait !

Én pedig csak azt szeretném megtudni, ki is ez a HABONY ÁRPÁD !!!

CsipkeRózsa írta...



Márkus László is tudni akarta:

https://www.youtube.com/watch?v=OVIN3_Lbaqk



CsipkeRózsa írta...

Előbbi hozzászólásom, elsősorban Cereusnak szól.

sima pupista írta...

A férjem rendelt egy autóalkatrészt a neten. Nagyon kellett volna, mert a járgány nélkül nehéz fél hatra beérni a melóba, de mi csak vártuk és vártuk. Belföldi csomag volt, természetesen, kábé két hét alatt a városunkba talált. Majd felhívták az uramat a postáról, hogy ha személyesen bemegy érte, már aznap megkaphatja, amúgy még legalább két nap. Amúgy a postaköltség majdnem háromezerre rúgott. Azért ez kissé pofátlanság, szerintem.
Drága tesóm, aki a postán dolgozik és az idegösszeomlás szélén áll, még védte is az intézményt, mondván, mennyire kevesen vannak és mekkora csomagáradattal kell megbirkózniuk az ünnepek környékén. Ezt értem, de akkor hol a pénz, ha alkalmazottakra nem pazarolják?
Ami meg a hajléktalanokat illeti, vezérünk felhomályosította már a népet, hogy csak az él az utcán, aki kifejezetten ott óhajt, mert ők mindenkinek minden lehetőséget megadnak szociális vonatkozás terén. Ennél arrogánsabbat rég hallottam, ha egyáltalán. Amúgy meg minden utcán élő törvényszegő, mert egy ideje már törvény tiltja a közterületen életvitelszerűen való tartózkodást, ugye. Milyen egyszerű is ez, probléma megoldva. Már csak a fagyhalált kellene törvényben megtiltani és akkor megfagyni is csak az merészelne, aki kifejezetten erre vágyik, azt is illegálisan.
Tényleg, mekkora már! Ahogy vannak illegális bevándorlók, úgy lehetnének illegális hajléktalanok meg illegális fagyhalottak is, no csak sasoljon ide az a százholdas Habony, adom itt a jó propaganda ötleteket!

Névtelen írta...


..."..leharapom a hajcsár fejét..."


nem harapsz te semmit le :(((( jól eléldegélsz a "felháborgásaid"ból...oszt jónapot....................


ps: itt nem adja a nevemet automatice :(((

PuPu írta...

Hát akkor írd oda, nagyeszű.
Gondolod, pénzért felháborgok?
Esetleg te fizetnél?
Mennyit?
Beszéljünk róla!
"Korpás haj" jeligére...

:O)))