2017. január 19., csütörtök

KÜLDÖNCÖK

A demokratikus oldal nagyon kedves szokása, hogy küldenek egymásnak ezt-azt.
Nem kell ehhez különleges alkalom, elég, ha eszükbe jut a másik, máris indul a küldemény.
Most, amikor a Magyar Posta végelgyengülésben éppen kimúlik, erősen megnyugtató, hogy vannak szervezetek, melyek készek helyükbe lépni a küldemények továbbítása terén,
Hogy ezek pártok?
Songyát reá, hiszen pártként sok hasznukat úgysem vesszük, hátha a Posta örököseiként szebben muzsikálnak...


Legutóbb a Demokratikus Koalíció küldte el a párt "Sokak Magyarországa" című programját Botkának, ha esetleg saját program híján nem tudna mihez nyúlni, hacsak magához nem.
Előtte meg Botka kedveskedett a DK-nak, merthogy ő meg magát a langaléta pártelnököt küldte el, expressz, ajánlva melegebb éghajlatra, ha éppen nem jutna eszébe más, szórakoztatóbb program.
Gyurcsányt szeretik szövetségesei elküldeni időnként, Horn Gábor is ezzel bizonyította, hogy nem egy Gyula...
Hogy ez a küldeményesdi mi ellen jó, azt még soha, senki sem fogalmazta meg - persze lehet, hogy ez csak az ellenfelek elleni csodafegyver, melyet még nem ismert fel Orbán, pedig már megkezdte kifejteni rettenetes hatását.
Nevezetesen ellenfeleink halálra fogják röhögni magukat, mi meg majd elnézegetjük, ahogy özvegyeik a hátukon cipelik koporsóikat a temető árkába, a fideszes gyászszertartás előírásainak megfelelően.



A tréfálkozást  az váltotta ki, hogy Gyurcsány, Mesterházi után Botka - utóbbi már többedszerre fejtette ki, hogy szükség van új baloldali politikára, ami annak tükrében igen mularságos, hogy menet közben eltelt nyolc év, de újat itt még senki sem mondott, nem, hogy tett volna a baloldal felélesztése érdekében,
Ami azt illeti, nem gonndolom, hogy éppen Botka lesz az, aki megújítja a baloldalt, hiszen ha ambicionálta volna ezt a csodatételt, már bármikor megtehette volna, de valamiért mégsem.
A libát nehéz hattyúvá változtatni, telán nem is kell, hiszen ő liba mivoltában gyönyörű és vöröskáposztával tökéletes, de itt már senki sem emlékszik az ominózus káposzta színére, itt csak marakodni szeretnek a maradékán, de azt is csak ímmel-ámmal.


Lehet, rosszul emlékszem, de mintha arról lett volna szó, hogy az ellenzéki pártok mindent megtesznek Orbán és bűnszervezetének eltávolítása érdekében, együtt választják ki azt az arcot, aki képes győzelemre vezetni az érdekelteket, akik között bárki ott lehet, aki egyetért a céllal.
Ehhez képest Botkát Botka ajánlotta, minősített pofátlanságát az MSZP nyelte le először, most pedig a DK is eltűrte, jóllehet erre semmi nem kényszerítette.
Ha Botka esélyei olyan erősek lennének, mint anmennyire nem azok, akkor esetleg, de a DK nélkül Botka esélyei a nulla felé konvergálnak, érdekérvényesítő képességével együtt.
Gyurcsány meg olyan, mint a focista, aki addig cselez, míg fel nem vágják, és erről a harmincharmadik sípcsont-törés sem képes leszoktatni.



Viszont a nyuggerek aktivizálták magukat, és első nyilatkozataikkal klzárták annak lehetőségét, hogy bármelyik párttal szövetséget kössenek, ami persze marhaság, de jól hangzik.
Egy párt, mely utálja a pártokat - parádés ötlet.
Én meg azért azt hiszem, hogy érdekek mentén kell működnie minden pártnak, még az ilyen maszületett báránynak is, ha már a többiek ekkora birkák is lettek az idők folyamán.


Mai hír még, hogy előkerült Szili Katika, és igét hirdetett, mint a Magyarok Nagyasszonya, aki mostantól nem bujkál, mint miniszterelnöki meghízott, hanem bátran kiáll a gazda nézeteinek képviseletében.
Sok sikert hozzá, szerintem Románia vezetői élnek-halnak az orbáni nemzetiségi politikáért, és a helyi nemzetiségi vezetők autonomia-értelmezéséért, mely lassan lassan eljuttatja majd az erdélyi magyarokat a baszk színvonalra.
A nacionalizmusnak nincs párja, rengeteg halottat adott már az emberiségnek, és bár még nem számoltam utána, de úgy tűnik, mi még nem róttuk le adónkat az emberi hülyeség oltárán.
Szili Katalin iránymutatásával, Vezérünk vezetésével, előre, az örökkévalóságba!


Most olvastam a Látkép Extra című történelmi bulvár-kiadványt hatvanhat kegyetlen diktátorról, különös tekintettel titkos életükre és büszke lettem!
Egyik se lopott oly szorgalmasan, mint Nagyurunk, Magyarország már megint jobban teljesített!



:O)))

24 megjegyzés:

Promenad írta...

Nem vagyok Botka elkötelezett híve, Gondolom,ez már az előző kommentjeimből is kiderült.
De legalább végre megmozdult valami a baloldalon /még ha az nem is tul reményteljes /
A nyuggerek pártja régi ötlet,meglátjuk,mi lesz belőle...

Kapat írta...

Ha figyeljük, ahogy ahogy Botka nyilatkozik, már az elgondolkodtató.
Ugyanaz a pattogó stílus, szinte ellentmondást nem tűrő hangnem, mint amilyen Orbán és stábja megszólalásait jellemzi.
Ez valószínüleg Németh Erzsébet kommunikációs tanácsadó munkájának eredménye és a határozottságot, magabiztosságot, eltökéltséget hivatott mutatni.
Nekem azt jelzi, hogy kíméletlen, törtető, emberi empátiát nélkülöző személyiség, aki adott alkalmakkor nem riad vissza az erőszakos módszerektől sem.
Talán nem lop, de ez még majd kiderül.

kalmik írta...

Pupu! Mostanában vegyes érzésekkel olvasom a fetisizmusba hajló írásaidat. Tudom, a bírálat fontos dolog, de a mérték sem kevésbé fontos. Botka tényleg egy ostoba lépésre kényszerítette a pártját, de mi a kifogásod az ellen, hogy válaszul a DK az orra alá dörgölte a "Sokak Magyarországa" címet viselő programját? Ha helyén kezeljük a dolgokat, ezek a torzsalkodások még beleférnek.

PuPu írta...

Kedves kalmik, már olyan kevés az idő a választásig, hogy semmi nem fér bele, ami egy torzsalkodó ellenzék képét mutatja.
Másrészt meg hogy képzelik a győzelmet, ha a számok azt mutatják, hogy erre, ebben a felállásban fikarcnyi esélyük sincs?
Ez olyan, mint a közt elnök jelölése - csak a rendszer legitimálására jó...
Szvsz...
:O)))

mavtelep írta...

Kapat
"Nekem azt jelzi, hogy kíméletlen, törtető, emberi empátiát nélkülöző személyiség, aki adott alkalmakkor nem riad vissza az erőszakos módszerektől sem."
Pontosan ez kell Orbán betonba taposásához, - az még külön tecc', hogy O. csak derékig érő ellenfél...)))
Szervusztok, jó napot !

nemóvatos írta...

Mivel Orbánékat leváltani,
lecsukni a teljes kompániát és aztán
egy létrehozott normális közegben
a saját programot megméretni és
új választáson a parlamentbe bejutva
annak reális erőviszonyok közepette érvényt szerezni,csak teljes ellenzéki összefogással lehet;
bőven van idő erre rájönni.
Erre persze csak akkor van esély, ha a jelenleg hangosan folyó zavaros gondolkodás közepette, nem okoznak az érdekeltek olyan sérüléseket egymás túlfejlett egojának, ami majd hivatkozási (ál)okot jelent a (z gyerekes) orbáni kétharmadot eredményező önállóskodásra.

mavtelep írta...

nemóvatos
Összefoghat a teljes ellenzék, de hova áll a Jobbik és az LMŐ ? Marad középen, ezzel is megszolgálván a jól fizető parlamenti helyeket ?
Szervusztok, jó napot !

Unknown írta...



míg élek el nem felejtem Kadhafi arcát ahogy a feldühödött tömeg rácigálja kifelé egy csatornából...................................

persze ez nem AZT jelenti, hogy csés arckifejezése felejtősvón .............

Unknown írta...



továbbá : JÓL MEGKÉNE KAPARGÁSZNI ezeket az új gyülevészeket.-pl nyugdijasok..- ..........

érzésem szerint megest szaporodni fognak a megosztottságot segítő /fideszes / tákolmányok

Unknown írta...



...."..az még külön tecc', hogy O. csak derékig érő ellenfél...))).../




TEHÁT : nyílt szini vita kizárva !!!

nemóvatos írta...

mávtelep!
Ugyan oda, ha valaha is meg akarja valósítani a programját (minél nagyobb mértékben).

Még annyit az előzőekhez:
Választási matek meg potens árnyékkormány felmutatása nélkül necces az egész. (nemúgy a katonailag jól védhető Várból irányított, putyinerdogáni elnöki rendszer)

pleinair írta...

Elképzeltem Botka reakcióját, mikor a DK programját megkapta. Szerintem megvetően félredobta és magasról leköpte. Nem is értem Gyurcsány részéről ezt a lihegő sietséget az után, hogy ez a túlméretezett önjelölt többször is beletörölte sáros bakancsát.
Molnár Gyula próbálja diplomatikusan tompítani és megfelelő irányba terelni Botka Gyurcsányra pazarolt fékezetlen indulatát. Gondolom ezért akar időt nyerni, és utolsóként tárgyalni a DK-val.

NewTiborc írta...

Miért baj az, hogy a Dk megküldte a programját a Botkának?? Normális egyeztetések esetén ez a normális, így tudja mi a két párt közös álláspontja, nemde ugyebár?
Ez már betegség ebben is a gáncsoskodást keresni.
Mellesleg, ha az MSZP besétál a Botka utcájába, akkor kész a vereség és lehet megint Gyurcsányozni, mármint a szellemi korcsoknak. Úgy látom most hogy ugyan olyan nagyot tévednek egyesek Botka jellemével kapcsolatban, mint Kéri a tanítványa jellemével kapcsolatban. A közös az, hogy egyik esetben sem lesz elnézést kérő beismerés a tévedésről.

góbé írta...


Ha Botka 2014-ben lép egy nagyot előre, talán a "sokak Magyarországa" is elhiszi hogy talán tényleg komolyan veszik magukat emeszpéék. Talán, világosan láthatta, hogy a kis izgága, elvetelmült, hatalmi tébolytól megszállt mesterházi nevü pártelnökkel való konfrontálódása jóval többet visz, mint amennyit hozna. Talán ezért maradt meg a biztosnak látszó Szegednél.
Talán azt is látja, ha most nem teszi oda magát, a lassan gittegyletté avanzsáló pártja őt is magával rántja a semmibe. Talán... Én jobb hiján bizok ebben, kétségekkel, aggodalmakkal töltve.
Az üzengetésekre, pro-, és kontra: Ha a partnernél el akarok érni 100-at, 140-160-at követelek, tudván hogy ő lefaragni igyekszik. Igy, hogy van miből engedni s ha elértem 80-90-et, én is, és a partner is győztesnek képzeljük magunkat...

Butaság persze, de Horn (Gyula) óta ki látott valódi, igazi politikust...

mavtelep írta...

Már bocsánat, de megint a mi kutyánk kölykét akarjuk kicsinálni, amivel aztán sikeresen elérjük, hogy még csak esélyünk sem legyen ebben az évszázadban.
Így az utolsó pillanatban nem inkább a korrupt kormányt kellene cseszegetni ?

Névtelen írta...

neveletlen

A 'Sokak Magyarországa' szinte napra pontosan 1 éve látott napvilágot, akkorát sem durrant mint egy lapos fing. Lehet ezt promózni, vitatkozni róla, oszt majd oda jutunk mint 2014-ben, hogy az utolsó pillanatban sem tudunk a választóknak jól érthető, felvállalható alternatívát (legalább is program szinten) nyújtani.
OK, mindenki taktikázik, de ez a baloldali 'Mexican standoff' egy kicsit már uncsi.
Gyurcsány nem is olyan rég azt nyilatkozta, hogy a fejében már megvan a közös mine. jelölt, csak még nem mondja meg. Kedves Mester, tessék mán virítani, ha kérhetnénk.

1970 írta...

"Butaság persze, de Horn (Gyula) óta ki látott valódi, igazi politikust..."

Kedves Góbé!

Ez egyáltalán nem butaság, jogos felvetés. Senki nem láthatott HGy óta valódi politikust. Még nagyobb baj, hogy Kádár óta igazi államférfit sem láthattunk ebben az országban.

anteus írta...

Nyuggerpárt - már megint Orbán kapcsolt előbb ...

pleinair írta...

Kedves Neww Tiborc, és ugyancsak kedves mavtelep!

Akinek nem rossz a memóriája, az emlékszik Botka minden Gyurcsányt alázó szemétkedésére. A legutóbbira is.
Akiben pedig van némi önérzet, az ezek után nem siet ennek az öntelt figurának egzisztenciális törekvését egyengetni. Ugyanis, ha Botka személyes ambícióján túl fölfogná, hogy az ország léte a tét, akkor nem személyeskedne, és nem engedne kicsinyes, Gyurcsány elleni, ellenzéket megosztó averziójának.
A mi kutyánk kölkétől minimum ezt, de ennél sokkal többet kellene elvárjunk.
Együtt kell működjön Botkával a DK, de ezt az előzmények után némi méltósággal tegye.

CsipkeRózsa írta...




Kapat, és időnként feltartott fejjel beszél és néz másokra.

Cereus írta...

Harcostársam ! Kedves mavtelep !

Csodálom konzekvensen féltő kiállásodat a baloldalt bíráló, baloldali véleményekkel
szemben ! Remélem nem tévedek nagyot, amikor azt gondolom velem együtt már eldöntötték,
hogy kire nem szavaznak.
Arról pedig, hogy az MSZP-ben bejelentkezés alapján feltételekkel, és nem jelöléssel
történt a min.elnök kiválasztása az nekem furcsa, de nem zavart meg világlátásomban .
Az extrovertált, önző, erőszakos, hazudozó, pszichopatáról, pedig ráérünk még
magvasabb gondolatainkat megírni.
Kedves PuPu !
Gyűjtöm a ténylőszereket !!!

mavtelep írta...

plenair
Persze, rossz nézni és hallgatni amit az MSZP és a DK művel egymással, de
egyrészt : ez a két párt sem külön-külön, sem együtt nem jut semmire, mert kevesen vannak...
másrészt : sem Botkát, sem Gyurcsányt nem kell nekünk szidni, mindkettőnek kijutott ellenségből éppen elég (több mint 2/3)
Cereus
Sztem a cél Orbán megbuktatása, nem a maradék baloldal kinyírása , még akkor sem, ha örökk veszekednek.

kekec írta...

Talán Gyurcsánynak nem a DK programot kellett volna megküldeni, hanem a DK által támogathatónak tartott ME jelölt nevét. Sőt biztos vagyok benne, hogy ez a Botka elfogadását jelenti. És nem örülök neki!
Ha nem akarja megismételni 2014-et, ahol elfogadta házmesteri jelöltségét, mert az a nagyobb ellenzéki párt jelöltje, és a parlamenti matek szerint úgyis ők adnák a ME-t. A választó ugyanis magasról és nagy ívben szarik a pártok egymás közötti helyosztóira - ők az orbánváltó potenciált keresik.
És mibe tellett volna azt a 300 oldalas programot lebutítani a választók által is fogyasztható mértékre 1-max3 oldal? És a plakátokra írható 1-3 mondatra? Hja, hogy ahhoz kellett volna egy JÓ PR szakember? Anélkül nem fog menni!

NeWTiborc írta...

Kedves mavtelep!
Ezt először is a Botkának kellene megüzenned!!!