2017. február 23., csütörtök

KAMUBASÜLT POGÁTSA

Új segg tűnt fel a láthatáron, partján pedig azonnal megkezdődött a magyar értelmiség színe-virágának gyülekezése, hogy le ne késsenek a nyelvcsiszoló akcióról.
Ez magában nem lenne baj, hiszen már megszoktuk, hogy a magyar értelmiség képviselői nyakra-faxra új és újabb pozitív tulajdonságokat fedeznek fel magukban, azt is tudjuk, hogy a csoport, mely körbeáll és vadul dicsérgeti egymást nem alakul ki azonnal, de mi türelmesek vagyunk.
Idő kell ahhoz, hogy valaki kinevelje tudományos munkásságában a megfelelő kártékonyságot, de megéri kivárni, lám, Lengyel László sem máról holnapra lett az aki...


De most essék szó az ifjú titánról, Pogátsa Zoltánról, aki ezidáig tévelygett csak az ideológiák zűrzavaros bozótjában, ám most a Botka nevű fáklya megvilágította számára a követendő ösvényt.
Ez a Fényes Ösvény balra vezet, ám ez a bal nem arra van, mint amerre például Szanyi Tibor javasolta akkor, mikor a választmány elnökét Botkának hívták, mert az a bal rossz bal volt, míg ez a bal jóbal, ez vezet a győzelem és a kisember felemelkedése felé - éppen úgy, mintha a sült liba a tepsiből szárnyra kelne.

De hát ez a neves közgazdász dolga, mindenki úgy populista, ahogy akar.
Mindössze az a kérdés, hogy kötelező-e egy szakmai vitában agresszív bunkósággal pótolni az érveket, vagy esetleg lehetséges lenne érveket ütköztetni érvekkel?
Nem hiszem, hogy Bauer Tamás az én védelmemre szorulna, nem is ez a cél itt, egyszerűen csak felháborít a bárdolatlan udvariatlanság és a hazudozás.


Az ATV műsorában Mészáros Antónia megemlítette, hogy Bauer Tamás aggályait fejezte ki, hogy az ígérgetések fedezet nélküliek, legalábbis nem láthatók tisztán azok a források, melyek reálissá tennék Botka programját.
Pogátsa Zoltán a maga szárba szökkenő intelligenciáját bevetve elmondta, hogy Bauer, mint liberális politikus évtizedeken keresztül meghatározta a magyar kormányzatok politikáját, de mostmár kuss neki.
Namármost ez egyrészt tényszerűen nem igaz, merthogy Bauer nem vezette a népszerűségi listát saját pártján belül sem, nem szólva arról, hogy pártja a kisebbik koalíciós partner volt egy nagyobb párt mellett, melyet egészen véletlenül Szocialista Pártnak hívtak.
Engem felettébb felingerel, mikor valaki úgy száll be egy politikai/közgazdasági vitába, hogy érvek helyett személyeskedni kezd, különösen olyan valakivel kapcsolatban, aki nem tegnap kezdte a megvilágosodást, hanem szakmai-politikai véleményét konzekvensen képviseli évtizedek óta.
Hogy Pogátsa nagy ellenszenve oda vezetett, hogy jóformán magát a gazdasági világválságot is Bauer nyakába akasztotta, meg az IMF hitelről echte orbánista véleményt erőltetgetett - az rendben van, de a jó modor legyen már alapkövetelmény a baloldalon, ha kérhetem.
Pogátsa Zoltán publikációs listája hosszú, mint a vonatfütty, mégis el kell mondani, hogy ez csak azt bizonyítja, hogy szorgalmas ember, habár van olyan párosítás, melyben a szorgalom hiánya talán hasznosabb lenne...


Mészáros Antóniának másodszor is rá kellett kérdeznie arra, hogy akkor végül is, mi a forrás az ígéretekre, és akkor jöttek a meggyőző mondatok: Magyarország az egész visegrádi régióban a legrosszabbul viselte a válságot - ami egyszerűen nem igaz - az ország rendezetten, jó állapotban került ki a válságból, a nyertesek között emlegették világszerte.
A források Pogátsa szerint: az egykulcsos adó felszámolása - ez hoz ötszáz milliárdot szerinte.
Úgy legyen!
A korrupció ezer milliárd, ezt bevételként elszámolni valódi teljesítmény egy közgazdásztól, mint ahogy a beszedni tervezett de be nem szedett ÁFA sem folyik be máról-holnapra, az pedig nehezen értelmezhető, hogy e tekintetben miért az adóalapot akarja bevételként elszámolni, de hát ő a közgazdász, ugye...
Egy idő után fel is adja a felsorolást és arról beszél, hogy mennyit kellene költeni egészségügyre meg oktatásra ahhoz, hogy az európai átlagot hozzuk.



Arról nem ejt szót, hogy a gazdaság gyenge, mint a nyári harmat, és arról sem, hogy ahhoz, hogy valakinek adjunk, valakitől el kell venni, márpedig itt el kell venni a családi adókedvezmények jelentős részét, progresszív adót kell bevezetni, ami a vékony középosztály vastagját érintené, de ezt kimondani veszélyes és tilos.
Vagy ha nem, hát akkor az nem baloldali politika, hanem szarmaszatolás, mint ahogy annak sincs értelme, hogy az így elszedett pénzeket beleöntsük egy idejétmúlt oktatási rendszerbe és egy lepukkant egészségügybe, mely képtelen lesz a pénzeket hatékonyan és okosan felhasználni.

Ezekről a kérdésekről lehet vitatkozni, de szerintem alapvetően rossz megközelítés az, ha valaki kijelenti, hogy mostantól kezdve majd ő mondja meg a tutifrankót, arról nem szólva, hogy az udvariatlan emberek soha nem lesznek hasznára az ügynek,  már, ha közügyet képviselnek egyáltalán.
Botka lendületesen kezdett, hogy aztán ez a verseny javára szolgál-e, vagy pofáraesés lesz a vége - majd meglátjuk.
Egyelőre úgy tűnik, az ellenfél nem a diktatúra, hanem inkább Gyurcsány, meg a liberálisok, ami azért helytelen, mert egy közgazdásznak illik tudni, hogy egy kiélezett politikai helyzetben a barátaink számát illene gyarapítani, nem az ellenfeleinkét.


Kár erről elfeledkezni a szocializmus gründolása közben...



:O)))

21 megjegyzés:

Anikó írta...

Bauert mindig is megfontolt, korrekt, tiszta gondolkodású/látású embernek ismertem, és tartom is, holott a pártjával egyáltalán nem szimpatizáltam.

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Az a gondolatod igazán briliáns, hogy nem az ellenségeik számát kellene szaporítaniuk, hanem a szövetségeseik számát.
Tegyük hozzá, hogy az ellenség számainak a növelése nem a demokrácia felé mutató megoldás, hanem a kussolók számának az óhaját, azaz a diktatúráét.

Már Botka jelentkezésekor előhozott feltételek is ez irányba mutattak.

A fenét akar Botka demokráciát építeni, ugyan azt szeretné, amit a FIDESZ csinál most.
Meríteni a húsosfazékból és megérteni a FIDESZ lopások miértjét.

Szerintem ez is terítékre került Szegeden.

Ez a politika az MSZP bukásához fog vezetni !
Sajnos ez az MSZP vezetőit már nem nagyon érdekli, még egyszer utoljára meríteni szeretnének abból a bizonyos húsosfazékból.

Kit érdekel, hogy mi lesz utána ?
Foglalkozzon vele Gyurcsány, neki már úgyis tele a zsebe.

Nem igaz ?

Üdv sphagin.

Kovács János írta...

Hallottam magam is.
A magàt szocdemnek mondó Pogatsa-demagóg volt.
A Bayerral nem az a baj hogy tèved-hanem hogy a körömletèpő papàval a hata mögött egyáltalàn a közszereplès közelèbe ment..

talalom írta...

1. Nem tudom, idősb Kovács mit tett életében - ha a fenti K. J.-nek ő volt az édesapja -, de az biztos: fiacskája nevelésében erős hiátusok mutatkoznak...
2. Bauer Tamás nem abban az értelemben liberális, ahogyan manapság a legtöbben értelmezik ezt a kifejezést. Inkább a magyarított változat jellemző rá: szabadgondolkodó. Pl. híve a feltétel nélküli alapjövedelemnek. Ezt ő maga mondta, egy beszélgetésben. Természetesen nem vagyunk napi kapcsolatban: egy nyilvános eseményen pofátlankodtam oda hozzá, és rákérdeztem. A körülményeket nem volt idő a pár perces párbeszédben részletezni, de abban egyetértettünk: a szolidaritás nem nyálas jótékonykodást, de nem is önkényesen osztogatott segélyeket jelent. Minden embernek joga van az élethez, a méltósághoz, a létfenntartás alapjaihoz. Hogy aztán mit kezd ezzel, az már más kérdés. Ott már elválhat a májtól a... méreg.

Névtelen írta...

Van itt minden mint a búcsúban (a köröm letépő Bayer különösen tecc).
Megmozdult a dékás közgazdász társadalom, ideje lenne a szőlő szakon végzett Feri véleményét is kikérni. Ő ugyebár Nobel díjas közgazdásszal publikált...

Anikó írta...

Kovács János II.23. 13:57.
Az, hogy kinek mi volt és mikor a papája, már elnézést, de hogy jön ide ????
Attól még Bauer is hadd éljen és lélegezhesse be a tiszta levegőt, mi több lehessenek neki meglátásai, lehessen normális ember, vagy úgy gondolja, hogy azért mert ÁVÓ-s volt a papa, ő is "dögöljön" meg ???
Ezzel nem tudok egyetérteni.

obsitos írta...

A legutóbbi időben sűrűn hallom a jelölt úrtól, hogy ne jöjjön vissza a 2010 előtti világ melyről neki is rossz emlékei vannak.
Érdekes! Hol is volt akkor a jelölt úr ? Valahol száműzetésben?
Na nem . A 2001.évtől azaz 26 éve többnyire valamilyen funkciót is viselő tagja az MSZP –nek. Abban az átkos 8 évben (2002–2014 között) pedig a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője és 2002.-től Szeged város polgármestere. Tehát az elmúlt időszak egyik aktív politikai vezetője szégyenérzet nélkül megtagadja, a régi „emberek”teljesítményét, turbózza fel hibáit, szapulja le, ítéli el valamennyi vezető társát. Egy ilyen álságos figurával nem, hogy BL döntő nem lesz, hanem a járási bajnokság sem lesz megnyerhető.

NewTiborc írta...

Névtelen!
Már megint csúsztatsz. A Pogátsa gyerek sosem volt dékás.

Kibic37 írta...

Bauer Tamás nevével valamikor a 70-es évek vége felé találkoztam egy a Mozgó Világban megjelent igen ütős elemzése kapcsán (a címére már sajnos nem emlékszem). Szakmaisága Kornai János publikációival volt összemérhető, csak sokkal kritikusabban fogalmazott. Nagyon csodálkoztam, hogy az írás egyáltalán megjelenhetett. (Feleségemmel el is határoztuk, hogy majd viszünk neki bablevest a sitre :))

anteus írta...

Nézzünk egy programrészletet:

5. Melyek az kormányváltó Parlament Első Napjának jogalkotási teendői?
Az orbáni bukást-követő jogi aknák hatástalanítása. A rendkívüli állapot jogszabályainak megalkotása. Az azonnali intézményi és személyi döntések. A miniszterelnök aznapi egyszemélyes rendelkezéseinek listája. A kapcsolódó rendészeti feladatok. A kihirdetés és hatálybaléptetés feladatai.

6 Erkölcs alapú jogrendszer.
A jogalkotás rendjének átalakítása. A graphé paranomón intézménye. A személyes felelősség a jogalkotásban. Visszahívhatóság és a mentelmi jog. A népszavazás rendje. A népszavazáshoz kötött ügyek. A közvetlen- és a közvetett jogalkotás viszonya. A választási részvételi kötelezettség.

7 Az alapkövetelés: szabályozott kapitalizmust!
A termelés-vezérelt fogyasztás felváltása fogyasztás-vezérelt termelésre. Önkormányzatiság és szubszidiaritás. Területi fogyasztási kvóták és koncesszionális piac. Fogyasztóvédelem: a cégbejegyzés és a technológia engedélyezési rendszere és feltételeinek érdemi ellenőrzése. Ökológiai regionális érvényesség. Szankciórendszer. Erős fogyasztóvédelemi hatóság.



8 Költségvetési paradigmaváltás.
Víz- és földköltségvetés primátusa. A föld köztulajdonba vétele és szabott idejű bérbeadása. Progresszív víz és földhasználati díjrendszer. Alapvető közszükségletek állami monopóliummal való ellátása, központi árrendszerrel. A Feltétel Nélküli Alapellátás feltételeinek ütemezett, fokozatos kiépítése. A nemzetközi kötelezettség-vállalások előzetes közkontrollja. A közpénzek körében az üzleti titok tilalma. A költségvetési források felhasználásának nyilvánossága, a központi költségvetési előirányzat-módosítási jogkörrel egyedül felruházott Közforrás-módosítási és Tartalék Tanács létrehozása. Az állami és az önkormányzati feladatok, és azok forrásainak újraszabályozása.

Hm?

kekec írta...

Még magának nevet adni is képtelen névtelen (és nem csak ezért tartunk butyutának)
A fidesz sem tudta cáfolni a a Nobel-díjas társszerzőségét, ezért tovább lovagolt a szakdolin, amire vevők azok, akik még életükben nem láttak ilyet:
http://www.boon.hu/fidesz-a-tarsszerzo-gyurcsany-ferenc-tisztazza-a-szakdolgozatat-is/1974608
Csak hogy tudd: Az internet előtt MINDENKI az elérhető szakirodalmakat dolgozta fel, a téma esetében elég szűk körű választékból, és kevés korábbi kutatási tényt alkalmazva. Ezért hasonlít egymásra a hasonló témájú VALAMENNYI szakdolgozat. Bizony az enyém is, ha valaki hasonló témát választott volna.
A lényeg és a megvédéséhez szükséges rész ezért mindenkor a saját hozzá fűzött következtetések voltak. Ami a tények felsorakoztatása mellett mindig a kisebb részt képviselte. Ami hasonlít - az a korábbi anyagok azonosságán alapul.
A tények felsorolása nélkül elég nehéz véleményeket alapozni.
De te csak lovagolj tovább a megcáfolt nokiás, meg viszkis dobozon (olyat már láttál) és ne is törődj a milliárdokkal - amihez nem lenne elég a talicska, mert furgon kell. Kérdezz meg bármely pénzszállítással foglalkozó céget.

kekec írta...

anteus - ez egy kissé nehezen jön össze a kisebb és olcsóbb állammal. Cégalapítás "érdemi ellenőrzése", amikor a bejegyzéseket is alig győzik?
Meg sok sikert az önkormányzatiság erősítéséhez, amikor az államadósság növekedésében vastagon benne volt, hogy a fidesz uralta önkormányzatokat buzdították az eladósodásra?
De egyébként vitaalapnak jó lenne - várom a többi párttól a hasonló zanzákat.
Mit, miből hogyan.

Névtelen írta...

neveletlen

kekec-nek

Bevallom, a Marx Károlyról elnevezett egyetemen végeztem a nyolcvanas évek elején. Nem tartom magam közgazdásznak, de talán némi affinitásom van a témához. Mutassatok mán egy, szaklapban (pl. Közgazdasági Szemle) megjelent publikációt, amit Feri követett el és akkor egyenként, mindegyikőtöknek, fényes nappal az Oktogonon...
Ja és Pupu, mióta vagy a liberálisok védőszentje, idáig utáltad őket(lásd pl. a 'Fodor lapáton' c. opuszt), mint lusta teve a féltéglát.
:O)))

PuPu írta...

Kedves neveletlen Névtelen!
Legyünk pontosak, és legfőképpen sportszerűek.
A liberálisokkal kapcsolatban szögezzük le: soha nem utáltam őket, legfeljebb egyes képviselőiket és a politikájukat, mikor közel kerültek a hatalomhoz.
Ezzel együtt tűrhetetlennek tartom a szakmai érveknek álcázott, semmitmondásba és hazugságba bújtatott politikai támadást, meg azt a gőgöt, mellyel valaki meg akarja mondani, hogy más mit gondolhat a politika aktuális ügyeiről.
És ennek nincs köze sem a liberalizmushoz, sem a proletár internacionalizmushoz, az emberi tisztességhez és a kulturált viselkedéshez van köze.
Feri meg nem közgazdász.
Nem is dolga közgazdasági alapvetéseket tenni, neki az a dolga, hogy felhasználva a modern közgazdaságtan (Marx, Samuelson, stb...) eredményeit, próbáljon meg egy társadalmi többség által elfogadott olyan gazdasági víziót megvalósítani, melyben te is jól érzed magad, meg az Aldi üzletlánc is.
Szóval, bár az Oktogon számomra megfelel, de alaptermészetem szerény és szemérmes, ezért megelégszem itt is egy "bocsi" szóval, mert megpróbálsz engem skatulyába csukni, ami egy tevével kapcsolatban azért - lássuk be - reménytelen vállalkozás...

:O))))

anteus írta...

kekec

Amit írsz - igaz.

De nem is erre készült a dolog - más rendszer kell.
A korlátlansága miatt Földpusztító, életpusztító kapitalizmust meg kell fékezni.
Első lépésben szabályozni. Nagyon másmilyen kapitalizmust. A CETI aláírása végképp ránk fogja csapni az ajtót.
A néhány kiemelt pont túl tömény, tkp. egy program magvai. Kifejtésükkel sokkal világosabb lenne.
Amúgy a szabályozott-kapitalizmusnak, e dolognak kisebb könyvtárnyi irodalma van.
Muszáj megfordulni a kapitalizmus lován. Leszállni róla - ezen még nagyon sokaknak, nagyon sokat kell(ene) dolgozniuk.
Ahhoz nem lehet szépséges pillangóként felszállni. Szar, nehéz, kínlódó munka kell.
Erre nincs ma politikai erő.
A társadalom belső nyomása nagy (a "közöny" politológus nyomatása a helyzet leírására baromság)- a Nolimpia egy másodperc alatt kidurrantotta a Vezér (jól írtam, PuPu?) álmát, és szabott lyukat ezernyi zsebe egyikén.
Létható, hogy a "gyere" mennyivel hatékonyabb a "menj"-nél.
Nem olyan bonyolult ez.

Névtelen írta...

neveletlen

'A liberálisokkal kapcsolatban szögezzük le: soha nem utáltam őket, legfeljebb egyes képviselőiket és a politikájukat, mikor közel kerültek a hatalomhoz.'

Látod, így vagyok én is Gyurcsánnyal, nem utáltam addig, míg közel nem került a hatalomhoz.:)

Írod, hogy Feri nem közgazdász, ezzel egyet is értek, remélem a hívők nem ordítják le a púpodat ezért a szentségtörésért.

Továbbá, olvasd végig korábbi írásaidat és gondolkozz el azon, hogy akarsz-e radikálisabb baloldali politizálást vagy sem. Ezt most Botka hirdette meg, Pogátsa pedig helyeselte és próbálta elhelyezni a mára kialakult társadalmi-gazdasági szituban, aminek Feri igen is tevékeny részese volt.

http://www.pupublogja.hu/2015/11/lendvai-ildiko-irt-egy-remek-posztot.html

'...Gyurcsány lassan már csak Orbánnal való összevetésében baloldali, egyébként meg már megint olyan témában bölcselkedett, mely sem időszerű, sem lényeges nem volt, legfeljebb majd a választási program készítésénél kell állást foglalni benne.
De előtte nem ártana tanácskozni azokkal, akik el tudják neki mondani az egykulcsos adó végtelen társadalmi igazságtalanságát (egyébként ezt ő pontosan tudja...), melyet természetesen nem érzékel a saját bőrén.
Hej Marx, hej lét, hej tudat...

Névtelen írta...

ÁLOMGYILKOSSÁG RÉPÁVAL
(tanmese)

volt egyszer egy faluszéli ház.
abban lakott egy erőszakos természetű durva ember a feleségével.
született nekik egy gyerekük.
ember gyerek forma volt, legalábbis úgy nézett ki
így aztán a durva erőszakos apja nem tudta, hogy valójában egy VÉRNYULAT nemzett, s a pólyában lévő gyerekforma valaki egy
.
IGAZI VÉRNYÚL.
.
persze furcsállották, hogy a gyermek szinte mindig nyakig szaros, de ezt a jó emésztésnek tudták be, ami érthetetlen, hiszen parasztok lévén tudniuk kellett miként is táplálkoznak a nyulak.
a nyulak legelészve összegyűjtik a zöld táplálékot, majd a vackukon azt kiszarják, s ekkor egy hátraarcot csinálva eszik meg valójában. ilyen az emésztése a nyúlnak.
a VÉRNYÚLNAK is.
nem is volt gond ezzel a kis VÉRNYÚLLAL, míg csak otthon tartották.
amikor viszont bekerült az embergyerekek közé a VÉRNYÚL megtudta, hogy ő nem ember. a többiek normálisan tudtak étkezni, viselkedni, játszani, de a VÉRNYÚL erre képtelen volt.
a kis VÉRNYÚL ekkor rettenetesen megharagudott a világra, s mivel örökölte apja durva erőszakos természetét, hogy ne derüljön ki az emberek számára, hogy ő nem ember, elkezdett mindenkivel durváskodni, erőszakoskodni.
a gyerekek nem szerettek vele játszani, mert foci közben is mindenkit rugdosott, durváskodott a többiekkel.
mint a nyulak, a VÉRNYÚL is gyorsan futott, ugrált ide-oda, mindenkibe belerúgott a többiek elkerülték, s ebből ő azt gondolta tehetséges a futballban.
ekkor a VÉRNYÚL álmodott egy nagyot!
azt álmodta magának magáról, hogy ő egy világhíres focista, akinek a lábai előtt hever a világ
később, amikor az embergyerekek nőttek, s a VÉRNYÚL meg nem nőtt, az embergyerekek lehagyták focitudásban, mert tehetségesek voltak, meg fizikálisan is erősebbek.
a VÉRNYÚL viszont, mint az erőszakos, durva apja rettenetesen kitartó volt, s elhatározta, az álmát keresztülveri az embereken akárhogy is lesz.
úgy döntött, hogy előbb király lesz, s utána teleépíti a királyságát stadionokkal, ahol majd focizhat, s a nép csodálni fogja.
később úgy döntött, hogy a stadionok száma nem elég, kell még a királyságnak egy olimpia is!
és elkezdte szórni az emberek pénzét az álmaira, közben pedig amit tudott ellopott.
és ez így ment sokáig.
egyszer csak az emberek egy része észrevette, hogy a „bátor király” nem más, mint egy rettegő VÉRNYÚL, aki erőszakosságával, durvaságával uralkodik a népen.
úgy döntöttek, hogy a répájukat, ami náluk van, azt a VÉRNYÚL szájába tömik, hátha a sok répába belepusztul, s az emberek visszavehetik az országot.
ekkor sok ember, legalább 250 ezren, elővették a répájukat, s elindultak a VÉRNYÚL felé.
a VÉRNYÚL megijedt a sokaságtól, s azonnal nyúlcipőt ragadott, és elinalt, mert valójában sohasem mert senkivel, semmivel szemben bátran fellépni, csak a hazugságai miatt tőle rettegő alattvalóit uszította mindenre, mindenkire.
így gyilkolták meg az emberek a VÉRNYÚL álmát.
ekkor ért véget a hazug, gyáva VÉRNYÚL uralkodása az embereken.
itt a vége, fuss el véle!
.
.
osszátok meg ahol csak tudjátok!

kimifan írta...

Jó, sőt nagyon jó írás... Régen nem jártam erre, kedves Pupu, de nagy konkurencia, és picit kopik a hűség... :( De meg tudsz bocsátani, gondolom... :)
Bauer Tamást lelkiismeretes ember, nem szokott a levegőbe beszélni, és nagyon korrekt. Még a saját pártelnökét is bírálta, ha úgy érezte, erre van szükség. Őt nem lehet, sőt nem szabad Fodor Gáborral egy napon említeni, és azért ne legyen senki olyan vak, hogy minden ex-SZDSZ-est egy kalap alá vesz. Nem hiszem, hogy a demokratikus ellenzéki oldalon volna olyan ember, aki ne ismerné el Kuncze Gábor érdemeit...
Ja, Pogátsa... hát róla inkább semmit sem mondok :D
Üdvözlettel - Berzsi

Villon írta...

Mindig sajanaltam azokat a szerencsetleneket, akik ember formajuk ellenere nem tudnak/tudtak a rogeszmeiktol megszbadulni. Ugymond-- utalom a zsidokat, utalom az MTK-t
maglyara a hitetlenekkel,,,stb. Tessek mondani, a jelenlegi nem eppen rozsas helyzetben,
nincs fontosabb tema mint Gyurcsanyt ekezni? Mennyit fizetnek ezert egy fideszes seggnyalonak? Persze az irigyseg egy nehezen kezelheto fereg, foleg annak aki nem tudja megemeszteni, hogy nem sokra vitte az eletben. Egyebkent nem ismerem Gurcsanyt, soha nem lattam szemelyesen.

PuPu írta...

Kedves neveletlen Névtelen!
Érdekes kérdés, hogy akarok-e radikálisabb baloldali politizálást a mainál, nem is igazán tudok rá válaszolni, hiszen a radikalizmus mást jelent egy szociáldemokrata és mást egy demokrata pártnál, emellett nem szabad összetéveszteni a hőbörgést a radikalizmussal.
Botka - szvsz - nem radikális, inkább populista programot hirdetett meg, a jelenlegi társadalmi keretek között duplázta meg a felkarikázandó lóf@szt, méghozzá úgy, hogy azt, hogy kitől venne el, nemigen cizellálta, leszámítva a mesebeli elemeket...
Nem hiszem, hogy a jelenlegi helyzetben az lenne a megoldás, ha harcostársaink felét kivégeztetnénk, mint Sztálin, majd büszkén állapítanánk meg, hogy létrehoztuk a baloldal egységét.
És nem szeretem a modortalanságot sem, márpedig Pogátsa közgazda éppen erről nevezetes.
Próbáljunk meg emberek maradni, ha néha fárasztó is...
:O)))

PuPu írta...

Kedves kimifan, nekem már az is megtiszteltetés, ha néha erre jársz, és csak azért nem vagyok ennél is szerényebb, mert az már kihívó dicsekvésnek tűnne - nincs mit megbocsátanom...
Örülök, hogy meglátogattál!

:O)))