2017. február 7., kedd

MEGÉRKEZTÜNK

A  vonat befutott az állomásra, a kis köpcös masiniszta lekászálódott az ülésből, majd elővette a géprongyot, megtörölgette a kezeit, aztán lekászálódott a vezérállásból, habár a gépet nem állította le.
Elégedetten nézett körül a pályaudvaron, ugyanott vagyunk, mint 2014-ben - mondta - tartottuk a tervezett menetidőt, habár lehet, a menetrendet kicsit elrontottuk, elég lett volna ide decemberre is elérni.

Aztán legyintett egyet - a pálya tiszta, a gépet kicsit megolajozgatom, aztán 2018-tól indulhatunk vissza, csak marad még valami arra ciklusra is, habár lassan már csak magamtól tudok lopni... - morfondírozott, de hát nem baj, a feeling megvan, a vagyon meg már annyi, hogy a fülemen csordogál kifelé...
Ezzel felemelte táskáját, melyben svájci bankszámlaszerződéseit, tongai befektetési okmányait meg a strómanjaival kötött szindikátusi szerződéseit tartotta - alig bírta el -, nyakán focistacsomóra kötötte a sálat - ettől gyönyörűnek érezte magát -  és elindult a vasutasszálló felé - jól végzett munka után édes a pihenés.



Hát megérkezett a mi kis demokrata vicinálisunk, éppen oda, ahonnan elindult ezelőtt néhány évvel.
Nagy szerencsénk van, mert mikor jöttünk, a mozdonyvezető emberei a vonat után felszedték a síneket és eladták a Népi Kínának, csatahajó-alapanyagnak, cserébe kaptunk tőlük sok kici zokni, ballábas mind - az osztályharc jegyében.
Hálistennek, itt két sínpáron száguld a magyar TGV, melynek gyártásában részt vesz az Alstom is, a minőség tehát megfelelő, mint ahogy a finanszírozás is valószínűleg, mármint a döntéshozók finanszírozása.
A demokratikus oldal egy centivel sincs előrébb, mint amikor a Fidesz beletaposta a padlóba, pedig elmúlt már azóta egy-két nap.
Akkor a demokratikus oldal egy veszekedő, verekedő óvodai csapatra hajzott, mígellenben most egy veszekedő, verekedő óvodai csapatra hajzik, aki meg nem verekszik meg veszekszik, az a homokozó sarkában ülve homokba pipi
skét játszik.
Jellemző, hogy a Gyurcsány elleni összeesküvés résztvevői, ha pártjaikkal összevont kongresszust akarnának tartani, elég lenne kibérelniük a Négycsöcsű kártyatermét, mégis komolyan veszi őket szinte mindenki.
A PISA-teszt megmutatta, hogy nem képesek olvasni, most kellene valamilyen olyan teszt is, melyből kiderül, hogy számolni sem tudnak.



Márpedig a számolás fontos dolog.
Megkérdezte a székely is a szekéren a lánytól:
Aztán leány, tucc-é számolni?
Tudok bátyám, miért kérdi?

Mert akkor számoljál vele, mire Vásárhelyre érünk háromszor is meg leszel pocsékolva!
Itt persze senki nem mond semmit, csak mutogatnak, mint Áder mellett a széplány újév alkalmából, ennek dacára mindenki tudja, ha ez így megy tovább, mire a választásokhoz érünk, annyi a szüzességünknek.

Az első menetet már el is kezdték, a négyes metró ügyében gyakják éppen az ellenzéket, az meg még csak nem is sikoltozik, inkább csak nyögdécsel, mély átéléssel.
Hogy most ki lesz a Simon, azt még nem tudni, de hogy lesz, és hogy pórázon fog sétálni, az hóttziher, hadd lássa a nép, hogy errefelé korrupciós ügyekben szigorúság van, nem vagyunk mi Románia, ahol már mindenki tudja, hogy kik lopnak!
Nálunk csak azok tudják, akiknek el kell dönteniük, hogy a mi strómanunk az illető, vagy valaki másé, és ha a mienk, akkor hol a helye a táplálkozási láncban.


Szóval, lehet izgulni a választások miatt, a masiniszta éppen új pályát építtet Bicske felé, a pályamunkásai már dolgoznak a nyomvonalon, - éppen azon folyik a brainstorming, hogy hogyan lehetne Felcsúttól egy Szemlőhegy úti villa kertjén keresztül vezetni a nyomvonalat Bicske felé.
De szép is lenne, a mozdony barátságosan füttyentene, a család meg integetne, talán csak Feri szemét csípné kicsit a füst.
A hátralevő év olyan lesz, mit egy hajdani Omega koncert, a színpadot elborítja az átláthatatlan füstköd, belőle csörömpölés hallik majd a végén kijön Presser és learatja a babérokat - csak most ne rá számítsunk, még ha jobban is járnánk vele.


Olyanok vagyunk, mint a váci vasútvonal, melyen 1846-ban gyorsabban haladt a szerelvény, mint ma.

De azért ne adjuk fel, ha majd egyszer a magyar demokraták nem a sípra adják a gőzt, hanem a kerekekre, még meglódulhat a mi vonatunk is.
Mondjuk, nem holnapra jövendölném ezt...


:O))))

21 megjegyzés:

Amadeus írta...


Szellemesen szuper!

Kovács János írta...

Ügyes vagy..
:)

Névtelen írta...

El kell hogy küldjem nektek:

https://kolozsvaros.com/2017/02/07/koszonjuk-maria-nem-fogjuk-elfelejteni/

https://kolozsvaros.com/2017/02/07/pedig-mar-most-is-meg-van-pecsetelve-az-a-sors-a-kurv-eletbe/

https://kolozsvaros.com/2017/02/07/ettol-rohad-szet-itt-minden-elvtarsak/

PuPu! Mondd, szerinted miért nem hatnak az általad oly sokszor leírt, és ezek a mások által is leírt dolgok !!!!

ornagy 50 írta...

Szintén remekbe sikeredet!!!
Gyógyulgatsz???

kekec írta...

Pupu gratula és "még, még, még, még, soha nem elég"

Promenad írta...

"Száz vasutat,ezeret
Csináljátok csináljátok
hadd fussa be a világot
Mint a testet az erek "
/Ajánlás Petőfitől Orbánnak. Bár kezdődhetne így is : "Száz stadiont,ezeret"/

1970 írta...

"Aztán legyintett egyet - a pálya tiszta, a gépet kicsit megolajozgatom, aztán 2018-tól indulhatunk vissza, csak marad még valami arra ciklusra is, habár lassan már csak magamtól tudok lopni... - morfondírozott, de hát nem baj, a feeling megvan, a vagyon meg már annyi, hogy a fülemen csordogál kifelé...
Ezzel felemelte táskáját, melyben svájci bankszámlaszerződéseit, tongai befektetési okmányait meg a strómanjaival kötött szindikátusi szerződéseit tartotta - alig bírta el -, nyakán focistacsomóra kötötte a sálat - ettől gyönyörűnek érezte magát - és elindult a vasutasszálló felé - jól végzett munka után édes a pihenés."

Nahát, ilyesmit leírni, amikor feketén-fehéren ott van a vagyonbevallásában, hogy csak 700 valahány ezer forint megtakarítása van:)))))))))))))))

PuPu írta...

Névtelennek, aki a Kolozsvári Szalonnát árulja itt...

Szóval, szerintem azért nem hatnak, mert a népek nem szeretnek olvasni, amit leírsz, azt "átfutják" és azt értenek meg belőle, amit akarnak, ez pedig leginkább a saját véleményük.
Ha nem az van benne, akkor nem ám, hogy elgondolkodnak rajta, hanem legyintenek, majd azt mondják, hogy hülyeség és visszatérnek kedvenc fixa ideájukhoz, mely szerint Gyurcsány vezetésével/Gyurcsánytalanítva összefogunk és győzünk a választásokon.
Érdekes, mert a hétköznapi életben általában praktikusan gondolkodnak, mégis, a politikától azt várják, hogy éteri tisztaságú elvek mentén működjön, a politikusok megjelenésekor pedig Louis Armstrong fújja a háttérben a When The Saints Go Marching In (https://www.youtube.com/watch?v=wyLjbMBpGDA) című nótát.
Normális ember nem is ír blogot, csak a sivatagi magányban megkergült, datolyahiányos tevéknek jut eszébe ilyesmi, akinek esze van, az internetes portált gründol és azzal a hóna alatt kalapozik a mindennapi megélhetésért...

:O)))

Névtelen írta...

Igazat kell adnom neked PuPu! Csak az a borzasztó és nagyon sajnálatos, hogy ti a világon mindent megtesztek azért hogy a jónép(?)megértse a viszonyokat, és Te még kiutat is vázolsz nemegyszer és hiába. Nem akarom elhinni hogy csak olyanok olvassák az írásaidat, akik eleve egyetértenek veled, és nincs közük a pártperifériához. Kell hogy olyanok is olvassák akik tehetnének azért, hogy legalább eljussanak a tanácsok megfelelő kezekbe. Fájdalmas ez a tehetetlenség amivel a mai népoldal rendelkezik. Az még fájdalmasabb, hogy nem is látni az igyekezetet, hogy kilábaljon belőle. Maximális elismerés a te kitartásodnak és hitednek, amiért nem adod fel, és bízol abban hogy talán eljutnak meglátásaid, jótanácsaid az illetékesekhez. Ők is jobban járnának, ha
a tehetetlen marakodás helyett embereik egy részével az ilyen blogokat böngésztetnék, ahol segítő szándék és előre vivő ötletek olvashatók.

NewTiborc írta...

Tessék megkövezni és gyurcsistának kikiáltani, de sváb neveltetésem miatt csak a teljes igazságot ismerem, a részigazságot tartalmazó önigazolások az ördög cimborái.
Szeretném megkérdezni, hogy ha valaki a partnere háta mögött szervezkedik( mondhatnám népi nyelven, áskálódik) milyen alapon lehetne szemernyi igazsága? Tessék már annyi gerincet szerezni, hogy odaállok eléje és a szemébe mondom a véleményem. Ja, hogy akkor nagy a veszély, hogy kiderül,hogy hazugság amit állítok?Ha a partner ezt szóvá teszi, miért Ő az izgága és összeférhetetlen? Ez már Hollószínház, nemde, normális? Ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy ez az "ártatlan" partner korábban mit hibázott és mit kurt el. Ha ez a kiutált partner jellemtelen, áruló és Júdás, akkor mi az a pártvezető, aki letagadja, hogy részt vett volna ilyen team foglalkozáson (Széll, Juhász, Hadházy stb.), majd a kollegájuk beismeri, hogy valójában volt ilyen, nem is egy. Hmm. Milyen ember az, aki a régi barátját hozza kellemetlen helyzetbe, keveri hazugság gyanújába? Selejt.
Az ellenzéki média is selejt. Végig néztem a tudósításokat, egyetlen egy fórumon sem tették fel a kérdést a szervezkedőknek, hogy talán nem gondolják, hogy ártottak az összefogásnak? Ezek szerint a háttérmunka az normális eset. Na, de egy embernek feltették, na kinek? Egyet lehet találni, a sértettnek.
Ez a mai Magyarország.
A mai politikai elit érdeke, hogy az emberek minél tovább kajálják a kefét. Ez az érdek innen is meg onnan is. Ki ezt akadályozza, az közellenség, azt ki kell nyírni. Csak ezen kellene elgondolkodni, mibe is tenyerelt bele ez a szerencsétlen Fletó?

NewTiborc írta...

Ez nem a gőgös, beképzelt elit felelőssége?
https://444.hu/2017/02/08/sandor-maria-ongyilkossagot-kiserelt-meg-kilep-a-kozeletbol

Cereus írta...


Kedves PuPu !

Igazad van ! Még akkor is ha türelmetlennek tűnünk velük szemben.
Fogadjuk el, hogy ezek demokrata pártok ahol vita (veszekedés!) is van.
Ez nem birkanyáj mint, Orbán pártja ahol egyszerre kell bégetni, mert hitvány alattvalóvá nyomorította őket.
PuPu !
Még egy kicsit veszekednek aztán ha kényszerből is, de lesz megegyezés !!!
Gyurcsány Ferencnek kell az élére állni az egyezkedésnek, mert Ő az aki nem simlis és nem akar min.elnök lenni.
Bár az összes többi mind akar.!!! Velük Orbán kiáll a vitára.!-és kivel nem mert fél ?

Az Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor. Ezen is érdemes lenne elgondolkodni.




Névtelen írta...

neveletlen

Én Gyurcsány helyében magukra hagynám az intrikusokat, önállóan indítanám a DK-t.
A párt tuti befutó, frakciója is lenne, lehetne tovább építkezni.
Mondjatok 1 érvet is ez ellen!

Olasz Ildikó írta...

Névtelen - a neveletlen! Az egyetlen érv Gyurcsány.
Valami más fából faragták ki.
New Tiborc. Szerintem Gyurcsány pontosan tudja, mibe tenyerelt, a baj csak az, hogy a tenyereléssel sokat várt. Legalább egy évvel ezelőtt kellett volna!
1970! Humorod az van! Vetekszik PuPuéval.
PuPu visszafele néztem a hozzászólásokat. Tudod én is olvasom a Kolozsvári Szalonnát. Sokszor nagyon is a szívemből szólnak. Még akkor is, ha egyik másik szerzővel nem értek egyet. Azért a kritikán túl a segítő szándék is dolgozik bennük. Ha mondhatok ellentétet? szemben a Bartus által létrehozott megmondom a tutit oldallal.
Különben meg, tetszett (ismét) az írásod.

1970 írta...

Kedves NewTiborc!

Csak halkan emlékeztetném, hogy Gyurcsány sem volt semmi, amikor Medgyessy háta mögött az akkori SZDSZ vezetéssel szervezkedett, saját magát ajánlgatva. Sajnos...
Sándor Mária ügyében teljes mértékben igazat adok: ez ennek az elitnek a felelőssége, kormányostul, ellenzékestül. Az ő esete jól mutatja az ország totális erkölcsi züllését.

1970 írta...

Ildiko Olasz

Persze, ez humor is lehetne, de valójában sajnos nem az. Ami e mögött van az, amit NewTiborc is írt a "gőgös és beképzelt elitről", akik ezt így a pofánkba tolják.
Tessék megnézni, hol tartottunk a Kádár-korszakban, és mennyire büszkék voltunk arra, hogy mi "nem olyanok vagyunk, mint a szőröstalpú, bocskoros románok". És hol tartunk ma, pont a mostani romániai fejlemények tükrében? Szerintem úgy húznak el mellettünk erkölcsi téren (is!!!), mint a sicc..., miközben mi fénysebességgel züllünk és rothadunk:( Ez pedig annak az elitnek az évszázados bűne, amelyik itt pöffeszkedik.

Cereus írta...


Névtelen !

Ennyi megaláztatás után én is félreállnék ! De Gyurcsány, ezért több nálunk, mert kitartóan
célratörő, és egykönnyen nem adja fel.
A DK-nak legalább kétszer több szavazója van, mint amit mérnek nekik.
Evvel nem nyerhet, és akkor kormányváltás sem lesz.
Tegnap tárgyaltam Varjú Lászlóval, és az Ő véleménye is az, hogy "ebben a választási rendszerben" nyerni csak együtt lehet.
Frakciójuk mindenképpen lesz ! De ha nyernek a hátukon becipelnek 1-2%-s "hősiesen harcos" Gyurcsány ellenes csapatot is.
Fogadd el ezt érvként.!

PuPu írta...

Cereusnak:
Persze, becipelték annak idején a hősiesen harcos Fodor Gábort is.
Megérte.
Gyurcsány idealizmusa parttalan, jóindulata határtalan, így aztán küzdelme reménytelen...
Olasz Ildikónak:
Nincs nekem a Kolozsvári Szalonnával semmi bajom, a szerzőivel sincs, úgy jó az, ahogy van, de nem szeretem, ha nem tudom, hogy ki fizeti a zenét.
Kérlek, ne írd, hogy közadakozás...
Neveletlen névtelennek:
Nem az a cél, hogy választáson indulni, hanem az, hogy választáson nyerni.
De lehet, hogy tévedek...

:O)))

Névtelen írta...

Cereus! Értelek, de nem értelek meg. Igen, csakis együtt érhetnek célba, vagy a másik opció: maguk mellé állítva sokakat a kivárók tömegéből. Sajnos egyáltalán nem érződik, nem látjuk nyomát sem annak, hogy vidéken gőzerővel dolgoznának a csapatuk erősítésén. PuPu már számtalanszor leírta korábban hogy ez nagyon fontos lenne!!!Hisz ezek az emberek nem ellendrukkerek lennének. Elemi érdekük, ha akarnak 2018-ban valami változást. Nem csak Budapest létezik, és a vidéki emberek sokra becsülik az egyenes, gerinces viselkedést, és a "józan paraszti" észt. Rengeteg időt elvesztegettek már az eddigi egy helyben toporgálással. Az ország vezetése sem egy leányálom, és sokkal nagyobb nehézségek is adódnak mint a "hátulról mellbe" támadás és egy simlis társaság becipelése a hátukon. Ha ezt, és az ehhez hasonló visszásságokat nem tudják kezelni, akkor a nagyobb gondokon hogyan lesznek úrrá? Nem babra megy a játék, hanem a jövőnk a tét. Nem csak egyes emberek kisded játékai forognak kockán, hanem egy országnyi ember sorsa, akik már nem húzzák sokáig. Befejezem, mert megy fel a pumpa!

NewTiborc írta...

No tessék. Most már Schiffer is elismeri, hogy hazudós párt az övé. Persze, persze, én is titokban jöttem a világra, jóanyám a szomszédtól tudta meg, hogy van egy fiacskája.
Az a gondjuk a Gyurcsánnyal, hogy hazudott, és ők mit csináltak? Ja nekik szabad. Röhej ez az egész ország.
http://www.origo.hu/itthon/20170207-schiffer-andras-nem-tartja-szerencsesnek-hadhazy-titkos-targyalasat.html
Kedves névtelen!
Nyugi, nyugi, mert fő az egészség. Tartalékold a pumpát arra, amikor ki fog derülni kik érintettek az OLAF jelentésben. Ők azok akik a fidesz "barátai", ugyanis csak fidesz közeli cégek szerződései kapcsán merült fel a csalás gyanúja. Ha nem lesz felelős, az pontosan azt fogja bizonyítani, a beépített emberek intézték a lenyúlást.

Névtelen írta...

Kedves NewTiborc! Hacsak nem "öszödibeszéd" stílusban lesz végrehajtva a vizsgálat. Majd csak azokat az eseteket hozzák nyilvánosságra és azokat vizsgálják, ami őket és a hozzájuk közel lévőket nem érinti kedvezőtlenül,az "ellenségeiket"viszont igen.
Sajnos az idő telik,az emberek pedig egyre inkább elvesztik a kedvüket. Egyre közömbösebbé válnak, mivel látják, hogy előreláthatólag megint nem lesz előrelépés.
Na, azért van még egy kis idő, ne veszítsük el a reményt.
Jó éjszakát mindenkinek.