2017. február 17., péntek

MOLNÁR GYULA POHARA

Molnár Gyulánál - a Népszava szerint - betelt a pohár.
Ez a - rossz nyelvek szerint - ritka helyzet azért következett be, merthogy az ellenzéki pártok rosszul viselkednek, egyedül a Szocialista Párt a makulátlan, ami lehet, hogy igaz is, ha az ember belegondol, hogy a Trónok harcában mi is volt a Makulátlanok legjellemzőbb tulajdonsága...
 „A vasárnapi ebéd gondolata ma is áll: mindenki jöhet, de az asztal alatt rugdosódást egyszer és mindenkorra be kell fejezni - fogalmaz Molnár Gyula az elmúlt hetek zavarkeltő eseményeit lezárandó. Az MSZP elnöke tisztán kimondja: Orbán Viktor nem maradhat hatalmon azért, mert valaki rosszul taktikázott.
Visszautasít minden olyan lebegtetett, szivárogtatott, vagy épp sajtón keresztül megüzent vádat, hogy az MSZP, vagy annak bármely vezetője lenne az akadálya annak, hogy a legütőképesebb, a kormányváltás legnagyobb esélyét nyújtó egyéni jelölti, illetve közös listás névsor összeálljon a demokratikus oldalon.
Eddig - mondja - épp a szocialisták az egyetlenek, akik tiszta lapokkal megtették személyi ajánlatunkat Botka László esetében, s készen állnak arra is, hogy minden szükséges személyi kérdésben ezt tegyék.
” – írja a Népszava a ma megjelent Molnár Gyula interjúban, a gyanútlan olvasó meg csak néz, mint Rozi a moziban – rosszul emlékezne valamire?

Valami olyasmiről volt hajdan szó, hogy az ellenzéki pártok egyeztetnek, majd megállapodnak a választás során követendő eljárásról, beleértve az előválasztásnak nevezett rémálom ügyét is, melyről aztán a pártok értelmiségi megmondóemberei hosszasan polemizáltak, de egyezségre vergődni nem tudtak.
Odáig el se jutottak, hogy ki finanszírozná ezt a kedves kis játékot, azon se nagyon törték a fejüket, hogy kik azok, akik közül előválasztani kellene, így aztán az emberben felmerül a gyanú, hogy tulajdonképpen már megint csak arról van szó, hogy ki legyen a választási halljakend, aki mögött ott kellene sorakozniuk a „futottak még” mezőny tagjainak - bokacsattogtatás, ütemes taps, stb.
A szokásos menetrend szerint a folyamat egyik tetszőleges pontján előáll az MSZP és eredményt hirdet.
Jelen esetben Botka berúgja a lengőajtót és kettőt a levegőbe lő, mire is mindenki az asztalok alatt keres menedéket.
Aki akar, az csatlakozhat, mondja, kivéve azt a langalétát ott a sarokban, mert az nem néz fel rám, pedig ez lenne a dolga.
Ennek utána marcona pofákat vág és bejelenti, hogy megkezdi az egyeztetést, elsőként azzal a párttal, melynek édesanyját Viktornak hívják, társelnökét meg ravasz furfanggal a Fidesz delegálta, csak előtte kicsit átfényezte.
Szeretem én az ilyen villámkarriereket, mikor a farkasfalka egyik tagja hirtelen a birkanyáj főkolomposaként jelenik meg - de hát adjunk egy esélyt azért…
Közben, a háttérben a Lengyel-szalonban világrengető események történnek, felkérik Niedermüller Pétert, hogy ugyan, puccsolja már meg Gyurcsányt.
Ezzel mindent el is mondtunk a szocialisták valósághoz való viszonyáról, a pártdemokráciáról meg az előválasztásról.

Ezeken az alapokon áll az a ebédmeghívás, melyet Molnár Gyula kézbesített az érdekelteknek, kifejtve, hogy aki akar, az jöhet az asztalához, de aztán illedelmesen egyen ám, és azt a menüt, amit a szocialisták feltálalnak nekik.
Liba nincs, mert azt ők már elosztották egymás közt, de kaphatnak vöröskáposztát, csócsálják lelkesen.
Demokratikusan, hiszen az étlapot is így állították össze, habár Botka belépőjéről pár napig azt se lehetett tudni, hogy a párt elnöke tudott-e róla.
Merthogy Botka kiválasztása nem a tagság bevonásával történt, az tutifix.
Akkor lesz csúf világ, mikor a tagság rájön, hogy puszta dekorációnak tekintik, rá hivatkozva adnak el mindent és mindennek az ellenkezőjét is.
A pártelnök meg olyan, mint pin@n a szőr, sok vizet nem zavar, esztétikai értéke is kérdéses, de ha már van, hát legyen.
Nem szeretnék olyan párt elnöke lenni, melyben a posztokat úgy osztják, mint a grundon, és melyben valaki képes az akaratát erőszakosan ráerőltetni a testületekre, mert azt ne mondja senki, hogy Botka hirtelen előtérbe kerülése demokratikus folyamat eredménye volt.
De hát ők tudják, mindenesetre a Fidesz éppen Botkasimogatót tart, miközben még mindig Gyurcsányt ekézik, Botka társaságában.

Azt is nyilatkozza Molnár Gyula, hogy „az MSZP minden vezetője és meghatározó politikusa elkötelezett abban, hogy véget vessen az Orbán-kormány 2010 óta tartó ámokfutásának 2018-ban.
Van a győzelemnek egy forgatókönyve is, amit Botka László vázolt.
Ő feltételnek nevezte a forgatókönyve megvalósulását, én célnak nevezem az abban foglaltakat. Márpedig a cél szent.
Ha valaki nem ért egyet, akkor közölje, miért nem, s hogy mit gondol helyette. Mindenről lehet vitázni, de csak a megállapodás szándékával.
Aki ugyanis nem akar megállapodni, az nem akar kormányt váltani.

Szép gondolatok, csak én Botka programjából nemigen kerekedik ki az a katarzist kiváltó élményt, mely a demokratikus oldal számára a győzelmet elhozná, különösen úgy, hogy nem felejti el Gyurcsány méltatását sem – érdekes úgy várni a megállapodást, hogy bevezetőként rúgunk kettőt-hármat a partnernek kiszemelt párt vezetőjébe.
Maga a program pedig kissé populista, kissé jelszógyűjtemény, de hát nehezen szabadul a megszokástól az, aki belenőtt egy politikai kultúrába, mely felett láthatólag eljárt az idő.
És mi van, ha Gyurcsány mégiscsak rajta akar lenni a listán?
Akkor Botka majd azt mondja, hogy jó, hát akkor én megyek?
Ugyan már...

„A baloldal még soha nem volt ilyen viharvert, miközben Magyarországnak sosem volt még ekkora szüksége a baloldalra.”
Botka szerint ezentúl erkölcsi alapon kell politizálni, véget vetve „az elvtelen kompromisszumok, a meghátrálás, a kibekkelés időszakának”.

Miért, eddig hogy politizált a Szocialista Párt?
És kötöttek elvtelen kompromisszumokat?
Meghátráltak volna, és kibekkelésre játszottak volna?
Érik meglepetések az embert…
Botkával a többi párt egy esetben tudna irgalmatlanul kicseszni: ha teljesítenék a feltételeit, merthogy, ugye akkor a baloldal szerinte nyerhetne a választásokon.
Na, ezt kellene neki valahogy levezetnie, kockás papíron, ceruza, radír segítségével, utána mindjárt jelentkezhetne a Nobel-díjért is, mert nekem sehogy sem jön ki a matek, abban pedig nem hiszek, hogy a következő egy évben a magyar társadalom hirtelen megvilágosodik és öntudatra ébred, különös tekintettel arra, hogy az osztogatás napjai jönnek, mint tudjuk…
Molnár Gyulát kedvelem, de egyre jobban csodálkozom rajta, hiszen ő azért még Lenin emlőin nevelkedett, aki okos ember és sikeres hatalomtechnikus volt, aki tudta, hogy mielőtt bármibe belekezdünk, a konkrét helyzet konkrét elemzéséből kell elindulnunk, nem a vágyainkból.
Nekem pedig úgy tűnik, hogy a vágyak ismét felülírják a realitásokat.

Kár…

:O)))

36 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyjábol ez a helyzet..
A Gyulàt a befolyásos Bito szalonban egy buta f@sznak tartják-csaxolok..
:)

NewTiborc írta...

Itt a határ, mikor azon kell gondolkodni, hogy szatellit-e avagy nem az MSZP.
Olyan érzésem van, hogy a Puchon keresztül őket is felzabálta a fidesz. Nem véletlen volt a Gyurcsány ekézése sem. Bérmunkába csinálták. Tessék figyelni, hogy fog a metro botrányban a Puch cég felelőssége eltűnni. Ki fogad velem, lehet jelentkezni, de nem forintos alapon. Sajnos nem figyeltek az emberek eléggé, már rég óta sok apró jel utalt erre. Pl. Molnár Csaba tevékenysége a Rogán botrány simítása kapcsán és még sokan mások. Jól el vannak a melegben a parlamentben és tojnak nagy ívben a fejünkre. Elkezdődött a terelés a felelős keresés álnok módon, arra is fogadok, hogy hol fognak kikötni. Most már tényleg hányingerem van.

NewTiborc írta...

Bocs Molnár Zsolt

Névtelen írta...

'Magyarország egyik vezetője voltam, vagyok és maradok.

A Demokratikus Koalíció készen áll arra, hogy tisztességgel, becsülettel, a többség nevében és felhatalmazásával kormányozza Magyarországot.'

Ez a beszéd, a hétszázát, megcsináljuk oszt jónapot!
Ma még csak a választók huszad részét érjük el, de holnap ez már egy harmincad, negyvened és így tovább.

1970 írta...

Más téma, de kikívánkozik belőlem:

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom vezetője, az olimpiaellenes aláírások átadása során elmondta, hogy "az elmúlt 22 évben nem sikerült lebontani azokat a falakat, amelyeket az azt megelőző 40 év szocializmusa idején építettek közénk".

Hogy miért éppen az elmúlt 22 évről beszél, nem tudom, de azt hiszem ez az ember legalább olyan hülye, mint a pszichopata miniszterelnökünk. Elképesztő:(

glorianna írta...

Lehet, rosszul hallotta, aki a számot leírta. 27 évről beszélt. Egyébként pedig elég merész dolog az eddigi "pályafutásukból" következtetéseket levonni -bármilyet. A poszt pedig a szocikst ekézi - róluk valóban jó 27 évnyi infónk van :)

glorianna írta...

hihi...
Kár :(

Névtelen írta...

te 1970!

vigyázz ezekkel a szavakkal itt!
még a végén az ügynöke leszel a patátlan-hazátlan, kívülről belepofázó Bartusnak!

itt az az ember is vörös posztó a prosztó helyiek szemében ugyanis.

bár teccik, nem teccik a helyieknek a Bartus - kis noszogatásra, melyet voltam bátor elkövetni! - csak megírta amit meg kellett írni ebben a témában a momentumról.
nem a raklapos ügyre gondolok, szerintem egy picit túltolta, még ha jogilag, s erkölcsileg helytálló is amit írt, hanem arról az összemosásról, amit a momentumos kis köcsögök csinálnak azért, hogy bekerüljenek a köztudatba, s majd a parlamentbe.
ennek a fekete-győrnek - mint azt a noszogatásomban megírtam a Bartusnak - csak egy baja van a jelenlegi helyzettel.
az ami a csuti gecinek volt anno.
nem ő a főnök, nem tud lopni.
ezeknek az olimpia elleni népszavazás lesz a nagy imre újratemetése.
mindenben igyekeznek másolni a korai fideszt,
.
DE
.
a cél csakis a hatalom, meg a pénz.
gazemberek ezek egytől egyig, ráadásul tenni is hajlandóak érte.
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Olasz Ildikó írta...

Névtelen - aki abramovics volt, és van.
Anélkül, hogy korábbi véleményem miatt mea culpát kiáltanék, IGAZAD VAN!
Ami a jövőt illeti, egyre jobban kilátástalan.

pleinair írta...


Én is attól féltem, hogy az MSzP bedarálja az eredetileg kompromisszum kész, normális
Molnár Gyulát. Botka előhívta a párt erőszakos, Szilivel kapcsolatban már felszínre került antidemokratikus hajlamát, ami most Botkában testet öltve vált újra kézzelfoghatóvá.
Molnár Gyula alkalmazkodott ahhoz, aminek megváltoztatásához gyengének
érezte magát, és olyan jelentéktelenné zsugorodott, mint a Pupu által említett pin@szőr.
Így aztán most egy kocsmai verekedés kavargó előszelének korát élhetjük át. Botka a kocsma
erős embere. Ha ismerné a betyárbecsület íratlan szabályait, ha képes lenne az erejét okosan, tisztességesen használni, akkor hasznos is lehetne. De sajnos erre eddig Molnár Gyula sem tudta ránevelni. Botka egyelőre maradt aki volt: nagy testben öntelt, kisszerű lélek, egy durva suttyó. Államférfi helyett ezt az embert erőlteti egyeztetés nélkül a többi pártra Molnár Gyula segédletével az Mszp.

PuPu írta...

Te abramovics, nem törted még a fejed azon, hogy próbálsz saját blogot indítani?
Merthogy ez itt az enyém, és például nem kedvelem itt más bloggerek ekézését, de mennybemenesztését sem.
Szerintem a blogger írja meg a saját véleményét, a olvasója meg olvassa el, oszt jónapot.
Szerintem Bartus Laci nagyon örül a közreműködésednek, talán letáborozhatnál nála, ha innen elmentél hálistennek a fenébe.
Nem lenne veled semmi baj, ha a véleményed elmondanád, de sajnos te nem vagy szobatiszta, emellett a helyedben felkeresném a gyógyászomat is, a ma kémia csodát tud tenni...
Csak tájékoztatásul írom, hogy itt még soha, senki nem bántotta Bartust, hiszen még téged is kibírunk, pedig hol vagy te hozzá képest?
Neki gondolatai vannak, neked meg indulataid, amire nem biztos, hogy a helyi úri közönség kíváncsi.
Te nem vagy gonosz ember, menj, és javulj meg!

:O)))

NewTiborc írta...

Nem tudom hányan emlékeznek a jövendölésemre, amikor a Molnár Gyulát megválasztották. Azt merészeltem történetesen állítani, hogy vagy beáll a sorba, vagy a Gyurcsány sorsára jut. Per pillanat beállt a sorba. A folyamat viszont elindult, hogy mi lesz a vége az a Gyulán is múlik.

góbé írta...


Molnár Gyulának most lett egy esélye annak bizonyitására, hogy valódi pártelnök s valódi politikus.
A 24.hu-n megjelent Botka-interju után összehiv egy rendkivüli pártkongresztust és javasolja az ősemigazán-tudja-hogyankeletkezett megbizását Botkának, vonják vissza !

Ezzel együtt elnézést kér a leendő szövetséges pártoktól, Botka " hőbörgő elefánt a porcelánboltban " stilusú megnyilvánulásáért és javasolja fussanak neki még egyszer az együttmüködésnek, akár választási párt formájában, közös, konszenzusos, kivülről hozott miniszterelnök jelölttel. ( Majtényi?, Gémesi? Mellár?...stb...)

Kiváncsi vagyok...

Kapat írta...

"pleinair"
Egyetértünk! Sajnos Botka nem egy jellem, de annál erőszakosabb, egy kisstílű kisatírozóművész. Gondolom, mindenki ismeri a történetet.
A szomorú az, hogy a közvélemény kutatóknál meglehetősen nagy az emberek szimpátiája iránta. Anélkül, hogy jobban ismernék, pusztán azért, mert Orbán ellenlábasaként bejelentkezett. Nagy csalódás lenne, ha valóban hatalomra kerülne! Így "csak" a többi párt esetleges közös jelöltjét lehetetlenítette el. Ezzel az amúgy is majdnem kilátástalannak tűnő közös fellépésük bármelyik formáját is.
Sajnos a következmény nem kétséges, Orbán marad.

"NewTiborc"
Mikor az önjelölt Botka bejelentkezett, (már említettem, ha emlékeztek), Molnár Gyulát kész helyzet elé állította. Nem maradt más lehetősége, beállni mögé. Ha nem teszi, megszületik az MSzP-ben a Molnár Gyula által generált belső civakodás vélelme, vagy valósága. Ezt, mint újonnan megválasztott elnök, nem merte felvállalni.
Reménytelenek!

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
nemóvatos írta...

Én lehet, hogy más interjút olvastam vagy a szövegértésemmel van a baj, de Molnár Gyula mintha magára talált volna:
-jelölt-jelöltekről van pillanatnyilag szó náluk (noha nevek ismertetése nélkül, de nem kőbe vésve),
-várják más pártok jelöltjeit-jelöltjeit versenyre,
-hajlandóak közös lista állításra,
-Botkát is csak a saját jelöltjükként értelmezi, aki nem egyedül tárgyalhat hanem az ő részvételével,
-a cél: Orbán kibillentése a hatalomból 2018-ban,
-nem fikázott más pártot (a Jobbikot is csak épphogy)
-határidőt is javasolt a "máj s a tüdő elválasztására".

Aszem a többieknek lehet kapaszkodni.

kekec írta...

Nemóvatos
Közös lista esetén résztvevő pártonként kell elérni az 5 %-ot. Azaz életveszélyes lenne az 1-2 %-on mért pártocskákat belevenni, mert azt kockáztatják, hogy egyikük sem kerül be. És ahogy Orbán megasszonta már régen: a Parlament működik ellenzék nélkül is.
Ha meg bekerülnének, a DK ellen hozott házszabály működik: csak olyan párt alakíthat frakciót, amelyik saját listán került be, és eléri a 10 főt.
Botka nem (teljesen) hülye, amikor a legalább mérhető lmp-vel akarta kezdeni az egyeztetést.
Már matematikai alapon. Mert az lmp akkorát lekevert neki, hogy a fal adta a másikat, és ezt politikailag előre lehetett (volna) látni. Már ha valaki valódi politikus, és nem csak helyi grundcsatákon edződik.
De azért már szívesen látnék egy potens más ellenzéki jelöltet is. Mert jelenleg az "eszi-nem eszi, nem kap mást" van a menüben.
Gyurcsány meg mélyen hallgat a saját jelöltjéről. Három eset lehetséges:
1. Nem akarja túl korán bedobni, hogy ne legyen idő leamortizálni. A jegesvödrös jelölt óta tudjuk, hogy ahhoz elég pár hét is - amíg felépítéséhez idő kellene. Ehhez bízni kell/ene abban, hogy tényleg van jelöltje, aki gyorsan felépíthető.
2. Együttműködik informálisan az mszp-vel, Botka az amerikai futball szabályai szerint rohan előre, és "magára húzza" védőket, ezzel tisztítja az utat a valódi jelölt előtt. Ennek viszont ellentmond, hogy Orbánék nem igazán mozdulnak rá. És itt is kellene egy valódi jelölt.
3. Nem is akarnak győzni 2018-ban, megvárják, amíg a gazdasági helyzet annyira romlik, hogy még az egybites választópolgárnak is feltűnik a proraganda és a valóság közötti rés.

góbé írta...


Üdv Kekec !

Az általad levezetett választási / házszabály-matematikát egy lágy, de hatékony ivvel semlegesiteni lehet. Úgy hivják: választási párt.

A másik: Botka nem úgy néz ki, mint aki a titkos favorit előtt az utat egyengetné, inkább mint aki rombol és diktál, ahogy egy magát demokratikusnak valló (legnagyobb) ellenzéki párt me.-jelöltjétől az szerinte elvárható. (!?!)

szov írta...

Most már világosan látszik, hogy az MSzP (Molnár Gyula sem) tud szabadulni a Szili Katalin szindrómától. Vagyis "mi vagyunk a legnagyobb ellenzéki párt, mi megmondjuk, hogy mi legyen oszt mindenki álljon be mögénk". "Hát nehogy má a nyúl vigye a puskát" Ebből mindig iszonyú vereség lett (Szili, Mesterházi, tapolcai választás stb). Reménytelenek. El kell tűnniük végleg a süllyesztőben.

nemóvatos írta...

Köszi Kekec, de
a "legalkalmasabb egyéni jelöltek" és a közös lista gondolatától a választási párt (ld.: góbé) már nincs olyan messze és a többiek hatékony "kapaszkodása" akár fényt is gyújthat a pártlogika sötétjében.
Aki viszont
-az emberének az idő előtti leamortizálásától fél,
-másik csapat emberének viselkedésére vagy a
-gazdasági helyzet romlására játszik,
na az húzzon el de sürgősen, mert az ilyenek miatt beszél úgy a Momentum ahogy.

Névtelen írta...

neveletlen

kekec-nek

'Közös lista esetén résztvevő pártonként kell elérni az 5 %-ot. Azaz életveszélyes lenne az 1-2 %-on mért pártocskákat belevenni, mert azt kockáztatják, hogy egyikük sem kerül be.'

Külön listán is 5% kell a bejutáshoz, az 1-2%-os pártoknak ez tuti bukó, de ha találnak egy gazdatestet, akkor legalább lesz a Parlamentben képviselőjük. Így jutott be 2014-ben 1 PM,1 Liber és 2 Együttes, no meg 4 dékás. Hol itt a probléma?
Ja, és a frakció alapításhoz 5 képviselő szükségeltetik, akik azonos párt színeiben jutottak be.

Promenad írta...

Nem akar itt senki semmit!.
Fő,hogy a status quo fennmaradjon ......

Névtelen írta...

gratulálunk az elnök úrnak

https://444.hu/2017/02/18/gyurcsany-ferencet-a-kozep-azsiai-diktaturakat-megszegyenito-aranyban-valasztottak-ujra

pleinair írta...

"Névtelen" ambramovics, aki volt, van és (lesz?), ne hallgass Pupura, ne menj el!
Olyan jókat röhögök Pupu neked szánt szellemes leb@szásain, amik mögött mindig ott bujkál
valami emberi jóság, szeretet. Bizonyos mértékben Pupu múzsájának érezheted magad. De azért ne szállj el, "javulj meg".

PuPu írta...

Plenair!
Te csak ne jótékonykodjál itten az én kontómra, és ne biztasd ezt a kerge handabanda-bajnokot, még bennem a vírus, hát kell nekem mellé ez a bacilus is?
NEM!
Legyünk mi is radikálisok, antibiotikumot neki!
Még, hogy emberi jóság!
Még, hogy múzsa!
Brrrrrrrrr!

:O)))

Névtelen írta...

kismókusok!

2017. február 18. 14:32
2017. február 18. 16:35

körbenyalhatod a teve alsó púpját, ami a lába között himbilimbizik, te meg teve a sajátodét,
.
DE
.
a szellem, az csak szellentés a részetekről. amivel nincs is baj,
.
DE
.
majd alkalomadtán, mikor színt kell vallani kívánatos lenne, ha már gerinc nem is
.
DE
.
valami gerinchúrféle lenne nálatok, s lenne bennetek annyi becsület, és tisztesség, hogy elismeritek majd mekkora korlátolt állatok vagytok jelen pillanatban.
.
.
ps.: természetesen ez utópista gondolat tőlem az irányotokba, hiszen bennetek genetikusan kódolt alattvalókban bennetek van a szolgálat.
nem várhatom el komolyan tőletek a becsület, s a tisztesség, mint olyan ismeretét, s magatokra vonatkoztatva annak betartását, hiszen belesimultok éppen a szarba.
az, hogy jelen pillanatban felnyaltok ilyen momentumokat, amik most ippeg vannak, s még mindig hisztek a mesékben az is csak az előző állításomat igazolja.
.
.
abramovics voltam, s vagyok

pleinair írta...


Kapat,

a közvélemény kutatók szerint legelfogadottabb politikus a savanyú Áder, ennyit a hitelességükről.
Éjjel hallottam Bokros panaszait a Klub rádióban. Szegény, Ő még komolyan veszi politikustársai ígéretét, hisz azok jó szándékában. Elpanaszolta, hogy Botka színre lépése óta az addigi megállapodások az Mszp-vel megszűntek, azóta a szocik teljes mértékben negligálják a kis pártok vezetőit. Telefonhívásaikra és írásbeli megkereséseikre sem reagálnak.
Ehhez adódik Botkának az a kijelentése, hogy 'Gyurcsány heteken belül megbukik', mert a DK tagsága addigra elpártol mellőle. Hogy ezt mire alapozza, azt nem fejtette ki.

Ebből az a következtetés vonható le, hogy Botka már most "asztal alá" akarja kényszeríteni a kis pártok elnökeit, akiknek akadékoskodásaira nincs szüksége. A kormányváltást akaró tagok és szimpatizánsok az esélytelen kicsi pártocskák helyett úgyis az Mszp-re fognak szavazni.
Gyurcsánnyal nem tudom mi a terve, gondolom Őt is az asztal alatt szeretné tudni, vagy egy ennél is távolabbi intézménybe szeretné bezsuppoltatni. Remélem Botka ez irányú erőlködésének csak besz@rás lesz a vége, mert a DK tagság makacsul kitart Gyurcsány mellett.

A pártot választani nem tudók túlnyomó százalékát populista ígéretekkel: az alapjövedelem, a vagyonosok adóztatásának és egyéb szociális intézkedések ígéretével fogja megvenni.
Így 20018-ban összehozhat az Mszp számára talán 30-35 százaléknyi szavazatot is.
Ez elég lenne ahhoz, hogy az Mszp stabil ellenzéki pártként komoly pártfinanszírozásban részesüljön.
Orbán leváltásához ez kevés, de úgy tűnik, nem is ez a célja Botkának.



pleinair írta...


Pupu, tudtam, hogy lecseszel, pedig én csak jót akartam!
Lehet, hogy ez a névtelen múzsa szőrős,
és nagyon randa, de Mefisztó hangja még az Urat is bölcs
gondolatok kinyilatkoztatására késztette.
Gondoltam ez nálad is így működik.

:)))

pleinair írta...

Hű, bocsáss meg Pupu...
Ez tényleg sok!

Gyógyulj meg, javaslom a kalapkúrát!

Névtelen írta...

Dobrev Klárával van egy fogadásuk: a nő szerint 2018-ban nem lesz MSZP a szavazólapon, Gyurcsány szerint viszont igen.

http://hvg.hu/itthon/20140909_Dobrev_Klara_szerint_nem_lesz_2018ban_MS
Na, legalább a Feri is fog valamit nyerni 2018-ban. :)


http://mno.hu/gkozep/kikopni-gyurcsany-ferencet-1385471
Ezen pedig nem megsértődni kell, hanem inkább elgondolkodni. Ha az ellenzék nem kér a DK-ból, akkor marad az önálló megmérettetés, a bázis még megvan a bejutáshoz, nem kéne elkúrni.

PuPu írta...

Kedves pleinair, hát most őszintén - érdemes ezzel a tarackkal szóba állni?
Ez olyan faragatlan, hogy a munkásmozgalom róla írta a Bunkócskát, a tetejiben ő az egyetlen igaz forradalmár, aki vörös zászlók alatt masírozik a boldog jövő felé.
Kevés szánalmasabb alak van a netes politikai felületeken, ez nem csak izgága, de ostoba is...

:O)))

1970 írta...

2017. február 17. 17:24

Kedves Glorianna!

Valamit nagyon félreolvasott. Én nem az "eddigi pályafutása", hanem az idézett mondata alapján vontam le a következtetésemet. Véleményem szerint ugyanis, aki ilyen baromságot beszél, az csak pszichos miniszterelnöki "magasságokhoz" mérhető. Számomra teljesen indifferens az eddigi pályafutása, sőt - ezek után - az ezt követő sem érdekel tovább!

góbé írta...


Te Abra ! Hogy mekkora, sorozatos öngólokat lövő sutyerák vagy!!

Sokszor mondtam már neked, most megismétlem: Helyenként értelmes, komolyan vehető gondolatokat bunkó módon eladni kontraproduktiv, ráadásul taszitó, igy teljességgel haszontalan.

Ugyan miért nem tudod szalonképesen előadni azt a nagyon is helytálló véleményedet, hogy Bartus,/"Megszünt az Orbán rendszer"/ eszemefuttatása, miszerint a Momentum-féle mozgalom, túlontúl aggályos, akár veszélyes is lehet, valóban elgondolkodtató.

Visszavonom korábbi fenntartásomat, miszerint provokálni jársz ide. G.orbánék a xart is kifényezve, illatosan nyeletik le, te viszont a megfontolásra érdemes gondolatokat is xarral kened össze.

PuPu felé: Mea culpa, fentebb na Bartust kivántam reklámozni, csupán plagizálást akartam elkerülni.

góbé írta...


jav: " fentebb nem Bartust..."

Névtelen írta...

te Góbé!

most utoljára!
tehát emlékezz rá, mit írtam neked, hogy megfelelő útmutatásként szolgáljon az eljövendőkre tekintettel.
.
sajnos te sem a lényeget látod, avagy lehet látod,
.
DE
.
nem azt nézed, nem azt veszed figyelembe.
abban mindenki egyetérteni látszik, hogy teljes összefogásra lenne szükség.
ennek elbaszása miatt ostorozza a teve is, s mások is a magukat „demokratikus ellenzékként” aposztrofáló pártokat. a következő cikk – még el sem olvastam, ám biztos vagyok benne! – ennek jegyében íródott a teve által.
jár a pofája mindenkinek itt, hogy milyen felháborító az a képtelen helyzet, amit előadnak.
.
akkor miért kell ugyanezt előadni itt úgymond „kicsiben”?!
he? mi? na!
értelmetlennek, primitívnek, s
.
VALÓBAN KONTRAPRODUKTÍVNAK TARTOM
.
azt amiképp a Bartushoz, s egyéb megszólalókhoz viszonyulnak itt a hozzászólók.
te sem vagy kivétel!
miért kell elnézést kérned a tevétől, ha és amennyiben Bartus valamely írását, gondolatát érdemesnek tartod arra, hogy akár itt, e helyt is beszéljünk róla?!
semmi önbecsülésed sincs?
ki az a teve, hogy így megfelelni akarsz a kicsinyes, primitív önfényezésének?
tán csak nem a megváltó, a minden titkok, megoldások tudója?!
szerintem nem.
csak egy egyszerű bloggerré vedlett valaki, aki osztja az észt.
egyébiránt jó tollú szerző, akinek meglehetős sok alkalommal megfontolásra érdemes gondolatai vannak,
.
DE
.
semmiképpen sem elvtelenül követendő, imádandó!
szánalmasnak, megvetendőnek tartom azt az erőlködést, miszerint a saját tulajdonú kis szemétdombján csak az ő kakasként kukorékolt kukorékolását lehet fényezni, tömjénezni.
ez olyan kicsi hitleres, diktátoros, csuti gecis, provincionális, olcsó, ócska, mint a jelenlegi rezsim.
személy szerint Bartussal kapcsolatban nekem is vannak fenntartásaim
.
DE
.
mint mondottam, s írtam volt, én képes vagyok elvonatkoztatni személyes szimpátiám, avagy antipátiámtól s csak azt nézem mit írt, s nem azt, hogy ki követte el.
úgy vélem, nem kitakarítani kellene innen más szerzők értelmes gondolatait, hanem arra kellene törekedni, hogy összefésüljék azokat!
legyen ez az a hely, ahol elindul a tényleges összefogás a fékek, s ballasztok nélkül!
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ps.: arról nem tehetek, hogy előrébb járok gondolataimban, s a helyzet megítélésében mint az itteniek. megpróbálom a számukra érthető mód elmondani amit kell, ám az értetlenséggel, lassúsággal nem tudok mit kezdeni.
olyanok, mint Baloun a Svejkből, akinek mindent kétszer kell elmondani.
nem fogom.

Miklós írta...

Én is azt mondom, mielőtt az álmodozásba fogunk, fogjunk papírt és ceruzát, és kezdjünk el számolni;https://www.facebook.com/notes/fagi-miki/az-els%C5%91-l%C3%A9p%C3%A9s-megt%C3%A9tel%C3%A9re-alig-van-p%C3%A1rhetetek/1407793392604001