2017. február 20., hétfő

OLIMPIAI MAJMOK

Folyik az adok-kapok, olyanok a résztvevők, mint a pákosztos kukták, akik loptak a tűzforró szilvásgombócból, és most égeti a kezüket, ezért egymásnak dobálják, nagy sziszegések közepette.
Hirtelen mindegyikük a másikban találja meg az olimpia gazdáját, jóllehet ezidáig a kormány úgy ölelgette, mint saját ölbéli gyermekét.
Az igaz, hogy az olimpiát városok rendezik, de az is igaz, hogy a mai olimpia már nem egyszerű sportverseny, hanem világcirkusz, a legnagyobb médiaesemény, és hatalmas üzlet.
No, nem a rendezőknek, mert azok általában ráfizetnek, mint a liba, akit a róka vacsorára hívott, de a különféle építő cégeknek, ilyen-olyan beszállítóknak mindenképpen.
Egy olyan országban pedig, mely államosította a korrupciót, melyben a maffia diktálja az üzleti feltételeket, előre lehet tudni, hogy a rendezési költségek jelentős része kinek a zsebébe vándorol.
A haszon magánzsebekben képződik, míg a veszteséget mi viseljük, mindahányan, merthogy az adósságokat meg kell fizetni, ha esik, ha fúj.

Természetesen olimpiát rendezni felemelő érzés, különösen, ha még keres is rajta az ember.
Ha tudja, hogy miközben kiáll a pódiumra és felolvassa a bonyolult mondatot az olimpiai játékok megnyitásáról, közben csörög a kasszában a pénz, az ő pénze.
Ha valaki úgy szocializálódik, hogy a szotyolát köpködi minden áldott hétvégén, az bizony könnyen hiheti azt, hogy az élet a fociról szól, főleg, ha közben ő is, meg a családja is degeszre zabálhatja magát minden áldott nap.
Akkor számára a karrier csúcsa egy szerződés a nagycsapathoz, és ha a tehetsége kevés ehhez, akkor pótszerekkel él.
Sportvezető lesz, vagy sportot irányító helyi politikus, a pálya környékén sertepertélő önkormányzati tag, akinek senki nem mer nemet mondani, hiszen egy faluban párszáz focibuzi jelentős lobbierővel rendelkezik, és lehet őket nem szeretni, de szembefordulni velük nem tanácsos.
Ha pedig a történelem véletlenül a felszínre dobja a komát és országos politikus lesz, aki az államkassza felett is diszponál, akkor teleszarja az országot drága focipályákkal, miközben a gyerekek poros folyosókon ugrálnak, testnevelést parodizálva, merthogy a szép pályákat nem nekik építették, hanem a helyi negyedosztályú botlábú gyerekeknek, akikből se tömegsport, se élsport nem lesz soha.

Aki gyárilag enyveskezű, az természetesen a saját érdekeire is gondol, futballakadémiának nevezett feneketlen kútba dönti a te pénzed, hogy aztán majd az ott kinevelt tehetségeket eladja a piacon és a bevételből a saját zsebébe csordogáljon a pénz.
Ha nem csordogál, akkor építeni kell, mert abból mindig le lehet szakajtani egy tisztességes sápot, de ezt is csak nagyban szabad csinálni, mert iskolai sportpályák építéséből nem lehet nagyot akasztani. Atomerőművet, meg uszodákat kell építeni, melyeket majd fenn is kell tartani, de ez már legyen mások gondja.
És olimpiát kell rendezni, mert az további stadionokat jelent, további pénzek lenyúlásával, és itt ne a te léptékeidben gondolkodj, kedves olvasó, akinek már a százezer forint is nagy pénz, hanem százezerszer százezres nagyságrendekben, melynek a nevét sem tudod, le sem tudod írni, a nullákba meg belegabalyodsz, mint macska a házicérnába.
Nyugodt lehetsz, e tekintetben a gázszerelő gazdája kész matematikus, de most valaki beledurrantott a nulláslisztbe.
Hacsak nem üzentek neki valahonnan valamit – nevezetesen, hogy akkor fog ő olimpiát rendezni, mikor a puma dalol, és ezt ő tudja is, ezért addig kell kihátrálnia a projectből, míg el nem veszti a versenyt, hiszen egy örök győzteshez nem illik a bánat.
Akkor inkább mondja le a pályázatot az ideiglenesen Torgyán helyét betöltő főpolgármester, akiből nem túl nehéz hülyét csinálni, viszont általános népszerűtlensége okán ez kockázatot sem jelent senki részére.

Azért is jó ez a megoldás, mert lehet a demokrata szerepében tetszelegni, sopánkodni, hogy a pályázó város nem mérte fel helyesen a társadalmi igényeket, lám, milyen butuska ez a Pisti, el is kell gondolkodni, hogy a következő önkormányzati választáson lehet-e egy ilyen tehetségtelen, herda alak mögé odaállni – vélhetőleg nem.
A kormány természetesen mindent megtett, hogy ha a nép úgy dönt, akkor megteremtse a feltételeket, de ha már így esett, akkor a népszavazás is felesleges pénzkidobás, felejtsük is el, az olimpiával egykoszból.
Járulékos haszon, hogy útjára lehet indítani az új Fideszt, mely nyolc év múlva lehet akár váltópárt is, mindenesetre eszébe sem fog jutni semmiféle elszámoltatás, felelősségrevonás, a NER keretein belül el lehet mindent békésen rendezni, abban meg, hogy hogyan kell fogni más pártok vezetőit, a Fidesznek már nagy gyakorlata van.

Nem hiszek a véletlenekben, nem az égből pottyant közénk sem a sikeres aláírásgyűjtés, sem a Momentum, sem Botka, és vessetek a mókusok elé, de azt sem hiszem, hogy Gyurcsány üldöztetésének reneszánszát a népben tíz éve fortyogó vad gyűlölet okozza.

Hát, majd meglátjuk.
De örülni nem fogunk neki.

:O)))

34 megjegyzés:

Promenad írta...

Azt a bonyolult mondatot az olimpia megnyitásáról a mindenkori államfőnek kell felolvasnia.
Erre most jöhetett rá Orbán,ezért nem olyan fontos immár neki sem a nemzeti ügyként aposztrofált olimpia.

anteus írta...

Azért ez így meglehetősen erős konteó. Hogy vegykonyhájában egykor maga is felhasználja az általános elégedetlenségnek jól megágyazó, antikommunista mellényt öltő gyerkőcőket, az valószínű.
A Feketemellényesek vezére pedig elkapkodta az olimpia melleti kiállást.

anteus írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
glorianna írta...

A konteó egy további árnyalatához: http://magyarnarancs.hu/belpol/a-momentum-folytatja-megalakitjak-a-cselekves-kis-koreit-es-uj-ugyeket-keresnek-102620

Névtelen írta...

neveletlen

'Nem hiszek a véletlenekben, nem az égből pottyant közénk sem a sikeres aláírásgyűjtés, sem a Momentum, sem Botka, és vessetek a mókusok elé, de azt sem hiszem, hogy Gyurcsány üldöztetésének reneszánszát a népben tíz éve fortyogó vad gyűlölet okozza.'

Akkor hát mondd a frankót Mester, isszuk szavaidat mint teve a nokedlit.

Névtelen írta...

Amennyiben Tarlós lemondana, megőrizne néhány morzsát a méltóságából...

hello írta...

Engem rohadtul irritál, hogy mindenhol azt hallom, hogy a PÁRTOK mind támogatták - most meg ugye nem mindegyik - az olimpia hazai rendezését.
Mármint ebben az esetben is CSAK A PÁRTOK VEZETŐI nyilatkoztak. Merthogy nem tudunk róla, hogy BÁRMELYIK PÁRT akár csak a SAJÁT TAGSÁGÁT is megkérdezte volna, mielőtt azt a bizonyos támogatást megadták volna az elején az ügyhöz! :-((

Vagyis SENKIT NEM ÉRDEKELT, AHOGY MOST SEM, hogy az itt élő LAKOSSÁGNAK mi erről a véleménye! Hogy akarja-e évekig, sőt, akár évtizedekig nyögni azt a veszteséget, amit egy olimpia rendezése még egy jóval nagyobb és sokkal gazdagabb országnak is jelent!
A rabló életbe, hány párttag - és hány állampolgár - él ebben az országban? Hogy van az, hogy minket csak biodíszletként kezelnek???!!!

Szánalmas az a fideszduma, hogy a Momentum párttá alakulásához szükséges ismertség céljából használta ezt a módszert! Én a felismerhetetlenségig teszek rá, mire használta, de TÉNY: EGYETLENKÉNT érdekelte őket, mi a budapesti EMBEREK véleménye!!! És nagyon hálás vagyok nekik + az összes segítőjüknek, hogy MEGTETTÉK!

Az meg, ahogy Orbán Tarlósra akarja rányomni ezt a sztorit, eszméletlenül átlátszó és undorító! Ugyan bizony ki költött eddig 35 milliárdot az olimpia előzményeire???
Tuti, hogy nem Tarlós!

Végtelenül felháborít, hogy hallom óránként a híreket, de 1 riporternek se jut eszébe, hogy rákérdezzen, hogy van azt, hogy nem érdekelt eddig SENKIT, hogy az EMBEREK mit gondolnak és akarnak!

Naná, hogy kapaszkodnának a korifeusok továbbra is a rendezéshez - qrrvára fájhat a gondolata is, hogy a zsebükbe nem fog mindaz belekerülni, amit lelki szemeikkel már ott láttak!

sima pupista írta...

Az a hír járja, hogy akkor is felépíti a zorbán az olimpiai sportlétesítményeket, ha nem lesz olimpia, mer' az nekünk kell. Ennyit erről. Tessék rá félretenni a családonkénti egymillát.
Az pedig, hogy mi mennyire véletlen a politika egén, teljesen mellékes. Ahhoz, hogy valaki hatalomra jusson, a rendszer sajátosságaiból adódóan olyan szinten gerinctelennek - no meg pszichopatának - kell lennie, hogy bele lehetne rakni a Guinnes rekordok könyvébe. Ezek után ne csodálkozzunk azon, ha a trónszékből igen magasról letojja, hogy mi van a néppel. Totálisan mindegy, hogy személy szerint éppen ki az: NEM ÉRTÜNK VAN! Sőt...
Ebből fakadóan az intézmények sem, az iskolák, a kórházak, a "nemzeti" bank, az önkormányzatok, a rendőrség, semmi, de semmi NEM AZÉRT VAN, hogy nekünk jó legyen, bennünket szolgáljon. (A rendőrség szlogenje, miszerint szolgálnak és védenek, tökéletesen igaz, csak azt felejtették el odaírni, hogy kit.)
Jó reggelt.

hello írta...

Ezt is érdemes elolvasni:

266.151

mavtelep írta...


He-He...hízik a májam...)))
Zazrivecz és Tarlóskám kezdi netán felismerni, hogy rossz lóra tett ? Sírjon emiatt az ő mamájuk ha pofán vágja őket a Nagyvezír...DDD
Szervusztok, jó napot !

Promenad írta...

Mavtelepnek !
Zazrivecznek már annyi !
Felkészül : Tarlós Tyutyu...

Névtelen írta...

amit glorianna írt érdemes elolvasni!
a magyar narancson a hozzászólásokat, nem a cikket csak!
azután elgondolkodni.
ezek ugyanazok - by Bródy, s teljesen igaz!
anno a fidesz is stumpf apósával a hátszeleként eljátszhatta a rettenetesen ellenzéki brigádot.
ja...
a széltől is óvták őket, s lám mi ois lett belőle?
a háttérben pedig a vagyon kézen-közön eltűnt, s tűnik el a maradéka is az orzság vagyonának, s valahogy nem sikerül kívülről bekerülni senkinek sem.
így már érthető, miként is lett ez a momentum hirtelen ilyen felkapott társaság.
arra leszek kíváncsi, vajon a csuti geci elmeállapota megengedi-e, hogy ezek ugyanazt megcsinálják, mint amit ő.
mondom!
a momentumosok vezére a fekete-győr - ki tudja kinek a kije, miként kapcsolódik ahova kell? - s az ő "nagy imre temetése, meg az oroszok elzavarása" a nolimpiai aláírásgyűjtés.
ráadásul még az oroszok elzavarása is meglesz nekik, hiszen a csuti geci, meg a szíjjas, s a többiek nyilvánvalóan orosz beszervezettek.
olvasni a tarsoly nyilatkozatát a vízumgyárral kapcsolatban!
valakinek beadvánnyal kellene fordulni az Európai Bírósághoz, konkrétan megnevezve a csutit, meg a szíjjast,
.
DE
.
nem őket perelni, hanem a bizottság vezetőjét, s a parlament elnökét, meg a frakcióvezetőket, mert kisstílű politikai érdekből odadobták az oroszok kezébe Európát.
aki felül ezeknek a momentumosoknak, arra csak azt lehet mondani
.
IGAZI HÜLYE!
.
.
abramovics voltam, s vagyok

NewTiborc írta...

Kedves Hello!
Mielőtt teljesen elolvadnál, azért ezt is érdemes elolvasni és azt is megszivlelni amit Névtelen fentebb írt.
http://nepszava.us/a-momentum-kiegyezest-hirdet-orbannal/

hello írta...

Kedves Tiborc!
"Elolvadásról"f szó sincs, a Momentum párttá válási ambíciói és esélyei ebben az ügyben indifferensek. Ami esetükben az általam kiemelt és nagyra értékelt lényeg, mint írtam is, hogy egyedúl nekik jutott eszükbe, hogy él ebben az országban akárhány millió ember, akiket egy ekkora horderejű kérdésnek az eldöntésébe nemhogy nem vontak bele, de lekicsinylően azt nyilatkozták, hogy úgyse értünk hozzá, úgyse látjuk át, tök fölösleges megkérdezni minket!
Ez bőszítette fel szerintem a nolimpia aláíróinak tetemes részét!

Kovács János írta...

A
MoMot afideszisták "csinàlták"..
Meg a Botka beszède nem gyárilag volt kőbunkó:
Hogy meg a Feri szabadságharca is Finkelstein 'mutatványa'-hàt Istvàn sok scifit vagy Andersent olvashattál..
Szerintem is altalàban oka van a dolgoknak.
De az emberi önzèst es bunkóságot sem szabad kihagyni..
:)

Kibic37 írta...

hello 10:43
Ennyi!
Nem több, és nem kevesebb. Ott a pont.

Névtelen írta...

neveletlen

Itt a vég, lázad a kemény mag.
A viccet félretéve, Ferit már a tisztújítás előtt újraválasztották?!

https://444.hu/2017/02/21/sosem-volt-meg-ekkora-drama-a-baloldalon-tablas-jozsi-bacsinak-elege-lett-gyurcsanybol

sima pupista írta...

Hahó, senkihez nem jut el, amiről vakerálok?
Naná, hogy semelyik majmot nem érdekli az emberek véleménye, mivel nem azért taposták oda fel magukat, hogy a csőcselék sorsán aggódjanak.
NEMCSAK olimpia ügyben tojják le a nép véleményét - és érdekét, hanem MINDENBEN.
Ennyi.

Haló!
Átment valakinél?

Nem azért lépnek vissza, mert a nép nem akarja, hanem mert az politikai vereség volna. Attól ők még ugyanúgy zavartalanul tovább lopnak benneteket, évtizedek múlva is nyögitek majd. Tök mindegy, hogy olimpia, vagy pakskettő, stadionépítési láz, Mars-expedíció vagy bármi, amit el sem tudtok még képzelni, MEG LESZTEK LOPVA eztán is, ahogy eddig is. Ti meg csak itt netezgettek és áldásotokat adjátok rá, hisz magatok is önként hozzájárultok nap mint nap.

hello írta...

Kedves Kibic, köszi! ☺

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Az utolsó mondatoddal teljesen egyetértek:

"Nem hiszek a véletlenekben, nem az égből pottyant közénk sem a sikeres aláírásgyűjtés, sem a Momentum, sem Botka, és vessetek a mókusok elé, de azt sem hiszem, hogy Gyurcsány üldöztetésének reneszánszát a népben tíz éve fortyogó vad gyűlölet okozza."

Nem szeretek összeesküvés elméleteket gyártani, de a véletlenek se igen gyakoriak.
Gondoljunk csak egyes MSZP-s politikusok feltűnő közeledésére a FIDESZ-hez.
Gondolok itt pl Veres János feleségének a kinevezéséhez.

Szóval én se szeretem, ha hülyének néznek, de még azt sem, ha másokkal is ezt teszik.

Üdv sphagin.

Névtelen írta...

Kedves Tiborc!Bartust linkelni itt főbenjáró...Még akkor is,ha igaza van...
(Mano)

hello írta...

bolsevikok-gyilkosok-lehet-meg-fokozni-az-alairok-elleni-duhongest-

PuPu írta...

Rögeszmés Névtelennek, aki mano.
Itt senkit nem főbenjáró linkelni, Bartust meg végképp nem, mindössze bemásolni ide a Háború és békét, no, az főbenjáró.
Ezzel együtt próbáld meg belinkelni Lacinál bármelyik posztom, meg fogsz lepődni...
:O)))

Kibic37 írta...

Kedves hello, szerinted is van annak valami diszkrét bája, amikor az a valaki nevez bolsevik gyilkosoknak mindenkit, aki egy többezer milliárdos világcirkusz megrendezésének szükségességéről kérdezné meg azokat, akik végső soron ennek költségeit állni fogják, és hazaárulóknak bélyegzi azokat, akik e kérdés felvetését támogatják, és ez a valaki egy DEMOKRATA nevű nyomdatermék főszerkesztője?

Névtelen írta...

mano!

a gazda megengedte.
ha lehet, hát legyen!

http://nepszava.us/bartus-laszlo-gyurcsany-utolso-lehetosege/

manocska

hello írta...

Kedves Kibic, nem először állapítjuk meg, hogy ez Abszurdisztán a javából, amivé tették kicsiny hazánkat. :-((
Sokszor elgondolkozom, vajon más országokban is ennyire gátlástalanul és következmények nélkül lehet ilyen stílusban nyilvánosan mocskolódni? Már persze a normális, kulturált országokat ide értve!

1970 írta...

"Ahhoz, hogy valaki hatalomra jusson, a rendszer sajátosságaiból adódóan olyan szinten gerinctelennek - no meg pszichopatának - kell lennie, hogy bele lehetne rakni a Guinnes rekordok könyvébe."

Kedves sima pupista!

Nagyon pontosan megragadta ennek a rendszernek a lényegét. Tudom, hogy majd többen megint leszólnak emiatt, de ezzel a mondatával egy újabb adalékot szolgáltatott ahhoz, hogy érzékletesen rávilágíthassunk a Kádár-korszak és a mostani rendszer közti döntő különbségekre.

hello írta...

A Napi.hu-n olvasom a mai közgyűlésről:

"A Fővárosi Közgyűlés a határozatban megállapította, hogy a pályázat mögött ez idáig fennálló nemzeti egység és konszenzus felbomlott, amelyért azokat a pártokat és politikusokat terheli felelősség, akik a korábbi években támogatták az olimpiarendezést, és "most alkalmi politikai haszonszerzés reményében korábbi véleményükkel szembefordultak, ezzel felszámolták a korábban fennállt politikai konszenzust, és elárulták a budapesti olimpia ügyét".

Honnan vették, hogy eddig "nemzeti egység" volt a témában???
Hacsak úgy nem, hogy önmagukat tartják A nemzetnek, és ők persze egységben voltak a gigalenyúlás lehetősége mellett!!! Naná!

Névtelen írta...

T.Pupu!
Én nem másoltam ide semmit!(Pláne Háború és béke terjedelemben...)
A javaslatod pedig meg fogom próbálni...amint olyat olvasok, amivel teljesen egyetértek...
(Mano)

hello írta...

Fog is menni a rinya + a köpködés és átkozódás ezerrel még jó darabig! Ez lesz az új gumicsont!

hello írta...

visszavonják-az olimpiai pályázatot

Úgy rettegnek a népszavazásnak még a gondolatától is, mint ördög a tömjénfüsttől!!!

Kibic37 írta...

Pedig erre törvény kötelezi őket. Lásd a kaposvári esetet, ahol Szita Károly is bepróbálkozott valami hasonlóval, de a Törvényszék kötelezte a népszavazás megtartására.
Az más kérdés, hogy utána egy "magánszemély" beadványa nyomán mégis ejtették a népszavazást. Azt hiszem itt is lesz majd egy "magánszemély"...

Kibic37 írta...

Hülyeséget írtam, bocsi! Csak a népszavazás lenne kötelező, függetlenül a visszavonástól.
De majd tesznek róla, hogy az se legyen...

hello írta...

Öngólt rúg a Fidesz, ha elhiszi saját szólamait az olimpiai kudarcról