2017. május 18., csütörtök

A NÉP SZAVA - ISTEN SZAVA

Namármost, a kérdés az, hogy a Népszava aktuálisan kinek a szava, dehát úgyis kiderül majd.
Mindenesetre a lap főszerkesztőjét lapátra tették, bizonyítva ezzel, hogy a hála nem politikai kategória, viszont az akció humanizmusához nem férhet kétség.
Az ítélet végrehajtásánál felajánlották neki, hogy nevét belevésik az online kiadás szerverének dobozába, őt magát pedig bebalzsamozzák és a szerkesztőség teakonyhájából kialakított mauzóleumba zárják, módot adva arra, hogy az ajtóra vágott cirklin át időnként bölcs tanácsokkal lássa el azokat, akik majd a második fázisban kirúgásra kerülő munkatársak helyére jönni fognak.
Pedig Németh Péter nem volt egy kezelhetetlen krakéler, nagy szlalom-versenyző volt, talán a sport világában Gyárfás volt hozzá fogható.
Valószínűleg ennek is köszönhette, hogy tizenöt éven át a legpatinásabb magyar lap főszerkesztője tudott maradni.
Ennek dacára - de lehet, éppen ezért is - mennie kellett, méghozzá meglehetősen méltatlan körülmények között.
A lap pedig folytatja vesszőfutását, mely már a rendszerváltás óta folyik, legfőkképpen azóta, mióta Puch Lászlónak hívják a Szocialista Pártot.
Orbán Viktornak van egy Mészáros Lőrince,  míg Molnár Gyulának nincs Puchja, ellenben Puchnak van egy Molnár Gyulája, meg egy Botkája is, persze itt a mennyiség nem jelent automatikusan minőséget is...


Ami a Népszavát illeti, nem volt könnyű az életbenmaradás, és ebben elévülhetetlen érdemei vannak a kirúgott főszerkesztőnek.
Története ékesen illusztrálja a magyar baloldal vergődését, melynek vezérkara arra képes volt ugyan, hogy hívei hátán kormányra jusson - többször is, de arra, hogy eltartsa a jelkép értékű újságot, arra sajnos nem.
Huszonöt év az Orfeum kijárata előtt üldögélve telt, ahol a
 mindenkori főszerkesztők kezüket nyújtogatták a kifelé tartó vidám urak felé, miközben vért izzadva próbáltak eleget tenni az elveknek és a mindenkori hatalom elvárásainak.
Próbáltak sokszor egy lyukból, egyszerre hideget és meleget is fújni - nem mindíg sikerült, pedig a végén már a kormánypropagandának is helyet adtak a lapban, boldoggá téve azokat, akiknek nem jut pénze toalettpapírra és a konzultációs kérdőív már elfogyott.
Nem vállalta fel őket senki, légüres térben próbálták összeegyeztetni a baloldal maradék értékeit a mindenféle szponzorok kimondott és kimondatlan elvárásaival, miközben a feeling olyan volt, mint a libáé, amelyik a háziasszony hóna alól, a tál fölött nézelődik ijedten és a kést mustrálja gyanakodva.
Nem csoda, a Népszabadság legyilkolása után sok jóra nem lehetett számítani, főleg, ha a politika középpontjában forgolódó újságíró belegondolt, hogy a hang ez esetben is Jákobé, de a kéz Ézsaué, ha érthető, mire gondolok.
A hűbéri lánc hibátlan, a maffia fizetési listáján ott szerepelnek azok is, akiknek foggal körömmel védeniük illett volna a lapot.


Németh Péter nem volt egy Csomolungma Orbán útján, legfeljebb kis vakondtúrás, de a diadalmas menetelésben ez is zavarhatja azt, aki átgázol mindenkin.
Az csak a megbízható, aki az ő kreatúrája, ezért is rendez rituális jelöltválasztást a Kancsó Aréna tövében, a rituális szalonnáértfutással 
válogatva ki embereit.
Akit kiválaszt, az már neki köszönheti a pozícióját, a vagyonát, az előrehaladását - ezért nincs az emberei között egyetlen gerinces, tisztességes ember sem - olyan a pártja vezetése és holdudvara, mint egy mentális és szellemi hulladéklerakó.
Németh Péter nem neki köszönhette a beosztását, hát mennie kellett.
Jön majd helyette más, aki még szervilisebben fogja szolgálni urát, aki még annyit sem enged, amennyit ő engedett meg magának és ezen keresztül az újságnak.
Jönnek azok, akiknek már megtanították, hogy hogyan kell kulturáltan kussolni.
Azt hiszem, hogy függetlenül Németh Péter érdemeitől és hibáitól, melléfogásaitól és esetleges bűneitől, most halt meg végleg a magyar sajtószabadság, a magyar baloldali média.
Megölette egy ócska bűnöző, aki mindent a magyar baloldal harcának köszönhetett, hiszen e harc nélkül - saját bevallása szerint - traktoros lehetett volna, legfeljebb.
A gyilkosságot pedig azok hajtották végre, akik felesküdtek a magyar haladásra, és nagy pofával hirdették és hirdetik ma is.

A baloldali sajtónak ezennel vége.
Béke poraira.

:O)))

16 megjegyzés:

Anikó írta...

Tökéletes megfogalmazás:
"Németh Péter nem volt egy Csomolungma Orbán útján, legfeljebb kis vakondtúrás, de a diadalmas menetelésben ez is zavarhatja azt, aki átgázol mindenkin.
Az csak a megbízható, aki az ő kreatúrája, ezért is rendez rituális jelöltválasztást a Kancsó Aréna tövében, a rituális szalonnáértfutással válogatva ki embereit.
Akit kiválaszt, az már neki köszönheti a pozícióját, a vagyonát, az előrehaladását - ezért nincs az emberei között egyetlen gerinces, tisztességes ember sem - olyan a pártja vezetése és holdudvara, mint egy mentális és szellemi hulladéklerakó.
Németh Péter nem neki köszönhette a beosztását, hát mennie kellett."

A magyar baloldali sajtónak ezzel tényleg vége. És mindenki csak áll, bután néz, tétja a száját és asszisztál egy gengszternek és csapatának. Ez a mai Magyarország.

Névtelen írta...

neveletlen

Megyó tanácsolta volt, hogy akinek tv kell, vegyen magának.
http://index.hu/belfold/mp0831/

Ezt a fidesz jól meg is fogadta és nem csak tv-t, hanem rádiót, ojságot, internetes portált is meg/elvett, nem kicsit.
Azok, a magukat baloldalinak mondó milliárdosok, akiknek lehetőségük lett volna a saját oldali médiát megtartani, bővíteni, most jó lenne, ha magukba néznének és belátnák, hogy elkúrták. Ideje levonni a tanulságokat.

Pindiy írta...

Remek

Olasz Ildikó írta...

Sajnálkozunk, sírunk, panaszkodunk. Siratjuk a bal oldali sajtót, a vívmányainkat, és görbén nézünk mindazokra akik az általunk kikapart gesztenyét falatozzák.
Ezen kívül mit teszünk? Tehetünk-e valamit, mi akik túlnyomóan a 70-en túl vagyunk, vagy akár 1-2 évvel előtte?

Kovács Erzsébet írta...

Így múlik el a világ dicsősége.

Paradigma váltások sorozatát éljük át, mintha ringlispilben ülnénk szédítő sebességgel utazunk visszafelé.A technikai fejlődés pandantja az pszichés leépülés, a szolidaritás
teljes hiánya.A magatartásformákon lehet legjobban felmérni,ki hol tart a meggazdagodás/bunkósodás folyamatában.
Régen nem illett az országházban kigombolt zakóval jönni,menni, most ha akkora hasad van, mint egy kishordó, akkor is elfeküdhetsz kigombolt zakóval átlósan pártpénztárnoki mosoly kíséretében,hiszen a zsebedben van az egész munkásosztály múltja,öröksége.És a jelen ökörsége is,a jövő meg már egy értelmezhetetlen fogalom.
A leg jellemzőbb nép kiszolgáltatottságára, hogy mit kivívtak a századok,az OTI.az SZTK,a Társadalombiztosítás már csak a 70 éven felüliek emlékezetében él, mint hivatkozási alap,a paradigmaváltás bedarálta a Nagy Együttműködés Rendszerébe,ezzel aztán megszünt sok minden, az SZTK szemüveg, a TB fogsor,a gyógyszerek támogatásáról
meg köteteket lehetne mesélni, bizonyos idő után olcsóbbak lettek a gyógyszerek, mutass most egyet, a lázcsillapítókat se tegnap fedezték fel, még se lettek olcsóbbak az elmúlt 30 év alatt, sőt...
A mentősök sorsán naprakészen követheted a társadalom elégedettségének fokát.Ök azok, akik a szolidaritást szimbolizálják,védenek, óvnak,szállítanak, teszik amit kell, még sem kapják meg a társadalmi szükségességük okán megillető bérezést és technikai,anyagi munkafeltételeket a biztonságos munkavégzéshez.

Itt valami nagyon el lett szabva.
Erkölcs csak ott van, ahol jog is van.
De hogy a joggal van elvéve olyan, ami előző társadalmi rendszerek erkölcse szerint járna, az...szóval....az....ami a ma rákja.

De az Isten nem ver bottal, még aki kitalálta, az is lehet 75 éves, majd megtudja,milyen
lesz öregnek, cserben hagyottnak, halálra ítéltnek lenni.

Ha szerencséje lesz, megbolondul, mielőtt ez bekövetkezne.

Mert hülyének lenni könnyű,nem vesz tudomást arról,ahogy élni kényszerül.


NewTiborc írta...

Nem kell itt siránkozni!! Tessék már merészen kimondani, hogy ki a baloldal és az MSZP árulója? Úgy hívják Puch László. És azt is tessék már tudomásul venni, hogy amíg ő porondon lesz addig a Gyurcsánnyal az élen üldözendő minden baloldali demokrata, aki a diktátornak nem hódol be így, vagy úgy. Nagyon sok a baloldali megvett és megvehető - Simicska szerint- g...i ember.
Egy gondolat, az MSZP a brüsszeli fejlemények kapcsán vajon miért nem szólítja fel a min.elnököt, hogy mondjon le? Két hangszórós kérdés.

Kovács Erzsébet írta...

NewTiborcnak:
Megmondom Neked, azt, amit Te is tudsz.
Egy csapatban játszanak.
A cél a PÉNZ.
A többi mind mese felnöttkorú óvodásoknak.

Promenad írta...

Csak egy dologra nem gondoltatok a valóban derék NP-vel kapcsolatban.
Hogy eljárt felette az idö .........

NewTiborc írta...

Kedves Erzsébet! Nálad az egy pont.

Névtelen írta...

neveletlen

NT, akkor mondjuk ki merészen, hogy a baloldal agóniájáért, sőt mindenért Puch a hibás!
Azt kéne sulykolni az emberek fejébe, hogy akinek csak a pénz a cél az egy g.
Hol van Sphagin, aki oly lényegre törően, szabatosan tudna eligazítani ebben a témában is?

Kovács Erzsébet írta...

neveletlennek:
Puch csak a buksza ura.
Hiába kékülnének el az ujjai a szorongatásban, ha fürkész szemek nem járnának rá,nem kérnének a tartalmából.Minden esetre a legnagyobb csalódásom a Simon volt.Azért az emberért a tüzbe tettem volna a kezem....
Most itt állnék sérült karokkal, van én nekem más bajom is.
De hogy még beszélnie se kelljen róla, az az egész politikai garnitúráról ad menlevelet.
Menjenek a p....ába...
Vegyük már elő a józan eszünket,és ne várjunk csodát a prófétáktól.
Csodák nincsenek.
Csak a láncaink vannak,most nem nyakláncra gondolok,amit könnyen el lehet veszíteni.
A mi láncainkat nekünk kell ledobni, a gondolkodásmódunk megváltoztatásával.

Cereus írta...


Figyeljetek csak !
Már a táskahordozó, nemrégen még kibeszélő, ferde orrú is beállt a Gyurcsányt gyalázók sorába.

Talpnyalókám !

Csak nem kaptál figyelmeztetést amitől rögtön beszartál ?
Én már leírtam többször, hogy a csuti "traktoros" elméjét kellene elsősorban vizsgálni, akit Soros pénzével sem lehetett annyira kikupálni hogy ma ne szégyenkezzünk miatta.
Azután ,majd jöhet a sor végén Gyurcsány is, hogy ő se maradjon ki.

Lázárkám ! Ha még sikerül józan ésszel belátnod, ezen a sztrádán nem csak én de az egész normálisan gondolkodó Európa szembejön.

Kovács János írta...

Puh Laci sógori viszonyban áll a Vásárhelyi Putyuval-a Miklós fiával,a Mária testvérével.
Valójában ők voltak az mszp szdsz "koalició".
Mutyiilag.
Korrupcióilag.
A Népszszava a Péterrel a "kitartottjuk"(kurvájuk) volt Lendvai Ildikóstul,aki a "törzsbélijük".
Eddig tartott a dolog üzletileg.
Most uj gazda van.
:)

Kovács Erzsébet írta...

Hát.....most akkor .....Ők nem írnak, mi meg nem olvasunk.
Jó-e ez Nekünk?
Ezek után már a Guttenberg galaxis is sok kérdőjelet vet fel.
Mit miért írtak, mikor mire miért ne gondolj,mert nem igaz.
Van egyáltalán olyan, hogy igaz?
Ezzel kezdődött a Filozófia tankönyvem.
Bár az már jó régen volt, talán már a fele sem igaz.

Névtelen írta...

neveletlen

Kovács János, igen, vannak összefonódások, de nehogymá' ők fingották volna a koalíciót. :)

http://valasz.hu/itthon/a-fejetol-buzlik-42598

Donáto írta...

Szegény Andrassew Iván, most forog a sírjában...