2017. május 14., vasárnap

MILLA KOMPLEXUS


Az ország csendes, újra csendes, 
Elzúgtak tüntetései...
Szégyen reá! lecsendesűlt és
Szabadságát nem vívta ki.


Magára hagyta, egy magára
A gyáva népet a magyart;
Lánc csörg minden kézen, csupán a
Viktor kezében cseng a kard.




És akkor most itt kérek bocsánatot Petőfi Sándortól a tiszetelelenségért, hogy lángolóan lelkesítő versét kissé átdolgoztam, a mai állapotoknak megfelelően.
Mentségemre szolgáljon, hogy a tavaszi tüntetések kezdetén felmerült bennem a gondolat - ennek itt-ott hangot is adtam - hogy bár a téma változott, de a módszertan maradt, aki hegedülni tanult, az legfeljebb másik darabot fog eljátszani, de nem ad zongorahangversenyt...
Tulajdonképpen a tavaszi akciók a MILLA-sémára mentek.
A rendezők nekiküldték a pofátlan hatalomnak az elégedetlen tömeget, a tömeg kiorditozta magát, majd a rendezők hazaküldték a népet, mely olyan volt, mint a tyúk a viccben - felajzott állapotában futott még két kört az utcákon, vezetés és konkrét cél nélkül, majd eleget tett a felszólításnak.
Így úgy tűnhetett, mintha elért volna valamit, jóllehet az égvilágon semmit nem ért el, a csüngőhasú meg elégedetten nyugtázhatta, hogy már megint remekül kezelte a helyztet.
Amikor a vonulászás közben valami konkrétum jutott volna a tömeg eszébe, akkor mindig akadt néhány lánglelkű forradalmár, aki elordította magát: Mennyünk tovább!
A tömeg pedig engedelmesen skandálta a jó ritmusú felszólítást, és tette, mire felszólították, ment tovább, miközben elfelejtette észlelni, hogy tulajdonképpen körbe-körbe jár.


A népszavazási kezdeményezés ugyanerre a sémára ment, lelkes aktivisták - zömében a pártok és különféle civil szervezetek aktivistái - gyüjtötték az aláírásokat, hogy legyen mire hivatkoznia Orbánnak az olimpia rendezésétől való visszalépés során.
Orbán nem hülye, csak szociopata, ő  pontosan tudta, hogy az ország mai állapotában olyan az ötlete, mintha az árokparti közmunkás pályázna a városligeti múzeumi negyed felépítésére.
Ha valaki, ő aztán tudja, hogy az ország koldulásból él, az alamizsnát pedig nem olimpia-rendezésre adják, pontosabban arra nem fognak adni a görög olimpia gazdasági eredményeit élvezve a nyugati adófizetők egy megveszekedett kanyit se, de az ország meghülyíthető része, akik zömében az ő hívei, már nyálcsorgatva várják a megdicsőülést.
Ha viszont egy elmaradt népszavazás - értsd: vereség nélküli visszavonulás - legalizálja döntését, akkor dínom-dánom, a sok ostoba kecske is jóllakott, a káposzta is megmaradt, a tetejébe az előkészítő munkákkal magyarázva néhány milliárdot ismét ki lehetett talicskázni a költségvetésből.
Érthető, a Keresztapának nem csak Rasi saját lábairól kell gondoskodni, hiszen olyan a család, akár a százlábú, és még senki nem látott olyan százlábút, mely a saját lábain támolygott volna, áll stabilan mindegyik, akár a római vallás...


A szörnyű ebben a mainstream magyar értelmiség viselkedése, akinek azért az lenne a történelmi feladata és felelőssége, hogy felnyissa a tanulatlan nép szemét, mely nép jelen állapotában olyan, mint a liba.
Megy a gúnár után boldogan, hiszen nem neki kell dönteni az útirányról, és egyébként is - a liba nem szokott képesújságokat olvasni a lemmingekről, és ha olvas is, szakadékot még nem látott.
Amit meg a szakadékról mesélnek neki, azt mesének is hiszi és legyint boldogan, mert lehet, hogy beleestek már néhányan, na de ő bátor és ügyes, vele ilyen nem történhet.

Az nem igaz, hogy a magyar értelmiség ne lásson át ezen az egyébként nem túl bonyolult ravaszkodáson.
Habár, ha annyi aranygyűrűm lenne, ahány olyan gagyit magyar értelmiségi megvett már az utcai ékszerboltban, mely zöld karikát festett az ujjára, meglehetősen gazdag lehetnék, még, ha nem is egy mészároslőrinc. 

Mindenesetre a magyar értelmiség is megosztott, és vagy ideológiai elkötelezettségből, vagy a korpa ellenértékének élvezetétől befolyásolva inkább egymást öli, mint, hogy kiállna az alapvető demokratikus értékek mellett.
Inkább egymással vannak elfoglalva, meg azt magyarázgatják, hogy mit, miért nem lehet, hogy miért nem lehet választáson elzavarni ezeket, vagy ha nem lehet, miért nem lehet másként, ki visz inkább, mint hoz, meg nyalintanak egyet-egyet a felséges seggen.
Várnak, és velük együtt mi is várunk, leginkább a csodára, a messiásra, egy új pártra, egy új tömegmozgalomra, Orbán megboldogulására vag megtérésére.
Már látom is lelki szemeimmel. hogy hamut szór a fejére, de előtte felépíti a Nemzeti Hamu és Pernyeműveket, természetesen uniós támogatásból, majd privatizálja - tulajdonos és az igazgatóság elnöke Mészáros Lőrinc.


Ügyes népek, de van náluk ügyesebb is, akinek a nevével nemigen lehet találkozni a médiában, pedig ezekhez a tolvajlásokhoz bank, bankár is kell.
Naivitásra vallana, ha valaki azt hinné, hogy a pozíció nincs betöltve, és a pozíció betöltője nincs megfizetve.
Az viszont kétségtelen, hogy bár ő a közpénzt magánpénzze, viszont a hálát termelő kapacitásokká konvertálja, és már ez is eredmény.
Ha odaáll is a stadionok tribünjeire, azok nem az ő gazdasági vállalkozásai, a szalámigyárnak meg nincs lelátója.
Ő is rabló ugyan, de hát az volt hajdan Morgan is Amerikában.

Olvasom az ÉS - ben a cikket, mely kilátásba helyezi a bűnösök megbüntetését.
Na, addig álljunk féllábon, meg ne vegyünk levegőt!
Itt, aki az erdőben gallyat gyüjt és hazafelé tolja az ócska kerékpárra kötve, az börtönbe vonul, aki meg ellop egy komplett erdőt, azt nagyvállalkozónak hívjuk.

Az ország gazdaságilag sincs a legfényesebb állapotban, és néhány év múlva visszavonják az engedélyét, melynek alapján ma a templom kapujában ülve nyújtogathatjuk a kezünket a gazdagok felé.
Akkor eljön majd az igazság pillanata, mi meg majd fohászkodunk, hogy bár soha meg ne értük volna.
A nagyobb gond, mégis az erkölcsi állapottal van, hiszen itt lassan már mindenki ellensége mindenkinek, pedig mindenki hallott az iskolában az "oszd meg és uralkodj!" szép elvéről.
Mindegy, majd vonulászunk kicsit, óbégatunk, aztán hazamegyünk nyomorogni, és várjuk, hogy ideérjenek a kínaiak.

Gyönyörű jövő, szép kilátások...


:O)))

21 megjegyzés:

Névtelen írta...

sírjunk, vagy röhögjünk?
.
http://hvg.hu/itthon/20170511_fidelitas_nograd_megye_video
.
.
abramovics voltam, s vagyok

woody írta...

Örülök, hogy ma úgy ébredtem, hogy egy reagálásom után vissza láttam gondolataidban az enyémet is. Persze segített az És egyik írásai, mely jól bemutatja, hogyan is manipulál bennünket a Habony művek.
http://www.es.hu/cikk/2017-05-12/marias-leonard/ha-mondanak-valamit-azt-megteszed.html

földönjáró írta...

Milyen igaz minden amit írsz.Ám nem nevezném értelmiségnek aki a rövid távú érdekek miatt feláldozza a jövőt.Az értelmiségi egyik ismérve pont a hosszú távú gondolkodás,a jövőnek áldozott munka.Tanult rablók,tanult jobbágyok...

Névtelen írta...

a magát "értelmiségnek" tartó, diplomával rendelkező - hogy is mondta Hofi? "a munkás az osztály, az értelmiség az réteg, a paraszt, az meg "ság" - rétegről ennél tömörebben nem lehet véleményt mondani:
.
„keresd a királyok társaságát
.
keresd a királyok társaságát, mert egy-egy gondolatukkal hosszú évek töprengéseit spórolhatják meg neked! de ne feledd, az élet igazi királyai nem koronával a fejükön, sokkal inkább bohócsipkában, avagy átzsírosodott paraszti kalapban járnak közöttünk!”
.
valahol a csuti geci is "értelmiséginek" számít, hiszen van diplomája,
.
DE
.
mint tisztán látszik,
.
A DIPLOMA NEM JELENT MÁST, MINT TANULT EMBERT!
.
AZ INTELLIGENCIA, AZ EMBERSÉG, A BECSÜLET, A TISZTESSÉG, NEM KÖTELEZŐ VELEJÁRÓ!
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Promenad írta...

Lesz még itt tüntetés,csak várjuk ki a sorát.
Mégpedig akkor,amikor Orbán az EU minden ódzkodása ellenére kersztülviszi a CEU-törvényt,illetve a civilek vegzálását.
Ebbe az öngyilkos lépésbe viszont akár bele is bukhat.
Vihar előtti a mostani csend....

Zsuzsa28 írta...

Egy mondatot szeretnék hallani (olvasni) : MIT KÉNE TENNI ? MI A JAVASLAT ? MI A MEGOLDÁS ? Mert kritizálni könnyű !!!

Névtelen írta...

zsuzsa28!
.
meg kell valósítani a
.
RADIKÁLIS DEMOKRATÁK PROGRAMJÁT
.
a régebbi bejegyzések között megtalálod.
annyit még hozzá kell tenni a tisztesség végett - mely a helyi nem okosok részéről hiánycikk! - hogy a program fikázása, az észt osztás nagyon megy, hiszen
.
"pofázni a legkönnyebb, mert azt fekve is lehet - mondta Muszka bácsi a szabó"
.
.
abramovics voltam, s vagyok

bubu írta...

http://nyugatifeny.hu/2017/05/12/osszefogtak-a-szervezok-oriastuntetes-jon-a-zsarnok-orban-rezsim-ellen

bubu írta...

http://hvg.hu/gazdasag/20170514_Orban_olyan_kepet_posztolt_hogy_beleremeg_minden_elemzo

Kovács Erzsébet írta...

Kedveskéim!
Nem érzitek-e úgy, mintha Huszt düledékein állnánk....
Már több, mint három emberöltő múlt el, úgy, hogy a munkásokat lebecsülték, a kezükből a kalapácsot a sarlót kivették.A szorgalmas dolgos idarosokat is magukra hagyták.Itt az alkotó, saját friss eszéből megélő embert külföldre szoratották, a kevésbé életrevalót az Orbánisztáni plebszbe olvasztották.
Az írástudók árulsásáró nem kell vitanapot tartani, mert minden percben nyílvánvaló.
Az egyszerű emberek csak élni szeretnének, nem akarnak barrikádokon kimúlni, mert a hérköznapi élet örömeiről nem akarnak lemondani.
Amikor itt nagy ívben bírkártok, kiről is beszéltek?
Kinek is kellene itten "csinálni mit is?"
Ha egymás iránt valódi szolidaritás lenne, akkor nem kellene keresni a megoldást, megpuccsolnátok a törpe óriást.Mindenkinek a fantáziájára bízom.
Mert én is élni akarok,pedig 73 éves vagyok , nem fogok olyat tenni én sem, amivel magamnak árthatok.
Senkitől sem várható el, hogy az életét beáldozza.
A kollektív butaság is sok bölcsességet takar.

Ezért Orbán azt csinál, amit akar.Ameddig akarja.

Kovács Erzsébet írta...

Elnézést a helyesírási hibáért, de alig látok.

Kovács Erzsébet írta...

Abramovicsoké a jövő,majd ha sokan lesznek, jól pofánverik egymást,úgy,ahogy az egyszeri médiasztár mondta.Az új idők új dalai erről szólnak.

Névtelen írta...

Erzsébet Kovács!

"Elnézést a helyesírási hibáért, de alig látok."

ne keseredj el, így kezdődik, s folytatódik.
először a nyakszirti lebeny indul pusztulásnak - főleg, ha a sok káposztalé súlya egyre jobban nyomja, mint nálad! - minek következtében egyre gyengébben látsz majd - ahogy írod, már alig látsz - majd a homloklebeny következik, s aztán a többi, a végleges elbutulással
az úton elindultál, ez tisztán látszik mérhetetlenül buta megjegyzésedből, amit
2017. május 15. 10:08 - kor követtél el.
használd ki a rendelkezésedre álló - gyorsan fogyó! - időt, uccu neki vesd el magad!
.
.
abramovics volta, s vagyok

mavtelep írta...

PuPu kérlek !
Töröld takaríts ki lécci a szemetet !...)))
Szervusztok, jó napot !

bubu írta...

Kedves Abramovics!
Én úgy gondolom, hogy alapvetően jót akarsz, de a megnyilatkozásaiddal mindent lerombolsz. A kevesebb néha több. Nem kell mindenre reagálnod, főleg nem így. Ezen kívül mások sem akarnak rosszat, elhiheted. Csak nem mindenki akarja rákényszeríteni akaratát a többiekre, ha mégolyan jónak gondolja is. Legyél kicsit szerényebb és megértőbb. Mindenki egyet akar, és előbb -utóbb kiforrja magát a megoldás. Reméljük hogy mielőbb:)

Névtelen írta...

bubu!

tudod, úgy vagyok vele, hogy én nem szólok bele más dolgába.
felőlem mindenki azt csinál, amit akar,
.
DE
.
ha, és amennyiben "megszólítanak", abban az esetben vindikálom magamnak a jogot a reakcióra.
természetesen, amennyiben valaki kritikával illeti véleményemet, azt elfogadom.
ha jogos, akkor megfogadom,
.
DE
.
mikor valaki személyemet támadja, azt nem fogadom el.
azt gondolom, hogy még csak túl sem toltam a dolgot, hiszen a
"Abramovicsoké a jövő,majd ha sokan lesznek, jól pofánverik egymást"
kitételre, rosszindulatú minősítésre
egy általános egészségügyi észrevétellel reagáltam, melyben felhívtam az engem megtaláló komentelő társ figyelmét az ő egészségét fenyegető veszélyre, s javasoltam neki, húzzon bele - "húzzunk bele!" mintájára - ne hagyja elfecsérelődni az időt, hiszen az oly rövid.
.
vélhetően nálam jobban senki sem tiszteli az idős embereket.
ennek a kis kurvaország legnagyobb bűnéül rovom fel, amit tett - valójában nem tett semmit, amit kellett volna! - a nyugdíjasaival, akik felépítették ezt az országot.
ezzel lehetőséget biztosítva egy olyan koszos, mocskos faluvégi böngésző tolvaj cigánypatkánynak kivackolódni a mocsokból, mint a csuti geci.
ha azok az emberek nem teszik meg azt, amit akkor meg kellett tenni, akkor ennek a mocsoknak a karrierje csúcsa maximum a kocsis, vagy disznópásztor lehetett volna.
.
DE
.
sajnos az idősödő emberek sorsa sokukat nem kerülheti el, s vénségükre egyre mogorvábbá, rosszindulatúbbá, gonoszabbá válnak.
ezzel én nem tudok, s nem is akarok kezdeni semmit.
annyit viszont "elvárok", hogy lassúságukkal ne hátráltassanak.
fogok ide bemásolni egy részletet Asimov Második alapítvány című művéből, hol az Első Szóló egy jelölttel beszélget, s elemzi a Seldon - terv célját.
.
.
abramovics voltam, s vagyok

PuPu írta...

Kedves mávtelep, a tetüt az különbözteti meg az embertől - többek között, - hogy az ember a saját ruhájában él, míg a tetű más ruhájában telepedik meg.
Az ember ugyanis képes saját ruhát csinálni magának, a tetű erre képtelen.
Nincs kedvem tetüirtással foglalkozni, ugye megérted?

:O)))

mavtelep írta...

Értem, értem...(((

Névtelen írta...

PuPu írta...2017. május 15. 17:51
.
íme egy apró részlet a tetvek magánéletéről.
aki előadja, nem más, mint egy hétpróbás igazi kantetű, ki tevének képzrlve magát libát akar zabálni.
ami természetesen agyrém, lévén a tetű tetű, a teve, az teve, míg a liba, az liba.
így együtt, csak egy háborodott elmében élnek szimbiózisban, vagy az állatkertben, ha megtetvesedik a teve, vagy a liba.
s a végén még a vasút is idetelepedik, mint a magyar rothadás mintaképe.
.
csudijó, nem?
olyan bájosan izgi, mikor az állatvilág megjelenik, s ideelevenedik.
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Kovács Erzsébet írta...

.....s amerre mész a fű is megáll a növésben....

Olasz Ildikó írta...

A kínaiak meg már úton vannak!
- Olvastam valahol, hogy bár a puskaport ők találták fel, hódító háborút nem igen vívtak.
Ellenben a gazdasági - pénzügyi zsenialitásuk folytán szereznek hatalmat a világ minden részén.
Na ez az, amibe mi is belesétáltunk.