2017. május 7., vasárnap

ORBÁN ÁTVILÁGÍTÁSA

Demeter Márta volt szocialista, jelenleg független képviselő arról érdeklődött a belügyminisztertől, hogy Orbán Viktor átesett-e nemzetbiztonsági átvilágításon.
Természetesen a belügyminiszter nem a kérdésre felelt, hanem arról tájékoztatta a kíváncsi kérdezősködőt, hogy a vonatkozó jogszabályok szerint a kormányfő nemzetbiztonsági átvilágítása nem előírás, és ezt azzal indokolta, hogy "a törvények szerint a kormányfő úgyis megismerhet minősített adatokat, hogy nincs átvilágítva, titoktartási nyilatkozatot sem iratnak vele alá és személyi biztonsági tanúsítványa sincsen."
Ügyes.

Mindig gyanítottam, hogy Rejtő Jenő megelőzte korát, ő ugyanis már évekkel Orbán születése előtt megírta, hogy ha ki akarsz maradni egy névsorból, célszerű azt neked olvasni...


A balhé éppen akörül alakult ki, hogy Gyurcsány megvádolta Magasztos Urunkat, hogy az oroszok kezükben tartják - konkrétan úgy morzsolgatják a mogyoróit, mint háziasszony a kukoricát kedvenc libájának, melynek következtében nagyurunk úgy csattogtatja nekik a bokáját, mint a Noszty fiú a megyebálon.
Hogy aztán ez most igaz, vagy nem igaz, ebben az esetben lényegtelen is, a lényeg itt a lehetőség: a jelenlegi szabályozás szerint így betölthetné a miniszterelnöki pozíciót Kim Philby, James Bond, de akár Rökk Marika vagy Mata Hari is, ha Magyarországon elképzelhető lenne egy női miniszterelnök.
Nopersze, mi nőügyekkel nem foglalkozunk, hálistennek, így máris több, mint ötven százalékkal csökkentettük a kockázatot, hogy miniszterelnökünk idegen hatalom ügynöke, vagy idegen hatalom által zsarolható legyen.
Persze ez a zsarolás nem nézhet ki zsarolásnak, elég az, ha az érintett tudja, hogy mi tudjuk, aztán amikor megkeressük egy ajánlattal, melyet nem lehet visszautasítani, akkor ő tudja, hogy - ahogy a klasszikus fogalmaz - vagy az aláírása, vagy az agyveleje kerül a papírra, melyet aztán nevezhetünk akár nemzetközi szerződésnek is.


Akárhonnan is nézegetjük ezt a dolgot, mindenhonnan és minden megvilágításban siralmas képet kapunk, pedig Nagyurunk a maga testi valójában egy Adonisz az ő golyóálló mellényében, hiszen csak meg kell nézni legutóbbi médiaszereplését, melyben a kisgeci a nagygéci nénivel társalgott.
Nekem legjobban az tetszett, mikor felrikkantott a disznók láttán, hiába az ember legjobban a sajátjai társaságában érzi magát...
Mégis, azt hiszem, hogy a magyar miniszterelnökkel szemben illik egy kicsivel magasabb követelményt támasztani, mint az átlagemberrel szemben illene, például nem lenne baj, ha olyan valaki töltené be a posztot, akinek nem mondhatja senki, hogy márpedig ha nem tudod a dolgod, hát ott fogsz a sitten papás-mamást játszani (papa leszopja a mamát...) hátralevő életedben, és hidd, hogy lesz, aki kihívást fog látni abban, hogy egy miniszterelnök szopja, míg csak be nem horpad a homloka.
Az emberek hálátlanok, az árokparti Rambók nem fogják díjazni a teljes foglalkoztatottságot, nem csettintenek majd elismerően a szomszéd zárkában szobalányi feladatokat ellátó Lőrinc barát gyarapodása láttán, mert addigra Nagyuramék már szegények lesznek, mint a templomi segédegér és a Tiborc(z?)oknak ezer okuk lesz a panaszra...
Tulajdonképpen ez ennek az ügynek a veszélye is.
Régebben a vesztenivaló is kevesebb volt, tán egy kőbányányi, de ma már egy fél ország, és ez csak személyesen az ő vesztenivalója, mert a vagyon az övé, és csak a kockázaton osztozik a strómanokkal.
Ha ő bukik, és egy tökös vezetés jön, akkor vele bukik a birodalma is, ehhez pedig csak a felhatalmazásunk kell, na meg egy alkalmas váltógarnitúra, politikai strómanjai nélkül.
Ma már a politikai élet is úgy néz ki, mint a gazdaság, a pártok fele az övé, csak mások neve alatt üzemelnek, ezért aztán kézzel-lábbal ragaszkodnia kell a hatalomhoz, hiszen egy bukás maga a halál - és még jó eset, ha csak átvitt értelemben.



De, ha már az átvilágításról esett szó, akkor én nem hagynám ki a lehetőséget, hogy kezdeményezzem: a képviselői stallumok elfoglalásának legyen előfeltétele egy egészségügyi alkalmassági vizsgálat is, a kormány és legfőképpen a miniszterelnök és a közjogi méltóságok tekintetében a pszichiátriai és pszichológiai alkalmasság vizsgálatával egybekötve.
A vizsgálatot pedig végezzék a szakma nemzetközileg ismert legjobbjai, kerül, amibe kerül.
Mégiscsak röhej, hogy a buszvezető, aki mögött ötven ember ül, pályaalkalmassági vizsgálatra kötelezett, az az ember, aki mögött tízmillióan ülünk kiszolgáltatottan, köztudottan pszichiátriai eset, egy ország röhög rajta, amikor a népnyelv szerint évente többször is generáljavításra megy Grazba, és gyógyszerei mellékhatásaként a nyelvét lengeti.
Igenis, jogunk van tudni annak az embernek az egészségi alkalmasságáról, akire rábíztuk a jövőnket, a gyermekeink, unokáink jövőjét.
Még egy egészséges ember is lehet becstelen, lehet tehetségtelen, lehet lusta, lehet buta, de azt azért megérdemelnénk, hogy olyan ne kerülhessen a miniszterelnöki székbe, aki szociopata, pszichopata, vagy  kleptomániás.  



Minden elismerésem Demeter Mártáé, ha sikerül keresztülvinnie az átvilágítást.
 És ha sikerül a miniszterelnököt a Nemzetbiztonsági Bizottság elé állítani, akkor Gyurcsány Ferencé is, hiszen ő - ha a miniszterelnök megjelenik a parlamenti bizottság előtt - szintén ott lesz, és ígérete szerint bizonyítékokkal fog előhozakodni.
Nagy baj, hogy az ország nem érdeklődik a téma iránt, hiszen ez a jövőnk szempontjából messze fontosabb, mint akár a CEU kérdése is, - ha ezt megoldaná az ország, a CEU ügye automatikusan megoldódna.
Reménykedjünk, hátha egyszer győz majd a józan ész ebben az országban...

:O)))  

9 megjegyzés:

sphagin írta...

Na, olyan, nem lesz, hogy Orbán a Nemzetbiztonsági Bizottság elé járuljon !

Marad az, hogy Gyurcsány tájékoztatja a Bizottság elnökét.

Álljon ő elő, ha akar, egy állítással.
Már csak Botka kedvéért is !

kimifan írta...

Nagyon remélem, hogy a szaporodó pozitív jelek, események végre abba az irányba mutatnak, hogy ez a lomha nép végre megmozdul, leszokik a kábítószerekről és nem hallgatja többé a csalfa szirénhangokat, nem tapsikol a pávatánchoz... Most olvastam, hogy Macron 65 % fölötti eredménnyel nyert az előzetes becslések szerint... A franciák nem hagyják magukat, nekünk meg csatlakozni kell hozzájuk... Allons enfantes !!! :)

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Rendben, nyert Macron ,és,kisebb gondja is nagyobb annál, hogy vikkanccsal foglalkozzon.Persze majd ordítozik vele Brüsszelben, ennyi. Amíg Bözsi néniből több van , mint gondolkodó emberből nem sok remény van. Vannak olyan ismerőseim akik szegények és fideszesek.No comment. Az igazi fidesz barmokat nem lehet észérvekkel meggyőzni....

Kerekes Zs írta...

Nekem az a kedvenc részem, amikor egyes szám első személyben emeli a nyugdíjakat:)

Névtelen írta...

kimifan!

ezt írtam a kettővel ez előtti bejegyzéshez:
"http://joreggelteuropa.blogspot.hu/2017/05/az-oktatasrol.html
.
olvasni, a videót megnézni
.
KÖTELEZŐ!
.
megosztani, terjeszteni is
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ps.: benne a válasz a kérdésekre, az értetlenkedésre

2017. május 6. 20:22"

ez mindent megmagyaráz a te általad "lomhának" nevezett idióta állat magát magyarnak valló csürhe tekintetében

Promenád írta...

Ma déli hír : Orbán levélben sietett gratulálni várhatóan legádázabb ellenfelénekk,Macronnak.

A pávatánc jegyében...

Anikó írta...

Az ország miniszterelnöke ezen a szinten van, a vidéki Bözsinénik szintjén, ők ugyanis nem tesznek föl neki kínos kérdéseket, hanemcsak ájultan és szerelmesen nézik ezt a "délceg" kis köpcös, kövér dzsentryt, akiről majd lepattan az öltönye, Csodálom, hogy a kezét nem csókolgatta Bözsi néni - oszt megkérdeném már Bözsinénitől, mi olyan k...jó neki ebben a mai világban, ott az ország keleti végén abban az összesen 6-8 fős falucskában, mitől jó neki az Orbán rezsim, szegény amilyen tudatlan nem is értené a kérdésemet.
Bezzeg nem beszélget Orbán a CEU professzorokkal, az ellenzéki politikusokkal, sőt még a saját konzervatív értelmiségével sem, mert ők tudnának mit kérdezni ettől a dagadt és pökhendi pukykakakaskától, csak válasz nincs semmire.
Dölyfösen jár-kel az uradalmában Hegyeshalomtól-Záhonyig.

Promenad írta...

Még egy gondolat a francia elnőkválasztásról :
Nem minden nép szenved hűdéses elbutulásban /paralysis progressiva /

NewTiborc írta...

Nem egészen ide tartozik, de a debreceni választási eredmények után a Botka bocsánatot fog kérni? Á, dehogy neki mindig igaza van, ő állomásfőnök Ferencvárosban.
A sok tudorfejű politológus és elemző közül ki ér fel addig becsületben, hogy valami ici-pici tévedést beismerjen.