2017. szeptember 30., szombat

ELSZAKADT A MADZAG

Hát akkor itt a vége.
Kilenc hónap alatt sem született meg az újszülött, Botka-apuka már túlhordta a kisdedet, mely ha esetleg meg is születik, normális már soha nem lesz.
Tudtuk ezt már hónapok óta, a vizsgálatok már az elején megmutatták, hogy az első erőszakos aktus - hiába dúdolt Botka-apuka gyönyörűségesen - rá fogja nyomni bélyegét az eredményre, ha ugyan lesz eredmény.

Az ultrahang is azt mutatta, hogy a baba egyre jobban hasonlít hordozójára, erőszakos és mintha a feje se lenne teljesen rendben.
És bár a pocakot szépen düllesztette apuka, az  eredmény, mely világra jön majdan, nem biztos, hogy olyan lesz, mint amilyet vártak - büdös lesz, és világrajöttét nem gőgicsélés fogja kísérni.
Hát, innentől persze legyen ez az apuka gondja, én csak a családot sajnálom, a jobb sorsra érdemes nagymamákat, nagypapákat, az elvű és elnyűhetetlen nagynéniket, nagybácsikat, akik hittek Botka-apukában, meg imponált nekik az a bátorság, mellyel nekirohant fejjel a falnak.

Most már söprögetheti a korpát a hajáról, aztán majd nézegetheti a dokumentumfilmet a nyárson aranyhalat sütő Orbánról, akitől Kövér döbbenten kérdi: Megsütötted? Pedig kivánhattál volna tőle hármat!
Már kívántam...


A Demokratikus Koalíció vezetése és személyesen Gyurcsány is hihetelenül türelmes volt, rezzenéstelen arccal várta, hogy mikor jön már meg Botka esze, de hát a hathúszas vonatot is hiába várja valaki, ha nincs a menetrendben, csak hét óra tizenötös.
Most dőlt el bennük a borjú és ma bejelentették, hogy vége a dalnak, önálló listát állítanak, melyet Gyurcsány vezet, az egyéni jelöltek tekintetében pedig nyitottak a tárgyalásokra, melyek immáron nem szólhatnak arról, hogy hol és hány helyet ad Botka, hanem csak arról, hogy ki a legesélyesebb a nyerésre például Csongrád megye 1. számú országgyűlési egyéni választókerületében, és mely pártok vállalnak kötelezettséget a jelölt támogatására.

Botka ezzel el is vesztette a lehetőséget, hogy az ellenzék közös kormányfő-jelöltje legyen, innetől már csak - számára igen kedvező esetben - a Szocialista Párt és Fodor Gábor közös jelöltjeként léphet fel, hála politikai képességeinek és rugalmas gondolkodásmódjának.
Nem öröm ez, hiszen csökkentette a demokraták esélyét a győzelemre.
Az meg szinte vicces,  hogy ha tisztességesen, demokrata módjára viselkedik, lehetett volna akár a demokrata oldal közös jelöltje is, akiért lelkesen dolgozott volna a DK-s aktivisták sokasága, és a felmutatható erő további pártok csatlakozását is generálhatta volna.
Mindenesetre tisztult a kép, a demokrata oldal pedig erősödött azzal, hogy nem kell megküzdenie a negatív képpel, melyet a Botka féle megosztó politika eredményezett ezidáig.


Természetesen jobb lett volna egy, a jelenleginél sokkal szélesebb kormányváltó koalíció egy pártsemleges miniszterelnök-jelölt vezetésével, de hát - sajnos - senki sem tudja átlépni saját árnyékát, akkor pedig jobb maradni a realitásoknál és a legkisebb rosszat választani.
Ezt választotta most a DK, és - szerintem - jól tette.
A higgadtság nem festett rossz képet a DK-ról,  bár én azért megnéztem volna a DK irodájában székéhez kötözött Gyurcsányt a csomóba gyűrt zsebkendővel a szájában, amint éjjel-nappal három elnökségi tag őrzi, hogy időnap előtt el ne szabaduljon - de sikerrel jártak...
Mit nyert Botka?
Még egérutat sem, mert a választások sikertelensége esetén úgysem ússza meg, hogy a bűnbakkeresés elvigye, mint a Tiszán úszó libát a zöldár, és ez semmi jóval nem kecsegteti.
Egyébként is, ha maradt volna még benne cseppnyi tisztesség, akkor vagy még most, vagy a választások éjszakáján lemondana mandátumáról, melyet listavezetőként szerez.

Remélhetőleg nem tisztességtelen ember ő, csak rossz taktikát választottak neki tanácsadói, éppen úgy járt, mint Bajnai, aki szintén Gyurcsány szellemképével hadakozva gründolt pártot - vesztére.
Ez a kaland nem jött neki jól, és a legfájdalmasabb az lehet, hogy még a Gyurcsánnyal való összevetésből sem jött ki jól.


Innentől a kérdés az, hogy helyi szinten hogy működik majd az egyeztetés, kiket hívnak a tárgyalóasztalhoz, lesz-e kompromisszumkészség, vagy győz a doktriner ostobaság, képesek lesznek-e a pártok egy minimálprogram mentén elhajtani Orbánt és bűnözőit?

Nem vagyok túl optimista, mert a társadalom megosztásán szorgoskodók dolgoznak, mint a gép, jön a migráncsozás, a sufnipártok is aktivizálódnak, úgyhogy legalább egy miniszterelnök-jelöltben jó lenne megállapodni, mielőtt még elszabadul a pokol.
Az egy néha több a tíznél, a miniszterelnököt meg nem kilóra kell jelölni, meg nem is a libaúsztatóból kell kiválasztani azt, amelyik a leghangosabban gágog...
A következő néhány héten sok múlhat, többek között most fogunk választani az Unió és a periféria között, a demokrácia és a diktatúra között, a józan ész és a bánatos ostobaság között.



Még szerencse, hogy Nagyurunk szerint jön a Büszkeség Kora, az egész Kárpát-medencében.
Gondolom, nem a nagy eszünkre leszünk büszkék...


:O)))

37 megjegyzés:

Enikö írta...

Bravo, Mr Pupu!

Czékus Lajos írta...

Botka már az elején megbukott. Egy választási kampány nyitányaként nem ellenségeket kell keresni, és azokkal hadakozni, hanem szövetségeseket. Ő első megnyilvánulásaiban közölte, hogy kikkel nem kíván együttműködni. Ahogy szokták divatosan mondani: ez több volt mint bűn, ez hiba volt. Nagy hiba.

kekec írta...

Gyurcsány egy demokratikus jelöltről írt. És mivel a Jobbikot nem minősíti demokratikusnak - (és nem lesz közös lista, amelyre fel kellett volna venni), nem lesz nyilvános választási együttműködés, és marad az informális egyeztetés körzetenként - amit mindig is mondtam. És ami az időközi választásokon már bizonyított (oda-vissza).
A Jobbik feladata a jobbos szavazók megosztása.
Bár még mindig nem vagyok arról meggyőződve, hogy a választás után milyen koalíció felé billegne - és mely tárcákra tartana igényt...
És sajnos a házszabály miatt kiztárt, hogy a pártok független jelöltet támogassanak - ha nem pártlistán kerül be, nem ülhet a frakcióba. Sőt ha nem kerül be 5 fő, nem alakíthat frakciót
- ahogy azt az mszp támogatásával elfogadott "új" házszabály tartalmazta.
És igen remélem, hogy Fodor jusztsemülök a frakcióba Gábor semnmilyen vonatkozásban nem fog szerepelni - bár az mszp megérdemelné, hogy oda se üljön be. Ha egyáltalán sikerül bejutó helyet elcsíppnie a listájukon.

kekec írta...

Pupu, lehet hogy nem kellett Gyurcsányt lekötözni. A hypermotorikus gyíerekek is képesek kinőni a túlmozgást. Lehet, hogy csak felnőtt?!

Névtelen írta...

neveletlen

Úgy látszik, kekec popójába ragadt a nyereg, nem tud a bicajról leszállni.:(

http://hvg.hu/itthon/20140213_Elfogadtak_az_uj_hazszabalyt
A 244 kormánypárti igen szavazattal, 70 nem ellenében elfogadott házszabály...

Ha kiváncsi vagy név szerint, hogy ki szavazott nem-mel, kattincs az 'eredménye szerint' linkre.

http://www.parlament.hu/szavazasok-elozo-ciklusbeli-adatai?p_auth=2oz4Hc3w&p_p_id=pairproxy_WAR_pairproxyportlet_INSTANCE_9xd2Wc9jP4z8&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_pairproxy_WAR_pairproxyportlet_INSTANCE_9xd2Wc9jP4z8_pairAction=%2Finternet%2Fcplsql%2Fogy_szav.szav_lap_egy%3Fp_szavdatum%3D2014.02.13.13%3A49%3A38%26p_szavkepvszav%3DN%26p_ckl%3D39%26p_osszefuz%3D

Névtelen írta...

neveletlen

Kedves blogger, őszintén irigylem a jó természetedet, tegnap még a fél púpodat adtad volna egy teljes ellenzéki összefogásért a jobbiktól a dékáig, a kétfarkúaktól a hétfejűekig, ma meg ennek szöges ellentétének is tudsz önfeledten örülni. Bevallom, és sem vagyok szomorú, mindig is a külön listák mellett érveltem, örülök, hogy Gyurcsánynak is leesett a tantusz, mondván, hogy 'nem a közös lista a győzelem receptje,' oszt jónapot.

Ezzel lenullázódott a közös mine jelölés esélye, várom, hogy a DK mit fog lépni. Szokás a párt listavezetőjét megnevezni, ez most Gyurcsány maga, ha nem ő lesz, az azt sugallja, hogy nem tartják alkalmasnak, vagy bedőlnek a közvélemény kutatási adatoknak ahol a politikusok népszerűségi listáján ugyan előkelő helyen van, csak éppen hátulról.

Ha nem ő, akkor csak találgatni tudok, esetleg a blogon óriási elfogadottságnak örvendő Lattmann vagy a fodornyi támogatással sem(!) rendelkező Null Komma (Pakkos) Lajos, A szövetséges.

Az biztos, hogy új fejezet nyílt, most már 'csak' az egyéni jelöltekben kell megállapodni. Ebben a puskaporos hangulatban kétlem, hogy a józan belátás fog érvényesülni, mivel előválasztás nem volt, kíváncsi vagyok milyen 'paraméterek' fognak dönteni. :)

Megjegyzem, 2014-ben a 'demokratikus ellenzék' 10 egyéni mandátumot tudott megkaparintani,(ebből a DK egyet).
Azt sem tartom ördögtől valónak, hogy a pártok nem egyeztetnek, hanem aki akarja, elindítja a jelöltjét és a választókra bízza a döntést: vagy a kormányváltást vagy a pártja érdekét tartja előbbre valónak.

Promenad írta...

Botka a hülye taktikájával nem csak a választást,hanem Szegedet is el fogja veszteni 2019 ben.
Így lehet két szék között a pad alá esni.

sorstöröttek írta...

"Aki regényre számít, az történelmet olvas, aki történelmet szeretne, regényre számítson."
Odze György: Sorstöröttek - Onody Lajos és Bara Margit töténete
Noran Libro Budapest 2017

hello írta...

Van pofája az MSZP-nek azt mondani, hogy "Gyurcsány Ferenc hátat fordít az ellenzéki tárgyalásoknak"!

Mondja már meg valaki Botkának, nagyon praktikus az a dakota közmondás, hogy ha megdöglött a ló alattad, szállj le róla!

Margit írta...

Botka már az elején megbukott, habraty király, felfuvalkodott gőgös, hataloméhes. Az Ország nem érdekli. LE VELE. Boldog vagyok, hogy megtörtént. Most gömböcre kell koncentrálni és naponta magunkban ismételni. LE VELE? MENJEN ......

mavtelep írta...

Ha jól látom, az egyetlen ember aki normálisan viselkedik ebben a leamortizált országban, az Gyurcsány Ferenc. Nem fröcsög, nem uszít, nem akarja senkinek a vérét venni, - más kérdés, hogy arra hiába vár(unk), hogy majd megjön bárki józan esze.
Szervusztok, jó napot !

PuPu írta...

Kedves neveletlen, én ma is fél púpomat adnám a teljes ellenzéki összefogásért, de a körülmények változtak, és a konkrét helyzetre adott válasznak is változnia kell.
Ez történt most, remélem, lesz valami kis eredménye, habár azt nem tudom, hogy az érdekeltek kit akarnak kormányfőnek, mert anélkül nincs kormány...
Erre sacc/kb februárban jönnek majd rá és akkor kezdődik a szánalmas miniszterelnöki casting...
Nem tanul itt senki, semmiből...
:)

talalom írta...

Sose értettem ezt a "miniszterelnök jelöltet akarok!" becsípődést, de ok:a szavazók sokasága semmit nem tud egyik pártól sem - néha a nyilvánosan megszólalók sem (ez nem Rád vonatkozik Pupu!)
A DK-nak ez kemény dió: nem járathatja le a párt elnökét, hiszen az kijelentette: mostanában nem akar minieln. lenni. A párt halálát jelentené, ha mégis hallgatna a "hívó szóra" és belemenne. Normális esetben 8-10% körüli párt nem bohóckodik minieln jelölttel: ilyen "méretben" a párt koalíciós képessége a fontos. Képzeljétek, mi lenne, ha még ezen a fórumon is Pakkos-nak nevezik a magyar világ egyik legszolidárisabb, legfelkészültebb monetáris szakemberét, Bokros Lajost.
Ellentmondva önmagamnak Karácsony jelöltségét jónak tartanám: csak legyen mellette egy erőskezű menedzser, aki kézben tartja a kormány szervezési, káder stb. ügyeit. Erre kiváló lenne Dobrev Klára.

PuPu írta...

Kedves talalom, maradjunk a realitásoknál.
Karácsonynak semmiféle tapasztalata nincs sem államigazgatásban, sem gazdaságban, ő szociológus, és mérsékelten sikeres polgármester, rokonszenves megjelenéssel és fellépéssel.
Dobrev Klára lenne a legjobb választás a demokratáknak, ő belülről ismeri az államigazgatást és gazdasági gyakorlata is van, emellett jó a fellépése, a kommunikációs képessége, bátor és okos.
Viszont jó feleség módjára cipeli Gyurcsány terheinek felét, így nehéz lenne elfogadtatni a többi párttal...
Mindig így járunk, lenne jó megoldás, de az nekünk nem kell...

:O)))

1970 írta...

"Kedves blogger, őszintén irigylem a jó természetedet, tegnap még a fél púpodat adtad volna egy teljes ellenzéki összefogásért a jobbiktól a dékáig, a kétfarkúaktól a hétfejűekig, ma meg ennek szöges ellentétének is tudsz önfeledten örülni."

Kedves neveletlen!

Ebből a bejegyzésből (vagy a korábban e témához kapcsolódókból) az olvasható ki, hogy Pupu a történteknek "önfeledten örül"???
Nem ugyanazt olvassuk?
Szerintem az "önfeledt öröm" gyökeres ellentétéről van szó...

Én írta...

botka-manó egy fasz

talalom írta...

Hát ez az! Karácsony ott lenne jó fiúnak, Dobrev meg megcsinálná az országot...

kekec írta...

A MOMA Mellárt indítja Pécsen, talán nem is olyan elvetemült ötlet a DK-MOMA együttműködés.
Ha Bokros nem visz többet, mint amennyit hoz - mivel a baloldali szavazókat ráébresztheti, hogy a DK balközép (és nagyon közép)

Kerekes Zs írta...

Az az egyik -ha nem A- legnagyobb baj ezzel a választósdival, hogy már szóba sem kerül a cél, csak úgy l'art pour l'art szavazgatunk, mert szavazgatni jó, abba az illúzióba ringatva magunkat, hogy az van amit mi akarunk, miközben valójában legfeljebb azt dönthetjük el, hogy ki mondja meg, hogy mit is akarunk:)
Szóval azt akarom kinyekegni, hogy arról, hogy mi az a program – alias cél- aminek végrehajtására/elérésére – úgy is mint párt- jelentkeznénk, már szó sem esik.
Kis kitérő: Nálunk itt Budaörsön időnként vannak falugyűlések- választási időszaktól teljesen függetlenül !- ahol a polgármester nekünk szegezi a kérdést:
Mondják már el emberek, hogy mégis mit szeretnének? Mit gondolnak mit csinálunk jól és mit rosszul mi itten a városi tanácsban? És mi mondjuk, ő meg megvalósítgatja :)
Nos, nem emlékszem, hogy a pártok jelesei tartanának rendszeresen ilyen összeüléseket, melyek segedelmével kikristályosodna a cél, melyhez aztán persze értő emberek hozzárendelhetnék a feladatokat, oszt ha a feladatok is megvannak, meghatározhatnák a szükséges eszközöket is, beleértve az eszközökbe a legalkalmasabb csapat felállítását, akik az adott feladatsor elvégzésére -eddigi eredményeik alapján statisztikusan a legalkalmasabbak.
Mostanában errefelé (is) a semmi értelmes dologra nem alkalmas önkényes önjelöltek Napkirálynak jelentkeznek – lásd még utánam az özönvíz! :)- a nép meg boldog, hogy „szabad”
Hát kedves Hölgyeim és Uraim, az Önök kérték maguk akarták című műsorunkat látják :)

hello írta...

Én rendszeresen meghallgatom Bokrost, leginkább Olgánál, de már évekkel ezelőtt egy általa tartott előadáson is: ritka éleslátással elemezte az Orbán vezette ország gazdasági, politikai, társadalmi jellemzőit, irányvonalát és tendeciáit. Nagyon okos embernek tartom, nagy kár, hogy elutasítóan "keresztnevéül" még mindig a "csomag"-ot teszik a vezetékneve mellé!
A szókimondásáért külön is tisztelem, ő nem pakolja selyempapírba és köti át rózsaszín dísz-szalaggal a kritikai észrevételeit, hogy valamiképpen tompítsa azok élét a csomagolással!
A DK szerintem megtalálta a jelen kollekcióból a legértelmesebb partnert.

hello írta...

A napokban Gréczy Zsolt elmondta, hogy a DK külön listáján Gy.F. lesz természetesen a listavezető, ami nem jelent automatikusan miniszterelnök-jelölti státuszt. Arról, ha odáig jut a téma, a DK elnöksége hivatott dönteni.
A DK összességében 15-16 %-os eredményre számít, ami akár meg is haladhatja az MSZP által elérhetőt!

pleinair írta...


Annyira tetszik ez a blog, hogy muszáj volt az első bekezdést minden demokratikus facabookos csoportba bemásolnom.
Ugye nem baj Pupu?
Az aktus közben dúdoló Botka apukán és a többin annyit röhögtem, gondoltam hadd részesüljenek sokan ebben az élményben.

Névtelen írta...

höhö panír, milyen gyerök lehet abból, ha Fletu valakit fenékbe csinál? X:D

PuPu írta...

Hát, kedves Névtelen, bizonyára rád hasonlít, és bár nevekkel és nickekkel nem nagyon poénkodunk, ez a panír azért tetszett!
Adjál magadnak nevet!
:O)))

Promenad írta...

Hát Botka beszart-Szanyi Tibor szives közlése.

kekec írta...

Pupu, ebben a posztban még csak "ha maradt volna még benne cseppnyi tisztesség, akkor vagy még most, vagy a választások éjszakáján lemondana" és "Botka ezzel el is vesztette a lehetőséget, hogy az ellenzék közös kormányfő-jelöltje legyen, innentől már csak - számára igen kedvező esetben - a Szocialista Párt és Fodor Gábor közös jelöltjeként léphet fel, hála politikai képességeinek és rugalmas gondolkodásmódjának" szerepel. És lemondott, mert felmérte, hogy a továbbiakban esélytelen..
Jobb politológus vagy, mint akik ebből élnek!

mavtelep írta...

He-he, a zátlag szavazó :" ha 18-ban a nyakunkon marad az Orbán, én soha többet még a baloldal közelébe se megyek".
Isten bizony, most hallottam ! (aztán leestem a kanapéról)
Szervusztok, jó napot !

hello írta...

Nnna, majd most látni fogjuk a – nyilván halálra sértődött – képét! Mert borítékolható, hogy „természetesen” egy világért se fogja beismerni, hogy ő volt az önjelölt, nagyképű, alkalmatlan barom, hogy az erőszakosságával ő kúrta el a 2018-as kormányváltás esélyét.
Mert ugye nincs afelől illúziónk, hogy egyik világmegváltásra készülő párt sem rendelkezik akkora politikai hitellel, hogy lekörözze a meggyőződéses fideszhívők szektáját.

Hogy a drága pártja ekkora politikai zsenik gyülekezete, vagy csupán megijedtek tőle, mert, ha jól tudom, a titkos szavazáson mindössze 4 % mert ellenszegülni Botkának, az jól mutatja, hol tartanak. Még a 9 % is sok nekik.

anteus írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
anteus írta...

Ez az igazi hungarikum: egy pályudvar, ahol csak vakvágány van, a tömeg meg tolong a bejáratnál.

hello írta...

Lehet, ismeri dakota közmondást, hogy "ha megdöglött a ló alattad, szállj le róla!"

Unknown írta...

Hat, csokoltatom is az "atlag szavazot". 2010-ben dalmahodott benne a düh es gondolkodas nelkul leszavazott orbanra vagy baszott szavazni, igy a nyakunkra ultette orbant, most pedig szamon ker. Persze eddig se lett volna hajlando a baloldalra szavazni, de innentol aztan...aztan mi? Elobb talan gyakoroljon onkritikat. Addig orban is igen jo lesz neki.

hello írta...

Nincsenek közvéleménykutatási ismereteim, pláne adataim arról, hogy gondolkodik az "átlag szavazó", de hajlamos vagyok feltételezni, hogy miközben a zöm okkal-joggal nem foglalkozik napi szinten a politika fejleményeivel, viszont azért nyilván nem is mindenki totál politikai dilettáns. Hogy kit mi aktivizál, kit mi vonz és mi taszít, elég sok tényező függvénye lehet.

Csak pár közeli ismerősömön szondázom, hogy milyen és mennyi szubjektív szempontja lehet valakinek, akinek felületes ugyan az érdeklődése és az informáltsága, viszont vannak pro és kontra érzelmei és indulatai. Nem a kampányok, a reklámok hatására, azok nem érdeklik, mert "mindenki hazudik", hanem a saját feje vagy max. valamely családtagja, barátja befolyása alapján dönt és cselekszik. Elmegy szavazni, de utólag se árulja el, mire-kire. A magánügyének tartja.

És mennyi ilyen ember lehet?!
Aztán nem győzünk csodálkozni a végeredményen... :-((


mavtelep írta...

Unknown
Pontosan erre gondoltam, az elmútt8év nem volt elég arra, hogy világosság gyúljon a fejekben.
Persze : a baloldaliaknak is változtatni kell és levenni a kesztyűt !

pleinair írta...

mávtelep

Hihetetlen erővel sulykolják minden kormánypárti csatornán a fidesz hazugságait. Minden műsor közé belopják tudatmódosító reklámjaikat, a híradókról,- ahol ez direktben megy - nem is beszélve. Az átlagember iskolai végzettségtől függetlenül csak élni és kikapcsolódni akar, nem méregeti az információk igazságtartalmát.
Míg média területén nem tudjuk felvenni a versenyt a fidesszel, nem sok reményünk van az "átlagemberek" felvilágosítására.

pleinair írta...


Helló,

A reklám, vagy sulykolás tudomány. Rafinált módszerekkel hat, úgy hogy az áldozat észre se veszi, és hatása alá kerül. Nem kell ahhoz érdekeljék a reklámok, hogy egy sunyi módon bevillantott kép hasson.
Nekem a pedagógusokat van módom szondázni. Siralmas az eredmény.
Ezek tényleg azt hiszik, hogy magánügyük, hová szavaznak.
Az a fogalom, hogy állampolgári tudatosság és felelősségérzet, számukra ismeretlen.

jarisz írta...

Azert van annyi bizonytalan.