2017. december 3., vasárnap

FÉKEZETT HABZÁSÚ ELLENZÉK

Hát bizony, nem könnyű ma ellenzékinek lenni Magyarországon!
Egyrészt az elmúlt évek során annyi baromságot ugattak egymásra az ellenzéki pártok, hogy mára amelyikük nem akarja lecsinálni a saját fejét, az hasal a saját magának ácsolt kutyaházban és töprengő pofával nézeget kifelé, az életbenmaradás módjain spekulálva.
A kutyaházak mérete fordítottan arányos a lakók méretével, ez egyébként az ugatérozás hangerejére is vonatkozik...
Mindenesetre végre kissé visszafogták magukat, és csak a legsötétebbje gyűlölködik tovább, nem értve még ma sem, hogy az ellenzéket mai állapotába éppen az juttatta, hogy az ellenfelet nem annyira a regnáló hatalomban, mint inkább a másik ellenzéki csoportban látta.
Bármennyire is vicces, de egészen úgy tűnik, hogy a "Hogyan lehetünk hatékony ellenzékiek" tanfolyamon mindahányan a Brian élete című filmet tekintették tananyagnak, most meg csodálkoznak, hogy kemény a  padló...
Itt aztán már azon sem folyhat a vita, hogy mit kaptunk a romaiaktól, hiszen nyilvánvalóan kettőt kaptunk a szemünk alá, oszt jónapot!



Mindenki tisztában van azzal, hogy csak a teljes és hiánytalan összefogás hozghat valós eredményt,  gyakorlatban  mégis másfelé veszik az irányt, baromságokkal szórakoztatják magukat.
Például itt van a régi és új pártok összefogása  című nóta, ami akkora hülyeség, mint ide Lacháza.
Emlékeztetnék a régi bölcsességre, mely szerint nincs öreg zenész, meg új zenész, csak jó vagy rossz zenész van, és ha az új zenészek annyira jók lennének, már régen eltemették volna kis diktatúrácskánkat, melynek névadója már egy ideje a sitten vazelínozná a fenekét, vazallusaival egyetemben.
De nem ez történik, hanem a társadalom további megosztása Orbán receptje szerint.

Aztán itt van a Jobbikkal való technikai koalíció problémája, ebben a témában a néhai SZDSZ doktrinerei éledtek fel haló poraikból, átvéve az irredentáktól a szent jelszót: Nem, Nem, Soha!
Hogy képtelenek felérni ésszel, hogy ez messze nem azt jelentené, hogy Vonát miniszterelnöknek kérné fel a MAZSIHISZ, ez nem zavarja őket, egy a lényeg, hogy akit ők antiszemita ellenségként azonosítottak, az maradjon is az, ha a fene fenét eszik, akkor is.
Hogy közben elemeire szaggatja a társadalmat a Fidesz, ez nem érdekli őket, márpedig csak a demokratikus államrend lenne képes a jövőben is megvédeni a társadalmi kisebbségeket - a mai hatalom érdeke az, hogy szembefordítsa őket egymással és a többségi társadalommal egyaránt.
Azt mondják az okosok, hogy tűzz valakinek a hajtókájára egy jelvényt és elkezd annak megfelelően viselkedni.



Szerintem kár Vona gárdamellényére horogkeresztet tűzni, kellene talán valami megfelelőbb jelképet találni, ha már ő így akarja.
És nem kell vele kapcsooatban megvalósíthatatlan elvárásokat támasztani, egy párt nem úgy fordul politikailag, mint egy játékos a kézilabdában, hanem úgy, mint egy jégtörő a Dunán, jégzajlás idején.
A jobbik mindig radikális párt fog maradni, még, ha sikeres lesz Vona elképzelése, akkor is, hiszen ilyen emberek adják a szavazóbázisát.
Hogy a doktrinerek finnyás ízlésének nem felel meg a politikailag korrektnek nem nevezhető beszéd a cigánybűnözésről meg a migráncsokról, az egy dolog, a  másik meg az, hogy Julcsa néni rájuk fog szavazni, mert csak tőlük remélheti, hogy megvédik a libáját a faluszéli (utolsó ház, két szoba, az egyiket konyhának hívják és egyesíti a zuhanyfülke és a hűtőszekrény előnyös tulajdonságait...) etnikum beható érdeklődésétől.
Más kérdés, hogy migráncsot a rettegők és a védelmezésükre jelentkezők kilencven százaléka csak filmben látott, de kit érdekel ez?



Orbán egyetlen félelme, hogy az ellene fenekedők egymásra találnak, és együttes erővel elkergetik, ezért is működik úgy, mint az összes többi diktátor: harácsol ész és gátlások nélkül, aztán a pénz egy részét külföldre viszi, meg strómanok nevén fialtatja - ha baj van, jöhet a helikopter érte, meg a TEK BTR-80 harcjárművei.
Meglehet, legrosszabb álmaiban előjön a Conducator, akit talán egy éppen ilyenből húztak ki helikopteres országjárása végén...
Mindenesetre érdekes módon nem Molnár Gyulát ekézteti a médiájával, Gyurcsányt is csak szőrmentén, ők nem tudnak annyi szavazatot elvenni, hogy veszélyeztessék az uralmát, egyedül persze Vona sem, de ő azért már érzékelhető érvágást jelenthet a saját táborán belül is, különös tekintettel a korrupció elleni megnyilatkozásaira.
De  összefogva...
A politika nem Szépművészeti  Múzeum, hanem vad verekedés egy medence szarban, és az győz, aki a társadalom nagyobb részével el tudja fogadtatni az igazát a választás pillanatában.
A "Soha ne mondd, hogy soha!" elve még nem vesztette érvényét, a politika a kompromisszumokról szól, a résztvevők rövid és hosszú távú érdekeinek megfelelően.
Ezt Heller Ágnes érti, Gyurcsány meg már megint szépeleg,  Molnár Gyula meg pislog, mint béka a miskolci kocsonyában, remélve a túlélést.
Engem zavar rettenetesen a szocialisták beszari viselkedése is.
Molnár Gyula jó pártelnök békeidőben, de ilyen helyzetben, mint a mai is, többre mennének Szanyival, aki ugyan éppen olyan doktriner, mint Molnár, de legalább van vér a pucájában.



A sufnipártokról meg az Orbán gründolta  alakulatokról most nem szólnék, bár vihetnek szavazatot, de nem többet, mint amennyit hozni képesek, az pedig nem sok.
Jó lenne, ha ügyesebbek lennének, de ehhez újra kellene születniük...
Majd kérnek hozzá a Fidesztől kopogtatócédulákat...

A Fidesz primitív sorosozása, migránsozása, meg a győzelmi propaganda természetesen hozhat nekik szavazatokat, de ez ellen csak akkor lehetne tenni, ha a pártok nem csak a világpolitikával lennének elfoglalva, hanem megpróbálnák eljuttatni a véleményüket, álláspontjukat a választókhoz, persze ehhez aprómunka kellene, ez pedig nem az erősségük.
Ha csak feleannyit dolgoztak volna ezen, mint a Jobbik az elmúlt nyolc évben, akkor ma nem lenne semmi baj.


Az ellenzéknek a sikerhez nagyon össze kellene kapnia magát, és a sikeren itt csak egy dolgot lehet érteni: Orbán leváltását, minden más eredmény nem eredmény.
Az orális szex akkor sem kellemesebb, ha csak a makkot, ugye, habár pillanatnyilag úgy tetszik a baloldal a Mély Torok címre hajt.
Ideje lenne észbe kapni.



Elnézést kérek a pornográf megnyilvánulásért, de hát egy kuplerájban nem lehet nagymisét celebrálni...


:O)))

83 megjegyzés:

Kovács Erzsébet írta...

Pupu ma megint jó formában vagy!
Ami a szivemen a számon című sláger jutott eszembe erről, amit itt írtál nagy vehemenciával.
Egyre sodróbb lendületű írásaid vannak, dicséretedre legyen szólva.
Engem az egész mai világban a soros idegesít legjobban, mint egy cukros bácsi nagy pénzek osztogatásával tereli itt a birka nép figyelmét a való életének a bajairól.És hát ha lócitrom van, lesz veréb is, az adományozott milliárdokért lesz majd civilszervezet üzemeltető,ez egy csalás, mert az ő vén fejének a hülye gondolatait akarja kiviteleztetni a magyar néppel.
Ő egy árkon kívüli gyepmester, mit kavar itt a mi életünkbe.Mint egy Patyomkin fal, eltünteti valóságot,és a mézesmadzagra ragadt új próféták elverik a kapa élét, a kezdődő összefogás szereplói is a konc felé kezdenek pislogni.Mert van az a pénz, amiért a hazafiak haja is korpásodik.Sajnos ez van.
Azért nekem lenne egykét kérdésem, miért találták ártatlannak a soros pénzszórását hazánk polgárai közé.Lehet, hogy papírforma szerint minden oké.De a pénznél veszélyesebb fegyver nincs,mert attól az is elveszíti az eszét, akinek még van.Ez van. Elég nagy a baj.

talalom írta...

Kedves Kovács E.! Te valamit nagyon benéztél ezzel a soros Sorossal, és ezzel mindjárt Pupu is válaszfélét kap arra, mivel szemben tehetetlen az ellenzék.
A nyílt, együttműködésen alapuló társadalom altenatívája a fegyveres konfliktus, aminek következményeiből Orbán és tettestársai majd kisunnyognak, ahogy eddig mindig. Te meg (velem együtt) állhatsz sorba sóért meg gyufáért. A Te gyerekedet viszik Allah barmaival birkózni, Gáspár prófétát majd megvédi valamelyik szigeten a fényforrás, vagy mi.
Erős, bátor közösség képes lefogni az ütésre emelt kezet (ezért "tartsd szárazon a puskaport"), beszari kormány ágál düledező sáncai mögött, maga előtt kergetve népét.
Ami a pénzt illeti: a mostani 180 millió forint még egy magyarországnyi politikában is bakfitty - csak nekem sok: ezer hónapi (83 évi) jövedelmem.

Kovács Erzsébet írta...

talalomnak:Lehet hogy igazad van.
De hogy soros miért itt adja elő magát, az azért megérne egy misét. bakfiggy formájában.Miért nem máshol a világban.
Soros bolhacirkusza vagyunk.Elvonja a gondolkodó baloldal figyelmét a teendőkről.
Én nem vagyok benne olyan biztos, hogy a háttérben nincsenek e jóban a tanár és a tanítványok.
Ne felejtsd el. egy anyagi szint fölött már semmi sem számít, csak a pénz mennyisége.Nincs szaga.

PuPu írta...

De hát Erzsike, rólad nem mondott a Soros semmit, te viszont itt sorosozgatsz boldogan - akkor
hát ki is vonja el a figyelmet a teendőkről?
És biztos vagy benne, hogy a baloldal egyáltalán tudja, mi a teendője?
:O)))

Kovács Erzsébet írta...

Pupu, Te mindig tudod a frankót.
Én sajnos nem vagyok benne biztos, hogy helyesen ítélem meg a helyzetet.
Mi a fenét kavar itt a Soros.
Ez a fesztivál, az ellene való védekezés már többe került, mint amennyit
adott, vagy adni akar.És Ő nem egy meggondolatlan fogadó a lóversenyen.
Ő tudja, kit mire lehet felkérni és meg is tudja fizetni.
És közben az ország sparheltjén már ott fütyül a felforrt teavíz.....

Szóval, az igazi gondokat igazi emberek igazából intézzék.
A forradalmat sem exportálni, sem importálni nem lehet.
Mindenki a saját országát boldogítsa,és ha téved, saját maga javítson.
Majd a választásnál lesz a leckefelmondás,addig még át lehet nézni, mi maradt el
a 4 évvel ezelőtti ígéretekből.Csak nyugalom.Figyeljen egy kicsit befelé a lelkében
mindenki, mert mindenki békés életre vágyik,ha még akarunk élni egy kicsit,erre törekedjünk.
kedves elvtársak, a széthúzás politikája helyett az összetartás politikáját szíveskedjenek
a jövőnk érdekében preferálni.Tisztelettel egy 73 éves nyugdíjas mama.

Valaki, aki nagyon unja írta...


Napok óta nem hallgatok rádiót sem (tévét régebb óta egyáltalán, semmit).
Amíg hallgattam, minden nap elmondták: Nincs megállapodás., Még mindig nincs megállapodás. Bár szeretnénk, és ez lenne logikus, de még mindig nincs megállapodás. Talán holnap lesz, mert ma sincs megállapodás.
Aztán lezártam a rádiót, mert halál unalmas ez az örökös nyaf-nyaf.

A verem magam, hisztizek, toporzékolok, hogy van-e, miért nincs, hogy képzelik, így akarom - ez nem visz előre. Hátra annál inkább.

Lelohasztja a maradék lendületet (mint ... most írnom kellene valami jó kis szexis hasonlatot, de ebben Pupu jobb :), a maradék kedv is elpárolog, s a végén ez a nyafogás oda fut ki, mint nyuszika esete a medve fűnyírójával - olvashattuk.

Nem lehetne várni még egy kicsit, ha már eddig elketyegtünk - nem lehetne abbahagyni Molnárék minden érzékenyebb alkatrészének satuba szorítását nap, mint nap? Nem kellene befejezni ezt az örökös polemizálást lépéskényszerbe kergetve a gyengébb idegzetű ellenzékieket, akiket aztán az "összevisszabeszélnek" megállapítással megint berugdalunk a sarokba?

Naponta hallom, hogy impotens banda, nem jók semmire. Aztán azt, hogy mégis csak ez van nekünk, na, jól kinézünk ezekkel!

Majd hallom, amint a Fidesz nagy mellel közli, hogy ők a nyerők. Aztán másnap Simicska (egy gondolat!) a Jobbik fog nyerni, mert ők a csúcs.
Végül újra felhangzik az ostorcsapkodás balról ...

Nem kellene ezt végre nekünk is abbahagyni, és inkább támogatni őket, mint fikázni minden pillanatban?
Az én válaszom: De!


Kedves Erzsike!

Orbánék szemüvege torzít rendesen. Egyszerűen nem szabadna hagyni, hogy befolyásoljanak!

Soros hosszú évek óta "van" az országban: pl. vakvezető kutyákat képeznek ki a pénzén súlyosan látássérült emberek számára. Mert egy kutya ára 2- 2 és fél milla is lehet, amire nem mi dobjuk össze a suskát. Ha Soros nem lenne, maradna a fehér bot.
Ezt a támogatást hosszú évek óta adja. Sokan köszönhetnek neki társat és nagyobb szabadságot.
Szerintem ne maradjon "otthon".
Rossz oldalról közelít a problémához az, aki még mindig Orbánék álláspontját fogadja el igaznak.

DarthVader írta...

Nyugdíjas Erzsike:

Soros 1 millió migrácsot akar telepíteni Európába. (legalábbis ez a stájsz most) Na most valószínűleg nem hozzánk. Az nem gyanús a korpával kitömött fejekben, hogy hogy van az, hogy Európa többi része nemhogy ki se ejtette a száján Soros nevét, de nagy része nem is ismeri? Pedig ha valakinek, akkor Európa többi részének jobban fájna, és ha valakinek, akkor nekik kéne teli szájjal bömbölni. Nem teszik. És nem gyanús. Pedig az a gyanús, ami nem gyanús!
És lefogadom, hogy Erzsike se ismerte Sorost, amíg ki nem pécézték csuti geciék.

Kovács Erzsébet írta...

DarthVader-nek:
Nem tudom, a Te fejed mivel van kitömve, az enyém aggodalommal.
Amikor a szociális juttatások egyre csökkenek, már azt tervezik, hogy még a vér és vizeletvizsgálat sem lesz sztk-ra ingyenes a betegeknek, és nem tudom miért jössz itt úgy, mint aki a nyelve alatt tartja a bölcsek kövét.
A tény az, hogy keveset tudunk, mert a hírek eltakarják a valóságot.
Fogalmunk sincs, mi történik a nagyvilágban.
De a délen fel fel lobbanó járványok intenek bennünket. A nagy népvándorlások mindig nagy betegséghullámmal
jártak a történekem során.A mi népünk az anyagiak és egyéb sok létbiztonságot veszélyeztető dolog miatt nem túl erős immunrendszerrel rendelkezik.Ezek az emberek, akiket ide akarnak deportálni olyan területről jönnek, ahova turistaként akarnánk utazni, több ezer ft árú védőoltást kéne beadatnunk.Most ha azok az emberek ide betelepülnek, gyakorlatilag az egész lakosságnak potenciálisan olyan veszélyt okoznának, mintha védőoltás nélkül mennénk turistaként a hazájukba.Ha semmi más hátrányt nem jelentenének, már ez az egy dolog is sok nehézséget okozna.A legjobb a hülyéknek, nem félnek semmitől, mert nincsen eszük, és nem kell gondolkodniuk.De a bajt, amit a lakosság nyakába akarnak varrni, az minket fog nyomorítani. Én ezért szeretném, ha mindenki maradna ott ahol él.Lesz nekünk még elég bajunk, mire az itthoni hiátusokat megszüntetjük, az orvoshiányt, hogy a gyerekek nem kapnak kellő szemorvosi felügyeletet, nem kapnak szemüveget, már a fiatalok sem egészségesek, a 75 éven felettiek meg már akár az utolsó kenetet is felvehetik, mert csak csökkentett figyelmet szentelnek a gyógyításukra.Ez a baj.

PuPu írta...

Erzsikém, tudod, hogy kedvellek, de egész ismeretségünk alatt ennyi butaságot összesen nem hordtál össze, mint az ehhez a poszthoz fűzött kommentjeidben.
Soros egy olyan ember, aki a vagyonát arra a célra fordítja, hogy a társadalmak a bennük élők jólétét szolgálják.
Ezért támogat ezerféle társadalmi célt, és mivel nem akar kormányokat támogatni ismert okok folytán, ezért civil szervezeteket és aktivistákat támogat.
Én is elhibázottnak tartom egyes kiválasztott szervezetek támogatását, például az ukrán nacionalista szerveuzetekét meg a hajdani Fideszét, Orbánét, de mit tegyünk, ez az ő munkájának selejtje.
Azt is gondolja, hogy a menekülteket támogatni kell, ez mellesleg kötelességümk is, szerződésekben vállaltuk.
Egyéb bevándorlást meg az engedélyez ma is, amelyik ország akar, amelyik nem, az megtagadja, oszt ennyi.
Ide egyébként senki nem akar jönni, innen inkább elmegy mindenki, legfeljebb a nyugdíjukért jönnek át a határontúliak is, igazuk is van.
Vannak a mienknél ezerszer vonzóbb országok, a gazdasági bevándorlásnak azok a célországai.
Hogy Orbán ezen rugózik és toporzékol, az szánalmas és nevetséges, ez a helyzet nem kezelhetetlen és csak annyira veszélyes, mint amennyire a turizmus is.
Magyarországra évente húszmillió turista lép be, gond nélkül.
Amikor a menekültek közül kétszázezren átvonultak az országon, nem ők csinálták a bajt, hanem a hatóságok, nem ők követtek el bűncselekményt, hanem ők váltak bűncselekmények áldozataivá - melleselg egy se maradt itt, mint ahogy a letelepőedési kötvénnyel Orbánék által betelepített tizenötezer is azonnal odébbállt.
Az Unió lakóinak száma ötszázmillió, ha beengednek egymilliót, az se gond.
Nem kell aggódnod, a balhé műbalhé, neked készítette szeretett Viktorunk - nem kell bedőlni neki.
Szerintem.

:O)))



góbé írta...


Erzsikének még egy kis kiegészités Sorosról...bár szerintem a gyümölcs már beérett, innen csak rothadni tud...

Nem hivatalos adatok szerint 6-8 olyan ember van a világban, akik számunkra olyan meglepő és helyenként felfoghatatlan képességgel rendelkeznek, hogy nem 2-3, sokkal inkább 12-13 lépéssel tudnak előre gondolkodni a pénzvilágban, a világgazdaságban. Ebből fakadóan ritkán tévednek, ügyleteik 99 %-ban sikeresek, ami hatalmas vagyonokat eredményezett.

Ezek egyike Soros. Az ő szintjükön a zseniális üzletembert, értetlen irigyságből fakadóan spekulánsnak hivják. Valójában Soros a finánctőkét feji ! ( emlékezz vissza kap.polgazd. tanulmányaidra )

Ezzel együtt Sorosnak Monacóban háza, nincs yahtja sem az Adrián, sem az Atlanti óceánon, nincs tulajdonában sehol sem kaszinó, sem Csendes-óceáni sziget. A vagyonát olyan alapitványokba fekteti, melyek jellemzően humanitárius, jogegyenlőségi, társadalmi igazságossági célokat szolgálnak.

Távol álljon tőlem hogy egyfajta Jézusi vagy Robin Hoodi szereppel ruházzam fel, de gondolj bele:
A kapitalizmusban a tőke vesztesége kizárt! Ha mégis lenne, azt mindig átháritják a lakosságra, akár az államszervezeteken keresztül is, tehet mégsincs veszteség.

Soros, miután felismerte magában a rendkivüli képességet, a hasonlóan zseniális 6-7 társával szemben annyit tesz hogy a finánctőke megfejéséből származó javakat alapitványok formájában visszajuttatja az egyes országok lakosságának.

Ez pl. G.orbánnak nagyon tetszett, amikor a Kádár-féle egypártrendszerrel szemben őt segitette, viszont ma iszonyuan dühiti hogy az általa nagy nehezen létrehozott fasisztoid diktatura ellen tevékenykedik. Megértem a nemmzeth kotonszökevényét, más volt az érdeke '90-ben és teljesen más napjainkban. Soros viszont ugyanugy gondolkodik és ugyanazt teszi ma is, amit 30 évvel ezelőtt.

pretty írta...

"Az unió lakóinak száma ötszázmillió,ha beengednek egymilliót az sem gond."A gond az,hogy pár éven belül az egymillió sokszorosára szaporodik.A liberális elvek alapján őket is megilletik a jogok,választanak és választhatók lesznek és azt vesszük észre,hogy aki nem lett iszlamista,az üldözötté vált.
Soros egyszer már beleavatkozott hazánk életébe,most az nyögjük,nem vagyok benne biztos,hogy most a beavatkozása javít az én sorsomon.Az emlegetett jótékonykodása nem hat meg,mert sok maffiózó is ezzel akarta elterelni a figyelmet és jónak feltünni.
Orbán is csak szóban véd a bevándorlóktól,mert naponta bírálnak el ügyeket és kapnak oltalmi státusz,nem beszélve a más országból visszatelepítetteket,csak ez mindkét oldalnak tabu téma.

1970 írta...

"Én is elhibázottnak tartom egyes kiválasztott szervezetek támogatását, például az ukrán nacionalista szerveuzetekét meg a hajdani Fideszét, Orbánét, de mit tegyünk, ez az ő munkájának selejtje."

Kedves Pupu!

Miközben én magam is undorítónak tartom a most folyó kampányt, azért ne felejtsük el azt sem, hogy az említett "selejt munka" (különösen, ami az utóbbit illeti) következményeit mind a mai napig nyögjük (az ország totális tönkretételével "megspékelve"). Talán nem lenne haszontalan, ha Soros is kinyögne egy mea culpát..., belátva, hogy az ő "segítő" keze is vaskosan benne van abban (még ha áttételesen is), ami most az országban folyik.

góbé írta...


Kedves Pretty és 1970 !

Azért ne essünk már abba a hibába hogy feledjük, hibául rójuk föl a jó szándékot, és az adományozót itéljük el hogy egyes adományozottak gusztustalanul visszaéltek a jóindulattal, s lehányták a segitó kezet.
Soros, - sőt, egyébként Simicska is - mea-culpázott, bár hamut nem szórtak a fejükre.

Azt a következtetést főképp nem értem és főképp tőled, hogy végső soron Soros baxta el a Magyar Demokráciát, mer' 28-30 évvel ezelőtt G.orbánt támogatta. Hogy itt tartunk, mi, "magyar emberek" - de utálom ezt a kifejezést - vagyunk benne vastagon az "élcsapatainkkal" együtt. Te is, én is, de még PuPu is ! ( bocs, de ezt nem birtam kihagyni...)

Ezen logikával, egyenes, gerinces emberként, népként, vissza kellene utalnunk azt az egymillió amerikai dollárt melyet az október 4-én bekövetkezett ajkai vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére adományozott, vagy akár a CEU finanszirozását átvenni - a fidesz 2. generációja ott "tanult" - s az abba fektetett pénzét is visszautalni. És igy tovább és tovább és mégtovább...

1970 írta...

Kedves góbé!

Itt komolyan összekeversz dolgokat! Nem tudom, hogy a vörösiszap katasztrófa hogyan jön ide (legfeljebb úgy, hogy a miniszterelnök önmagában is egy nemzeti katasztrófa:)). De azt már ne mondjuk, hogy az említett urak (Soros és Simicska) hirtelen megvilágosodtak, mint Buddha, és most már tisztán látják, hogy milyen embert segítettek, pénzeltek, támogattak. Nem! Ez az ember már a '89-es "megjelenésekor" is ugyanilyen erőszakos, akarnok gusztustalan figura volt, mint most, csak ugyanez a stílus akkor még az ő céljaikat is szolgálta.
Én emiatt nem hiszek senkinek és semminek, aki és ami akár csak fél másodpercig is kapcsolatot tartott fenn ezzel a képződménnyel (illetve annak vezetői sleppjével), amit Fidesznek neveznek.
(A személyes utalásra vonatkozóan: soha egy pillanatra sem támogattam egyetlen választáson sem ezt a társaságot, így én nem kívánom ezt a dolgot magamra venni. A felelősség ilyen elkenését pedig kifejezetten utálom.)

nemóvatos írta...

Az ellenzék fékezett habzásának egyszerű az oka:
Külön-külön is meg együtt is félnek a kormányzás felelősségétől, tisztában vannak képességeik hiányosságaival, a NER intézményrendszerének kiépített szilárdságával, viszont megvan a szókészletük a választók félrevezetésére, bennük a hiú remény felkeltésére, magasztos elvekre vagy éppen hitvány hagyományokra hivatkozva.
Orbánt a környezetéből fogják megpuccsolni, de mivel gyáva, gyanakvó és okos csak az a kérdés, hogy milyen mélyre süllyed addig az ország.

pietnik írta...

Pupu!
Sorossal kapcsolatban n ézz szét a világban,de nyitott szemmel!
Most úgy néz ki,hogy nem nagyon néztél eddig körül!!

Kovács Erzsébet írta...

Én el kezdtem írni ide egy levelet, de az utolsó pont feltétele után valaki "kihúzta a papirt" a gépből.
Nem írom újra, mert hosszú és lehet, hogy ez sem megy át.
A lényeg:
Szánom bánom, de annak idején, amikor pártiskolára jártam /1 éves/és MLEE Filozófia szakosítóra egy kongresszusi értekezleten én javasolta, hogy minden egyes embert meg kell kérdezni, hogyan kellene vezetni az országot.Ebból lett ez a Nemzeti Konzultáció, nem kaptam Kossuth díjat érte, bár a Kósa Lajos szerint azt érdemelne, mert a villany feltalálásával azonos hatásos az információ szerzés vonatkozásában.Hát igen, attól függ ki olvassa, és mit olvas ki belőle.
Csak fel akarom hívni a figyelmet, hogy a legjobb szándékkal indított kezdeményezéseket is gallyra lehet vágni.
Ezért én most nem is küldtem vissza ez a levelet, mert ha már kimond az ember valamit, nem lehet tudni, mikor élnek vissza vele.

Én a nagy népvándorlásoknak és kitelepítéseknek,betelepítésekek nem vagyok híve,elméletben sem, mert a gyakorlatban sok ember szenvedése követi évtizedeken át.

Változatlanul az a véleményem, az ország lakosságának a helyzetük felismerésében sokat ront soros, mert az igazi problémamegoldást késlelteti.Mig a civilek közé szórt fillérekért hajlonganak a sárba, addig elszalasztják a megfelelő helyzet felismerését.Ez egy cigány tempó, amikor a rendőrök üldözik őket visszadobálják a lopott szarjét, hogy tovább menekülhessenek előre.

Remélem, mire elolvad a hó,ki fog derülni,mi a teendő...

talalom írta...

1970! Igen, már 89-ben is ilyen volt, nem értem, min csodálkozik a sok szakértő.
2. Kovács E: a nemzeti inzultációnak nem az a baja, hogy megkérdezik a népet, hanem az, hogy nem kérdezik, hanem manipulálják, és nem kérdés van, hanem két alternatíva között választási lehetőség. A feltett alternatívák túlnyomó többsége meg pofátlan hazugság.
3. Soros úgy véli, hogy a fegyveres konfliktus elkerüléséért semmilyen pénz nem drága, másrészt tudja, hogy demokrácia nem létezik demokraták nélkül. Simicskának is ilyesfajta a baja - lehet egy ideig pragmatikus, politikai-meggyőzési szempontból tolerálható némi előnyök magunkhoz hajlítása. De van egy pont, ahol már semmivel sem igazolható.

góbé írta...


Nemóvatosnál a pont ! De nagyon-nagyon !

1970.-nek:

Vörösiszap-katasztrófa:: "...2010. októberében a Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül egymillió amerikai dollárt adományozott az október 4-én bekövetkezett ajkai vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére..." ...mármint Soross...

Bár nagyon úgy néz ki, ezt is ugyanúgy ellopták, mint a hazai adományokat. ( ez csupán én voltam...)

Soros:

„Kapcsolatunk megromlott, mert ő megromlott, nagyon megváltozott.”
– mondja Soros, aki azzal folytatja, hogy annak idején Orbán volt az egyike azoknak a vezetőknek, akik segítették a demokrácia létrejöttét. De Orbán szerinte megváltozott: a demokráciát egy demokráciaellenes rendszerré alakította át, maffiaországot teremtetett, ahol arra használják ki a vezető pozícióikat, hogy uralmon tartsák magukat és személyesen meggazdagodjanak...
... Majd azzal folytatja, hogy megítélése szerint a mostani rendszer jobban elnyomja az embereket, mint ahogy az orosz megszállás alatt történt, akkor sikeresebben tudták támogatni a társadalmat abban, hogy információt és segítséget kapjanak.

Simicska:

"...A milliárdos állítása szerint Orbán ekkor bedobta azt is, hogy “meg akarja vásárolni az RTL Klubot”, hogy aztán meg tudja szüntetni.
Hüledeztem, hogy miket mond, és próbáltam vele megértetni, hogy így ez nem fog menni.
Simicska szerint Orbán konkrétan megkérdezte tőle, hogy szerinte mennyibe kerülne a csatorna megvétele.
Mondtam, hogy nem tudom, de ránézésre legalább 300 millió euró, 100 milliárd forint lenne. Erre azt mondta: “Nem baj, megveszi majd nekem a Roszatom.”
Egy héttel később, egy újabb személyes találkozón Simicska az egyre erősödő orosz kapcsolatra utalva leszögezte, hogy ebben az akcióban nem akar részt venni, vállalhatatlannak tartja.
"Lehet oligarcházni, milliárdosozni, attól még nekem is vannak elveim, ha belementem volna, apám megfordult volna a sírjában. Én nem maffiaalvezérnek és hazaárulónak szerződtem."...

Erzsike!

Kérlek vesd össze a két programot, szeretném ha véleményeznéd azokat.


1. Nyerjék meg Görögországot, hogy engedje át határvédelmét az Európai Uniónak.
2. A menekülteket és a gazdasági bevándorlókat már a schengeni határokon kívül válasszák szét.
3. A biztonságosnak tekintett országok listáját az EU határozza meg, értelemszerűen minden tagállam számítson biztonságos országnak.
4. Mindenki növelje meg befizetéseit 1 százalékkal és csökkentse kiadásait 1 százalékkal. Ezzel 3 milliárd eurót lehet a válságkezelésre fordítani.
5. Hozzanak létre kiemelt partnerséget azokkal az országokkal, amelyek nélkül nem tudják kezelni a helyzetet, elsősorban Törökországgal, de újra kell gombolni a kabátot Oroszországgal is.
6. Hozzanak létre világkontingest, azaz a menekülteket ne csak európai szinten, hanem az egész világon osszák szét, legyenek világkvóták.


1.Az EU és a világ többi része fogadjon be jelentős számú, legalább 300 ezer menekültet biztonságos és rendezett módon.
2.Az EU szerezze vissza a határai feletti ellenőrzést.
3.Az EU teremtse elő azokat a pénzügyi forrásokat, amelyek biztosítják az előtte álló kihívások kezelését.
4.Alakítsanak ki közös európai mechanizmusokat a határok védelme, a menedékkérelmek elbírálása és a menekültek elhelyezése terén.
5.Alakítsanak ki egy olyan mechanizmust, amely a menekülteket Európán belül közös egyetértés alapján helyezi el.
6.Az EU nagyvonalúbban támogassa a menekülteket befogadó, unión kívüli országokat.
7.Az EU alakítson ki egy olyan környezetet, amelyben a gazdasági migrációt az európai népek érdekében lehessen felhasználni.

Bocs PuPu, tudom hogy nem szivlele a tolsztoji, meg a prousti terjengősséget, de ha valaki sablonokban godolkodik, meg plakátokról szerez információt, muszály egy kicsit...

mavtelep írta...

nemóvatos
Ha már így - megint, újra, örökké - az ellenzéket simpfeljük, azért a képességek mellett tessék még számba venni, hogy mi minden szükséges a kormányzáshoz.
Mielőtt ebben segítenék, hadd emlékeztessek mindenkit 1994-re és 2002-re.
Mit is hagytak örökül a szocikra drága jobboldali elvtársaink ? Valamint : 02-10 között
mit is csinált az ellenzék, azon kívül, hogy készült az EU támogatások lenyúlására ?
Az agyam eldobom, hogy minden kezdet és vég az ellenzék sárba tiprása, ja és a szakértés, hogy hogyan is kellene csinálni...
Szervusztok, jó estét !

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Góbé!
Nem gondolkodok sablonokban és plakátokat sem olvasok, szíves mihez tartás végett
Én az én módszeremet támogatnám, ha meg lennék kérdezve.
Csak Kádárra hivatkozok, aki azt mondta, a legfontosabb a szavak és a tettek egysége.
Ez az Origó.Mert hiába mesél a felszólalásaiban olyan gyönyörű szép népmeséket Orbán, hogy az ember könnye is kicsordul, azért a szöveg és a gyakorlat olyan mint a vasúti sinpár, egymással nem találkozik.
A történelemben ez már nem új dolog, a szép ünneplő ruhába öltözött zsidók is arra vonatra lettek feldeponálva, amelyik a jobb munkalehetőséggel kecsegtette Őket.Az elhúnyt férjem sokat mesélt ezekről az évekről,akkor mint 4 éves kisgyerek hogyan élték túl a szüleivel a borzalmakat.
Ezért nem hiszek a sorosnak se, a pénzét elveszik akinek utal, aztán azt csinálnak vele, amit akarnak.
Nem tudja ő a továbbiakban kontroll alatt tartani az eseményeket.

Szerintem azoknak az államoknak kellene helytállni Afrikában, akik oda jártak lődözni, és hordták oda a fegyvereket,össze uszítva a nyomorult embereket.És azok az államok állítsák helyre az ottani állapotokat, akiknek a magas rangú vezetői - akik nettó háborús bűnösök - ezt a viszálykodást fenntartották és a haszonélvezői voltak.
Már a világháborúk előtt is Magyarország vezetői a külföldi igények kiszolgálói voltak, ezért lehetett Trianon és az egyéb jóvátételek.

Mi most már legyünk már az eszünknél,a mások hottentotta lakosságát ha a nyakunkba vesszük, a mi létminimumunk a o alá konvergál, azt kell majd megmagyarázni, hogy hogy még élünk.

Ameddig kormányváltás nem lesz, addig tök fölösleges itt bármiről írogatni.
Itt csak a fizikai munkások, az igazi baloldal tudna valamit elérni,De mióta a Simon ügy volt én már nem tudok hinni senkinek.A régi mammutok kapaszkodnak a pártkasszába,azt a Csaba gyereket is bekaszlizták...De miért?

Kinek lehet itt hinni?

Minden esetre a párttörvény módosítása egy kicsit talán visszább fogja a kalandor törekvéseket,és nemlesz 400 párt, a szavazatszerzére elhárdált forintokkal el kell mjd számolni, és vissza kell fizetni ,ha nem lesz meg a küszbszínt.

Munkásmozgalomban azt tanultuk, hogy akkor van forradalmi helyzet,ha az emberek nem tudnak tovább így élni, és nem akarnak tovább így élni.
A soros által csorgatott forintok erre elegek, hogy ezt a fokozatot elodázzák,ezzel is a saját tanítványaink a tetteit takargatja,még ha ez nincs is kimondva.

Ez a soros olyan mint a mutatványos, eltereli az igazi nagy bajokról a figyelmet, megosztja az értelmesebb embereket is, harc a koncért.

Kedves góbé te egy nagy kópé vagy.Én nem sablonokban gondolkodok,úgyhogy az általad felvázoltak közül egyiket sem választom

Kibic37 írta...

Kiegészítésképpen el lehet ezt is olvasni. Ez sem piskóta...:
http://nepszava.hu/cikk/1147089-elesen-biraljak-orbant-trump-belso-koreibol

mavtelep írta...

Pardon :
Forradalmi helyzet : ha a nép nem tud tovább a régi módon élni és a hatalom nem tud tovább a régi módon kormányozni. (Anno erre még 3-ast sem biztos, hogy kaptam volna...)

Attila írta...

Üdv!

Kedves Kovács Erzsébet!

Nem igen látom Soros miképp tereli el a nagy bajokról a figyelmet. Légyszíves fejtsd ki ezt bővebben, mert én úgy látom, hogy a féktelen kormány propaganda teszi ezt.
A kis pártokról meg jobb nem beszélni. Nem lett volna szabad megszüntetni a kopogtató cédulákat, sőt felemeltem volna ezerre. Jó biznisz ez Viktoréknak, főleg, hogy a mi pénzükből adnak. Ne álltasd magad! A töredéke nem fog visszajönni a választás után. A megoldás egyszerű. Keresnek majd vagyontalan (hajléktalan) embereket, akiket megtámogatnak néhány ezer (tíz ezer) forinttal, és máris megvan a pártelnök. Ha mind a 400 mini párt összességében összehoz egy esetleg 2 %-ot, az már tiszta nyereség a Fidesznek.

Attila

jarisz írta...

Remelem SOROS tamogatja, a genya megbuktatasat..!!?
Ha NEM akkor ő is egy g@....(b) (bah)
Megvolt a kard ki kard, oszt hadd szoljon a citera.:)))

bubu írta...

Keves Valaki...! Vár még pár üzenet az előző posztnál, megnéznéd?

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Attila!
Kis fiatal ember lehetsz, vagy dramaturgiából vagy gyenge.
Hogy lehet ezt elmagyarázni...
Neked biztosan nem volt nagymamád, aki elmesélje, hogy nem kell az embereknek mindent elhinni, amit mondanak, mert ha anyagilag megéri nekik, akkor bizony hazudnak.
Hát egy kis mesével talán megértetem Veled..
Amikor 6-7 éves voltam, sokszor sírtam, mert a szomszéd lányok becsaptak.Amikor panaszkodtam a nagymamámnak, azt mondta, gondolkozzál,és rá fogsz jönni..
A piacon voltunk éppen vásárolni.Előttünk ment 2 szomszéd néni, mindig úgy szoktak menni, mint a pingvinek, segítve is egymást, nehogy elessenek,jó kis fagyos idő volt.Amikor a kofák sora elé értek, elváltak,mint 2 idegen ment egymás mögött.Az egyik asszony megállt egy nagy kacsa fölött és elkezdte nézegetni, és lefitymálva odébb állt,ekkor ért óda a másik asszony és sokkal olcsóbban odaadta a kofa, mint amennyire eredetileg tartotta az árát.Ez a lélektani hadviselés.Mást mutatnak kifelé, mint ami van.Ha már baromfi volt az előző példa, a soros a tyúkanyó, a mai vezérkar a bibói fészekalj csibécskéi.Nem akarok az igazmondó juhász sorsára jutni, de az biztos, hogy jó banda, és jól játszanak.

hello írta...

Erzsébet szíves figyelmébe:

NO COMMENT

pietnik írta...

Ú látom,hogy a félreinformálás,a látszat, a sok feltételezés,és a hazai belharc forrósága mindenkinek elvette azt az vizsgálati képességét,hogy ha egyszer valamiről vitatkozunk,vagy beszélünk,most jelen pillanatban Soros Györgyről,hogy annak a bizonyos témának ,adott esetben személynek a cselekedeteit,vagy a tárgynak a paramétereit megismerjük!
Itt Kovács Erzsébetet kivéve szinte mindenki dícséri Sorost,holott a nemzetközi megítélése egyszerűen az,hogy ez a milliárdos gazember a vagyonát,ha az egyáltalán a sajátja,arra fordította az elmúlt negyven év során(vagy még több),hogy országokat daraboljon fel,szines forradalmakat szítson,országok vezetését tegye le,lehetetlenítse el,vagy emeljen hatalomra,amely a z USA(hadd ne mondjam itt,hogy a"háttérhatalom") minden más nemzetek feletti érdekeit képviseli!!
Csak nézzük meg,hogy az alternatív hírek szerint Nigel Farage,az angolok fenegyerek EP képviselője arra hívja fel a figyelmet,hogy Soros Györgynek milyen kapcsolata van az Únió vezetőivel,korrupciós témában!
alternativhirek.blogspot.sk/2017/11/nigel-farage-felszolitotta-az-eu-t.html
És ha ez nem lenne elég,annyi talán azért már szemet szúrhatott volna,hogy a 89-es rendszerváltás Soros előkészítésében,Orbánnal,és más ellenzéki csoportokkal összhangban köszöntött ránk,az eredmény ismert!
És talán a NET-en kóválygó Soros-interjú is hagyhat valami nyomot az itt istenítők gondolkodásában.
Ahova Soros betette a millióit,és szervezeteit,és segélyezett,ott azóta fenekestől felfordult minden!
Az meg senkit ne tévesszen meg,hogy Orbán most Soros ellen fordult!Ez ,egyetértve Kovács Erzsébettel,szerintem is egy színjáték!
Lehet,hogy Orbán távozna,és az Orbán-ellenességet meglovagolva próbálják Sorost feltüntetni jobb szinben ,és az ellenzéket ,ha győzne,meggyőzni arról,hogy Sorossal,az Únióval együtt kell működni,el kell fogadni a migráns-akciózást,a kvótát,hogy aztán végképp ne tudjunk szabadulni egyiktől sem!
Itt elhangzik sokszor hogy Európához tartozunk,stb.stb!Igen,valóban oda kell tartoznunk,de nem biztos,hogy ehhez az EU-hoz,amely kifosztotta Magyarországot,Orbán segédletével!Az Eu-hoz való kapcsolatunkat hamarosan felül kell vizsgálni,ugyanúgy,mint Orbán ,és a rendszerváltók károkozását,és a múltat,a rendszerváltással,a szocializmus leváltásának "szükségességével" egyetemben!
Azért,hogy idáig eljutott az ország,azért a felsoroltaknak felelniök kell,és kompenzálni azt gazdaságilag,ideológiailag egyaránt!
Enélkül maradunk ugyanitt ebben a híg szarban,ami ahhoz sűrű,hogy úszni tudjunk benne,de ahhoz meg híg,hogy abból kilábaljunk!
A jelenlegi hatalom,és az ellenzéke ugyanazon a szinten próbálja megoldani a problémát,amelyen azt létrehoztuk,és Einstein óta tudjuk,hogy ez nem vezet eredményre!

hello írta...

Meg még ez is:

a végzett csapat

1970 írta...

Kedves góbé!

A vörösiszap katasztrófa áldozatainak megsegítése azért egészen más kategória, mint a fideszes vezérkar megsegítése anno. (És ez tényleg független attól, hogy az előbbit valóban ellopták.) Az előző nemes és szép cselekedet, az utóbbi egyszerű politikai támogatás.
És ugye nem kell hasra esnem Soros, vagy Simicska előtt, mert - állításuk szerint legalábbis - patronáltjuk "megváltozott volna"? Már bocsánat, én kevésszer írok ilyesmit, de egy jó nagy lósz.rt! Nekem ezt ezek az urak ne magyarázgassák. Támogatták, amíg jónak látták és céljaikkal egybeesett, és magasról tettek arra, hogy emberileg, vezetői tekintetben milyen ócska. Gyakorlatilag ezek az emberek (is, nem csak ők!!!) munkásságának "eredménye" az, ahol most tartunk. De sorolhatnám a további neveket: Fodor G., Torgyán J., Dávid I., Mellár T., Ángyán J., Kéri L., a végtelenségig, akik egykor a "bűvkörükbe" tartoztak.
Ha mondjuk holnap Lázár J. (szerintem a legmocskosabb trógerek egyike)"kiugrana", vagy kidobnák, mint Simicskát, ugyanúgy magyaráznánk tetteit? És bizonygatná, mint Simicska, hogy "neki bizony vannak elvei"? Nem, ezeknek egyetlen elve van: a pénz. Ilyenek voltak 10, 20, 30 éve, és ebben valóban semmit sem változtak. "Csak" egy országot tettek tönkre, ellopva gyakorlatilag valamennyi erőforrását, ami a legsúlyosabb bűnök egyike, ami egy nemzet ellen elkövethető.

anteus írta...

A helyzet az, hogy az ötmillió közömbös leszarja azt az ötezret, akik az "ellenzék". Nulla hitelességűből akárhányat fogsz össze, nulla marad.

góbé írta...


Erzsike!!! Életem! Ne hagyj cserben! Rimánkodok Neked szivem szottya, válassz e két lehetőség küzül ha már oly vehemens véleményt fogalmztál! TUDD! hogy az egyiket Orbán Viktor, a másikat Soros György fogalmazta. Melyik fog üdvöziteni bennünket, és melyik fogja romba dönteni a hazát ?!? Segits minket magyarokat !

1970., de főleg inkább Pietnik !
Tisztelve, de fenntartással fogadva véleményetek, meg kell hogy állapitsam, az általam felvetettekre, az inkriminált személyek eredeti nyilatkozataira nem reagáltok, kikerülitek. Nagyon remélem, ez nem a szövegértési problémára, ne'adj Isten valamely morális defektre utaló momentum, remélem inkább a vitaképes ellenérvek hiánya okozza.
Nem szeretek csalódni bennetek, de meg kell kérdezzem: ugyan hogy lehetséges az, hogy eza Belzebub/Luciferrel szövetkező Soros anno nem Kadhafit, Szaddamot, az afrikai, dél-amerikai diktátorokat, hanem valahogy mindig a francia/angolszász demokrácia felé igyekvő társadalmakat támogatta. Fogcsattogtatás helyett, talán érdemes lenne ennek motivációjáról is elgondolkodni...

Leirtam néhány dolgot melyek döntő többsége eredeti, az inkriminált szerzőtől származó. Hozzáfüztem némi saját véleményt, azonban érdemi cáfolatot, vitaképes felvetést, és főleg jobbitó szándékot, - tessék már engem a tévelygéseimről jobb útra terelve meggyőzni !!! -
nem tapasztaltam. Segitsetek rajtam...!

1970 írta...

Kedves góbé!

A sértegetés nem érv, nem elegáns dolog összekeverni a kettőt!

jarisz írta...

Pietniknek

Nagy penz nagy focu....Remelem van fogalmad mennyit lehet keresni a penzpicokon , ha valaki tehetseges , szerencses...
Nagyonis jo helyre tette o a segelyeit, nem kormanyok buktatasaban gondolkodott.
Kiveve ami most jon, mert szerintem tele van hocipoje az EU szetveresere jacco diktatorokal. Mi meg a Lengyelek...
ol...
MimegLengyelek..

góbé írta...


Üdv 1970!

Nem volt szándékom a sértegetés, ha mégis ugy érzed bántottalak, elnézést kérek. De !
Ezzel együtt sem tudom elhessehetni a gondolatot, hogy konkrét felvetésekre, az érintettek megnyilvánulására nem reagáltál, kérdésekre nem válaszoltál, mindezeket kikerülted.

Tudnám azt is értékelni, ha nyilatkoznál az Erzsikének felvetett, vállaltan provokativ kérdéssel kapcsolatosan...

1970 írta...

Kedves góbé!

Félreértettél, nem bántottál meg, nem kell elnézést kérned.
Pusztán a stílusra próbáltam felhívni a figyelmedet, amit egy idős hölggyel (Erzsébet) szemben megengedtél magadnak. Talán ezen kellene egy kicsit elgondolkodnod...

Kovács Erzsébet írta...

1970-nek :kösz, hogy megvédesz, tudom, a gyermekeim korosztálya vagy, szép Tőled.

góbé-nak: megírtam,olvasási nehézségeid lehetnek, hogy nem fogtad fel a leírtakat.
Sajnos nem tudlak korrepetálni, én csak az okos emberekkel tudok hamar szót érteni.
Persze tudom, Te is az vagy, csak Teszed itt a hülyét, mivel tégla vagy.

Amúgy a Pupu nagy csodálója vagyok, szerintem gyógypedagógiai szakkönyvek írásával
sokkal többet keresne, mint itt a blog írással.Nagy nemes lélekre vall, hogy eltűri,
ha itt valakinek - történetesen nekem -nem esik egybe az ittlévők véleményének fő
sodrásával.Meg is fogadtam, nem akarok én már népnevelő lenni,aki okosodni akar, az
menjen ki a lengyel piacra, vagy egy lópiacra, ott megtanítják gondolkodni, mert ha
nem veszi a lapot, 2 perc alatt még a gatyájából is kiforgatják.

Azért sem jövök megint egy darabig erre az oldalra, mert nem akarok a Pupu vendég
szeretetével visszaélni, elvégre ez az Ő mestermunkája, az Őt követők baráti köre.
Én a Puput imádom, soha nem bántott meg,pedig nem mindenben értünk egyet.Sziasztok!
Aki privátban szeretne velem társalogni:Emami Bácskai Béláné facebook.com Messenger,
vagy e-mail:kovacserzsi88@gmail.com Örömmel vitázok,mert a hallgatásnál minden jobb!

Villon írta...

No akkor egy masik adalek....
Soros Gyorgyot nobel beke dijra javasoltak...
Az alairok sem buta emberek...
Azt hiszem egy kicsit hianyzik Gardonyi Geza lampasa...
Nem tudom, hogy igaz e a modas erdetije akarom mondani a gazdaja.
De, a MONDANIVALO ide tarozik.
"Nem ertek egyet avval, amit mondasz, de az eletem vegeig harcolni fogok azert, hogy mondhasd."Tisztelettel...

Joebacsi írta...

Mielőtt szentté avatjátok:

https://i.imgur.com/YkaKdNr.jpg

pietnik írta...

Góbénak!

alternativhirek.blogspot.sk/2017/11/rendkivuli-interjut-keszitett-az-rt.html


És nincsenek szövegértelmezési,és értési problémáim!Hogy veled,és néha Pupuval sem értek egyet,mert sokkal mélyebben ismerem esetleg egyes aspektusait a mai helyzetnek,hát,így jártál!
A vakság,vagy a szemhunyás nem győz meg senkit.
Azt biztosan állíthatom neked,hogy amiről itt folyik a vita,az nem más,és nem több, mint egy nagy forgatagos búcsúban a gyereknek vett napforgó susogása!Ráadásul össze-vissza forog!

pietnik írta...

Ja!
Pietnik vagyok,csak elfelejtettem a sok belépő rejtvény megfejtése közben a nicknevemet beírni így a valódi nevemet írta be a masinger!Hát ,én meg így jártam!

1970 írta...

Kedves Erzsébet!

Nagyon sajnálom, de nem hiszem, hogy el kellene mennie. Én sem mindenben értek egyet mindig mindennel, de azt gondolom, hogy Pupu írásai alapvetően tükrözik azt a gondolkodást, ahogy én magam is látom a világot. Viták pedig mindig, mindenhol lesznek.
Jó egészséget, és írja le a véleményét (máshol is), ha azt fontosnak érzi.

talalom írta...

1970, de többeknek is szól. Többször írtam: Kádárt bántani nem engedem.
De az elég érdekes, hogy mit tudtok az 1990 előtti Magyarországról. Baromira meg lennétek lepődve, ha egy csoda folytán 1986-ban, vagy 1982-ben ébrednétek. (Nekem, személyesen jobb sorom volt: fiatal is voltam, szerettem a munkámat, amit picivel az átlag fölött meg is fizettek.)
A feudális beütésekkel tarkított államkapitalista rezsim a múlt század végére kifújt, eljátszott minden lehetőséget, működésképtelenné vált. (Nemcsak itt, a Szu-ban is.)
Semmiféle Soros, Lenin, de maga Jézus Krisztus sem lett volna képes felborítani,ha nem ingott volna magától is.
KB.1974-re jöttem rá arra, hogy a "munkáshatalom" nem más, mint államkapitalizmus, ahol a hatalmon levő osztály a politikai bizottság tagjain keresztül gyakorolja tulajdonosi jogait. Ami önmagában nem lenne baj, csakhogy a "tulajdonosok" kinevezéssel, mindenféle kontroll nélkül kerültek a helyükre, így a termelőerők működtetése céltalanná, sok esetben károssá vált. A legnagyobb baj azonban, hogy az ellenőrzés, alternatív megoldások feletti vita hiányában képtelen volt a változtatásra.(Erzsike! Neked ezt tanulnod kellett az ml-egyetemen: én is ott tanultam.)
Soros nyílt társadalomkoncepciója ezt célozza: azt, hogy ne egymás kiirtásában lássuk a megoldást.
Ja, ahhoz, hogy sikeres tőzsdespekuláns lehess, 0-24 órás a "munkaidőd", jól kell tudnod legalább németül meg angolul, de a francia sem árt, mert pl. Afrika jó részén azzal boldogulsz, de ma már nem árt valamely ázsiai nyelv, esetleg az orosz sem. Ismerned kell legalább a makrogazdasági törvényszerűségeket, percre követned kell a folyamatokat. Lehet utánozni! Soros se dollármilliókkal kezdte.

1970 írta...

Kedves talalom!

Nem hiszem, hogy meg lennék lepődve, mert életem első 20 évét abban a rendszerben éltem le, a többit meg egy másikban (sőt talán már egy harmadikban azóta?!).
Azt írod: "feudális beütésekkel tarkított államkapitalista rezsim", ami egy újabb definíció a Kádár rendszerre (eddig mindig a "mocskosrohadtvéresgyilkoskommunistarezsim" igen "színvonalas" meghatározását hallhattuk). Az Általad közölt definíció szerintem pontosan illik napjaink Magyarországára, bár ezek a feudális jellemzők itt már nem is csak "beütések", sokkal inkább valamiféle "államfeudalizmus", vagy "banánköztársaság" jelleget öltenek. És mit gondolsz erről a rezsimről? Ez nem "fújt ki", nem "játszott el minden lehetőséget", nem bizonyítja nap mint nap a "működésképtelenségét"? Ezt látjuk folyamatosan minden szinten (egészségügy, oktatás, mezőgazdaság, etc.).

Ez a jellemzésed is érdekes:

"Ami önmagában nem lenne baj, csakhogy a "tulajdonosok" kinevezéssel, mindenféle kontroll nélkül kerültek a helyükre, így a termelőerők működtetése céltalanná, sok esetben károssá vált. A legnagyobb baj azonban, hogy az ellenőrzés, alternatív megoldások feletti vita hiányában képtelen volt a változtatásra."

Nem napjainkról írtál véletlenül?

Végül:
Miből gondolod, hogy Erzsébet, vagy bárki utánozni szeretné Sorost? Ha én egyetlen centtel/fillérrel is támogattam volna anno ezt a politikai rezsimet (illetve az ennek a hátországát biztosító mozgalmat), ami ma ennek az országnak valamennyi erőforrását lenyúlja, inkább elbujdokolnék szégyenemben. (Apropó: a Kádár korszakban ezeket az erőforrásokat nem így kezelték, és ez csak az egyik a hatalmas kontrasztok sorában!)

Kovács Erzsébet írta...

1970-nek, és Kedves Mindenkinek:
Azt hiszem Joebácsi itt ész vonatkozásában leköröz itt valamennyiőnket.
Ha a baloldal nem lenne már beetetve a soros által, akkor nem állna vele
3egy gyékényre.Ezt a szófordulatot a nagymamám szokta használni,mint kis
leányt az emberei viszonylatokat a piac világával szokta bemutatni.Télen a szegényebb kofák egy asztalon egymás mellett árulták a portékájukat egy nagy ernyő alatt, és hogy délre ne fagyon meg a lábuk, egy nagy darab gyékényt terítettek a havas földre az asztal alá.A nagymamám azt mondta, ezek megbíznak egymásban, nem csábítják el egymás vásárlóit és nem szólják le a másik portékáit, ez a bizalom jele, ha egy gyékényen állnak.
Szóval , aki sorossal egy gyékényen akar állni, annak szíves figyelmébe ajánlom Joebácsi írta :
https://i.imgur.com YkaKdNr.jpg 2017.dec.5. 6:59 jpg tartalmát.
Gyengébbek kedvéért egy fiatalkori kép a szóbaforgóról, különös tekintettel az inggalléron szereplő
2 db S betűre.
Ehhez is bátorság kell, remélem , nem fogom ez terepjáró kereke alatt végezni,mint egy gyalogbéka, meg tudok én halni majd a saját ágyamban is.
És nyomatékosításként el nem évülő dolgok,kutyából nem lesz szalonna, mégha az eurómilliárdjai miatt
mindenki a seggét csókolja, akkor sem.Persze, ettől még Béke Nobeldíja lehet.Mert mindenkit megetet.

1970 írta...

Kedves Erzsébet!

Igen nagy tisztelettel, de ne felejtse el, hogy Soros (akit én messze nem istenítek, sőt!) 1930 augusztusában született, vagyis nem sok köze lehetett az említett náci szervezethez (hacsak nem 8-10 évesen rohangált két S-es felsőben:)).

Kovács Erzsébet írta...

1970-nek:
van egy önvallomásos videója, igen,ő a saját szájával.Írd me az e-mailcímedet. elküldöm.
Ez én famílilám és a férjem famílilája- mint sok más millió ember -sokat szenvedett a nácizmustól.
Egy film forgatókönyve az életünk.Majd egyszer lehet, hogy megírom.
De hogy még Béke Nóbeldíjat is kapjon.... az az a határ, ami nem engedhető meg.
Nézd meg ezt a képet, amit a Joebácsi küldött ide erre az oldalra ma 6 óra 59 perckor.
A fotópapír sem hazudik.

magyarmagyar írta...

Erzsébet Kovács

Kedves Erzsébet. A linkelt kép nagyszerű, de engem nem győzött meg. 45-ben volt 15 éves. A magyar AVO-t sem a tizenévesen besorozott kiskatonák működtették, hanem a hivatásos tisztek. Ne akard már elhitetni velem, hogy a tizenéves hitlerjugend legényke, aki taknyos orral sírdogál az amerikai katonák előtt, egy kategória mondjuk Heinrich Himmlerrel.

1970 írta...

Kedves Erzsébet!

Teljesen igaza van: sok millió ember szenvedett ebben az országban (és Európában) a nácizmustól, amiért erre örökké emlékezni kell. Minden tiszteletet megérdemelnek ezek az emberek, legyenek zsidók (elhurcoltak, haláltáborokban meggyilkoltak), vagy nem zsidók (pl.: 2. magyar hadsereg). Az ország ennek következményeit igen hosszú ideig viselte és viselni is fogja.
Azt azonban nem igazán értem, mi köze van ehhez Sorosnak. A számlát sokkal inkább annak a lovastengerésznek kellene benyújtani, akit éppen az aktuális miniszterelnök emelt nem is olyan régen a magaslatokba.

magyarmagyar

Csak egy kiegészítés:

Valóban nem a besorozott kiskatonák működtették az ÁVH-t, az állati bosszú és őrült lincseléshullám azonban őket (is) érte, '56-ban.

Joszi írta...

Soros zsidóként ELTE túl a holokausztot.E közben viselt mindent, amivel sikeresen lehetett elve maradni.Ezzel nem volt egyedül, volt aki nyilas egyenruhában járt ,s így mentette magát, s másokat.Undorito ezzel most játszani, s ellene használni.Annak aki ezt a borzalmat zsidóként túlélte , csak az tehet szemrehányást , aki nem ELTE túl, mindenki más jobb ha ez ügyben melyen hallgat.

talalom írta...

Bocsánatot kérek, mert nem illik más poszt alatt linket ajánlani, mégis megteszem.
1970! http://kanadaihirlap.com/2017/08/27/a-diktaturak-hetkoznapjai/
Igen ráéreztél, sok hasonlóság van az Orbán diktatúra és a Kádár rezsim között, egy nagy különbséggel: 1990 előtt proletárdiktatúra volt, bevallottan, az egypártrendszer, valamint az ideológiai hegemónia megkérdőjelezése nélkül. Az élet azért volt nyugalmasabb, mert a nemzetközi körülmények lehetővé tették. A globalizációval kell valamit kezdenünk: nem választás kérdése,ahogy nem választhatod azt se, hogy decemberben az északi félteke szárazföldi éghajlatán eshessen a hó.
Vitatkozunk itt arról, hogy Soros gazember-e, volt-e hitlerjugend, meg ilyen marhaságok. Arról kellene talán beszélnünk, mit akarunk kezdeni mi, magyarok, a magunk lehetőségei, képességei szerint? Minek mi a következménye? Meg ilyen unalmas dolgok.
Ja, én nem ajánlottam a tőzsdespekuláns létet, hanem arra a kapari irigységre válaszoltam, hogy "mergazdag, pfúj".

1970 írta...

Kedves talalom!

Az a liberális mantrát, amit itt idéztél és belinkeltél, már sok alkalommal minősítettem. Ostobaságnak tartom, amikor párhuzamot vonnak a két időszak között, mert teljesen más volt a társadalompolitikája, társadalmi célrendszere a két kornak, arról nem is beszélve, hogy a politikai elit miként tekintett (és tekint most) az emberekre, mennyire segíti (vagy éppen lehetetleníti el) az előrejutásukat, gyermekeik társadalmi mobilitását, az iskoláztatást, stb. De úgy látszik, ez a liberális ostobaság elég sok ember fejébe alaposan befészkelte magát:(

"Az élet azért volt nyugalmasabb, mert a nemzetközi körülmények lehetővé tették."

Akkor mivel magyarázod a szocialista táborban e tekintetben meglévő eltéréseket? Szerintem ez nem ilyen egyszerű!

Tévedsz! Én soha nem írtam, hogy Soros "gazember" volt, és amikor feljött ez a hitlerjugendes marhaság, leírtam erről is a véleményem. De azt gondolom, hogy a rendszerváltásban játszott szerepét is tisztázni kellene (mert azt sem hiszem, hogy ő lenne a "tisztakezű filantróp").

Végül:
Leírtad, hogy "lehet utánozni" (mármint Sorost)! Erre reagáltam, nem hiszem, hogy ez vágya lenne Erzsébetnek, vagy másnak.

Villon írta...

Nem ismerem Sorost, nem vagyok se ellensege, se baratja.
Ahhoz viszont nem kell sok esz, hogy azok, akiknek nem sok sikerult az eletben, feleleotlenul kritizaljak azokat akiknek "sikerult" mert megdolgoztak erte! Ez alatt nem kizarolag az "izzadsag" mennyisegere gondolok.Joebacsi menj vissza az altalanos iskolaba,es probald esszel felfogni, mi az az "eszmei mondanivalo".Sokan vannak az eletben, akik megprobalnak valamit"jol" csinalni. Peldanak eleg egyertelmu, mondjuk a gyerekneveles. Nem mindig sikerul. De azert a joindulatot eleg primitivseg szandekos rosszakarasnak beallitani.

talalom írta...

1970! Nem tudom, a tények mióta számítanak "liberális mantrának". Én spec nem voltam boldog 1989-ben: aggódtam, mert láttam, hogy verik szét önként és dalolva pl. a szakszervezeteiket a melósok, a termelőszövetkezeteket - amelyek földjei nevesítve voltak tulajdonban, vezetőit pedig a tagok választották - falusiak.Tudtam, hogy nagy lesz a csalódás: hiszen ezek a jogok adták, hogy ne lehessenek végképp kizsigerelve. Arra is számítottam, hogy megy majd a sirám: hogy nem ők, hanem mindig valaki más a hibás. Bár az azért erős, hogy éppen a többpártrendszer, a szolidaritás lett az ok.

Attila írta...

Üdv!

Kedves Kovács Erzsébet! 19:27

Nem vagyok híve a lekezelő stílusnak amit, velem szemben elkövettél. Dramaturgiából valóban gyenge vagyok, ezért is mentem műszaki pályára. Azt sem értem milyen értelemben használtad. Gyarló ember vagyok, de kíváncsi. Ami a koromat illeti, akkorát tévedtél mint ide Lacháza. Még ez sem gond. Azért viszont neheztelek, hogy a nagymamámat is belekeverted, ez inkorrekt volt Kérlek ne tedd többet. A téma pedig adott volt. Állítottál valamit nagy általánosságban, mire néhány konkrétumot kértem. Nem nagy kérés, de messze elkerülted, mintha fideszes válaszolt volna. Erről ennyit. Plusz még annyit, hogy mindezek itt történtek, és véleményem szerint itt is kell rendezni, nem valamelyik közösségi oldalon.

Sajnos nem sikerült megtalálni azt a Soros képet. Annyit viszont tudni kell róla, hogy az apja lefizetett egy hivatalnokot fia megmentése érdekében. Az illető ezt becsülettel teljesítette. Elvitte magával utcai igazoltatásokra is. Nem hinném, hogy a sárga csillaggal kellett volna megjelenniük. vagy fényképet csinálni.

Attila

U.i. Leszámítva a gimnáziumot, és a fősuli első évét, még KISZ tag sem voltam, nem hogy foximaxira jelentkezzek. Mi több, életem egyik ballépését követtem el, amikor beiratkoztam egy másik fősuliba tovább kupálódni. Az első év végén derült ki, hogy nem fogadják el a tud. szoc. szigorlatomat. Ezen be is gurultam, és abbahagytam az egészet. Nagy hiba volt, ma is bánom! Kádék alatt azokhoz tartoztam, akik nem ellenük voltak, tehát velük.

Attila

1970 írta...

Kedves talalom!

Én azt minősítettem "liberális mantrának", amikor állandóan párhuzamokat vonnak a jelenkor és a Kádár korszak között. Leírtam, miért. (Nézd meg, Fodor Gábor - amikor megszólal - még mindig ezeket a butaságokat mondogatja!)
Amit most itt az utolsó hozzászólásodban írtál némileg ellentmond a korábban Általad írottaknak: vagyis az tűnik ki, hogy a Kádár korszak mégsem az a "feudális beütésű államkapitalizmus" volt, amiként azt korábban írtad (szakszervezeti jogok, nevesített tulajdon, választott elnök a tsz-ben, stb.). Na, ebben alapvetően egyetértünk!
A többpártrendszer szerinted meghozta a szolidaritást? Szerintem a rendszerváltással pontosan a szolidaritás pusztítása jött el, a társadalom tudatos megosztásával, atomizálásával együtt. (Korábbi bejegyzésében éppen Pupu említette, hogy Solt Otília, ha élne, hol is kérne sírva bocsánatot!) Ezekről pontosan Te írtál bizonyítékokat a mostani kommentedben.


"Kádék alatt azokhoz tartoztam, akik nem ellenük voltak, tehát velük."

Kedves Attila!

Ha Kádárra gondoltál, akkor én is!

talalom írta...

1970! A kapitalizmusban - akár magántulajdonos van, akár kizárólagos állami tulajdon, vannak szakszervezetek. A feladatuk más: az alkalmazottak (vagyis, akik a munkaerejük eladásából élnek, nem a tőkéjük hozadékából) érdekvédelme, bérharc stb, ehhez törvényes joguk van.
Amit írsz, annak alapján Neked pont megfelelne az egypártrendszer, a mostani csak azért nem tetszik, mert nem értesz egyet vele. Olyan nincs, hogy mindenki egyetért mindenben "a nép érdekeiért" dolgozik. A nép hol ezt akarja, hol azt. A nép egyik része ezt akarja, a másik azt. A többségi (bolsevik) demokráciának meg az a baja, hogy a többség nem állandó sem időben, sem számban, mert olyan döntés nincs, aminek csak nyertesei vannak, kárvallottja nincs. Ezt még árnyalják olyasmik, mint a döntéshez szükséges tájékozódás, tájékoztatás. A demokrácia nem az, amikor Neked vagy Nekem van igazam.
A mai magyar rendszer azért diktatúra, mert minden döntés - vita, tájékoztatás nélkül - egy szűk körben születik. A hasonlóság abban van, hogy korábban a PB határozta meg a törvényeket: a választott képviselők csak szavaztak. Ma ugyanúgy korlátozza a hatalom a parlamenti képviselők jogait, de a Te jogaidat is. Pl. az előzetes letartóztatás ideje határozatlan: jó, tudom Te nem kerülsz oda. Egyelőre. Ez azt jelenti, hogy vádemelés nélkül addig tartanak fogva, amíg akarnak. Csöndesen, apránként építik le a demokráciát. Szerinted milyen befektetés az, ami "kiemelt fontosságú kormányzati beruházás" - ezért nem kell hozzá sem megtérülési terv, sem hatástanulmány, sem építészeti, környezetvédelmi stb. engedély. Ilyen volt pl. a Szabadság téri otromba és hazug szoborzat. De Paksot nem tudják teljesen belegyömöszölni, mert az EU odakoppint. Két éve ez a kormány úgy habzsolja a hiteleket - amiket majd 2018 után kell törleszteni, mint a pinty. (Most valamelyest csökkent az adósság - de ha el kell kezdeni fizetni Paksot, meg a kínai vasutat...) Holott van egy olyan rendelkezés az alaptörvényben, hogy amíg az adósság nem megy 50% alá (most 73-75 között van), addig a kormány nem tervezhet deficites költségvetést, illetve, ha tervez, a köztársasági elnök feloszlathatja a kormányt.Meg ilyen cuki "apróságok" százai.
Mi meg rugózunk olyan hülyeségeken, hogy ki náci, ki komcsi: sőt, évtizedekkel ezelőtt ki volt náci ki meg komcsi, vagy az apja vagy a nagybátyja nénikéje...

Kovács Erzsébet írta...

Attilának:
Nem akartalak megbántani.
Tudod, az elhunyt rokonaimmal történtek eszembe jutnak, amikor a náci téma szóba kerül,és ilyenkor talán feszesebben fogalmazok.
Túl sok fájdalom van a lelkünkben,akik érintettek ebben a témakörben, és akaratlanul is keményebben fogalmaz az ember.
Nem engesztelésül, de elmesélem..
Kb 6 éves lehettem,engem nagyon érdekelt a családunk története,a hírek,a filmhíradók.
A nagymamámat kérdezgettem, hogy milyen a háború.Mesélték,hogyan hajtották el az embereket a vasútállomásra,és vagonírozták be őket a marha vagonokba.És én csodálkozva kérdeztem, hogy lehet az, hogy kettő lovascsendőr száz embert el tudott terelni, hogy akik az utcán mentek, miért nem akadályozták meg az egészet?-Puska volt a vállukon, mondta a mama.
De hát a vasúton az emberek miért engedelmeskedtek,miért fogadtak szót a katonáknak a mozdonyvezetők?
És ekkor a nagymamám nagyon el kezdett sírni.Mert az én apukám mozdonyvezető volt, a 2 katona őrizte,nem engedték még a mozdonyról sem leszállni.Hadifogoly volt, de úgy tartották, mint az állatot.
Vizhez akkor jutott, amikor a mozdonynak vizet kellett vételezni,ott tudott egy kicsit megmosdani.Ott kellett neki enni valami silány kosztot, amit a katonák adtak, a szénkupacon üldögélve a fűtővel együtt.WC-z ni sem engedték Őket leszállni, a szeneslapátra végezték a nagy dolgukat és bedobták a kazánba.Teljesen ki voltak merülve, nagyon keveset alhattak, csak amíg a vasútállomásokon álltak,amig újabb vagonokat akasztottak a vonatra.Májustól karácsonyig.A Nagykanizsai vonalon, Ausztria felé.Én augusztus 22.-én születtem,potyogtak a bombák.Még a bába is a pincébe menekült, csak én maradtam pár órásan a házban az anyukámmal.1944 augusztus 22.-e volt, hatalmas szőnyegbombázás Kecskeméten.300 an
haltak meg.Egy hétig hordták a halottakat Kecskemét főterére német,orosz,magyar felekezettől függetlenül egy hatalmas nagy tömegsírban nyugszanak.Édesapám Karácsonykor látott engem először, akkor tudott megszökni a mozdonyról.Addig ahogy változott a front, hol német hol orosz katona tolta a puskacsövet a bordái közé.
Az a baj, hogy az ilyen öregek, mint én is, ritkán beszélnek a szörnyűségekről,így a fiataloknak elképzelésük sincs, milyen testi és lelki szenvedéseken mentek át az emberek ezek alatt az évek alatt.
Bocsáss meg Attila, ezek a gondolatok tettek talán egy kicsit bántóvá.

Attila írta...

Üdv!

Kovács Erzsébet!

Spongyát rá! El van felejtve!

Attila

talalom írta...

Erzsike! Picit hasonló történet: én is kérdeztem Anyut. A szüleim Anyu szülőfalujában voltak az ostrom alatt. Abban a faluban sokszor nyaraltam a nagyszüleimnél, és nem voltak zsidók. Mi lett velük - kérdeztem. Anyu: egy reggel jöttek értük, elvitték őket. És Ti nem szóltatok, hogy hová viszik és miért a gyerekeket, öregeket? Hogy szóltunk volna, az volt a törvény...
Az én anyám, aki egy kóbor macskát sem hagyott soha éhen. Aki kérdés nélkül ágyazott a szenespadra, ha a szomszéd részegen üvöltött, és a kislánya megjelent. (Szoba-konyha volt, három ágyban aludtunk öten, ezért a szenespadra.)
Én már a háború után születtem, de 56-ban is Anyu rendezkedett a pincében - amint megkezdődött a lövöldözés, a kapu alól tök ismeretlen embereket hűzott be.
A háború nem dics és büszkeség - mocsok, szenvedés és bizony aljasság is. Szerintem ezt lehetne elkerülni a nyílt társadalommal.

Kovács Erzsébet írta...

talalom-nak:
Köszönöm, hogy megszólítottál.
A mi családunkban sem volt senki zsidó.Mégis.
A férjem mesélte:
Az apósom Pannonhalmán volt a vasúton állomásfőnök, főiskolai végzettséggel-/az Ő apukája a Nyugati pályaudvarnak volt a főkönyvelője,gazdasági főiskolai végzettséggel/.Nem zsidó, nem cigány.

Pannonhalmán:.Jöttek a németek, az apósomat arra akarták rávenni, hogy a Bakony vasúton szállíthassák a tankokat, hogy minél hamarabb a frontvonalra fel tudjanak zárkózni.
Az apósom tájékoztatta a parancsnokot, hogy ez lehetetlen, mert azok a pályák azt a tengelynyomást nem bírnák ki, és a fő akadály, hogy a Bakonyban lévő hidak és az alagút olyan belmagasságú, hogy nem fér át alatta a vagonra rakott tank.
Majd megőrült a parancsnok, előkapta a pisztolyát, és felrakatta az apósomat a feleségével, meg a 4 éves kisfiút,aki a férjem lett , a 2 éves kislányt, aki sógornőm lett, és az anyósomat a Pannonhalmi állomásfőnöki lakás összes bútorát, még a tyúkólban lévő egypár tojó tyúkot is, bevagonírozták egy marhavagonba, és irány Ausztria.Ha nem lettek volna ott a gyerekek, talán főbe is lőtte volna parancs megtagadásért.

A németek a sorsukat nem kerülhették el, mert az első tank a Zirc környékén lévő alagútba beszorúlt úgy, hogy se előre, se hátra...

De a kis család sorsán ez már mit sem változtatott.A bajban az volt a szerencséjük, hogy az apósom anyanyelvi szinten beszélt németül, és a vasutasokban volt annyi szolidaritás, hogy Ausztriában egy mellékvágányra kitolatták a vagont.Ott éltek hol egyik városban, hol a másikban,de majd a francia határig lökdösték Őket.Egy város közelében ahol tovább időztek a férjem még óvodába is járt.Az apósom mindenhol alkalmi munkát vállalt,napszámba, hogy éhen ne haljanak,a felszabadulás után kerültek vissza Veszprémben volt évtizedekig a Volán vállalat igazgatója.

Az én nagypapám is vasutas volt Ábrahámhegyen váltóőr, a kis házban laktak 5 gyerekkel és a nagymamával.Amikor a front ott volt a közelben,állandóan mentek a sérült katonaék, hol német, hol orosz.A nagymama megsajnálta őket,ami volt ruha,odaadta, hogy a katonai mundérból ki tudjanak vetközni.A házban már nem fértek, az állatok közt bújkáltak az ólban, a földből a fagyott répát is kiették, mert már nem volt ennivaló semmi.Ott voltam anyámmal én is, mert Kecskemétről a szüleihez menekült anyám,és a huga is az 1 éves fiával.A nagynéném szoptatott, mert anyámnak a sok sírástől nem volt teje.Az egész falu az erdőben bújkált nappal, mert állandóan lődözés volt,a hó alól kapartak elő mohát és száraz leveleket, azzal etették a mama egyetlen kis tehenét, hogy mi a kis csecsemők éhen ne haljunk.A nagymama nem bírta ídegileg, hogy semmi ennivaló nincs,hogy állandóan ott könyörögtek az éhező sebesültek és hogy a többieknek a kenyerét meghagyja inkább belegyalogolt a Balatonba.Csak a papucsát találták meg.
Ilyen volt a háború.
Pedig nem vétettek senkinek.

Afrikai emberek is emberek.De talán nem a mi országunknak kellene helytállni azokért a sérelmekért, amit a kapitalisták csináltak ott az olajért,lődözték az ott lakókat, és egyik országot a másikkal összeuszították, fegyvereket vittek oda.
Akiket ide akarnak deportálni, úgy fognak szaporodni, hogy azt az életszínvonal esést egy háborús pusztulással lehet majd megfigyelni.Más kultúra, más szokások, általában lehúz, mint az iszap.
Ennek a nyílt társadalomhoz semmi köze nincsen.Arra akarják rábirni az országokat, hogy a soros bankjától felvett hitelből állják a betelepítettek életét.
Mit lehet erre mondani.
Kibicnek semmi sem drága.
A mi országunk szenvedett már annyit, hogy kiállhasson a békéjéért.
És hagyjanak bennünket élni.

1970 írta...

Kedves talalom!

Az a probléma, hogy "fekete" "fehérben" gondolkodsz. Úgy fogalmazol, hogy "nekem pont megfelelne az egypártrendszer, a mostani csak azért nem tetszik, mert nem értek egyet vele". Nem ezt mondtam, én a Kádár korszakról és a jelenlegi rendszerről beszéltem, nem általában az egypárt-, meg a többpártrendszerről. Kifejtettem azt is, hogy abban a rendszerben sokkal inkább odafigyeltek az emberekre, a mindennapi életlehetőségeikre, előrejutásukra, gyermekeik iskoláztatására, stb. Ez valószínűleg amiatt volt így, mert Kádár alapvetően egy ilyen mentalitású ember volt. A szomszédban a Conducator biztosan engem is rendkívül irritált volna, és egészen más módon éltem volna meg azt az időszakot. De én - szerencsére - nem ott és akkor szocializálódtam. Többpártrendszer: nézd meg, lehet, hogy papíron az volt 1990 óta, aztán mindig egy klikk határozta meg a döntéseket. Antall a középiskolai tablójáról, meg a családjából válogatta a munkatársait. Talán Horn volt az egyetlen, aki adott a szakértelemre. A jelenlegi miniszterelnök kikkel is veszi körbe magát. Kapitalizmus: le lehet írni, hogy milyen csodálatos, de annak is többféle változata van. Nézd meg pl. Pinochet Chiléjét! Az USA évtizedeken keresztül támogatta keményen. Ott érdekes módon nem hiányolta a "nyílt társadalmat". Szépek persze ezek az elvek, amiket írsz, csak üres lózungok (értsd: liberális mantrák), amitől egyesek képtelenek elszakadni. Nem tudják felfogni, hogy minden egyes kor, rendszer a saját összefüggéseiben értelmezhető, értékelhető. És nem elhanyagolhatók a folyamatok sem: nézd meg pl. a rendszerváltás kora hova vezette az országot: "éljen a szabadság, az egyenlőség most másodlagos" - volt a jelszó. Most hol tartunk: se egyenlőség, se szabadság.
A Kádár korszak esetében is érdemes megnézni ezeket a folyamatokat, és akkor talán le tudsz szakadni a "fekete-fehér" gondolkodásról!
(Az írod: "most valamelyest csökkent az adósság" - Nézd meg a nominális értékét, és megérted, miért nagy becsapás ez a dolog!)
Egyebekben talán sokkal több dologban is egyetértünk, pl. a Szabadság téri marhaság megítélésében. De hát, akinek a lovastengerész jelenti a színvonalat, attól mit vársz?

1970 írta...

Kedves Erzsébet!

Örülök, hogy nem ment el, és megosztotta ezeket a háborús történéseket. Nagyon fontos lenne ezeket minél szélesebb körben megismertetni, főleg a fiatalabb nemzedékekkel, hogy számukra is világossá váljon, hova juttatta a világot a nácizmus eszméje.

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Véleményem szerint a kérdés nem az, hogy a demokratikus ellenzék pártjai akarnak-e szövetségre lépni a Jobbikkal, hanem, hogy a Jobbik velük akar-e együttműködni, vagy megvárja a választások eredményét, és a Fidesz-el lép koalícióra. Nekem az utóbbi a valószínűbb!

talalom írta...

Erzsike! Mi sem vagyunk zsidók - erről "papírunk" is van, mert Anyukám valami miatt megőrizte az 1941-ben kötött házasságukhoz beszerzett igazolásokat. Az én történetemben a lényeg, és a kérdés az: a törvénytiszteletnek vajon ki kell-e terjednie az embertelen, rossz törvényekre is, vagy az "egyszerű" polgárnak is felelőssége van?
1970! Valóban, sok mindenben egyetértünk, egyben azonban nem. Megpróbálom másként. Amikor a hetvenes évek folyamán (nem egyik percről a másikra, hanem hosszú hónapok alatt)rájöttem, hogy a rendszer így tarthatatlan, az indító lökés az volt: éppen a romániai géniusz példáján. Uramisten, miféle rendszer az, ahol szerencsémnek kell lennie ahhoz, hogy élhetőek legyenek a körülményeim? És mi lesz, ha Kádár meghal, ha ennyire egy emberen múlik a társadalom működése? Ebből a szempontból pont ott vagyunk, ahol akkor.

DarthVader írta...

Joebacsi:

ez most mija f.sz?

Joebacsi írta...

DarthVader

???

1970 írta...

Kedves talalom!

De az ég szerelmére, pont ezt írtam! A két rendszer nem ugyanaz. A Kádár rendszer Kádártól lett olyan amilyen, és a Conducator rendszere is attól lett olyan, mert ilyen ember volt Ceausescu. A Kádár rendszer Kádár nélkül már nem a Kádár rendszer, még akkor sem, ha a liberális mantra (tudom, nem tetszik Neked!) el akarja hitetni, hogy ez a rendszer is olyan. Egy nagy túrót (bocsánat!). Ennek a rendszernek a rendszerváltás utáni időszak ágyazott meg, és ez a rendszer attól lett ilyen, mert olyan a vezére, amilyen.

Még egy dolog!
Erzsébetnek ezt írtad:
"a törvénytiszteletnek vajon ki kell-e terjednie az embertelen, rossz törvényekre is, vagy az "egyszerű" polgárnak is felelőssége van?"

Rossz a kérdés, szerintem. Az embertelen törvényekre természetesen nem kell kiterjednie a törvénytiszteletnek, de azért nem mossuk már össze az "egyszerű" polgár és mondjuk a lovastengerész "legfőbb hadúr" felelősségét a történtekben, az ország jó részének elpusztításában.

bélustata írta...

a hülye /cseléd / magornak MOHÁCS KELL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

REMÉLEM MEGKAPJA !!!!!!..

talalom írta...

1970! Egy rendszer akkor működik megfelelően, ha a nem alkalmas személyt kiveti - vagy eleve nem is engedi érvényre jutni. Egy rendszer működéséért pedig felelőssége van az "egyszerű" embernek is - és nem "összemosásról" van szó. A demokráciát nem lehet felülről adagolni, de a diktatúrát igen: a nyilvánosság kizárásával, az ellenvélemények elhallgatásával, a tájékoztatás szabotálásával. Az arcátlan hazugságokról már nem is beszélve.

Kovács Erzsébet írta...

bélustata-
Nem gondolod-e, hogy azért ehhez már pofa kell, ezt így ide leírni!
Mégis kinek képzeled magad?
Kibic vagy-e,vagy kimenőt kaptál?

1970 írta...

Kedves talalom!

"Egy rendszer akkor működik megfelelően, ha a nem alkalmas személyt kiveti - vagy eleve nem is engedi érvényre jutni."

Kádár alkalmas vezető volt? Igen! A rendszer sokáig működött? Igen! Vagyis megfelelően működő rendszer volt.
Az USA rendszere meg "engedte érvényre juttatni" Trumpot, ezt a narancssárga hajú bohóc pojácát. Akkor az milyen rendszer?
Ceausescu alkalmas vezető volt? Nem! A rendszer sokáig működött? Igen! Akkor ez milyen rendszer volt?
Nem ilyen egyszerű ez a dolog, ahogy írod, differenciáltan kell kezelni ezt!

Az "egyszerű" embereknek is van felelőssége természetesen, DE ez messze nem azonos a vezetők felelősségével. Általában akkor szoktak az "egyszerű emberek felelősségére" utalni, amikor a vezetők felelősségét kívánják elkenni.

Az utolsó két mondatoddal egyetértek!

Valaki, aki n.u. írta...

Kedves bubu!
2017. december 4. 19:04

Köszönöm a jelzést, olvastam, írtam, bár lehet, hogy nem fog tetszeni ...

Valaki, aki írta...

Drága Erzsike! Kedves Joeb.!

https://i.imgur.com/YkaKdNr.jpg - EZ NEM SOROS!!!
Ne vicceljünk már! Ha ez a férfi Soros, akkor én Mária Terézia és Ferenc József vagyok egy személyben.
Hosszúkás arc, szőke, hullámos haj, elálló fülek, keskeny orr - tipikus.
Nézzük meg Sorost fiatalon, és ne hülyítsük a népet!
http://valasz.hu/itthon/ha-meg-nem-latta-soros-gyorgy-fiatalkori-fenykepet-most-megnezheti-125137

1970 írta...

Kedves Valaki, aki...!

Ugyan már, nem mindegy, kit is ábrázol a kép?! Tudod, most mindenki Soros, akit valamilyen módon kapcsolatba lehet hozni a patás ördöggel. Tökéletes néphülyítés, ami folyik, undorító ez az egész. Hihetetlen hová züllesztették ezt az országot:(

Valaki, aki írta...

Igazad van. Ideje, hogy az legyen az alap, hogy tájékozódunk! Ez a minimum.

Orbán és sleppje mocsok módon használja ezt ki. Gyakorlatilag megrágja, majd beetet, és az emberek csüngnek az ajkán, hogy némi begytejet kaphassanak - nem sérteném meg a madarakat, hogy bármelyiket Orbánhoz hasonlítsam, de gyakorlatilag ez van. Szájból szájba. Szentség, amit mond - döbbenet, hogy állítólag okos emberek megeszik ezt az átlátszó blődlit!
Ez a primitív hozzáállás eredményezte a Fidesz lubickolását a közpénzekben - Mészáros gazdagodását, a Sukoró-ügyet, s ennek nyomán két börtönbüntetést, Váradi András halálának elmismásolását, az ellopott uniós pénzeket, a következmények nélkül megváltoztatott jogrendszert, satöbbi.

Orbánék mivel kezdték a ténykedésüket? Joszip Tot, Kaja Ibrahim? Székház? Loptak, csaltak, hazudtak.
Nem baj, igaz?

Kovács Erzsébet írta...

Valaki, aki írta-nak:
Neked teljesen igazad van.
Ha ennyire okos vagy, majdnem mint Lenin, mondd már meg, mi a teendő, ha itt állsz egy dzsuvás dagonyában, a sötét éjszakában, a szemedet bekötötték, a füledet betömték, csak a szíved ijedt
kalimpálását hallod, lépni szeretnél, de félsz hogy elsüllyedsz a mocsárban.mert nem tudod a következő lépésed helyes-e!
Rendben, legyél Te az ország nagy hírmondója....de miért is higgyünk neked, mikor sem az ábrázatodat sem a nevedet nem bocsátod közprédára.
Szerintem te is csak egy jól fizetett tégla vagy aki a bizonytalanság és bizalmatlanság fenn
tartását kapta célfeladatnak.
Nem mondom,hogy vetkőzz itt gatyára, elég, ha lecsukod a szemed és magadba nézel.
Jó sötét van.
Naugye.

Valaki, aki írta...

Erre még nem volt példa, hogy Leninhez hasonlítsanak ... de tudod mit, valóban más a véleményem Leninről, mint ami "illik" manapság.
A mai közbeszéd gyakorlatilag gyilkosként kezeli, s hajlamos megfeledkezni az előzményekről, és piedesztálra állítani például II. Miklós cárt, a szegényt (??).

Csak annyit írnék, 1905-ös véres vasárnap. Számháborúzzunk, ki hány embert ölt meg és miért?
Nézd meg, vagy jusson eszedbe, hogyan éltek a tömegek, ama nagyon frankón működő cári Oroszországban. Minden tök jó volt nyilván, s akkor jött Lenin és elbaltázta az egész tuti rendszert, és megszívta mindenki, pedig csak folytatni kellett volna.
http://www.oroszvilag.hu/?t1=tortenelem&hid=3244

Ahogy mindennek, Leninnek sem osztok egyetlen lapot - összeségében kell nézni az életét. Nem tapsikolni és nem leköpni.

A dzsuvás dagonyáról - nehéz ebbe a helyzetbe képzelni magam, mert nem szoktam hisztizni. Ha bajt érzek, megoldást keresek, a magamét, másét, de semmiképpen nem vizionálom magamba a kilátástalanságot. Ezzel nem bántani akarlak, csak szerintem nem vezet előre. Nem tanács, vélemény.

Valamit magamról - valaki vagyok, s "Vagyok, mint minden ember: fenség. Észak-fok, titok, idegenség ..." A nevem nem titkos, csak nincs jelentősége. Tényleg nincs. Többet teszek ide, a kritizálhatóságomat, s végiggondolom a reakciókat a véleményemre.

A Tiédet is, a véleményedet(!), a személyeskedést viszont nem szeretem. Nem tudhatod tegnap kiért mit tettem, és azt sem tudhatod, holnap nem Neked segítek-e majd. Óvatosan mások pocskondiázásával. Ez nem vélemény, ez már tanács.

Kovács Erzsébet írta...

Nagyszerű.
Megtudtuk, Te nem vagy kisszerű.
Az pont jó lenne, ha szemsebész lennél,akkor sokat segíthetnél.
Én újságírónak gondoltalak, mert azok előtt aztán akadály egy szál se.
Bocsáss meg, az Anonímuszokkal ritkán tudok egy véleményen lenni, valami
nagy csodavárás van az emberben, de nagyon nehezen alakulnak,kösz a jó
tanácsot.Be se fogom kapcsolni a gépet,tele van a hozzád hasonlókkal.

1970 írta...

Kedves Erzsébet!
Kedves Valaki, aki!

Szerintem Benneteket/Önöket sokkal több dolog összeköt, minthogy itt veszekedjetek/veszekedjenek.
(Valaki: Leninről alkotott véleményeddel egyetértek!)

Valaki, aki írta...

Veszekedni, semmiképpen. Én a tájékozódást kértem számon, s a tájékozódás alapján megfogalmazott véleményt. Cserébe "tégla" lettem - ami nem bosszantott föl, annyira képtelen állítás, csak megint túlzásnak tartom.
S egymás közötti véleményekre így reagálni, nem szabadna, ráadásul komoly hiba, és általános tünet.

S kedves Ezsike! Nem kell engem legyőzni, az ellenség nem én vagyok.

1970 írta...

"S egymás közötti véleményekre így reagálni, nem szabadna, ráadásul komoly hiba, és általános tünet."

Kedves Valaki, aki!

A mondat vége (is) sajnos nagyon igaz!