2018. január 17., szerda

SZENT ŐRÜLET, AVAGY TIED LESZ EGY LÁDA FOS

Hívő még csak akadna, igehirdető már kevésbé, akik jelenleg az igét hirdetik, azok vagy bűnözők, vagy elmebetegek, vagy mindkettő egyszerre - tisztelet a kevés számú kivételnek.
Mondják, hasonló a hasonlónak örül, Orbán esetében is így van ez.
Szívesen lát környezetében elmekórtani kihívásokkal küzdő, személyiségzavaros alakokat, akikről aztán később kiderül, hogy politikusok, vagy a politika szolgálói.

Ezért is szorgalmaznám már évek óta a politikusok elmekórtani vizsgálatát még pozíciójuk betöltését megelőzően, de hiába, hiszen azoknak kellene erről törvényt alkotniuk, akik maguk igen könnyen kihullhatnának a rostán.
Hangsúlyoznám, ezek az emberek nem hülyék, sőt, a maguk módján okosak is, mindössze az a baj, hogy nem rendelkeznek gátlásokkal, empátiával, erkölccsel, ennek következtében magas posztjukon társadalmilag hihetetlen károkat tudnak okozni.


Hozzájuk képest egy Kerényi Imre üdítő jelenség, akár röhögni is lehetne rajta, ha nem a mi adóforintjaikat költené a ruhájára varrható csengettyűkre, csörgőkre.
Véleményem szerint ha egy pszichiáter megvizsgálná, azonnal hozatna egy raklap bogyót és szívlapáttal hajigálná a torkába, mondván, ameddig nyeli, addig se beszél.
Legutóbbi attrakciója a vörösberényi Gizella tábor ötlete, melyet a kormányfő egy nappal azután, hogy kipattant a nagyeszű nyaller fejéből, oldalba is is támogatott mindjárt félmilliárd forinttal, már csak, hogy legyen hol táborozni a potentátok trónörököseinek.

No, nem egy csórók számára felállított úttörőtáborról van szó, hanem egy Gizella-táborról, mely színvonalasan neveli az uralkodó elit és hű janicsárjainak gyermekeit, mindössze negyedmillió forintért fejenként és turnusonként.
Gizella egyébként Szent István felesége volt Bajor Izabella néven, mellesleg Civakodó Henrik lánya. Gondolom, ez utóbbi tette alkalmassá arra, hogy Civakodó Viktor országában nevelőtábort nevezzenek el róla, melyben a miniszterek és államtitkárok gyermekei megtanulhatják, hogy hogyan kell a libacombot elegánsan tartani, miközben lerágják róla a húst.
Remek előgyakorlat ez ahhoz, hogy mikoron majd a hatalom közelébe jutnak, már felkészültek legyenek a nép húsának lerágására is.

Hogy Kerényi beteg, az rendben is van, anyukája dohányozhatott és ihatott a terhesség nehéz hónapjai alatt, merthogy egy ilyen figurával nehéz lehetne várandósnak lenni, ki a fene várna egy elmeháborodottat?
De hát ilyen a sors, neki ezt dobta a gép, és határtalan szerencséjére - rokonszenvi okokból  - Nagyurunk felkarolta és betemette pénzzel, ezért aztán minden marha ötletét meg tudja valósítani.

Ha egy műszaki embert karolt volna fel hasonlóképpen, az már kifejlesztette volna az örökmozgót.
Sokat megéltem már, de most első ízben olvashatom, hogy egy olyan intézményben, mely nem egyházi fenntartású a résztvevőket nyilatkoztatják vallási hovatartozásukról, gondolom, hogy az izr. bejegyzés megduplázza a bekerülési esélyeket.

Mai hír, hogy Juhász politikus narancssárgára festette az Állami Számvevőszék épületét, gigászi kárt okozva - állítólag van maradék festék, esetleg Kerényit is be lehetne festeni narancssárgára.
Még az sem baj, ha vízbázisú az a festék és le lehet mosni, mint az ÁSZ épületét is, igaz, a mosakodás olcsóbb és hatékonyabb, mint a Számvevőszék narancssárgájának eltakarítása...

Erre van pénz, meg a Nemzeti Könyvtár sorozatra is, benne Bayer Zsolt remekművével, háromszázmillió forintért.
Hülyének is megéri, hiszen a sorozat első tucat könyvében Tormay Cecile műve is szerepel.
De kár, hogy a két szerző nem találkozhatott életében - meglehet, tán össze is házasodtak volna...

Még néhány év, és úgy fognak beszélni a Gizella-táborról, mint Oxfordról, benne lesz az önéletrajzokban, mint hangsúlyozottan keresztény intézmény, mely a táj római és Árpád kori hagyományait ápolja, mely utóbbiról gyakorlatilag nem tudunk semmit, míg előbbihez semmi közünk nincs, mivel mikor itt voltak a rómaiak, mi még nyereg alatt puhítottuk a lóhúst, vagy Etel közét.
Hogy ki a tábor fenntartója, arról nem esik szó, de nem is ez a lényeg.
A társadalmi tanulságot a tananyagban szereplő vers foglalja össze plasztikusan a gyermekeknek:
"Bíró, pandúr, lakatos
Tied lesz egy láda fos!"
A gyermekek számára kiosztott felszerelésben lesz egy római tunika is.

Talán meg lehetne reszkírozni egyet Kerényi számára is, hogy aztán tunikán lehessen billenteni.
Vizes, szappanos lábbal.

De hogy a keresztény egyházak ezzel a figurával közösséget vállalnak, ez is érdekes.
Lehet, nekik nem egy láda fos jut?


:O)))  


10 megjegyzés:

Kerekes Zs írta...

A keresztény nevelés, a "keresztény gondolkodás" zsigeri ösztönné alakítása a rendszer alappillére: te csak ne gondolkodj, ne kételkedj, ne lázadj, csak tűrj, húzd az igát, és majd jön a megváltó. De ha mégsem, akkor is elnyered jutalmad, mert azok majd mind a pokolra kerülnek és tiéd lesz a mennyek országa örökös örökké..

Valaki, aki írta...

Elmebetegek, tényleg azok, őrület!

Névtelen írta...

A pontossag kedveert, nem Juhasz, hanem Gulyas festette narancsra az ASZ-t.

Promenad írta...

Ki ne felejtsük a NER legemblamatikusabb figuráját : Németh !Rezsi / Szilárdot !

Névtelen írta...

"...ezek az emberek nem hülyék, sőt, a maguk módján okosak is, mindössze az a baj, hogy nem rendelkeznek gátlásokkal, empátiával, erkölccsel, ennek következtében magas posztjukon társadalmilag hihetetlen károkat tudnak okozni." - Így. : (


Korábban nem gondol(hat)tam, hogy az evolutív szakaszból ez lesz, ami most van. Nem lett polgári demokrácia, az ország - múltjából (török,osztrák, német, szovjet) adódóan - éretlen a polgári demokráciára. Ehhez csak egy szűk csoport (az értelmiség egy része, a csekély középréteg egy hányada) adott. Így a mára kialakult társadalom - a jelenlegi vezetés módszeres tevékenysége következtében - sokkal inkább feudalisztikus jegyeket hordoz mint demokratikust. Én valami skandináv formációt álmodtam volna; ám, ami lett, azt nevezzük így: új-feudalizmus vagy röviden - a konteó, a neokon s í.t. mintájára - NEOFEU. (Gondolom, ez elég ronda szólelemény, illik a jelzetthez.)

anteus írta...

Ez a civakodó párosítás páratlan. Igazi humor - a legjobb fajtából.
Nagyon eltalált írás az egész.
Civakodó Viktor - qrvajó.

1970 írta...

névtelen
2018. január 19. 17:40

Volt itt széles középréteg, pont egy olyan időszakban, amit kritikával illet. Szétverték, a társadalmat végletesen megosztották, a társadalmi kohézió írmagját is kipusztították. Ehhez az "értelmiség egy része" (az ún. "rendszerváltó értelmiség") nem csak asszisztált, de tapsikolva segítette is a folyamatot. 20 éven keresztül ("evolutív szakasz"???) megágyaztak ezzel egy őrült pszichopatának, aki felismerte, hogy "egyszer kell nyernünk, de akkor nagyon". Ez lett az "eredménye"...
Lehet persze a múltra mutogatni a végtelenségig (ne felejtsük ki a felelősök közül a nagy barlangi medvét sem:))), de ennek semmi értelme. Ennek az elitnek 28 éve volt arra, hogy felmutasson valamit, de csak rombolni tudott.

NewTiborc írta...

Messzemenőkig egyetértek veled.

NewTiborc írta...

Bocsi! 1970-el értek egyet.

Névtelen írta...

Kedves 1970,
attól tartok, hogy teljes a félreértés : (