2018. március 4., vasárnap

KÍSÉRT RÁKOSI

Kicsi is, kövér is, kopaszodik is, de ezt mutatni tilos, ezért zárták le a fotósok elől a parlamenti karzatot - helytelen lenne a Mi Boldogságunkról előnytelen fotókat készíteni.
Idáig például csak a szebbik profilját fényképezhették, ma meg már a feje búbját is tiltólistára tették.

Az csak a baj, hogy ennek az embernek már nincs szebbik profilja, ez az ember egyre inkább Rákosira hajzik.
Rendszere pedig a Horthy és a Rákosi korszak dialektikus elegye, és ha az általa felkorbácsolt gyűlölet-hullámra gondolunk, akkor kis Szálasi-beütést sem tagadhatunk meg tőle.
A hatalom által elkövetett gyilkosságok ezidáig soha nem a kivégzésekkel kezdődtek, hanem a verbális erőszakkal, melyet szinte törvényszerűen követett a fizikai erőszak is.
Nincs okunk azt hinni, hogy ma ez másként lenne.
Az igazságszolgáltatás felhasználása a politikai ellenfelekkel való leszámolásra sem mai találmány, ahogy a koncepciós perek sem.
Dimitrovot követte Rajk László, de - bármennyire nevetséges is - Trockíj és Berija is (ugyan más-és más módon) szintén koncepciós perek áldozata lett.
Trockijjal egy Mercador nevű ügynök jégcsákánya végzett, a mai hatalom jégcsákányát Mercedesnek vagy rendőrautónak hívják.
Berija pedig az imperialisták ügynökeként végezte, továbbá bűnei listáját szaporította külöféle hamvas szűzek megerőszakolása.

A hatalomnak ritkán van fantáziája, általában a már bejáratott és bevált paneleket használja, mondván, a nép olyan sötét, mint Fekete Pákó segge, kár ezeknek bonyolultabb történeteket kitalálni, ha oda akarunk dobni egy társadalmi csoportot vagy egy embert szétszaggatás céljára.


Persze ez egy idő után unalmas lehet, és a nép is feléledhet váratlanul a kómából, mely évek óta cselekvésképtelen állapotban tartja, és hirtelen érdeklődővé válhat, kezében egy kétméteres, megszappanozott kenderkötéllel.
Ilyenkor aztán a hatalom korrigál, levakarja a kontraproduktív plakátokat és hozzányúl a jól bevált cigánykártyához.
Emellett persze nem feledkezik meg az ősellenségekről sem, és megpróbálja rács mögé juttatni a Rettenetest, aki viszont nem látszik komolyan venni a fenyegetést, sőt - ő helyezi kilátásba a cellameszelést a Vezérnek, ajándékképpen, beköltözése alkalmából.
Komolyan mondom, Népünk Atyja végképp megzakkant, teljesen elveszítette kapcsolatát a környező világgal, lassan olyan lesz, mint Hitler a bunkerben, mikor nemlétező hadseregeknek küldözgetett üzeneteket.
Most éppen egy koncepciós pert sikerül folytatni valaki ellen, aki ezer oknál fogva veszélyes a hatalomra, beleértve ebbe azt is, hogy okos, bátor és úgy tűnik, megvásárolhatatlan.
Emellett van egy kazal papírja a hatalom képviselőinek viselt dolgairól, ami nagyon jó lenne, ha nem kerülne nyilvánosságra, hát majd elkíséri a nyomozókat átadni nekik a dokumentumokat, mielőtt megcsípi az alcsúti királykobra, melynek mérge köztudottan gyógyíthatatlan.
Orbánt mégcsak megértem, ő már régebb óta tud vízen járni és levitálni, de hogy környezete sem érzi a veszélyt, az azért meghökkentő, hiszen kipróbált, cinikus hatalomtechnikusok veszik körül, igaz, hogy éppolyan tehetségtelenek lehetnek, mint amennyire pofátlanok és agresszívak.
A Fidesz propaganda-gépezete Finkelstein halálával 
szó szerint elvesztette az eszét.


Igaz, a tehenek békés jószágok, de ölt már nem egy csorda embert és ez embercsordák esetén is előfordulhat.
Igen úgy tűnik, hogy a tarkabarka magyar marha kissé besokallt abból, hogy folyamatosan hülyének nézik mindkét oldalról, és nem biztos, hogy kritika nélkül fogja fogadni a következő hetek történéseit.
Persze felénk sem a hatalom, sem aktuális ellenfelei nem a nagy eszükről híresek, még kevésbé előrelátásukról és legkevésbé empátiájukról.
Így aztán könnyen lehet, hogy folytatódni fog a megfélemlítéssel vegyes igérgetés, melynek során 13-14-15. havi nyugdíjat helyeznek kilátásba, a libáknak négy combot, a férfiaknak négy tojást ígérnek, és nem rántottában...
Viszont soha nem lehet tudni, mi váltja ki a népharagot, még ha azon dolgozgatnak is nálunk bölcsebb országokban a szakemberek.
Ki gondolta volna Ceausescu megdöntése évének karácsonyán, hogy a következő évben már nem lesz közöttük sem a Condukator, sem a mérnök-akadémikus asszony, vagy a román forradalom kitörésekor, hogy annak kiváltó oka egy bozgor, és a tetejébe református püspök elleni fellépés lesz?
Senki - és ma sem lehet pontosan tudni, hogy nálunk mitől dől majd el a népben a borjú, de az biztos, hogy rengeteg embernek van már tele a hócipője a kis akarnok viselt dolgaival beleértve a stadionjait, a tolvajlásait, az agresszív pökhendiségét.


Lesz még ilyen helyzet, és meglehet, felszínre dob majd egy új politikust, aki képes lesz itt megint egy nyugodt, békés, európai országot teremteni.
Hiszek benne, hogy sokan vágyunk erre...


:O)))

17 megjegyzés:

talalom írta...

Na, ez már a régi Pupu, végre. De mondd: mi a fenét csinálnátok négy tojással? A nővérem szabó, és a sógorai térden állva könyörögtek neki nadrágért, mert képes olyat csinálni, hogy az a kettő ne zavarjon.DDDD

kekec írta...

Csak hozzátenni lehet a mai poszthoz:
https://www.google.hu/search?q=r%C3%A1kosi+orb%C3%A1n+k%C3%A9pmont%C3%A1zs&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=WecbI4o3amWjlM%253A%252Ck11dkXPj7ZNRvM%252C_&usg=__xuGZ0Yhls0kgb3zj78CPCMhRNPM%3D&sa=X&ved=0ahUKEwiTuLaxtNTZAhUMjqQKHZQwB6gQ9QEIMDAB#imgrc=WecbI4o3amWjlM:
(Jobb egyszer látni, mint százszor hallani róla)

Névtelen írta...

Kedves PuPu!

Véleményem szerint ezen írásod is tartalmas és lényegre törő. Nagyon informatív a posztod.

Eszembe jutott...

"Orbán és Lázár sétál a határban

Orbán és Lázár sétál a határban, amikor látják, hogy egy egyéni gazdálkodó vet:
- Hé paraszt, mit vetsz? - rikkant oda Lázár.
Az öreg hátranéz, látja kik azok, köp egyet, majd folytatja munkáját.
- Hagyd már - szól oda Orbán -, bármit vet az öreg, úgyis a miénk lesz!
No, erre már megfordul az öreg:
- Kendert vetek, kötél lesz belőle..."

Üdvözlettel: "Ketteske"

marany írta...

Kisért? Kis krumpliért ment a piacra? Vagy ekkora helyesírási hiba csúszott volna a címbe? Nem akarom elhinni PuPu. Javítani kéne, mert fontos a jó tartalom, de a címben sem lehet ekkora hiba, ha igényes a zember :-)

Koterba. írta...

Hm.
Ceaușescut megdöntötték/megdöglesztették, mégpedig úgy, hogy ne lehessen visszacsinálni/visszahozni hatalmi rendszerének emberei által. Ne tudják még-egyszer a nép nyakára ültetni.
Tanulhatna Magyarország népe tőlük. A ROMÁNOKTÓL

neveletlen írta...

'Ki gondolta volna Ceausescu megdöntése évének karácsonyán, hogy a következő évben már nem lesz közöttük sem a Condukator, sem a mérnök-akadémikus asszony, vagy a román forradalom kitörésekor, hogy annak kiváltó oka egy bozgor, és a tetejébe református püspök elleni fellépés lesz?'

És jött helyette a kommunista párt másodvonala. Lehet találgatni, nálunk milyen kimenetele lenne egy hasonló forradalomnak.
https://alfahir.hu/2017/12/18/romania_forradalom_puccs_hazugsag_ion_iliescu_ugyeszseg

Névtelen írta...

Fargo
kérdés:
a pszichológiai hadviselés részeként a katasztrófavédelem rendeszeresen, havonta egyszer kétszer üvölteti a szirénákat.
nem tudom, ki merre lakik, de egy kis kutatást végeznék, hogy ez, vagy hasonló máshol is előfordul, vagy csak az én lakóhelyemre jellemző, ami kőbánya.
most is éppen befejezték.

1970 írta...

Kedves Pupu!

Van egy fontos különbség: Rákosi sok mindenre felhasználta politikai hatalmát, de soha nem konvertálta azt gazdasági hatalommá, nem voltak gazdasági strómanjai. Ilyen értelemben a kisgömböc sokkal rosszabb.

talalom írta...

Fargo! Szerintem a kőbányában, a robbantás előtt szirénáznak: ez kötelező, hogy figyelmeztessék a közelben bócorgókat a veszélyre. Nálunk (főváros, külső kerület) ilyen nincs. Csak akkor van riadó, ha "sportesemény" (focimeccs) zajlik a közeli stadionban. Nem új - szocialista a polgármester, és hol jön egy Honvéd a megye kettőhöz? Még azt is meg akarták tiltani, hogy a stadionhoz vezető utat Puskásról nevezzék el - hiszen Kispest csak" a szülőhazája volt Öcsibácsinak, a Honvéd meg az egyesülete. Egy őrült amerikai költött a düledező stadionra egy kosár pénzt. Ilyenkor 4-5 személyautóval, meg 2-3 csapatszállítóval vonul ki a rendőrség, hogy megakadályozza, hogy az egész környéket rommá verjék a kulturáltan szórakozók

Névtelen írta...

fargo
látom megérkezett a kérdésemre az első válasz.
nincs benne köszönet.
itt mindenki ilyen primitív, rosszindulatú kutúrálatlan alak, mint ez a talalom, vagy vannak normális emberek is?
csak azért kérdezem, mert szándékosan félreérti a hely megjelölését, amit gondolhat viccesnek is, csak nem az, inkább rosszindulatú, bunkó hozzáállás egy másik emberhez.
a kérdés most az, hogy itt mindenki a talalomra hasonlít, vagy vannak normális emberek is?

PuPu írta...

talalom felettébb kulturált, nem azt írta, hogy illene tudnod, hogy a helyiségneveket nagybetűvel írjuk, inkább egy mosolygós odacsippentéssel reagált.
És még véletlenül sem írta azt, hogy írástudatlan bunkó vagy.
Itt nem mindenki hasonlít talalomra, néhányan pedig örülhetnének neki.
Viszont itt alapszabály a türelem, és ha jobban elolvasod a válaszát, akkor láthatod, még válaszolt is a kérdésedre.
Talán nicket kellene változtatnod...
Mimóza?...

:O)))

Névtelen írta...

Addig tanulmányozzunk egy jó kis szakirodalmat!
Robert. I. Sutton: Kis seggfejkalauz (270 oldal)
Atheneum 2018

1970 írta...

Kedves talalom!

Budapest egyik külső kerületében lakom én is, és minden hétfőn délelőtt megy a szirénázás. Gondolom, ilyen volt háborús körülmények között is. Én szerencsére nem éltem át ilyesmit (csak a nagyszüleim), de így is félelmetes.

Valaki, aki írta...

Én is hallottam már a XIV. kerületben szirénapróbát, bár nem ma.

http://hvg.hu/itthon/20180305_Ne_ijedjen_meg_csak_a_katasztrofavedelem_tart_szirenaprobat

Egy kis Presser-Katona Klárit felmelegítve?

"Mint a filmeken, nézd ahogyan élsz: üres jelenet !
Mint a filmeken, műsor az egész. S ez a szereped.
A szép históriát hányan írták át.
Mond miért is bántották ?
Így nem igaz, nem igaz, nem igaz, nem igaz már.

Gyere, nézd! Csupa ismert kép. Egy sem igazi
és nem tudom a magam szerepét.
Diadalmas fellegvárak lógnak a semmiben.
Csak egy kis vihar s lezuhan minden.

Mint a filmeken, látni akarom mind a neveket !
Mint a filmeken - tudni akarom, miről ki tehet.
A szép históriát hányan írják át.
És miért is bántották ?
Így nem igaz már, nem igaz már, nem igaz már."

talalom írta...

Elnézést kérek, nem tudtam a szirénapróbáról, és azt hittem, hogy tényleg egy kőbánya mellett laksz. A többi hozzászólást meg nem láttam még, mert most moderál Pupu - ha jól értem.
Ígérem, soha többé nem szólok Hozzád, akármekkora marhaságokat írsz. Ami a hangnemedet illeti - itt nem szokás ez a tónus.

Villon írta...

Az ORIGO-n olvastam.
Kispestről eltűntek a Soros-plakátok.
Nem rossz!!!

Kibic37 írta...

A kispesti polgi egy törvénytisztelő ember. Csupán betartja a Fidesz által hozott törvényt, amely tiltja a gyűlöletkeltő köztéri plakátok kihelyezését.
A Fidesz fel is van háborodva miatta...:-)))