2019. március 7., csütörtök

VABANK

Azt mondják, bankot rabolni nagy üzlet, de hol van ez egy bankalapításhoz képest?
Szeretett Vezérünk a bankrabláson már túl van, már ez is jelentős előrelépés volt a tradicionális lótolvajláshoz képest, de most szintet lépett.
Új bankot alapít, mely úgy lesz magyar, hogy nem lesz magyar, viszont az Unió és Amerika kéz a kézben fog tüzet okádni, merthogy ez a szövetségi rendszer egyértelmű arculköpése.
Tulajdonképpen semmi meglepő sincs a dologban, már amennyiben elfogadjuk azt a nagyon egyszerű elvet, amit az angolok úgy fejeztek ki: Angliának nincsenek barátai és nincsenek ellenségei, Angliának érdekei vannak.


A dolog Putyin oldaláról szemlélve úgy áll, hogy az orosz érdek egy gyenge Uniót feltételez, ehhez pedig kell némi segítség, még ha az Unió az ősi magyar mintát követve nem is várja meg, míg más kezében eldördül a colt, még időben tökön lövi önmagát.  
Ebben segít Putyin, aki megkereste és láthatólag meg is találta az Unió leggyengébb láncszemét, legnagyobb sajnálatunkra a mi Szeretett Vezérünk személyében, akit számos más emberi tulajdonsága és mentális állapota is alkalmassá tesz erre a szerepre.
Persze, szerintem inkább arról van szó, hogy a hajdani Szovjetunió hagyatékát felleltározva Putyin szert tett néhány magyar titkosszolgálati dossziéra, melynek segítségével egy csendes elbeszélgetés során rá tudta venni Orbánt, hogy úgy táncolja a magyar csárdást, ahogy ő fütyüli a kazacsokot, az orosz guggolós táncot. 
Ha nem úgy táncolja, akkor garantálja, hogy ő fog guggolni, és amit Putyin garantál, az úgy is szokott lenni.
Namármost lehet szörnyülködni, hogy mecsoda dolog ez, de nem érdemes szem elől téveszteni, hogy Putyin orosz, mégcsak nem is grúz, így a világ legtermészetesebb dolga, hogy saját hazája szekerét tolja.
Ha ehhez az attrakcióhoz talál egy ökröt, aki húzza is azt a szekeret, hát részben eteti, részben ösztökéli az ostoba barmot.
A fagyi most éppen úgy nyal vissza, hogy Putyin pontosan azt az eljárást alkalmazza, amit az angolszászok alkalmaztak a létező szocializmus idején, nevezetesen a fellazítási taktikát, melynek oly avatott művelője volt Soros hajdan. 
Hiába, ki miben vétkezik, abban bűnhődik.


Orbán oldaláról nézve a dolgot úgy tűnik, hogy a nagy kavarásoknak befellegzett, már a visegrádi négyek sem egységesek, a lengyelek meg magukban nem elég ütős szövetségesek.
Bár Orbán megy a lemmingcsapat élén, nem biztos, hogy a többiek utánaugranak a háborgó óceánba. 
A kis despotának oda kell figyelnie a jövőjére, és ha elapadnak az uniós források, akkor lehet, hogy híveiben is megapad a buzgalom, miután a klasszikusok szerint a lét határozza meg a tudatot. 
Viszont ott a rablott holmi, azt biztonságba illene helyezni, és bármelyik országra tud olyan nyomást gyakorolni a nyugati blokk, hogy befagyasszanak mindenféle bankszámlákat, zároljanak bármiféle vagyont, így akár a szökésben levő despoták vagyonát is. 
És akkor Rasi saját lába remegni kezdhet, és fel is ház meg le is ház, Tiborcra rámosolyoghat a cella sötétje, Anikó asszony meg választékos eleganciájához passzoló foglalkozást választhat magának.
Egy helyen lehet biztonságban az a pénz, Putyin bankjában, ameddig a zsebdiktátor még tud neki hasznot hajtani, márpedig ő az európai szélsőségesek között is hasznossá tudja tenni magát.
Számára csak egyik szempont a pénz, legalább ilyen súllyal esik latba a hatalom édes íze...
Arra azért nem számítanék, hogy majd Mesterházi fogja letaszítani a trónról, de az igencsak elképzelhető forgatókönyv, hogy ha elapad a brüsszeli pénz, akkor a banda többi tagja elspekulál egy olyan vezető személyén, aki - vélhetőleg - tudja nekik biztosítani a maihoz közeli ügymenetet.


Nos, hát majd meglátjuk.
A "vabank - Va Banque" kifejezés azt jelenti, hogy valaki minden pénzét egy lapra teszi fel - a helyzet most hozzávetőleg ez. 
Az Unió nem sokáig tökölődhet ezzel a problémával, mert hamar követői támadhatnak a kis bajkeverőnek, ez pedig választás idején nem kívánatos. 
Neki sincs sok választása, hiszen már kitették az asztalra azt a kesztyűt, melynek segítségével meg kell tanulnia dudálni.
Így aztán most vagy lemegy hídba az Unió alfahímjeinek, vagy elkezd a szélsőjobbal szövetkezni, de a legvalószínűbb, hogy - feledve, hogy mi nem vagyunk Nagy-Britannia - ki akarja majd kormányozni az országot az Unióból.
Ezzel bele is lökné az országot a Nagy Nemzeti Pöcegödörbe, melynek alján hívei diadalmas mosollyal ajkukon döglenek majd éhen.
Nem tudom, ez a kevés idő elég lesz-e arra, hogy az ország népének megjöjjön az esze, és még az is kétséges, hogy az Unió vezetőinek megjön-e idejében, de reménykedjünk.
Arra, hogy sorsfordító időket élünk mindig húsz-harminc év késéssel szokott rájönni magyarember, most itt az alkalom, hogy még idejében megokosodjon.


Azért túl vérmes reményeim nincsenek...


:O)))

16 megjegyzés:

Villon írta...

Lehet, hogy en rosszul latom, de Orban ahelyett, hogy behuzna fulet farkat az unioval valo konfliktusa miatt, meg ratett egy lapattal a tuzre. Remelem, hogy ezzel elokeszitette a sajat hattyudalat.Ha szabadna megjegyeznem O1G.

Névtelen írta...

Egy jó kis "sorosozás" már úgy hiányzott, mint egy falat kenyér...
(Mano)

Névtelen írta...

Jó a szöveg, de az a kétmillió idióta, aki tűzön-vízen át O1G-re szavaz nem olvassa, de ha olvasná is, ostobább annál hogy megértse.

kiskato írta...

Névtelen 2019.március 7 6:23
Soros nem a született ártatlanság...a távol keleten olyan pusztítást végzett a spekulációival, hogy több százra tehető az öngyilkosok száma az ügyben...azért, mert a magyaroknak szinte csak jót tett, abban, amiben a Nemzeti Gömböc megvádolja, nincs bűne azt a pofátlanságot, amibe még Junckert is belehúzta nem érdemli meg, míg reálisan nézve nem más, mint egy spekuláns aki azért sokat segített is...

PuPu írta...

O1G Névtelennek!
Kérlek, adj nicket magadnak, itt ez a szokás!
:O)))

relatív írta...

Érdekes az az elterjedt fejtegetés, hogy a regnáló ' pávatáncait ' valamiféle meggondolt gyakorlatként fogadják el.
Holott, az látható, hogy lépéseinek egyetlen - bár rabszódikusnak mondható gyakorlat mentén - célja van a maga értékén felüli mutogatása. Ezért aztán - mivel értelmileg behatárolt - mint ' elefánt a porcellánboltban ' a színvonalánál magasabbak (!) ellen mindenféle meggondolatlan kijelentésekkel ( majd éppen ellenkező gyakorlatként ) élve a maga tevékenységét próbálja azonos szintént megjeleníteni.
Ebbe fér bele az orosz-kapcsolat állandó emlegetése (?) , vagy az a vágy, hogy az a törekvés, melynek során az amerikai vezetést igyekszik ' megközelíteni '.
Mindezek annak ellenére a magyar köztudatban vannak, hogy az említett vezetőkkel személyét nem IS lehetne egy szinten emlegetni. De kihasználva a mai magyar köztudat orosz ellenességét ( indoka messzire vezetne, és a sokkal nagyobb károkat okozókkal ugyanakkor nem jelenik meg ez a szembenállás ! ), valamint az európaiak érdektévesztését, ezzel csak a maga politikai szerepét igyekszik előtérbe helyezni ( ami egyébként gyakorlat ).
Szereplése manapság már azonban a ' túl tolt bicikli ' esete, lassan már minden érdek ellenében IS politikai pályájának lemenő ága látszik mind belföldön, mind határainkon túl ( bármennyi közpénzt IS fordít ennek tartására ! ).

Névtelen írta...

kiskato 2019.március.7. 8:48
"míg reálisan nézve nem más, mint egy spekuláns "
Amikor hasonlókat olvasok, biztos vagyok benne, hogy a magyarok a b. életbe nem fognak az osztrák életszínvonal közelébe kerülni...Se 2030-ra :),se később...
Amiről szó van, az a pénzvilág része.
A magyarnak,aki "retteg" a (szabad)versenytől,kedvenc szava a MUTYI.
Kedves mondata:Megoldjuk okosba...
Egyébként:
"...a lényeg: mindenki spekulál."
https://alapblog.hu/a-gonosz-spekulansok-es-a-jo-befektetok/
(Mano)

1970 írta...

Kedves kiskato!

Az egyetlen igazi bűne Sorosnak az, hogy ezt a bűnöző társaságot - élén a kisgömböccel - pénzelte, támogatta nyakló nélkül, amíg az érdekei így kívánták. Ettől függetlenül ez egy gyomorforgató, gusztustalan kampány, ami ellene folyik, és ami számomra már végtelenül unalmas, szürke, buta, mindenféle fantáziát nélkülöző valami:(.

Villon írta...

1970 En inkabb "amig a vagyai azt dikataltak" kifejezest hasznalnam. Nem kotozkodni kivanok. Van egy par millio ember a vilagon, aki kergeti a vagyait de sokszor nem ugy sul ki a dolog, ahogy elkepzeltek...

rézevőfiamór írta...

kiskató!
"Nem a kakas szavára kezd virradni, De a kakas kiált, merthogy virrad."
még 10 Soros együttes ármánykodás 100 Soros pénzével se lenne elég a kódisszegény Myanmar valutájának bedöntéséra sem!
Viszont egy gyenge valuta okszerű sortolása kikényszeríthet egy leértékelést!

relatív írta...

Minden jelentősebb országnak van banki kirendeltsége ( az oroszoknak IS ) hazánkban. Ezért egy bank kirendeltségének alapítása semminemű károkat ( azon felül, hogy úgy működik mint egy bank ) nem okozhat egy országban. Működésében az adott ország törvényeit be kell tartania.

Amennyiben nem rentábilis a működése az anya-bankja megszüntetheti működését, mint az a napokban megtörtént egy másik bankkal.

Az, hogy milyen ország bankjáról van szó csak a konkurenciának lehet talán figyelemre méltó, de más meggondolás nem merülhet fel ellene.

Leo írta...

Tudod egy a problem, hogy ERRE a bankra semmiféle magyar törvény, másra kötelező banki, vagy más szakmai előírás NEM VONATKOZIK...Sőt területenkívüliséget élvez. Sőt az MNB Bankfelügyeletnek sincs ellenőrzési joga felette! Tovább is van, mondjam még!?

góbé írta...


Üdv Relativ !

Nem az a gond ezzel a bankkal hogy orosz. Az vet fel kérdéseket hogy épp eléri azt a szintet pénzügyi-gazdasági vonatkozásban hogy egyáltalán banknak nevezhessék.

Egy szakember nyilatkozata szerint: ".. az IIB mérlegfőösszege csupán 2,5 százaléka az OTP Bankénak, amivel egyébként a tizenhetedik lenne a magyarországi bankok rangsorában..."

Ellenben a bank alkalmazottai csaknem a diplomáciaival azonos mentességet élveznek majd, a létszámuk sem korlátozható.
Felmerül a gyanu, kotonszökevényünk új, megbizhatóbb pénztárost keresett magának. Svájcba már nem nagyon jár... Lehet hogy a Mészáros Müvek lojalitása sem töretlen...
Cserébe szabad európai mozgást biztosit a banki fedés alatt az arra "érdemeseknek" s hogy kik azok, azt Putyin úr dönti el...

Figyelmedbe ajánlom:

https://pcblog.atlatszo.hu/2019/03/07/bankhadosztaly-az-orosz-nemzetkozi-beruhazasi-bank-kozpontjanak-magyarorszagra-koltozeserol/

relatív írta...

Kedves góbé, viszont üdvözletem, és véleményem szerint IS lehetnek fenntartásaink.

De, azok a városi eszmefuttatások, mely a regnálóval kapcsolja össze a nemzetközi intrikák során kialakult szembenállásokat - szerintem - sántítanak -, mert neki a nemzetközi politikában nem érdemi, hanem harcos jelenléte van csak !

Azok a túlpörgetett, mindenhol valamiféle politikai csalafintaságot feltételező elméletek, melyek szerint egy 2. bank létesítése Magyarországon az oroszoknak egyetlen lehetősége lenne valamiféle különleges bánásmóddal való visszaélésre, nagy ismerethiányra, és s a mesék világába vezet.

Több európai - sokkal nagyobb befolyással rendelkező - országgal van olyan kapcsolata (..és mélyebb ) Oroszországnak, ahol megjelenhetnek a képviselői (!), mint országunkban, így azok a városi legendák, melyek egyébként a magyar regnáló súlyát vannak hivatva erősíteni, nevetségesek.

Ismeretes, hogy minden országban, és minden országból vannak olyan képviseletek, melyek a megfelelő tájékoztatást saját vezetőségüknek ingyen és bérmentve szolgáltatják, azt hiszem ez köztudott bizonyos szint felett.

rézevőfiamór írta...

relatív:
Hány éves vagy, királyfi?

góbé írta...

Rézevőnek:

Próbálkoztam ugyan én is érvelni, de mindent übereltél egy alig bővitett mondattal. Fölös bármely további szó... Gratula !