2020. március 25., szerda

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

Kedves Olvasóim!

Mindig büszke voltam arra, hogy ezt a blogot értelmes, okos, higgadt emberek olvassák, olyanok, akik képesek elfogadni, hogy sokfélék vagyunk, sokféle életutat jártunk be, családjainkat a múltban sokféle sérelem vagy öröm érte, ebből kifolyólag véleményünk az aktuálpolitikáról vagy a történelemről nem mindig, nem mindenben egyezik.
Ez szerintem nem baj, ez ad ugyanis alapot a vélemények ütköztetéséhez, ami nagyon üdvös, mert rohadtul unalmas lenne, ha mindahányan ugyanazt a nótát fújnánk.
Még az ének is akkor szép, ha többszólamú, a tenor mellett vígan elfér a basszus és a koloratúr-szoprán is.
Kérlek Benneteket, toleráljátok egymás véleményét, hiszen azt hiszem, ide mindenkit a jobbítás szándéka hozott.
Értem én, hogy valaki, aki fiatal az sikítófrászt kap annak a véleményétől, aki saját élettapasztalataiból kiindulva a mai világon a múlt erényeit kéri számon.
Mint ahogy megértem az idősebbet is, akit idegesít a mai világ elembertelenedett arca, a szolidaritás hiánya, a vagyoni egyenlőtlenség egyre ingerlőbb képe.
Mégis, meg kellene próbálnunk túlcsorduló érzelmek nélkül beszélgetni, ha lehet, akkor mindenfajta személyeskedés és minősítgetések nélkül, tiszteletben tartva a kort, a szándékot, adott esetben a nőt - szóval egymást.

Másik kérésem az információk átadásához kapcsolódik.
Régi becsípődésem, hogy a klasszikus újságírásnak többé-kevésbé befellegzett, a média függetlensége még a legtárgyilagosabbnak tűnő platformok esetében is erősen megkérdőjelezhető, a tulajdonosi álláspontot egy sajtómunkásnak akkor is figyelembe kell vennie, ha nem tetszik neki.
Ha nem veszi figyelembe, akkor másnaptól a foglalkozása feltüntetésénél az "állástalan" minősítést is feltüntetheti.
Ma már a hír sem szent, hiszen hogy miből lesz hír, többnyire az is kormányzati szinten dől el.
Ha nincs nyilvánosság, akkor hír sincs, ellenben hírt abból lehet gyártani, amiből csak akar a tömegtájékoztatás manipulátora.
A helyzet annyiban még rosszabb is, hogy a közösségi média - eredeti szerepével ellentétben - nem színesíti a tájékoztatást, hanem összemossa a színeket, emellett még felettébb megbízhatatlan is, rájátszik az emberek gyermeteg érzelmeire (pici baba, cukicica, vicceskutya, rendes embernek kinéző politikus, stb.
Működtetői folyamatosan manipulálnak, erre szép példa, hogy minap kíváncsi voltam egy autómosó szerkezetére, utána hetekig kaptam az üzleti ajánlatokat, hogy kitől vegyek a vödör-kefe rendszerű autómosóm kiváltására lézervezérlésű, sárból tiszta forrást varázsló csodaszerkezeteket potom pénzért, úgy egymilliárd táján...
Ami még legközelebb áll a normalitáshoz, az a bloggerek tevékenysége.
Különösen azoké, akik 
 kirúgott újságírókként nem ezen a néven kívánnak bevételre szert tenni, hanem anyagi függetlenségük birtokában írják meg azt, ami kikívánkozik belőlük.
Természetesen az, hogy valaki meg akar élni a szakmájából, cseppet sem elítélendő, tehát nem vehetünk mindenkit egy kalap alá.
Viszont a bloggerek mindenféle felületeken, itt-ott, sokszor a közfigyelmet elkerülve dolgoznak.
Hogy ezen a helyzeten enyhítsünk, repeti nickű blogger-társammal létrehoztuk a


című portált, melyet ő a mai napig lankadatlan szorgalommal szerkeszt, sajnos nem a a kívánatos közfigyelemmel.
Kérlek, nézzetek bele, és ha érdemesnek találjátok, osszátok meg ismerőseitekkel, barátaitokkal!

Köszönöm megértő együttműködéseteket!

:O)))

10 megjegyzés:

Ubul írta...

"még a legtárgyilagosabbnak tűnő platformok esetében is erősen megkérdőjelezhető, a tulajdonosi álláspontot egy sajtómunkásnak akkor is figyelembe kell vennie, ha nem tetszik neki"

Ez mindig is így volt és most sincs így mindenhol.

Attila írta...

Üdv!

Kedves Pupu!
Régi olvasója vagyok a Blogászatnak, sok érdekes blogot, cikket lehet találni. Néhány ismerősöm figyelmét felhívtam rá, de elég lesújtó volt az eredmény. Sokan a facén-n küldözgetik egymásnak a cikkeket, de a Blogászatra nemigen jut idejük rá, pedig ez a legjobb gyűjtemény. Ez van!

Attila

Repeti írta...

Bocs, hogy offolással kezdem, de bosszant, hogy politikusaink és a politológusok sem látják, Orbán megint megelőzte nagy ravaszul őket a gondolkodásban. Számára ez a vészhelyzet azt jelenti, neki ebben az az általa feismert veszély, hogy a járvány miatt könnyen és gyorsan elveszti esetleg a kétharmadát a parlamentben, mert ha beindul a tömegesebb megbetegedés és eléri a frakcióját is, akkor bizony elolvadhat a vírus miatt a kétharmada a fidesz-kdmp-nek... Ezért kell neki az újabb korlátlan felhatalmazás, akkor ugyanis már nem kell neki többé a kétharmad, és akkor már a vírus se, más se veheti el a teljhatalmát.Szerintem ez az igazi orbáni indok. Az meg már csak külön bónusz a számára, hogy szemét módon ezt az egész szavazási cécót megint ravaszul rátolhatta az ellenzékre.

Bosszant az is, hogy mi, akik ennyien a Klubrádió mellet éljük le napjainkat a házi karanténjainkban, miért nem fogunk végre már össsze és miért nem bombázzuk levelek ezreivel a VODAFON-UPC-t, hogy tegye be e Klubrádió műsorát is a kódolatlanul fogható rádióadók közé! Miért nem harcolunk ezért? Mindjárt fogható volna ugyanis ezt kiharcolva a Klubrádió adása Budapesten kívül is. Miért azok a rádióadók vannak a VODAFON-UPC kínálatukban, amik egyébként is ezerféle módon hallgathatók az ország egész területén? Követeljük, hogy tegyék be a kínálatukba a Klubrádió műsorát!!!

Bosszant az is, hogy miért nem követeljük, hogy sürgősen adjanak át egy egy közszolgálati csatornát, legalább délelőttönként az iskolatévés műsoroknak. Egyet az alső tagozatosoknak, egyet a felső tagozatosoknak, egyet a középiskolásoknak. A legjobb tanárok taníthatnának ezeken a csatornákon, s az óráik eljuthatnának a szegregátumokba, a "végekre" is, ahol semmi feltétele nincs meg jelenleg, s belátható idn belül nem is lesz meg a digitális oktatásnak az infrastruktúrális feltétele.Ebben a térségben élet-halál harc folyik. Sokszor ennivalóra, gyógyszerre, stb. sincs pénz. Alig van mit enni adni a gyerekeknek. Honnan telne nekik széles sávú internetre, digitális eszközökre. Amik használatára ráadásul sokszor a tudásuk sem volna meg. A kormányt nem érdeklik az ezekben a térségekben élő gyerekek, emberek sorsa. Akkor sem, ha nem cigányok. Ezeknek a gyerekeknek egyetlen lehetőségük lehetne a kódolatla közszolgálati iskola tévé a tanuláshoz. Most nincsenek sportesemények, délelőttönként jobbára baromságok mennek ezeken a csatornákon. Volna tehát bőven hely, ahol helyet lehetne teremteni a tanóráknak. Ezeke a tévés órák egyben továbbképzést is jelenthetnének a többi tanár kollégának, hiszen megtapasztalhatnák, hogyan tanítanak e legjobb iskolák szaktanárai.

Ami a Blogászatot illeti. Igyekszem. Ami erőmbe és időmbe belefér. Mindazoknak pedig, akik segíteni próbálnak szélesíteni a blog olvasótáborát, előre is hálás köszönetem. Sokszor érzem úgy, felesleges ennyi munkát és időt fordítani a blogra. De valamit mindenkinek tennie kell, hogy nyugodt legyen a lelkiismerete, s ne csak éljen bele világba. Én ennyit tudok tenni. Boldog volnék, ha pl. a Klubrádió is támogatna a maga eszközeivel és népszerűsíteni a blogot, ahogy próbálom magam is támogatni őket. Ugyanazért harcolunk. Támogassuk, segítsük egymást!

Bocs, hogy hosszúra sikeredtem:
repeti

Attila írta...

Üdv!
Kedves Repeti!
Amit leírtál, az mind jogos és vállalható! Indítsatok egy petíciót! Elsők között fogom aláírni és elküldöm az ismerőseimnek. Nincsenek sokan, de sok kicsi sokra megy!

Attila

Villon írta...

Ha mar a radional tartunk.... Ideje lenne, jobb keson mint soha, hogy akiknek lehetoseguk van ra minden elekepzelheto eszkozzel lobbizzanak azert, hogy ismet mukodjon a "SZABAD EUROPA" radio. Evvel ugyanis MINDENKIHEZ meg a legeldugottabb tanyan is eljutna egy csomo olyan informacio, aminek a terjeszesetol a fidesz ugy retteg mint az ordog a tomjenfusstol. Ellenvetes???

Névtelen írta...

Kérlek, nagyon vigyázz Magadra és a becses családodra!!!!! ❤

"Haragosi" ... ;-))

1970 írta...

Kedves Villon!

A SZER...
Hát, persze...mi más, ha nem a SZER:(. Gondolkozz már egy kicsit!

talalom írta...

Villon! Anno nem nagyon hallgattunk szer-t. Nem is volt a rádiónkon rövidhullám, csak hosszú, meg közép. Tán kétszer hallottam másutt. Akkor meg akkora baromságokat mondtak(Forgószínpad), hogy csak röhögtünk.
Bocsi, egy történet. A nővérem az 56-os segélycsomagban talált címen levelezett egy svájci fiúval, aki 1962-ben kapta magát, és eljött. De valamelyik szer-ben azt hallotta, hogy itt már a pályaudvaron letartótatják, aki fényképezőgéppel érkezik. Nem hozott hát fotómasinát. Nekünk meg nem volt (elég szegényecskék voltunk). Így nincs egyetlen felvételünk sem arról a nyárról.
Magunknak kell megoldanunk!

Attila írta...

Üdv!
Ami azt illeti a SZER-nek voltak nagy bűnei. Mást ne mondjak, harcra buzdítás a szovjet csapatok ellen. Tartsatok ki magyarok, jövünk! Ennél nagyobb gazemberséget el sem tudok képzelni! Ha egy felelős (?) ember lett volna Magyarországon, azonnal lefújta volna az egész felbuzdulást. Csak annyi kellett volna, hogy megnézi a térképet és tudja merre vannak az égtájak. Azt hol a fészkesben jöttek volna, hogy ne legyen háború a Szovjetunióval és csatlósaival. NDK? Csehszlovákia? Ugyan kérem! Az már csak hab a tortán, hogy a megszálló csapatok harci állapotba való helyezése, az nem napokba tellett volna.

Attila

Villon írta...

A SZER buneit nem vitatom. De az akkor volt. Most viszont mas a helyzet.Vagyis nekem nem az a fontos, hogy "SZER-nevu ado" legyen,hanem az, hogy legyen egy olyan radioadas, amit az Orban maffia nem tud kontrollalni, es aminek az adasat az utolso eldugott tanyan is fogni tudjak.Sajnalom a felreertest, remelem igy mar kozelebb vagyunk az igazsaghoz...