2021. február 1., hétfő

KINEK VAGYON, ANNAK NAGYON



Megjött az ez évi gumicsont-szállítmány, lehet rágcsálni bolodogan, lehet szörnyülködni, és lehet jó nagyokat röhögni. 
Politikusaink vagyonbevallanak.

Mecsoda baromság, az arra kötelezettek bevallják azt, amit a nevükre vettek.
Ez éppen olyan, mint a balkézről gyártott gyerek apjának eljárása: ha a nevére vette, akkor köze van hozzá, ha nem vette a nevére, akkor nincs is szegény.
Ebben az országban, ahol a csalás nemzeti sport és tulajdonképpen bocsánatos bűnnek számít, ezen az egész eljáráson csak vigyorogni lehet, és aki ezen bukik meg, az magáénak mondhatja az Európa Legnagyobb Barma címet a tölgyfalombbal és a kardokkal.

Persze azért érdekességek vannak, mint például Rogán Tonya vagyonnyilatkozatba csomagolt hymen-híre, mely szerint igaz szerelemre lobbant, majd keresztény nemzeti potentáthoz méltó módon perfektuálta a szituációt - feleségül vette a titokzatos, ám vélhetőleg csodaszép Barbarát, aki őt - valószínűleg -  egyenes jelleméért, száz próbát kiállt nyelvéért és égő hazafiúi lelkületéért szereti.
A házasság kilátásai kedvezőek, hiszen a daliás Tonya több magyar állampolgárt csinált, mint a második ukrán front hajdan, és mindegyik után beszedte a sápot, ami ebben a kétségkívül szerelmi  házasságban azért macerás lesz.
Azt se lehet tudni, hogy az új asszonyka gyárilag szép, vagy őt is alá kellett vetni egy totális átépítésnek, mint elődjét, továbbá, míg nem publikus az új asszonyka képe, csak törhetjük a fejünket, hogy ő is a tőkés réce domesztikált változata, vagy sem, továbbá, hogy a a kedves papa a tőkés, vagy Tónink maga az eredeti tőkefelhalmozás Barbi  családjában.
Kérdés az is, hogy nyeli-e a nokedlit, és tud-e vajh bablevest főzni majdan, remélhetőleg sitten ülő házastársának...


A vagyonnyilatkozati eljárás a modern kabaré műfajának jellegzetes terméke, már csak abban reménykedhetünk, hogy stand up kabaré helyett egy idő után átminősíthetjük sit down kabarévá.
Persze sok jóra ne számítsunk egy remélhető kormányváltás után sem, a bátor 199 ember közül igen kevesen érdekeltek a kristálytiszta átláthatóság megteremtésében, és ne legyenek illúzióink a sajátjainkról sem.
Akinek mégis lenne, annak jusson eszébe Puch László és fakadjon sírva.
Szóval, kellemes bogarászást a bevallott Trabantok és Zsigulik között, a földönfutó miniszterelnök országában, ahol már csak felettébb brutális módszerekkel lehetne visszaszerezni a rablott holmit.
De azért ne keseredjünk el, a normális társadalom nem hétfőről-keddre jön létre, brit tudósok számításai szerint az angol pázsithoz is kell kétszáz év, addig meg csak locsolgatni és nyírni kell.
De, hogy ezeket - politikai értelemben - ki kell nyírni, afelől senkinek se legyen kétsége.
Viszont ehhez a jogcímet nem a vagyonbevallásokban fogjuk megtalálni.
Sok sikert hozzá...

:O)))

5 megjegyzés:

katsa írta...

Hm.
Három, azaz 3 megjegyzést fűznék posztodhoz.
1. Valódi rendszerváltás - ahogy mondani szokás - nem ennek az istennek az idejében lesz. Kivéve ha felnővünk a románok probléma megoldási módszeréhez.
2. Nem csak politikai értelemben, hanem valódi. Legalábbis a mi Donaldunk tekintetében.
3. Szeretném mindenki figyelmét (már aki olvassa) felhívni arra az apró "kis" tényre, hogy Magyarországot, - benne népünket - a Vörös Hadsereg lökte át a feudalizmusból modern világunkba. Akár tetsz(ett)ik vagy sem cseléd mentalitású atyafi és atyalányainknak.
Hiába no, Kertész Ákosnak mégiscsak igaza van.

Attila írta...

Üdv!

Kedves PuPu! Egyre reménytelenebbnek látom a helyzetet. Amkor az ellenzék rádöbbent mire megy ki a játék, már késő! Az egész ország tele van nemtelen csicskák tömegével. A Fenséges Padisah gondoskodott erről és ameddig jónak látja, addig fogja "boldogítani" a nyáját. Ennek csak akkor lesz vége, ha Nagyurunk átkel a Styx folyón a holtak birodalmába. Hadész helyében máris elgondolkodnák néhány komoly óvintézkedésen trónja érdekében.
Nem értem ezt az országot, miért jó alattvalónak lenni, miért örvendetes a lerágott csontok ropogtatása.

Attila

góbé írta...


Rogánsuttyóban azért van vér, bár elég lottyadt, majdnem büdi. Megint beszervezett maga alá egy strómant - Obrusánszki Barbipapát - cserébe, használatra, megkapta annak lyányát, Barbikát.

Figyu:
https://atlatszo.hu/2021/02/02/allami-bank-finanszirozza-rogan-antal-uj-neje-es-csaladja-tobb-mint-ezer-hektaros-foldvasarlasat/

Egy kis számtan: Az az 1.58 milliárt Ft. kölcsön ha kamatmentesen is, ha 20 évre is, havi, ( havonta!!! ) 6,5 milla, - 6.500.000,-Ft. törlesztőrészletet jelent !!!
Ki, meg hogyan fogja ezt -ráadásul rentábilisan, akár haszonnal - kitermelni ?!?

Láda pezsgőm van rá, hogy ezt is mi fogjuk visszafizetni. Még Kovács Erzsike is !!!



Bubu64 írta...

Kedves Pupu!
Már Te is úgy látod, ahogy nagyon sokan.
Nem 200, ezer év is kevés volt.

Attila írta...

Üdv!

Kedves Góbé!
A törlesztőrészletemet átengedem K.E. nertársnőnek!

Attila