2021. március 22., hétfő

KÍSÉRLETI KOMMENTEK


0322 számú komment

Orbáné a legdrágább kormány az EU-ban, miközben egészségügyre, oktatásra, nyugdíjakra keveset költ

Természetesen a kormány ezeket az adatokat másként kommunikálja.
Éppen olyan, mint hajdani kollegám a Határőrségnél, akit elszámoltattak a Pártbizottságon, hogy az a hír járja, miszerint X elvtárs titkárnőjét abuzálja, mire is ő azt felelte, hogy lehet, hogy abuzálja, de az nem igaz.
Pedig - sajnos - ez a hír is igaz.
Aki baki nélkül el tudja mondani a "Vörösboros boros kóla, Soros vörös, koros róka!" mondókát, abból államtitkár-helyettes lesz, azonnal.
Szép feudális szokás szerint a hűbérúr gondoskodik vazallusairól, a vazallusok pedig fennen lobogtatják uruk zászlaját, míg csak el nem jön a mindent eldöntő csata, ahol ha veszít a rablólovag, hát keresnek maguknak új nyalnivaló páncélnadrágot - napjainkban kevlárbugyit, amilyet Nagyurunk is visel, nehogy seggbemerényeljék Őmagasztosságát.
A baj az, hogy a vazallusai számára kiosztott rénusi magyar forintokat az egészségügytől, az oktatástól és a gyenge érdekérvényesítő-képességű nyuggerektől vonja el.
Az egészségügy tiszta sor, fel kell turbózni a magán egészségügyet, neki hízik a kisded, az oktatás meg ott dögöljön meg, ahol van, a mi gyerekeink már az általánost is Londonban végzik, a pedagógusoknak pedig ha esernyőkre meg kockás ingekre futotta, akkor ne panaszkodjanak.
A nyuggereket meg úgyis elviszi a covid, az utcán heverő halottak eltakarítása meg az önkormányzatok feladata lesz.
Mikor tizenkettőt huhog a kuvik, Semjén beterjeszti az erről szóló törvényjavaslatot, másnap gombot nyomnak a legbátrabbak, oszt jónapot!
Hát, jól megszoptuk, de kit érdekel, míg a Haza Görcsét boldognak látjuk!


Mélyponton az Unió és Oroszország közötti kapcsolatok

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel telefonbeszélgetést folytatott Putyinnal, a sok hűhó semmiért jegyében.
Az Unión nagy az amerikai nyomás, Biden, mikor éppen feltisztul kis időre, akkor eszébe jut, hogy ő a Marlboro Man, a tökös, kemény cowboy.
Ilyenkor izmozik egy sort, aztán hálistennek visszasüpped jól bejáratott apátiájába, ilyenkor a szakemberek teszik a dolgukat, söprögetik a lószart, melyet maga után hagyott a nemzetközi prérin.
A szertartás része,. hogy Európa úgy csinál, mintha egyetértene vele, miközben ha arra gondol, hogy az amerikaiak elérik oroszokkal közösen épített új gázvezetékük ellehetetlenítését, akkor egy zabszemet gőzkalapáccsal se lehet beleverni a fenekébe.
A nagy handabandázás közben mindenesetre elsikkadnak az olyan tények, mint az, hogy például Navalníj ügyében a német vizsgálatok anyagát kifejezett kérés ellenére sem adták ki Oroszországnak, ami azért minimálisan is ciki, hiszen erre hivatkozva vádolják személyesen Putyint is gyilkossági kísérlettel.
Kicsit gyermeteg ez az egész eljárás, a minszki megállapodással kapcsolatban csakúgy, mint az emberi jogokkal kapcsolatos érzékenység ügyében egy szíriai, iraki népirtás után.
Hajdan az Omega együttes állt a színpadon, és beborította a füst a bandát, semmit nem lehetett látni, csak a zenebona szűrődött ki.
Mintha csak a nemzetközi politika folyt volna a színpadon, de a tömeg kétségkívül tapsolt...

:O)))

Nincsenek megjegyzések: