2021. május 1., szombat

ELVESZETT MUNKÁSOSZTÁLY, ELVESZETT SZOLIDARITÁS


Éljen május elseje, a nemzetközi munkásosztály, a munka ünnepe!
Úgy megyünk el mellette, hogy a kutya se ugat utána, de hát nem is csoda, nem egy trendi ünnep ez ma, amikor ebben az országban nem találni munkást, osztályokat meg végképp nem.
Eljutottunk arra a tökéletesnek mondható állapotra, amikor már nincs proletár, aki csak a munkaerejét tudja árúba bocsátani, itt ma már csak munkavállalók vannak, akik még véletlenül se munkás vagy parasztivadékok, itt csupa-csupa nemesi, legrosszabb esetben polgári származékok élnek abban a társadalomban, melyben megvalósult a tökéletes egyenlőség.
Hiszen éppen annyit érsz, amennyid van, és az összehasonlítást bátran vállalhatod a szomszédoddal, esetleg a Nagyurunk Pénztárcájával, - na jó, mínusz Várkonyi Andrea, de vele úgyse tudnál mit kezdeni.
Nem tudsz úgy pofázni, mint Bocsi és a berakásban sem vagy olyan ügyes, mint Zsidró, ellenben legalább sokmilliós gyűrűvel se tudnád meglepni, így aztán a dolognak ezen része eleve tárgytalan. 


Elloptak itt sok mindent tőled, mióta a Nemzet Megmentője, a Vírus Elleni Ádáz Küzdelem Hős  Hadvezére 1989-ben - bánatos mogyoróival a markában - hazazavarta az oroszokat.
A súlyos harcok árán kivívott szabadság mámoros esztendei alatt anyagilag csupasz lett a segged, mint a ma született kisbabának, jogod annyi sincs, mint a tehénnek Csányi tehenészetében, és neked még nem is zenélnek fejésed alkalmával.
Olyan vagy, mint a Miranda-formula ihletője, jogod van hallgatni, de ha kinyitod a szád, az azonnal felhasználható ellened.
Ha szerencséd van, csak jogi eljárás keretében, ha nincs, hát leesik a létrád, vagy megöngyilkolod magad a rendőrautóban, esetleg infarktust kapsz, miután a megfelelő névre irattad a tulajdonodban levő értékes vagyontárgyadat.
Te meg itt Navalníjozol, és méltatlankodsz az emberi jogok semmibevétele miatt, pedig itt nincs is mit semmibe venni.
Hogy a materiális dolgokat elvették tőled, az rendben is van, zsákmány dolga, hogy a győztesé legyen, de itt többről van szó.
Merthogy itt elvették az eszed is, pedig az volt az egyetlen, amivel elégedett voltál, hogy elég jutott belőle neked is.
Szerinted...


A mai elveszett ünnep mégis azt jelzi, hogy talán mégis szűken mérték számodra a szellemi javakat.
Mert mit lehet gondolni arról, akinek az országban mindenből volt tulajdonrésze, tulajdonképpen minden az övé is volt, legfeljebb a többi magyarral kellett egyenlő arányban osztoznia a tulajdonon, ma meg nincs semmije, és még örül is neki.
Mit lehet arról az emberről gondolni, aki ma is kommunistázgat boldogan, merthogy utálja a kommunistákat, akik egy olyan társadalmat szeretnének egyszer majd megteremteni, mikor végre megjön az eszed, melyben a vagyon társadalmi tulajdonban van, te a tehetséged szerint dolgozol, és minden a tied lehet, amire csak szükséged van?
Igen, persze, akár három csomag csirkefarhát is!
Rendben van, utálod a bolsevikokat, akik a saját elképzelésük szerint akarnak boldoggá tenni téged, de ezzel egy ütemben ingyen odaadod az iskolákat, intézményeket az egyházaknak, akik szintúgy saját elképzelésük szerint akarnak téged boldoggá tenni, és még a jólétet is csak halálod utánra ígérik - ha addig engedelmes és csendes vagy!
Mit lehet gondolni arról a népről, aki vagonba pakolva küldte a halálba százezerszámra zsidó polgártársait, a felelősséget ezért a mai napig nemigen akarja vállalni, de roppant büszke rettenetes nagy eszére és a Nobel-díjasainkat emlegeti büszkén, akiknek kilencven százaléka zsidó volt?
Arról a népről, mely utálja a nép majd egy tizedét kitevő cigányokat, nyomorban tartja őket segítésük helyett és elzárja előlük a felemelkedés útját, de cigány származású miniszterelnöke után úgy megy, mint birkák a juhász szamara után?
Mit lehet arról a népről mondani, mely eltűri, hogy ellopják gyermekei jövőjét, szülei élhető öregkorát?
És ellopták tőle a szolidaritásra való képességet is.


Ma, ha belerúgnak a fenekedbe, nem valószínű, hogy kiáll érted bárki is, legfeljebb elfordulnak és a temetésed után csendben sajnálkoznak, de ez se biztos.
Május elseje hajdan azért lett ünnep, hogy mindenkit emlékeztessen arra, hogy az emberrel nem tehet meg bármit a hatalom - se a politikai, se a gazdasági hatalom.
Mára már az ünnepet is elfelejtettük...
Éljen hát Várkonyi Andi eljegyzési gyűrűje, éljen a Balatont nevére vevő Család. éljen a saját lakásában halálra fagyó öreg, éljen a három százalékos infláció, éljen május elseje, a magyar kleptokrácia nagy ünnepe!
Éljen Orbán Viktor, éljen a Párt!
Te meg talán kezdjél el gondolkodni...


:O)))

29 megjegyzés:

Kovács Erzsébet írta...

Arany szép Pupuka!
Olyan gyönyörűeket írtál, meg lehet hatódni tőle.

Csak egy baj van vele.
A valósághoz semmi köze.

Én elég sokat tanulmányoztam a munkásmozgalom történetét.
Nem törtetésből, hanem a szegénységünk miértjét akartam már 8 éves kislányként megérteni-
Kecskemétem a belvárosban egy polgári ház belső udvari részén laktunk bérlőként.
A háborúból a szüleim 1 db biciklivel kerültek ki,gumi nem volt rajta.Az apukám mozdonyvezető volt, anyukám női szabó.Munkás emberek.
Sokat dolgozta, a Kádár rendszerben épitkeztünk,kockaházat,munkáslakás épitési akcióban.

Ha a mai életünket nézzük, aki iparkodik,fegyelmezett,dolgozik folyamatosan,annak van eredménye.Büszke lehet magára.
A böszme lumpen emberek ezt írigylik el.
Csak a látható eredményeket írígyelik el, a teljesítményt,a visszafogott igényeket,a szerény életvitelt föl sem tudják fogni,mi az.
A rendszerváltás után a mi kis fletónk is mint az üstökös szállt fel az egünkre a párt krémjével a rablo privatizációval sok tszt bedöntöttek, a cukorgyárak nagyüzemek leamortizálásával kivásárolták majdnem semmiért.Hiába voltak a nép gyermekei.Gyalázatos módon jártak el,a régi mondás szerint cselédből lesz a leg gonoszabb ember, ha hatalomra jut.

A mai ballikok a Parlamentben 2 Milliós fizetésért szerinted a mai dolgozók érdekeiért "harcolnak"?Ha így lenne, nem aljas sunyi pofával alattomos módon fúrnák a Kormány egészségpolitikáját, a pandémia miatti küzdelmet, nem bizonytalanítanák el az embereket az oltakozástól.
A mai baloldal az Indiához hasonló állapotokat idézne elő,ha rájuklenne bízva a sorsunk.

A Jó Isten mentsen meg Bennünket,hogy mégegyszer ezek a lakájok uralkodjanak felettünk, már láttuk,hogy toporogtak hatan egy pódiuon még a Bajnai idején,nemtudtak dűlőre jutni, ki beszéljen,igen,ez volt az első összefosásuk a Vadai asszonyság fogalmazása szerint a 6 pártiság nem jó ómen.De nem ám...
A fletó most úgy viselkedik,mint egy nagy kukásautó,összegyűjti a baloldalt,aztán majd kilöki őket és a nagyságosasszonynej fog egyszerre Brüsszelben és Budapesten debütálni....Ó ti szegénykéim, ha a gyuribácsira lenne bízva,már meg is történt volna,lenne itt szivárvány reggeldélben meg este,BLMTQ és migránsölelgetés,müezzin énekelne naponta 6x.

Kelle ez Nektek, Tündérkéim...

Remélem, a választás napján mindenki a leg tiszább szépeszére hallgat.
A fegyelmezett, rendezett életet választja, az igazi munkát.És belátja, a Soros gyűlőlő bácsi tanai csak a lumpenproletárokból tud nemzetárulót csinálni.
Bár Orbán Viktor is az Ő pénzén kezdte a tanulmányait, a szülei nevelése a józa tiszta emberi tartásra,a következetes gondolkodásra nevelték,és a mai nehéz körülményeink között is hatalmas munkabírása van, és a lehetséges legjobbat hozza ki Magyarország érdekeinek védelmében.Isten éltesse sokáig és adjon sok erőt,hogy a búzát az ocsútól továbbra is el tuja választani.Hogy szépen,békében élhessünk.

Csodálkozom Pupu, hogy a Te szemedet a Várkonyi Andrea gyűrűje ennyire el tud vakítani,ki nem szarja le...

Én azért vagyok boldog, hogy már közel 4 Millió okos ,fegyelmezett ember vette igényve a védőoltás lehetőségét.Mert élni akar,mert dolgozni akar,mert fel akarja nevelni a gyermekeit!
Igen , ez egy ünnepi Május 1.-i hír,minden ablakban lehetne egy kis nemzeti színű zászló,köszönjükaz ingyen vakcínát, és mindent megteszünk,hogy minél több embertársunk megcsülje már meg magát, és álljon be a sorba, jelenjen meg az oltásért.Igen ez egy méltó szép ünnep, a normális emberek ünnepe! Ez az igazi szolidaritás!
Mindenki, Mindenkiért!Éljen Május 1!A normális Emberek Ünnepe!

1970 írta...

Kedves PuPu!

Ez nagyon kemény és nagyon igaz, az utolsó betűig, amit írtál.
A tengernyi gazság közül, amit ezzel a néppel tettek, a legsúlyosabb bűn ez:

"És ellopták tőle a szolidaritásra való képességet is."

Ezt lesz a legnagyobb MUNKA (május 1.) helyrehozni!

1970 írta...

"a rablo privatizációval sok tszt bedöntöttek, a cukorgyárak nagyüzemek leamortizálásával kivásárolták majdnem semmiért.Hiába voltak a nép gyermekei.Gyalázatos módon jártak el,a régi mondás szerint cselédből lesz a leg gonoszabb ember, ha hatalomra jut."

Kedves Erzsébet!

Tisztelettel javaslom, hogy nyissa végre ki a szemét, törölje le a hályogot, nézzen alaposan körbe, és - legfőképpen - gondolkodjon jó sokat. Mondjuk például arról, ami a felsőoktatás területén történik éppen most. Aztán rájöhet esetleg, hogy a kisgömböce nagy ívből tesz minden értékre a felsoroltakból és mindenkire. (Szerintem egyébként a politikusok nagy részére ez igaz ma, DE a kisgömböc az, aki 10 éve pöffeszkedik itt és röhög bele mindenkinek a pofájába cinikusan, nem más!)
Pluszban pedig nézze meg ezt, és gondolkodjon megint csak:
https://kitekinto.hu/2021/04/27/europai-ugyek/gibraltart-is-megelozte-magyarorszag-a-lakossagaranyos-halalozasban/191488/

Kovács Erzsébet írta...

1970.nek:Láttam a TV híradóban,mi volt a felsőoktatásban, a nyári felkészítő után, mit sem csináltak a jövő "színészei",csak amit a fletó mondott.

Gondolom, a kinai egyetem hallgatói nem lesznek kitéve ilyen "oktatásnak".Hála Istennek.A 6000 éves kinai tudás egy kicsit okosabb politikusokat nevel majd.A hamis próféták nem tudják a fiatal lelkeket
befolyásolni,mert a lábukat sem tehetik be az intézménybe.Ez már kész haszon.

Kapat írta...

Kedves 1970!
Egyetértünk, finoman megfogalmazásodat tapintatos megjegyzésedet nem is akarom lerontani.
Éppen ezért csak annyit tudok javasolni Erzsikének: saját érdekedben sürgősen fordulj orvoshoz!

Bubu64 írta...

Kedves Pupu!
Nagyon jó írás. Az embereknek fogalmuk sincs, hogy a többség még mindig a munkásosztályhoz tartozik, kivéve Erzsébetet.

1970 írta...

Kedves Erzsébet!

Ne haragudjon, de nem arra kértem, hogy mondja el, mit látott a TV-ben. Erre egy óvodás gyermek is képes. Arra hívtam fel a figyelmét, hogy nyissa ki a szemét, lásson is ne csak nézzen (azaz: képes legyen érzékelni az Önt (is) körülvevő valóságot), és - legfőképpen - gondolkodjon. De ha Ön csak arra képes, hogy azt ismételgesse, amivel az emberek agyát amúgy is nap mint nap átmossák, akkor teljesen feleslegesen ütögetem itt a klaviatúrát. Sajnálom Önt!

Névtelen írta...

Drága Kapat!

Javaslom, hogy Erzsike helyett inkább Te fordulj orvoshoz!

Üdv.: "K."

1970 írta...

Kedves Kapat!

Igazából sajnálom őt, mert idős korára olyan, mint egy agymosott zombi (és bocsánat azért, mert most nem voltam "finom" és "tapintatos"). Édesanyám korosztálya, éppen ezért is tudom, hogy messze nem mindenki ilyen. Próbálom nyitogatni a szemét, de ez az "azt mondták a tévében" mentalitás egyszerűen siralmas.

Kapat írta...

Kedves 1970!

Én az efféle pálfordulásokat nem tudom igazán értelmezni. Hosszú évek folyamán megismerve Erzsike véleményét, most éppen az ellenkezőjével győzköd bennünket. Valóban ezek a "fidess évek" olyan meggyőző erővel hatnak valakire, hogy ezt a népnyúzó, tolvaj, lelketlen bandát alkalmasnak találja az ország vezetésére? Hihetetlen!

góbé írta...


Üdv 1970, nemkülönben Kedves Kapat !

Már bánom hogy "úgyis fölösleges, megminek szójjak bele", nem kérdeztem meg délután: még mindig szoktál vizet gereblyézni ?

Merthogy félelmetes: Ezt a sokkal jobbra érdemes, de sajnos már - számomra érthetetlenül -alig látogatott blogot 'nehoggymáá' ez a csaknem vasorrú bába temetizálja !!!

Egy-másfél évvel ezelőttig aztat igézte magáról hogy ő a munkásosztály, a proletariátus utolsóként megmaradt kőkemény ősanyja, a foxi-maxi egyetem sztárja, a munkásoknak utat mutató eminens, aki nélkül bárki, aki a társadalom-tudományban, gazdasági területen nem alkotott maradandót, az nincsen is !!!
Olyan terület amelyben ő nincs otthon, az xart sem ér ! Ő a polihiszterika !

Proletár Erzsikém!

Ugye nem nekem kell elmagyaráznom, mi az a sztrájk, mi a szakszervezet ?
Sikerült-e már végigondolnod, miért is lehetetlen 2011. óta bárkinek sztrájkot hirdetni, tartani, alapvető, proletár jogait érvényesiteni. Csak emlékezz vissza ! 2010 előtt volt-e olyan karácsony hogy a vasutasok - de inkább tömjén-orrbán haverja Gaskó - nem akasztották meg az országot ???

Az se zavarjon hogy kedvenc kotonszökevényed - segitek: orbánviktor - Az ország népét ! A honi, - még megmaradt - zsidóságot! A határon túli magyarokat. Fél Európát! EGYMÁS ellen tudta forditani a kis kekec bosszuálló aki az apjától csak annyit tanult, aki nem teccik, azt szét kell rugdosni. Ennek is jobb lenne utána nézned...mármint hogy mit is tanult a kedvenc gyökered az ősöktől.

Amúgy meg te szerencsétlen kedvenc Erzsikém! Hol voltál, mit csináltál a privatizáció idején ??? Borzasztó a benned lakozó homály !
Az már az Antall,-Boros,-Horn kormányok idején befejezőött, majd Medgyessy után jött Gyurcsány, szembesülve egy kifosztott országgal.

Tragikus mikor valakit a tények, a valóság olyannyira zavar, hogy inkább csinál magának egy másikat.

Még gondolkodom azon hogy csiplek-e... nagyon-nagyon határeset.

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Ti Valamennyien!

Engem nem kell sajnálni.Elvetetten 10 kg fokhagyma dughagymát, 20 kg krumplit,a zöldségféléket, a palántáim is teszik a dolgukat.Igaz, hogy szem műtétre várok, de az agyammal gondolkodok.
Engem az MSZMP 1 éves pártiskolán taníttatott, majd Filozófia szakosítót végeztem Esztétikából.25 évig voltam Kossuth könyvterkjesztő, ez volt a pártmunkám.50 évig voltam párttag.Munkaügyi Döntőbizottsági elnök voltam, Megyei TB Bizottsági tag, népi ellenőr.Engem az emberek sorsa érdekelt egész életemben legjobban,TB,Munkajog,HR volt a fő területem, legutóbb a BM Igazgatásrendészetén dolgoztam,úgyhogy eléggé toppon vagyok, tegnap voltam a könyvtárban egy szatyor könnyvvel jöttem haza.Nekem a legnagyobb kitüntetésem az volt, amikor az egyik munkahelyemen egy cigányasszony azt mondta nekem, hogy olyan szépen beszélek az emberekkel,ha rám hallgatnának, üresek lennének a börtönök.Mindenki tisztességesen dolgozna.

A politikai éleslátásomat nem kell megkérdőjeleznetek, a Szanyi kapitánnyal vagyok egy véleményen,miszerint ez a baloldal nem az emberek érdekeiért harcol, hanem egymást akarják háttérbe szorítani.
Sőt, az a véleményem, hogy Orbán Viktornál jobban senki sem képviseli a magyar emberek érdekeit.
Mert az a fő érdek, hogy mindenki be legyen oltva, ne haljon meg senki, mielőbb élhessünk úgy,mint a pandémia előtt.És az ország ne dőljön dugába, a termelés újra beinduljon.

Aki ezt nem tudja fölfogni, az vagy gyengeelméjű, vagy hitvány hazaáruló sorosista bérenc.

Most egy olyan könyvet hoztam ki a könyvtárból, ami a mérgező emberekről szól.
Kíváncsi vagyok , az író a politikai szédelgőkről mit ír.
Én azt írnám, hogy a hazaárulás a hitványság legfelsőbb foka.
Mert milyen hazafi az, akinek drágább a rongy élete -hatalomvágya -
mint a haza becsülete.

Márpedig, aki Magyarország érdekei ellen cselekszik, és az Európa Parlament bizonyos fórumai elé visz az ország belső ügyeit, no ugyebár az nem egy hazaszerető honpolgár.
Az egy rongy ember.Szerintem.

KZs írta...

Nincsen remény, nincsen remény
Az emberfaj sárkányfog vetemény

kekec írta...

Erzsikében az a félelmetes, hogy hisz is abban, amit ír! Szegénykémnek a barázdált szürkeállományát a folyamatos agymosás szép fehérre és simára csiszolta. Ráadásul erősen demens, ha az iparkodás és előrejutás kádári időszakát már elfelejtette. Vélhetően a tízszeres áron mutyi közvetítőn keresztül beszerzett kínaival "oltakozott", rendes agymosotthoz illően.
Amit a Mi Boldogságunk utasítására érdemi szakmai dokumentáció és vizsgálatok nélkül engedélyeztek nálunk. Azaz egy emberkísérlet alanyai lettünk a kínaiak helyett. Na, az ellenzék pont ezt az eljárást kifogásolta, nem az oltást. De ehhez kellene néhány barázda vagy szürkület az agyában, hogy felfogja.
Csak azt nem értem, hogy rendszeresen jár Pupuhoz, aztán mégsem okul.

Kovács Erzsébet írta...

Kekecnek:

Kedvesem, Te sohasem unatkozol, olyan meséket találsz ki,amilyet még Dagobert bácsi sem tudott....

Hogy ne leleddzél csak a saját derilálásod meséi között,közlöm Veled, mint egy transzplantáción átesett és egy újabb transzplantációra váró 77.éves egyénként az EMMI előírása alapján
MODERNA injekciót kaptam, holnap kapom a másodikat.Kösz,jól vagyok.

Vigyázz Magadra Kekeckém,mert ha ez az állapotod súlyosbodik, a maximális rosszindulat az nagyon fog fájni Neked.Megérdemled.
Nem kicsit, nagyon.

És azért járok ide,mert a Puput imádom.Úgy, ahogy van.
Nem azért,amit ír.Hanem csak úgy,ahogy van.Cakk, pakk.
Minden érdek nélkül szeretem. Bár még sose láttam.És nem is fogom. De, mert egy okos ember,tudom, mire gondol, ha nem is írunk egymásnak egy sort sem.A héten már nem fogok írni, mert a többszáz dinnyepalántámmal leszek elfoglalva.Tudod,érzékeny kis lelkük van,még a huzatot sem bírják.Hogy teljesen lenyűgözzelek,írd meg privátban a címedet,hogy küldhessek majd Neked egy 15 kg-os görögdinnyét,amikor érik,20 kgig majd még teszek bele Neked ananászízű zöldszínű cukordinnyét meg muskotályos ízű világossárga sárgahúsút is.Én már látom a lelki szemeimmel, hogy amíg az általam termelt dinnyét lakmározod, talán elmeditálsz azon, hogy talán téves elképzeléseid voltak a szürkeállományomat illetően, és talán több minta van az agytekervényeimen,mint a tiéden.Ez nekem meg fog érni 3.500.-Ft
póstaköltséget.Tudod, a népnevelő tevékenységemért én nem kapok fizetséget,nekem elég jutalom, ha valakit meg tudok győzni az én véleményem igazságáról.
További Szép Vasárnapot!

1970 írta...

"Mert az a fő érdek, hogy mindenki be legyen oltva, ne haljon meg senki, mielőbb élhessünk úgy,mint a pandémia előtt.És az ország ne dőljön dugába, a termelés újra beinduljon.

Aki ezt nem tudja fölfogni, az vagy gyengeelméjű, vagy hitvány hazaáruló sorosista bérenc."

Kedves Erzsébet!

Véleményem szerint mindenki fel tudja fogni ennek fontosságát, és ezt senki sem vitatja. Tehát teljesen felesleges primitív módon "hazaárulóznia", meg "sorosoznia". Ezek a kitételek igen sokat elárulnak arról, hogy továbbra sem látja a lényeget, a történéseket valós hátterét, csak bámul bele a világba, és ismételgeti a TV-ben hallott üres, ostoba propagandát.
Tudja, a legsúlyosabb bűne ennek a kisgömböcnek a szolidaritás végső kivégzése, az emberek egymás ellen uszítása, a gyűlöletkeltés. Ön pedig nem képes másra, mint ennek az ismételgetésére. Sajnálom Önt, szánalmasan viselkedik!
(Szanyit Tibort nem igazán hoznám egy platformra a kisgömböccel. Szerintem Szanyi kapitány kikérné magának ezt!)

1970 írta...

Kedves Kapat!

Véleményem szerint ez nem "pálfordulás", pusztán arról van szó, hogy nincs más forrása, ami a világhoz kapcsolja, csak a TV (ott is gondolom, az állami propaganda, hiszen a celebeken, meg az állami propagandán kívül más nincs is). Nem ismeri már az őt körülvevő valóságot, nem lát tovább annál, amit a TV-ben hall, így azt ismételgeti. Képtelen a gondolkodásra, az összefüggések felismerésére, így - szükségszerűen - felszínes, a propagandát képes csak értelmezni, és azt visszaadni.
Szomorú, egyben elgondolkodtató, hogy az ember öregségére hova is juthat.

pretty írta...

Nekem az a véleményem,hogy kár szót vesztegetni olyan egyénre,aki össze vissza handabandázik.Nins fogalma róla mit írogat,mert 10 kg fokhagymát duggat el és krumpliból 20 kg ültet és több száz dinnyepalántát nevel.Aki ért a kertészkedéshez,az tudja semmi köze a valósághoz,én ez alapján értékelem a többi hablatyot.

Attila írta...

Üdv!

Aha! Most már tudom! K.E.-nek a sok fokhagymától fokozottan bűzlik a szája, nem ám csak úgy natúrban, bár úgy is elviselhetetlen.
Az arcbőréhez képest a vízilóbőr meg a legfinomabb selymek csoportjához konvergál.

Attila

Kovács Erzsébet írta...

Arany Kicsike Attilám!
Képzeld el, Veled álmodtam.Mielőtt tegnap este kikapcsoltam a gépemet,meglepődtem, hogy reagáltál a Pupu weboldalánt közölt írásomra.
És ezért volt ez az álmom,elalvás előtt az eszeme jutottál, szegény Attila,akinek meghalt az Anyukája,most nekem üzent,hogy hagyjam a dagadt ruhát másra,és Őt vigyem fel a padlásra.Igen,képzeld el kicsikém, álmomban én voltam az Anyukád,úgy 3 éves voltál, először hagytalak ott az oviban munkába sietve.Még visszanéztem az ajtóból és sírtál,az én szívem is majd megszakadt érted...
Ez van Tündérkém,én 77 éves vagyok,Te maximum 58 éves lehetsz.
De a mondás szerint,ha 1 embert meg tudunk menteni, akkor az egész világot megmentjük.Időm a tenger,nem fogom elengedni a kezedet.Mert ezek a sorozatos köpködéseid egy síró zokogó kisgyermek karnyújtásai, hogy emeljelek fel,vegyelek a nyakamba.
Ezek a visszataszító jelzők,a vízilóbőr és egyéb undorodást kiváltó kinyilatkoztatásaid is mind azt célozzák a kis buta buksidban, hogy szeressen már valaki,hogy öleljen át, és hallhassad a szívem dobbanását.
Jól van,nyugodjál meg,úgy vagyok Veled.mint a Jó Anya a kis hülyegyerekével,az enyém vagy,mert ragaszkodsz hozzám, és epedve várod a válaszom.
Soha sem késő,hogy megfordítsam benned az útálkozásnak álcázott szeretetigényedet.Vettem az adásod.Amíg élek, fogok arra időt szakítani, hogy normális fenőtt emberré neveljelek, hogy ne szenvedjél, hogy tudjál idegen embereket is szeretni, a szíved jóságával szeretni, és mindig a szépet és a jóságot keresni, hogy boldog lehessél.Aki Anya,az tudja,minden lényt a szeretet hozott a világra és mindenkinek a legfontosabb éltetőeleme, hogy szeressen és szeressék.Én erre foglak megtanítani.Mert most olyan vagy cicuskám, mint egy lemerült akkumulátor.Most fel foglak tenni a töltőre.Ha fel leszeltötve,minden dologról csak szépés jó fog eszedbe jutni.
Például az én Makóról ajándékba kapott tavaszi fokhagymámról az igaz magyar csodaaszer jut eszedbe,ami a legjobb természetes antibiotikum,régen gonoszűzőként fogyasztották, babonából.
Miért is? Mert vírusölő hatása van,Ha megtisztítod,a közepén kis zöld szál már készülődik a fény felé,nem olyan,mint a kinai fokhagyma.3 nap múlva sem kékül lilul meg a tányéron hagyott lángoson,mert vegyszermentes.Egészséges.
Az én szép okos felnőtt fiam leszel,örökbe ugyan nem fogadlak, mert a házam csak az unokáimra hagyom, ha meghalok.
Oltasd be magadat, legyél jó Ember.Szép Napokat, Kisfiam!Anyukád

góbé írta...

Egyetlen Erzsikém !

Hogy imádod viktorodat, az a szived joga ! Itt, ezért még senki ne rótt meg, eztán sem fog !
Azt viszont intelligens, gondolkodó ember nehezen viseli hogy egy jobb sorsra érdemes, - rád gondolok(!), rólad van szó(!) - majdnem hogy entellektuálisan, az élet minden területén túlképzett olvtársunk, konkrét kérdésekre, felvetett gondolatokra, problémákra ne válaszoljon, kikerülje azokat folyamatos mellébeszéléssel. A foxi-maxin rendesen fel kellett hogy világositsanak a v i t a mibenlétéről, fontosságáról, jelentőségéről.

A PuPu által megfogalmazottakra, nem egy kommentre, a dialektikus és talán még materialista alapokony nyugvó válaszodat várnánk, nem pedig a kotonszökevény által igába hajtott közmédia replikáját !

Kérlek, menny el a gondolkodó sarokba és vitasd meg magaddal dialektikus alapon, van-é egyáltalán önmagadból fakadó, saját véleményed, gondolatod. Arra tényleg kiváncsi lennék !
De ! Ne fárassz bennünket az M 1.2.5.itd-végtelen, a Duna sok, meg a kessma, orrigó, inndexx, stb... nyomtatott szennyeivel.
Tudod, turbózhatod magad, és végtelenül sajnállak hogy másfél-két éve nem ért el a tudatodig, errefelé kár az orrbán mannáját hintened, fölösen pazarlod energiádat. Ültess inkább a fokhagymád mellett paradicsomot-paprikát is, meg nevelj tyúkokat ( a "házi" tojás lekörözhetetlen !).

Mert tudod amiket errefelé elhintessz, a könyökünkön jön ki. Ettől dübörög a kormánymédia, újat itt nem mondassz, magadat teszed nevetségessé.
Puput majommódjára ajnározod, majd a véleményét, állásfoglalását cukros-selyempapirba csomagolva, lealázod !!! ... Ezt-igy-hogy ? Mármint hogy merészeled ?!?

Nem vitázol, nem érvelsz, prejudikálsz, kijelentesz, "megfellebbezhetetlenül" kioktatsz !

Erzsikém ! Szivem-szottya ! Ez szerzett, vagy veled született tulajdonság-é ???
Ha szerzett, hol, mikor szerezted ?
Menccs meg engem attól a vélelmezéstől irányodban, hogy te is csak egy vagy azon sok "hazafi" közül, akik minden rendszerben megtalálják a sz@pni / nyalnivaló testrészt...

Tudom nem számit, de már nem csiplek. Bár ez inkább nekem csalódás...

lorinczy írta...

Ha ő az az Erzsike,aki évekkel ezelőtt írt ide.....nem hiszem el. Épeszű ember ilyen mértékű pálfordulással?

stirlitz írta...

Szerintem egy gátlástlan hazug, egy szavat se szabad elhinni. Valószinüleg fizetnek neki.

1970 írta...

Kedves lorinczy!

Véleményem szerint nem "párfordulásról" van szó Erzsébet esetében. Sajnos ennél súlyosabb a probléma, egyben rávilágít arra, hogy értelmes baloldali alternatíva hiányában, és az agymosó médiapropaganda kereszttüzében hová süllyednek az emberek.

Ha már "pálfordulásról" beszélünk, nézd meg lézerjani viselkedését! Emlékezz vissza a fő oligarcha Csányiról miket mondott nem is olyan rég, most pedig ott bájolog mellette azzal a ravasz róka mosolyával a MATE (volt SZIE) kuratóriumában, és nem győzi nyalni a hátsóját. Ezek az emberek (lézer, Stumpf és társai, élükön a gömböccel) jól megmutatják, milyen világban élünk (értékek, elvek kidobandók, mint a koszos gatya).

Attila írta...

Üdv!

K.E! Te tök hülye vagy és már esélyed sincs kicsit okosodni!

Attila

Kovács Erzsébet írta...

Attila,elveszett ember vagy, a Jó Isten sem tudna Veled mit tenni...Saját magadról írsz,esélyed sincs jobbá válni.Sajnos.
Amikor Pszichológiát tanultam, az oktatónk azt közölte velünk, ne keseredjünk el,ha a lelki segélyszolgálati munkánkban olyan emberekkel találkozunk, akik mindent negligálnak ,mindent a lehető legrosszabb színben tűntetnek, szeretnek szenvedni.Ők a legnehezebb klinikai esetek.Nem a mi feladatunk,erre vannak a speciális intézetek.
Én nagyon elbizakodott voltam, segíteni akartam,belátom,hiba volt.
Sorsodra hagylak.Szenvedjél itt egyedül.Jó társaságban leszel.Ha én nem írok ide,nincs is hozzászóló.Ha írok,akkor 20 fellett is.Ugyan miért is?Hümm, hümm...hümm...hümm...Legyetek jóban....

1970 írta...

"Ha írok,akkor 20 fellett is.Ugyan miért is?Hümm, hümm...hümm...hümm...Legyetek jóban...."

Kedves Erzsébet!

Nem akarom bántani, de azt gondolom a fenti mondata kapcsán egy kicsit magába is szállhatna és elgondolkodhatna.

góbé írta...


Errrzsikkeee !!! Zsikeeee !! Bözsikémm !

És én,..?!? Góbé mán' szartsem érrr ??? Menccsél máá'meg!
Hisz' ha lenne kardom, talán beledülnék ?!?... Ja, nem...

Attila írta...

Üdv!

...hö...hö.......höhöhöhöhöhöhö.....hö..

Attila