2021. június 7., hétfő

KOMMENT 0607 ORBÁN BEKETYÓZOTT...

Orbán elrettentő erejű hadseregről álmodik

Hát eljött a perc, a veréb kardot rántott, majd a négy világtáj felé suhintott vele!
Magyarország Nagy Disznaja, Kinek Lépte Alatt Döng a Föld stratégiát hirdetett.
Hegyekbe hordta össze a hülyeségeket, viszont senki sem figyelt rá, ami azért nagy kár, mert ilyeneket is mondott: "a magyar politika 2010 előtt súlyos hibákat vétett, mert nem teljesítette a hazával és a katonákkal szembeni kötelezettségeit, megszüntette a sorkötelezettséget, de nem állított a helyére egy modern, ütőképes hadsereget. Szerencsére ez idő tájt nem kellett fegyverrel megvédeni a hazát."      Úgy vélte, méltatlan állapot volt ez a sok évszázados katonai hagyományokhoz, az alkotmányhoz és a nemzetközi kötelezettségeinkhez. A kormány 2010-ben egy gyenge országot és hadsereget kapott kézhez, csak abban bízhatott, hogy NATO-tagállam volt az ország. Közölte, hadgyakorlatok és missziós küldetések sora bizonyította, hogy a magyar katonák legalább olyan jók, ha nem jobbak, mint külföldi társaik, ezért kiérdemelték, hogy megfelelő feltételek között szolgálhassák a hazájukat." Tudjuk, a magyar baka egy szál szuronnyal többet ér, mint az amerikai hadsereg a repülőgép-hordozóival... És a magyar hadsereg attól lesz erős, ha gulyáságyúval durrantja seggbe az ellent! Azért azt megkérdeztem volna tőle, melyik volt az utolsó győztes csatánk? 

Ez a szerencsétlen azt hiszi, hogy amikor mint tápos (előfelvételis) megtanulta, az "egy bokor-egy ugrás" stratégiai alapvetését, akkor az egyik ugrás alkalmából túlugrotta Clausewitzet, jóllehet ezt - rossz nyelvek szerint - eleve megakadályozta az elhárító tiszt irodájának plafonja, melyben nem gyanúsítottként tartózkodott anno... Ki ellen akar ez a féleszű katonailag önállóan védekezni? Ki az ellenség? Bakker, innen már csak egy ugrás a sündisznó-állás, habár ez a sündisznóból is kolbászt csinálna... Az ifjak azért hallgassák türelemmel: a feladat fiatalok tízezreinek felkészítése, kiképzése a haza védelmére, meg a katonaeszmények tiszteletére.  A kiképzésnek a vitéz Németh Szilárd kerékpáros dandár lesz a gerince, ő lesz az eszményi katona megtestesítője, ő úgyis hasonlít hátulról a tovariscsi konyec plakát tábornokára.

Már az Osztrák-Magyar Monarchiában is voltak dolgok, melyekben a tagállamok önálló döntési joga korlátozott volt, vagy nem is volt ilyen. Ilyen volt a külügy, a hadügy és a pénzügy, és ilyennek kell lennie előbb-utóbb - de inkább előbb - az Uniónak is. Remélhetőleg, mire ebben megszületik a döntés, addigra már a Vezér is a helyén lesz, ha szerencséje van, a falak párnázottak lesznek, ha nincs szerencséje, papás-mamást játszik Mehárral... 
:O))) 

2 megjegyzés:

1970 írta...

Kedves PuPu!

Szerintem nem most történt a "beketyózás". Már legalább 32 éve ilyen, de az sem lehetetlen, hogy "gyárilag" így készült:)).

Bubu64 írta...

Nekem olyan érzésem van, hogy vissza akarja hozni a sorkatonai szolgálatot.