2021. október 6., szerda

CUI PRODEST?


Hiába, ügyesek ezek a Fideszes politikacsinálók!
Most, hogy nem sikerült Dobrev Klárát kinyiffantani még az előválasztáson, "hát, ha már itt vagyunk, csináljunk valamit" alapon kinyírják Karácsony Gergelyt.
Még csak nem is valami minőségi bajnokot indítottak harcba, hanem a Pösze Vitézt, akinek a versenyben levők közül legkevesebb tapasztalata van, ami az államot illeti.
Igaz, gátlástalanságban szinte már Fideszes magaslatokat ér el.
A dolgok mai állása szerint már veri Karácsonyt népszerűségben, aki sem képességeinél, sem alkatánál, sem politikai hátterénél fogva nem képes ezt a gátlástalan nyomulást ellensúlyozni.
A mögötte álló pártok tömegkommunikációs szakembereinek képességei fényévekkel vannak lemaradva a Fidesz szakemberei mögött, emellett pénz sem áll rendelkezésére számolatlanul, stallumokat se tud igérni.
Talán még egy olyan színpadra és hangtechnikára se futja neki, mint amilyet ellenfele prezentált ötszázfős tömeggyűlésére a Nagycsarnok elé.
Igaz, hajdan az LMP alakulásakor is leszállt a mennyből Allah egy helyiérdekű gyermeke és megfinanszírozta a projektet, persze volt lakossági támogatás is, az újdonat párt minden vezetőségi tagja beszállt ötszáz forinttal...
Szerencsétlen helyzet, de erre számítani lehetett.


Sokan mondták régebben, hogy rendben van, Jakab tökös gyerek, de nincsenek államférfiúi képességei, hát mára kiderült, hogy Dobrev Klárán kívül csak neki vannak ilyenek, de hát - érdekes módon - lemaradt a versenyben.
Az még érdekesebb, hogy egy olyan versenyző győzte le, akinek csak annyi üzenete volt a társadalomnak, hogy ő egyedül képes legyőzni Orbán Viktort, éppen csak azt nem tette hozzá, hogy ezt maga Orbán Viktor garantálta neki.
Képességes ember, elég elolvasni a Wikipedia róla szóló cikkét, különösen azt a részt, melyből kiderül, hogy sem a baloldallal, sem a jobbikkal nem kíván közösködni.
Ebből aztán nyilvánvalóan az következik, hogy a hódmezővásárhelyi polgármesterségért folytatott harcában valamennyi demokratikus/baloldali párt támogatásával egy göndör szőrszálnyi előnnyel győzött, igaz, a kampányát a Jobbik pártigazgatója segítette.
Persze könnyű volt neki, hiszen az általa felszerelt migránsszámláló távoltartotta hivatalától a nemkívánatos elemeket, emellett diktafonra rögzítette a vele folytatott megbeszéléseket, szóval érdekes jelenség.
Korunk Schifferje - katolikus kiadásban, igaz, temploma plébánosa kiprédikálta anno - ő közelebbről is ismerhette...


Hogy mi lesz ennek a vége?
Ki tudja, a magyar nép időnként kiváló érzékkel választja 
ki saját ellenségeit, így egyáltalán nem kizárt, hogy a mentális rokkantnak egy erkölcsi rokkant lesz a kihívója, Karácsony meg mehet haza borogatni a szétrugdalt fenekét, aztán polgármestersége hátralevő napjaiban eltöprenkedhet a politikusi lét kegyetlen realizmusán, az elvhűségen, az adott szó becsületén, - szóval lesz sok
dolga....
Nem jó ez nekünk, semmiképpen.
Hogy egy névtelen nulla képes szétzilálni a keservesen kialakított egységet, ez azért elkeserítő.
Ha valami minőségi versenyző lenne, hát hagyján, de egy középvállalati középkáder, akinek még  az ügyfélszolgálati vezető magas pozícióját is sikerült elérnie egy területi szolgáltatónál - hát, most mit mondjak?
Kétségkívül országos potentát.
Peresze többszereplős játék ez, nem csak rá nézve dehonesztáló a dolog, dehonesztáló ez ránk nézvést is - ennyire futja csak a magyar választók eszéből?


Ha valakinek még kétsége lenne afelől, hogy ki az Orbán legyőzésére alkalmas egyetlen  jelölt, hát azt csak sajnálni tudom.
És sajnálom magunkat is, nem kellemes egy olyan táborhoz tartozni, melyet folyamatosan hülyének néz és akként is kezel a hatalom.
A tetejébe, néha azt érzem, hogy joggal.
Hálistennek megjelent ma a Népszavában Horn Gábor iránymutatása, melyben a DK egyházjellegét és Dobrev Klára állítólagos reményeihez képest mérsékelt győzelmét említette.
Miért van az, hogy valaki, aki rengeteg kárt okozott a demokratikus oldalnak nem elégszik meg azzal, hogy kudarca után kitömték pénzzel, bonuszként még tovább akar kártékonykodni?
Mindegy, hagyjuk őket játszani tovább a homokba pipiskét, Dobrev Klára meg tegye a dolgát, ahogy tette eddig is, és reménykedjünk abban, hogy a választó honorálni fogja a befektetett munkát, energiát, a tiszta gondolatokat, a tisztességet, becsületet és tehetséget.
Vagy tényleg olyanok lennénk, mint a lemmingek?

:O)))

49 megjegyzés:

KZs írta...

Sajnálom Pupu, de ez egy nagyon elfogult érzelmi/indulati írás lett..és meglehetőst kontra produktív is..
A mostani választás célja nem a nekem legkedvesebb helyzetbe hozása, hanem annak eldöntése, hogy tudunk-e egy olyan csapatot összegrundolni, mely mögé széles tömegek képesek beállni, akár annyira széles, hogy nagy legyen a zakó :) Vagy ezt is rosszul gondolom?
Tudod, a döntés szentháromsága: cél- feladat-eszköz..
Karácsony egy fél éve még nem akart miniszterelnök lenni, mára meg azt gondolja, hogy ő a Kiválasztott?
Ha valóban az lenne a cél, hogy leváltani a regnálót, akkor a potentátoknak együtt kellene járnia az országot, közös logóval, hogy itt vagyunk mi, a csapkap jelöltek, szerintetek melyikünk legyen az?
Persze, hogy is tehetnék, hiszen nincs is Csapat, hanem csak gittegyletek vannak még mindig:(
Képtelenek ezek felemelkedni a feladathoz, már most marakodnak a koncon, mi lesz, ha kormányra jutnak? Hanyadik nap fognak egymás torkának esni?
Ha Márki-Zay nem gondolt sikeréből nem azt a következtetést vonják le, hogy megtaláltuk az aranytojást tojó tyúkot, akkor csak Hofi szavait tudom idézni.
- Menyi van meg?
-Th
-Akkor mindegy! :O )))

kekec írta...

Pupu. nézd a jó oldalát annnak, hogy Karácsony "sem képességeinél, sem alkatánál, sem politikai hátterénél fogva nem képes ezt a gátlástalan nyomulást ellensúlyozni."
mert azért ez az ifjú titán még hol van Orbánhoz képest? Ha versenyben marad - nagy szolgálatot tesz Dobrevnek. ha kiszáll az rosszabb - nem köti párthűség meg mindenféle elvek, tehát kívülről is szét tudja robbantani az együttműködést, mert külön indulhat "a hívei nyomására", mert lám ő lett volna képes győzni. Ennyi elég is lenne Orbánnak - főleg ha ezt a külön indulást is az utolsó pillanatig halogatja, és a Dobrev ellenes báránykákkal kisétálna a közös akolból. Ha egyáltalán beviszi őket oda. Na, majd meglátjuk.
"Érdekes időknek nézünk elébe"

Bubu64 írta...

Szerintem Horn Gábor hordoz magában némi frusztráltságot. Vérig van sértve, hogy GY.F. létre hozott egy működő pártot, ami pillanatnyilag sikeresnek nevezhető, ő pedig sehol nincs a politikában. Ezt nem kompenzálja a pénz. Utálja a Dobrev-Gyurcsány családot. Kisstílű, bosszúszomjas fazon. Az SZDSZ képviselőinek nagyban benne volt a keze a 2010-es bukásban, utána szépen elsunnyogtak. Előttem van a kép, amikor Kóka állandóan GY.F.seggében lógott( Gy.F. vajon nem vette észre, hogy csak saját érdekeit nézi ez az ürge, vagy a hiúság nagy úr?). Kóka 2010 után Orbánnal ment a Távol- Keletre gazdasági tárgyalásra, sőt én azt is kinézem belőle, hogy ő az egyik szürke eminenciás, aki adja a szemét ötleteket, hogy lehetne még jobban kizsigerelni az országot. Nekem meggyőződésem, hogy nem Orbánnak van ilyen tengernyi esze, hanem háttér team van, akik kitalálják a mocsok törvényeket, rablásokat cégháló alapításokat, propagandát.Nem Habony, egy gipszfaragó, vagy Rogán, hanem egy csapat, akik háttérben akarnak maradni

Bubu64 írta...

Még egy dolog eszembe jutott, szerintem MZP esete tipikus Schiffer menet. Az LMP létrehozásának célja ugyanez volt. Az elégedetleneket be kellett terelni egy karámba, csak most nem vették a fáradságot és pénzt sem a párt alapításra.

1970 írta...

"eltöprenkedhet a politikusi lét kegyetlen realizmusán, az elvhűségen, az adott szó becsületén, - szóval lesz sok
dolga...."

Kedves PuPu!

Elnézést, hogy egy kicsit más irányba terelem a dolgot, de erről a kitételről nekem "drága, jó" Pozsgay et. "jelleme" jutott eszembe. (Meg szegény Grósz Károly, aki ezt a hátán cipelte...)

PuPu írta...

Kedves KZs!
Nem vonom kétségbe, hogy ez egy nagyon dühös írás, mert felháborít, hogy már megint manipulálni akarják a választót, már megint hülyének nézik az ország népét, és már megint egy sánta kecskéről akarják elhitetni, hogy versenyló.
A mostani választás célja egy normális, Európába simuló, európai értékeket magáénak valló, szociálisan nagyon elkötelezett és korrupciómentes Magyarország létrehozása, még akkor is, ha a mai Európa is ezer sebből vérzik, rengeteg korrekcióra szorul, de legalább élhető és szerethető.
A feladat ehhez Orbán és bandájának eltávolítása, a rablott holmi visszavétele a lehető legteljesebb mértékben, a bűnösök felelősségre vonása, hogy soha többé ne legyen kedve senkinek az országot kifosztani és lakói jelentős részét nyomorba taszítani.
Erre eszköz a választás, az előválasztással együtt, és a cél ehhez egy olyan csapat megalakítása, melynek tagjai az alapértékekben egyetértenek, és az várható tőlük, hogy korrekt módon betartják és végrehajtják a megállapodásokat.
Például az előválasztás módjára vonatkozót, majd a közös program előkészítésére, és egy remélt választási győzelem után a végrehajtására kötött megállapodást, függetlenül a végrehajtó pártállásától és személyétől.
Ami a választási pártra vonatkozó elképzelésed illeti, csak egyet lehet vele érteni, de nálunk a politika sajnálatosan úgy alakult, hogy a résztvevők olyan operában akarnak kórust alkotni, melyben mindenki szólót szeretne énekelni, a tetejébe néha az Aida előadásán az Istenek alkonyát, miközben mindegyikük Brünhilda gyűrűjére ácsingózva énekel Hagen kottájából.
Ami a gittegyleteket illeti, némelyikre megáll a megállapítás, - na, azokat nem emlegeti senki, - azt amelyikre nem igaz, azt a versengők egy része körbeállja, és szidalmazza, az alkalmatlanságáról papol az is, akiért tegnap fizette be valaki a nevezési díjat.
Ha te a fociból szeretnél hasonlatot hozni, akkor ez nem egy klubcsapat, hanem a demokraták válogatottjának első előkészületi meccse, nincs meg az összeszokottság, edzés is alig volt és tulajdonképpen csak két olyan játékos van, akik képességeik alapján joggal férnek be a kezdőcsapatba - ezek közül egyik sem az a játékos, aki most tévedt be az öltözőbe, bár még ki sem futott a pályára, de már belérúgott a tehetségesebbek sípcsontjába.
Ez a tyúk nem aranytojást fog tojni, már most sem azt tojik, hanem görbe tojást.
Aki nem ismeri a kifejezést, gyermekkorunkban így neveztük a tyúxart.
Most azt a személyt keressük, aki legalkalmasabb a békés változások irányítására, mert ha azt keresnénk, aki a leghatékonyabb, akkor mesterlövészeknek írnánk ki pályázatot.
Jelzem, az osztozkodást a jelölted kezdte, Karácsony meg valószínűleg leesett a bicikliről és beverte a fejét, mert belement.
Nem értelek, bár bizonyára logikus a gondolatmeneted, mely szerint olyat kell választanunk, aki még soha nem dolgozott első számú vezetőként sehol, de bizonyára ért hozzá.
Lehet, hegedülni is tud, csak még nem próbálta.
Nem gondolod, hogy felületes és elkapkodott a vélemény-nyilvánításod?
Ami a kontraproduktivitást illeti, nem hiszem, hogy a posztom olvasván az ellenzéki szavazó a fejéhez kap és elrohan a vevőszolgálati vezetőre szavazni, inkább attól tartok, hogy a Fidesz fogja az embereit a számítógépekhez rendelni, mint elkötelezett demokratákat, úgyhogy még nem elképzelhetetlen favoritod meglepő sikere sem, a civilekben sem teng túl az egészséges gyanakvás...
Azért reménykedjünk!
:O)))

PuPu írta...

Bubu64
Momentum?
:O)))

Attila írta...

Üdv!

Sötéten látom az egész összefogást. A két agyalágyult megspórolhatta volna az egész derbit, nem pedig hülyeségekkel szórakoztatni a nagyérdeműt. Alapból nem volt egyiknek se egy közepes képességű jogásza, aki átnyálazta volna az egész paksamétát mit lehet és mit nem? Innen kezdve semmi értelme az egész szájtépésnek. Nagyurunk megnyugodhat, nincs veszélyben a trón.
Egyszerre két önjelölt Megváltót túlzásnak tartok piciny országunkban. Bőven elég, ha a választások előtt egy, sutyiban a fityisz által szponzorált csodapolitikus színre lép.

Attila

Kapat írta...

MZP olyan, mint egy roppant ügyes, céltudatos és nagyon erőszakos házaló ügynök. Árulja portékáját, azt, amiről csak mesél, de még senki sem látta.
Karácsony pedig megtehette volna, hogy végighallgatja és a végén mond egy nagyon határozott "NEM"-et a felkínált portékára.
Igen, ez lett volna a legegyszerűbb és akkor nem veszti hitelét, nem tűnik határozatlannak és még udvarias is marad.
Ugyanis az előválasztás szabályait megváltoztatni csak kölcsönös és egyhangú megállapodással lehetett volna.
Ez egy konspiratív, haszonelvű, a harmadik résztvevőt kirekesztő, az eredeti megállapodást semmibevevő, sunyi, ajánlat volt MZP-től.
Még akkor a tartalmi részről szó sem esett.
Az eredeti eljárás rendje minden résztvevő számára egyenlő esélyeket biztosított, számmisztikával kijátszani ezt finoman szólva sem becsületes, de én nyugodtan kijelentem, hogy becstelen húzás volt.
Az egyszerű visszalépés (bármelyik fél részéről) elfogadható, legális lépés lett volna.

Kapat írta...

Még annyit : "ELEGÁNS" sárdobálás : https://444.hu/2021/10/07/marki-zay-karacsony-bele-akart-zsarolni-a-visszalepesbe?fbclid=IwAR1XxIrkEqOgKs295K7cl1YYL-3NcUL_W-tCvONp7aCW1BYZdh7MruR0jX0

Valaki írta...

Bubu:
"Nekem meggyőződésem, hogy nem Orbánnak van ilyen tengernyi esze, hanem háttér team van, akik kitalálják a mocsok törvényeket, rablásokat cégháló alapításokat, propagandát.Nem Habony, egy gipszfaragó, vagy Rogán, hanem egy csapat, akik háttérben akarnak maradni."

Én is így gondolom.
Orbánnak nincsenek "zseniális" képességei,kiemelkedőből is csak egy van neki: kiemelkedően erőszakos.

Ugyanazt érzem hibának Karácsonynál, mint Gyurcsánynál: meggondolatlan.
Én sem vagyok hibátlan, de egy leendő országvezetőnek legalább annak kell látszani.
Ez a látszat a legokosabb választónak is fontos.

Az első rossz pontja Békés Gáspár-ügye volt, amiből úgy farolt ki, hogy nem ő hozta a döntést (miután kirúgták Békést 2020-ban egy 2018-as facebookos posztja miatt). Ez nagyon gyáva álláspont egy főnöktől.
A második a Tóth Csaba-ügy, ahol a nyilvános vitán csinált hátraarcot, kellemetlen helyzetbe hozva a szavazókat, s a mögötte álló pártokat.
Ráadásul, nem Tóth szószólójaként, egy leendő miniszterelnök ragaszkodjon bizonyítékokhoz, pl. megindított büntető eljáráshoz. Hadházy híre, elismertsége egy szimpatizánsnak lehet elég, egy miniszterelnöknek nem.
Az csak plusz, hogy elvárnám, hogy elítélje azt, ha halállal fenyegetnek meg egy jelöltet, bárki is az, de ha az ő jelöltjük, pláne!
Ez, a harmadik húzás, már csak hab a tortán.
Ha a megállapodás három továbbjutóról szól, akkor ne táncoljunk el ettől.
Szólhatott volna kettőről is ..., ő is ott volt a döntésnél ...

Márki-Zay sok nekem. Nagyon keresztény, nagyon sokgyermekes, nagyon jobboldali. A Fidesz-kommunizmus aljasságai címmel írott véleménye pedig végképp leírta.
Aki miniszterelnök akar lenni, annak ismernie kell e történelmet, s azokat is, akik most az ellenfelei. Orbánék egy köpönyegforgató, szemét hataloméhes banda, legyünk mi a leggazdagabbak és legbefolyásosabbak alapcéllal.

De mindannak ellenére, amit írtam, az én fő ellenségem egyelőre Orbán.
Őt szeretném már bukni látni, s ha Márkit kell harcba küldeni, legyen úgy.
Én nem rá szavazok majd.
Ennyit tehetek.

A választás szerintem is a körzetekben dől el. A 106-ból minél többet meg kell nyerni, s akkor már jók vagyunk.

kekec írta...

Csak engem emlékeztet a mostani szitu arra, amikor Gyurcsány lemondott, javasolta Bajnait - aztán világröhejre kastingolt az mszp bárki mást, hogy az után mégis Gyurcsány jelöltjét kellett elfogadniuk?
Mert ha ez a helyezkedés és cicaharc nem hozott választókat Dobrevnek, akkor ... nem is tudom, a magyar választó ennél nagyobb marhaságokra is képes.
De nagyon szeretném, ha Dobrev nem keresgélne választási indulót, mert azt Bródy már rég megírta:
https://www.youtube.com/watch?v=2MiGsATHqH8

1970 írta...


Kedves Valaki!

Ismét a szívemből szóltál.

Bubu64 írta...

Pupu
Momentum? brrr. FGY.Orbán klón, a stílus teljesen a fiatal Orbán.Igaz az is feltűnt a két me. jelölti vitán, hogy Dobrev Klára gesztusai és szófordulatai is erősen hajaznak GYF-ére, jó lenne, ha ezt levetkőzné. Dehát végül is a felesége, az ember átvesz dolgokat a férjétől. Emlékszel az elején FGY. minden régi embert ki akart söpörni a politikából? Amikor vittük fel a várba az összegyűjtött konzultációs leveleket, voltak ott fiatalok a Momentum színeiben. Őket nagyon sajnálom, mert hisznek neki. Én is aláírtam az olimpia elleni petíciót, az volt az egyik jó megmozdulásuk, de ott sincs olyan vezető, akit alkalmasnak találnék. Jakab megszólalásai viszont tetszenek, bár nem voltam híve a Jobbikkal való összefogásnak.

Bubu64 írta...

Kedves Valaki!
Teljesen egyet értünk, kifelejtetted Tarlós Pista díját, én azon is felhúztam magam.

Bubu64 írta...

Kekec
Igazad van az indulóval kapcsolatban, de nekem ez is bejön, valahogy lelkesítőbb.
https://www.youtube.com/watch?v=BWqGIR2Ao1M
Még volt a francia himnusz, de az francia és vérgőzös.

Bubu64 írta...

1970
Ma néztem meg a Friderikusz poadcaston a Debreczenivel készült beszélgetést.Olvastam az Antallról, Gy.F-ről, Orbánról írt könyveit, a Fideszes rablógazdálkodást meg is vettem. Nos, illúzióromboló az egész, gyakorlatilag elismerte, hogy csak egzisztencia féltés miatt csinált sok mindent. Mennyien lehetnek még ilyenek a DK-ban. Rákapaszkodtak GYF-re minden meggyőződés nélkül.

Valaki írta...

Kedves Bubu64!
Igen, Tarlós - én már el is felejtettem, pedig akkor engem is megdöbbentett. Ráadásul szintén mindenféle egyeztetés nélkül, s pont akkor, amikor a bpestiek éppen lapátra tették.

Soha rosszabbat, mint Karácsony, de még van tanulnivalója. Kicsit öregebb lesz, kicsit bölcsebb, még miniszterelnök is lehet.:)

A hírek szerint a Momentum Márki-Zayt támogatja. Ha Fekete-Győrt visszahívják, még pártot is állíthatnak rögtön mögé.
Ezzel akár indulhatnának külön, kilépve az összefogásból.
Azzal lenne még cifrább a kép.

1970 írta...

Kedves Bubu64!

Nekem ez az egyik legnagyobb problémám a DK-val. Hemzseg az egykori SzDSz embereitől; olyan, mint egy nagy neolib gyűjtőkonglomerátum.
Debreczeni is egy "érdekes" figura; mondjuk elmélkedhetne többet arról, hogy Antall (alias "Tél tábornok" by Moldova) mellett mikben vett részt. Emiatt kapok hányingert amikor meglátom Raskót, vagy Pusztai Erzsikét, akik tevékenyen részt vettek anno az ország lepusztításában. Raskó pl. a mezőgazdaság totális szétverésében volt igen aktív, Pusztai Erzsikének pedig akkora volt az arca és úgy osztotta a '90-es években az észt a bérből és fizetésből élő kisember számára, hogy "csoda volt nézni". (Meg különösen, amikor azzal járta az országot, hogy "antalli örökség" így, meg úgy. A pusztítás, mint fő örökség, büszke lehet rá:))).

KZs írta...

Pupu, amikor egy feladat ellátására alkalmas embert keresünk, az nem szempont, hogy este fogunk-e együtt sörözgetni. Dobrev Klára egy normális országban, normális helyzetben remek választás lehetne. De ebben a helyzetben zéró esélye van. Mi a cél? Leváltani a regnálót, vagy ha nem lehet Dobrev, akkor maradjon a Fidesz? Nem értelek..

kekec írta...

Bubu64
ENGEM azért jobban lelkesít, ráadásul a mostani célokhoz is jobban illeszkedik a "lesz még Magyar Köztársaság" Az sem utolsó szempont, hogy segít lemosni a "hazafiatlanság" bélyegét is
a népdalos hangvételével.
Ha nem lenne olasz, azért a bella ciao ütősebb, arra csápolhatnának a fiatalok is:
https://www.youtube.com/watch?v=9We2B6WUEr0

magyarmagyar írta...

"Mennyien lehetnek még ilyenek a DK-ban. Rákapaszkodtak GYF-re minden meggyőződés nélkül."

Nincs ezzel semmi baj, a világot az érdekek mozgatják, de helyénvaló egy kis egészséges bizalmatlanság. Egy vezetőnek ajánlatos gyakran a háta mögé nézni. Ha megvillan a kés, akkor gyorsan lépni kell. Lásd őszödi beszéd és a következmények. Gyurcsány egyik legnagyobb hibája volt hogy túlzottan megbízott a párttársaiban.

kekec írta...

MZ/X (ahol X = Orbán) kötözködése bebizonyította, hogy a jövendő koalícióban nem csak 1 pártnak (az szdsz-nek) hanem 6, esetleg 7 pártnak lesz "zsarolási potenciálja" mivel egyik párt mögé sem áll fel egyszerű többség (már értem alatta az összes választó közül, amivel egyedül hozhatna egyszerű többségű törvényeket)
Azt meg láttuk, hogy az hova vezetett 2009 (KILENC!) előtt. Mert azt hiszem Bajnait belemosni a 2010 választás előtti időszakba, némi idiótizmust feltételez. Ha volt valami, ami szakértői kormányzásra hajazott, nagypárti koalícióval, az pont az az időszak volt. A vadvizi hajózásban a fidesz is elfehéredő kezekkel szorongatta a köteleket, és nem igazán mert ellene tenni. A 2010 előttiséggel kampányolókat nem "csupán" ezért tartom egyébként értelmi hiányosságban szenvedőknek.
Nota bene: én Gyurcsány időszakának legtöbb "elkxrását is az szdsz nyakába varrom) Ezért volt Horn benyögése pofátlan, az ŐK egészségügyi és egyéb agybajuk ellen népszavaztak.

PuPu írta...

Kedves KZS, a te jelölted szerepeltetése olyan lenne, mintha a Bayern a Mezőkövedből akarna középcsatárt igazolni.
Nem tudom, miért tartod csak sörözésre alkalmasnak azt, akinek legnagyobb a támogatottsága, toronymagasan a legtöbb politikai és gazdasági tapasztalata van, legmagasabb az iskolai végzettsége, leginkább konkrét az elképzelése a társadalom átalakításáról, a legkorrektebb jellemű, a leghatározottabb, stb.
Az osztályvezető-helyettesekből lett forradalmárokkal egyszer már igencsak ráfáztunk...
:O)))

Attila írta...

Üdv!
Naiv vagyok, nem kicsit, nagyon. Azzal tisztában vagyok, hogy komoly zsaroló potenciállal fog rendelkezni minden párt amelyik részt vesz az összefogásban, ha győznének. Úgy gondoltam az a legfontosabb, hogy eltakarítsák Vitykát és bandáját, amely nem lesz egyszerű menet, de az eddigiek fényében nem sok esélyt látok rá. Ha mégis sikerülne, utána aztán úgy nyírhatnák ki egymást, ahogy csak tudják. Röviden szólva nem lesz tartós összefogás, nem is lehet elvi okok miatt. A mór megtette kötelességét, a Momentum mehet az LMP sorsára. Lesz másik, módosítva Rajkin mondását.

Attila

Bubu64 írta...

Kedves Kekec!
Köszi,fiatalkorom dala. Állati jó ez a feldolgozás, el is mentettem. Őrült banda.:)
Bródy dala tetszik,csak olyan szomorú, mintha nem hinné el, hogy valóban lesz még egyszer köztársaság, de tőlem lehet az is.

Bubu64 írta...

Kedves 1970!
Ebben a témában egyformán gondolkozunk. A 2018-as önkormányzati választás után kiakadtam, és az ismerőseimnek is kifejtettem, hogy mindig ugyanazok kerülnek be, de azt mondták ők értenek hozzá. De én sem vagyok meggyőződve arról, hogy nem csak a jó kapcsolat az oka, hogy ott vannak.

Bubu64 írta...

Kedves Valaki!
Eldőlt, hogy KG visszalépett, én megdöbbentem, de mindegy is, hogy én megdöbbenek. Nagyon csalódott vagyok, hogy így zajlik az egész.

Bubu64 írta...

Kedves Magyarmagyar!
Most is megbízik szerintem. Ami nem biztos, hogy jó, de ő ilyen.

Bubu64 írta...

Szia Kekec!
Ha már nosztalgiázunk, ezeket is nagyon szerettem, bár nem forradalmi.
https://www.youtube.com/watch?v=DHuChQGwrjY
https://www.youtube.com/watch?v=aAeaPoi07F8
https://www.youtube.com/watch?v=dHYEZeCYcPg

KZs írta...

Kedves Pupu, csak a pontosság miatt: Márki-Zaynak 4 diplomája van PhD fokozatot szerzett Dr, Dobrevnek kettő, és több nyelven beszél mint Dobrev.. Noch da zu Márki-Zay egyik végzettsége villamosmérnök, amihez azért egy kicsit több gógyi, kicsit egzaktabb gondolkodás kell, mint jogásznak lenni :) Arról az apróságról nem is beszélve, hogy Apró Antal unokájaként kicsit nagyobb volt a hátszél :)
Dobrev sajnos politikus, Márki-Zay meg egy ember, akinek a hócipője van tele a politikusokkal, aki egy normális, tisztességes, becsületes világban szeretne élni.
Azért ez is elég konkrét elképzelés a társadalom átalakításáról.
Noch da zu, ami számomra akkor is nagy érték, ha sok-sok mindenben nem értünk egyet: eleget tesz a kategorikus imperatívusz elvének: "Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája, egyúttal mindenkor egyetemes törvényhozás elvéül szolgálhasson". Nos a milliárdos Dobrevről ez nem mondható el, inkább emlékeztet arra az elvre, hogy az életünket és vérünket a hazáért, na de a jólétünket :)
Mondom mindezt úgy, hogy nálam elkötelezettebb baloldali szerintem nem nagyon van a környezetedben :)

KZs írta...

Mondok mást: ez most egy történelmi esély, Karácsony államférfivé vált, és igaza van MZP-nek, aki ebben a helyzetben Dobrevre szavaz, az a fideszre szavaz!
De a döntés a Tied :)

KZs írta...

Az osztályvezető-helyettesekből lett forradalmárokhoz meg: Az ember időnként hasraesik a szerencsében, de legtöbbször feltápászkodik és továbbmegy :) De hogy egy kis mélyebb gondolatot is vigyek a meggyőzésedbe: A szabadság nem az, hogy bármit megtehetsz, a szabadság a szükségszerűség felismerése, és szabad vagy, ha megcselekedheted a szükségszerűt.. Félek, hogy egy gondolati csapda fogságában ülsz, de csak te tudod letépni ez esetben (is) a béklyóidat… :(

Névtelen írta...

KZs írta...

"Márki-Zaynak 4 diplomája van PhD fokozatot szerzett Dr"

És akkor mi van? Láttam már sokdiplomás doktort aki olyan erkölcsi nulla volt hogy a kutyámat se bíznám rá. Önmagában csak a sok diplomától nem kéne elájulni, a Dr. előtagot is már jócskán lejáratták. ( vikkancs, tömjénzsóti, smittpali stb.)

"Márki-Zay egyik végzettsége villamosmérnök, amihez azért egy kicsit több gógyi, kicsit egzaktabb gondolkodás kell, mint jogásznak lenni"

??? :-) Ha olyan szuper villamosmérnök, akkor nem értem hogy mit keres a polgármesteri székben. Ismerek olyan villamosmérnököt nem egyet, akire egy átlagos villanyszerelő munkáját se merném rábízni, annyira nulla szakmailag. Ha valakinek papírja van valamiről, még nem biztos hogy ért is hozzá.

"Dobrev sajnos politikus, Márki-Zay meg egy ember, akinek a hócipője van tele a politikusokkal, aki egy normális, tisztességes, becsületes világban szeretne élni."

Ez nekem kissé fogalomzavarnak tűnik. Ha MZP egy országot szeretne eredményesen vezetni, akkor tetszik-nem tetszik politikusnak kell lennie! Másképpen, naiv civilként ez nem megy ám!

"Karácsony államférfivé vált"

Széchenyi, Churcill, Roosevelt államférfi volt. De hogy Karácsony? Nem is tudom...

Bubu64 írta...

Kedves KZS!
"A szabadság nem az, hogy bármit megtehetsz..."
Ez igaz,de mi a szükségszerű egy adott esetben? Ki dönti el, hogy mi a jó lépés? Az nagyon sokszor csak idővel derül ki, hogy helyes volt-e a lépés,vagy sem. Az is egy lépés, hogy becsületesen játszom-e a játékot, vagy a pragmatizmus (vagy amit annak gondolok) oltárán mindent feláldozok. Sok irodalmi mű született erről a témáról.

1970 írta...

Kedves Bubu64!

Én is rendkívül csalódott vagyok.

1970 írta...

Kedves KZs!

Mondd meg kérlek nekem - mivel én is mélyen elkötelezett baloldali ember vagyok -, miért van az, hogy egy baloldali ember mindig csak jobboldali, meg neolib jelöltek közül választhat? És még mosolyogva hajtsa végre a parancsot a szavazáson, nehogy a még rosszabb maradjon hatalmon.
Ezt már annyira eluntam anno Demszkynél, hogy el sem tudom mondani!

kekec írta...

KZs
okulásul (bár nincsenek illúzióim, hogy használ az esetedben) De azért büszke vagyok, hogy Oszkóval érthetek egyet:h
ttps://hirklikk.hu/kozelet/oszko-peter-az-ellenzeki-oldal-politikai-minosegere-nezve-kinos-hogy-marki-zay-ilyen-interjukat-adhat/387994/

Attila írta...

Üdv!

Kedves KZs!
Nem tudok szó nélkül elmenni írásaid mellett. Nem kellene a végzettségeket csatasorba állítani a politikusi vénával szemben. A kettő között semmi összefüggés nincs. A végzettség egy szakmai képzés, míg egy jó politikusnak nem feltétlen van rá szüksége. Hogy kinek az ősei mit nem vagy mit tettek az meg csak szélsőséges esetben nyom valamennyit a latban. Jó marketing fogás, hogy aki nem rá szavaz, az a fidesz szekerét tolja. Hát ezt végképp nem tudom elfogadni. Márki-Zay mögött nem állnak erős pártok, csak a végzettségének megfelelő marketing fogások. Akkor buktatják meg, amikor valamelyik erősebb párt jónak látja. Minden esetre sikerült rést ütnie az összefogás amúgy sem túl szilárd falán. Azt meg végképp nem értem mi bajod van, hogy milliárdos a családja!!! Mi kifogásod van ellene? Most akkor el kéne ítélni, hogy a vagyonukat nem áldozták be? Egyébként honnan tudod, hogy toltak-e pénzt a pártba, az előválasztásba Gyurcsányék vagy sem? Nagyurunk megpróbálta őket lenullázni, de nem jött össze, pedig minden vágya az volt. Annyit látok, hogy elfogult Gyurcsány ellenes vagy. Itt csak PuPu és saját magam tapasztalatára tudok hivatkozni: még senki nem tudott komoly konkrétumokat mondani Gyurcsányról. Én azt fogom támogatni, akitől Nagyurunk legjobban tart. Minél nagyobb a nyomás rajta, annál könnyebben követ el hibákat. Az pedig nem Márki-Zay.

Attila

Kapat írta...

Az emberi minőség, az erkölcsi kvalitás nem az iskolázottság függvénye. A szavahihetőség nem a diplomák számától, még csak nem is a nyelvtudás számszerűségétől függ. Szakmai teljesítményeket befolyásolhatnak, sőt követelményként is szerepelhetnek egyes munkakörökben, de ez sem törvényszerű.
Nekem nagyon nem tetszik az a szemlélet, hogy az adott szó megtartása a politikában nem követelmény, vagyis elhanyagolható. Az különösen visszás nekem, hogy a vetélytársak gyalázása pedig, a cél elérése érdekében megengedett.
MZP-nél gond nélkül! Ezen a téren végtelenül gátlástalan és hatásvadász. Éppen azokra az emberekre szeretne hatást gyakorolni, akik hiányos ismeretekkel rendelkeznek. Őket "egyszerű emberek" jelzővel illeti, kihasználva tájékozatlanságukat.
Ugyanakkor elvárja az ellenfele lojalitását, micsoda egyoldalúság ez?! Még a rágalmazástól sem riad vissza, vagyis finoman mondva, a tények elferdítésétől, torzításától.
Nincs egy embernek kétféle jelleme, még politikusként sem. A haszonelvűséget én egyszerűen jellemtelenségnek nevezem!

magyarmagyar írta...

2021. október 9. 7:42

A bejegyzés az én művem, nem szeretek névtelenségbe rejtőzni.

1970 írta...

Kedves Névtelen!

Mielőtt Churchillt az egekbe repítenénk, javaslok Neked egy hasznos olvasnivalót:

https://muon.hu/gorogorszagban-churchill-ott-folytatta-ahol-a-nacik-abbahagytak/

Valaki írta...

Az első fordulóban Dobrev Klárára szavaztam.
Mind az eszem, mind a szimpátia ezt súgta, s ezzel nagyjából nálam el is dőlt a választás, akárhány fordulót írnak is ki.
Gondoltam.

Egy dolog azonban nem hagy nyugodni: valóban nem vagyunk elegen ahhoz, hogy Orbánt leváltsuk.
Félek, hogy nem vagyunk elegen.

Azt hiszem, ahhoz, hogy megszabaduljunk ettől a mocskos, senkiházi gazemberekből álló gyülekezettől, olyan emberek szavazatára is szükség lehet, akik éppen azt a stílust pártolják, amit Márki-Zay képvisel.
A kemény ember típusát, az ellentmondást nem tűrőt, a lehengerlőt, az erőszakost, a tapintatlant.

Lehet ez nem szimpatikus, de lehet mégis célravezetőbb.
A Jobbik, az MSZP és az LMP nem áll Márki-Zay mögé.

Ha az összes elkötelezett szavazó elmegy, szavaz a körzetekben az ellenzéki jelöltekre (ott kell sok helyet nyerni, hiszen most csak 14 képviselő van a 106-ból!).
Megfelelő, hatpárti és szavazói kontroll kell, s akkor a miniszterelnök nem lehet önjáró.
S akkor Márki-Zay sem kap akkora mozgásteret, ha mégis ő nyer.

Ami elfogadhatatlan még mindig, hogy már osztják a funkciókat, mintha a pártokra, s a szavazókra csak a bejutásukig lenne szükség...
https://www.youtube.com/watch?v=glU-3zbYmgM

Névtelen írta...

Kedves 1970!

Az hogy valaki államférfi nem azt jelenti hogy az illető egy Grál lovag. Hibákat is követ el, mint minden ember. Rooseveltre is rá lehet húzni sok mindent, Széchenyi a bolondokházában halt meg stb. Nem a hibáiktól lettek koruk meghatározó személyiségei, államférfiak.

Bubu64 írta...

Kedves Kapat!
A haszonelvűséget magába foglaló írásoddal egyet értek, de az élet sajnos felül írja a mi véleményünket.

Attila írta...

Üdv!
Kedves 1970!
Churchillnél jobban egy államférfi sem gyűlölte úgy a kommunizmust, a kommunistákat mint Ő! Államférfiúi nagyságát bizonyítja, hogy HAZÁJA ÉRDEKÉBEN összefogott velük. Görögország ellen
(kommunista állam berendezkedés) kíméletlenül fellépett. Nem véletlen, hogy Magyarország sok görög migránst (!!!!!) fogadott be. Ez a fellépés is HAZÁJA ÉRDEKÉBEN történt. Nem örült volna, ha az orosz flotta ott sertepertélt volna a Földközi tenger keleti medencéjében, görög kikötő háttérrel.

Attila

1970 írta...

Kedves magyarmagyar(?)!

A szövegben leírtakat Te "hibának" neveznéd? Az ilyesmik töredékéért ma a Hágai Nemzetközi Bíróság elé citálnának vezetőket.
Széchenyi bolondokházában történt halálát még csak nem is hasonlítanám ehhez. Inkább Truman hirosimai és nagaszaki-i kalandjait mérném ahhoz.

1970 írta...

Kedves Attila!

Ebből is jól látszik, hogy a történelmet a győztesek írják. Gondolom Karadzic is hivatkozott arra, hogy "hazája érdekében" lépett fel úgy, ahogy. Mellesleg elképesztő cinizmus egyes emberek elpusztítása után bíróság elé citálni embereket, miközben más emberek ugyanolyan kíméletlen elpusztítását valamiféle "hazafias érdekre" hivatkozva simán megtapsolni. De hát ismerjük a "győztesek" logikáját!

Imperátor írta...

Pedig képes,sajnos.