OLDALAK

2016. július 8., péntek

EGY ORSZÁG - KÉT KORMÁNNYAL

Az egyik a Rendes, a másik a Mihály, párban talán szántani is lehet majd velük...
Legalábbis ebben reménykedhet Orbán, aki felettébb unja már a melót, amit nem is csodálunk.

Itt lop immár évtizedek óta, mint a gép, és még mindig napi ügyekkel kell bíbelődnie - ilyen a világon sincs.
És akkor még ott vannak a királyi birtok bajai, a folyvást lebukó jószágkormányzó, a még lopni is tehetségtelen beosztottak, a külvilág kiszámíthatatlansága, meg egyes, a piaci légy szemtelenségével kötekedő ellenzéki politikusok.
És Gyurcsány, aki nem hajlandó összeroskadni, ott főzi a madártejet Kötcsén és pikirt megjegyzéseket tesz, ahelyett, hogy örülne, hogy még él.
Hiába, a királyság se fenékig királyság.
Böskének se lehet a királynősködés egy folyamatos méznyalogatás Angliában, de hol van az egy balkáni vajdaságban frissen megalapított dinasztia gondjaihoz képest - a kanyarban sincs!
És még mindig csak egy gyerek áll sajátlábon, holott annyian vannak, mint a csicsikomok, a hercig herceg meg máris szalajt, habár a nyelvét még képes a szájában tárolni.
A trónörökösnő éppen dinasztikus kötelezettségeinek tesz eleget, gondterhelt apja alig várja már, hogy legalább a turisztikai ágazatot átvegye.
Egy gonddal kevesebb lenne, mert így maholnap a városnéző buszok üzemeltetői egymás elgázolásával lesznek elfoglalva a turisták furikázása helyett.



Ez az egész olyan, mint amikor a csőtörésre szorított tenyérrel várja az ember a vízvezetékszerelőt, ha elengedem, elönt az ár és akár bele is fulladhatok.
És az emberi irigység, a telhetetlenség, hogy mindegyik derékig kotorna a pénzesládikóban, ilyen bizonytalan időkben, amikor minden megtörténhet, meg mindennek az ellenkezője is.
Kiben lehet megbízni manapság?
Megmondom az őszintét: senkiben!

Nem elég, hogy az ember egyiknek-másiknak a derekáig ér, de még ambíciózusak is, a trónt nézegetik és közben csorog a nyáluk, elképzelik magukat királynak, némelyik már azt hiszi, hogy önálló akarata is van, hát ilyenkor az ember megvillantja uralkodói képességeit: Divide & Impera, ketté kell vágni őket.


És a gondos uralkodó kettészedi a kormányt, lesz két kabinet az eddigi egy helyett - tulajdonképpen két kormány lesz - egyedülállót alkotva ezzel és már megint utat mutatva Európának.
Autóból is van ilyen a falusi körhintákon, ez is szép, nosztalgikus terv, mint a gyermekkori álom beteljesítése, a kisvasút.
De ez azért zseniális lesz.
A két féllábú futni nem fog tudni,  lépni is csak akkor, ha mindketten az uralkodói vállra támaszkodnak.
Vargával tulajdonképpen nincs baj, de ez a Rendes... - ezt jobb lett volna természetben is kettévágni, de akkor ki dolgozik?
Még a végén neki kellene, az meg a mai viszonyok között már elképzelhetetlen, hiszen a labdarúgás éppen elég feladatot ad.
Legszívesebben le is adná a kormányzás felelősségét, de retteg, hogy elfogy a szotyola, talán kellene kis EU-s pénzzel kitömni az ágazatot.
És hát a pénzosztást is bizalmi ember - de nem is ember, asszony - kezébe kell adni, aki már bizonyított Matolcsy mellett.
Emellett kell építeni egy szuperluxus sportcsarnokot is a szülőfalumnak a libalegelőn, "Felcsút az én Párizsom !" jeligére...
És, hát persze az országot is saját képére és hasonlatosságára kell formálni, de sikerülni fog!

A mű lassan épül, de Makovecz szelleme szorgalmasan kisért éjjelente.
Az országnak az ő stílusában kell felépülnie, a mester egyik alkotása éppen most nyert nemzetközi elismerést, mint a világ egyik legijesztőbb épülete - az újságírók Drakula nyári rezidenciájának nevezték.
Pedig szép épület, még punci is van a tornyán.



Egyre abszurdabb ez a világ, egyre félelmetesebb is, Drakula szorgalmasan szívja a vérünket.
A zombikat ez nem izgatja, a többieknek meg a Ligetben törik el a kezét, de lesz ez még rosszabb is.
Mikor majd a szűzlányokat rendeli meg reggelire,.



Na, akkor azért majd reménykedhetünk, csak szomjanpusztul...


:O)))

16 megjegyzés:

  1. Ezt a szörnyszülött épületet hol lőtted?

    VálaszTörlés
  2. Annyira bizarr az egész....lassan azt csodálom, hogy még szóba is hozzuk. Ezáltal értelmet adunk neki, már ha még önmagunkat normálisnak gondoljuk. Dacára annak, ezzel a kompániával együtt élünk huzamos ideje. Azért ez kezd nekem gyanús lenni.....

    VálaszTörlés
  3. Az Eiffel torony másának indúlt. Ez lett belőle !

    VálaszTörlés
  4. Ez a paksi Makovecz-templom...

    VálaszTörlés
  5. Nem hülyeség: megfuttatja a két jelöltet a miniszterelnöki posztért, hogy amikor 2017 -ben Áder után átveszi az elnöki posztot, kiderüljön: melyik a jobb, a Hasznosabb, vagy a Használhatóbb?

    VálaszTörlés
  6. 'A zombikat ez nem izgatja, a többieknek meg a Ligetben törik el a kezét, de lesz ez még rosszabb is.'

    Ez a Gulyás, ha róla van szó egyáltalán, szerintem hivatásos bajkeverő.

    http://index.hu/belfold/2014/07/12/megvertek_a_kretakoros_gulyas_martont_a_dk-tuntetesen/

    Nem lehet véletlen, hogy a jóérzésű, kulturált dékás entellektüelek is radikálisnak tűnő véleményt fogalmaztak meg vele szemben.

    VálaszTörlés
  7. En azt almodtam, hogy ez az "atszervezes" a masodik boritek katagoriajaba tartozik.
    Remelem, megerem meg a harmadik boritek szuleteset is...

    VálaszTörlés
  8. Nagyon sok ilyen "bajkeverő" kellene ennek az országnak, mint Gulyás Márton!
    Ha ő nincs, aki az élére állt annak, hogy felrázza a népet, micsoda újabb orbitális ki....ás készül, most fizetnénk a netadót! :-((

    VálaszTörlés
  9. Csak azért kár, hogy mire itt bezár ez a földi bazár, mi már a felhők fölött leszünk .
    Föl nem tudom fogni,hogy ennek nem lehet elejét venni, jogszerűen.
    Itt a hatalom megosztása helyett a hatalom megszorzása folyik,mintha a 11.-es rúgáshoz a tartalék csapat is felvonulna a pályára.

    Itt a baloldalnak esélye sem lesz még a köszöbig sem érnek fel, nemhogy a jelölőlistáig.

    Ez olyan mentális deficitet feltételez a baloldaltól,amilyenre fehér ember álmában sem gondol.
    A tények kemény dolgok.
    A lópiacon kellene többet tartózkodni,hogy minden hájjal megkent alkuszként befutó menedzsere lehessen valaki a baloldali pártoknak, mert itt csak lóugrásban lehet követni az eseményeket.

    Ja,és a nagyoktól kell ellesni a metódust,nem azt kell figyelni mit mond, hanem azt amit csinál.
    Azonos időben. Nagyon strapás idők jönnek, nem kedvez a lassan gondolkodóknak.

    VálaszTörlés
  10. Kedves Erzsébet, remélem, nem atomfelhő formájában gondolod ezt a felhők fölé kerülő állapotot! :-)

    A lassan gondolkodóknál is hátrányosabb az egyáltalán nem gondolkodók népes kategóriája. Márpedig elképesztő, mennyien vannak. Jószerivel semmi nem érdekli őket a maguk mikrovilágán túl. Amíg oda be nem ér a generális raki, azaz van mit enniük, ki tudják fizetni a számláikat, elvannak, mint a befőtt. Nem hajlandók tudomást venni semmiről, ami körülöttük, sőt pláne a világban zajlik. Na, velük bármit is kezdeni, az a művészet! :-((
    Az ebből a típusból való személyes ismerőseimmel próbálkozom ugyan, de úgy ráznak le, mint kutya a vizet a bundájáról! Meg se kísérlik nemhogy elfogadni, de felfogni sem, miről beszélek. Nem is értik, mit akarok tőlük.
    Erre szoktam mondani, hogy ezért tart itt ez az ország.
    Lehet egy politikus maga a vátesz, az ilyeneket el nem éri, meg nem érinti, ha a lelkét teszi is ki, nem hajlandók tudomást se venni senkiről és semmiről.

    VálaszTörlés
  11. Nem akarok a bölcs színében tetszelegni, de azt hiszem a gyermekkorig kell visszamenni.
    A kisiskoláskorig, a közösségi érzés kialakításáig.
    Jó példa, ami még ma is létezik, az úttörő vasutasok fegyelmezett csapata.
    Vissza kell hozni az Úttörőmozgalmat,ha nagykalaposak az úttörők, kit érdekel.
    A lényeg az okos egymásra figyelő természetet környezetet óvó védő fiatalok nevelése,a közösségi érzés fejlesztése lenne a cél.

    VálaszTörlés
  12. Kedves hello!
    Kedves Erzsébet!
    Véleményetekkel mélységesen egyetértek. Egyetlen hiányosságot viszont megemlítenék. A ma tapasztalható latens deficit igazi okáról keveset olvastam, azonban egyetértek a közőzősségi életre nevelés fontosságával.
    A fő probléma ettől függetlenül nem ennek a hiányosságaiban keresendő, hanem abban, hogy az általam is igen tisztelt akkori MSZP-s pártelnök-miniszterelnök az 1994-ben minimálisra zsugorodott ellenzéknek - demokratikus hevülettől vagy zavarában - engedményeket tett.
    Ekkor kezdődött el a Fidesz szárnyalása, pedig '94-ben még a parlamentbe jutása is kérdéses volt.
    A Fidesz ellenségkeresésből, gátlástalanságból már akkor is kimagaslót alkotott, a többit meg már tudjuk...

    VálaszTörlés
  13. magyarországon ma nem
    .
    DECIFIT
    .
    van, hanem
    .
    GECIFIT!
    .
    s sajnos ez a
    .
    GECI FIT!
    .
    azaz
    .
    MÉG NEM DÖG
    .
    PEDIG DÖGŐHETNE MÁÁÁ, NEM?
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok

    VálaszTörlés
  14. Miért PuPu, szerinted már nincsenek szűz lányok?
    Hello! Sok mindennel és mindekivel értek itt egyet. De Gulyás Márton szerintem is egy bajkeverő, feltűnési viszketegségben szenvedő fiatalember. Megnéztem a minap egy "Slejm"-et?ot? Ahogy artikulált, ahogy gesztikulált, annyira mesterséges volt, annyira semmit nem mondott, kivéve azt, hogy akár a jobb oldalon akár a bal oldalon, akár fent, akár lent, mindenütt csak balfékek irányítják, vagy akarják irányítani az országot... A tutit ő tudja, csak sajnos olyan, mint az Oszkár: tudja, de nem mondja...

    VálaszTörlés
  15. Kedves Ildikó!
    PuPu bizonyára a fiatal felnőtt korú lányokra gondolt.
    Szerintem 10 éves koráig minden lány érintetlen, aztán 10-14 éves kor között az érintetlenek száma exponenciálisan csökken.
    14 éves kor után számuk már elenyészően kevés. Persze - mint mindenben - itt is lehetnek-vannak kivételek de mint tudjuk, hogy a kivétel az erősíti a szabályt...
    A jelenség okait hosszan lehetne taglalni. Az okok keresése közben azonban kerülni kell a "bezzeg, ami időnkben..."kezdetű mondatokat.
    Ma már régen nem azokat az időket éljük.

    VálaszTörlés
  16. Kedves Ildikó!

    Most j9ttem rá,, hogy összekevertem a két Gulyást: Gulyás Balázs volt, aki a netadós ellenállás és tüntetés élére állt. Őt hallottam többször, élőben is, 2014-ben a József Nádor téren, Olgánál is, ő az, akiről nagyon pozitív a véleményem.

    VálaszTörlés