2014. január 11., szombat

FOHÁSZ

Uram, te ki oly bölcs vagy és oly nagylelkű, essen meg a szíved rajtunk, magyarokon, kiket oly régóta büntetsz általunk már elfeledett, vagy nem feledett, de eltagadott bűneinkért, hibáinkért, tévedéseinkért.

 Lásd be Uram, valamit azért te is elqrhattál a teremtés során - nem kicsit, nagyon.
Mikor az észt osztottad a Föld népeinek, talán amit adtál, az már lejárt szavatosságú volt, esetleg avas, de, hogy bármilyen is volt, abból is keveset adtál a magyarnak, az már biztos.

Az sem volt tőled szép, hogy teremtettél egy magyar népet, de mindjárt kuruc meg labanc, népies és urbánus lett belőle, adtál nekik egy Magyarországot, de mindjárt Hunnia és Pannónia lett belőle, adtál nekünk büszkeséget és öntudatot, de bővebben mérted a beképzeltséget és kivagyiságot.
Most pedig büntetsz azért, mert soha nem tudjuk megbecsülni magunkat jódolgunkban, büntetsz egymás elleni örök harcunkért, örök békétlenségünkért, nagy löttyös indulatainkért, mocskos természetünkért.

Te, aki mindent tudsz, mindent látsz és belelátsz a lelkekbe is, pontosan tudhatod azt is, hogy ez a nép öngyilkosságra hajlamos.
Tudod azt is, hogy ezen a projekten dolgozik immár egy évezrede, és most ott áll a siker küszöbén.
Tudom, te dobtál nekünk mentőövet, mikor hagytad, hogy felvegyenek bennünket az Unióba azok, akik nem tanultak az Oszmán és a Habsburg Birodalom, a Reich és a Nagy Szovjetunió gyászos példájából, akik nem töprengtek el a Központi Hatalmak, a Tengelyhatalmak vagy a Varsói Szerződés bánatos sorsán, hiszen te voltál az, aki elvette a tisztánlátásukat.
Így adódhatott, hogy úgy jártak, mint a paraszt, aki nyestet akart nevelni a libaólban, de mire körülnézett, már csak kitépett véres tollakat és néhány áldozatot látott.
Nem gondolta volna, mert a nyest kicsi állat, de felettébb agresszív és kártékony, és sajnos, mire erre rájött, a libái már az örök tarlón csipegették az elhullott gabonaszemet.

Nem merem én kétségbevonni, hogy jogosan teszed, ha önsorsrontásunk láttán megrántod a vállad, magad elé mormolod, hogy gótok, gepidák, alánok, no,sag schon - magyarok, és legyintesz egyet, hiszen tulajdonképpen igazad van.
Népek jöttek-mentek, ki a fenének is hiányozna ez az amúgy is a nyugati kultúrnépek üllőjén a szláv kalapács ütőtávján belül tehénkedő ostoba nép, a gatyából kilógó csupasz seggével párosult fene nagy önérzetével?
Tudom, ezer éve nem volt egyetlen épkézláb döntésünk sem, mindig magunk alatt vágtuk a fát, de most mégis…

Most mégis azért esedezem Uram, hogy adj még egy esélyt nekünk, legyél hozzánk kegyes.
Tudod, a Gonosz nagy röhögések közepette a nyakunkba cseszett egy kleptomán pojácát focilabdával a hóna alatt - fertelmes egy alak, akitől szó szerint minden kitelik.
El kellene hajtanunk, mert ha nem tesszük, napjaink meg vannak számlálva, már így is felsejlik a Parlament falán a felirat: Mene, mene tekel, ufarszin! – de akik bent ülnek, azok Mammon hívei, és el vannak foglalva a vagyongyűjtéssel – nem veszik észre.

Aki pedig meg van áldva közülük a tisztánlátás adományával, az hajlamos rossz kompromisszumok kötésére, olyan embereket ajándékoz meg bizalmával, akik erre méltatlanok, mivel felettébb jóhiszemű.
Vannak neki más hibái is persze, hiszen tökéletes csak Te vagy, Uram!
Például reggelente a szükségesnél kissé hosszabban nézegeti római metszésű arcélét a patak vízében, a hallása is kicsit rossz, mert az átlagember szava néha nem ér fel hozzá, néha csalhatatlannak hiszi magát, néha egymaga akarja megteremteni a világot, emellett kicsit sznob is, de érdemei számosak és hibái eltörpülnek ezek mellett!

Talán ez a nagyorrú, ő az, aki a kis pocakos labdazsonglőrt el tudja hessegetni a hatalom közeléből, megmentve ezzel országát, melyet a Nemzeti Süsü már telerondított stadionokkal, most pedig különféle emlékművek telepítésével akarna emléket állítani - saját magának.
Ha elveszed a tisztánlátását és megengeded, hogy megbízzon azokban, akikben nem lehet, vagy rossz kompromisszumok kötését teszed számára lehetővé, akkor errefelé cudar világ lesz, és a félbolond focibuzi kiterel bennünket az Unióból, ez pedig végzetes lehet erre az országra nézve.

Te intézted úgy Uram, hogy a nagy hal egye meg a kishalat, mi pedig icike-picike snecik vagyunk a népek tengerében, de mi is élni szeretnénk, mégha ennek ellentmond is, hogy átlag ötven-hatvanévente felkötjük magunkat a padlás keresztgerendájára.
Nem mondhatod, hogy nem vagyunk türelmes nép.
Most is türelmesek vagyunk, pedig már megint olyan szegények méltatlan szolgáid, mint a templomi segédegér, de azért tűrünk, mint a birkák.
De te nem vagy magyar, csak a Magyarok Istene, az pedig kicsivel talán még annál is több, mintha székely vagy csángó lennél, neked nem kellene tűrnöd birkamódra, hogy bedumálják az embereknek, hogy a Paradicsomban Éva nem a Tudás Almáját, hanem a Tudás Narancsát szakajtotta le a fáról.
Esedezünk, segíts nekünk!

Végül Uram, áldozatul kegyességedért felajánlom Neked Simicska Lajos vagyonát, inkluzíve a Vezér javait is, Selmeczi Gabika ártatlanságát és Matolcsy bankelnök eszét, - ez utóbbinak az a nagy előnye, hogy már szállítani sem kell, hiszen már régen elvetted!

Kérlek, hallgasd meg könyörgésünk, aztán dönts belátásod szerint, lesz, ami lesz!
Ámen.

:O))))

57 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Pupu!

ISTEN kegyelmes és jó a humora. BÍZZ.

Unknown írta...

Ez a bejegyzésed, Pupu, maga a csúcs! Ma éppen ennek az imának jött el az ideje. Ettől talán ez a nép is felébred és ha cak minden második ember elmondja egyszer legalább, az Úr meghallja még idejében.

ez a reggeli humor jól esett, remélem mások is így gondolkodnak és főleg így cselekszenek, ha majd eljő a nagy nap, amikor oda kell állni az urnához. Ez a Fohász sokat segíthet. Ha nemis az Úrnak, de elcseszett népánek, aki ezer éve nem tudott egy jó döntést hozni saját sorsa felől.

"Ember küzdj és bízva bízzál"! - és az Isten is megsegít!

Geza írta...

Haat itt mar valoban csak az ima segithet. En mondjuk ebben nem vagyok valami jo, de ez a blog kedvet csinalt hozza. Ugyanakkor az igazan jo imahoz valamifeele hit is kell, ha mas nem, akkor az abban valo hit, hogy az ima targya meghallja az imat. A jelenlegi helyzetben itt lehet a legnagyobb problema ... Innen alulrol ugy latszik, hogy az illeto sem a keserves imainkat sem pedig az e-mail-jeinket/blogjainkat nem hallgatja meg, sot talan meg kozvetlen munkatarsaival sem egyeztet egy ilyen fontos lepesben. Nehez lesz ezek utan a hivek teljes odaadasat es lelkesedeset kerni az ahitott ugy sikerre vitele erdekeben. Az elvek feladasa es titkos targyalasokban valo reszvetel megrengetheti a hivoket es a nemhivoket meg plane a mas istenbe hivoket meg nem fogja odavonzani.

Dózsanépe írta...

Ha javasolhatnám, ne várjunk az "Úr" megsegítésére.

Ottilia Marton írta...

"Ha elveszed a tisztánlátását és megengeded, hogy megbízzon azokban, akikben nem lehet, vagy rossz kompromisszumok kötését teszed számára lehetővé, akkor errefelé cudar világ lesz, és a félbolond focibuzi kiterel bennünket az Unióból, ez pedig végzetes lehet erre az országra nézve." Ettől félek én is! Mert a megemésztéshez való idő bizony kevés!
Túl sok a már meglévő bizalmatlanság és buta elhangzott szó.
Lesz-e idő felülírni azokat??!

Névtelen írta...

Segíts magadon, mert az isten sem segít meg.

krezirezi írta...

PuPu Mester, hát hallgattassék meg a mi imánk, nyesttelenedjék meg a mi gazdaságunk most és mindörökké, adassék meg nekünk a türelem áldása, míg kisül Lendvai Ildikó palacsintája az új szakácsokkal felállt konyhában. Tény, hogy a nagy gasztrobűvész a nagyorrú köztük, nem bánnám hát, ha különleges fűszereit, kuriózum ötleteit alkalmaznák a közös szakácskönyvben. Addig ima, fohász, beszélgetések. Kell a remény és a józan ész megőrzéséhez.

hello írta...

Ha rajtunk már tényleg csak az ilyen ima lenne hivatva segíteni, akkor, ismerve a szociális temetés követelményeit, tán kezdjük el előre kiásni a sírgödrünket, nehogy a végén ráadásul temetetlen holtak legyenek belőlünk...

MoonRiver írta...

....és ne felejtsük ki imáinkból azokat sem, akiket mi magyarok adtunk a világnak, okosakat, nevettetőket, mindenféle népeket, bizonyítván azt, hogy a magyar, mielőtt cirka 60 évenként felkötné magát, még rittyent egy egy remekbe szabott szösszenetet sajátságos világnézetéről, nem mindennapi öniróniával és tisztánlátásával. (Egyébként pedig: ámen.)

Promenad írta...


És ha meghallgattad hő imánkat ó Uram,fiat voluntas tua !

vadvirág írta...

Szuper írás!Mint mindig.

morzsi írta...

Kedves Pupu!
Nem értek Veled egyet. Tudom, ironikusan írtad, hogy imádkoznunk kell.
Pedig nem! Dolgozni kell! Ami ugyan távol áll a mi népünktől, de meg kell próbálni. Azt ugyan, hogy a Miúrunk majd segít, többször megpróbáltuk, de nem jött be. (lásd Mohács, 1848, első majd második világháború, etc, etc)

Végig kéne gondolni és tenni valamit azért, hogy ez a söpredék eltűnjön a hatalom közeléből is.
Ha én az ellenzék egyik vezetője lennék, megfontolnám, hogy ellenzéki választási győzelem esetén alapítsak egy Magyar Dohánybolt Vállalatot, csak úgy, karikába zárt 18-as szám nélkül, és a 970,.Ft-os cigarettát újra 800-ért árulnám. Aztán a Nemzeti Dohánybolt Zrt törje a fejét. - A mai drága cigin úgy is csak a sógor, koma meg a Dodi tezsvér keresett igazán és nem az állam.
Aztán elkezdeném szép lassan törleszteni a magán nyugdíjak ellopott pénzét, olyan ütemben, ahogy azt sikerül visszaperelnem a Közgéptől, meg a többi drágaságtól.
Aztán elkezdeném évente 2%-al csökkenteni az általános forgalmi adót.
Legfőképpen biztosítanám a hajléktalanokat arról, hogy mert nyomorultak, azért nem fognak börtönbe kerülni. - Szépen sorban ki kell takarítani négy év mocskát. Ezt csak Mi tudjuk elvégezni, mert ki hallott arról, hogy a jóisten sz..t takarít?
Szóval ahogy az olaszok mondják: cosa nostra, a Mi ügyünk.
Tisztelettel: - morzsi -

moose írta...

PuPu ismét fényes önmagát hozta!
Telitalálat a mai blogja is!

Olvasom Lendvai Ildikó "Palacsintás" hasonlatát a Nol-on.

Finoman orientálná az olvasót, hogy lám még Bakács is szavazna Mesterházyra, ha ezen múlna a "világ dicsősége" (márminthogy nyerjen a demokratikus oldal).

Ezennel én mint választó, világossá teszem ismét:
(gondolom nemvagyok ezzel egyedül…)

- nincs több orrbefogás
- nincs több kisebbik rossz választás!

Miért is nincs?… mert nem alkuszom meg többé!

Miért is nem alkuszom meg?
Mert a feladatra kell alkalmas embert választani!

- Hülye lennék megalkudni, amikor ezer alkalmasabb jelöltet tudnék választani, akár az utcán járók között "vakon" tapogatózva is!
(már megint ez a tipi-tapi….:)) )

Mert lesz@rom,hogy ki sértődik meg és ki nem,
főleg lesz@rom, hogy Mesterházy megsértődik-e, hogy szembesítik azzal, hogy alkalmatlan miniszterelnök jelölt!

Miért sz@rom le, hogy MA megsértődik-e?

Mert feltételezem, hogy FELNŐTT, nem ÓRIÁSCSECSEMŐ, … viselje el, hogy a választók többsége alkalmatlannak tartja és nem akarja a kormányzást a kezébe adni,… én sem akarom,… (kiválasztásban jó vagyok, szerényen),…

Azonnal lépjen hátra!

Engedje végre élre, aki képes összefogni a demokratikus oldalt.

Ő lejáratta magát,…hozza meg önként ezt a döntést, legyen felnőtt, vállalja felnőttként az eddigi sunyiságokért a személyes felelősséget! Ez az ára az alkalmatlanságának!
Ilyen egyszerű!

GyF, hallod amit mondok?
Vége MA buksifej-simogatásának!

Szenvedjen az MSZP az ő alkalmatlanságától, bánom is én,… de húzzon a bánatba az akarnokságával,…engedje már az Országot fellélegezni!

Világosan fogalmaztam!?!
Remélem!

1ügyű írta...

Ámen!

Amúgy meg...

http://www.youtube.com/watch?v=4rtrqydCmDY

charly írta...

Húúú vazze! Ez hatalmas!!
Megkérem a plébános haverom, hogy szője be a holnapi prédikációjába:))

kekec írta...

Pupu, egy nagy ÁMEN! (és kösz)
De talán halvány remény, hogy Luci Feri Attist "listavezetőnek" tartja alkalmasnak, és MEDGYESSY sem szerepelt a listán!
De legalább a saját tábora kedvéért gyorsan be kellene jelenteni a közös minielnök-jelöltet!
Tétényi mellett az szól, hogy képes volt még a kdnp-t is átállítani az oldalára Esztergomban, harcosan fidesz-ellenes, viszont jobboldali.
Azaz meg tudná szólítani a mérsékelt jobbközepet is.

pleinair írta...

Szegény Nagyorrú! Most vért izzad értünk, az országét, hogy leküzdje tárgyalófelei önzését, emberi hitványságát, ostobaságát.
Szorítsunk neki, önmagunkért, hogy ereje megsokszorozódjon, diplomáciai érzéke körmönfonttá, ügyessé tegye, hogy győzelemre vihesse a tisztességet, és ezzel megmenthesse az országot a pusztulástól.

Belák Andrea írta...

Hát, Pupu, nem igazán tiszteled azt, akitől segítséget vársz!
Pedig jól látod: rajtunk már tényleg csak az Isten segíthet!

Névtelen írta...

Miért várjuk, hogy más elfogadja a mi jelöltünket, mikor mi is csak azt szajkózzuk, hogy kivel nem.

1ügyű írta...

Kekec, én is úgy látom, hogy Tétényi ha vesz egy mély lélegzetet, akkor a Fidesz megfulladna, mivel sok jobboldali X-elne az összefogásra. Persze csak ha a széleskörű lesz és Fodor visszavesz a mellényéből...

Erzsébet írta...

...azért Tétényi Éva (gondolati)"jelölése " előtt érdemes lenne a konkrét eredményeit összegyűjteni (nem azokat, amelyeknek felsorolása előtt , bevezetőként azt szokta volt mondani , hogy én mindent megpróbáltam, de... , aztán azt kivetíteni az országra, és azután még mindig van idő más jelöltet találni...

Névtelen írta...

„hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni.”

„soha egyetlenegy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek meg, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, ami eddig volt. Mert minden más sérti valakinek az érdekét. Ahhoz másik madám kell.”

„Az nem reform, hogy a többiek változzanak meg. Az nem reform, hogy egyébként kiállunk és mondjuk a népnek a mantrát. Az a reform, hogy hajlandóak vagyunk mi is egy sor ponton átértékelni mindazt, amit eddig gondoltunk és tettünk.”

„Mi azért nem merünk hozzányúlni egy sor nyilvánvaló társadalmi hazugsághoz, mert félünk a ránk ható politikai következményektől.”

„De nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan kurva jól meg lehet élni. Mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni. Hanem azért, mert meg akarjuk ezeket oldani.”

2002-ben a FIDESZ és az MSZP betarthatatlan ígéretekkel kampányolva versengtek.

Minden oldalon megvannak a rendszerváltás óta azok az érdekcsoportok, akik a politikának haszonélvezői. Különféle mutyik által jelentős pénzeket nyúlnak le a közösből és az uniós támogatásokból.

A 2002-ig az Orbán kormány a Bokros csomag eredményeit élte föl, de a 2010 es választási győzelmük után elrabolt 3000 milliárdnyi magánnyugdíj megtakarítás sem lettek volna Bokrosék nélkül, amit ráadásul a lehető legrosszabb árfolyamon vásároltattak vissza.
(és ami néhány év múlva nagyon fog hiányozni)

Az öszödi beszéd szövegének mondandóját a botrány okozásának érdekében elferdítették.
A beszédben épp arról van szó, hogy az elmúlt időszak mutyizásának vége.
„Nem akarom tovább csinálni.” Ez nem tetszet a saját seftelő képviselő uraknak és az ellenzéki seftelő képviselő uraknak sem. Ezért ment neki a FIDESZ szemből erőszakosan garázda tüntetéseket szervezve a saját oldal meg orvul hátba szúrva azáltal, hogy nem ált a tisztességes szándék mögé.
Ennek eredménye a mostani törvényesített szabadrablás a hűbéreseknek.

Ideje lenne már újra, vagy végre elolvasni ezt a beszédet minden politikusnak és főleg szavazónak, mert elég tiszta egyenes beszéd. Aztán el lehet dönteni, hogy kinek kivel érdemes együtt működni és hova érdemes tenni az X-et. Mire kell, meglesznek a demokratikus oldalt képviselő személyek is.

Szerintem.

moose írta...

Kedves Névtelen, (17.22-kor)

nem várjuk,… egyszerűen csak a miniszterelnöki feladatra alkamas jelöltet várunk el az összefogóktól.

Kérlek olvasd el Bokros facebook oldalán a MoMa javaslatát, amely lényege, hogy a TELJES demokratikus oldalnak kell megegyezni egy választói minimum célban,… nem ismétlem, annyiszor leírtuk-leírták már, … úgy tűnik a választók, kommentelők reakcióiból, hogy ezt egy fegyelmezett szakértői kormányra rábíznák, amely képes megvalósítani.

Ahhoz, hogy ez hiteles lehessen, vissza kell vonulnia Mesterházynak is egy sorral hátrább.

Saját maga miatt, ill.pártja miatt is, mert egyben DEMONSTRÁLNIA kell azt is az MSZP-nek, hogy egyenrangú felek közös megállapodására kérnek felhatalmazást a választóktól.

Ez egyben biztosítékot jelent arra is, hogy nem ismétlődnek meg a korábbi korrupciógyanús ilyen-olyan pártfinanszirozási és magánügyletek. A parlamenti képviselők (pártok)pedig valóban ellenőrizni tudják a kormányt.

Ezt kellene mindenkinek világosan elmagyarázni,megértetni, mellé állni és következetesen, fegyelmezetten végigvinni.

Nem is értem, hogy mit nem értenek,… miért nincs már minden újság tele a hírrel, hogy végre ebben a választási minimumban megállapodtak!

Nem hárman, (MSZP-DK-E14), minden hangját hallató és a közös elveket elfogadó demokratikus erő.

Aki önszántából kívül marad, az vállalja, hogy lemarad,..ennyi.

Egyenrangú partnerek egyenrangú megállapodása győzi meg a választót, … csak ez vezethet a tényleges békés, korrekt megvalósításhoz.

Aki itt értetlenkedik,érzékenykedik, az nyugodtan térjen haza,… önként vállalta, önként adja fel,…béke vele! Szerintem.

De,…
- azt minden politikusnak látnia kell, hogy az, amit vállalt, nem üveggolyó,… meguntam, eldobom, elajándékozom!
- élő, érző emberek vannak minden egyes figuratologatásuk mögött, (gyerekek és felnőttek)
- ezt mindig tartsák szemelőtt, akikért személyes felelősséget vállaltak, amikor ebbe belefogtak.

Ugyan mondják már meg, hogy hány embernek kell még meghalni a kétségbeejtő helyzete miatt?

Ugyan tudja-e valaki, hogy hány ember,- gyerek és felnőtt- halt már éhen, vagy megverve, megveretve emiatt az áldatlan, méltatlan, lelketlen kormányzati (sajnos a gyáva ellenzéki) hozzáállás miatt?

Ugyan érzik-e a tisztelt képviselők és politikacsinálók, hogy ezek mellett eltörpül az a kérdés, hogy nehogy megsértődjön valaki inkább engedjünk neki…

… hát ezért mondtam a korábbi kommentemben, hogy lesz@rom MA és minden hatalmaskodó szoc'problémáját,...

Térjenek már észre!

Zsuzsanna írta...

na ilyenekért szeretlek kedves Pupu. De nagyon.

Dr. Loncsosné dr. Csimbókos Izabella írta...

Zsuzsanna 20:04
Az a baj, hogy a Bloggazda soha nem reagál a szívhez szóló üzenetekre, pedig lehet, hogy az egyszerűbb lenne számára, mint egy fohász ima megalkotása, nekünk meg bensőségesebb és hitelesebb :-)))

PuPu írta...

Nagyságos Asszonyom!
Tájékoztatom, hogy minden ellenkező híreszteléssel szemben nem kívánok bensőségesebb lenni, a hitelességem pedigmegfelel a legkényesebb ízlésnek is.
Az elv, melynek alapján műkködök az, hogy az adott témát megírom, az olvasó esetleg hozzáfűzi a maga gondolatait, én elolvasom gondosan, majd azok tartalma beépül a személyiségembe és megjelenik valamelyik következő posztomban.
Ez segít elkerülni a parttalaan vitákat, hiszen a blog nem vitafórum, az egy más műfaj.
Megértő egyetértését kérem...
:)

Dr. Loncsosné dr. Csimbókos Izabella írta...

Kedves Pupu!
Akkor valamelyik következő posztodban számíthatunk arra a témára, hogy a szeretetnek a személyiségedbe történő beépülése miképpen mélyült el - például Zsuzsanna mai 21:04 perckor írt nyilvános "Fohász" blogod reflexiója kapcsán?
A szeretetről nem érdemes vitatkozni, ez igaz, hiszen az mindenkinek szubjektív életélménye, nekem csak az érzelmi visszajelzésed hiányzik...
Gondolom Zsuzsannának is jól esne :-)
Köszönöm az eligazító és gyors választ!

PuPu írta...

Zsuzsánna nem várt választ a kommentjére, ő tudja, amit Ön, kedves Nagyságos Asszonyom nem tud: a blog nem az enyelgés helye.
Ő írt felettébb elismerő szavakat, én elolvastam, rendkívül jól esett, megerősített abban, hogy helyes úton járok, ennek megfelelően nem hajítom sutba a klaviatúrát, hanem püfölöm szorgalmasan, ha van olyan mondanivalóm, mely igényt tarthat közérdeklődésre.
A blog kicsit sajtóműfaj is, mégha a nyomtatott formátumot nélkülözni is kénytelen, és nem hiszem, hogy Kunszabó Zoltán például azzal töltené napjait, hogy nevelőszándékú, de eltévedt olvasóját az Új Emberben a helyes irányba navigálja.
A helyes munkamegosztás: blogger ír, olvasó olvas és kommentál, aztán mindenki örül és tapsol, mert profitált a dologból.
Gondolom...
Amúgy azt is, hogy a kommenteknek a poszt tárgyához kellene kapcsolódniuk, az meg a címből derül ki, hogy hadd segítsek hangyányit!
:)

Dr. Loncsosné dr. Csimbókos Izabella írta...

Enyelgésre szerintem nincs igény. Azt hittem a kommentelőnek lehetnek felvetései, ötletei, javaslatai - bármivel kapcsolatban.
Köszönöm, hogy még nem zártál ki!

Névtelen írta...

Amennyiben MA lesz a jelölt, akkor inkább maradjon meg OV, vagy mindenképpen le akarjuk váltani?????

PuPu írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
PuPu írta...

Mindenképpen le akarjuk váltani.
Orbán ugyanis az elmúlt fél évszázad legkártékonyabb politikusa.
Buta politikus sok van, harácsoló természetű sem kevesebb, de olyan, aki magát az államot tette volna egy laza mozdulattal zsebre, olyan csak egy van: Orbán.
Amit itt láttok, az maga a maffia, a szetvezett bűnözés és az államhatalom összefonódása.
Meg kell szüntetni ezt a helyzetet.

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Ámen !

ÓÜdv sphagin

Névtelen írta...

Akkor "ÁTMENETILEG" miért nem jó MA.
Tudom, neki is OV-s hajlamai vannak, de utólag ő is leváltható, mivel nem egy Putyin.

hello írta...

Kedves ma reggeli 8:55-ös Névtelen!

Ahogy a híreket hallgatom, amit tudunk, hogy az MSZP joga megnevezni a minelnök-jelöltet.
Az meg, ha jól tudom, testületi döntésük eredménye lesz.
Már "csak" az a kérdés, mennyit érzékelnek, fognak fel és fogadnak el azokból az elég sokfelé olvasható és hallható véleményekből, hogy M.A. nem lenne valódi ellenfele O.V.-nak.

Az imént a hírekben az hangzott el, hogy M.A. büszke, hogy ennyi "útkeresés után" új fordulatot vett az összefogás.
Még az sem tudható, hogy a DK-n kívül bővült-e a kör.
GY.F. a türelmünket kérte.
Hát akkor nosza, várjuk ki a végét.

PuPu írta...

Jó.
De nem a legjobb.
:O)))

pleinair írta...

Nem tudom, miért van dejá vu érzésem. Mesterházi miniszterelnök jelöléséhez való eszement ragaszkodás Szili köztársasági elnökké jelölését idézi.
A józan észt elborító akarnokságtól nem látja az MSzP vezetősége, hogy Mesterházy személye többet visz, mint hoz.
Jobb esetben legalább annyit taszít, mint vonz. Az utóbbi időben csak MA alkalmatlanságáról szóló véleményeket hallok, és olvasok.
Ez a párt megint saját, és az ellenzék kudarcának árkát ássa merev elszántsággal.

útkaparó írta...

Az ima biztosan jó, de olyan kevés itt, mint a lottó ötösért imádkozó esetén, akit sokadik eredménytelen imája után az Úr dörgedelmesen szólított fel arra, hogy talán venne már végre egy szelvényt, hogy Neki esélye legyen segíteni.
Segíts magadon, Isten is megsegít!
Ezt nem kellene elfelejteni.
Ne csak mindíg mástól, (cumbájspíl az EU-tól, vagy magától a Fennvalótól) várjuk -régi jó szokásunk szerint- a megváltó segítséget.

útkaparó írta...

Az ima biztosan jó, de olyan kevés itt, mint a lottó ötösért imádkozó esetén, akit sokadik eredménytelen imája után az Úr dörgedelmesen szólított fel arra, hogy talán venne már végre egy szelvényt, hogy Neki esélye legyen segíteni.
Segíts magadon, Isten is megsegít!
Ezt nem kellene elfelejteni.
Ne csak mindíg mástól, (cumbájspíl az EU-tól, vagy magától a Fennvalótól) várjuk -régi jó szokásunk szerint- a megváltó segítséget.

útkaparó írta...

Bocs, hogy kétszer mondtam kétszer mondtam, de az antirobot viccelődött velem.

útkaparó írta...

Egyébként tetszik az Ima szövege...
Na, nem zsezsegek tovább.

moose írta...

- Nnnna annak idején Szili sem mutatott ÁLLAMFŐI (államhölgyi/államnői :) )erényeket,… meg is lett az eredmény(telenség)e!

Akkor leírtam, mit gondolok erről,…de mégegyszer,

… ő lehetett volna nagyvonalú és hátralép,

…az eredmény ugyanaz lett volna, hiszen se így se úgy nem lett államfő,…

de akkor egy közmegbecsülésnek örvendő hölgy maradhatott volna, aki nagylelkű lépésével nyugalmasabb irányba terelhette volna az eseményeket,...

- Várom, hogy mennyit tanult ebből az MSZP?

Nem kell túl sok ész és jóstehetség ahhoz, hogy most csak egy pártfüggetlen, köztiszteletnek örvendő, tisztességes, széles támogatottságú jelölttel lehet a demokratikus gondolkodású embereket (az. un. (nem)bizonytalanokat is) urnához szólítani.

Múltkor hello kérdezte, hogy ezt csak mi látjuk itt ilyen világosan?

Most még úgy látszik, hogy igen.

… holnap meglátjuk, de az, hogy még mindig nincs megegyezés, még mindig csak hárman vannak az alkuszok,...nem sok jóval kecsegtet,…

Kedves PuPu, itt már az ima sem segít,…kellene valami "bűbáj",… vagymi,…hogy kijöjjenek a sokéves kómából!

kekec írta...

Mesterházy azért alkalmatlan, mert már senki nem hisz neki, holott a választás a hihető ígéretekről szól.
Ezen egy teljes évet dolgozott, és a hátralevő pár hónapban már nem lehet változtatni.
Ráadásul a fidesz azonnal lecserélné
a kampánynótáját Zorán Ezek ugyanazok-jára.

1ügyű írta...

Szokták mondani, hogy amikor az érzelmek döntésképtelenségre vezetnek, akkor egy kicsit érdemes a logikai halmazokkal latolgatni.
Jól látható, hogy az MSZP-E14PM és a hozzájuk tagozódott média előszeretettel hivatkozik Gyurcsány egy-egy kiemelt nyilatkozatára.
Egy valamit elfelejtenek.
Széleskörű összefogásról volt eredetileg szó, amit egy közös miniszterelnök jelölt képvisel.
Persze egy irreális elvárásokkal megpakolt Fodor Gábor kihullana belőle, hisz a jelenlegi helyzetben esélytelen egy frakciónyi helyre és egy kulcsos adó megtartásra.
Lehet itt azon tanakodni/marakodni, hogy a listán kik vannak, de már rég tudnunk kellene, hogy ki lesz Viktor kihívója.
A Fidesz is elszólta már magát, hogy Mesterházyt szeretnék ellenfélnek, szóval tökéletesen alkalmatlan Mesterházy Attila miniszterelnöknek.
Azt a "bullsh*tet" kellett hallgatnunk, hogy meg akarják szólítani a bizonytalanokat.
Ezt nem fogják elérni úgy, hogy párton belüli személyhez ragaszkodnak. (Persze én is Gyurcsányt szeretném, de jelenleg erre biztos nem kerül sor.)
Én fenntartom, hogy egy hiteles nőre lenne szükség a párton kívül, aki nem teljesen ismeretlen.
Mondom ezt úgy, hogy életem során eddig egyetlen főnökömmel sem voltam elégedett, akinek 2-essel kezdődött a személyi száma.
Ha valóban széles körű összefogást akarnak, akkor hétfőn elő a farbával, vagy tényleg késő lesz már bármire is...

Novi írta...

kekec ;) csak a pontosítás végett --> https://www.youtube.com/watch?v=bwXUEXXhtN8

kekec írta...

Novi, kösz, tényleg Bródy. Röstellem!
De azt fenntartom, hogy nagyon rossz üzenet a választók felé MA jelölése, és pont ez a dal fejezi ki a legjobban, hogy miért.

Névtelen írta...

Itt már senki nem hisz senkinek.
Lehet így össtefogni?

Névtelen írta...

Pupu te hülyébb vagy mint a bartus.

pleinair írta...

Valamelyik Névtelen:

"Pupu te hülyébb vagy, mint a bartus."

Ezt elismerésnek, vagy kritikának szántad?

hello írta...

Nem hagyják a tárgyalók, hogy továbblépjünk erről a témáról:

http://www.origo.hu/itthon/20140113-gyurcsany-ferenc-listas-helyerol-nem-tudnak-megallapodni-a-baloldali-partok.html?sec-2


Gyurcsány, Gyurcsány és megint csak Gyurcsány

Dull Szabolcs2014. 01. 13. 11:23


A hétvégén kidolgozták az ellenzéki pártvezetők a baloldali összefogás részleteit, eldőlt, hogy Mesterházy Attila lesz a miniszterelnök-jelölt, és hogy az Együtt-PM több körzetben indíthat jelöltet, mint a DK - értesült az Origo. A megállapodást azonban még nem jelentik be, mert egyetlen vitás pont azért maradt: az Együtt-PM nem tudja elfogadni, hogy Gyurcsány Ferenc szerepeljen a listán. Bajnaiéknak hétfőn délelőtt dönteniük kell: vagy beletörődnek, vagy megint előkerülhetnek a külön listás forgatókönyvek.

Egész hétvégén egyeztettek a baloldali összefogásról az MSZP, az Együtt-PM és a DK vezetői, és az Origo több pártból származó információja szerint sikerült is elkészíteni a megállapodást. Vagyis mindhárom pártvezető elfogadta, hogy milyen elvek mentén osztják el az egyéni körzeteket, illetve a listás helyeket

hello írta...

A cikk folytatása:

Az egyeztetésen például Gyurcsány Ferenc elfogadta, hogy az Együtt-PM több körzetben indíthat egyéni jelölteket, mint a DK. Pontos arányokat és számokat azonban senki nem közölt, csak annyit tudtunk meg, hogy az MSZP-sek is hajlandóak néhány egyéni körzetben visszalépni a DK-s jelölt javára. (A jelenlegi helyzet szerint a 106 választókerületből 75-ben MSZP-s, 31-ben Együtt-PM-es jelölt van.)

Azt is mindhárom pártvezető elfogadta, hogy a listát Mesterházy Attila vezeti, ő lesz a közös miniszterelnök-jelölt, őt Bajnai Gordon követi, a harmadik pedig a DK jelöltje lesz. A negyedik helyen pedig a Párbeszéd Magyarországért jelöltje szerepelhet, minden bizonnyal Szabó Tímea társelnök, aki a PM korábban elfogadott listáját is vezette.

A megállapodást azonban még nem lehet bejelenteni, mert egyetlen vitás pont még megmaradt: Gyurcsány Ferenc listás helye. Bajnai Gordon a tárgyaláson jelezte, hogy csak akkor fogadja el a megállapodást, ha Gyurcsány egyáltalán nem szerepel a listán - ezt több pártból is megerősítették az Origónak. A DK-sok azonban nem mennek bele, hogy pártelnökük ne szerepeljen a névsorban. Bajnai szerint, ha Gyurcsány - ahogy azt tavaly október 23-án jelezte, majd később az ATV-nek is nyilatkozta - hajlandó hátrébb lépni, akkor azonnal megköthető a megállapodás.

Gyurcsány helyzetét azonban jelenleg segíti, hogy az MSZP már másképp gondolkodik a listás helyéről, mint az Együtt-PM. Mesterházy Attila számára most már elfogadható Gyurcsány Ferenc szereplése a közös listán, ezen nem fog múlni a megállapodás. "Ha összefogunk a DK-val, már mindegy, hogy Gyurcsány a harmadik, nyolcadik, huszadik, vagy nem szerepel a listán: ugyanúgy fog kampányolni, és a Fidesz ugyanúgy fogja támadni a baloldalt" - indokolta pénteken egy MSZP-s tárgyalások részleteit ismerő politikus az Origónak, miért változott meg a pártvezetés véleménye.

DK-s értelmezés szerint az is előfordulhat, hogy ha Bajnai nem fogadja el Gyurcsányt, ismét előkerülnek a külön listás forgatókönyvek. Vagyis csak az egyéni körzetekben fognak össze a pártok, de külön listát indítanak. Korábban azt mondta egy DK-s, hogy az is előfordulhat, hogy az Együtt-PM kimarad a megállapodásból, és csak az MSZP és a DK fog össze. Az MSZP-től azonban ilyen fenyegetés több forrásunk szerint nem hangzott el a tárgyalásokon.

A pártoknak a héten mindenképp meg kell egyezniük, mert kevés az idő, ha tényleg április 6-án lesznek a választások, mint arra már több fideszes utalt. A közös listákat és jelölteket ugyanis minden pártban jóvá kell hagyniuk a testületeknek, az MSZP-ben a kongresszust is össze kell hívni megegyezés esetén.

Információnk szerint délelőtt elnökségi ülést tart az Együtt-PM, hogy megvitassa a kialakult helyzetet. Az MSZP-ben és a DK-ban is azt mondták, hogy az Együtt-PM ezen az ülésen kialakított álláspontjára várnak. A pártvezetők az ülés után hétfőn ismét találkoznak, és megpróbálnak megállapodni Gyurcsány szerepéről.

************

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem annyira szánalmasnak és legfőképpen kilátástalannak tűnik ez az egész, mert ez úgyis veszett fejsze nyele lesz, úgy, ahogy van, és csak arra jó ez a huzavona, hogy a borítékolható kudarcért kit lehessen majd kikiáltani bűnbaknak! :-(((

moose írta...

Keves Hello, engem is foglalkoztat ez az egész összefogás dolog.

Egyre inkább arra hajlok, hogy nem veszhet el az a kemény munka, amit a DK vezetősége, élén az elnökkel, a DK-s tagok és szimpatizánsok beletettek abba, hogy egy élhetőbb, normális, békés Magyarország választásának lehetőségét tárják a választók elé.

A mostani huzavona alapján, ha én lennék a DK-s tárgyaló delegáció vezetője, felállnék, udvariasan elköszönnék a tárgyaló partnerektől, és megkeresném az okt.23-i szónokokat, (pártjaikat) és ripsz-ropsz megegyeznék egy tisztességes választási minimumban

és "FELSZÁNTANÁM" az országot!
(GyF után szabadon).

Miért köszönnék el tőlük?

- Mert nem mutattak tiszteletet irántunk, VÁLASZTÓK iránt!
Képviselőinket lépten nyomon negligálni próbálják.

- A DK népes tábora államalkotó tényező, bizonyítottan népes, tagdíjat fizető tagsággal, többszázezres szavazó táborral!

- A DK-s választók és a (nem)bizonytalanok tábora is egészen bizosan pozitívan értékelné, hogy a DK megpróbálta, de nem alkudna meg.
- Az MSZP Mesterházy akarnoksága miatti előjelek nem jobbak, mint a Szili-Sólyom államfőválasztáskor. Ezzel a hzzáállással vesztésre áll az összefogás ügye.

- Induljon el a DK a 106 egyéni körzetben, állítson listát,... így akár egyedül is nyerhet a DK.
Ha nyer örülünk, mert a választók megértették az "ÜZENETET" a békésebb, normális Magyarországért.
Ha nem nyer, akkor sincs meglepetés, hiszen a háromszereplős összefogás eleve veszett fejsze nyele vlot, de így arcvesztés nélkül, tisztán lennének vesztesek.

Sajnálom, de csak olyan partnerekkel vagyok hajlandó választóként együttműködni, akik őszintén tiszteletet mutatnak a partnereik iránt, mert ez ad esélyt a válsztók akaratának érvényesüléséhez a kormányzásban.

Az, hogy egyik fél sem hajlandó meghallani, hogy külsős miniszterelnökkel van esély (még ez sem 100%) váltani, különösen elkeserítő!

Sajnálom, de nekem már az eddigi 3-as megállapodás sem tetszik, nem fogok rá szavazni,… akár ott a Gyurcsány a listán, akár nincs!

Hogy nem fogják fel, hogy rossz kérdést tesznek fel!

Az igazi kérdés az, hogy az MSZP és Mesterházy első helyen szerepeltetése többet hoz vagy többet visz!?!?

Eddig minden közvéleménykutatás az MSZP és Mesterházy miatti választói elfordulásról szól!

Akkor meg miért hazudják, hogy váltást akarnak?

Kósa Lajos minapi " aranyköpését" tenném ide magyarázatul: "Maguk meg hol tanulták, hogy a politikában számít, hogy igazat mondtak vagy nem,… most komolyan,… hol tanulták, … nem számít, … egyáltalán nem számít?"


nőnap írta...

Hurrá!!! Lehet dalokat küldeni :-)))

Novi részére!
http://www.youtube.com/watch?v=R9MC8tBi0lU

szólás-mondás írta...

Az kiabál akinek a háza ég, az hallgat aki meggyújtotta.

hello írta...

Kedves Moose, tudod, csak az a baj, hogy szerintem ez a mi véleményünk "a kutya ugat, a karaván halad"-effektus, mert mint már annyiszor megesett, az ügyek nem így dőlnek el. Merthogy "kutyaugatás nem hallatszik az égig" - hogy maradjak a kedvenc négylábúimra vonatkozó szólásmondásoknál.

süvegcukor írta...

Hellonak :-)
Meglepetés+jutalom:
http://www.eventim.hu/hu/jegyek/koncz-zsuzsa-nagykoncert-budapest-papp-laszlo-sportarena-319990/event.html

Novi írta...

http://www.youtube.com/watch?v=KkdWzfgclLk
>;-))