2014. január 14., kedd

NEHÉZ SZÜLÉS

Huhhhh!
Nagy nyögések, apró sikolyok és fájdalmas kiáltozások közepette megszületett a kisded.
Valószínűleg farfekvéses volt, szenvedett vele mindenki, mire végre felsírt.
A kisbaba szép, formás, egyelőre még inkább csak alszik, de reménykedünk benne, hogy hamarosan ordítva fogja követelni a jussát.

A világrajöttét bejelentő sajtótájékoztatón ott állt az unortodox család: a szülők, mind a hárman: az apa, aki magáévá tette a két anyát, akik egy ideig azt hitték, hogy éppen erőszakot tesznek rajtuk, de aztán a sajtótájékoztató idejére már rájöttek, hogy a nász boldog és kielégítő volt és ők is éppen ezt akarták világ életükben - mondták is a Ferinek, hogy most finom, most ne hagyd abba!.

A frigy legnagyobb nyertese mégis a langaléta nagynéni lehet, aki a kicsinek hozott három erősen használt, szárnyavesztett plüssmadarat, hadd örüljön neki.
A madarak nem teljesen hasznavehetetlenek, mert ha megnyomjuk a hasukat, akkor az egyik azt mondja, hogy rohattkomcsik, a másik azt, hogy tolerancia, vagy lerúgom a fejed, a harmadik pedig nem szól semmit csak pottyant egyet, kritikai éllel, harcostársai fejére.
Fodor nagynéni azért nyertes, mert kimaradt a nászból, mégis köze lehet a gyerekhez, míg az Együtthöz az absnicli-elv alapján csatlakozó kollegáinak részt kellett venniük a méregpohár fenékigürítésében, és még csak nem is fintoroghattak hozzá nyilvánosan – belegondolni is rettenetes.

Ami még izgalmas, az Kuncze indulása egyéni képviselői helyért a DK színeiben.
Ha sikerülne, nagy nyereség lenne a DK-nak, mert már ketten lennének a pártban, akik fel tudják kelteni a választók érdeklődését és ki tudják váltani ellenfeleikből a sikítófrászt.
Révész Mártíriusz újrakeresztelése Kuncze múlhatatlan érdemei közé tartozik, arról nem is szólva, ha majd megjelennek valahol együtt Gyurcsánnyal, akkor a helyszínen tartózkodó Fideszesek körében kitör a kollektív búbánat és megharapják a postást.

Úgy tűnik, innen már - leszámítva Orbánt - csak a résztvevőkön múlik a siker.
A keret elkészült, már csak a művészeken múlik, milyen képet kereteznek be vele.
Remélhetőleg azért azt nem felejtik el, hogy a választó már megadta a témát.
Az a címe, hogy Orbán a pokolban, ami egy nagyon helyénvaló témaválasztás, már csak az van hátra, hogy a címadó modellt beleültessék egy nagy vaskondérba és alágyújtsanak.
Akkor jó, mikor már mindenki érezheti a büdösséget, annak lesz meggyőző ereje.
Ha a résztvevők komolyan veszik magukat és a nép azt érzi, hogy az összefogottak valóban alárendelik személyes gyíkjaikat a közös célnak, az már önmagában rengeteg szavazatot hozhat, de ha elölről kezdik a gyurcsányozást meg a civilkedést, a bocsánatkérősdit, akkor mehet az egész banda a levesbe.
Vigyázni kell, mert igény erre lenne, csakúgy, mint a DK elkötelezettjei részéről a sebek vakarászására, de ez nem vinne előre, sőt.

Ez az a pont, amikor tiszta lappal lehetne indulni, és húzni az igát lelkesen, közben figyelni, mikor hibázik Orbán.
Merthogy hibázni fog, az biztos, mint ahogy hibázott is már rengeteget, csak nem volt, aki kihasználja.
Hát most lehet ilyen, ha ők is úgy akarják.

Ami ma történt, az még nem a siker, csak egy lehetőség mindahányunk számára a sikerre.
Négy év megannyi elszalasztott lehetősége után végre egyszer élnünk kellene vele.


:O)))

44 megjegyzés:

hello írta...

Remélem, az illetékesek hallgatják a Klubrádiót, az első betelefonáló jó ötletét, miszerint KORMÁNYVÁLTÓ ÖSSZEFOGÁS legyen a nevük, mert ezt nem tudja a Fidesz lenyúlni!

vadvirág írta...

Drága PuPu!

Örültem a cikkednek. Megint sikerült megnevettetni. Igazad van, nem a fanyalgásnak van itt az ideje.
Kaptunk egy "összefogást" kemény munkával. Köszönjük meg a Fletónak, és tegyük a dolgunkat ennek megfelelően.Most más lehetőség nincs.Az idő sürget.

hello írta...

A Klubrádióban épp Gy.F. nyilatkozik, dicsérve M.A.-t!

Kismaci írta...

Milyen garanciákat tud arra Gyurcsány biztosítani, hogy az ő programjuk lesz mérvadó a demokrácia helyreállítására? Például kidobni a francba a málló gránitot és társai??

Milyen garancia van erre, ha erre a konglomerátumra szavazok??????

Akarok én szavazni?! Nagyon szerettem volna, ha Gyurcsány a DK-val egyedül indul, az lett volna egy tiszta helyzet, de így most semmi nem fog történni az égegyadta világon, semmi!

Ha kétharmaduk lesz SE.

Marad a NER.

Ismét a kérdés: akarok-e szavazni?!

(Elmegyek, de BG és MA miatt orrbefogva. És nagyon sajnálom, hogy a DK beolvadt végül. :( )

kiközösített írta...

Az okosok most nagyon-nagyon csendben maradnak és tesztelik a saját megérzéseiket, előrelátásukat, tudásukat ...
:-)))

Jön a "síszünet"!!!
:-)))

hello írta...

Kismaci!

Akkor valóban vegytisztán kiderült volna a DK támogatottsága, csak épp Orbánék leváltásából nem lett volna semmi a választási törvény milyensége miatt.
Még így sincs garancia semmire, ismertek a rizikófaktorok, de így legalább ezt az összefogást mégiscsak tető alá hozták. Amit tavaly okt. 23-án skandált a tömeg, létrejött.

kiközösített írta...

Kiegészítés a Bloggazdának!
A bébikés kép gyönyörű, én kislánynak látom :-)
Gratulálok!!!

sphagin írta...

Kismaci !

Ami késik az nem múlik !
A DK mindenképpen nyert !
Sikerült összehozni azt a szövetséget, amit a DK akart mindvégig !
A DK sokat tett ezért és igaza is volt !
Ez csak egy lehetőség, mint ahogy PuPu is írja !
Minden résztvevőnek a jövője attól, függ, hogy, hogy fog szerepelni és hogy fogja kihasználni a kapott lehetőséget !
A tiszta helyzet önmagában még nem old meg semmit és csak rész dolgokra lehet igaz !
Szavazni azért kell elmenni, hogy megváltozzon ez az áldatlan helyzet, amit a jelenleg regnálóknak köszönhetünk.
Mindegy, hogy befogod e az orrod, csak a szemed nyisd ki, hogy lásd hova teszed az X-et !

Üdv sphagin

Anikó írta...

hipp hipp hurrá, nagyon bizakodó vagyok, örülök a Kunczénak is, vajon a Bokrosékkal is akarnak valamit, jó lenne az is:-)))

magyarmagyar írta...

"sphagin írta...
Kismaci !

Ami késik az nem múlik !
A DK mindenképpen nyert !
Sikerült összehozni azt a szövetséget, amit a DK akart mindvégig !
A DK sokat tett ezért és igaza is volt !"

Én is mást vártam, de valszeg ez volt ebben a helyzetben az elérhető legjobb eredmény. A többit meg bízzuk Ferire. Ha bejön az összefogás, akkor majd kisakkozza a további teendőket, effelől semmi kétségem nincs. A nagy kártyamágus továbbra is Ő, a többiek meg csak nézhetik a kezét és akkor sem jönnek rá a trükkre, ha előre szól: - Vigyázat Uraim, NEM csalok, aki tudja lesse el és csinálja utánam!

charly írta...

Parányi kis adalék.
Kuncze ellenfele egy olyan nagyformátumú csont fideszes személy lesz, aki városnak nevezett falujában polgármester, és regnálása közben esti tagozaton végzett(?! mert hogy ilyen amúgy árucikk) református lelkész.
Hajrá Ellenzék, hajrá Kuncze!

Névtelen írta...

Nem történt semmi különös, csak összeállt az álbaloldali bibsi banda: a meleg, a libatolvaj, a pszichiátriai eset és a jóllakott, kövérképű óvodás!

moose írta...

névtelen 19.50-kor,…
érdemi hozzászólás? … vagy csak ennyire tellett?

… ha már itt tartunk, biztosan van értékelésed a másik oldalról is, ott mi a helyzet? … megosztanád azt is velünk?

Kösz'

megvezetés írta...

Baromi jó humora van. Épp most osztotta ki Atisnak a felelősséget (ATV) az egész választásért :DDDDD

Atis persze próbálja lemosni magáról és kollektivizálni a felelősséget

megvezetés írta...

ahogy atis-t nézi az felér egy karaktergyilkossággal :DDDDD

megvezetés írta...

Atis-ról tandemben mondták el Gáborral, hogy egy nyeretlen kétéves:DDDDD

... Atis persze sietett tilkozni hogy nem az számit kinek hány éves a tapasztalata...

Névtelen írta...

Kedves 19.50-es Névtelen!

A demokrácia alapja a vita, a vélemény különbség és a képesség a kompromisszumra.
A demokratikus oldalon természetes, hogy a pártok vezetői megmérettetnek és cserélődnek.
Normális demokráciákban a megoldási javaslatokban versengenek a felek és nem az egymás mocskolásában. Normális demokráciákban nem erkölcsös büszkének lenni a másik ember lejáratására, különösen ha ezt hazugságok árán teszi. (Nem tudom, hogy fér ez össze a keresztényi tanításokkal.) Orbán tagadja a demokráciát. El is mondta egy alkalommal, hogy neki nem a diktatúrával volt baja a Kádár korszakban. Hogy a demokratikus értékeket valló politikusok együtt gondolkodnak azon nincs mit csodálkozni. A Fidesz vezetésében 23 éve együtt vannak az aljas tahó emberek és csak a buta magyarok nem veszik észre, hogy mára már ott állnak bokáig letolt gatyával, kiforgatott zsebekkel kirabolva és kilopva még a szemük is. Röhejesek amikor tapsolnak és élveznek amikor a diktátor nemzeti színű bokrétát köt a pegyhűdt farkukra és seggbe rúgja őket. Szégyellném magam, ha valaha is szavaztam volna erre a többször bukott vezérre (2002, 2006 ) aki nyomorba dönti országát és arra törekszik, hogy bután tartsa a népet. Szégyen ennek az országnak, hogy sokan annak tapsolnak, aki azt nyilatkozza – nem az számít amit mondok, hanem amit teszek – ( ez nyílt beismerése a hazudozásnak és amit tesz az nemzeti tragédiához vezet) és fölháborodik azon, ha valaki nem akar partner lenni a hazudozásban.
Ajánlom Önnek és mindenkinek a politikusok szakmai önéletrajzát elolvasni.
Érdekes és elgondolkoztató egy összehasonlítás.
Üdv.

Kismaci írta...

Köszi mindenkinek a biztatást, teljesen igazatok van, csak bennem az van, hogy na Ferinkkel most kikapartatják a gesztenyét, mert mindenki tudja, hogy tud mozgósítani.

'94 óta szavazok és mindig nagy lelkesedéssel tettem: első két alkalommal Fidesz (tudom-tudom, de még tudatlanka voltam :D), azóta végig MSZP, 2002, 2006, 2010 (jézus, már öt alkalommal szavaztam?! Öreg vagyok ;) ). De mindig tiszta szívvel, lelkesedéssel, 2010-ben 5-6 órán át álltam sorba az x-emért.

De most... persze, elmegyek, de... nem jó szájízzel.

Mit fognak csinálni a tákolmánnyal? MÓDOSÍTGATJÁK, ezzel legitimálva azt?! MENNYI ideig fogja BG és MA visszafogni a max fél év alatt keresztülviendő dolgokat (amik a DK programjában vannak)?

LESZ-e egyáltalán változás?
És mi az, hogy csak 13 hely, mikor ugyanott (SŐT!!!) tart a DK mint a gittegylet?

Jól van, jól van, ne morogjak, de nem tetszik. Úgy tűnik, hogy ki akarják használni a DK és Ferink mozgósítási potenciálját hogy bemásszanak semmittenni a Parlamentbe... :( :(

Vessetek meg, de én kinéztem a DK kormányalakító többségét, SŐT, arra számítottam Ferink meglóg a balon. Énszerintem komoly győzelmi esélyei voltak.

hello írta...

Kedves Kismaci!

Éljük meg mindnyájan jó erőben, egészségben a 2018-at, majd akkorra már más lesz a helyzet - bízzunk benne, hogy minden olyan irányban alakul, ahogy szeretnénk!

Geza írta...

Kismaci:

Igen nagymertekben osztom velemenyed, bar a DK kormanyalakito tobbsegeig azert nem mennek el. Az viszont igaz, hogy most sok DK szompatizansnak erot kell venni magan, hogy az eddig elvezett szabadelvuseget es szokimondast hogy gyakorolhatja majd a hetkoznapokban es foleg majd a szavazofulkeben. Sok remego kezu DK-st latok aki akkor, ott, majd nem tudja mit tegyen. Nyilvan kapunk sok nyugtato levelet azoktol, akik ezt jonak latjak, meg termeszetesen, azoktol, akik ebbe a folyamatba belementek. Innen mar valoszinu nincs visszaut.Mar elore latom, hogy M.A. hogy fogja letompitani mindazt, amit a DK a multban megfogalmazott, es egeszen idaig kovetelt. Hogy tudjuk majd azt a szocialis demagogiat elfogadni, amelyet mind a mai napig az mszp kovet.Mit fok osze/vissza beszelni M.A., amikor esetleg a diktatorral valo kozvetlen megmeretesrol lesz szo? Es legfokeppen, miutan mindezeket a dolgokat megemesztettuk, hogy fogunk annyi szavazatot osszeszedni, hogy azzal egy komolyabb nyeresi pozicioba keruljunk, miutan a valasztasi torveny mocskosul es nyiltan igazsagtalan?

Zsuzsanna írta...

hát jó kedves Pupu, akkor most én is kezdek (egy kicsit) reménykedni.

Névtelen írta...

Nos, a magukat demokratáknak nevező milliárdos zsidók ismét reménykedhetnek az ország kifosztásában. Remélem csak álom marad számukra.

Geza írta...

Gondoltam, hogy mar nem szaporitom a szot ezzel kapcsolatban, de miota meglattam a Fodor kepet a kozos fotokon, azota nem hagy a gondolat, hogy oe meg hogy kerulhetett ebbe a tarsasagba. En nem emlekszem, hogy barmikor is olyan szeles mellel harcolt volna 2006-os puccskiserlet reszleteinek feltarasaert. Nem gondolom, hogy M.A.-nak oe lenne a legkedvesebb tipikusan "ertelmisegi" politikus, merhetetlenul alacsony tomegbazissal. Meg tudja nekem valaki magyarazni, hogy a fenebe kerulhetett oe ide? Ennel mar csak TGM lehetett volna rosszabb.

Ja es fenti gugye (Nevtelen @ 2014. január 15. 8:19):
Ne aggodj apam, meg sokaig tapsikolhatsz (a lyukas gatyadban) ennek az aldott rendszernek. (Vagy, ha nem, hat akkor majd ki mesz kukakat gyujtogatni - amelyet persze mi eppen ugy karba tett kezzel, huledezve nezunk, mint elotte.)

nemóvatos írta...

Örülök én is az összefogás bejelentésének, de felhívnám az örvendezők, a kétkedők, de főleg a megegyezést kötő politikusok figyelmét, Magyar Bálint --tegnap a három vezér után következett-- nyilatkozatára, az ATV egyenes beszéd c. műsorában.
Hasonló értelemben nyilatkozott Bokros L. is ma reggel a Klub rádióban.
Mindkettő lényege az volt, hogy a bejelentett megállapodás csak az induló alap a kormány és rendszer leváltására.
Magyar szerint "regisztert" (dimenziót) kell váltani, ami szerintem a posványos adok-kapoktól, a Fidesz primitív stílusától való felülemelkedést jelenti úgy, hogy a választót ne csak tagadás hanem valamihez (no nem a zsebéhez) való kötődés is motiválja.
Egyébként (ugyanebben a műsorban) Kálmán O. 2/3-adra vonatkozó kérdésére adott válaszok számomra enerváltnak tűntek, amiből is arra következtetek, hogy nem is hajtanak erre és sincs garantált ellenszer a netán ellenzéki Fidesz aknamunkájára sem.
Mintha a szülésbe belefáradtak volna és a baba felnevelése majdcsak lesz valahogy a megszokott módon.
Nem fog menni intellektuális megújulás nélkül.
A munka dandárja még hátra van és az elvesztegetett idő most fog hiányozni.
Reménykedjünk!

Unknown írta...

Szerintem ez TÖBB, mint amit reméltünk. A TÖBBI a mi dolgunk. Ha az egyéni körzetekben, ahol a Mi jelöltünk lesz az induló, FELSZÁNTJUK A KÖRZETET, nyerhetünk. Frakciónk LESZ. Mi a bánatos francért kéne búsulnunk?

hello írta...

Az a legbiztosabb jele és fokmérője, hogy van remény ennek az összefogásnak a kormányváltást akarók közötti, pozitív fogadtatásában, amilyen elánnal köpködnek és acsarognak máris miatta és rá különböző személyek nyilvánosan és a net számos névtelenje szanaszét.

Névtelen írta...

Fogalmam sincs, hogy mitől van itt horráoptimizmus. A DK ennél rosszabb megállapodást nem köthetett volna.Nem fejtem ki, hogy miért, mert ha már ezen az oldalon sem értik, hogy ez az eddig elért kemény munka eredményének teljes lenullázása, akkor kár ezzel vesződni.A DK gyakorlatilag elárulta a szavazóit, és ezért sok szavazót fog veszíteni, ami persze most már nem fogja érdekelni őket, hiszen igaz, hogy csak 3 befutó helyet kaptak, de az a lényeg, hogy ez a 3 tuti és hogy ők hárman bent legyenek, igaz...?

moose írta...

Névtelennek, (11:15)

Előző blogblól hoztam egy késői hozzászólásomat, … szerintem passzol ide is,…

"Mondom a magamét, elsősorban gondolatébresztőnek,… vagy csatlakoznak hozzá, vagy nem!

Azt is mondtam, hogy elegem van abból, hogy elkellzavarniorbántmegakormányátmegafideszt…

Valami MELLETT szeretnék szavazni, amiben én is képviselve vagyok, amivel egyetértek,….ami nekem és a családomnak,nyugalmat, békét,dolgos hétköznapokat adhat.
Európaiként, európai alapvető emberi jogokat szeretnék magamnak és valamennyi honfitársamnak!

Mindenki számára olyan társadalmi hátteret, ahol egymás megbecsülésén alapuló egyenrangú életet élhet mindenki, aki betartja az együttélés szabályait, a demokratikus normákat, "az élni és élni hagyni" íratlan tövényét,… ilyesmi…

és hogy válszt is adjak a kérdésedre: nem, nem lenne jobb, de nem azért, mert fidesz, hanem azért mert szembe megy mindazzal, amit fent leírtam.

Megérteni és átérezni az emberek gondjait,reményt nyújtani nekik, … és ha már a természet úgy rendezte el, hogy az emberi társadalom nőkből és férfiakból áll és nem hermafrodita, kétnemű egyedek sokasága, akkor a legminimálisabban elvárható társadalmi hozzáállás az kell legyen, hogy a különböző nemű képviselők száma arányos legyen a társadalomban megjelenő lélekszámmal.

Ebben a férfiak sokat segíthetnek, … nekik is könnyebb lenne,… bizonyos problémák maguktól megoldódnának, stresszmentesebb lenne az életük,… stb.

Lehetünk normálisak is! Nem? (GyF után szabadon)"

Szóval nincs "hurráoptimizmus",… sokmindenen lehet még változtatni, finomítani,… ha viszont te azt gondolod, hogy azért az 3-4 parlamenti helyért "hajtanak" a DK-sok (vezetők), akkor éppen a lényeget nem értetted meg,… azt, hogy mindenképpen vissza kell térni az európai, a demokratikus útra,… ezek itt az első lépések,… továbbra is várom Bokrost és MoMá-ját az összefogásba,… várom, hogy MA és az MSZP megteszi azt a gesztust, hogy konszenzusos, köztiszteletben álló minelnökjelöltet állít,… meglátjuk.

"Lehetünk egy kicsit normálisak! Nem? (GyF)"

(a gugli megint egyetért velem, írjam be, hogy "offered" (ajánlott, javasolt) OK!)
2014. január 14. 19:11

moose írta...

névtelennek (11:15)

Szerintem nincs "hurráoptimizmus" sem itt sem más portálokon.

… Sőt… inkább várakozás van,… Bokrosra (MoMa) és egy külsős hölgy miniszterelnök-jelöltre,… mert akkor lenne valós rendszerváltó-esély,

…és érdekes módon férfiak hozzák fel folyton, hogy itt lenne az ideje, hogy egy közismert,kiszámítható ,szimpatikus, okos hölgy vegye át a mininelnökséget.

… biztos jó dolog lehet a hatalom, de azt feltételezni, hogy a DK-sok 3-4 parlamenti helyért "hajtanak" ennyit, szerintem tévedés,…annyit nem ér,… én inkább hiszem, hogy a demokratikus jogállam, az Európaiság igénye hajtja őket,… nekik is vannak gyermekeik, akikért felelősséget éreznek,… itt a hazánk, itt kell jól boldogulnunk,…kérlek támogasd most a DK-t ebben,…együtt könnyebb lesz,…:)

okleveles írta...

Szeretném hallani az elképzeléseket arról, mi lesz :
1. az Alaptörvénnyel,
2. a kétharmados adó- törvényekkel,
3. a választási törvénnyel,
4. az Alkotmány Bíróság jogkörével és a jelenlegi személyi összetételével,
5. az Ügyészség vezetésével,
6. a közszolgálati tv, rádió jelenlegi vezetésével és műsor készítőivel,
7. a Költségvetési tanáccsal,
8. az Állami Számvevőség vezetésével,
9. az MNB vezetésével,
10. a TEK –kel,
11. a földbérletekkel,
12. a trafikokkal,
13. a Közgéppel,
14. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal,
15. a helyi önkormányzatok elkobzott vagyonával,
16. a Takarékszövetkezetek szétverésének rendezésével,
17. a Terror Házával,
18. a Veritas Történetkutató Intézettel,
19. a Századvég és az egyéb hasonlóan független tanácsadó szerveztek milliárdos támogatásaival,
20. a Heti Válasz és a többi jobboldali sajtó támogatásával,
21. a felcsúti stadionnal?

Egyáltalán mi lesz a KÖZTÁRSASÁGGAL?
Mi lesz a fülkeforradalmárokkal?
Mi lesz a lenyúlt vagyonnal?

Névtelen írta...

Gejza!
Ez a valóban áldott rendszer nekem havi 150 ezret nyom a markomba, tehát nem kell kukát gyújtogatnom. S már vettem is belőle egy pár gatyát. A lyukasakat meg elküldöm neked.

Névtelen írta...

okleveles-nek

Kérdezted, hogy mi lesz az általad felsorolt problémák kezelésének ügyében.Közlöm veled, hogy.SEMMI.
EGYETLEN EGY PÁRT SEM tűzte zászlajára az egyik legfontosabb dolgot a felelősségre vonást.Egy sem.Mindenki csak feltételes módban beszélt/beszél:kivizsgálnánk, megvizsgálnánk, ha lesz törvényi lehetőség, stb.Éppen az a lényeg, hogy törvényeket kellene módosítani, akár visszamenőlegesen is, hogy ezeket meg lehessen oldani.Egyiknek sincs annyi bátorsága, hogy ezt nyíltan felvállalja és ki is mondja, hogy ezt és ezt hogyan csinálja.Szóval ne reménykedj, kiderült, hogy ebben a formációban mindenki töketlen, beleértve a DK-t is..

moose írta...

Kedves névtelen, 3 dolgot tehetsz:
1. Alakítasz egy önálló pártot, ami nem ilyen "t'ketlen".
2. Beállsz azok közé (itt elsősorban a választókra gondolok), akik legalább megpróbálják, hogy végre ne csak papíron, hanem a valóságban is csatlakozzunk Európához, az európai normákhoz.
3. Jó neked ez a rendszer és rászavazol,… aztán, ha már nem lesz a 150.000 Ft/hó, akkor nem panaszkodsz.

Ez itt a dilemma,… tőlünk, választóktól függ, mit választunk.

… vagy nem, ha az "elkommunizált" választási szoftvert nézem,...

Engem most "okleveles" társunk kérdései mellett ez aggaszt legjobban.

Névtelen írta...

moose-nak Három lehetőséget ajánlottál, majd gondolkodom melyik mellett teszem le a voksom.Egyébként én nem a "150000Ft-os" névtelen vagyok, hanem egy másik "névtelen".

denis írta...

Kedves névtelenek! Csak annyit kellen tennetek, hogy az identitás választáskor a Név/URL-cím-re kellene klikkelnetek és beirni a neveteket. Így nem kevernénk össze benneteket!

kekec írta...

Baromi rossz üzenet Mesterházy Attila miniszterelnök jelöltsége.
Egyrészt tragikomédiaként előadják ismételten a szilikati sólymozását,
másrészt megerősítik, hogy "Ezek ugyanazok" akik a zsákmányelv szerint akarnak visszatérni a hatalomba. Mert csak ott érvényesül az "erősebb kutya kefél" elv.
Viszont a kihagyással egyben helyzetbe hozták Bokrost, aki átveheti Gyurcsánytól a "következetes ellenzéki" szerepet, ráadásul ő már világossá tette, hogy szó sem lehet 4 évi uralomról, hanem csak egy villámgyors demokratikus restaurációról.
Tehát egyik szemem nevet - mert úgy-ahogy létrejött egy valamilyen összefogás-féle, de a másik sír, mert Sziliházyval esélytelenek nyerni. És ezzel megerősítik azt a gyanút, hogy nekik nagyon is megfelel az "őfelsége ellenzéke" kényelmes szerepe.
Ráadásul lehet, hogy naiv vagyok, de azt még én sem veszem be, ho9gy Mesterházyt azért nem támadták eddig, merthogy nincs rajta fogás!

moose írta...

Kekecnek,

… nem vagy egyedül a dilemmáddal,…

én bízom abban, hogy a választói hangulat az összefogóknál még időben
- kikényszeríti Bokros 500 napos minimál választási-programjavaslatának elfogadását és
- egy köztiszteletben álló, okos hölgy miniszterelnökségét!
(Ha lesz, akkor így tényként, nem jelöltként! :))))))

Ő majd az összefogókat egyenrangúan egy sorba állítja, mint támogatókat,… aztán tegye mindenki azt, amihez legjobban ért,… szántson,… vessen,…ha kell maradjon csenben, ha használni nem tud, és így tovább,…

Szerintem a (nem)bizonytalanok felettébb díjaznák a szavazó urnához vonulásukkal! :))))… mert ők kellenek a meggyőző többséghez,… no meg egy tiszta szavazatösszeszámoló rendszer!

Kismaci írta...

Minden kételkedőnek: igazatok van!
Sajnos Gyurcsány befeküdt a többieknek. Ilyen szar, töketlen interjút még nem olvastam tőle, mint most az Origo-n!!!!

Hátbazz, eltűnt a DK lényege és mindaz, amiért én a DK-t favorizálom, Gyurcsány hátraül a padba és csak nézni fog ki a fejéből, HOGY MOSSA LE MAGÁRÓL, HOGY CSAK A PARLAMENTBE AKART JUTNI FODORRAL EGYÜT??????????

Hogy szavazzak így most?!
Elárulom: orr befogva, de ezt én NAGYON NAGY GÁZNAK TARTOM.

Meghalt Ferink, feléledt egy puhapöcs. Üdv, Mr. Puhapöcs Gyurcsány Ferenc! "Én majd azt képviselem, amit a többség..."

MINEK SZAVAZZAK EZEKRE????
Még meggondolom, ha jobban belegondolok... lehet, hogy le fogom szarni, mert ennél minden jobb lesz, amit MA meg BG fog faszkodni kormányzás címén és... na mindegy.

El vagyok keseredve és az Origo cikk alapján azt gondolom, Gyurcsány nagyon csúnyán elárult engem és mindazt nem fogja képviselni, amit én gondolok, amit eddig ő is képviselt.

Mindegy, hogy elmegyek-e szavazni.
:((((((((((((((((((((((((

hello írta...

Kedves Kismaci és Többiek!

Hetek, sőt hónapok óta tárgyaljuk, latolgatjuk itt a helyzetet, a verziókat.

2 dologban értettünk egyet szinte mindnyájan:
1.) a jelen kurzusból elég volt,
2.) ha létre is jön a vágyott összefogás, az önmagában még csak egy ESÉLY, REMÉNY, de semmiképp nem a tuti garancia a győzelemre, valamint a demokratikus folytatáshoz a Fidesz által beépített csapdák sikeres elhárítására, az összes szükséges átalakítás mielőbbi folyamatos megvalósíthatóságára.
Vagyis benne LEHET az is a pakliban, hogy MÉGSE sikerül.
Sem nyerni, vagy sem sikeresen együtt kormányozni.
Az összes rizikófaktorokat pontosan ismerjük, igen sokszor taglaltuk így együtt is.

DE:
A NÉLKÜL, hogy MINDAZOK, akik az 1.) pontban egyetértenek, MEGADJÁK a 2.)-nak a voksukkal AZ ESÉLYT, akkor hétszentség, hogy Orbánisztán marad!
CSAK EZT kéne mindenkinek felfogni és e szerint cselekedni a szavazófülkében.
Különben, aki ezt elmulasztja, csak magának tehet szemrehányást - ahogy ez 2010-ben is történt.
Szerintem.

hello írta...

Kiegészítés az előbbihez:

Vagy a Fidesz még a jobbikos "kistesót" is a hóna alá csapva szerzi meg magának megint a parlamenti 2/3-ot!
Akkor meg nem nehéz megjövendölni, hogy azzal mi következne az országra és ránk! :-(((
Abban ugye egyetértünk, hogy ezt muszáj legalább megpróbálni megakadályozni!

Kismaci írta...

hello:

Nem mondom, hogy nincs igazad, de a két kérdés így adott:

1,) Akarom én a NER-t? (NEM!!)
2,) MA és BG vezetésével marad a NER? (Igen!)

Semmit nem fognak csinálni.
Nem kell félreérteni, amit írtam: befogom az orrom és szavazok, de az igazi honleányi szolgálat lesz, mert legszívesebben szarnék bele, mert ha már Gyurcsány is feladja, akkor én miért tartsak ki??????

:((((((((((((((((((((
Nem győzöm nyomni ezt a smileyt, mert az az Origo interjú... kinyírták Ferinket.
:(((((((((((((((((((((

Geza írta...

Kedves Hello:

Abban egyetertunk, hogy "majd meglatjuk" es a fene tudja, hogy a balga tobbseg hogy fog reagalni erre az egeszre. Lehet, hogy pozitivan, lehet, hogy a kormanypropoganda elnyomja az egeszet es az egesz csak meg eselytelenebb lesz.

Viszont az is igaz, hogy Gy.F.-nek nem igy kellett volna eljarnia ebben a helyzetben. Mibe kerult volna egy gyors e-mail-es voksolas a valasztasi szovetsegre a DK tagok koreben? Semmibe. Ment a maga feje utan, es nem figyelt arra, hogy ilyen, meg mas, belsobb forumokon ki mit gondol az egeszrol.Tudhatta, hogy a szepen hangzo osszefogasrol messze nem egyforman gondolkodunk, es hogy mindenkinek van ezzel kapcsolatban egy bizonyos emelygo erzese.

Kedves Hello, a fidesz meg itt marad, akarki gyoz, mert a nep akarta, es meg mindig akarja. Az egyetlen megoldas a toretlen, gorcstelen igaszsagmondas lett volna, de errol, ennek egyetlen kepviseloje (Gy.F. es a DK), ezzel a szovetseggel ugy nez ki, hogy vegleg lemondott.Ez valoban egy igen nagy csalodas mindenkinek, aki hitt egy tisztabb jovoben.

moose írta...

… fel nem fogom, hogy ha ugyanakkora erővel lehet jót csinálni, miért kell sz@rt csinálni?

… és ezt fundálták ki okos férfiak,
(...azóta már tudom, hogy az E14-es hármas Bajnai-Szigetvári, Karácsony volt,)

Tényleg ennyire hülyének látszunk, … mi választók???

Gratula mindenkinek,… és szerintem most nem Gyurcsány a hibás,… hanem a többi fat'k'!

hello írta...

Akkor ide is - a teljes cikket az újhoz már betettem:

http://nol.hu/lap/allaspont/20140116-kenyszerzubbony

Friss Róbert: Kényszerzubbony