2014. január 15., szerda

ORBÁN, SEMJÉN, MEG A MAJRÉ

Kezd alakulni a dolog.
A demokratikus oldalon hárman vannak, meg két ringsegéd, most végre a jobboldal is felzárkózott – ringbe szállt a Vezér, a Semjén meg a majré.
Valamit eltaktikázhattak, mert Gyurcsány még mindig életben van, úgyhogy már csak abban reménykedhetnek, hogy amit nem tudtak elérni az ellenségei, majd elérik a barátai.
Viszont kezdenek hibázni, mert egyrészt hülyeségeket beszélnek,másrészt meg képtelenek leállni a rablással.
Hülye dumákra külön emberük van, a debreceni mágus, a devizapiac réme, a rosszlányok gyámolítója.
Emellett túlspilázzák a dolgokat, a két kanigabi meg hülyébb, mint a Kiflihercignő volt legaktívabb periódusában.
Azt se nagyon veszik észre, hogy lassan már nem tudnak olyan fagyit venni, amelyik ne nyalna vissza, és ez a nyalás nem hasonlít arra, melyhez hozzászoktak, mióta minden megrendelést ők osztanak, mióta minden pénzesládikót kéjes nyögések közepette magukévá tettek, mióta mindenkit megfélemlítettek.
Itt van például ez a paksi megállapodás, melyet legbensőbb magánügyükként kezelnek, hozzávetőleg az olyan családi eseményekkel egy súlycsoportban, melyek után a feleségek még éjnek idején is nagy napszemüvegekben közlekednek – éppen most keresik a Putyinnal kötött megállapodáshoz a megfelelő keretet, mely elfedné a lényeget.
Hát igen, nagyon hozzá lehet ahhoz szokni, hogy a ránk bízott vagyonnal a sajátunkként bánjunk.
Hiszen ha az állam én vagyok, akkor az állam vagyona is az én vagyonom, azt csinálok vele, amit akarok, és ne akarjon ebbe beleszólni egyetlen fajankó sem, hiszen nem csak a fociban, de mindenben én vagyok az illetékes, Koltai Róbert meg kap majd egy trafikot.
Jómagam egyébként nagy híve vagyok az atomerőműveknek, hiszen ezek termelik legtisztábban a villanyáramot, egyre tökéletesebbek, és ameddig fel nem robbannak, addig a környezetet leginkább ez az energiatermelési mód kíméli.
A nukleáris iparban az oroszok nagyok, Amerika is tőlük veszi a műholdjai üzemeltetéséhez szükséges reaktorokat, aki lebecsüli őket, az véleményem szerint ostobább még Illés Zoltánnál is, pedighát, ugye…
Az atomerőművek kicsit a repülőgépre hasonlítanak, mert ha összevetjük a közlekedési balesetekben életüket vesztettek számát a repülőbalesetek áldozatainak számával, akkor kiderül, hogy kerékpárral közlekedni ezerszer veszélyesebb, mint repülőgéppel.
Csakhát a bringa nyergében egy ember ül, míg a repülőgépen háromszáz utas van, és amikor egy repülőgép lezuhan, nem szoktuk számolgatni a városokban-falvakban eltiport kerékpárosokat - a háromszáz sokkolóan több, mint az egy.
Az kétségtelen, hogy az atomenergiától rengetegen félnek, hiszen az atombombáról mindenki hallott, és hiába akarta megtanítani Öveges professzor a népet, hogy hogyan csináljunk barackmagból atommagot, Hirosima és később Csernobil mélyen beépült az emberiség tudatába – az atomtól rettegni kell.
Ezzel aztán szépen vissza is élnek a méregzöldek, akik ugyanúgy rájátszanak erre a zsigeri félelemre, mint ahogy az aranybányászat cianidos technikájával való rémítgetésnél a ciánnal megmérgezett grófnő esetére – még az a szerencse, hogy a pillanatragasztót nem akarják betiltatni, merthogy az meg vagy ciánakrilát, vagy nem ragaszt.
De az biztos, hogy egy ilyen monstrum felépítése előtt meg kell vizsgálni, hogy erre van-e szüksége az országnak, vagy helyette
 esetleg célszerűbb lenne megetetni az éhező gyerekeket?
Merthogy nem biztos, hogy szükség van rá, vagy, hogy erre van szükség.
Lehetne esetleg vizsgálgatni azokat az energiatermelési formákat, melyek szintúgy kevés környezeti ártalommal termelik az áramot, például a szélerőműveket, esetleg el lehetne gondolkodni azon, hogy talán be kellene fejezni a rendszerváltás mámorában a felindult magyartanárok és izgága nemzetmentők által meghiúsított Bős-Nagymarosi komplexumot, ha mostanában nem egyszerűbb villanyáramot vásárolni a kínálati piacon.
Mindenesetre a Mi Vezérünk előrelátó, mint a szemellenzős ló, és biztosítani akarja a jövőjét.
Egy ekkora beruházás rengeteg pénzbe kerül, a beruházási összeg negyven százalékát állítólag magyar cégek felvirágoztatására akarja fordítani a kormány, és ne legyen kétségünk, hogy a cégek kiválasztása milyen elvi szempont alapján történik majd: Elviszem! Pont!
Nem véletlen az sem, hogy a KÖZGÉP az év végi ünnepek jótékony rózsaszín ködében ki lett tömve megrendelésekkel, és az sem véletlen, hogy valamiféle elkötelezettséget szeretne a Nemzet Vezetője vállalni az oroszoknál is, hogy bárki jön utána, meg legyen kötve a keze.
Mert a kötelezettségeket teljesíteni kell, aztán majd legfeljebb fordítva működik a hatvan-negyven százalék, mert az fel sem merül benne, hogy a maffiaállamnak vége lenne.
Ha az Úr csodát tenne és Mesterházy egy megnyert választás után megrázná a tabulát, lenne sírás –rívás, meg fogak csikorgatása szerte az országban.
Na, de ne szaladjunk előre ennyire, egyelőre reménykedjünk abban, hogy a nép végre felismeri, hogy nagyüzemileg fosztogatják.
Persze jobb lett volna valakit felmutatni egy ellopott libával, mert azt a nép egyszerű fia nem tudja értelmezni, mikor beáll a kamion a Költségvetés elé, a ponyváján az Orbán & Co. felirattal, a nép egyszerű fia azt sem érti, hogy a maffia nem libát lop, hanem mondjuk Deutsch Tompika közbejöttével ellopja a libásokat, tokkal-vonóval, tepertővel.
De azért van ebben szép is, nevezetesen az, hogy Orbán készül a szerinte legrosszabbra – az elvesztett választásra.

Ha van igazság a földön, akkor neki jobb lesz a börtönéletre készülni - vazelin, gumibugyi, miegymás.
Azért ne éljünk álomvilágban, meg várjuk meg azt a listát, melyben a kormányzásra készülők összefoglalják, mire is kérnek felhatalmazást a választóktól.
„okleveles” néven hozzászóló olvasóm feltett néhány kérdést, melyekre szerintem mindahányan szeretnénk választ kapni.
Ezt írta:  

Szeretném hallani az elképzeléseket arról, mi lesz
1. az Alaptörvénnyel,
2. a kétharmados adó-törvényekkel,
3. a választási törvénnyel,
4. az Alkotmány Bíróság jogkörével és a jelenlegi személyi összetételével,
5. az Ügyészség vezetésével,
6. a közszolgálati tv, rádió jelenlegi vezetésével és műsor készítőivel,
7. a Költségvetési tanáccsal,
8. az Állami Számvevőszék vezetésével,
9. az MNB vezetésével, 
10. a TEK –kel,
11. a földbérletekkel,
12. a trafikokkal, 
13. a Közgéppel,
14. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal,
15. a helyi önkormányzatok elkobzott vagyonával,
16. a Takarékszövetkezetek szétverésének rendezésével,
17. a Terror Házával,
18. a Veritas Történetkutató Intézettel,
19. a Századvég és az egyéb hasonlóan független tanácsadó szerveztek milliárdos támogatásaival,
20. a Heti Válasz és a többi jobboldali sajtó támogatásával,
21. a felcsúti stadionnal?
Egyáltalán - mi lesz a KÖZTÁRSASÁGGAL? 
Mi lesz a fülkeforradalmárokkal?
Mi lesz a lenyúlt vagyonnal?
A listát esetleg lehet még bővíteni...
Ha ezekre a kérdésekre az új választási szövetség adekvát válaszokat tud adni, akkor már kész is a demokrácia helyreállításának programja.
Ha nincs világos válasz, akkor - bár az is egy válasz, de - nem hinném, hogy lenne mozgósító hatása.
A válaszokra felhatalmazást kell kérni a választóktól, mert ez ugyan nem Paks, de jó válaszok megvalósítása esetén lényegesen nagyobb lesz a világosság az országban, mint ma.
És egy konkrét válasz mellett állást foglalni hamarabb elmegy a polgár, mint ha csak szép jelszavakat hall.
Erre várunk nagyon sokan.
Remélem, nem kell már sokáig tipródnunk…

:O)))

23 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves PUPU !

Ha bizonyítást nyerne, hogy vezetőnk elmebelileg komposztábilisdilis akkor meglehetne -e támadni a szerződést? Németországban leépítés van atomilag. lehet hogy ezért szorgoskodik 1-2-3-4- német társaság. Lassan az örömtől sugárzik majd a lakosság.

Unknown írta...

Pupu! Köszi! nagyon tetszik. Az nem lehet, hogy erre lehetne hivatkozni az új kormánynak? Már ha lesz!
Haza és Haladás Alapítvány:
Az Alaptörvény 37. cikk (3) bekezdése szerint nem vállalhat a magyar állam olyan pénzügyi kötelezettséget, aminek eredményeként a GDP-arányos államadósság a 2013-ashoz képest növekedne. Most nem vállalhat olyan kötelezettséget, ami bármikor később növeli a nemzeti össztermékhez viszonyított államadósságot. Nemcsak hitelt nem vehet fel, ha az ilyen eredményre vezetne, de semmilyen ilyen hatású pénzügyi kötelezettséget nem vállalhat. E szabály megsértésének egyértelmű következménye van: ha mégis nő az államadósság, a kötelezettségvállalás (legyen az maga a hitelszerződés vagy az ahhoz kapcsolódó állami kezesség) semmis, mert jogszabályba ütközik.

Névtelen írta...

A lista bővítésére még : mi lesz a "civilekkel" ; mi lesz a rendőrsèggel, mi a katasztrófavéfelemmel és azzal, ha újabb székházfoglalások lesznek

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Talán tévedsz abban, hogy a mi nagybetegünk vereségre készülne. Pontosa tudja, hatalmát a béna "ellenzék" nem veszélyezteti. Ezért már teljesen nyíltan rabol, aláz meg csoportokat.
Ne legyen igazam

hello írta...

Nagyon sok kérdésre várjuk a választ valóban. A jövőnk minősége múlik a megoldásokon.

Nekem azonbban a ma reggel hallott lapszemléből ez az írás foglalja össze a legplasztikusabban a lényeget, amire az előző posztnál tegnap este is utaltam:

http://nol.hu/lap/allaspont/20140116-kenyszerzubbony

Friss Róbert: Kényszerzubbony

Elképzelni nem tudom, mit, és főként kit vártak sokan a baloldali-liberális (netán konzervatív) választási szövetségtől. A Fidesz, persze továbbra is a bukott baloldal „odakozmált” politikusairól beszél, a hazudozó Gyurcsány-korszak újjáéledéséről, amit legfeljebb azzal fejel meg, hogy „nyilvánvaló”: ezek a családi adórendszert, a rezsicsökkentést, a gyed extrát elvennék a családoktól. Finnyásan fanyalog azonban még az is, aki az utóbbi hónapokban mást sem skandált, csak összefogást.

Tényleg úgy állt össze ez a szövetség, ahogyan összeállt – az utolsó pillanatban, némi megkeseredettséggel. Azokból állt össze, akik vannak – akik nincsenek, azokkal nem lehet. Tudomásul kellene venni, ennyire volt képes a magyar társadalom demokrata fele, annak politikai elitje. Ez van, nem muszáj szeretni, de…

... Ezt a szövetséget nem Mesterházy, Gyurcsány, Bajnai, vagy Fodor hozta létre, hanem a Fidesz. Akkor, amikor 2011-ben a Ház elfogadta az egyfordulós választási rendszert, amellyel a pártokra ráhúzta – a győzelemhez nélkülözhetetlen – választások előtti koalíciókötés kényszerzubbonyát. Orbán Viktor alighanem abban bízott, hogy az „elmúlt nyolc évről” szóló vitákban önmagát felemésztő ellenzékkel szemben simán megmaradhat a hatalomban, végleg megerősítheti a Nemzeti Együttműködés Rendszerét.

Kétpárti parlamentet akart, amelyben a harmadik résztvevő, a Jobbik az ő szélsőségességében is „kezelhető” játszótársa. Az új helyzetben valóban kétpárti+Jobbik (de a Fidesznek kényelmetlenül sokfrakciós) parlamentnek nézünk elébe. Csakhogy a törésvonal nem bal- meg jobboldal között húzódik majd, hanem demokraták és autokraták között.

Addig is: szélesre nyitva a szövetség hitelesebben teheti a rendszerről szóló népszavazássá a parlamenti voksolást. A kép fekete-fehér: vagy a tekintélyelvű, „keleti” rendszer folytatása, vagy váltás a polgári demokratikus nyugati útra. Ezzel az is eldől, megkapja-e immár a teljes demokratikus oldal a választóktól az MSZP–SZDSZ által 2002 és 2010 között elfecsérelt bizalmat és lehetőséget, hogy a IV. Köztársasággal új politikai korszakot nyitva modernizálja az országot.

Ha megkapja a felhatalmazást, a kormányzáshoz mérhetetlen önuralom, együttműködési készség kell majd, amit biztosíthat a Fidesz–Jobbik nyomása alatt összepréselődő sok frakció kontrollja. Meglehet, a koalíció nem kap többséget, ám akkor még mindig elegendő erőt szerezhet ahhoz, hogy szigorúan ellenőrizze a Fideszt.

Ha pedig súlyos vereséget szenved, úgy tudomásul kell venni, hogy a nemzet többsége egy Európában elszigetelt, szociálisan szétesett, növekedési potenciálját vesztett, tekintélyuralmi országban, négymillió létminimumon nyomorgó társaságában szeret és akar élni. És nem kíváncsi az egész demokrata gyülekezetre. Ehhez a kényszerzubbonyhoz képest kicsinység, hány „odakozmált” politikus bukkan fel a következő törvényhozásban.

Jutka írta...

Sürgösen kellene keresni egy olyan szóvivőt aki a közös baloldalt képviseli, aki nem fél "visszapofázni " a Fidesznek, azaz a szóvivőinek. Ahogyan a Selmeczi Gabika megszólal a hátamon futkos a hideg, attól a tömény hazugságtól, állitásról.
Én még Gy. F. is eltudnám képzelni ha erre válalkozna. Az ATV -ben a különböző kerekasztal beszélgetéseken annyi okos fiatal van.

Névtelen írta...

14A

A lista további bővítése :

És mi lesz a kisemberek becsülettel megszolgált és törvényesen járó végkielégítésének visszamenőleges,"pofátlan " elrablásával ?

Továbbá Névtelen 8:02-nek : Ha nem vetted volna észre,időközben összefogott az ellenzék. A "béna " jelződ tehát már aligha időszerű!

hello írta...

Kérdés persze, a választók közül hányan bólintanak rá, de a szavazatmaximálás érdekében praktikus lenne Bokrosékat is integrálni az összefogásba:

http://444.hu/2014/01/16/eleged-van-de-nem-vagy-balos/

dmolnar írta...

:0)

hello írta...

Kedves Jutka!

Bennem is ágaskodik az indulat a fideszes szócsövektől, de szerintem a kormányváltó összefogásnak mégsem nekik kell "visszapofázni", hanem azt a stratégiát követni, hogy a maguk céljait harsogni, sulykolni a nap 24 órájában, méghozzá magabiztos, optimista hangvételben - ahogy nem mellesleg a túloldal is már a 2015 utáni terveivel, no meg a máris mért orbitális fölényével traktálja a közvéleményt. Ami - persze csak remélem - eléggé ébresztőleg hat és elrettentő a társadalom észnél levő része számára!

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Napok óta nem tudtam olvasni írásodat mert míg itt Ti az ellenzék programjáról, a szavazók által követelt felhatalmazásáról vitáztatok - én 8 napnál rövidebb testi sérüléseket szenvedtem. Röviden, megvédtem a Rezsit. Meg a Margót!
Úgy gondoltam, hogy úgy teszek mint a kormányunk, a villanyszámlám egy részét az egyik szomszédom a Rezsi, a gázszámlám egy részét meg a másik szomszédom, a szépséges Margó fizeti. Tudom ez első látásra úgy néz ki, hogy más "hogyishívjákával" verem a csalánt, de ez csak a látszat. A lényeg a lényeg, hogy vagy öten támadták a Rezsit, - meg a Margót - és én megvédtem őket.
Az öt tusában végül is győztem és ma megkeresett egy kormányzati kommunikációs fiatalember, megveregette a vállam és azt mondta, hogy bevettek a Magyar Csapatba! Erre ittunk négy konyakot. Aztán a Viktor egészségére még kettőt.
Már kezdtem kicsit "mólés" lenni, amikor azt mondta, hogy ha újságírók keresnek, úgy nyilatkozzak, mintha nagy csoportos óvodásoknak üzennék, mert a magyar nép ezen a szinten van...
Ettől kijózanodtam, mert sem én, sem a magyar emberek nem vagyunk óvodások! Mély tisztelettel: - morzsi -

Névtelen írta...

Ez a ma PupPu által írt bejegyzés is mutatja, hogy joggal merültek fel kételyek azzal kapcsolatban, hogy olyan kardinális kérdésekben, mint amiket a felsorolás tartalmaz, tudják -e a kampányban hitelesen képviselni ezeket az ügyeket.Ha azt nézzük, hogy az egyes pártok külön-külön nem igazán álltak elő -egyik sem -olyan megoldással, ahol nem csak a szólamok szintjén, de a hogyanra is választ mutattak volna.
Felelősségre vonásról egyik párt sem mondott semmit,ügynökmúltról síri csend,földeknél annyi, hogy majd megvizsgálnák és majd újrapályáztatják (jelentem a pályáztatás megtörtént,aki nem tudja a pályázatával bizonyítani, objektív pontozással, hogy jogosan nyert, az nyilvánvaló, hogy csalt),pályáztatás nélküli állami megrendelések, bebetonozott emberek, és lehetne sorolni, hogy mik vannak.Nos, szóljon valaki,aki látta bármelyik párt eddigi programjában részletesen kifejtve akárcsak az egyik pont megoldását.Vagy vegyünk egy kardinális pontot a határon túliak szavazati joga:Az egyik párt kiáll mellette, a másik ellene kampányolt.Ha ezt egy kompromisszumos megoldással kezelték volna (például Bokros féle verzió), és nem úgy állnak ki a nyilvánosság elé, hogy a többségi véleményt képviseljük, akkor lehetne szavazatokat maximálni.Nem folytatom, már nincs túl sok jelentősége.
Amióta az összefogás megtörtént azóta egy új "divat" söpört végig az eddig demokratikusnak mondott online médiafelületek többségén: az ilyen hozzászólásokat most már kimoderálják, már nincs szükség kritikára.Nos, itt tartunk...

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Én úgy gondolom, hogy ezekre a kérdésekre mindenképpen választ kell találni és fogunk is kapni !

Azt, hogy nem előre teszik ezt, az viszont lehet az óvatosság számára is írni !
Egyrészt gyerekes dolog fenyegetőzni, másrészt a kérdéseket nem lehet megúszni !

Rendszert KELL váltanunk és rendet KELL raknunk !

Aki nem így gondolja, az már veszített is !

El KELL érni, hogy többet hasonló kísérleteknek e legyünk kitéve !

A jobboldal kártékony embereit ki kell zárni a közéletből, természetesen a többi kártékonnyal együtt !

Úgy vélem, hogy kritikára szükség van, csak ne tévesszük össze a fanyalgással és az ellen drukkolással !

Üdv sphagin

Kismaci írta...

MIFÉLE demokratikus út?!
Az egyetlen program, amelyik határozottan kiállt a NER lebontása és sóval behintése mellett, az a DK-é volt.

Most Gyurcsány beül csendben a sarokba (kb. az ő szavai) és csendben marad, bedarálta a pártját azért, hogy legyen helye a Parlamentben. Neki, akinek nincs szüksége arra a pár fillérre.

Bennem nagyon összetört valami erre a hírre meg amiatt az interjú miatt, amit olvastam az origo-n. Minden nappal erősebb, hogy elmegyek-e szavazni, illetve ha igen, akkor behúzom az X-et vagy erősítem a szavazz fasszal! mozgalmat?!!!

Nagyon-nagyon-nagyon elégedetlen vagyok ezzel az összefogás szerű szarral, amit csinálnak. SEMMIT nem fognak tenni. Éljen a NER!

Pfff.... :(((((((((((((((((((

magyar lelkiállapot írta...

Felesleges különféle listákon rágódni, azokat így és úgy csűrni-csavarni - miközben egyetlen dolgon múlik az egész ország sorsa!
Miképpen tükrözi vissza a politikai kultúra a honpolgárok kultúra igényét!!!???
Szerintem a politikusoknak érdemes lenne magatartás+viselkedés+kommunikáció tudományból egyéni és csoportos terápiákon önszorgalommal tanulgatni, kinek-kinek saját retardáltságát felismerve, felvállalva és korrigálva.
Természetesen a több évtizede működő MAnipulációs TAnszékeken folytatott elmélyült tanulmányaikat rögvest fel is függeszthetik, ez a fajta felhalmozott tudás még ezer évre is sok(K)! Ezt a míves hozzáértést költöztesség egy új földrészre...maguk gyönyörűségére!!!
Az új földrész neve legyen: MA-TA
Lakói legyenek: MA-TA-Lák

nemóvatos írta...

A listához:
Olajügyek?
Grippen ügy?
NAV ügy?
Egyébként meg sok elbizonytalanodott és az "összefogást" eddig másként képzelő szavazót voksra lehetne ösztönözni, ha nem négy évre kérnék a pártok a felhatalmazást, hanem csak a "rezsimváltásra".
Esélyesebb és tisztességesebb is lenne.
Nem?

moose írta...

nemóvatosnak, … DE!

Más:

Az jutott eszembe, ahogy olvasgatom a híreket, nézem a nyilatkozatokat a paksi 2 új blokkról, hogy az un. német és orosz megszállás emléműve nem is Budapesten a Szabadság téren lesz és van, hanem PAKSON lesz, ha ez a 2 blokk ilyen lezsírozottan, titokban, villámgyors lerohanással, a lakosság tudta és beleegyezése nélkül, offenziva szerűen keresztülvihető lenne,…
kiegészíteném az "agresszorokat" az EU-val,…aki"áldását" adta állítólag erre az ügyletre!

Akkor most kinek "NEM LESZÜNK GYARMAT"a?

Németeknek?, a FIDESZNEK? Oroszoknak?

Németeknek nem kell atomerőmű, … mind lekapcsolják,…

ott van viszont az atomerőmű-turbinagyártó kapacitásuk nem lehet pangásban hagyni,

… nem otthon építenek, hanem jó lesz majd a hülye magyaroknak,... építünk ott atomerőművet aranyáron,…

nem kell itt
- kapacitásigényt felmérni,…
- a várható ipari fejlesztéseket számba venni,
- gazdaságossági számításokat végezni,

és a döntést ezek alapján meghozni!
"A szakértelem az bolsevista trükk", mint azt OV-től tudjuk,

…ha már csinálunk ilyen giga-beruházást, akkor a legkorszerűbb, a legbiztonságosabb technológiákkal tegyük, ami egyáltalán nem biztos, hogy atomenergia,…
"Már nem telepítjük le nálunk (németeknél) az elavult technológiát", mert azóta van korszerűbb, de ez majd jó lesz a magyaroknak, majd ők kifizetik,"… ez ismerős nekem már 1996-ból,…sajnos,…aki benne volt, tudja miről beszélek,...

én mint állampolgár tiltakozom,

… a döntéseket meg kell alapozni,…

lehet, hogy az atomerőmű-bővítés lesz a legjobb megoldás, de látni akarom, hogy mi alapján jutottak erre!

Mi a fene olyan sürgős?!?

Szóval a kérdésem PuPu listáját kiegészítve:

- Mit tesz az összefogás, ha győz, ezzel a megállapodássa?!?

,… mert ez már nem is csak FIDESZ mutyinak, hanem Globális PANAMának látszik!

hello írta...

Drága Kismaci!

Ha nem láttad, utólag az ATV honlapján megnézheted visszamenőleg az Egyenesekben is, Gy.F. mikor mit nyilatkozott, szóval tedd túl magad végre már az origo-interjún!

TERMÉSZETESEN NEM a képviselői tiszteletdíjért akar a parlamentben ülni, hanem, hogy szava, szerepe legyen, lehessen a politika alakításában!
Ha győznek, a törvényalkotásban, ha mégsem, akkor ütős - és nem tejbetök - ellenzéki szerepkörben!
EZT ÉRTSD MEG - és persze mások is!

Névtelen írta...

Drágalátos Blogíró és kommentelők!
Tudjátok mennyit ér az hogy itt ti írogattok meg hozzászóltok?Annyit, mintha otthon a klotyóba belebeszélnétek. :)))

pleinair írta...

De kedves valamelyik Névtelen, csak azt tesszük, amit te is szoktál a klotyóban: megkönnyebbülünk!
Már ezt is sajnálod tőlünk?!

etele1 írta...

pupu, érdeklődve figyelem, ahogy az atv-ben kedvenc politikusaink állandóan próbálják szuggerálni "hogyan gndolkoznak a zemberek" egy-egy kérdésről. tudod hiába véges számú a zembereket megmozgató kérdések száma annyira sok a lehetséges kombináció. na és persze rengetek a politikusok részéről felvetdő kérdés,amely csak a zemberek egy korlátozott csoportját mozgatja meg.

példáául a 21 felvetésedből szerintem pont 21 hagyja hidegen a nem pártmániákus állampolgárt. vagyis a célcsoportot.

moose írta...

Pleinairnek,… :))) 10 pont!!!!

Kedves Névtelennek (21:16-kor) meg az alábbi megtörtént történettel kedveskednék, hogy ne járjon ide hiába:

Dűlőúton bicajozva közeledik hősünk, Mihály, aki felettébb bűszke és elégedett önmagával,…

Meglátja, hogy a földeken kapálnak a lányok -asszonyok,… gondolta megmutatja ki is itt a legény a gáton, és odakiált nekik:

- Qvák, sz@rjatok koronát!

A válasz is hamarosan megjött:
- Had'egyen a Mihály!

Mit mondjak, ennél frappánsabban és hatásosabban aligha lehetett volna reagálni!…

Mihály megszégyenülten elsomfordált, mert elakadt a szava,

… az asszonyok persze otthon elmesélték,

… attól a naptól kezdve minden "felhorgadt férfias indulatú" parasztlegény meggondolta mit beszél, tartva attól,hogy a férfi (nő) kollégák rajta köszörülik majd a nyelvüket,…

… és a történet örökbecsűvé vált, … Mihályunk bevonult a "TAHÓk" történelmébe!

kekec írta...

Kismaci
Remélhetőleg Gyurcsány (ha már beleült) akkor nem hagyja elsunnyogni a kampányt, mint ahogy 2010-ben csinálta az mszp, hanem egy kissé felpörgeti őket, meg némi józan észt is csempész beléjük.
Mert valahogyan majd ellensúlyozni kell azt a csalódást, hogy "CSAK" kormányváltásra törekednek, és 4 évig akarnának uralkodni. Szemben a Bokros és a józan ész által diktált rövid demokratikus restaurációval és hamari új választásokkal. Egyrészt.
Mert másrészt a külföldi tőke nem igazán bízik egy rövid hatóidejű ideiglenes kormányokban, és gazdasági alap nélkül szart sem ér a demokratikus restauráció.