2014. január 17., péntek

KIJÓZANODÁS

Van olyan, hogy az ember fia egy zűrzavaros éjszaka után egy számára teljességgel ismeretlennek tűnő nőt talál egy ágyban, melyről csak egy a biztos, hogy nem az ő ágya, mert abban a másik oldalon mintha más szokott volna aludni.
A nőről – némi erős koncentrálást követően felrémlik, hogy azért mintha az éjjel megismerte volna – már bibliai értelemben.
Az még csak istenes, ha a partner csak randa, mint a világháború, de az már húzósabb, ha büdös is, az meg aztán végképp katasztrofális, ha a padlón megtalálja a bőr és nemibeteg gondozó visszarendelő lapját, valami Cumi Juli névre kiállítva.
Pedig ezek a kalandok olyan szépen szoktak indulni,.
Nagy társaság, ismerősök, ismeretlenek, egy koktél, két pálinka kétszer, aztán a kimitisz, vödörszámra, majd a jótékony sötétség, valaki fogja a fejed, te meg telefonálsz, de legalábbis belebeszélsz valami kagylóba, aztán homály.
Piszkálod a fogaid közül (remélhetőleg) a teafilter madzagját, próbálod rekonstruálni az eseményeket, gyors kalkulációkat végzel egy válóper költségeiről, gyógyszerek, orvosnak a hálapénz, ügyvédi költségek, - majd megállapítod, hogy kellene keresned valami mellékállást is.
Ezt az állapotot nevezik kijózanodásnak, ezért van az, hogy
a tapasztaltabbak nem engedik magukat eljuttatni ebbe a megrendítő állapotba, inkább azonnal rátöltenek.
De most aztán jól béütött nékünk a szentkuti búcsú, az Európai Bizottság tavaly februárban az Európai Bírósághoz fordult, mert a kormány nem helyezte hatályon kívül a házi gyümölcspárlatfőzés – leánykori nevén a pálinkafőzés - adómentességére vonatkozó, 2010. szeptember végén bevezetett szabályozást. 
Pedig de szép, de emberbarát törvény ez a kétmillió alkoholista országában!
Nem is szólva a rendelkezés közegészségügyi hatásairól, hiszen az adómentes pálinka lehetővé teszi, hogy a magyar ember az eddigieknél is többet vedelhessen, arról nem is szólva, hogy a házi pálinkafőzés természetes úton szelektálja a népességet, melynek költségérzékenyebb része vidáman felhörpinti a rézelejét is.
Ez pedig éppen azt a réteget ritkítja, mely a Lázár-skálán olyan alul áll, hogy állandóan rugdalja a vakond fejét.
Mindenesetre azokban a körökben, melyet a felcsúti kocsma népe oly remekül reprezentál, rendkívül népszerű és igazságos döntés volt a házi pálinkafőzést adómentessé tenni, erre most az elnyomó külföldi hatalom, a tuggyukkik, el akarja venni magyarember ősi jussát, a szabad pálinkafőzés jogát!
Az Európai Bíróság esetleges kedvezőtlen döntésének rettenetes hatása lehet erre a véráztatta, sorsüldözte, szerteszabdalt kis országra: még a végén kijózanodik a nép!
Márpedig, ha kijózanodik, akkor mindenféle nemkívánatos kérdéseket tehet fel, olyanokat, melyeket az kijózanodó részeg szokott feltenni alkalmi hálótársának, mikor felfedezi, hogy eltűnt a pénztárcája, a bankkártyái, a pecsétgyűrűje, meg észleli, hogy fáj, ha pisilnie kell.
Van néha úgy, hogy a felháborodás nyolc napon túl gyógyul, és a sértett mégcsak feljelentést sem mer tenni, örül, ha futhat.
Ez az egész ügy szépen megmutatja a Orbán kétarcú viselkedését, a sportról meg az egészséges életmódról tartott beszédek és a hétköznapi gyakorlat ellentétét.
Erről tanúskodik az elektromos cigaretták betiltása, de az alkoholizmus okozta károk tükrében nevetségesnek tűnik a játékgépek betiltása is, hiszen nagyságrendekkel többen vedelnek, mint játékgépeznek, az alkoholárusítást mégsem tiltja be senki, legfeljebb monopóliumot adnak az árusítására valamelyik cimborának.
Szóval, én aggódnék Orbán helyében, mert nincs rosszabb ellenség a kiábrándult, magát megcsaltnak érző hívőnél, attól még az is kitelik, hogy korábban elképzelhetetlen terveket kezd forgatni a fejében az Élő Isten seggberúgására.
Orbán egyébként fél, amúgy világ életében beszari volt.
Amikor 2006 októberében a végletekig felhergelt futballhuligánok és motoros bandák között Gyurcsány a megszeppentségét nyilvánosan bevállaló Sólyom távollétében emlékművet avatott, akkor Orbán páncélozott BMW-vel szinte elmenekült az Astoriától - ez mindent elmond róla.
Hát, várjuk ki, hogy a népről lemúljon a tudatmódosulás
, talán az utóbbi idők történései kijózanítólag hatnak azokra, akik még hittek a mi Cipollánknak.
A Közgépbe pumpált milliárdok, Mészáros Lőrinc milliárdos megrendelései mind-mind Orbán érdekeltségeit hizlalják, és ne legyenek kétségeink, a paksi bővítésből is le szeretné szakítani a maga részét, ezért ez a marha nagy sietség.
Al Capone hajdan rengeteg erőszakos bűncselekmény kiagyalója és végrehajtatója volt, de elkapni mégis az adóhivatal kapta el.
Esetleg egy olyan adóhivatal, melyet nem Orbán embere vezet, nálunk is sikereket érhetne el.
Ehhez persze meg kell nyerni a választást.
Nosza!

:O)))

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Lám csak,omladoznak Jeriko falai !

Anikó írta...

....az, hogy minden szavad, mondatod megint igaz, de egyúttal sírva szétröhögtem magam és jólesett nagyon :-))))

nemóvatos írta...

"Esetleg egy olyan adóhivatal, melyet nem Orbán embere vezet, nálunk is sikereket érhetne el.
Ehhez persze meg kell nyerni a választást."
Ez kevés.
2/3-al kell nyerni.
De jó lenne ha az összefogók is így gondolnák és mindent meg is tennének érte.
Egyelőre szkeptikus vagyok.

puredistance M írta...

A blog bevezetőjéhez!
Effajta éjszakai férfi kalandok után a fáintos legénykék megkeresik a bőr és nemibetegség konkrét forrását, mert lehet, hogy Cumi Juli csak hordozói köztes gazda és a valóságban Cumi Gyuri a kezeletlen telep tenyészet bájgúnárja...

hello írta...

PuPu, csodálattal vegyes tisztelettel olvaslak, hogy rendületlenül bírsz hinni a nép kijózanodásában, pálinkafőzés ide vagy oda. A képletes beszédnél marava: a készletük a kamrában, a tartós hatás a fejükből nem kopik el olyan gyorsan.

Pláne, hogy az egyik szövetséges fél egyik prominense az Orbánközeli hetilap friss címoldalán nem ám az összefogás lovát dicséri a sánta kutya példázatát eszünkbe juttató dakota paci ellenében, de már kijelöli, na, ki is lesz a hunyó, ha a kampány mégse hoz diadalt...
:-(((

Csak azt tudnám, minek annak még ellenség is, akinek ilyen szövetségesei vannak!

etele1 írta...

yepp csakis...

az atomerőmű az egy "populáris" téma

rá fog még fázni z összfogás, hogy az együtt ADJA BELE A KAMPÁNYTECHNIKÁT...

Névtelen írta...

"a paksi bővítésből is le szeretné szakítani a maga részét, ezért ez a marha nagy sietség"
Mindig kell egy nagy üzlet.
2001-ben Gripen, 2014-ben Paks.