2014. április 13., vasárnap

EURÓPA

UNITED STATES OF EUROPE
A kampányt tulajdonképpen Viktor nyitotta meg, amikor a választások éjszakáján a Bálna előtt kinyilvánította, hogy a választók két dologra mondtak nemet: a gyűlöletre és az Európai Unióból való kilépésre.
Idáig hallatszott az Unió megkönnyebbült sóhaja, Barroso elégedetten hátravetette magát a fotelben.
Navégre – a nagyobb problémán túl vagyunk, ezzel az ukrán izével meg majdcsak megbirkózunk valahogy, hiszen az Erő az új, húsznokiásdobozos hátizsákjával velünk van!

Az Európai Parlament magyar képviselőinek megválasztására az ismert magyar választási szisztéma szerint kerül sor.
A mandátumokért csatába induló felek túlnyomó többsége fel sem tesz bizonyos kérdéseket, nem, hogy választ adna rájuk.
A képviselőket vallások hívei fogják megválasztani annak tükrében, hogy szeretett pártjuk a homousion, avagy a homoiusion elvei mentén politizál.

De igazuk is van, mindek egy szép tradíciót felborítani, hiszen volt már itt rendszerváltás is úgy, hogy a szénbányásztól a kutya sem kérdezte meg, hogy akar-e munkanélküli pária lenni, egy senki, egy leírt nulla, akit majd az asszony cipelhet a hátán a temetőbe, hogy a fiával együtt kaparja el a temető árkába, melyet mostanság szociális parcellának hívnak.

Nem is kell azt a választót azzal abajgatni, hogy milyen Európát szeretne - ha a véleményét kérjük, akkor az szóljon arról, hogy rabok legyünk vagy szabadok, hogy tűrjük-e, hogy elnyomóink (Unió, pirézek, tuggyukkik) a tőke igájába kényszerítsék a büszke magyar felemelt fejét?
Ezek – tudjuk - álkérdések, hiszen magyarember mind a mai napig nem ismerte fel, hogy ha az Unió elfelejtené folyósítani a támogatásokat, akkor az ország éhendöglene.
Persze ez nem érdekes, mert egy virtigli magyar hulla sokkal többet ér, mint két tucat sajt, béka, káposztaevő, libamájzabáló, puliszkafaló és knédlin nyámmogó élő szerencsétlen, aki – legnagyobb bánatára - nem magyarnak született – és akkor még a maceszfalókról és a bodagevőkről szó sem esett.

Egyedül Gyurcsány lóg ki a sorból, aki a Demokratikus Koalíció kampánynyitó rendezvényén egyértelműen megfogalmazta: „Akkor lehet a világunk sikeresebb, ha nem félünk kimondani, hogy történelmi távlatokban Európai Egyesült Államokat szeretnénk!”

Hozzátette: azt szeretné, ha az új és erős Európai Egyesült Államok vigyázna minden polgárára, biztosítaná számukra a szabad gondolkodást, a műveltség és tudás megszerzésének lehetőségét, tiltaná, hogy bármely állami hatalom belebeszéljen abba, hogyan gondolkodjunk, tiltaná, hogy az állam átlépje a világnézeti semlegesség határát, tiltaná a kötelező hit- és erkölcsoktatást.
Gyurcsány már megint unortodox volt, hogy Kuszaszem szép nyelvújító szavával éljek, hiszen világosan beszélt - ettől más politikusok esetében nemigen kell tartanunk.
Talán ebben rejlik Gyurcsány titka: őszintén és világosan beszél, ez pedig százas IQ felett rokonszenvet ébreszt.

Ha Európáról beszélünk, akkor ez a fő kérdés, nem pedig a nemzet elnyomása, melyet az Unió ravasz módon sokezer milliárdos támogatással kíván elérni, jóllehet évek óta tapasztalhatja, hogy ezzel csak azokat hizlalja, akik teljesítmény nélkül szeretnek szopni bármit, amiből pénz csurog.
Ha Európa marad olyan, amilyen ma, akkor Günther, Alain és a többiek egy ponton túl meg fogják unni, hogy adójukat mindenféle barbár törzsfőnökök magánkincstárába zúdítsák.
Na, ez lesz az a pont, mely elhozza majd az igazság pillanatát a boldogtalan magyar középosztály számára is, amikor majd leereszkednek a vám és egyéb sorompók, amikor a teljességgel hibás önértékeléssel rendelkező kispolgár meredten szemléli lyukas zoknijából kikandikáló lábujját és könnybelábadt szemmel értetlenkedik, hogy hogyan is juthatott ide, pedig ő mindent megtett.

Meg hát.
Talán ez volt a baj, mert a gyakorlatban ez azt jelentette, hogy azokat támogatta, akik szerették volna gyengíteni az Uniót, hiszen jobb a huszonnyolc kiskirály egyikének lenni, mint az egységes Európai Egyesült Államokban egy régió korlátozott hatalmú vezetőjének, mely régió a tetejében nem is a megszokott vármegyerendszert jelenti, hanem határokon átnyúló gazdasági-kulturális egységet.
Megszűnnének a megszokott játékok, területek és közösségek feldarabolása politikai érdekek szerint, idióták felhasználása politikai célokra, megszűnnének a súlytalan intézmények, Európa egyenrangú partnere lehetne bármely nagyhatalomnak.

Kissinger poénkodott hajdan: Milyen telefonszámot hívjak, ha az Európai Unióval akarok beszélni?
Ez ma is fogós, ravasz kérdés, és ameddig erre nincs válasz, addig tág tere van a nemzeti érzésekkel való simliskedésnek, az avas nacionalizmusnak, a bornírt ostobaságnak.

Hogy mit képviselnek majd Magyarország küldöttei az Európai Parlamentben, egy cseppet sem közömbös kérdés.
De azzá próbálják tenni azok, akiknek ez az érdeke, mert előre borítékolni merem, hogy az állam nem azt teszi majd, ami a dolga lenne, hanem beáll kampányolni a kormánypárt és fiókintézménye nacionalistái mellé.
Ahelyett, hogy tisztán és világosan kifejtené, hogy melyik álláspont mit jelent, mivel járna győzelme, milyen hatása lenne az államra és az állampolgárok hétköznapi életére.

El kellene kezdeni végre megtanítani gondolkodni a magyart: mi múlik a döntéseden?
Ha lekapcsolod a világítást sötét lesz, ha nyitva hagyod, akkor világos.
Ha sötét lesz, nem tudsz olvasni, tanulni - buta és tájékozatlan maradsz, ha a világítást választod, akkor ugyan meglátod a pókhálót a sarokban, a koszt a padlón, de tudsz olvasni, írni - szóval okosodsz.
Válassz hát!

Ma ez még nem így működik, ma még azt hiszi a magyar, hogy neki olyan éles szeme van, hogy a sötétben is lát.
Még egyszer-kétszer neki kell mennie a szekrény sarkának, hogy rájöjjön, hogy a turul nem bagoly, ő meg nem elefánt, csak kisegér.
Persze erre nem holnap kerül sor, úgyhogy türelem – de azért jól nézzük meg, kinek adjuk voksunkat az Európai Parlament képviselőinek választásán!

:O)))

23 megjegyzés:

dromedár írta...

Kedves PuPu.
Az elmult fél év egyik legjobb írásoddá sikeredett a mai.
Gratulálok.
Sajnos nagyon is igaz minden szavad.
dromedár.

Tim írta...

Kedves Pupu!
Koszonom a blogodat, a remek irasaidat.

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Megint eldobtad az agyad, rengeteg baromságot hordtál össze.
Szerencsére még vannak olyan emberek, mint Boros Imre és Bogár László, akiknek én jobban hiszek, mint neked. Te csak butítsd a nootropil kúrára szoruló olvasóidat tovább.

Geza írta...

"Erdekes" az ellenzek helyzete. Jol padlora kuldte az istenadta nep (a "tok hulye nep" kifejezest csak azert nem hasznalom, mert az egyik draga nevtelen lehet, hogy megint berag ram, es azt oltarira nem szeretnem), es most mintha mi sem tortent volna, hajra neki, megint seggbe rugatjuk magunkat. Persze ertem en, nagy eredmeny lesz, ha a DK egy kepviselot majd be tud juttatni, nyilvan jol el lesznek majd a 101 fideszessel (meg a veluk elvegyulo jobbikosokkal). Az is igaz, hogy kozben lehet beszedeket mondani (jokat, mint ahogy azt mar a Gyurcsanytol megszokhattuk), es ez majd "on the long term" hoz valamit a konyhara, de nekem ez akkor is felemas. Ha meg ehhez azt is hozzaveszem, hogy a mostani valasztasokkal meg legalabb 8 evre a helyzet visszafordithatatlan lesz, akkor nem ertem, hogy a GYF hogy tud a "nemzetfiainkrol" ilyen baratsaggal beszelni ("hat most oek ugy lattak" stilusban). Persze Oe politikus, en meg nem. Lehet, hogy ezert nem ertem.

Avi írta...

Kedves Pupu!
Balga elvárás a magyar átlagpolgártól a címképeden lévő felszólítás. Gondolkodnak helyette. Azt szokta meg ha beledöglik is. 100-s IQ felett? Meg kell nézni a PISA felmérést. Nemsokára 70-s IQ-val mér rektor lehet valaki.

Jutka írta...

Én egyetlen plakátot tudnék elképzelni, ahol látható lenne, hogy mi épült az EU pénzéből. Csak ennyit. Az összes budapesti átadásnál én nem láttam EU -s zászlókat, csak a magyart.
Persze lehet , hogy el volt dugva valahol.Nem volt ott ez EU-tól senki sem. Régebben még láttam olyan táblákat, hogy ez-meg az az EU pénzéből épül. Nagyon félek, hogy attól, hogy igazad lesz Pupu.
Gy. F. megint nagyon jól beszélt.
A tv közvetitésen azonban csak ösz fejeket láttam. Az Ö unokáik, gyerekeik tudnak ki menni világot látni, és nem tudják mi az , hogy milyen vasfüggöny mögött élni.
Az interneten láttam olyan megszólalásokat, hogy milyen jó lenne az EU-n kivül lenni, mert "mi" itt mindent megtudunk termelni és csinálni.Sajnos semmit sem tanultak. Elfelejtették, milyen volt, amikor a nagymamát is cippelve mentek ki Ausztriába hűtőszekrényt venni.

Névtelen írta...

"...ma is fogós, ravasz kérdés, és ameddig erre nincs válasz, addig tág tere van a nemzeti érzésekkel való simliskedésnek, az avas nacionalizmusnak, a bornírt ostobaságnak." - Így.

PuPu írta...

Notropilos Névtelennek.
Csak tájékoztatásul:
Boros Imre , D-8 ügynök elhunyt.
Nyugodjék békében, nekem pedig nem kötelező hinned, ez ugyanis nem egy hittérítő-blog, hanem egy beszélgetős, morfondírozós blog, ha eddig még nem vetted volna észre.
:O))))

oxenos írta...

Remek. Sőt. Végre olyan is leírja, hogy setétség van, és sokáig tart, amíg derendeni kezd és EZ, meg az, hogy hagytuk, hogy maradjon, minden mai kudarcunk oka, akit olvasnak. Azt meg jól klezeled, hogy vannak szamegazannyázók.

Lusti írta...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=702706296435242&set=a.161644903874720.31455.161636190542258&type=1&theater

Kísérleti tankönyv... 9.osztály...

Ezentúl a sötétséget is tanítják majd?

Névtelen írta...

Nem tudom mennyi Boros Imre van, de a halálhír után a Hírtv-n volt vele egy riport ahol épp a halálhíréről is szó volt. Jó egészséget kívánok neki, ha nem is értek mindenben egyet vele.

Névtelen írta...

BOROS IMRE ÉL! ÉS ÉLNI FOG!
A csütörtöki háttérképben szerepelt. Ott meg is tárgyalták, hogy az ellenzék sajtója volt a hunyó. De még csak bocsánatot sem kértek tőle. De az ellenzéktől ez várható. Gratulálni is elfelejtettek a választás megnyerésekor. Mindegy hogy Boros mi volt, milyen ügynök. Engem nem érdekel. Mint ahogy Medgyessy is ügynök volt, az sem érdekel. Attól ők nem kisebbek a szememben.
BOROS SOKÁIG FOG ÉLNI, MERT HALÁLHÍRÉT KELTETTÉK!
SZÉP HOSSZÚ, BOLDOG ÉLETET KÍVÁNOK NEKI.
SOKÁIG TARTSA MÉG AZ IGAZ MAGYAR EMBEREKBEN A HITET, HOGY JÓ ÚTON JÁR A KORMÁNY!
SZÁMOMRA ÉS MÉG SOK MÁS EMBER SZÁMÁRA Ő AZ IRÁNYTŰ!
(EGYÉBKÉNT MEG ROHADTUL TÁJÉKOZOTT VAGY NAPI ÜGYEKBEN)

nemóvatos írta...

Orbán nagyon reálisan látja, hogy az EU. az ő és tartói számára pénz forrás.
Demokráciarombolás és társadalom félrevezetés szempontjából pedig nem korlát. Eddig --jellemzően-- túljárt az eszükön, oszt jónapot.
Az meg régen rossz lesz ha a német, angol, stb. (nettó befizető) polgár jön rá arra, hogy mifélék zsebét tömi.
Nem bánnám ha a jól fizetett EU hivatalnokok meg országvezetők előbb jönnének rá.
Talán akkor megúsznánk egy hatalmas konfliktust.

kekec írta...

Pupu, nem vagy te a kommentednél egy kissé maximalista? Méghogy a névtelenke a saját szemének higgyen, és ne a rémhírtv és decens társainak? (saját agyról persze az esetében szó sem eshet, annyira nyilvánvalóan agytalan)

Egyébként meg a névtelenkének egy kedvenc idézetemet küldöm:
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben HOLTBIZTOSAK, az okosak meg tele vannak kételyekkel"

asta írta...

Névtelenke: ez a blog a 100 IQ felettieknek szól:) Ja! Úgye? Puszi a hasadra! :O)))

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Nagyon sokáig írj még nekünk kérlek.
A JóVáros blogról tudsz valamit? Nem elérhető az új helyen.

Névtelen írta...

Storno a kérdés!

Ráakadtam:
http://tuaregblog.blogspot.hu/

dmolnar írta...

Jó ez a cikk PuPu, pont olyan, mint ami tőled várható. Kár, hogy kevesen olvassák, sajnos..

Unknown írta...

Kedves Pupu!
Szerintem nem pontos az Orbán idézet értelmezése. Üzenni akart nekünk, hogy a jobbik ne kampányoljon ezzel az eredménnyel az Eu-ból való kilépés mellett, majd Ő megteszi, ha jónak látja. A Kormányváltókat, pedig nemtelen egyszerűséggel a gyűlölet kategóriába utalta. Az elemzés többi része amúgy szerintem rendben.
Névtelennek meg azt üzenem:Bogár (Tajgetosz) Lászlónak hihet egészen addig, míg véletlenül nem lesz Ő is az út mellett hagyandó 1/3 része. Ne higgye, hogy csak rajta múlik. Boros (Agrároligarcha) Imre valóban él, és Fekete János valamikori kedvenc tanítványaként megtalálta kedvenc hátsóját. Egykori Phare ügyekért felelős miniszterként és haszonélvezőként pontosan tudja, hogy minden pénz az Eu-ból jön. Neki csak az a fontos, hogy az elosztók közelében legyen. Most éppen az aktuális hatalom az. Magas IQ van, tartás annál kevesebb. Ők a Te példaképeid.

Attila írta...

Névtelen, aki valahol leragadt!

Tudatom veled, hogy Boros Imre elvtárs azazhogy nertárs D008 fedőnévvel a hazát védte az átkosban. Derék hazaffy aki mindig be tud állni a szélirányba és ennek hozadékaként ma az egyik legnagyobb földbáró.

Hozsanna néked az éleslátásodért!

Attila

P.s. Egyszer eljutsz addig a szintig, hogy képes leszel valamilyen néven írni?

hello írta...

Nekem a kép jelentése duplán tetszik - a rövidítésen túl még inkább a férfi kezében egy emberi agy alatt az USE IT felszólítás, ami magyarul= HASZNÁLD!

Nagyon aktuális és égetően fontos felhívás, bár mindenki tenné - és persze lenne is normális tartalom benne, azaz MIT használniuk!

pleinair írta...

Ez egy mélyen barázdált agyvelő.
Nem magyarember koponyájából származik. Az sokkal símább, egyszerűbb, turulosabb.

Unknown írta...

Kedves Pupu! Ne hallgass senkire, csak írd a saját véleményedet! Mert azt minden 100-on felüli IQ-val rendelkező Ember érti, a többivel meg nem kell törődni: ALATTVALÓNAK született, és nem is ért máshoz. Így érzi jól magát. Egyszer talán majd LŐN VILÁGOSSÁG a ma még sötét agyakban is. De lehet, hogy már KÉSŐ LESZ! Mert nem mindegy, itt a Földön világosodik meg az egyén, vagy majd az "örök világosság fényeskedik neki"..