2014. április 28., hétfő

KOLDUSOPERA

Nézegetem a Hírkeresőt és keresem a Hírt, de csak Tóth Gabi puncivillantásához lehetett szerencsém.
Eltűnődtem.
A technika fejlődése megállíthatatlan, a háromdimenziós kép már a lakásokban van, már csak egy bolhaugrás a szagok közvetítése, mecsoda beláthatatlan perspektíva!
Gondoljunk csak egy szagos parlamenti közvetítésre – szirénázva rohannának a szippantók a Kossuth térre.
Lehet, a következő szombat esti lázálmon a művésznő és partnere már
Nagy Kriszta Tereskova halhatatlan dalára mennek el/táncolnak majd, miközben az illattól elbódított jómunkásember otthon hörög a fotelben, mint a nagypapa, akitől elorozta unokája a vastüdőt és eladta a MÉH-ben: Hrrrrrrrrrr! Ne fürgyél le!  

Van még egy-két hír, több hírré turbózott semmi, ellenben ami minket érint és magas a hírértéke, azt eltettük jobb időkre, azt majd megírják egyszer a történészek – minek kapkodni?
Szóval, az a helyzet, hogy az Unió leállította a támogatások kifizetését,
mert nem tetszik neki az elosztás módja, és ameddig nem vitatjuk meg velük (értsd: nem teljesítjük a követelményeket) addig se pénz, se posztó, csak a prosztó.
Hát minek erről beszélni, hiszen nem szorulunk mi rá az Unióra, mely csak kilencvennyolc százalékban finanszírozza a teljes magyar magán és állami beruházási piacot, nem adnak pénzt, hát nem adnak, ő bajuk, - majd jól szégyellhetik magukat!

A mi Viktátorunk majd belenyúl a zsebedbe és kivágja a hiányzó összeget, mint Szilárd bá a parti végén a piros hetest, diadal és győzelem - rekontrával négyszeres pénz, ha jól emlékszem…
Megmondta a veréb is a macska szájában: nem kell beszarni, magyarember lyukas gatyában is megél!
Vagy éhendöglik, de akkor már mindegy neki, halott ember nem pofázik, a mi politikai osztályunk kamrájában meg úgyis ott lógnak a méretes kalbászok, sonkák, zsírosbödönben a zsírba fagyasztott sült libacombok, lakások, vadászházak, miegyebek – nem ők lesznek az áldozatok, erre vegyél nyugodtan mérget!

Az intézkedés ideiglenes, habár ha az ember az Hazánkban Ideiglenesen Állomásozó Szovjet Csapatokra gondol, akkor kicsit elbizonytalanodik.
Persze lehetett erre számítani, hiszen pénzről beszélünk, és aki nem tudja, hogy a pénz – erő, az azt se tudja, hogy mit is jelent valójában a centrális erőtér.
Elárulom neked: itt még a gyereked zsebpénze felett is a Vezér fog diszponálni, ha akarja, hát elvonja, oszt hallgathatod a srác nyekergését, hogy nincs miből hambucit venni – de hát lassan úgyis időszerűvé vált a családnak visszaszokni a zsíroskenyérre, nem igaz?

Hogy mennyi idő alatt törik meg a magyar kormány, az titok – de gyanítom, hogy igen hamar, hiszen itt ezermilliárdokról – költségvetési szempontból nagyonis értelmezhető nagyságrendről van szó, nem egy műkörmös porcelán-szettjének áráról.
És nem csak pénzről, ennél sokkal többről.
Ha nem ad az Unió, akkor nincs beruházás, mert a cégek nem annyira tőkeerősek, hogy hitelezzenek a magyar államnak, amelyik meg annyira tőkeerős, az meg nem hülye, hanem multinacionális vállalat, a maga kemény pénzügyi szabályaival.
Ha megáll a beruházás, akkor megáll az élet, a cégek elküldik dolgozóikat világgá, a félkész beruházások ott rohadnak rakásra, folytatni őket plusz költség, a Magyar Hülyeség Emlékművei lesznek, mint a Tüskecsarnok, meg a magyar egészségügy állapotát szépen leképező kórház-váz a Jahn Ferenc Kórházban.

Nemutolsósorban előáll az az egyébként kívánatos helyzet, hogy  hazaffyas nemzeti burzsoáziánk nem tud tovább lopni, hivatástudattól áthatott köztisztviselőink hiába várják a korrumpát.
Asszonyaik otthon hisztériáznak, hogy Tonya, most miből vegyem meg azt a cuki kis Louis Vuitton táskát, amit kinéztem, megmondtam, hogy a lekötött pénzekhez nem szívesen nyúlok!
A melós meg hazaballag, és eladja a fűnyírót, úgyse lesz rá szükség, majd a család lerágja a füvet.

A magyar hivatalosságok szerint  Brüsszel csak arra kérte a magyar kormányt, egy ideig újabb költségszámlákat ne küldjenek.
Tehát pénzt egyelőre valóban nem adnak, bár hivatalosan felfüggesztésről nincs szó.
Mindössze csak a víz alá nyomják a fejünket, de nem fojtanak a vízbe, majd csak úgy magunktól belefulladunk, vagy beállunk a sorba.
Ne legyenek kétségeink, be fogunk állni, mert nincs más választása szeretett Vezérünknek.
Két-három hónapot ki lehet húzni, de fél évet már bajosan, vagy csak irgalmatlan drágán, és a nép feledékeny és hálátlan, mint tudjuk.

Persze történnek megelőző intézkedések, a későbbiekben adóztatni fogják a temetéseket, az éhhalált és a fagyást is, de most csak a Nemzeti Alkoholstratégia megalkotása van soron, mint a hírek között olvashatjuk.
A stratégia az lesz, hogy a szeszt majd kizárólag a megbízható kezekben lévő Nemzeti Cefreboltokban lehet majd megvásárolni, depersze főzhetsz is magadnak pálinkát, és ha majd megvetted a lepárlókészüléked, utána természetesen azt is megadóztatja a Gondos Gazda, aztán majd ráfogja az Unióra.

Hát így valahogy - mindenesetre kellene neki egy új helikoptert venni, Ceausescu is helikopterrel menekült először, nem szégyen tanulni a dicső elődtől.
Reggel állítólag be akarják vetni a karhatalmat a Szabadság téren, mert ott szabad emberek azt csinálhatnak, amit szabad, de ráfeküdni a Horthy Magyarországához vezető útra, no, azt nem szabad.
Majd megszokjuk szépen lassan ezeket a dolgokat, mint a cigány lova az éhezést - az is, már éppen megszokta volna, mikor égnek rakta a patáit.
Mi is elindultunk a Fényevő Nemzet felé vezető úton…

:O))) 

16 megjegyzés:

talalom írta...

Hát megkezdődött. Ne reménykedjen senki, az sem, aki azt hitte 2004-2005 táján, hogy baromi jó üzlet alacsony kamatú devizaalapú forinthitelt felvenni. A politikusok mondhatnak, amit akarnak, az eu-pénzek kifizetésének "ideiglenes" leállítása nyomán a pénzügyi befektetők értik az üzenetet, és nem hatja meg őket még Gábriel arkangyal se. Lehet ezt fikázni, meg hülyeségeket mantrázni, dehát ez már csak úgy van, ahogyan áldott emlékezetű Hofi mondta: tudsz úszni? És ha megfizetem?
Jó, nem egészen adekvát a vicc, mondok jobbat (szintén régi): Az Úr megelégeli az emberek bűnös életét, és úgy határoz, özönvizet küld ismét a Földre. De hogy az emberiségnek legyen esélye a jó útra térésre, közli szándékát a földi államok vezetőivel. Hazatér az audenciáról az USA elnöke, és meghirdeti népének: Az Úr két hét múlva elpusztítja a Földet. Mindenki éljen, ahogy akar, mulatva menjünk a végzetbe. A szovjet (akkori vicc) pártfőtitkár összehívja az apparátust: Elvtársak, komoly munkát kérek! Két hét alatt fel kell építenünk a kommunizmust! Az izraeli elnök csak annyit közöl szózatában: Emberek! Két hetünk van, hogy megtanuljunk a víz alatt élni!

Névtelen írta...

" Szirénázva rohannának a szippantók
a Kossuth térre " Frenetikus !!!!

promenad

hello írta...

Tudjátok, most ki lehet próbálni a nagyhangú EU-ellenzőknek és szkeptikusoknak - na persze a fideszesek tartalékja jó darabig még ki fog tartani -, hogyan lehet élni, megélni az EU-ból folyó pénzcsap elzárását követően.

4 hét kevés lesz, hogy ennek a hatása mindenhová leszivárogjon az országban, pedig az jelentékeny ösztönző hatással lehetne a május 25-i választási aktivitásra! Ennél jobb "tudatformálásra" egyetlen ékesszavú kommunikációs stáb se lenne képes!

Jutka írta...

Én már vártam hogy ez mikor következik be.Ki tud arról, hogy egyetlen EU pénzből épült főtér, metro, hid, várkeretbazár, stb nél ott volt e az Eu zászlója, vagy egy EU-s képviselő.
A Várkert bazár átadásánál , nagyon kerestem is, és valahol oldalt mintha láttam volna valamit, de az biztos hogy a fő homlokzaton csak magyar nemzeti szineket.
A Kossuth tér átadásánál is levették az EU zászlaját és helyette a székely zászló volt kitűzve ....... sorolhatnám.
Gondolom az utolsó csepp a pohárban a felcsuti stadion volt.
Az a orszag aki a saját pénzéből ilyeneket épit, az nem érdemli meg hogy más országok polgárainak az adója erre menjen el .
Sorolhatnám még az ezüst kincseket, emlékműveket stb.
Most majd bebizonyithatják, hogy Magyarország meg tud állni a saját lábán , minden külső segitség nélkül.
Lám , nem kellett ide nagy EU-s felzúdulás ami eddig volt, hiszen
T. Kormányunk és vezérünk nagyon ügyesen hülyét csinált az EU-ból.
Csak az a baj, ahogyan irod Pupu
ennek mi fogjuk meginni a levét.

asta írta...

hellonak

Nyugodj meg nem szivárog ez sehova. Most már ott tartunk, hogy reggel hallgatom a Klub rádió híreit, ahol elmondják, hogy nem függesztettek fel semmit, csak vizsgálják és kipótolják blalala...amit este volt szíves az ATV is elmondatni egy kormány hajjakenddel. Várom, hogy a bemondó hozzátegye, hogy mondta xy kormányfőmegmondó. Ámde nem mondott semmit. Ezt hírelte... ő maga. Pont. Itt a vége.

Igaz az ATV-ben legalább Szanyi kapitány ( akit egyébként nagyon bírok, el is kellett távolítani sürgősen..ugyebár) is kommentelhetett, illetve, előbb ő, aztán jött a kiigazítás, amely Szanyi hiteltelenségét volt hivatott elősegíteni. Normális esetben előbb jön a hír és magyarázat, majd a vélemény. Szerintem, bár én nyilván teljesen tudatlan vagyok e tekintetben (is)
És most jön az én véleményem: megint berezelt a banda. Ezt a hírt nagyon helyes egy Szanyi kapitánnyal véleményeztetni bevezetőnek. Utána viszont már tele kéne lennie az összes FB oldalnak az esemény magyarázatával, gyakorlati példákon elmagyarázva mit jelent ez nekünk. Láttatok ilyet? Én nem.

Hát ez a baj.

Unknown írta...

T. Mindenki!
Lehet, hogy a felsorolt ügyeket nem kell még komolyan venni.

Ennek ellenére megjegyezném, ha nyitott ablaknál meglobban a függöny az lehet, hogy a közelgő vihar előjele.

Azt kívánnám, hogy az UNIO ne váltsa be azon igéreteit, amit a választás előtt "beigért" Fidesz győzelem esetére. Bekeményítésről, a forint bedöntéséről, a támogatások megvonásáról stb volt szó.

Ha ezek a dolgok beindulnak és folyamattá lesznek, akkor csak egy dolog marad, a "térdre imához".
Akkor tényleg fellázad a nép és ez a lázadás nem csak annak okoz károkat, akit ez joggal megilletne.

Rengeteg, magát megvédeni képtelen ember lesz az áldozatok között. Félreértés ne essék, én nem csak az azonnali fizikai megsemmisülésre gondolok. A lassú halál sokkal fájdalmasabb.

Ha a választók fontosnak itélik meg a saját gyermekeik életét és jövőjét, akkor gondolkodjanak el azon, hogy most május végén érdemes-e euroszkeptikus pártok képviselőinek helyet adni az uniós bizottságokban.
Nem lenne-e hasznosabb helyettük a demokratikus oldalt előnyhöz juttani.
Valószinűsíthető, hogy az Unió Közgyülésében és Bizottságaiban baloldali többség lesz és baloldali lesz az Unio elnöke is.

A nemzet érdeke, hogy ebben a klubban azok képviseljék az országot, akik tenni is tudnak majd érte.

plebejus írta...

Szerintem akkor most indulhatna az ellenzék "papagájkommandója" a lehető legegyszerűbb hangon szólva - hogy Mari néni, Miska bá is értse - miről is szól az EU-ból csordogáló pénz visszatartása. És persze arról is hova vezet, ha esetleg ez a csap zárva is marad... Nem utolsó sorban, mi kell hozzá, hogy ismét "öntözhessünk"...

hello írta...

Így igaz, Plebejus, de ha már a Klubrádió és az ATV is lassan, de biztosan narancsékhoz igazodik, úgy tűnik, a túlélési reflexeik kerekednek felül, mondhatni, ott is telik a Libero, akkor az ellenzék a falvak főterére kiállva kisdobbal hirdesse?
Mert netje még egy jó darabig nem lesz mindenkinek.
Népszavát, Népszabadságot, Magyar Narancsot, 168 órát szerinted mennyien olvasnak?

hello írta...

Elég sok helyen olvashatjuk azt a számomra elég hátborzongató megállapítást, hogy egy diktatúrát demokratikus úton, szépszerével nemigen lehet megbuktatni.
Miután már éltem 56-ban, kösz, nem kérnék még 1x belőle. Ahogy az óriási károkból, emberáldozatokból stb. nyilván az ország józanabbik része sem.

A szocializmus is legfőképpen a gazdasága ellehetetlenülésébe, fenntarthatatlanságába bukott bele.
Nem kell hozzá túlburjánzó fantázia, mi várna Mo.-ra, ha az EU megelégeli az itt folyó vircsaftot, és behimbál azt tovább finanszírozni.

Plebejus írta...

hellonak

Igen, azt mondom, ha kell akár "kisdobosokkal"...
Vagy például: projektoros vetítésekkel bérházak oldalára (mondjuk egy másik ablakából), szemléltető plakát kihelyezésekkel (nem óriásplakátokra gondolok - bár talán néhány az is beleférhetne), szórólapokkal etc
Tudom, persze nem egyszerű de minden kínálkozó felületet ki kellene használni a sajtótól a rádión át a televízióig... Nem számít mit kérdez a Kossuth-on a speaker mondani a "betanult mantrát"!

Egyébként édesapám 56-os volt, de nem kért belőle, hogy "úgy" tekintsenek rá! Vagy akár a neve is fel legyen tüntetve valahol ez ügyben. Nekem is csak halála előtt nemsokkal beszélt róla, hogy miért is nem kért kárpótlást, miért is nem akart a klf. Őt megkereső médiumoknak nyilatkozni, a számukra rendezett helyi eszem-iszom-on részt venni stb.

joszi írta...

Orbánék épp zsidókat vitetnek el rendörökkel a Szabadság téren.
Népszerüségük ezzel ujabb rakordokat dönt.Ez csak egy példa , de számtalan hasonló tettel alapozták meg gyözelmüket.A hacionalista, antiszemita , irreedenta eszmék ujrahasznositása napi gyakorlattá vált.
Amikor itt és mindenhol ostorozzuk a baloldalt, mert nem ment át az üzenet, nem járták az aprofalvakat, stb, jusson eszünkbe, hogyan lennének versenyképesek ezzel az iszonyattal.Ök is zsidózzanak, trianonozzanak?
Biztos, szeretnénk olyan pártokat, melyeket alig külüönböztete valami a fidesznyilasoktol és jobbiknyilasoktol, vagy inkább kisebbségben maradni, tisztesslggel?

hello írta...

Jaj, Joszi, dehogy!

Tisztességes, becsületes, jellemes, minden emberellenes nézetet elutasító demokratákból álló balliberális oldalt, pártot, pártokat szeretnénk nyilván.
A baj csak az, ahogy látom, hogy egyre kevesebben vagyunk, akiknek erre van igényük 2014-ben Magyarországon. És ez egy tragédia.

Nem csak nekünk, de minden itt élő, azaz a hazánk jelene és jövője számára is. Vagy főleg. Mert a XX. században már bebizonyosodott, hogy a különböző rendkívül káros és ordas eszmék hová vezettek.
Legalább a saját kárán tanulhatna ez a nép.

morzsi írta...

Hellonak!
Mondod, hogy "tisztességes, becsületes..." mármint a magyar politikus?
Azt se tudják, mit jelent ez a két jelző. Bármelyiket veszed górcső alá, csak hüledezel.
Az a kis dadogós Rogán, az ártatlan kék szemével, - első ránézésre azt gondolná az ember, hogy ez a megtestesült tisztesség. Aztán pillanat alatt kiderül, hogy annyi négyzetméternyi lakása van, hogy maga sem tudja rendesen összeadni.
Vagy a szentéletű Semjén, akinek véletlenül akkora vadászháza van, amiben egy tíz gyerekes család is kényelmesen elférne.
Ha egy olyan egyszerű nyomtatványt, mint a képviselői vagyonnyilatkozat, nem tudnak tisztességesen kitölteni, hogyan várjuk el tőlük, hogy közbeszerzéseknél, EU-s pénzeknél majd erkölcsösen fognak elszámolni.

Tud valaki mondani egy, csak EGY képviselőt, aki a parlamentünkben nem a saját érdekeit képviseli?

Unknown írta...

Morzsinak!
Szerinted mit tegyen az a képviselő vagy egyszerűen csak ember aki szeretne tisztességes maradni, de maga körül csak azt látja, hogy mindenki a zsebét tömi.
Biztos hallottál arról a népi bölcsességről, miszerint " evés közben jön meg az étvágy".

De mondanék egy OV-hoz közelálló témát.
Miért gyenge a magyar foci? Hát azért, mert alacsony szinten van a munkamorál. Ehhez egy kis történet.
Egy tehetséges fiatal játékos bekerül az első csapatba. Edzésen különféle feladatokat kell végrehajtani és a fiatal nagyon igyekszik, hogy az időseknek bizonyítsa, hogy kellően felkészült ahhoz, hogy közöttük is meg tudja állni a
helyét.
Ezért amikor az 5 km-es futásra kerül sor amíg a többiek csak kocognak, ő tempósra veszi a figurát. Előreszalad. Mit gondolsz, hogyan reagálnak rá a többiek. Határozottan - üvöltve - felhívják a figyelmét arra, hogy ha meg akar maradni közöttük és nem akar mindig kezelhetetlen helyzetbe kerülni, akkor igazodjon hozzájuk. Ők már öregek ahhoz, hogy rohangáljanak.

Az életben akadnak helyzetek amikor nem tudsz becsületes maradni. Azt ugyan csinálhatod amit most a NAV-os tesz - azt hiszem Horváth-nak hívják -, hogy "árulóvá" leszel, de akkor számolnod kell azzal, hogy az a pálya számodra megszünt létezni, mert már az árulás pillanatában kiközösítenek. Az ő szemükbe te nem hős vagy - bármilyen jó ügyet képviselsz is.
Szerintem nem kellene általánosító megjegyzéseket tenni, mert ha bármelyikünk a húsosfazék közelébe kerülne, abba biztosan belemerítené a kanalát.

hello írta...

Morzsi és Csaba!

Tudom, az István, a királyban is éneklik, hogy "Gyarló az ember".
De ENNYIRE? Ahogy leírjátok?
Akkor mondjunk is le róla, tekintsük utopisztikus fantazmagóriának a tiszta közéletet, a tisztességes politikusokat?

Én elvből vagyok ellene minden általánosításnak.
A negatív példák sorát látjuk, ez igaz. Mégsem vagyok hajlandó elhinni, hogy nincsenek kivételek is.

Sajnos épp a reflektorfényben levő negatív esetek révén a társadalmunk előtt követendőként, követelményként nem a kívánatos ethosz jelenik meg. Nem tudom, mikor és hogyan lehet elérni, hogy az "ügyeskedés" helyett a becsületesség legyen a minta. Hogy ne az szégyellje magát, ne azt tartsák lúzernak, aki nem vág át másokat, nem nyúlkál a közösbe stb., stb.

Unknown írta...

T. hello!
Bizonyára ismered azt a történetet, amikor az unoka megkérdi a nagymamáját:
- nagymama te hány éves vagy?
- Kedveském, 69 is elmúlottam már.
- nem gondoltam volna, hogy Te még most is bedőlsz a meséknek.

Igen az erkölcsös, becsületes ember az csak a mesében létezik. A valóságban ilyen nincs.
A becsületesség az általában a szegénység szinonímája.
Aki becsületes akar maradni azt könnyen kirekeszti magából a társadalom.

Az erkölcsösségben szakadatlanul hinni kell, de egy kicsit sem szabad bízni benne.

Mondok egy példát.
Kormányra kerül az ABP (Abszolút Becsületesek Pártja) és elkezd kormányozni.
A környezetében azonnal megjelennek a rokonok, barátok és a teljesen ismeretlen önzetlen segítők. Ezekre szükség is van, mert egy országot kormányozó apparátust nem lehet csak úgy a falról leakasztani.
A munka kezdetekor ez a ténykedés valóban önzetlen. Aztán eltelik egy kis idő és megjelenik valaki aki bejelenti, hogy eddig ő igazán szívesen segített, de most ő van megszorulva és elkelne neki
egy kis segítség - mondjuk valami zsíros állami megrendelés formájában.
Ezt szó nélkül megkapja, hiszen megérdemli!
Ennek aztán nagyon gyorsan híre megy és az eddig önzetlen segítők elkezdik benyújtani a számlát természetesen felajánlva a további segítséget.
A többit a fantáziádra bízom.
Besározódni pedig csak egyszer kell.
Így lesz az ABP-ből rövid uton KBP - Korrumpálódott Becstelenek Pártja.
Ez ellen a mai világban csak az álmok szintjén lehet tenni. Ahogy mondtad ez csak utópia. Pontosan olyan mint a kommunista társadalom. Álom volt és az is maradt.
Amióta ember él a földön és Kain megölte Ábelt ez mindig így volt. "Ember az embernek farkasa" - mondja egy latin mondás és ez a ki-kit győz le lényege.
Minden a pénzről szól, mert a pénz jelent egyedül hatalmat. Pénzért minden meg lehet venni!

Az amit ma az LMP vagy a Jobbik mond, csak duma.
Ha majd valaha hatalomhoz jutnak vagy a hatalom közelébe kerülnek ők is majd arra koncentrálnak, hogy felnőjenek az elődeik anyagi szintjére. Most még könnyen beszélnek, mert még soha sem voltak - remélem nem is lesznek - helyzetben.

Sajnos, ezen mi nem tudunk változtatni. A hatalom természete már csak ilyen.
Azt mondják akik ezt közelről ismerik, hogy rosszabb mint az ópium...