2014. július 12., szombat

AZ ELLENÁLLÁS NAPJA

Tüntetést hirdetett – az Ellenállás Napját - mára a Demokratikus Koalíció elnöke, a Nemzeti Bűnbak.
Azt nem gondolhatta, hogy menet közben Fodor Gábor megokosodik, azt sem, hogy a liberálisok különféle pártocskákba szétszaladt maradványai majd beállnak mögé.
Ennyi politikában eltöltött év után ez már-már gyermeteg naivság lett volna, de talán - velünk együtt - reménykedett, hogy a választóktól kapott pofon meghozza a szükséges agyi változásokat, merthogy állítólag általában agyban - bár néha ágyban - dől el minden.

Természetesen minden úgy történt, ahogy várható is volt, a szereplők megint ugyanazok, a nótát ismét Viktor fütyüli, miért is lenne a tánc más, mint amit megszoktunk tőlük?
Természetesen az Együtt, az LMP, valamint a Fodor Gábor és Barátai Asztaltársaság azonnal nyilatkozott, hogy ők aztán ezekkel együtt soha, merthogy ezek képesek lennének Pásztor rendőrt indítani a miskolci polgármesteri székért, jóllehet indulhatott volna ott a béka is a miskolci kocsonyából, éppen optimális jelölt lenne a Fidesz jelöltje ellen, hiszen még el sem indult, máris remeg.

Nyilatkozni könnyű, választást nyerni egy olyan szociális, egészségügyi és közbiztonsági problémákkal terhelt térségben, mint Miskolc nem könnyű, de talán azért Szigetvári Viktor vagy Fodor Gábor megpróbálhatta volna, igen szép feladat ez egy politikusnak, igazi erőpróba.
Természetesen ehhez mondani is kellene valamit az embereknek, például azt, hogy nem engednék Miskolcról kiüldözni a cigányokat, ugyanekkor szilárd közbiztonságot is illene ígérni, de ezt bevállalni nemigen lehet, mert akkor úgy tűnne, hogy szembemennének a Fidesz irányvonalával.
Márpedig az manapság tilos, hiszen akkor oda a sok apró lépés, melyet egy majdani koalícióképesség érdekében tettek mostanság a fent említett politikai varázslók.

Az eddigiekben sem nagyon brillíroztak együttműködés ügyében, ami eredmény volt, azt a helyi tagság hozta, akinek nem volt ugyan érzéke a nagypolitikai finomkodások iránt, de számolni tudott, és kiszámította, hogy a három több mint az egy, még akkor is, ha Fodor Gábor csatlakozik hozzánk.
Mindenesetre az együttműködés új szakaszába lépett, már nem csak riszálják magukat, de ellenpropagandába is kezdtek, elkezdték a neten hinteni az igét, mely szerint nem kell kimenni tüntetni, merthogy ez a Pásztor jujjdeborzasztóan rasszista.
Ez már az önkiszolgáló lúzerek hada, itt már nem kell megvárni, hogy a viktátor emberei karaktergyilkoljanak, elvégzik ezt az arra hivatott politikusok, meg azok a gyanútlan népek, akik az igét csak hirdetni tudják, de ragozni nem.

Mindenesetre én elmegyek, mert azt gondolom, hogy éppen az a magatartás vezetett a demokratikus oldal mai állapotához, melyet most a tüntetéstől elhatárolódó doktrinerek képviselnek, akik még mindig nem ismerték fel, hogy azon túl, hogy a demokrácia, még a saját maguk ellenségei is.
Az önkormányzati választások előtt ellenpropagandát kifejteni egy demokratikus párt akciója ellen meglehetősen gusztustalan dolog.
Rendben van, nem tetszik a miskolci polgármester-jelölt, bizonyára jobb jelöltjük van.
De ez a tüntetés nem Miskolcról szól, hanem arról, hogy ne engedjük magunkat megfosztani a demokráciától, a sajtószabadságtól, az emberi méltóságtól, tüntessünk Orbán diktatúrája ellen!

Van, akin nem csodálkozom – például a kisfidesz kisvezére, Schiffer András konzekvens önmagához és hibátlanul teljesíti a feladatát, de lassan már a többieken sem – csodálkozni a választókon sem csodálkozom, akik kifejezték véleményüket a választásokon erről a torzsalkodó, zavaros irányvonalú társaságról.
Csodálkozni a pártok tagságán csodálkozom, akiket elvakít a klubsovinizmus, azt hiszik, hogy a pártvezérecskék össze hülyeségéhez tapsolniuk kell, jóllehet azok többsége vedlett karrierista, akinek nem az eszme fontos, hanem a pozíció.
Az ő táncukhoz képest Orbán pávatánca maga a letisztult művészet.

Aki nem akar tünteti, az ne tüntessen, de ne is fejtsen ki ellenpropagandát, mert ez felettébb kontraproduktív, tovább mélyíti a választókban a meggyőződést, hogy egy ilyen örökösen torzsalkodó bandára nem érdemes szavazni, hiszen ezek hatalmon is folyvást csak torzsalkodtak, alá- alávágtak egymásnak és legfőképpen egy dologban tudnak csak közös nevezőre jutni: Gyurcsány gyűlöletében.
Nagy bánatuk lehet, hogy sem őt, sem pártját nem lehet megkerülni, és ha azon töprengenének, hogy miért is van ez így, hát elárulom.

Azért, mert a választó lehet, hogy alulképzett, lehet, hogy nem érti az idők szavát, de azt azért érzi, hogy ki beszél őszintén.
Szóval, szerintem az idő szép lesz, a társaság remek, az álláspontok felülvizsgálatához sincs még késő, lehet jönni, tüntetni.
Aztán lehet esetleg Pásztor rendőrkapitánnyal szemben egy-két olyan jelöltet indítani, aki szépen felmondja a bebiflázott ideológiát, csak éppen fogalma sincs a való világról, merthogy életét ugyanabban az öt kilométeres körben éli, ugyanazzal a harminc emberrel dicsérik körbe egymást, mindahányuk nagy elégedettségére.

Ne hezitáljatok, addig gyertek, míg szabad akaratotokból tehetitek, ameddig nem egyenruhában, gumibotjával a hátatokra verve mondja nektek valaki, hogy „Gyerünk!”
És ne mondjátok, hogy ilyen nem létezhet, mert ezt sokan elmondták már a történelemben – sajnos többségük nem sokkal ezután meghalt.
Kár lenne értünk – nem?

:O)))

27 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Pupu.
Nagyon jó a mai téma, és ahogy megírtad az is.
A tegnapi témához már leírtam, de a maihoz még jobban illik a mondandóm.
A kompromisszum képtelenség a legnagyobb bűn.
Mindenki a vezető szerepre vágyik.
Mindenki elméleti síkon politizál.
Amennyiben a helyzet ideális lenne akkor lehetne is, de jelenleg az idő nem alkalmas erre.
A "BÖSZMÉT", és csapatát jobban karaktergyilkolja az ellenzék, mint a fidesz.
Nálunk senki nem változhat előnyére, csak a fidesz "kommunistái".
Tökéletes ellenzéki jelöllt, cselekedet, program nem lessz , mivel valakinek valaki, valami soha nem tetszik.
Valóban Vitya kottáját lihegik. Sőt túl is röfögik.
Meg kellene tanulnunk, hogy a sok rossz közül próbáljuk meg a legkisebb rosszat választani.
Az "istenadta" nép szerint jelenleg a fidesz a legkissebb rossz.
Amennyiben nem így lenne, el mentek volna szavazni.
"IDEÁLIS" helyzet soha, de soha nem lesz.
Kompromisszumok, megeggyezések sorozatából áll az élet.
Nem megalkuvás, ha esetleg elfogadjuk a másik véleményét.
Nem hiba, nem gyengeség, csak odafigyelés a másikra, és elismerjük ha okosabb nálunk.
Ez sajnos az ellenzék oldalán nem megy.
A fidesznél njncs gond, mert csak az van amit vitya akar, kész!
Több "Pupu" kellene aki a másikakat is a tettekre, megmozdulásokra, választásra, egyáltalaán beszélgetésre ösztönzi.
Nem csak a blogokon keresztül, hanem egymásközti beszélgetéssel is.
Nálunk csak az "anyázás", "köcsögölés", és még rosszabb szövegek a válaszok sajna.
Jó "tüntetést" kívánok, és remélem sokan lesztek.

Schunk Péter írta...

Lélekben ott leszek én is! Kellemes nyári napos időt kívánok!

Vöröskarom írta...

Már én is többször szerettem volna ott lenni hasonló rendezvényeken, de mindig közbejött valami, és maradt a "lélekben ott leszek". Ma mindenképpen elmegyek, hogy szerény személyemmel szaporítsam a tömeget. (Lehet, hogy viszek néhány lufit is a lélekben ott levők jelképéül.)
Találkozunk! Üdv.: Vöröskarom
U.i.: Nem írtam ugyan, de az írás természetesen ma is zseniálisra sikeredett! Többre most nincs időm, "az asszony helye a konyhában van..."

csakafidesz? írta...

T. Névtelen!
Tegnap éjszakai bejegyzésedre ma reggel reagáltam. Nem vitatkoztam, hanem egyetértettem veled, ahogy a mai bejegyzéseddel is azonosulni tudok.
Ha veszed a fáradtságot és elolvasod amit írtam, akkor remélem, hogy hasznosnak és okulásra érdemesnek itéled az abban lefektetett gondolatokat.
A mai témához majd valamikor délután szólok hozzá.
Üdv.:

Névtelen írta...

T Csakafidesz?!
Csak azonosulni tudok a tegnapi írásoddal.
Gondolom a mai is hasonló szellemben fod születni.
Tisztelettel Névtelen.
U.i.:A névtelenséget azért választom, mert egy vagyok a sok névtelen senkiből, és az én nevemet, amit választanék ne fikázza semilyen "TROLL".
Így is lehet értelmes dolgokat Írni, és érdemben válaszolni, vitatkozni, legalább is remélem.
Nem a gyávaság végett.

Öreg harcos írta...

Kedves Pupu és kedves MINDENKI, aki teheti és ott lesz a tüntetésen!!!
" én beteg ember, csupáncsak várok, vitézlő harcos nem lehetek. De szíveteket megérdemeltem, Veletek száguld, vív, ujjong a lelkem.."

Geza írta...

Kedves PuPu, *KOSZONOM, HOGY ELLENPONT VAGY* (nehany mas, arnyaltabban gondolkodo szabad emberrel egyutt - pl. Lanczos Vera)! Nagyon remelem, hogy sokan lesznek (velem egyutt) es egy eroteljes demonstracio meggyozi a vonalas "ertelmiseget" hogy az elet nem fekete/feher es lehetunk demokratak anelkul, hogy leragadnank a verbalis szimplifikacional. JOJJON, AKI TUD!

csakafidesz? írta...

T. Névtelen!
Én a névtelen státusszal azért nem értek egyet, mert lehetetlen megitélni, hogy éppen kinek a véleményét, álláspontját olvasom a gyakran feltünő névtelenek közül.
Látod az én nicnevem is egy performansz, nekem soha semmi közöm nem volt és nem is lesz ahhoz a "vallási közösséghez" - egyébként sem vagyok Istenhívő - akinek a jelmondatát egy nagy kérdőjellel a végén használom. Nem magyarázom tovább, mert tudod, hogy miről van szó!
Ha javasolhatom: - ha nő vagy legyél "liliom", ha idősebb férfi, akkor legyél "örökifjú". Ezeket szerintem nem lehet "fikázni".
Ma lélekben én is a tüntetők között leszek. Sajnos Bp-től 180 km-re lakom, emiatt nehezemre esik ezeken személyesen megjelenni. Már régen átadtam a helyem a fiataloknak, csak azok nem nagyon akarnak aktivizálódni.
Tudod, sokszor azon gondolkodom, hogy a mai fiatalok miért ilyen passzivak.
Aztán lassan rájöttem, hogy nagyon félnek a kudarctól, ezért a kevésbbé kockázatos semmit választják. Van közöttük olyan is, aki életében még egy jókora nyaklevest sem kapott. Ezek félnek csak igazán, mert a lelkük legmélyén valahol tudják, hogy ez az a dolog amit az életben lehetetlen megúszni. Minél később kapod, annál jobban fáj. Ők is majd akkor döbbennek rá, hogy mit mulasztottak, amikor majd már nem lehet semmit tenni.
Félreértés ne essék, én ezzel nem akarok senkit arra bíztatni, hogy verje a gyerekét. De azt állítom, hogy néha egy "agytekervényeket helyreigazító gyors beavatkozásra" szükség van.
További szép napot!

Névtelen írta...

A képen egy 2500 ohmos ellenállás látható. A felülre írt 150 ohmmal is elégedett lennék de sajnos még annyi sincs...

Névtelen írta...

"... ellenpropagandát kifejteni egy demokratikus párt akciója ellen meglehetősen gusztustalan dolog." - ÍGY.

civilhuszár írta...

Az ellenálló Gulyás Márton, már megtapasztalta az ellenállás mai sajátos következményét.

"Az eseményen a krétakörös Gulyás Márton egy tiltakozó transzparenst akart magasba emelni tiltakozásul Pásztor Albert, cigányozós kijelentéseiről elhíresült volt rendőrkapitány miskolci polgármesterré jelölése és az azóta tett DK-s nyilatkozatok miatt. A körülötte állók azonban nem hagyták, elmondása szerint lökdösni kezdték. Tudósítónk megerősítette, ellentmondást nem tűrően vezették ki Gulyást a rendezvényről. A Hír24 úgy tudja, hogy Gulyást háromszor meg is ütötték, és táskájába égő cigarettacsikket dobtak."

http://hvg.hu/itthon/20140712_Incidens_a_DK_rendezvenyen#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvghttp://hvg.hu/itthon/20140712_Incidens_a_DK_rendezvenyen#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

Csak a kidobókat kell megtanulni kidobni a tömegből, és sínen van az ellenállás ügye.


NewTiborc írta...

Az biza 150 ohm 5 %-os tűréssel. Ha nem hiszed nézd meg:
http://elektrotanya.com/?q=hu/ellenallas_szinkod

csakafidesz? írta...

T. Civilhuszár!
Ez a második alkalom, hogy a Gyurcsányban egy óriásit csalódtam Az első csalódásom időpontja 2004. Ekkor vette át Medgyessytől a kormányzást és nem tett semmit a Fidesz törtető-csörtető nyomulásával szemben. Tehetetlenül nézte, hogy az ország a szélsőjobb felé sodródik. Ennek aztán 2006-tól ő is szenvedő alanyává vált, mert addigra az ellenfelei is rájöttek, hogy az ereje csak látszat, mert ő maga tulajdonképpen harmatgyenge.

Ez a mai nyilatkozata pedig csak azt erősítette meg bennem, hogy belőle soha sem lesz "megváltó".
Képtelen igazi erőt felmutatni és az a facebook nyilatkozata, amit Gulyás polgártárs kipaterolása után adott, hogy "...ha bántódás érte, akkor vele vagyok szolidáris, nemcsak én hanem a DK is. Végtelenül sajnálom ha inzultus érte, azokat pedig akik bántották elitélem és jó ha tudják mi nem ilyenek vagyunk...."
- ezt megerősítette.
Ezzel a dologgal több baj is van:
1./ Ezzel Gyurcsány elárulta önmagát, az általa is támogatott PA-t, a DK-t és azokat az aktivistákat akik a rendbontás ellen határozottan felléptek.
2./ Ismételten bebizonyította, hogy 2004.után a személyét érintő ocsmány és méltatlan támadások elleneére ő megmaradt "szépléleknek".
3./ A tőle származó nyilatkozat azt is bizonyítja, hogy az általunk remélt változások élén őt biztosan nem láthatjuk majd.

Sajnálom, hogy ez így megtörténhetett. Egy világ omlott bennem össze.

Most már szinte biztos vagyok abban, hogy a "megváltás" nem a baloldalról érkezik.
Az ugyanis mint olyan gyakorlatilag már nem létezik.
Az utolsó reménysugár is elhalványult.

Levanszarva Mégaszaris írta...

Csakafidesz?
csillagom, szegény Gyurcsánynak most aztán feladtad a leckét, hogy karthauzi szerzetesnek álljon, menjen-é remetének a Pamírba vagy elég, ha visszavonul és művelgeti kertjeit?

Névtelen írta...

Szerintem is gyenge kezű ember Gyurcsány.
A hitét, szándékait nem vitatom, de miniszterelnökként mutatkozott meg igazából, hogy gyenge fából faragták.
Ugyanis. Mint ME. minden reggel letették asztalára a minisztériumok jelentését és melléje a titkos szolgálatét is! Na már most 2006 őszén ő pontosan tudhatta, hogy az utcai harcok nem spontán szerveződtek, hanem azt a fidesz szervezte nem kevés fáradsággal és még több pénzzel.
De az égadta világon nem tett semmit annak érdekében, hogy az utca embere tisztán lásson, vagy, hogy a vétkesek elnyerjék büntetésüket.
Ezéert és egyebekért tartom gyenge kezű vezetőnek Gy.-t.
Baráti üdvözlettel: Dr. Kovács "Kokó" István.

kekec írta...

Tényleg nem szép dolog ellenpropagandát kifejteni. Helyszínen provokálni meg még kevésbé. A zindex meg 2 bekezdésben homlokegyenest ellenkezőt állít:
1. Háromszor verték meg (mint Döbrögit - nota bene- úgy is néz ki) és még égő csikket is dobtak a táskájába.
2. "Hagyd a cigányt, csak provokál"
Én egyébként először a kameraállások mögött láttam őket, amikor látták, hogy ott nem keltenek elég nagy feltűnést, odaoldalogtak a színpad feljárathoz.
Ez a "döbrögi" legalább Miskolci, vagy csak belepofáz Pestről a helyiek dolgába?

csakafidesz? írta...

T.rézevő...!
Sajnálom, hogy semmit sem értettél meg abból amit leírtam.

Most csak néhány szót idéznék GyF nyilatkozatából: "... és jó ha tudják, mi nem ilyenek vagyunk..."
Tudod, hogy ezt hány baloldali ember mondta el 2000 után. Szinte mindegyik MSZP-s prominens. És ez a fél mondat jelenti a dolog lényegét. Mi nem vesszünk át semmit, ami amaz oldalon sikerhez vezet, mi továbbra is játsszuk az irgalmas nővért és várjuk, hogy ettől az ellenfél majd jámborabb lesz. Az eddigiek viszont ennek éppen az ellenkezőjét bizonyították.
Ezen a felfogáson kellene változtatni, de így nem megy!

örökifjú írta...

T Csakafidesz?!
A zavargások idején erős kezünek tűnt, vagy ráragasztották.
Most elitéli az agressziót, és az a baj. Mint a nyuszika -ha van sapkája azért, ha nincs azért-!
Az agresszió, ha a mieink részéröl történik akkor is agresszió.
A határozottságot, a keménységet nem a három pofonnal kell bizonyítani.
A kapott jelentések tartalmái honnét tudod, talán te írtad?
Az a baj, hogy mindenki jólértesült nálunk.
Mindenki tud valami fontosat. Most nem hiszünk az sajtónak, akkor miért hisszük el amit akkor írtak?
Látom te az erőszak híve vagy.
Az erő nálad a pofonokat, odacsapokat, a terrorizálást jelenti.
Az MSZP is ezt akarta elkerülni, amikor nem mutatott erőszakot.
Így is megkapták, hogy máshoz nem értenek.
Az erőskezüség csak vityánáj a TEK.
Nálam az egyeztetés, kompromisszum, és a törvények következetes betartása, betartatása.
Miért kellet volna a "BÖSZMÉNEK" lecsapni a fideszre, azért mert megalakították a polgári köröket, vagy mert a törvény által engedéjezett dolgokat megcselekdték?
Sokan mondták, hogy a kordonbomtáskor le kellett volna tartóztatni őkrt.
Minek?
Mártír lett volna belőlük, és még több hívük lett volna az erőszakos komcsikkal szemben.
A keménykezüség, az erőszakosság nem megoldás.
Ez csak az én véleményem, és nem kell elfogadni.
Örüljünk, hogy a rendszerváltás vér nélkül történi, és nem úgy mint több helyen ahol ropogtak a fegyverek.
En a "HIPPIKKEL" vagyok.
Szeretkezz, és ne háborúzz.
Üdv. örökifjú

csakafidesz? írta...

Kedves örökifjú!
Látom megfogadtad a tanácsom és váltottál. Ennek igazán örülök. Annak viszont egyáltalán nem, hogy olyan gondolatokat tulajdonítasz nekem, amit nem én mondtam. Ha ráérsz olvass visszafelé és majd rájössz, hogy miről beszélek.
Ami meg az erőszakot, pofonokat, terrort illeti a hátam közepéra sem kívánnám, ha a másik oldalon nem ez lenne a divat. Nekünk pedig ezzel a divattal kellene lépést tartani.
Mikor is nyertünk utoljára választást? Már nagyon régen. 2006 ősze után biztos, hogy mindet elbuktuk.
Ti miért nem veszítek észre, hogy itt mára már letünt a széplelkek, az irgalmasnővérek kora, itt csak az érvényesül aki erőszakos, gátlástalan és törtető. Ezeket nevezik gyüjtőnéven maffia-módszernek.
Ez van, ehhez kellene alkalmazkodni. Ha nem ezt tesszük akkor a továbbra is - még nagyon sokáig - nézegethetjük Magyarországot narancssárga színbe öltözve.
Ha te és "széplelkű" társaid ezt szeretnéd, sok sikert hozzá.
A Fidesz "jótéteményeit" a "haza és haladás" érdekében tett lépéseit tegnap vagy előtte érintettem már. Válaszoltál is erre és messzemenően osztottad a véleményemet. Most csodálkozom is azon, hogy mennyit változtál tegnap azóta.
Egy bizonyos: - terheli őket néhány dolog, ami nem éppen a haza javát szolgálta.

Mi sokan jobban, nyugatiasabban, nagyobb biztonságban szeretnék élni. Én azt szeretném, hogy nyugdíjasként évente legalább egyszer elmehessek nyaralni és ne kelljen azért aggódnom, hogy valami rendkívüli esemény bekövetkeztekor miből fizetem a számlát.
És azt hiszem, hogy rajtam kivül még sokan vagyunk így.

hello írta...

Szeptember 6-án folytatódik az Ellenállás Napja - 2014.07.12

Folytatni fogják szeptember 6-án az ellenállás napját jelentette be Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke.

Mint mondta lehet, hogy ma ellenzékben vannak, de a valóság nem lehet ellenzékben. A valóság az, hogy Magyarország egy rosszkedvű ország lett, amelyben emberek milliói nem találják a helyüket, a magyarok soha nem voltak ennyire megosztottak a legfontosabb kérdésekben.


Nem vár el önfeláldozást senkitől Gyurcsány Ferenc, nem vereségbe kívánja küldeni a demokratákat, hanem azt kéri, hogy ne adják fel a hitüket, a saját privát világukban merjenek beszélni.


A Demokratikus Koalíció elnöke a Batthyány-örökmécsesnél zajló az Ellenállás Napjaként meghirdetett kormányellenes tüntetésen a napokban kirobbant cigánybűnzésről szóló viták kapcsán kijelentette, neki magyar és cigány egyaránt barátja, de rossz mondatok mindig elhangozhatnak.

(Klubrádió)
**********

Eddig a hír.
De a véleményem az egyre szkeptikusabb.
Radnóti Miklós Második eclogájának néhány sora jut eszembe:
KÖLTŐ
Irtam, mit is tehetnék? A költő ír, a macska
miákol és az eb vonít s a kis halacska
ikrát ürit kacéran.


örökifjú írta...

T csakafidesz?!
Elnézést kérek tőled, mert valóban olyan dolgokat is neked tulajdonítottam, amit egy másik "névtelen" írt. Összekevertem a Gizikét a gőzekével, hogy egy klasszikust idézzek.
Mégegyszer elnézésedet kérem.
Az erőszakossággal, a keménységgel kapcsolatos véleményemet továbra is érvényesnek tartom. Szerintem ezzel nem mondok ellent önmagamnak.
Nézd meg a fidesz keménykedését.
Mindenki ellen harcol, mindenki ellen küzd, nimdenkivel keménykedik.
Megrágalmaz embereket, és "vezetőszáron" mutogatják a TV-ben. Elitélni nem tudják, mert még az ő törvényeik szerin is ártattlan, de jól mutat a címlapon.
Az eredménye?
Nő a bűnözés minden fajtája, a megélhetési lopástól kezdve a gazdasági bűncselekményeken át, a kressz szabályainak be nem tartásáig. Ez nem cigánybűnözés, hanem "BŰNÖZÉS".
A külvilágban egyetlen barátunk sincs. Aki meg van, az diktátor, vagy nagyon diktatórikus hajlamokkal rendelkezik. A valahova tartozás még nem jelent barátságot, legfeljebb együtt rágjuk a gittet.
Nyugaton senki nem a barátunk. Körülöttünk mindenki utál bennünket.
A hazai viszonyokra jellemző helyzetet legjobban két szóval lehet kifejezni.
Securitate, stasi.
Sőt még rosszabb, mert nem szervezett besúgók, szervezettel, intézménnyel, hanem önként és dalolva végzik az emberek. Ennyi névtelen feljelentés a világon sincs mint nálunk. A rendszer maga közli, hogy névtelen bejelentésre intézkedik. A hivatalos beadványokat pedi eltusolják.
Nézz végig a társadalmunkon. Fél mindenki. Kussol mert a hatalom már a "spájzban" van.
Ugyanakkor mindenki egy kicsit bűnöző a megélhetése végett.
Egy kicsit cslunk a számlával, mondjuk úgy hogy nem kérünk. A boltost láttad már, hogy a saját fogyasztását betette a kasszába?
Esetleg lopunk egy kis ezt-azt, mert az nem bűn, mivel ha nekik szabad, akkor nekünk is.
Egy kicsit gyorshajtok, mert sietek. Sokan furatnak kutat, csak engedélyt nem kérnek hozzá, pedig kellene.
Sok kicsi apró stikli, ami jogszabályba ütköző, de megtesszük mert úgyse kérik rajtunk számon.
A keménység nem azon műlik, hogy a jogszabályokat szigorítom, vagy odacsapok, fenyegetőzök, hanem azon, hogy mindenkivel, de mindenkivel következetesen betartatom, betartatom.
Nem összeveszek mindenkivel, hanem megpróbálok közös nevezőre jutni.
Nem ütök, vágok, harapok, hanem meghallgatom a másikat, vitázok vele, érvelek, megpróbálom meggyőzni, vagy elismerem az ő igazát.
Az elmult "8 évben" Senkivel nem volt komoly problémánk.
"KIVÉVE AZ IGAZ SZÍVÜ MAGYAROKAT"!!!!!
Akkor most velük kellene keménykedni?
Ez polgárháború lene, vagy mi?
Ezt akarjátok?
Follyon egy kis magyar vér?
Nézzük meg milyen a színe?
Valóban piros-e?
A keménységnek, keménykedésnek, szerintem ez a vége.
Én nem szeretném.
Folyt.
Üdv. örökifjú

örökifjú írta...

Párbeszéd kellene. Egymás meggyözése.
Nem politikusi szinten, hanem az emberek között.
Egymással kellene tudni beszélni, beszélgetni, egyáltalán meghallgatni.
szerintem a szónak nagyobb ereje van, mint az erőszaknak.
Amíg az emberek egymással nem osztják meg a véleményüket, tapasztalatukat, és nem az ujságban olvasottat, TV-ben látottat, a kedves vezér gondolatait, addíg baj van.
Erőszakkal nem lehet az embereket meggyőzni, lefeljebb megfélemlíteni!
A beszélgetés teljes hiánya a legnagyobb gond, és itt van az "ÉRTEMISÉGIEK" legnagyobb bűne.
Nem ragozom miért, mert értelme sincs.
Mi is itt jól véleményt cserélünk, de ezt is inkognítóban tesszük.
Igaza volt a "BÖSZMÉNEK", hogy nem a mártíromság a kivezető út, de a hitet azt meg kell tartani.
Hit nélkül nem megy.
A fidesznél van hit, és van egy kedves vezető akinek mindent elhisznek, mert el akarják hinni.
Az ellenzéknél nincs hit, mert elhisszük a rágalmakat, mocskolódást.
A bizalmat a sutba dobtuk, és nem hisszük el, hogy lehet változni, és igazat mondani.
Amiért valakinek vagyona van, attól még lehet érzékeny a szegénységgel szemben.
Hány ember tudja, hogy a "BÖSZME" nem vette fel az álamtól a fizetését a "8-év" alatt, hanem jótékonykodott vele?
Kevesen. A többség szerint ez hazugság.
Vitya csinált egy 100000 Ft-os alapítvány, és az micsoda nagy tett.
Továbbra is fentartom az álításomat, hogy inkább a meggyőzés, és a párbeszéd, mint az erőszakosság.
Üdv. örökifjú

Névtelen írta...

Valakiknek, a jobb- és balodalon egyaránt, nagyon csípi a szemét a DK izmosodása. Meg kell hát ragadni minden alkalmat annak bizonyítására, hogy Gyurcsány minden magyarok "ősellensége". Én idesorolom a tegnapi provokációt is.Nem kell itt már a fidesznek semmit sem tenni, szétamortizálja magát az ellenzéki oldal teljesen. Aztán majd elszámolhat a minden prominens saját lelkiismeretével a romokon...

Névtelen írta...

A tegnapi történések megerősítették, hogy a széljobb és a szélbal ugyanabból a csürhéből meríti a követőit.

csakafidesz? írta...

T. Névtelen (9:58)
Ebben az országban egyenlóre a Jobbikhoz hasonló szélsőbal még nincs.
Radikális baloldaliak azok vannak, akik bírálják a mérsékelt baloldal szétforgácsoltságát és teszetoszaságát. És ez nem baj!
Ez generál vitát és ebből lesz - ha lesz! - fejlődés.
A legnagyobb baj az, hogy hiányzik a mérsékelt és radikális oldal között a kompromisszumkészség.
Tegnap a Gyurcsányra tettem egy bíráló megjegyzést és lám mára már az egész falka rámtámadt. Senki sem mérlegel, itt csupán a vak hit dominál.
A vezérelvűség érvényesül mindenek előtt.
No, de készülök írni erről egy hoszabb hozzászólást, úgy hogy ezt itt most be is fejezem.

csakafidesz? írta...

T.örökifjú!
Azt is mondhatnám, hogy 85%-ban egyet értek veled. Azt ne kérdezd, hogy miként jutottam a végeredményhez. Sacc/kb.
Írásodban felvázoltad az érem egyik oldalát. No és akkor mi van a másikkal.
Valamikor azt tanultuk a foxi-maxin , hogy a világban mindennek van értelme és minden mindennel összefügg. Ha tovább akarom ragozni, akkor ezt az ok-okozat összefüggéseként tanítja a filozófia.
Mi miért van, miből mi következik és még sorolhatnám azokat a törvényszerűségeket, melyek az életünket meghatározzák.
Nem is folytatom, mert ebéd után erőt veszek magamon és megpróbálom a lehetetlent. Nem magyarázatokat szeretnék fogalmazni, hanem igyekeznék feltárni azokat az összefüggéseket, melyek megléte vagy hiánya ide vezetett.
Természetesen a teljesség igénye nélkül teszem, mert az idő rövidsége és a téma összetettsége csak általános megközelítéseket tesz lehetővé.

civilhuszár írta...


T csakafidesz !
20:22

Nos sorjába véve a dolgokat.:
Amikor 2002-ben a vesztett és veszett lett az ellenzéki vezér, bevetette az egészpályás letámadás taktikát a győztesek ellen, valamint mindenki ellen aki nem a Fideszt támogatja. Kiásták a D 2o9-es ügyet, Gyurcsány cégét támadták sokszáz stb. Polt segítségével sikálták, megakasztották a a saját bűnügyeiket, nem beszélve a gyalázatos körülmények között megválasztott vízerőművünket is kinyíró, kormányzásba beleszavaztattató, leszállni és a hídon átmenni nem engedett sólymunkról.
Azt pedig szem előtt kell tartani, hogy Gyurcsány az az egy személy, akitől Orbánt a frász töri. A legtöbb politológusnak is hasonló a véleménye.
Tehát várjuk meg az önkormányzati választások eredményét, számítva a galád módon addig átvariált választási törvényekre a maffia részéről.
Ha nem akarták volna kizárni a baloldali szövetségből, másképpen alakult volna az áprilisi választás eredménye is.
És nem csak jobboldalról lesz változtatás, hanem a bal és a jobb oldal normális konzervatív választóinak összefogásából, amikor becsődöl a rezsicsökkentagyú Fidesz falka.