2014. július 5., szombat

ELEFÁNTSZEX

Alakulnak itt a dolgok, most már valóban érdeklődéssel kell figyelni Vezérünk táncos lépteit.
Most ugyanis két dolog van soron, az egyik a baloldali média teljes megvédése, a másik a konkurens oligarchák megtörése.
Ez persze nem megy máról-holnapra és nem csak egy-két oligarchát érint, hiszen a hűbéri társadalom olyan, mint egy lánc, melynek végén ott csahol a legkisebb hűbéres és a te segged harapdálja.
A lánc szemei - politikai támogatók, alvállalkozók és egyéb népek - jellegüket tekintve a parazitákhoz hasonlítanak, ha elpusztul a gazdaszervezet, elpusztulnak ők is.

A cél is ez, pontosabban az, hogy az etetés egy kézből történjék, hiszen a diktatúrával szemben az az egyik fő követelmény, hogy mindenki, minden szinten a diktátortól függjön, és minden hűbéri lánc vége az ő markában legyen.
Hát, nem irigylem az apróbb vazallusokat, nem jó ott fűszálnak lenni, ahol az elefántok szexnak…
A Vezér elég erősnek érzi magát ahhoz, hogy régi, gyümölcsöző kapcsolatait figyelmeztesse, ne feledjék, hogy ki áll a táplálkozási lánc csúcsán.

Hogy aztán a helyzetértékelése helyes vagy helytelen, az majd kiderül, de állítólag már Simicskával való kapcsolata sem a régi felhőtlen barátság, amit én azért kétlek, hiszen Simicskát gazdaságilag megölni csak akkor tudja, ha a saját helyzetét is kockáztatja.
Simicska túl sokat tud és túl okos ahhoz, hogy egy ilyen faluszéli ravaszkodó suttyó emberkedése ellen ne épített volna be biztonsági elemeket a rendszerbe, és ha valaki meg tudja buktatni a pocakos viktátort, hát akkor ő az.

A másik érdekesség, hogy Csányi OTP-vezér láthatólag kiesett a pikszisből, amiből le kell szűrnie bizonyos következtetéseket, nevezetesen, hogy aki hiénát etet, az könnyen elveszítheti a kezét.
Hiába volt a lélegeztetőgép csapja nyolc szomorú éven át Csányi kezében, a hála nem politikai kategória.

Mindenesetre, ha ezek az emberek egymásnak esnek, akkor ott érdekes dolgok is történhetnek, márpedig a reklámadó Simicskát vágta képen, míg az devizahitelesek helyzetének konszolidációja a többi bank mellett az OTP-t érinti érzékenyen, ha nem is teszik az intézkedések padlóra egyiküket sem.
Az RTL is érdekes helyzetben van, merthogy az ő álláspontjuk az, hogy ugyan fizetnek, de perelnek, és a végén vissza fogják kapni a pénzüket.

Ha harc, hát legyen harc, mondá Viktor is, aki éppen ma hozatott törvényt az ellen, hogy az RTL ki tudja kerülni a reklámadót legalább az idén, viszont nem biztos, hogy helyesen mérte fel a helyzetet, könnyen meglehet, hogy egy tőkeerős multival nem fog tudni mit kezdeni, miközben az naponta erodálja hatalmát.
Orbán a fa koronáját metszegeti, miközben a tövénél már berreg a láncfűrész, és most nem, Szigetvári Viktor az ellenfél, hanem vérprofi kapitalisták - rengeteg pénzzel és politikai befolyással -, akik a profitjukért küzdenek.

A devizahitelesek ügye sem lefutott meccs még, a bankok is szerezhetnek még egy-két kellemetlen percet.
Külpolitikailag Vezérünk nullára játszotta magát, jöhet esetleg még egy jóízű kis túlzottdeficit-eljárás, az ország fele nyomorog, és vélhetően idén is lesz tél.
Magára haragította Amerikát, a nagy befolyással rendelkező zsidó lobbit, és a magyar falu is lassan ráébred arra, hogy ha az Unió megszünteti a területalapú támogatást, akkor mindahányan kezdhetik szervezni saját szociális temetésüket.

Az állami vállalatok vezetőit csereberélgetni sem túl jó üzlet, mert azok, akik a leváltott vezetők helyére jönnek, éppen elődjeik példájából látják, hogy mi vár rájuk a jövőben.
Amelyikük meg azt hiszi, hogy őt nem fogja a golyó, azért nem kár, mert az bolond, hiszen a diktatúra lényege a függőség és a létbizonytalanság permanens fenntartása, mert az szavatolja a Vezér jó étvágyát a ludaskása elfogyasztása közben.
Na, meg az érdekcsoportok egymásnak ugrasztása, hogy ő legyen a döntőbíró, adott esetben a Jó Király, máskor meg az Igazságtevő.

De ettől még a helyzete egyre veszélyesebb, mert nyílt konfrontációkat vállal.
Bele lehet bukni, persze nem ma, de a ciklus végére vidáman.
Legalábbis, én vidám lennék.
És ti?

:O)))

19 megjegyzés:

neked5 írta...

Én is vidám lennék ! De a ciklus végén, választáson nem bukik..aki azt hiszi,leváltható, vagy politikusként 2018ra gyúr, festett egekbe néz..addigra olyan modon átirják a választási törvényt hogy más nem nyerhet. "egyszer kell nyerni, de akkor nagyon - megmondta. Utána márdinamittal.se lehet kirkbbantani a bársknyszékből.

Unknown írta...

Kár, hogy nem ma:( Az is késő lenne...

Jutka írta...

Megint nagyon jól összefoglaltad Pupu. Köszönet érte.
Tulajdonképpen hálás lehet a baloldal, hogy abban a felállásban ami volt nem gyözött. Igy most a Fideszesek saját magukat fogják megenni . Ennek nagyon is látszik az előszele.

pleinair írta...

Don Viktorió nem véletlenül engedi meg magának, hogy oligarchái érdekeit kissé megnyirbálja. A Keresztapának időnként éreztetni kell alattvalóival, hol a helyük a hierarchiában, nehogy elfeledkezzenek a függelmi viszonyról, melynek csúcsán ő kegyeskedik csókra nyújtani mocskos kezét.
Attól tartok, hogy az oligarchák némi durcáskodás után elismerik majd, hogy egy hatalomváltás számukra bizonytalanságot hozna, nekik előnyösebb még ez a szorosabbra fűzött póráz is, mint egy szolidaritást igénylő zűrzavaros demokrácia.
Így aztán egyre kezesebbek, engedelmesebbek lesznek.
A permanens létbizonytalanságban, nyomorban élő nép meg végelgyengülésben fog kimúlni.

asta írta...

Egy biztos: a mai állapotokat nézve ez a rendszer csak akkor tud megbukni, ha a vezér hibázik. Ha elvéti a lépést azon a nagyon vékony cérnaszálon, amin táncol. Az alaplépések milliméterre ki voltak számolva előre. A mostani 4 év már sokkal több improvizációt fog igényelni... és Viktorunk nem arról híres, hogy mértéktartó lenne. Mert elég egy komolyabb lökés és kibillen minden. Az RTL ügy ezért érdekes, mert komoly lökés lehet, ha kitart.
Ami az oligarchákat illeti valóban olyan helyzetben vannak, hogy a kisebb vagy a semmi között választhatnak. Minden azon múlik, melyik és mikor veszti el a türelmét és ítéli úgy, hogy ez a fajta póráz már a létét is veszélyezteti és egy nagyobb dominó dőlése a bedőléshez vezet. Nem most azt biztos... hogy mikor az egyelőre nem látható. Nem lesz rövid idő. A Fideszt csak belülről lehet megdönteni, mert ellenzék gyakorlatilag nincs. Újra felépítése évekbe telhet.

Névtelen írta...

A Jóisten szóljon ki Belőled!
Vátesz vagy,mert ki mered mondani,és le mered írni.Köszönet érte!
Még szeretnék egy két nyugalmas szép napot, olyat, mint a Kádár rendszerben volt,még ha az ebéd krumpli leves is volt és lekváros palacsinta vasárnap, és délután mindenki a szívküldi szívnek dallamiára vasalta a frissen mosott fehér blúzát.Vagy a későbbi időkben a mámoros ajakkal a kommunista ifjak nótáját,miszerint
egy az utunk....a párttal , a néppel...Ja.De hova vezet az út?....Ki tudja...?Madách szerint az élet célja maga a küzdés.Akkor meg helyben vagyunk.Mert küzdeni, azt igen, azt lehet rendesen.Én is, rendszeresen,most is megyek kapálni, mert annyi a gaz...Ti is kapáljatok, rendesen!

hello írta...

Sokszor leírtuk már, hogy csak azzal változhat meg a helyzet, ha az eddigi hűséges híveivel kerül szembe.
Hát, meglehet, hogy előbb-utóbb fennforgás lesz.

De hogy mindennek a pórnépre milyen következményei lesznek, az még a sötét ló kategóriája. Merthogy bármi történik, nekik vannak tartalékaik, a kisembereknek viszont minimális vagy semmi.

Névtelen írta...

Az emlegetett "befolyásos zsidó lobbi" nagyon nem jól adja ki magát a posztban. Csak nem összeesküvés-elmélettel állunk szemben?
Attól tartok, ma Magyarországon akár bal-, akár jobboldali valaki, megegyezik abban, hogy ha egy kicsit nem ügyel a pc-re, már ki is csúszik egy fonák mondat.
Egyébként ne nagyon reménykedjetek a változásban, mert egyelőre csupán a jobb- és a szélsőjobboldal látszik a politikai palettán, amely oldalak nálunk csaknem ugyanazok.
Gyakorlatilag NINCS alternatíva, csupán elszigetelt csoportocskák, ha egyáltalán csoportnak lehet nevezni azt a pár embert, aki még nem adta fel, még kimegy tüntetni, még korrekt valódi újságírást művel, még megfogalmaz demokratikus minimumokat, még számon kéri ezeket a kormányon, még képes felháborodni és nem fáradt bele a permanens jogtiprásba.

D. Elemér írta...

NAgy ÜDV pu pu
jó írás jó egészségét kívánok !!!és kitartást mikor tudom olvasom
kint dolgozom de ha van idöm mindig olvasom
már az egri Heolt is megvette az önkormányzat nem lehet csak ugy írkálni !!!
nagyott csalodtam az egri ujságírokban mondjuk nekik ennyi a becsület Egről csak jót irhatnak a fideszről semmit mert akkor REPÜL..
maga megirja mi a Stájsz szép napot !!!

civilhuszár írta...

Jutka írta...
2014. július 5. 7:14

http://www.atv.hu/belfold/20140705-rozsak-haboruja-a-fideszben-avagy-az-eletre-kelt-frei-konyv

Megasztán Vergniaud-tól, a Gironde nagyhatású szónokától származik az a kétségtelen történelmi érvényû megállapítás (vagy – ha úgy tetszik – prófécia), hogy „a forradalom felfalja gyermekeit”.

És amilyen falánkok ezek a narancsosok, remélem cuki koncot látnak egymásban.

csakafidesz? írta...

T. Hölgyek és Urak!
Egyetértve Névtelen (13:35) véleményével van köztetek olyan, aki itt reménykedik még bármilyen változásban.
A kormánnyal szemben álló politikai erők szétziláltsága, rivalizálása, a minimális egyetértés teljes hiánya miatt egy ilyen változás nem a megváltást, hanem egyenesen egy beláthatalan katasztrófát okozna.
Vegyük már észre, hogy a helyzetünk napról napra rosszabb.

Annak sem kellene oly nagyon örülni, hogy a "hiénák" majd önmagukat felfalják.
Arra még senki sem gondolt, hogy ez a mai állapot még mindig jobb, mint ami azután következhet.

Gondolkodott már valaki azon, hogy mi lehet a sokak által remélt jobboldali "összeomlás" után.
Újra eljön a Tanácsköztársaság?
Netán szabadrablás, anarchia, káosz vagy újfasiszta hatalomátvétel következik?

Nemzetközi összefüggésben ez milyen következményekkel jár majd?
Általános elszigeteltség, a támogatások teljes megvonása, éhezés, nyomor, polgárháború?

Ami most van az nem jó, de ami ezután következhet az a lehető legrosszabb.

Ha a baloldal nem lesz képes megszerveznie önmagát, semmi jóra nem számíthatunk.

Jó lenne, ha az erre még alkalmas nagyokosok ezen gondolkodnának és nem a saját pecsenyéjük sütögetésével lennének elfoglalva.

Avi írta...

Frei Tamás: 2015

húsosfazék+libamáj írta...

E kell, hogy szomorítsalak benneteket. Én most vagyok vidám. Szerencsémre.

civilhuszár írta...

húsosfazék+libamáj !

Légy vidám indigóval, mert hamar bilibe fog érni a kezed. :)))

hello írta...

Nem is tudom, miről jutott eszembe ez a régi dal...

https://www.youtube.com/watch?v=ZkxaHZaw8Gs

Koncz Zsuzsa - Én nem tudtam azt kérem-1970

miért beteg a magyar társadalom írta...

Hello 20:20
Zene helyett könyvajánlót hoztam:
http://szakirodalom.atlatszo.hu/

Ezekből sok mindent megtudhatunk és közben a betűket is tanulhatjuk.
:-)

Jutka írta...

Sajnos nagyon is egyetértek a"csakafidesz?" komentelővel.
Bizony félek, hogy a Fidesz után mi jön. Nincsenek sajnos illuzióim.

miért beteg a magyar társadalom írta...

Csakafidesz? 15:52

Én a tudásban reménykedem és az érzékenységben, már nem emlékszem, hogy mióta!!!

csakafidesz? írta...

T. mért beteg...!

Költői hasonlattal élve, hiú ábránd csak, amit kergetsz.

Itt tudásról és érzékenységről szó sincs - nem is lesz, itt kizárólag csak ambíciók léteznek.

A nagyobb baj mégis az, hogy nincs vagy alig van átjárhatóság a párto(cs)k(ák) között. A tagok, támogatók és a szimpatizánsok nem igazán szeretik egymást. Plebs nélkül a vezetők közötti egyetértés vagy megegyezés önmagában kevés.
De sajnos a vezetők sem mutatnak a megegyezésre való hajlandóságot. Ennek egyedüli oka, hogy nem szeretnék elveszíteni azt az "óriási" népszerűséget, ami őket piedesztálra emelte.
Ezzel a kör be is zárult.

Az, hogy erre mindannyian rámehetünk ?
Ugyan már! Ez kit érdekel.

Egyedül csak az számít, hogy az elfoglalt hídfőállások ideig-óráig még megmaradjanak.
Neveket is lehetne említeni, de minek. Egy fúzió esetén sokak közülük még a nyílvánosság közelében sem kerülhetnének.
Ezzel ők nagyon is tisztában vannak, ezért pozíciójukhoz foggal és körömmel ragaszkodnak.
A FIDESZ MEG JÓT RÖHÖG RAJTUK-RAJTUNK!
És igaza van!