2014. július 26., szombat

HARMADIK HONALAPÍTÓ

Egyelőre még nem fizikailag, de ha kell, a Békemenet, a Magyar Gárda squadrái készen állnak a fizikai hatalomátvételre.
Jöhet a Marcia su Budapest -  habár nagy a valószínűsége, hogy – akárcsak Benito Mussolininak – Orbánnak sem lesz szüksége már a véres fizikai erőszakra.

A DucellinoTusványoson megalapvetette a XXI. század magyar fasizmusát, valószínűleg abból a meggondolásból, hogy visszaigazolja szeretett népe gyanúját, miszerint szalajt, mint a rigalánc.
Kifejtette, hogy vége van a liberális demokrácia korának, új idők új szelei fújnak, ami igaz is, csak az a baj, hogy az Orbán névre hallgató helyiérdekű hurrikán világméretekben egy lepke szellentésének sem felel meg, ellenben fertelmesen büdös.
A liberális demokráciáról meg csak annyit, hogy az éppen olyan, mint a szocialista demokrácia, ami éppúgy nincs, mint ahogy keresztény erkölcs sem volt soha.
Demokrácia vagy van, vagy nincs, erkölcs vagy van, vagy nincs - ha jelzőt ragasztunk hozzájuk, akkor csak az aktuális hiányosságokat akarjuk elleplezni vele.

Viszont lesz nemzeti állam, értsél alatta bármit is, ami nem demokratikus, merthogy az egyén és az állam viszonya is megváltozik – ahogy elnézegetem, a viszonyból iszony lesz.
Vége annak a szép világnak, amikor azt tehettél, amit akartál, ameddig csak a jogot, vagy mások jogos érdekeit nem sértetted – mostantól minden más lesz - a nemzeti állam majd megmondja, hogy mit is akarsz valójában.
Vége a bankok uralmának, vége annak, hogy korbáccsal verik a nép színe-virágát devizahitelt felvenni!
Munkaalapú új világ jön, kényszermunka-alapú, melyben majd a Nemzet Esze az új ország minden árokpartját kitakaríttatja, összeszedeti a szemetet, aki pedig nem elég szorgalmas, az mehet verőfényben petrezselymet gyomlálni – legközelebb majd szorgalmas lesz!

Nézzünk szembe a ténnyel: olyan autóbuszon ülünk tízmilliónyian, melyet egy manifeszt elmebeteg vezet, és tapsolják azok, akik szintén elmegyógyászati kezelésre szorulnak, esetleg egy trafikra fáj a foguk, habár az sem hozta meg a várt eredményt.

Ez a mi idiótánk meg eljátssza nekünk a harmadik honalapító szomorú szerepét, és láthatólag komolyan is gondolja a dolgot, ami viccnek még csak-csak elmenne.
Habár, amit művel, az olyan, mint amikor az öreg székely belevágja a kést a fia hátába:
- Idösapám, ez most vicc volt, vagy komoly?
- Ez komoly volt, fiam!
- No, csak azért, mert viccnek erős lett volna…

Szóval nem könnyű eset a MI Ideológiai Zsenink, aki nekiment a bankoknak, nekiment a liberalizmusnak, nekiment a civileknek, nekiment a magyar államnak és nemutolsó sorban nekiment a saját múltjának.
Mintha nem lett volna a rendszerváltás óta szereplője és alakítója a politikai életnek, ebből nyolc éven át a politika irányítója, mintha semmi köze nem lenne a kialakult helyzethez.
Pedig hej, de mennyire, hogy van…

Az a szöveg, hogy a világ az ő trónralépésével egyidejűleg megváltozott, rettenetesen gyenge.
A világ halad a maga útján rendületlenül, tesz magasról az ő kopaszodó fejére, meg a saját felhasználásra alkotott gyermeteg ideológiai próbálkozásaira.
A világnak nyolc év semmi, nem időtáv, hiszen még a Kondratyev-ciklus is hatvan év és állítólag van ennél hosszabb ciklikus változás is a fejlődésben.
Attól, hogy egy eszement alapvető változásokról hablatyol, még nem kell hinni neki, nem attól kel a nap, hogy a kiskakas kukorékol.

Azt kell észrevenni, hogy most, hogy már megteremtette a szinte totális diktatúrát, el kívánja fogadtatni azt hálás népével és az Unióval is.
Ezért taglalta, hogy a nemzeti államot meg lehet teremteni az Unió keretei között is, hiszem most, hogy elzárták a pénzcsapot, nem lehet erősebb hangokat hallatni.
Viszont, ha a nép elfogadja a harmadik honalapítás gyönyörű teóriáját, akkor szabad az út a Királyi Vár, de minimálisan is a Sándor-palota felé.
Ez a nemzeti állam pedig annyira jól hangzik, ezt skandálva akár békemenetelni is lehet…

Hogy ez az egész, úgy, ahogy van komplett fasiszta alapvetés, hogy a társadalmat hivatásrendi gittegyletekbe kényszerítik, hogy a vezérelv ma már teljesen elfogadott errefelé, az másodlagos.
Viszont nagy szarban leszünk, ha ez a hibbant Ducellino hadat üzen Etiópiának, mert Hende hadvezér sem sokkal okosabb, mint a gazdi.
Altiszteket avatott Veszprémben – a „tiszthelyettesek” megnevezés kommunista ármány volt – viszont Veszprém egy délceg lépés Jutas felé, melyet megemlíteni a remek történelmi érzékű hadvezér nem is volt rest.
A  jutasi altiszt olyan katonában, mint Hende hadügyminiszterben - vakfegyelmű, korlátolt, szervilis seggnyaló.

A Vezér azért ajándékot is adott fogyatkozó számú erdélyi híveinek, okot adott arra, hogy majd jól seggberúghassák őket a többségi nemzet gyanakvóbb tagjai.
Azt mondta, hogy most olyan idők vannak, amikor bármi megtörténhet, majd sejtelmes mosollyal közölte, akár eljöhet a mi időnk is.
Kósa Lalinak üzenem, kezdhet románul tanulni!

:O)))

28 megjegyzés:

Folklore Maniac írta...

Készülnek az államcsődre. Meg akarják értetni a néppel azaz a nyájjal, hogy most a rend és a fegyelem a legfontosabb, különben zűrzavar és anarchia kíséri az államcsőd bejelentését. És az Istenadta Nép (Nyáj) csodálva fogja tisztelni a Rend Fenntartóját, a Nemzet Megmentőjét, aki megakadályozta, hogy káoszba és anarchiába süllyedjen az ország. Persze az egész államcsődnek nyilván Brüsszel lesz az oka, meg a 2002 és 2010 közötti liberálbolsevik rezsim. Brüsszel fenyegetésével szemben csak úgy lehet helytállni, hogy az egész ország egy emberként csatasorba áll és kivont karddal védelmezi a 21. század nagy magyar vívmányát, a NER-t.

Jut írta...

Kedves Pupu és a Többiek!
Félelemmel néztem a mai hiradókat.
Azt hittem, hogy rosszul látok, rosszul hallok. Oroszország, Törökország......a példa.
A legrosszabb álmomban sem gondoltam ezt.

Ethnoman írta...

...és még örüljünk, hogy nem Haiti vagy Kambodzsa a jó példa :-(

talalom írta...

Bocsi, de én 1999-ben megmondtam, hogy ha ez egyszer erősen nyer, végünk.
Most vagy a Hende tökhülye, vagy én. Én úgy tudom ugyanis, hogy az "altiszt", az nem katonai kategória, hanem hivatali (tisztviselő, altisztviselő). Lehet ugyan, hogy ezeket az állásokat régen főként obsitos tiszthelyettesek kapták, de ettől még a köznyelvben ez az értelme. Ha katonai berkekben járatos kiigazít elfogadom,mert ez az én értelmezésem, nem tudom, mennyire általános. J.A. mindenesetre nem arra gondolt, hogy a "nép egyszerű gyermeke" kisebb rendfokozatú katonának (tiszthelyettesnek) akar állni, hanem arra, hogy szeretne valami biztos hivatali állást.
Délután néztem egy hatvanas évekbeli filmet. A sztori, hogy egy munkásember örököl 100 millió forintot az amerikai rokonától, és azon megy a polémia, hogy akkor most lehet-e ő, az elképzelhetetlenül gazdag (ez ma kb. 10 milliárd lenne) szocialista gyárvezető? Egyszer csak megütötte a fülemet egy mondat, valahogy így hangzott: Elvtársak, a közérdek előbbre való, mint a magánérdek! Nem ismerős napjainkból?
A mű egyébként paródiának készült a "szektás baloldal" ellen - ha emlékszik valaki még erre a kifejezésre.
Ja, a nem tetszik én voltam, és érvénytelen, mert elbócorgott az egerem, és rosszkor nyomtam meg.

Geza írta...

Egy ilyen beszed utan (persze mit varok az elmult 4+ ev utan ...) szazezreknek kellene kimenni az utcara es elzavarni ezeket az agyament aljas embereket. De ne szamitsunk erre, legtobbjukhoz meeg a hir sem fog eljutni, vagy ha igen, leszrja, vagy elelvez a hallatan.

Nem lehet elegge hangsulyozni az egyeen feleloseget ebben az egeszben. Fszan belegyalogoltunk a fasisztoid ideologia konszolidaciojaba es ez lathatolag senkit sem izgat (par ember kivetelevel). Reemisztoe, hogy mive vaalt itt az emberek tobbsege. Nincs mentseg, akar gazdag, akar szegeny, a kozombosseg ehhez vezetett.

hello írta...

Szerintetek mondjuk 1000-ből hány ember fogta fel, tudta értelmezni, hogy mit hallott?

Névtelen írta...

Ma holnap ezek az oldalak is figyelve lesznek. Mindegyiteknek van olyan családtagja akinek a munkahelye megszünhet.Csak bátran proletárok.

Levanszarva Mégaszaris írta...

"...kilábol a népségből a nép fia. Hol lehet altiszt, azt kutatja..."
Attila, ezt te se hitted volna.

anonymand írta...

Tisztelt hello!

A választásra jogosultak közül kb. két millió nem csak nem érti, de meg sem próbálja értelmezni Bonsai Duce beszédét.
Egyébként pedig a "nemzetállam" szerintem igen anakronisztikus meghatározás kis hazánk és népessége esetén. Már távoli indulásunk (Ázsiából) óta számtalan néppel keveredtünk, olvadtak belénk, s akkor még hol a sok betelepített (IV. Béla, Mátyás, Mária Terézia, nemzetformáló munkájára gondolva).
És még egy megjegyzés, a jóléti társadalmak is "munkaalapú" társadalmak, ölég ha a "munkából fakad a jólét" nagy igazságtartamú szólásra gondolunk.

Tisztelettel:
anonymand

Unknown írta...

Ugyan egy másik cikkhez írtam, de itt is pont ua. a véleményem!
Ez:
Obán egy okos - no nem magától, ravasz tanácsadója segítségével - egy cezaromániás őrült. Vele aztán jól elhitették, hogy ő most már mindent megtehet velünk, még a demokráciánkat - ami fiatal lévén elég gyenge lábakon állt - lecserélheti diktatúrára. Mondta: munka alapú társadalom, illiberális társadalom. Folytatjuk. Ezek az ő szavai. Mit is folytat? A stadion építéseket, a demokrácia végleges eltörlését, és munkatáborokat, hogy megoldja a munkanélküliséget. Aki nem hódol be, annak ott a sok stadion, sokan férnek be oda. Lássuk: Pinochet is diktátor volt, kineveztette magát elnökké, akinek nem tetszett vitték a stadionba. Nem sokan élték túl. Elég durva talán amit írok, de nekem nagy az áthallása a dolognak. Jár éps eddig is járt eleget tanulmány úton, hogy néhány diktatúrát megismerjen, azokból tanuljon, látszik, hogy tetszett is neki. Mi tetszett, a gazdagság, a hatalom, az egyeduralkó mindenki és mindenek felett, a harc, mit nap mint nap vívhat, persze nyertes csaták mind, hiszen ehhez mindent jól előkésztett. Marionett bábokat ültetett minden fontos helyre, már csak okosan mozgatni kell tudnia a "színházát". Most nagyon jól megy neki, még - remélem még. Hisz mondják,hogy a jegenyék nem nőnek az égig. Igaz. De minden jegenye mellé nem ültethetün mániákusan falopó Tiborcokat! Pedig most már valamit tenni kéne! Pató Pál ideje lejárt. Nem tudom, hogy minek kéne ahhoz történni, hogy a magyar nép még éppen kómában szundizó emberei magukhoz térjenek, s azt mondják: elég volt! Ezt gyorsan és mindenkinek kéne ordítani addig, mig ezzel megolható a helyzet, s nem kell elővenni nagyapáink berozsdásdott szerszámait élezni, fényezni, s használni a kaszát, kapát.

civilhuszár írta...

Az egykori félázsiai Liberális Internacionálé alelnöknek, de facto nem sült ki a szeme amikor az eszmét most szembeköpte.
Köpnek szerintem majd rá is.

civilhuszár írta...

Meg eszembe jutott az is, hogy a birodalmi sas nem kizárt, hogy még mélyrepülni is fog a béna lábával, a SZABADSÁG terén.

öcsike írta...

Kedves Pupu bácsi!
Apukám államtitkár lett!
Az egész úgy kezdődött, hogy apu vagy két éve kölcsönkért anyu nagybácsikájától két millió forintot, hogy legyen a családnak végre egy rendes autója. De nem vett, feléltük.

A hivatalban minden héten egy napon "ötlet nap" van, amikor egy iroda előtt sorba állnak azok a fiatal dolgozók, akiknek "kreatív" ötletük van. Az elmúlt héten különösen sokan várakoztak ott, mert hírül adták, hogy ott lesz a Vezér is, meg a "kis Göbbels" is, aki mint tudjuk, a Vezér kommunikációs jobb keze.
A sorban állás nem tartott sokáig, mert hamar kijött mindenki vérvörös arccal, bentről gúnyos nevetéstől kísérve.
Apu bement és előadta, hogy tartozik két millióval a felesége nagybátyjának, - szerinte kellene alkotni egy törvényt, amiben "megvédik" az adósokat, vagyis ha letelik két év, nem az adósnak, hanem a hitelezőnek kellene elkezdeni a törlesztést. Kinevették!
De a Vezér mindenkit csendre intett és azt mondta: Tetszik nekem ez a fiú, van benne magyaros kreatívitás, - hogy hívnak? Doktor WeStern Béla.
Picit gondolkodott, majd közölte, hogy készítsék el az ötletet egyéni képviselői indítványnak. És apu lesz a 99-ik államtitkár. Nemzeti betegség megőrző és fejlesztő államtitkár!
Balog atya kedvesen mosolygott és csak annyit fűzött hozzá, hogy igenis...

Otthon apu boldogan mesélte a történteket, hogy akkor nem kell visszafizetni Sanyi bácsinak a pénzt, hanem még az fog fizetni. Anyu csak annyit mondott, hogy - Béla, azt tudtam, hogy hülye vagy, de azt nem, hogy ekkora szemét, - mire apu visszakézből úgy pofon vágta, hogy anyu elesett a konyha kövén. Feltápászkodott és csak annyit nyögött, hogy - elválok, nem vagyok hajlandó együtt élni egy ilyen fideszes mocsokkal.

Most tessék mondani Pupu bácsi, ha elválnak kivel maradjak? A kék-lila feldagadt arcú anyámmal, vagy apuval, akit minden reggel autó visz a munkahelyére?

Anikó írta...

Életveszélyes ember, lehet, hogy őrült, de szerintem halálbiztos, hogy egy előre kitervelt, kidolgozott logika mentén halad előre és lássuk be egyelőre nem is eredménytelenül, hol van a baloldal?hol vannak a liberálisok? hol a mérsékelt jobboldal normálisabbjai?hol vannak az ellenálló tömegek? hol vannak a munkanélküliek? hol vannak az éhezők? a nincstelenek?
SEHOL !!!
Csönd van, mindenki nyaral?
Jó, van az egy DK, de az ő hangjuk egyelőre nem ér el az égig.
Félelmetes ami ebben az országban minden szinten történik.
Nem tudom mi a megoldás.
És ti??????

hello írta...

Na, pl. ezeknél mikor esik le a tantusz?

http://kepkezelo.com/images/jxrwkbdzsq5ukpk1q8o.jpg

hello írta...

http://m.hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140726_Rovid_tajekoztato_Orban_Viktor_reszere

civilhuszár írta...

hello írta...2014. július 27. 9:25

Az orbáni csimborasszón készült csoportkép, egy elmegyógyintézeti banzájra emlékeztet.

Névtelen írta...

Gejza! Előbb tegyél ékezetet a betűidre, s aztán ugathatsz (Milyen magyar vagy?) Netán Izraelből írsz?

hello írta...

Na, már megint idetalált egy príma primitív névtelen.
Ezt mind ki bírta préselni magából!

Unknown írta...

PuPu!

Nem akarok PuPu fun lenni, de megint egy olyan írást adtál közre, ami után nekem már nincs is szükségem görcsölni azon, hogy írjak valamit.

További jó munkát!

woody írta...

http://m.hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140726_Rovid_tajekoztato_Orban_Viktor_reszere

Kibic37 írta...

Névtelen 07.28. 8:11 !

Nekem a Hangok azt súgják, a megoldást valahol a Tuareg által javasoltaknál kell keresni.
Most már csak a Hangokat kéne megdumálni, hogy a felsorolt 10 személynek is ugyanezt súgják.

Tartok tőle, az lesz a nehezebb :-(((

PuPu írta...

Kedves Kibic37!

Hát nem is tudom, nekem a hangok azt súgják, hogy az alapító atyák közül legalább négy a Vezérhez van bekötve, Tóta meg magányos bozótharcos, aki mindenkire lő, aki mozog, nem egy katona-típus.
A másik öt közül egynek nem hisz a nép, akármit is csinál, egyet a megszorításokkal azonosítanak, fúj, egyel kapcsolatban pedig az ország kisebb fele toleráns, a többinek nyálas buzi, egy már leszerepelt liberális, mér nem akkor volt okos, és ki az a Majtényi, annak a keresztneve Sík?
Szóval ez egy szép elképzelés, szép illúzió, csak éppen olyan, mint az eszperantó nyelv: logikusan felépített, egyszerű de a kutyának sem kell, inkább kínlódik a világ az accusative with infinitíve-vel...
Nem vagyok túl optimista.
Az eredmény se lenne különb, mint a mellékelt képek által ábrázolt tüntetések következményei.
Sajnos...
:O)))

hello írta...

Kedves Névtelen, ezt én "Tuareg-ábránd"-nak neveztem el.
Muszáj lenne észrevenni ugyanis, hogy az a fajta mozgósítás, amiről a szerző fantáziál, az ország jelen állapotában csak Orbánéknak megy.
Többen többször elemeztük már az okait, a politika iránti immunitástól, a közönytől a félelemig, és a kettő között is sok egyéb tényezőt.
Nem tudom, minek kéne történnie, hogy ez megváltozzon. De nagyon-nagyon nem kívánom, hogy valami tragédia bekövetkezte kelljen hozzá.

Kibic37 írta...


Kedves PuPu & hello!

Bármennyire is sajnálom, bármennyire is fáj, nem tudok vitába szállni Veletek. Még ha akarnék se tudnék.

A hideg kristálytiszta logika nem a Hangok világa. Márpedig az előbbi szerint azt kell látnunk, hogy egy gátlástalan bűnöző a társadalom teljes kifosztása mellett egy fasiszta diktatúrát épít lépésről lépésre, amire a társadalom egyszerűen nem képes választ találni. Ebbe belegondolva nem lehet más a végkifejlet, mint valami olyan tragédia, aminek még a vízióját is igyekszik száműzni elméjéből az ember.

Maradnak a hangok ...

wolk írta...

névtelennek,2014. július 27. 14:32

Teljesen mindegy, hogy honnan, ékezettel vagy az nelkul ir. Amit ir az a fontos. Sokan egyetertunk azzal amit irt.

grund írta...

Kedves PuPu!
Sajnos, egyet kell, hogy értsek veled a Tuareg-féle elképzeléssel kapcsolatban...Hasonló gondolataim támadtak, amikor elolvastam a 10 "alapító atya" névsorát. Azon túl, hogy a közvélekedésben róluk kialakult kép alapján erősen kérdéses lenne a mozgósító erejük, ez a 10 ember soha semmilyen politikai minimumban nem fog megegyezni.
Tuareg elmélete tetszetős, de realitása éppen ezek miatt = 0.

NewTiborc írta...

Kedves Anikó!
Nem tudod hol van a baloldal és a liberálisok? Hát ott vannak a porondon és gőzerővel ekézik a Gyurcsányt és a DK-t.
A megújúlás szellemében az új elnók Tóbiás a nyitóbeszédében gyorsan elhatárolódott a Gyurcsánytól, de a regnáló "jól" dolgozó kormányhoz nem volt egy szava sem. Mégis mire számítottál?