2014. július 17., csütörtök

KÓBOR LIBERÁLISOK

A Pásztor–ügy soha nem lenne ügy, ha nem lenne párszáz zavaros gondolkodású akarnok, akik most éppen bajban vannak.
Azért vannak bajban, mert a választók – honorálva a koalíciós kormányzás idején viselt dolgaikat, leverték a politika fájáról a főként önmaguk által állandóan teleszart fészküket, sőt, egyet-kettőt belerúgtak a tojásaikba is, ami nagyon fájdalmas tud lenni még egy madárnak is, legyen bármennyire is szabad.

Imádom a liberalizmust, legalább annyira, mint amennyire nem kedvelem a magukat liberálisként definiáló szedett-vedett magyar pártokat.
Igaz, nálam már a rendszerváltás idején kiverte a biztosítékot Kis János vérbunkó viselkedése Vitányi Ivánnal szemben, de ezt még betudtam annak, hogy nem minden könyvtárosnak volt gyerekszobája, spongyát reá.

Aztán sajnos rá kellett jönnöm, hogy a bunkó agresszivitás ezekben a körökben nem kisiklás, hanem életmód, stílus és a liberalizmus leglényege, egy elegáns ív ez, Kis Jánostól - Horn Gáborig és tovább, a mai napig.
A kisiklás Kuncze volt. 
Szavazz a liberálisokra, vagy megmérgezzük a macskádat, szólt a hajdani falfirka...

Hangsúlyoznám, nem a liberálisan gondolkodó embert kárhoztatom, nekem a pártjukkal, pártjaikkal van bajom, sajnos a mai napig.
Már a rendszerváltáskor is gyanús volt, hogy nem egy eszme mellett, hanem az általuk megálmodott, de a valóságban nem létező kommunistákkal szemben definiálták magukat, olyanokkal szemben, amilyenek már több mint negyedszázada nem léteztek a magyar politikában.
Fel-alá rohangálva az utcákon vad harcot hirdettek Rákosi és bandája ellen, nem zavarta őket percre sem, hogy közben engem gyaláztak, megvádoltak tolvajlással, fosztogatással, és ezért a mai napig, a Tocsik és egyéb ügyek, elvesztett választások után sem sül a képükről a bőr.

Hogy voltak, akik másképpen képzelték el az állam berendezkedését, mint a kapitalisták?Talán a liberálisoknak elsőnek kellett volna lenniük ennek elfogadásában, aztán elővezetni a saját állam-felfogásukat, és döntsön a választó.
Persze tudom, ez kislányos idealizmus, de így, negyed század után bátran kijelenthetjük, hogy a rendszerváltók teljesítménye nulla, Orbán hatalomrajutásával pedig átmasíroztunk a negatív tartományba.

Na, de vissza a témához!
A liberális párt önfelszámolása borítékolható volt, amikor bekövetkezett már senkit nem lepett meg.
Legfeljebb az, hogy némelyek azt képzelték magukról, hogy képesek megoldani azokat a problémákat, melyeket Kuncze sem tudott megoldani, jóllehet ő már látott életet és gazdaságot is közelről, csak – úgy látszik – liberális pártvezetőket nem látott még.
Hát, nem sikerült.

Orbán a saját politikai pályafutása során megtanulta hogy  ha valahol a politikai térben vákuum keletkezik, akkor azt valamilyen politikai erő be fogja tölteni, ehhez neki remekül megfelelt volna egy kézhezszoktatott liberális párt.
Valószínűleg ennek jegyében jött létre az LMP, amelyik az első perctől kezdve, szembehazudta a választókat, különös tekintettel anyagi alapjainak megteremtésére.
Mire az SZDSZ harsonaszó mellett elhalálozott, készen is állt az utód, melyhez nagy reményeket fűztek a kiábrándult liberális választók, akik közül az értelmesebbek mára belátták, hogy Orbán ügyvédje talán mégsem annyira önzetlen, mint első pillantásra vélelmezhető volt, ő bizony kiszolgál mindenkit, csak politikailag vihesse valamire.

Megértem én őt is, hiszen életét nagy nevek árnyékában tengette, fel kellene nőni a nagy elődök cipőfűzőjéig legalább, de persze a nagy akarásnak inkább csak nyögés a vége.
Amikor Orbán átvette a hatalmat, akkor a többi liberális felsorakozott és elkezdett a szocik felé mutogatni, gátlástalanul átvették Orbán retorikáját, és olyan vehemensen szidták az „elmúlnyolcévet”, mintha nem lettek volna tevékeny és tevőleges részesei a kormányzásnak.
Úgy szidták Gyurcsányt, mintha nem ő lett volna az a kormányfő, aki a legtöbbet kedvezett nekik.
Mintha nem az ő lelkükön száradt volna az egészségügyi reform szerencsétlen kezelése, mintha nem ők tettek volna ezerszer keresztbe a szocialistáknak, úgy viselkedtek, mintha nem ők hozták volna a nyakunkra a bánatos marabut a bánáti bazsarózsájával a hóna alatt.

Mindenesetre négy év múltán nyilvánvalóvá vált, hogy az LMP képtelen megszólítani a liberális szavazókat, Schiffer politikai stílusa és mozgása minden épeszű, ép erkölcsű és ép politikai érzékű embert taszított.
Ugyanazzal az elszánt céltudatossággal mondta meg a frankót, mint elődei, és ugyanolyan együttműködés és kompromisszumképtelen a mai napig, emellett minden fontos kérdésben Orbán szekerét tolta – csak a hülye nem vette észre ezt.
Emellett saját politikustársaival sem jött ki, hiszen azok egy része otthagyta a pártot, - volt, aki Schiffer helyett inkább az Antarktisz bálnáit választotta társalkdópartnernek, azok legalább csak énekelnek, de nem beszélnek hülyeségeket.

Aztán jött a Juhász által lenyúlt MILLA, - ő a liberalizmus lényegét abban látta, hogy szabadon csavarhasson egy spanglit, emellett ő is szeretett volna politikailag valaki lenni, ezért szidta Gyurcsányt, mint a bokrot.
És jött az Együtt, melynek vezetője elvileg Bajnai volt, de ez a gyakorlatban kétséges, mert ő már kormányzása alatt bizonyította, hogy nem buta ember.
De – leírni is fájdalmas - az is lehet, hogy menet közben ő is Orbán embere lett - nem ez lenne az első gusztustalan kiegyezés a magyar nagytőke és Orbán között a belpolitikában.
A parlamenti választások előtt neki sem a választás volt a legfontosabb, hanem Gyurcsány kinyiffantása – cui prodest, kérdené a művet angol…

Az utolsó csapás a liberalizmusra a PM létrejötte volt, az elmúlt napokban a párt mindkét tagja ismét maradandót alkotott, mer nyilatkozni piszkosul szeretnek, mint tényezők…
Valahogy már megint az önkormányzati választások előtt kezdtek el hisztizni a libsik, hadd legyen még rosszabb a helyzet.
Most éppen Pásztoroznak, ismét megfellebbezhetetlenül kinyilatkoztatnak, merthogy ők harcolnak a rasszizmus ellen.
Ez leginkább abban áll, hogy romának hívják a cigányokat, még szerencse, hogy a cigányasszonyokat nem kell rányinak hívnunk, a cigányfúrót meg romafúrónak.

Ebben ki is merül többé-kevésbé liberalizmusuk, de egy épkézláb mondat roppant ritkán hagyja el a szájukat, hiszen a cigányságot ők is valamiféle egységes tömbnek képzelik.
Teszi ezt annak ellenére, hogy ezer és ezer társadalomba beilleszkedett cigány él körülöttük, emellett egy cigánytelepen élő beás cigány és egy cigány értelmiségi között nagyobb a különbség, mint utóbbi és közted, nem okvetlenül a te helyzeted tekintve felső pozíciónak...
Az összes sztereotípiát a cigányokra aggatják a sztereotípiák elleni harc jegyében, és el sem tudják képzelni, hogy mennyire sértő az, mikor a cigányok felemeléséről értekezik az érettségizett liberális a két-háromdiplomás cigánynak.
Ők a Nagy Testvér, aki majd harcol az ellen, hogy cigánybűnözést emlegessenek, ha egy cigány ellop egy libát, de az eszükbe sem jut, hogy a társadalom jogkövető és jogsértő állampolgárokra is osztható, és ebben a tekintetben a bőrszín emlegetése teljességgel irreleváns.

Most flegmán kérdezik, hogy na, és milyen programja van Pásztor exrendőrnek Miskolc felvirágoztatása érdekében?
Azt nem kérdezik, hogy az elmúlt huszonöt évben miért nem tellett tőlük sem több, mint Hegedűs Zsuzsától, és azzal sem dicsekedhetnek, hogy ők milyen remek programokat hajtottak végre.
Hegedűs Zsuzsa legalább kiscsirkéket osztogat, még ha sokat is kell babrálni a kopasztásukkal, mielőtt megfőzik őket, ők legfeljebb okos tanulmányokat osztogattak egymásnak, ma te rendelsz tőlem száz oldal világmegváltást, holnap én tőled.

A demokratikus oldal liberális pártocskái ma csak léleksimogatásra jók, ambiciózus önjelölteket mentenek meg a lelki összeomlástól, - éppoly dimenziót tévesztettek és nevetségesek, mint hajdan Thürmer Központi Bizottsága volt.
A kérdésem még csak annyi: elmennél ezekkel egy sivatagi túrára úgy, hogy náluk van a vizeskulacs?
Emellett nagy szerepük van abban, hogy a mai magyar cigány értelmiség nem szívesen vállal sorsközösséget népével, éppen azért, mert ők is összemosnak minden cigányt a legrosszabb sztereotípiák alapján.
Ők sem nagyon népszerűsítik azokat, akiknek sikerült kitörniük és megbecsült polgárokká válniuk, ők sem nagyon alkalmazzák őket a médiában bemondónak, sorozatokban szereplőnek, pénztárosnak az üzleteikben - nem szólva arról, ha eltűnik egy radír, kimondva – kimondatlanul mindjárt a cigány kollegát gyanúsítják – fárasztó dolog lehet antirasszistának lenni.

Mindenesetre így néhány héttel a választások előtt visszafoghatnák magukat, de nem – szinte az egész liberális zárvány Orbán malmára hajtja a vizet.
Pedig fontos lenne megegyezni, közös jelöltekkel indulni, hitet, önbizalmat adni a választóknak, mert a vesztesekhez senki sem szeret csatlakozni.
Nem Pásztor itt a probléma, hanem az, hogy még közös jelölteket sem képes állítani az ellenzék, olyan pedig, hogy felépítenének egy jelöltet, nem létezik.
Igaz, erre már idő sem lenne…
Az pedig egyszerűen nem igaz, hogy ebben az országban csak Orbán emberei lennének az optimális jelöltek.
Juhász, Szigetvári, a Fodor féle Kétfarkú Liberális Párt – a másik három tag lány - és a többiek is el fognak tűnni a politikából, még ha némelyik párt önzetlenül gondoskodott is magáról, mert a tagság felét az Európai Parlamentbe sikerült betuszkolni a másikat meg a magyarba…

Nagyon utálják Gyurcsányt, de lássuk be, ők az okai annak, ha nem marad az értelmes liberálisok számára más alternatíva.
Ők az oka, ne panaszkodjanak.

:O)))

14 megjegyzés:

talalom írta...

Hát Pupu! Erre sem lehet mást mondani, minthogy milyen igaz! Schiffer is, Juhász is, meg a többi sose felejti el kihangsúlyozni, hogy a "lejáratott" politikusok menjenek a közéletből! Érdekes módon egyiknek sem jut eszébe Orbánnal, Kövérrel, Pokornival stb. példálózni, pedig azok sem most kezdték a "szakmát". Ami pedig azt illeti:A Párt élén egyetlenként áll rendíthetetlenül Bolsviktor, miközben az MSZP már vagy féltucatnyi elnököt is választott: Nyers, Horn, Kovács, Lendvai, Gyurcsány, Mesterházy. Akkor most melyik párt nem képes megújulni, és elzavarnia régi vezetőit? Fintorognak Puch miatt (én is, mellesleg), de Simicska megkérdőjelezhetetlen a szemükben. Akkor most mi van?

grund írta...

Igen, PuPu, kis hazánkban ezek az emberek járatták le a liberalizmust, mint politikai irányzatot, eszmét. Mai aktív képviselői (és még a szocik közül is jó néhányan) azért utálják Gyurcsányt, mert amíg az ő pártocskáik a választások óta is csak foszladoznak, az LMP fideszes hátszéllel is permanens agóniában leledzik, a DK meg egyre csak izmosodik. (A személyes képességekről most ne is essék szó!) Az meg különösen visszatetsző és egyben árulkodó is, hogy a Schiffernek még a szóhasználata is megegyezik a fideszes szóvivőkével, amikor a baloldalt ekézi. És minő érdekes, hogy a lejáratódott politikusok között meg sem említi Orbán nevét, Kövért meg egyenesen tisztességesnek tartja. Pedig a ma is aktívak közül ők vannak legrégebben, többször bukottan is, a politika élvonalában.

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Én már semmin nem csodálkozom. Hogy a magyar liberálisok nem igazi szabadelvűek azt értem, csak megemészteni nem tudom.
Miért lenne az, mikor ma az építkezést beruházásnak mondják, a fidesz 2013-as nagy zabrálását meg - pimaszul, - aratásnak.
Itt már legalább százan leírták, hogy Magyarországon semmi sem igaz, még az ellenkezője sem.
Olvasom, hogy O. Gáspár bejelentette, - abbahagyja a professzionális futballt. (Hiszen még el sem kezdte, idén játszott két NB-I-es meccset és már is abbahagyja?)
Na most lett tele a gatyám! Az "infáns" aki - naná, - jogi egyetemre jár, - apja trónját célozta meg!
Míg mi itt a liberalizmusról polemizálunk, ő praktikusan abbahagyja a focit és ugyanolyan frusztráltan fog majd uralkodni, mint az édes apukája.
Cudar ország.
Tisztelettel: - morzsi -

Névtelen írta...


- Így.

Anikó írta...

Tegnap este az ATV Hírvitájában Tamás G. Miklós /mint volt liberális, csak ezért említem itt/ kiverte nálam végképp a biztosítékot, mintha az utóbbi időben teljesen elvesztette volna a józan eszét, természetesen a Pásztor ügyről volt szó, habzó szájjal őrjöngött Pásztor és kijelentései ellen, már-már profetikus kijelentéseivel, ellentmondást nem tűrően, holott annak az embernek tökéletesen igaza van,abszolút egyetértek vele és nem tartom rasszistának, magamat sem, valamint leginkább Miskolc városára kellene hagyni a döntést, hogy kit választ magának polgármesternek.
Igaza van Pásztornak a jövő őt fogja igazolni.
Tamás Gáspár a rendszerváltás óta már nem is tudom a hányadik világlátásánál tart, nem lehet követni sem.
A vitapartnere Debreceni József lett volna, ha hagyta volna szóhoz jutni.
Nem hagyta.

öregszeder írta...

A Galamus-on napok- hetek óta megy a pásztorozás pro-és kontra. Nagyon tanulságos. Abszolut igazolja mindazt, amit PuPu mond. Ha azt mondom, cigánybűnözés, ezek az úgynevezett liberális értelmiségiek bukfencet hánynak dühükben és fröcsögve , gyűlölködve lenáciznak. Merthogy származási alapon minősítek egy társadalmi csoportot. Mert szerintük, ha valaki cigány, az attól még nem bűnöző. Ez így nagyon szép és talán igaznak kéne lennie. Csakhogy éppen azért szorította a többségi nemzet őket abba a helyzetbe, ahol nincs más életlehetőség a számukra mint a bűncselekmény, mert cigány származásúak. Nagyon kevesen tudják ezt a helyzetet közülük elkerülni, de nem maguktól kerültek ebbe bele. Nem ők tehetnek róla, viszont nem tudnak kimászni belőle. Ha műliberáliskodva elhallgatjuk ezt, akkor nem is kell vállalni érte a felelősséget és nem kell kezdeményezni a változtatást! Ezért különösen felháborítónak tartom ezeknek a hallja kend-eknek a rikácsolását a médiákban, blogokban mint TGM, Krémer Ferenc,Bartus László(különösen undorító az írása) vagy Gulyás Márton balhéja a DK tüntetésen. Kíváncsi lennék, ha egy Fradi- Újpest rangadón beülne a B-közép közepére , majd meccs közben felállna és elkurjantaná magát, hogy "hajrá Dózsa!", meddig maradna életben. De jó lenne a média vizhangja és ez a lényeg, nem a meccs.
Azt mondhatom, hogy orosz vagy olasz maffia, ez nem jelenti azt, hogy minden orosz vagy olasz ember maffiózó, ez magától értetődő minden normális embernek. Csak annyit jelent, hogy adott cselekményeket orosz vagy olasz emberekből szerveződött bűnelkövetők hajtanak végre. Ha valaki mégis kiterjesztőleg érti, az szándékosan csúsztat, hazudik, magát mutogatja.

csakafidesz? írta...

Élénken él bennem az a kép, amikor 1989-ben valami időközi választáson elért győzelme után TGM bevonult a magyar Parlamentbe.
Ahogy bevonult az örökre megmarad bennem. Én még olyan mérhetetlen gőgöt sehol sem tapasztaltam. Igaz, akkor ő volt az első ellenzéki, aki "libsiként" bejutott az "állampárti" parlamentbe.
Azóta mekkorát fordult a világ. Az ádáz "kommunista"-ellenes ellenzékiből ma a szélsőséges baloldal filozófusa és szinte egyedüli szószólója lett.
Mi meg maradtunk annak, amik akkor is voltunk.

A liberálisok olyanok a politikában, mint kártyában a Jolly Joker.
Mindenhol felhasználhatók, mert a szabadelvűség mindenre feljogosítja őket. Volt itt nálunk is egy olyan buzgó libsi, aki 98-ban még a liberális pártot szervezte, aztán később kiderült róla, hogy ő a MIÉP helyi vezetője. Jelenleg a Jobbik oszlopos tagja és valami megyei testületben vezető funkciója van.
A többi szélkakasról nem is beszélnék, mert azt PuPu kellő részletességgel kielemezte.

talalom írta...

Anikó! Nekem az tetszett, amikor Debreczeni idézte pontosan a Pásztor által mondottakat,TGM meg rávágta: "Nem érdekel, mit mondott". Ja, ha csak így nem...

Marika Anikó Benkő írta...

Ma Kálmán Olgánál volt Pásztor az Egyenes beszédben. Ezek a habzó szájú T.G.Miklós-félék megnézhetteék volna!Mellesleg...karácsony G. kijelentésével meg senki nem foglalkozik. Kettős mérce.

pleinair írta...

A liberálisok nem egy esetben okoztak kárt doktrinerségükkel a társadalomnak.
Mikor a hungaristák gyűlöletbeszédét a szólásszabadság melletti kiállás jegyében védelmükbe vették, utat nyitottak a Jobbik újfasiszta retorikájának, és a gárdisták kis falvak cigánylakta területein tettlegességig fajuló randalírozásának.
Megbocsáthatatlan doktrinerség volt részükről az is, hogy a 2010-es köztársasági elnök választást "szokásjog"-ra hivatkozva a szocikkal együtt elpasszolták.
Szegény Kolláth György a tüdejét "köpte ki", annyit magyarázta, hogy áprilisig a regnáló kormány joga a ke. választás kiírása és lebonyolítása. Így kaptuk nyakunkba a nemzet gojóstolát, majd a nála semmivel se jobb búsképű Ádert.
A bánatos marabú megválasztásának ügyében részben azért felmentem az akkori Szdsz-t, mert nagyon meg tudom érteni viszolygásukat az árulásra hajlamos, pártjából "kibeszélő", karrierista Szilitől.

Geza írta...

Jol idozitett ez a blog, mert mar az ugyre csak egy kicsit is odafigyelo poogaar idegrangast kap attol a primitiv attitudtoel, amit itt nehany nagykepu es az erkolcsi magaslatokban tetszelgo "nyilatkozo analizator" kibablazik. Kicsit mazohistakent en is megneztem a TGM vs. DJ eszmecseret, es miutan jol felhergeltem magam, gondolom irok valami borzalmasat errol a TGM gyerekrol, de hala isten ezt masok mar megtettek, ugyhogy elalvas elott nem kell tovabb "idegelnem" magamat:)

Névtelen írta...

Ez a felfokozott cigány vagy roma "bűnözés" jellemzi az egész elkúrt, hülye rendszerváltásunk fiaskóját, értelmetlenségét. Tételesen: milyen közgazdasági képzettségük , világképük volt a piacgazdaság mindenhatóságát hirdető gazdaságirányító,társadalom kutató, jogtudományi mamelukoknak, politikusoknak, ha a rendszerváltás első négy évében kb.1,5 millió munkahely szűnt meg, leépült iparunk, mezőgazdaságunk, kereskedelmünk, és ezek eredményeként a népesség jelentős része totálisan kiszolgáltatottá vált.kiemelten az alacsony szakmai képzettségű cigányság. Mit tegyen az a cigány ember, aki már egy emberöltő óta munkanélküli segélyből él egyik napról a másikra, akinek már a szülei sem dolgoztak, akinek már kapanyél sem jut, de életösztöne élni kényxszeríti.Mitől legyen toleráns a mérhetetlen gazdagokkal szemben, akik tényleges teljesítmény nélkül, ügyeskedéssel, helyezkedéssel ,csalással, tolvajlással jutottak mérhetetlen vagyonokhoz, mikor a privatizált vagyonokat létrehozó emberek kilátástalan életet kaptak hiszékenységükért cserébe. Napokban jutott az érdeklődés központjába politikai gengsztereink vagyon bevallása, - ha azok egyáltalán igazak - többszörös lakás, nyaraló, mezőgazdasági termőterület , - volt olyan is aki két ingatlant is ajándékba kapott - több száz millió készpénzzel rendelkeznek, mikor milliók a napi élelmüket, télen a tüzelőjüket uszadékból kénytelen megszerezni és a jogállam nevében több tízezer Frt-ra böntetik. A TGM, meg egyéb liberálisok - bár TGM volt már minden, csak még az énekes halott státusa hiányzik - nem kell velük törődni. Bizzunk abban, hogy a politikai rendszerünk mint a gyermekkori éjszakai be pisilésünk,szobatisztasági problémáink elmúlnak, ezekkel együtt a ma divatos elmebajaink, mint a turultáj, rovásírás, csakra, sámán hit,csizmaszár csapkodás, bokázás, ustor csattogtatás, írisz diagnosztika, meg a fene sem tudja számon tartani a sok idiótizmust. Bízzunk a józan észben, és a levitézlet politikai naplopóinkat hajtsuk el.

Anikó írta...

talalom, hát ez az, TGM-et csak a saját hülye szólamai érdeklik, nem normális már, nem is értem minek hívják be ilyen beszélgetésekre, csak a bicska nyílik ki mindenkinél tőle és a baromságaitól.

Levanszarva Mégaszaris írta...

Májdír Kamelusz Baktriánusz, EGYETLEN aprócska ellentmondani valóm van, Térdnadrág Bazsarózsás tollashátú KE úr megválasztásában EGYÉRTELMŰEN Silly katica a hunyó! A szadesz HATÁROZOTTAN bejelentette, hogy őt márpedig akkor SEM , ha a pina crescendo dalolja a Rigoletto 3. felvonásból a tercettet!
Erre a silly szocik a rettenetesen Silly vezérletével lefizették a kellő számú (-nak hitt) vakondokot, megkötötték a hurkot fölálltak a sámlira, átdugták a fejüket és szélesen vigyorogtak. A Mi Hajnalcsillagunknak csak a sámlit kellett meglöknie az ellenőrzött szavazással.