2014. szeptember 30., kedd

FANYALGÁS HELYETT VÁLASZTÁS

No, akkor foglaljuk össze.
A jelenlegi helyzetben a legcélszerűbb Bokrosra és a demokratikus jelöltre szavazni, jóllehet Bokrossal lesz még baj elég, de ha mögé állnak be a demokratikusnak mondott pártok, akkor ez az egyetlen megoldás.
Hogy két hét elég lesz-e arra, hogy Bokrost bemutassák, az vicc, merthogy tévedés az, hogy mindenki ismeri jelöltünket csak azért, mert a helyi Járókeretes Klub Cavintont szedő tagjai még emlékeznek rá.

Amikor ő nevet szerzett, akkor születtek azok, akiknek most rá kellene szavazniuk, csak éppen fogalmuk sincs arról, hogy ki ez a bajuszkirály.
Bokros majd húsz évig nem volt sehol, ha leborotválná cégérét, az utcán már a kutya sem ismerne rá.
Aki ma negyven éves, az már nem az ő nevét foglalta imáiba, nem ismeri legfeljebb arra emlékszik, hogy, mint egyetemista kifütyülte.
Akik meg idősebbek, azok meg többnyire utálták annakidején, mint Harangláb (vagy ki is…) a kukoricagölödint.
Szóval új jelöltünket egyrészt meg kellene ismertetni, másrészt meg feledtetni kellene, szép feladat.
Ezt meg lehetett volna tenni egy hat, de minimum három hónappal ezelőtt kezdett valódi kampánnyal, de tíz nap erre kevés, mint libatepertőben a költözési hajlam.
Aki mást mond, az hazudik.

Bokros - talán a szakmai előadásait kivéve - hírhedten rossz kommunikátor, de ettől még lehet jó főpolgármester - ebben reménykedjünk,
Viszont jelölti pályafutását – akaratán kívül - azzal kezdte, hogy lefaragott egy hangyányit a demokratikus oldalt támogatók táborából, hozni meg csak Pusztai Erzsébetet hozta.
Személye ellehetetlenítette az összefogást, pontosabban módot adott rá azoknak, akik ebben egyébként sem voltak érdekeltek, hogy kitáncoljanak belőle - és aki kitáncolt, holnaptól - de lehet, már ma is - támadja ezerrel.
Ameddig volt egy kompromisszumos jelölt, addig sokan adták volna szavazatukat a közös jelöltre, akkor is, ha a karaktergyilkosság megtette hatását.
Az emberek jelentős része fegyelmezett és hallgat pártjára, ezt durvább lelkek csordaszellemnek hívják, viszont működik.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a szocialista szavazók nem fogják negligálni a budapesti döntést, és ahogy a mai viszonyokat ismerem, bizonyos presztízs-szempontok könnyen felülírhatják a politikai döntést.
Nem is szólva arról, hogy a pártkassza kulcsa továbbra sincs sem Tóbiás, sem Kunfalvi Ágnes zsebében.
Bokros sajnos kompromisszumképtelen és az a fixa ideája, hogy ebben az állatkertben neki kellene lennie az alfahímnek, jóllehet ezt rajta kívül legfeljebb Pusztai Erzsébet gondolhatja így,.
Itt mindenki erre a pozícióra hajt, ezért lehetett volna megfelelő jelölt Falus doktor.
Persze a volna nem politikai kategória, ha a nagymamának áramszedője volna, és a sarkon csilingelne, ő lehetne a Combino.

Bokros lehetett volna egy kompromisszumos, győztes csapat hasznos tagja, így meg ki tudja, mi lesz belőle.
Nekem az tetszett volna igazán, ha a pártok azt kommunikálják egy valóságos kampányban, hogy a várost egy csapat, egy olyan csapat vezeti majd, melyben a várospolitikai kérdéseket Horváth Csaba, a gazdasági területet Bokros Lajos, a jogi ügyeket Magyar György, a környezetvédelmet Szigetvári Viktor, a közbiztonsági kérdéseket Vadai Ágnes koordinálja, Falus Ferenc vezetésével.
Vele kapcsolatban kifogás volt, hogy hivatalnok – nos, hát egy ilyen feladatra éppen egy kiváló hivatalnok kell.

Aki azt hiszi, hogy a főpolgármesternek az a dolga, hogy a Parlament előtt meglesse Viktort és benyomjon neki egyet a hólapáttal, az marha nagyot téved.
Eltelhet a ciklus anélkül, hogy a főpolgármester találkozna akármelyik maffiózóval, ellenben egy Budapestet vezető demokratikus testület megjelenési lehetősége és a médiasúlya jelentősen felértékelődne.
Persze jobb azt hinni, hogy majd hoz a konyhára, ha valaki körbekiabálja Viktort, de elárulom, ezen ő csak röhögne.

Mindenesetre a fagyi most nyal éppen vissza, mert idáig az ő hívei fanyalogtak, most sokan Bokros neve hallatán fanyalognak, mások meg – köztük én is – a kínos amatörizmus miatt, mely nem első alkalommal löki gödörbe a demokratikus oldalt.
Akik beleszerelmesedtek Bokrosba, azoknak most nem az lenne a dolguk, hogy a fanyalgókat népneveljék, elhordják mindenféle árulóknak, hanem az, hogy meggyőzzék a hezitálókat meg a kiábrándultakat, hogy Bokros a megfelelő jelölt, ha ügyesen csinálják, nem reménytelen.
Most lehet dolgozni, mert idáig pofázni könnyű volt, Moldova szerint azért, mert azt fekve is lehet.
Most fel lehet venni a kesztyűt, el lehet magyarázni, hogy miért is jó Budapestnek, ha ennek a balfax bandának a jelöltjére szavaznak, akik két héttel a választás előtt cserélnek versenyzőt, miközben már megint egy marakodó kutyafalka benyomását keltik.
Ezzel együtt, el kell menni szavazni, a kerületekben talán jobb a hangulat, habár…

A választás nem csak Budapestről és Bokrosról szól, hanem a falvakról, a városokról is, ahol valószínűleg komoly fennakadásokat okozna, ha nem lenne testület, mely eldönti a körforgalom közepére ültetendő virágok színét, bár attól tartok, színe és asszociatív képessége miatt valószínűleg a büdöske lesz a nyerő.
Azért fontos ez a választás,  mert ezek a testületek lehetnének az önkényuralommal szembeni fellépés kis szigetei, a demokrácia, a jogállam visszaállításának csírái.
Ezen is tudnék persze fanyalogni egy sort, de állítólag ha leírom, amit igaznak vélek, akkor azzal elveszem a választók kedvét a közéleti aktivitástól – jó magyar szokás szerint megint a tükör a hibás…

:O)))


51 megjegyzés:

Marika Anikó Benkő írta...

Ha működne a "csordaszellem", akkor talán nem lenne olyan nagymértékű (számszerűleg) a vesztés. Azt gondolom én is, hogy kevés rá az idő. A "csordaszellemes" mondatodat írom a kép fölé osztáskor. Az nagyon tetszik, amit a testület tagjainak személyéről, azok feladatairől, s ennek felhasználásáról a kampányban javasoltál. Hát, igen. Ehhez kellett volna összefogni, ahhoz meg idő.

Geza írta...

Lehet mondani barmit, de ha a HIR TV-re pillantok, akkor jo erzessel tolt el a frigid holgyek/urak aggodalmas kepe, hogy az ellenzek milyen balfsz, meg hogy emogott mar megint a GyF all, es hogy az mszp-t hogy atvertek. Totalra elvezem, csak igy tovabb! Menni fog ez!

PuPu írta...

Úgy legyen Géza!
:)

nemóvatos írta...

Ezt a cikket kicsit billegősnek érzem, de nem kérdés melyik serpenyő a súlyosabb.
A vázolt városvezetés még akár így is összejöhetne némi korrekcióval, csak bele kellene állni a kampányba az eddig totojázó, (el)számítgató vezetőknek is.
Legények kellenek a gátra mint pl. Kunhalmi meg Vadai Ági.

Névtelen írta...

Pedig nem lenne rossz, sokan beiktatnák napi programnak a látványt!! hahaha
"...Aki azt hiszi, hogy a főpolgármesternek az a dolga, hogy a Parlament előtt meglesse Viktort és benyomjon neki egyet a hólapáttal, az marha nagyot téved...."

bubo írta...

Ha egy nagy terhet kell felcipelni a hegyre, akkor könnyebb összefogva együtt megfogni azt és cipelni. De ha keskeny az ösvény és nem férünk el, akkor erős emberek kellenek, akik egymást váltva cipelik fel a terhet.

bubo írta...

És itt Falus Ferencre is gondolok akit minden tisztelet megillet. Nagy erő kellett, hogy felvállalja a jelöltséget és bizonyára volt néhány álmatlan éjszakája a staféta átadása előtt.

Góbé írta...


Pupu ! Lehet hogy az ürsiklómnak /járókeret/ toltam be a cavintont, de emlékezetem szerint, Bokros már egy éve, a Müegyetemnél is beszélt több-ezer ember előtt. Kommunikciós zavart sem tapasztaltam nála, mint ahogy később sem, mikor egy-egy médiában lehetőséget kapott megnyilvánulni.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy legalább egy éve jelen van, látható, hallható, értékelhető.

A kellően érdeklődő, intelligens, tudatos szavazónak volt lehetősége véleményt alkotni róla. Nem Falus dr. hibája hanem az őt kitalálóké, hogy erre neki / Falusnak / 2 hónapot sem hagytak...

Az áprilisi választások előtt Bokros, támogatta az összefogás/kormányváltókat, többek között azzal is hogy nem indult. Ha indul, persze akkor sem vitt volna el sok szavazatot, de vitt volna ! Igy ez inkább egy gesztus volt.
Ő most egyszerüen, csupán várta hogy e gesztust viszonozzák...
Ha csak a magát baloldalnak nevező társaság az utóbbi két hónapban tanusitott szerencsétlenkedését, sumákolását megnézed, - amiből látszik, hogy semmit nem tanultak az áprilisi hasonlóan nagyszábású mutatványuk nyomán bekövetkezett fiaskóból - fényesen igazolja hogy miért nem kötelezte el magát egy ilyen társasághoz, és csupán mint a MOMA jelöltje indult. A "baloldali" tömörülést igy sem gátolta semmi abban hogy e formában is támogassák, igy még a lógójuk is a szavazólapokon lehetett volna.

A gagyi Tóbiás... aki nem ismeri a saját jelöltjét Falus dr.-t, s aki azzal áll bosszút a saját "szövetségesén", Szigetvárin hogy a hallgatásával arra buzditja párthiveit, ne szavazzanak főpolgármester-jelöltre. Inkább senkire, mint Bokrosra. Büszkén lépdel elődje, Mesterházi nyomdokain aki fél éve inkább kinyirta az egyetlen esélyes Bajnait, és belevezette a baloldali tömörülést egy tuti buktába minthogy Bajnai esetleg elébe vágjon, igy ő háttérbe szoruljon...

Vagy Szigetvári akiről Bajnai is csak soká ismerte föl, hogy egy szimpla xarkavaró, Most az elmúlt két hónapban rendezte meg az Együtt-PM szociális temetését.

Futott még az a Fodor és csapata akit tudomásom szerint Fletó rimánkodott áprilisban a közös listára s aki ahelyett hogy beállt volna a PM vagy DK csoportba hogy frakciót tudjanak alakitani, inkább egyedül punnyad jó fizetésért. A jelöltje meg persze Gyurcsányra fogja a Falus megtorpedózását...

Kétlem hogy tudatos, intelligens szavazó egy ilyen banda hiveként kizárólag arra szavazna akit ők kijelölnek.

Aki ezekkel közösködik azt vagy megeszik, vagy legalábbis meddő fölösleges háborúra kényszeritik, elvéve időt energiát értelmes céloktól.

No ezért fogadom el Bokros hozzáállását, akibe egyébként nem szerelmes vagyok, -vagyunk néhányan -
mindössze őt tartjuk mind személye, mind az összkörülmények okán a legesélyesebb kihivónak.

Unknown írta...

Kedves PuPu!

Most én is felsorakoztathatnék éppen elég érvet arra, hogy miért nem szeretnék Szegeden Botka Lászlóra szavazni.
Fanyaloghatnék azon, hogy miket művelt ő is az elmúlt években, amiért nem egyszer "elgurult nálam a pöttyös".
Bosszankodhatnék azon, hogy olyan embert vettek be a képviselőjelölt-összefogásba, akit mélyen megvetek.
DE!
Mivel Borka az egyetlen racionális alternatívája a Fidesznek, ezért leküzdöm az undort és beikszelem őket, másképp a Fideszt támogatnám az otthon maradással. (Mielőtt valaki elkezdene LMP-zni, az nem egy reális választás...)
Szóval barátilag mondom neked és mindenki másnak is, aki Bokros miatt morog, hogy elég a kesergésből.
Felnőtt emberek módján szavazzunk a kisebb rosszra és ha sz*rnunk kell, akkor a kevésbé sz*ros wc fülkét válasszuk!
Máskülönben a sok sz*r felkúszik a gerincünkön.

Bokros vagy Tarlós?
Ez a kérdés, válasszatok!

PuPu írta...

Kedves Góbé, az, hogy valaki képes a tagolt beszédre, még nem jelenti azt, hogy egy Demosthenes-reinkarnáció lenne.
Azt se állította róla senki, hogy agyhalott lenne, vagy hogy összevissza hülyeségeket mondana, nem kellene kiterjesztőleg értelmezni, amit írtam.
Ellenben a magyar szavazók többsége nem kellően érdeklődő, intelligens, tudatos szavazó, hanem meglehetősen alacsony képzettségű embert, akinek bedumálták, hogy a politika úri huncutság, amihez neki semmi köze, továbbá a választások és az ő személyes sorsa között semmiféle összefüggés nincs.
Bokros egyébként nem nagylelkű volt, hanem politikus, - azért nem indult az országgyűlési választásokon, mert hátranézett, és egyedül Pusztai Erzsébet mosolygott vissza rá, a pártja egy kamupárt, támogatói most is csak protest-támogatók, akiknek egy része a manipulálók, másik háromnegyede a manipuláltak csapatában játszik.
Bokros arra volt jó, hogy ismét be lehessen mutatni az ellenzéket annak, am: tehetségtelen marakodók zavaros csapatának.
Most ki tudott használni egy piaci rést, mivel a Falust támogatók sunyin elvégezték a Fidesz által rájuk rótt munkát, ellehetetlenítették saját jelöltjüket, a ti megvilágosodásotok és kontrázásotok mellett, pedig csak a vak nem látta, hogy már megint hülyére vesznek benneteket, sajnos joggal..
Bokros meg azért nem kötelezte magát el senki mellett, mert leginkább senki nem akart vele közösködni az ő feltételei szerint. A szociknak és a PM-nek ab ovo nem kellett, Szigetvári reménykedett Falusban – hátha -, Gyurcsány mellett meg csak másodhegedűs lehetett volna. márpedig az ő kottájában csak szóló szerepel üstdobra és Bokrosra…
A demokratikus oldal ajánlott együttműködést, de a bonviván szerepét nem rá osztották, ezzel ő nem elégedett meg, mert a saját súlyát aranyban méri.
Ha megvettük volna annyiért, amennyit politikailag ér és eladtuk volna annyiért, amennyire tartja magát, a következő tíz választási kampányt lenne miből finanszírozni.
Töprenkedj el azon, mennyivel lett nagyobb Bokrossal a demokratikus oldal támogatottsága?
Na jó, van egy rakás gyereke, de azon kívül?
Végsősoron csak ez számít, a többi csak duma.
Tóbiásnak meg a többieknek meg engedd meg, hogy a saját kottájukból játsszanak, ők csak azt csinálják, amit ti csináltatok Falussal meg Horváth Csabával, akkor most ne méltatlankodjatok.
Ha azt mondjátok, hogy a pártok balfaszok, rendben van, de azért nektek sem lenne baj, ha végeznétek kis önvizsgálatot…
:O))))

PuPu írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
grund írta...

Ha arra gondolok, hogy Lali huszár milyen idegesen, és "aggódva a baloldalért", reagált a Falus-Bokros cserére, én is azt mondom Gézához hasonlóan, hogy működni fog a dolog... És az is sokról árulkodik, hogy gyanúsan csendben voltak narancsosék, amíg Falus dr. volt a közös jelölt.

Névtelen írta...

Csak az nem igaz az írásból,hogy bokros "híresen rossz kommunikátor " lenne. Bizonyság erre az a tény,hogy senki nem mer kiállni vele vitázni,legkevésbé a nála klasszisokkal gyengébb Tarlós!

Promenad

PuPu írta...

Kedves Naiv Demokrata, alapvetően egyetértünk.
Szerintem két részre kell bontani a dolgokat - egyrészt lehet arról beszélgetni, hogy miért alakult ki ez a helyzet, másrészt meg arról, hogy ebben a helyzetben mi a célszerű viselkedése egy demokratának.
Utóbbiban nincs vita,soha nem is volt, az előbbiben meg nagyon viccesnek tartom, hogy azok, akik itt mást se csináltak, csak a közös jelöltet fikázták - elvégezve ezzel a Fidesz munkáját - most hirtelen ráébredtek, hogy nem kellene a jelölt alkalmasságáról vagy alkalmatlanságáról, esetleg más elképzelésekről beszélgetni egy választási kampány idején.
Igazuk is lenne, ha a kampány kezdete óta ehhez tartották volna magukat, így csak mosolyogni lehet hitbéli elszántságuk láttán...
Ha a demokratikus oldal annyira értene ahhoz, hogy hogy hozza helyzetbe jelöltjeit, mint amilyen hozzáértéssel nyírja ki őket, akkor Orbánnak esélye se lenne...
:O)))

asta írta...

Góbénak:

Most te írtad le azt, amit én is gondolok:) Maradéktalanul!

PuPunak:
Ez aztán a kampány!:) Miután leírtad előre a végkövetkeztetést: szavazzunk Bokrosra, felsoroltál mindent, hogy mégis miért ne:O)) Ügyes. Jó az elosztás, mert ha fordított lenne a sorrend, akkor mindenki csodálkozna a logikai bukfencen:)))

Én nem is akarok vitázni veled, mert érzelmekkel nem lehet.

Most már csak lesek és várom, van-e a budapestiekben annyi bölcsesség, hogy helyesen ixeljenek. Szokott lenni, bár az utóbbi időkben feje tetejére állt a világ és lassan a bolondok házára kezd hasonlítani az ország. Kiszámíthatatlanokká váltak a reakciók.

Ahogy látom az alapvető nézet eltérés köztünk a jelöltek ( jelölhetők) körül van. Én ha végignéztem a listán mint mezei szavazó a következőt láttam:

Van egy nem jelölt fogpaszta reklám, egy nagyon szimpatikus naív civil, egy karakán ügyvéd, aztán néhány noname nemtom kicsoda, és végül egy rendkívül rossz arcú, ámde kellemesen antipatikus ürge nagy egóval. És van Bokros.

Ezen kívül szerintem nem számít más, a körítés:))

Az idő valóban rövid, de ez sem lesz döntő szerintem. Ma már sokkal gyorsabb a kommunikáció. Az emberek ma már nem óriás plakátot választanak.

Mivel én optimista fajta vagyok, mindig reménykedem, a reményt feladni ráérek majd akkor, ha megint pofára esek:)) Akkor pedig felállok, leporolom magam és folytatom... javaslom neked is:)

PuPu írta...

Kedves asta, vannak neked ám óriási tévedéseid.
A kettőnk közötti vita nem Bokros kvalitásairól szól, hane merőben választás-technikai kérdésekről, nevezetesen szabad-e két héttel a választás előtt a jelöltünket lecserélni, szabad-e a jelölése után fikáznunk, szabad-e ellene kampányolni, miközben mellette nem kampányol senki.
És arról is szól, hogy néhány helyiérdekű Jeanne D'Arc-on és rajtad kívül ugyan, mit szólhat ehhez a komédiához, melyet voltatok kedvesek szent buzgalommal előállítani a mezei választó - gyanítom, hogy nem örül neki.
Szerintem ez lesz a legalacsonyabb részvételi arányú választás a rendszerváltás óta, de ne legyen igazam.
És aki nem megy el, az - mint tudjuk - a Fideszre szavaz.
Egyébként nincs itt logikai bukfenc, csak elbeszélünk egymás mellett, én elmondom, hogy szerintem mi vezetett ehhez a döntéshez, aztán azt is, hogy mi ilyenkor a teendő - szerintem -, te meg úgy viselkedsz, mint Trockíj a Téli Palotánál...
Olyan pedig, hogy budapestiek, csak a könyvekben van, itt Juliska van Erzsébetről, meg Jancsi Rákosborzasztóról, Virgács a Nyolcházból meg Kuki a Havanna lakótelepről, - hogy a Vár lakóit most ne is emlegessem.
Nekik kellett volna beszélni, a hármas metróról, a hajléktalanokról, az utakról, a szemétszállításról, a közbiztonságról, a drogprevencióról, nem a demokráciáról süketelni.
A választás nem ömlengés és nyálcsorgatás, hanem zömében rideg technika, a jelölt könnyezni is akkor könnyezik, mikor a szakemgberek ezt javasolják, csakhát a szakértelem a baloldalon is bolsevista trükk...
Az idő pedig roppant fontos tényező.
Ha egy lánynak elveszik a szüzességét, cseppet se mindegy, hogy mikor ér haza a kazánkovács papa.
Ha valaki ennek a jelentőségét lebecsüli, az nyolc napon túl gyógyul.
A viselkedésed meg roppant felelőtlen, de hát végül is megengedheted magadnak...
Amúgy látod, engem sem ismersz, itt harag nincs és nem is lehet, mindketten a vélaményünket miondjuk, nem igaz?
És csak téged dühít, hogy nem értenek egyet veled, én meg ezt is egy lehetőségnek tartom...
:O)))

nemóvatos írta...

A mai napig eszembe se jutott,hogy Te kedves Teve a jó irányú változásoknak ellene beszélnél és/vagy zavart keltenél.
Remélem csak a körülmények hoztak ki a sodrodból, hogy furcsákat szólsz hozzá és még a választókat is minősíted.
Meg, hogy Tóbiásék a saját kottájukból...
Talán a saját zsebükre?

csakafidesz? írta...

T.Pupu!
Gratulálok az írásodhoz és a felvetődött kérdésekre adott válaszaidhoz is.
A helyzetértékeléseddel és az olvasói véleményekre adott reakcióiddal teljes mértékben egyetértek.

De, most már egy kialakult helyzet vége felé közeledünk! Nyakunkon a választás. A nyerési esély kicsi, de a kár mértékét sok szavazattal lehet minimalizálni.

Vitának tovább nincs helye, Bokrosra kell szavazni.

Ő a legdemokratább jelölt a jelenlegi palettán és csak remélni lehet, hogy emelett még ellenzéki is.

Mert ha csak olyan mértékben lesz ellenzéke Orbánnak, mint ahogy most Vona vagy Schiffer, akkor ott állunk(álltok) majd mindannyian, ahol a part szakad.

Szavazzatok rá, a többi majd úgyis kiderül. Ja, és mindenki fogjon és vigyen magával legalább két embert is.

A pártok körül meg valószínüleg nagy átrendeződések kezdődnek. Ebben a struktúrában ugyanis semmi esély sincs Orbán legyőzésére.

asta írta...

Basszus PuPu! :)))

Hogy mi vezetett ide, abban semmi nézet eltérés nincs közöttünk.

Jó, akkor a jelöltek személyén kívül van még egy... ez a váltás kérdése, ami persze megint csak vissza vezethető a személyi kérdésre.

Engem nevezel felelőtlennek. Csak kérdem én, milyen felelősségem van nekem? Csak egy... jó helyre ixeljek, ( elvileg, mert a gyakorlatban én itt nem játszom) amikor megkérdeznek, mert máskor egyébkén xarnak rám. Pont ennyi.

Véleményem lehet szerinted? Azt mondtad igen... akkor bocsánat, de azt el is mertem mondani azzal, hogy nem gondolom magam tévedhetetlennek.

Mindenesetre jobb a pozícióm, mert én a győzelemért drukkolhatok, neked viszont akkor lesz igazad, ha a népek otthon fognak szotyolázni a fotelben, ahelyett, hogy felemeljék a hátsójukat...:)))

Én az optimista variációt nézem... mert olyan is van. Előfordulhat az is, hogy ha a szavazók úgy érzik, van esély akár egy győzelemre is, az megsokszorozza a részvételt és felfele húz a kerületekben is. Én ezért drukkolok. Legyen legalább 2 hét reményem nekem is:) Ráérek sírni, ha csalódás ér.
Ezt hívják pozitív szemléletnek és az néha önbeteljesítő.
Legyünk tehát optimisták és menjenek el szavazni minél többen, mert esély csak akkor van.

csakafidesz? írta...

T. nemóvatos!
Veled csak az a baj, hogy te egy mukkot sem értesz ebből az egészből, vagy nem olvasol eléggé figyelmesen.

Összefüggéseiben kell nézni a dolgokat és azonnal kitisztul a kép.

Az elvakultság viszont fordítottan arányos a tisztánlátással.

Góbé írta...

Kedves Pupu !

Megvizsgáltam magam s arra a következtetésre jutottam hogy a dolgok, események megjelenési formáját csaknem azonosan itéljük meg, az igazi különbség köztünk a történéseket kiváltó okok, " a háttérből mozgató rugók " megitélésében van.

Sajnos az általad felvázoltaknak is van reális esélye, azonban az hogy ezt többen is másképp látjuk, s ennek hangot is adunk, ez szerintem nem baj, inkább az az általad hiányolt kisérlet mely szerint tényleg igyekszünk " meggyőzni a hezitálókat s a kiábrándultakat".

Azt viszont visszautasitom, hogy bármi közöm lenne akár Falus dr., akár Horváth Csaba kinyirásában, 230 km-re a fővárostól, pártonkivüli mezei nyuggerként. Az bizony az mszp, együttpm, dk. nagyjainak közös müve. Úgyhogy Tóbiás is éppen a saját főztjét eszi, a mi, - vidékiek - meg a ti, budapestiek bőrére, merthogy már megint képesek voltak saját dugájukba dőlni !

Oké, azt mondod, tóbiásék csak a " fidesz által rájuk rótt munkát elvégezték "

Ez igen komoly érv, mely azon vélelmezésemet támasztja alá, sőt általad nyer megerősitést, hogy velük közösködni csapda, súlyos hiba és felelőtlenség...

Lehet hogy tévedek, de szerintem Bokrosnak nem kenyérre kell a főpolgármesteri pozició.

Elég jó neve van az unióban, anyegileg sok-sok olyan hely lehet ahol megtalálná a számitását, ennek ellenére beszállt ebbe a triplacsavaros küzdelembe. Lehet hogy túlteng benne a játékszenvedély, de az is lehet hogy akar valamit, az "őrült" Fletóhoz hasonlóan. Szeretem az ilyen őrülteket, az ilyenek szokták megmoccantani a dogmákat. Sokuk persze máglyán végezte...

Abbéli véleményedre azért kiváncsi lennék, hogy Tóbiás bexart volna ha csak annyit mond: ... Koncentráljunk a kerületekre, de ha már igy alakult,
arra biztatom hiveimet a választásokkor, ne hagyják üresen a főpolgármesteri rublikát Tarlóst támogatva, xeljék bátran Bokrost.
Tartok tőle azért nem tett ilyen nyilatkozatot, mert már készül a Kunhalmi Ágnes féle csoportosulás ellen, okt. 13.-a után...

2010.-ig az mszp-re szavaztam, távol soha nem maradtam. Amit 2006 óta csinálnak az egyszerre félelmetes és gusztustalan. Egy láda pezsgőm arra is van, ha igy folytatják, és 2018-ban még lesz egyáltalán választás, az 5 %-ot sem fogják elérni.

Ami a legszomorúbb: 3-5 nap óta a nálad kommentelőket is az köti le jó-e Bokros vagy nem ...

E közben viktátorunk a posványosi förtelme után - mellyel mellesleg igazolta a Tavares jelentés igazságát, de baloldalunk ezt a magaslabdát sem volt képes felismerni és lecsapni - újra akkorát böffentett, ami pszichiáterért kiált.
Valószinüsitem hogy nemzethy identitású nyelvészeink alaptörvénybe iktatottan, a KORREKT kifejezést, mint förtelmes liberális csökevényt fogják értelmezni mely megöli az őszinteséget és az innovációt.

Mi, azaz inkább a minket látszólag képviselő nagyjaink, ennek ellenére, mint kiscsoportos óvodások a homokozóban azon vitatkoznak, kié legyen a kislapát. No ez a félelmetes s a kiválasztottak közül egyedül Bokroson látom hogy nem akar beszállni a homokozós vitába.

PuPu írta...

astának:
:O))))))
Reménytelen vagy.
Mindig mondtam, hogy a nők nem az agyukkal, hanem a szívükkel gondolkodnak...

:O)))))

Góbé írta...

Bocs ki kell egészitenem, Falus dr. is megmutatta hogy EMBER.

asta írta...

Ez nem vicc PuPu! Nem érzed? Olyan macsós...komondoros... Sajnálom. Pont.

Góbénka... ma te dolgozol helyettem:))

hello írta...

Igen, PuPukám, ez egy ilyen ország, mifelénk mindig a tükör a hibás - de ne is törődj vele, Te a köztudottan magas minőségű velencei tükrök közvetlen rokona vagy, így azután kiválóan, torzításmentesen teszed a dolgod.
Más kérdés, hogy emiatt mennyien dühöngenek a felmutatott kép látványától.

Nagyon a szívemből szóltál azzal a felfestett - és vágyott - képpel, ahogy Te (meg én, de elképzelhető, hogy rajtunk kívül is elég sokan) szívesen láttuk volna a felálló fővárosi városvezetési team-et.
De fantáziáljunk tovább, ez még nem adóköteles:
ha Bokrosnak sikerülne nyernie, még némi módosítással valami hasonlót akár meg is valósíthatna.
Merthogy az 1 dolog, hogy demokrata, EU-párti és megvan a karakteres véleménye a jelen ország- és városvezetésről, de továbbra is úgy gondolom, hogy egy főpolgármesternek elengedhetetlenül szükséges értenie a várospolitikához. Bokros ezt egy megfelelően maga köré gyűjtött szakember-csapattal tudná pótolni.

Mit is tagadjam, nagyon csípi a szememet a pártok viselkedése. Mindegyiké. Ilyen tömény dilettantizmus az egyik térfélen, a másikon meg hadd ne soroljam, mi minden...
Úgyhogy semmire nem kötnék fogadást a legkisebb tételben sem.
Miután gőzöm sincs, mi van minderről az emberek és a zemberek fejében. És az milyen viselkedésre indítja őket 12-én.

hello írta...

Nana, PuPu, ne általánosíts:

"Mindig mondtam, hogy a nők nem az agyukkal, hanem a szívükkel gondolkodnak..."

Én spec nagyon büszke voltam rá világéletemben, és vagyok egyfolytában, hogy engem az agyam irányít, ugyanis mindig és mindenben a ráció a legfontosabb motivációm.
Amitől még nem vagyok érzelmi fogyatékos, továbbá életem során a nő létemet se kérdőjelezte meg senki! :-))

bubo írta...

Góbénak!

Nemrégen egy riportban Gyurcsány nyilatkozta, hogy a feleségével van egy fogadásuk miszerint a felesége véleménye, hogy a 2018-as választáson nem is lesz MSZP az indulók között (vagy esetleg a Munkáspárt szinten)de a parlamentbe biztosan nem. Gyurcsány szerint lesz.
Én is kedves Klárával értek egyet. Szerintem nagyon okos nő lehet és ezt jól érzi. Az MSZP-ben nem értették meg a lényeget amit Gyurcsány az öszödi beszédben mondott.
"hogy soha egyetlenegy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek meg, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, ami eddig volt. Mert minden más sérti valakinek az érdekét" A győzelemhez vagy diktatúra kell (pl: Fidesz) vagy kompromisszumkészség.

PuPu írta...

hellonak: Hiába az előítéletek...
https://4a1da498da98d60a63c1-f8a473b90894e7120f298739397c5b5e.ssl.cf3.rackcdn.com/5c7f1f86d97d11491f85069521e8392dca923434.jpg

:)

hello írta...

OK, akkor ezt a nemedet illető, 1 fajta önkritikának veszem, de szerencsére köztetek is vannak kivételek! :-))

Góbé írta...

Asta ! 14.15

Mikor szokásom szerint a hajnali kávéhoz Pupu szavait is szürcsölgetve láttam hogy ma is Bokros a téma, megfogadtam hogy nem szólok...
Aztán olvasva Pupu bájos évődését a cavintonról, meg a járókeretről, kibujt belőlem a kisördög, aztán meg tudtam abbahagyni...

Bubo!

Olvastam a tegnapi kiemeléseidet. Akkor Fletónak, legalább ennyit, akár fizetett hirdetésben is meg kellett volna jelentetnie az összes lehetséges médiában. A meghökkent kétkedők egy részét maga mellé állithatta volna.
Jegyzem az Öszöd környéki esemény volt az egyetlen komoly kisérlet az mszp. megújitására. Szerintem értették azt, csak nem kértek belőle, mint ahogy azóta sem... Sajnálom Kunhalmit, meg fogják enni, pedig többre érdemes. - bár a Tüttő Katával folytatott csörtéje nem vált előnyére. Gőgösben még van vér, a többi ifjú titán meg valószinüleg megy a levesbe. Tragikus hogy a "vének", Lendvai, Kovács még most is magasan fölöttük állnak mentalitásban
tiszteségben.

Góbé írta...

... tisztességben...

Névtelen írta...

HVG/Tóta W /2014.10.01. "Szégyenkezelő Intézet " Ne hagyjátok ki !

Névtelen írta...

Én már igazán nem értem az ellenzéki szimpatizánsokat, veled PuPu az élen.Az ellenzéki töketlenkedés elmúlt éve után egy Bokros Lajos valóságos felüdülés.Hogy kevés-e az idő a felépítésére? Persze, de annak ellenére, hogy rossz a híre, magasan verte a közvélemény-kutatásokban a többi ellenzéki jelöltet.Ezek után mi a kérdés nektek?Kiizzadták egy Falus Ferencet, aki jószándékú, de politikusnak csapnivaló (mint Bajnai volt). Ezek után a fővárosiak mondtak egy véleményt, ami azt mutatja, hogy Bokrost akarják a legtöbben.Örülni kellene végre, hogy az emberek megmutatták, hogy kit akarnak látni, mivel a pártok képtelenek voltak erre (most már arra is kíváncsi vagyok, hogy a töküket megtalálnák a gatyájukban?). Álljon be mindegyik Bokros mögé, mert jelenleg ennyi telik tőlük, több nem!

bubo írta...

Góbénak.

Szerintem is értették. Orbán is és akik az MSZP ben serénykedtek a kiszivárogtatáson pont a közpénzekből akarnak megélni munka nélkül. Én sem értem a balfaxságot. Aki kommunikációban járatos az tudja, hogy egy félórás szöveget csak kevesen olvasnak el figyelmesen. Az ütős részleteket kellett volna adagolva minden csatornán leközölni. De sajnos azt kell látni, nem élnek a magas labdákkal a baloldalon. Nem értem pl: a sukorói ügyet sem. 1 milliárd kárt okozott VOLNA ha megvalósult VOLNA. ( meg egy csomó munkahelyet)De nem valósult meg. Ellenben megvalósult az ügy kivizsgálása kb. 1,7 milliárdból. Azaz sikerült majd kétszer annyit kidobni az ablakon. Ezután hallom a hírekben, hogy dicső csapatunk 8:1 re kikapott Romániában. Ezen elkezdtek beszólogatni egymásnak Tompika és Csányi. Nagy nyilvánosság előtt elhangzott ( a TV ben) hogy jobb lenne ha Tompika inkább azzal az 5,7 milliárdos beléptető rendszerrel foglalkozna ami az ő által okozott kár mivel a rendszer megrohadt (elavult) a polcokon. Ez megvalósult kár nem mai értékű forintból. Ez nem számít és az ellenzéknek eszébe sem jut felvetni sem. Valóban úgy van hogy sok képviselő nem képvisel senkit csak saját magát amikor átveszi a fizetését. Meg amikor megszavazza annak emelését. Ajánlanám figyelmükbe az USA alkotmányát, annak 1992-es utolsó módosítását. XXVII. Cikk (1992)

A szenátorok és képviselők fizetését szabályozó törvények csak a következő választási ciklus után léphetnek életbe.

Mellesleg ez az alkotmány az összes módosításával együtt magyar fordításban 18 oldal. !!!

Nem 50 a módosítás. Sehol sem vagyunk. Bocs hogy kicsit csapongtam.

Góbé írta...

Bubo !

Úgy vélem, Sukorót azért inditották, hogy Fletót vezetőszáron láttassák elvinni.
A vád alapja, mely szerint Fletó annyit mondott, az ötlet jó, támogatja, a részleteket oldják meg a szakértők, olyan halovány gerlefing volt, hogy ezt még poltpetike ügyészsége is fogcsikorgatva vállalta be. A gyanusitotti kihallgatásról készült videó elterjedt a neten, orditott hogy a vád megalapozatlan, semmiféle jogsértés nem történt. Ugyan miféle államalakulat az, ahol miniszterelnök egy tervezett nagyberuházásról nem mondhat véleményt...
Amit a képviselőink moráljáról irtál, megfellebezhetetlen. Divik, a "ha hagysz engem lopni, én is hagylak téged" mentalitás. Ezért nincsenek a magas labdák lecsapva, ezért amortizálták le Fletót "házilag" mert bele mert kavarni a posványba.

bubo írta...

Góbénak.

Én is így látom ahogy leírtad.

Ottilia Marton írta...

A demokrácia az én felfogásom szerint szabályok közös alkotása és betartása.(Nem betartatása).
Nos ha Bokros demokrata, akkor többféle szabályt hozhat jogi és gazdasági értelemben.
A kérdés az, hogy miféle elvi elgondolás mentén. Ő magát konzervatív liberálisnak tartja.
Az mszp magát baloldalinak--Mások pedig az mszp-t sem tartják annak.
Van itt kavarc!!

Nos ! Ha már így alakult a következő éveket tán ennek a sok kiüresedett hangsornak a tartalommal töltésére kéne felhasználni, hogy végre megtudjuk, hogy mi az hogy konzervatív, liberális, balos, és hogy mi történik, ha választunk egy elv rendszert, és létrehozzuk annak felépítményeit.
Most a köz--Bokros rendszerét nem , csak a személyét fogata szívesen.

Mi lesz ebből?!

csakafidesz? írta...

T.bubo!
Szerintem tényszerúen igazad van de hibásnak tartom a téma megközelítését.

A baloldal a liberálisok szorításában az eltelt 25 évben hibát hibára halmozott, ami alól még a legjobbnak megitélt kurzusok sem kivételek.
Ha egyszer valaki venné a fáradtságot és készítene egy alapos számvetést abból sok minden kiderülne.
A teljesség igénye nélkül néhány momentum.
- Horn Gyulának és a Liberálisoknak 72%-uk volt és mit csináltak? Ahelyett, hogy bebetonozták volna magukat bevezettél a 4/5-ös törvénykezési gyakorlatot.
- Rádió és Tv elnököt, újságok főszerkesztőit, legfőbb ügyészt, Legfelsőbb Bíróság elnökét, alkotmánybírókat stb. csak szigorúan konszenzusos alapon neveztek ki. Aztán elcsodálkoztak - de nagyon - hogy a kinevezettek inkább a jobboldal holdudvarához tartoznak és ha burkoltan is, de az onnan jövő kéréseket teljesítik.

A szociáldemokrata baloldal a liberálisokkal karöltve a demokratánál is demokratábbnak akartak látszani, a gátlástalan ellenfél pedig ezt a balfaxságot maximálisan kihasználta. Igazuk volt, mert most már egyedül "uralkodnak".

A ballib oldal nem gondoskodott magának megfelelő méretű médiafelületről, melyen keresztül a nyílvánosságot megfelelő hatékonysággal el lehetett volna érni. Ha volt ilyen kezdeményezésük akkor azt belülről gáncsolták el.

Lehetne vég nélkül sorolni azokat a balfaxságokat, amiket staratégiai és taktikai kérdésekben elkövettek eszmetársaink. Ez nagyon hosszú felsorolás lenne. Az, hogy ezt szándékosság vagy egyszerűen csak a naivitásuk okozta ma már ki tudja. Mindenesetre lehetett ezt-azt hallani különféle összefonódásokról, közös érdekeltségekről, a pártpénztárosok együttműködéséről stb.

Van annak már vagy 10 éve, hogy a Kapcsolat.hu portálon ezt írtam: "Meglátjátok, hogy Orbán Viktor nem is olyan sokára megszervezi a saját baloldali ellenzékét!"
Akkor sokan nem értettek velem egyet, de mára lassan beigazolódik, hogy igazam lesz. A látszademokráciához kell egy könnyen formálható látszatellenzék is.
Szerintem az első lépéseken már régen túl vagyunk és a mai fejlemények sem sok jóval kecsegtetnek.

Donato írta...

Látom, nagyon harcias kedvében van a "csapat", csak a száraz fába nem kötöttek még bele.

Ami a mai posztot illeti, hogyan lehetne eltakarítani Orbán pesti helytartóját Tarlóst. Nem tudom, mert nem vagyok sem politológus, sem egyéb a politika környékén lebzselő ember.
Ha még is sikerülne Tarlóst elmozdítani, azzal azért tessék számolni, hogy ez a felcsúti izé, arra gondot fordít majd, hogy a pestiektől még a levegőt is elvonja.
Én nem félek tőle, mert ha kell, évekig vissza tudom tartani a levegőt, sőt, anélkül is meg vagyok.
Hajrá!

Geza írta...

Kedves Donato, igen, pont errol van szo. Ha nem a Tarlos marad, akkor folyamatos birkozasra kell felkeszulni. A kerdes az, hogy az emberek felismertek-e, hogy ahhoz, hogy a helyzet valtozzon, aldozatokat kell hozni (egyebkent meg nem tul nagyokat), es hogy Budapest messze a legfontosabb varos mo-n ebbol a szempontbol. Nagy a feleloseg a budapestieken, mert az eredmeny uzenet erteku lesz a jovo szempontjabol. En sem vagyok sajnos optimista, de mindent meg kellene tennunk, hogy ezt a kihivast az emberek megertsek es gyozzunk mindtobb varosban, de foleg es elsosorban Budapesten.

Névtelen írta...

http://orditok.blog.hu/2014/10/01/a_baranyok_halogatnak#more6746889

PuPu írta...

Kedves Névtelen, a közvéleménykutatás maga is közvéleményformáló erő, ha máskor nem akkor erre most rájöhettél.
A pártok közül szinte egyik sem akarta Falust, ha akarták volna, melléállhattak volna, de nem.
Ha melléállnak azt kutat a Nézőpont, amit akar, megjegyzem hülye hadvezér az, aki az ellenség helyzetértékelésére építi a stratégiáját _ de mindegy,
Másfél hét van hátra - miben is reménykedsz?
:)

hello írta...

A bárányos írás jó, de semmi újat nem állapított meg.

A mellette olvasható mottó viszont tetszik:

"Inger ér, reagálok. Nincs nálam a bölcsek köve, de attól véleményem még van. Mondom is. Alulról nézve, egyszerűen. Hogyan szórakozzunk pénz nélkül? A legolcsóbb színház a politika. Gondolhatjuk. Sajnos, későn jövünk rá, mennyire magas az ár."

hello írta...

Donatoval ellentétben elég sokan vagyunk, akik nem rendelkeznek kopoltyúval.
De még búvárfelszereléssel sem.

Viszont ahogy kinéz, ebben az orbáni világban, akik nem az ő hívei, azoknak így is, úgy is fulladásos halált szán. Akkor meg legalább ne feltartott kézzel várjuk a halált.

pleinair írta...

Engem se személyes ismeretség, se érdek nem motivál Bokros és Falus jelölésével kapcsolatban.
Azt viszont belátom, hogy soha sem volt égetőbb szükség a hatalommal szembeni nyers erőre, mint most. Ez az erő megvan Bokrosban, nyers és kíméletlen, de jó szándéktól vezérelt,

ahogy Góbé írja:

"Elég jó neve van az unióban, anyagilag sok-sok olyan hely lehet ahol megtalálná a számítását, ennek ellenére beszállt ebbe a triplacsavaros küzdelembe. Lehet hogy túlteng benne a játékszenvedély, de az is lehet hogy akar valamit, az "őrült" Fletóhoz hasonlóan. Szeretem az ilyen őrülteket, az ilyenek szokták megmoccantani a dogmákat. Sokuk persze máglyán végezte.."

nemóvatos írta...

Most akkor szavazzunk Bokrosra? És jó az nekünk? És mik az esélyeink? És segíts!!!
Mert tényleg nem értem az összefüggéseidet Kedves csakafidesz?

csakafidesz? írta...

Arra szavazol Barátom, akire csak akarsz.
Ebben téged semmi se akadályozzon!
A tények se!

Amit egyébként leírtam az világos és egyértelmű.

Nincs rajta mit nem érteni!

Góbé írta...

Csakafidesz!

Azért illene kellően alátámasztani, hogy szerinted Bokrost a fidesz, meg a századvég találta ki, arra nemkülönben, hogy a "libsi" OGYM csinálta meg.
Kellő odafigyeléssel láthatnád, hogy Bokros több mint egy éve benne van a napi politikában Az OGYM kb. két hónapja szerveződött!
Mit szól ahhoz a véleményemhez, hogy szerintem túlliheged, túlteljeseitesz... bizonyos elvárásokat.

Ez a durva pejorativ libsizés tudod nagyon hasonlit - gyakorlatilag azonos - a fidesz harsogással. Ködösitesz, összeeskövés elméleteket gyártasz, most éppen azt sugallod a kétkedőknek hogy Bokros a fidesz embere, s hogy megerősitsék orbcáncék, megcsinálták az OGYM-et Bokros erősitésére...
Mit szeretnél mit gondoljak: a fölös boroskóla - vagy egyéb nedü - fogyasztása lóditotta meg ennyire a fantáziádat,
avagy megnyilvánulásaid alapján - szemben Bokrossal, - azt gondoljam hogy viktátorék megbizásából kavaropd a szalámit és osztod az észt.


Góbé írta...

megj.: kavaropd helyett kavarod...elnézést...

csakafidesz? írta...

T.Góbé!
Gondolj amit akarsz!
A kételkedés nem haszontalan, a vallásos meggyőződés meg kifejezetten káros.
Bokros kb pár hete van csak az érdeklődés középpontjában. A többi meg egészséges fantáziával kikövetkeztethető
Ezt a dolgot majd a választások után megbeszéljük.

Az italozást tekintve meg ne feltétlenül magadból indulj ki.
Én pl. egyáltalán nem ittam és ma sem is iszom.
Baráti üdvözlet!

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Abban reménykedem hogy Budapest lesz az első fekete bárány amelyik szembefordul velük!