2018. február 17., szombat

A DK TIZENKÉT ÍGÉRETE

Gyurcsány Ferenc ígért néhány dolgot az ellenzék választási győzelme esetére, mindjárt az első napra.
Nem véletlen, hogy a médiában ezekról csak általánosságban esik szó, ugyanis csupa-csupa demokrata választó számára fontos és vonzó programpontról van szó, nemmellesleg végre elég konkrét formában.
Próbáljuk hát meg itt pontokba szedni, és ha ti is fontosnak találjátok, hát terjesszük a magunk lehetőségeinek megfelelően!
A dőltbetűs mondatok csak az én véleményemet tükrözik...

1.  A legelső feladat Polt Péter azonnali eltávolítása, csatlakozás az Európai Ügyészséghez.
Utóbbi azért lenne fontos, hogy a jövőben a hatalom ne befolyásolhassa a vádemelést büntetőügyekben, ne legyenek kivételezett személyek, ne bújhasson ki a felelősségrevonás alól senki sem.

2.
Másfélszeres béremelés az orvosokak és ápolóknak, és beszereznek százötven CT ls MRI készüléket.
Az orvosok külföldre vándorlását nem lehet megállítani, illetve a kint dolgozók hazatérését nem lehet megfelelő bérek és európai munkakörülmények nélkül serkenteni.
A százötven CT és MRI készülék mellé pedig kell vagy háromszáz szakorvos is, ezek képzését fel kell gyorsítani, a képzésben résztvevőket anyagilag is motíválni kell.


3. Választójogi törvény módosítása oly módon, hogy ne választhasson az, aki soha nem élt Magyarországon.
Ezt talán érdemes lenne úgy megalkotni, hogy a külföldön élő magyar állampolgárok országgyűlési ombudsmant választhassanak, akinek pontosan körülírt jogosítványai biztosítják jogát, hogy tolmácsolhassa a külföldön élő magyarok véleményét az ország időszerű problémáiról, elsősorban a határon túli magyarokat konkrétan érintő kérdésekben.

4. A bérmegállapodások módosítása oly módon, hogy a mindenkori minimálbér haladja meg a létminimumot.
A létminimum számításának módszerét talán érdemes lenne törvényben szabályozni, megakadályozva egyúttal a törvény kijátszását munkaidőcsökkentéssel és egyéb trükkökkel.

5. Véget vetnek az ukrán nyugdíl-biznisznek, kivizgálják az ahhoz kapcsolódó csalásokat és a résztvevők ellen eljárást indítanak.
Aki viszont valóban Magyarországon él életvitelszerűen, annak jogai ne sérüljenek, és érdemes megvizsgálni, hogy a visszamenőleges vizsgálatokat lehet, és érdemes-e lefolytatni, vagy csak elég elzárni a pénzcsapot.
Elsősorban az ukrán állammal kellene megállapodni.

6. Döntenek a nyugdíjkorrekciós programról, a nyugdíjak a gazdaság megfelelő teljesítménye esetén az infláció feletti mértékben növekednek, visszaállítják a szolgálati nyugdíjasok státuszát.
Nem lenne baj dönteni a korkedvezményekről sem, például az egészségre ártalmas munkakörök esetén, vagy a fegyveres erőknél, testületeknél.

7. Zár alá veszik a fideszes oligarchák vagyonát, ebből kártalanítják az Orbán rendszer kárvallottjait.
Mindenképpen a devizahitelesek ügyét is rendezni kellene, akiktől elvették lakóingatlanukat, azok számára kártérítést kellene kilátásba helyezni, ennek szabályait a kárvallottak képviselőinek bevonásával kellene megalkotni.

8. Ingyenessé teszik az alapvető internet-szolgáltatásokat, törvényben rögzítik az internethez való hozzáférés jogát.
A legszegényebb vidékeken is, az elérhető leggazdaságosabb technológiával a lehető legjobb minőséget, sebességet kell biztosítani, egyúttal ki kell dolgozni a legjobb pedagógusok bevonásával olyan oktatási anyagokat, melyek segítenek csökkenteni a társadalmi helyzetből fakadó hátrányokat.
Óvodákban, iskolákban egyaránt, nyelvtanfolyamok, szókincsfejlesztés, interaktivitás, stb...
Nem mutogatni, meg fintorogni kell a kátrányos helyzetű gyerekek láttán, hanem valós, elérhető segítséget kell nyújtani nekik...
  
9. 18 évre emelik a tankötelezettség korhatárát, visszaállítják a négy évfolyamos szakközépiskolákat ls és megszüntetik az egyházak kiváltságait. 
Ennek persze csak akkor van értelme, ha a tanuló tizennyolc éves korára piacképes tudást szerez, és itt nem kell csodákat vizionálni.
Legyen segédápoló. gyermekgondozó, kisgépkezelő, legyen jogosítványa teherautóra, legyen valamilyen OKJ-s végzettsége, ha nem alkalmas az iskolarenszerű képzésben való részvételre, bármilyen oknál fogva.
A képzés ne zártvégű legyen, hanem adjon lehetőséget a későbbiekben magasabb szintű végzettség elsajátítására is.
A szektorsemleges finanszírozás alapvető követelmény kell, hogy legyen, az egyházak persze bármikor megtámogathatják saját iskoláikat.
Jómagam nagy híve lennék az önkormányzati iskoláknak, ehhez persze szükséges lenne a források megfelelő biztosítása is.
Az egyházaktól elvont pénzeszközöket az oktatás színvonalának emelésére kell használni, kivonni a rendszerből nem lenne szabad.

10. Felülvizsgálják a vatikáni szerződést, és független bizottság részvételével kivizsgálják az egyházi  gyermekmolesztálási ügyeket.
Persze erre nem lesz szükség, ha a rendőrség, a gyermekvédelmi intézmények és az ügyészség teszi a dolgát, és mindenképpen el kellene kerülni, hogy negyven évvel ezelőtti történetekkel szórakoztassák a nagyérdeműt.

11. A családi pótlékot harminc, egydülállóknál ötven százalékkal emelik, felszámolják a gyermekéhezést.
Kimaradt, hogy a mértékét évente az inflációhoz igazítják, meg, hogy a forrása a gazdagok családi adókedvezménye lehetne.
A szegénység demoralizál, ha a legszegényebbeket ki akarjuk emelni a nyomorhoz köthető életmódjukból, hát meg kell teremteni annak anyagi feltételeit is - nem okvetlenül segély formájában...

12. Ingyenessé teszik az alapvető áram és gázhasználatot, illetve leállítják a paksi erőmű fejlesztését, helyette a magújuló energiákat támogatják.
Ezt ki lehetne egészíteni azzal hogy aki nem gázzal fűt, annak megfelelő mennyiségű fűtőanyagot biztosít az állam, ha lehet, a környezetszennyezést a minimálisra csökkentve - tehát a barnaszén eltüzelése kizárt és a fatüzeléshez megfelelő erdőtelepítések társuljanak, megvannak ma már erre a technológiák, csak éppen nem használjuk őket...
 
Szép elképzelések, persze lehetnének kidolgozottabbak is, idő éppen lett volna rá...
Viszont konkrétumok, és egy percig sem probléma, ha a hatalom támadja ezt a választási programot, még az sem talán, ha majd TGM finoman cizellált mondatokban rámutat a tervezett intézkedések és a gothai program között feszülő ellentmondásokra.
Ez legalább valami konkrét, nem túlelméletieskedett katyvasz - a kritikámat róla meg majd megírom a választások után.
Most első Orbán eltakarítása, minden más csak ez után jöhet.
Ezt kellene szem előtt tartani minden demokratának...


:O)))

135 megjegyzés:

Unknown írta...

Ez tetszett a legjobban.
TGM finoman cizellált mondatokban rámutat a tervezett intézkedések és a gothai program között feszülő ellentmondásokra.

Névtelen írta...

Kedves PuPu!

Nagyszerű összefoglalót tettél közkinccsé. Az írásod magas fokú tájékozottságról és nagy hozzáértésről tesz tanúbizonyságot.

Údvözlettel: "Ketteske"

kiskato írta...

ad 2. Fontosnak találom, hogy a kórházaknak anyagi eszközöket az ingatlanok rendbehozására is biztosítsanak...
Szerintem vázlatosan hozzá kellett volna tennie a végrehajtások forrásainak megjelölését is..
Hiányzik a legszegényebbekről való gondoskodás javítása is, a rokkantnyugdíj visszaállítása....és még egy pár dolog...
Mindenesetre én megint hívő állapotba kerültem...lehet, hogy csak hülye vagyok!

Villon írta...

Kedves hozzaszolok!
Szerintem a sok az neha kevesebb.
Nyilvvan lehetett volnai irni 120 pontot is,
amibe 1200 modon bele fognak kotni.
Lehet, hogy tevedek de ugy gondolom az volt a cel,
hogy mindenki szamara ertheto es vilagos legyen a szndek es az irany.
Fogadasom van ra, hogy ezt a 12 pontot is megprobaljak majd
felremagyarazni es"komplikalni" talaljatok ki hogy kik.
A TGM nevu patkanyrol azert nem irok, mert nem akarok rahanyni a klaviaturara.

Valaki, aki írta...

Gondolatok a 12 pontról - amit, alapjaiban támogatnék.
1. Polt - nem tudom, a szerződése hogy szól. Nem mellékes. Jól hangzik a "leváltani", de a törvényt, a jogszabályokat be kell tartani.
Felfüggeszteni egy kivizsgálás idejére, ezt bármely munkáltató megteheti, ha a munkakört ellátó vétett, a munkakörre kötelező előírásokat nem tartotta be. Polton simán lehet ilyen alapon fogást találni.
Nekem "finomabb", jobb megoldás, mint kidobni. Megint vádaskodás lesz az eredménye.
Ha bizonyítom a meg nem felelést, az más. Abból is cirkusz lesz, de nem Brüsszel, nem mindenféle külföldi bírósági herce-hurca, ami után még mi fogunk kártérítést fizetni ennek a senkiházinak.
Csatlakozni, ez jó.
2. Másfélszeres béremelés - én nem vagyok orvos. Ha az lennék, nem a pénzért lennék az. Én kérek elnézést mindenkitől, aki ORVOS. Szerencsére kevesekkel volt dolgom eddigi életemben, s azok között kb. tizede volt tényleg ORVOS.
Én nem a pénzzel kezdeném. Lassan csak erről szól egy szakma - szégyellném magam a helyükben.
Ideje lenne!!
3. Választójogi trv. - rendben, legyen így. Ám nem látom az első naptól kezdve annak a biztosítását, hogy még egyszer ne fordulhasson elő, hogy egy párt megváltoztasson alapjogszabályokat puszta erőfölénnyel. Tehát én az alaptörvény módosításával kezdenék, azzal a leendő passzussal, miszerint ilyen változtatáshoz népszavazás elrendelését kötném - az ország népének beleegyezése nélkül nem módosítható.
4., 5., 6.
7. A vagyonok zárolása - nem olvasom a bírósági eljárás kezdeményezése, pl. hivatali helyzettel való visszaélés büntette miatt. Ha nem törvényesen zajlik, újabb autóégetések, elindított tankok, rendőrség, zűrzavar lesz.
Minek szétverni az ékszerboltot azért, hogy elkapjam az ékszertolvajt?
A devizahitelesek - fontos gondolat. 180-ra vinném a forintosítási árfolyamot, ahogyan a képviselők lehetőséget kaptak. A hitel az hitel, aki vállalta, vállalta. Tisztességes ügyintézésre viszont joggal tartsanak igényt.
8. ingyenes internet - ez honnan jött elő? Az internettől még nem lett "fejlett" egy társadalom. A kultúrától annál inkább. Én a közszolgálati televízó igényességét pártolnám. Igaz, nem hirdetném meg.
Az ingyenes internet "palifogó" pont. Értem én, nem is fogok ellene kiabálni, csak, csak, csak ...
9. tankötelezettség, egyházak befolyása - ez helyes. Azonban fontosabbnak tartanám, vagy legalább ennyire fontosnak a tankerületek megszüntetését, rögtön az első napon.
10. vatikáni szerződés, biztos.
11. családi pótlék, szegénység - újra a pénz. S ha már előkerült az egyedülállók gondja, vajon Gy.F.-ék tudják, hogy még a leggazdagabb országokban is a legszegényebbek az egyedülállók, közülük is a kétgyermekesek, mert legutóbb csak tőlük vonták meg a tankönyvtámogatást. Bizony! Nesze neked gyerekszegénység!
12. ingyenes gáz - ez nem tetszik, bár nem fogok bejelentkezni a pszichológushoz, lelki törést sem okoz.
Nem értem, ha valaki meg tudja fizetni, annak miért kell ingyenessé tenni?
Ennyi egy napra elég is.


neveletlen írta...

„Nem akarok udvarolni a választóknak. Bölcsebb lettem, óvok mindenkit attól, hogy sokat ígérjen, mert abból csak baj lehet. Azokkal vitatkozom, akik túlígérik magukat” – mondta Gyurcsány Ferenc.
https://mno.hu/belfold/ki-mit-iger-beindult-a-licit-az-mszp-visszaadna-a-13-havi-nyugdijat-2414982

Akkor erre a 12 pontra mérget lehet venni, az már egyszer biztos.
Sajnos Polt eltávolításához és a választójogi tv átalakításához kétharmad kell, ezért tizenharmadikként egyéni vállalást tennék, hogy ez év április 8-ig virítom az orbánverő csodapapírt. Na, ez lenne csak ütős igazán!

nemóvatos írta...

Már csak 2/3-os ellenzéki győzelem kellene a 12 ponthoz, aminek megvan az elvi lehetősége.
Már csak a gyakorlati megvalósításban kellene megállapodni, aminek csíráját sem látom.
Ami itt folyik (célkitűzés és ígéret listák, részvételre buzdítás...)az a parlamentbe jutásról szól.
Vajon március 15. alkalmát kihasználja-e az ellenzék? (az LMP láthatóan már megszelesedett)

Névtelen írta...

Kösz, kedves Pupu. Az összefoglalásért es a remek kiegészítésekért. (A ma 1:28-kor tett megjegyzést is törölhetnéd, a patkányozás ne csúfítsa az oldalt.)

Névtelen írta...

Kedves kiskató!

Örömmel köszöntelek ismét a kommentelők között! Rég hallottam már Felőled...
Ahogy Heltai Jenő írta:
"Nagy magasságba emeltelek lelkemben, és ezzel magamat emeltem föl..."


Kedves Mindenki!

Eszembe jutott...

"Gyurcsány Ferenc meghal és felkerül Szent Péter elé. Ott állnak két ajtó előtt, majd Szent Péter megkérdezi:
- Na Ferikém, melyiket választod, a Mennyek kapuját, vagy inkább a Pokolba vágysz?
Gyurcsány gondolkodik, mire Szent Péter megszólal:
- Tudod mit, Ferikém?! Nézd meg mind a kettőt! Egy hétig menj le a Pokolba, majd egy hétre menj fel a Mennyekbe! Aztán újra felteszem a kérdést.
Gyurcsány beleegyezik. Lemegy a Pokolba, ahol látja hogy minden tök király. Pia, csajok, buli. Ki sem akar jönni onnan. Letelik az 1 hét, Szent Péter jön érte és felkíséri a Mennyekbe. Ott dögunalom van, se pia, se csajok, se bulik. Alig várja, hogy kijöhessen onnan. Végre letelik az 1 hét. Szent Péter megjelenik előtte és megkérdezi újból:
- Na Ferikém, most már tudsz dönteni? Hova szeretnél menni?
Gyurcsány rávágja:
- A Pokolba!
Erre Szent Péter:
- Biztos vagy ebben? Jól végig gondoltad?
Gyurcsány bólogat. Szent Péter lekíséri a Pokolba, és gyorsan bezárja utána a kaput. Gyurcsány bemegy, de nem látja sehol a csajokat meg a bulit, csak azt látja, hogy tömött sorokban állnak az emberek egy kályha előtt. Erre megkérdezi Lucifert:
- Egy hete voltam itt és akkor tele volt minden csajokkal, bulizott mindenki, tök király volt minden. Hova tűntek az emberek?
Erre Lucifer így szól:
- Ferikém az a kampány volt, ez meg most a reform…"


Kedves Valaki, aki...!

Az internethez kapcsolódóan...

"Einstein megérkezik a mennyország kapujába. Szent Péter elmondja neki, hogy mindenféle trükkökkel akarnak mindenféle emberek bejutni, bizonyítsa be, hogy ő Einstein. Einstein táblát meg krétát kér, és 10 perc alatt felvázolja a relativitáselméletet. Szent Péter beengedi. Picasso is megérkezik a mennyország kapujába. Szent Péter neki is elmondja. Ő is kér egy táblát, krétát és 5 perc alatt felvázol egy képet. Szent Péter őt is beengedi. Deutsch Tamás is megérkezik a mennyország kapujába. Szent Péter azt mondja neki:
- Einstein és Picasso egy táblával és egy krétával bebizonyították, hogy kik ők. Kíváncsi vagyok, te hogyan fogod bebizonyítani.
- Ki az az Einstein és ki az a Picasso?
- Gyere be, Tomikám!"

Üdvözlettel: "Ketteske"

Erzsébet írta...

Ott voltam. A 12 pont felsorolása ----tudom, formai dolog ---azzal a bevezetéssel történt, mit tesz a mit tegyen az első munkanapon a miniszterelnök kormányával együtt....Egyetértettem , így tettek a jelenlévők is.Senki nem gondolt TGM-re.

Cereus írta...


A kétkedőknek !

Idézet a magyarság tragédiájából: "A tett halála az okoskodás".

Névtelen írta...

Kedves Mindenki!

Nagyon fontos feladatnak tartom az egészségügyi intézmények infrastruktúrájának fejlesztését, illetve a különféle szolgáltatásainak javítását, de ismét hangsúlyoznom kell, hogy szerintem mindez nem csak anyagi kérdés. Lehet, hogy „ünneprontó” leszek: értem is meg nem is pl. az orvosok, szakdolgozók külföldre vándorlását.

A saját példámat szeretném felhozni. Amikor én a szakmámban dolgozni kezdtem, amely szintén egy elég nehéz helyzetben lévő ágazat, választhattam volna azt is, hogy egy önkormányzatnál leszek osztályvezető, esetleg „beülök” valamelyik minisztériumba tisztviselőnek, vagy külföldre távozom valamilyen felelős beosztásban. Nem ezt tettem, hanem „beugrottam a mélyvízbe”. Egy pillanatra sem bántam meg, annak ellenére sem, hogy sokszor áldatlan állapotok, embertelen körülmények között, kevés fizetésért végeztem a munkámat. Külföldre inkább nyaralni, kirándulni jártam. Szeretem ezt a kis hont, és sohasem gondoltam arra, hogy esetleg más országban jobban és boldogabban élnék.

Remélem, hogy senkit nem bántottam meg ezen véleményemmel!

Üdvözlettel: "Ketteske"

Attila írta...

Üdv!

Polt eltávolításához 2/3 kell, de van mód a hatástalanításához. Létre kell hozni egy korrupció ellenes ügyészséget, függetleníteni a Legfőbb Ügyészségtől. Kivenni Polt hatásköréből ezeket az ügyeket, és a tolvaj bandának annyi. Ott a román példa! Nem kell finomkodni mentelmi joggal, ha van megdönthetetlen bizonyíték a korrupcióra. Apropó! A mentelmi jog is felülvizsgálandó. Csak a parlamentben elhangzottakra vonatkozzon, az utcán a képviselők is azonos elbírálásban részesüljenek mint egy átlagpolgár.

Attila

Névtelen írta...

Kedves Attila!

Érdekes és megfontolandó az ötleted.

Üdvözlettel: "Ketteske"

Attila írta...

Kedves "Ketteske"

Fontos lenne belépni az EU ügyészségbe, és visszatérn a korrupció ellenes szövetségbe, ahonnan Nagyurunk egy nappal a kizárásunk előtt kilépett.

Attila

Névtelen írta...

Kedves Attila!

Igen, egyet tudok érteni.

Friss hír...

"Magyarország jobb pozícióba került a nemzetközi korrupciós listán.
Bár ez nem volt olcsó..."

:-))

Üdvözlettel: "Ketteske"

Kovács Erzsébet írta...

Mindenkinek:
Csak akkor győzhet a baloldal, ha felhagy a Sorossal.
Az ország sorsa múlik ezen, Európa parlamentnek is az a célja, hogy máshova terelje a bejövőket,és ahol A LEGKISEBB AZ ELLENÁLLÁS, OTT FOGNAK LEÜLEPEDNI, MINT AZ ISZAP.
VAN NEKÜNK SAJÁT ELÉG SZEGÉNY . BETEG, ÁPOLÁSRA SZORULÓ HAJLÉKTALANUNK,ÖREGEK HÁZÁBAN SORVADOZÓ VÉN SZÜLŐK,AKIKET A GYERMEKEIK BEPATEROLTAK,HOGY NE LEGYENEK MÁR ÚTBA, ELFEKVŐ KÓRHÁZAK AHOL LEGROSSZABB ESETBEN CSAK AZ ÁGY SZAKAD LE NEM A PLAFON.

Majd ha minden öregnek lesz ingyen 32 fog a szájában, ingyen szemüvege, olyan, amit orvos írt,és nem a Tesóban vette,nem lesz koszos éhes rongyos gyerek a világvégi határ menti falvakban,ha lesz mindenhol iskola, lesz mindenhol orvosi rendelő és benne orvos, akkor felemelhetjük a fejünket, hogy a más bajával törődjünk.

Kapjátok már elő a szebbik eszeteket, nem lehetett tanulni a török időkből, a tatárdúlásból, a Trianonból, a szovjet 40 évből?
Nem vesziktek észre, hogy a határokon át keresztben kasban a pénzéhes csalók csinálják a nemzetközi politikát, olyan gazdagokká válva, hogy állandóan repkednek, mint a gólyafos a levegőben?

A munkásokat kérdezzétek, hogy érzik magukat az országunkban.

Szégyenelje magát minden Dr.,dr. és egyéb írástudó, hogy a társadalom ilyen mérvű leamortizálását szó nélkül eltűrte.
De az Isten nem ver bottal.Aki eltűrte ennek az országnak ilyen mérvű szétszakadását anyagi és morális szinten,ugyan úgy elszenvedője lesz majd a tisztulás folyamatának.

Még talán egy lépés lenne, ha meg lehetne állítani, mint Arturó Uit, a Sorost.
Az egész világból egy bolhacirkuszt csinált.A pénzkötegekkel rángatja a világot a vén bolondja, Istennek nővén ki magát.De a pénze elátkozott pénz, éket ver az emberek közé, ahol békesség volt ott is háborús körülményeket idéz elő.Nézd meg azt a sok terrortámadást, a betegségek új fajtái ölik az embereket Nyugaton, mert új betegségtörzseket hurcolnak be a hottentották tömegei.Nincs rá gyógyszer.

Kell e ez a szép kultúrált Európának?Hogy ezzel a felfordulással a Soros a bankár tevékenységét fokozza ? Államokra rá uszulja a bankhiteleit, amiből felkarolja a bejövő idegeneket?Hát itt már mindenkinek elment az esze?
A Junker ahogy csücsörített szájjal csókolgatva fogadta Brüsszelben, hát.....nem mondom tovább, a fehér hajuk ellenére sem váltottak ki belőlem tiszteletet, még ha Ők jelentik is Európa politikai életében a csúcsot.

A kényelem nagy úr.Az a baj, hogy nem csak a testetek tunyult el, a lelketek is.
Lelketek rajta.

Attila írta...

Kedves Kovács Erzsébet!

Nekem úgy tűnik fogalmad nincs róla mit akar Soros. Talán venni kéne a fáradságot, és utána nézni a dolgoknak! Azt még vicc kategóriának sem tudom elfogadni, hogy a baloldal Soros miatt nem tud győzni. Te magad már többször kifejtetted erről a véleményed, de a Soros ezidáig nemigen volt a győzelem akadálya.

Üdvözlettel: Attila

1970 írta...

Kedves Erzsébet!

Sok mindennel tudnék vitatkozni, amit leírtál, de az alábbi mondatoddal speciel nagyon egyetértek:

"Szégyenelje magát minden Dr.,dr. és egyéb írástudó, hogy a társadalom ilyen mérvű leamortizálását szó nélkül eltűrte."

Emiatt azonban soha sem fogják szégyellni magukat, hiszen nagy részük ennek a folyamatnak aktív résztvevője volt, nem egy még tapsikolt is hozzá. Ostobaságuk odáig terjed, hogy most sem képesek felismerni, mi zajlik az országban, csak folyamatosan megy a mantra szégyenteljes jelenünk múlttal való összekapcsolásáról. A hülyeségig fokozva...

Sorosnak a legnagyobb bakija nem az, amit leírtál (primitív politika őt patás ördöggé tenné, ráadásul ész nélkül fokozva ezt). Sokkal inkább arra lenne érdemes rámutatni, hogy ez az ember sajnos könyékig benne volt ennek a rablóbandának a "felépítésében". Ez ügyben persze Soros szájából sem lenne haszontalan egy "sajnálom"...

1970 írta...

Kedves Attila! (9:44)

Egyetértek ezzel, semmi értelme a finomkodásnak. Polttal kell kezdeni mindent, de ha megint az okoskodás kezdődik, akkor semmit nem ér az egész.

Névtelen írta...

Kedves Erzsébet!

Úgy vélem, hogy elég vehemensen képviselted a véleményedet, ami nem baj, ám mégis arra kérlek, hogy próbálj megnyugodni! Ne legyen Rajtad úrrá ennyire a kétségbeesés, mert csak Magadat teszed tönkre!
Minden nap tartogat(hat) valami csodát.

Üdvözlettel: "Ketteske"

Kovács Erzsébet írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Unknown írta...

Valaki aki: "én nem vagyok orvos. Ha az lennék, nem a pénzért lennék az."

És miért nem tetszik orvosnak lenni? Sosem késő elkezdeni. Van aki 40 évesen kezdte. És akkor lenne legalább 1 orvosunk aki nem pénzért csinálja. Tessék mán megpróbálni!

DarthVader írta...

Ja, DarthVader voltam csak telóról másként mukod a bemutatkozás

CsipkeRózsa írta...


Tisztelt Kovács Erzsébet,

ezzel a véleményeddel nem lehet egyetérteni, Soros ebből nem gazdagodott:

" melynek az első nagyobb tételei az auswvitzbe elhajszoltak után maradt nála."

talalom írta...

Valaki, aki
1.Poltot az országgyűlés szavazatával (2/3-dal)lehet leváltani a mandátuma lejárta (9 év) előtt.
2. OK.., orvos ne gyógyítson pénzért(tanár ne tanítson, író ne írjon stb.) - és a villanyszámláját Te kifizeted helyette? A legtöbben nem CSAK a pénz miatt mentek el hanem az eü-ben uralkodó feudális állapotok miatt. Ezt megváltoztatni meg csak a BETEGEKKEL együtt lehet.
3. Alkotmányról nem lehet népszavazáson megegyezni - legfeljebb a elfogadott változatot megerősíttetni. (pl. jó eséllyel bekerülne a halálbüntetés.)
4-5-6-7 A vagyonok elvételével egyetértek: csak törvényesen (bár azért lehet törvényeket is alkotni ehhez). DE: a devizahitelesek "kárpótlásával" nem. Legfeljebb SEGÉLY, de nem kárpótlás. Ők egy kockázatos üzletet vállaltak: beszedték a hasznait az első pár évben.Aztán ráfaragtak: miért én fizessem meg a hitelüket? Mert Te fizeted meg azt a kb. 80 forintot svájci frankonként, az államadósságban, stb. Vagy kárpótlod a sarki kisboltost, ha rosszul számolt és tönkrement?
8-9-10: OK
11. Gáz (és víz). A javaslatpontosan: annyi gázt és vizet ingyen MINDENKINEK, amennyi ahhoz kell, hogy ne fagyjon meg, és meg tudjon mosakodni (kb. 5-2kbm). Ez afféle "alapjövedelem". Azért MINDENKINEK, - mert drágább lenne ellenőriztetni, kiutalni stb., mint maga a gáz-víz. Az ára a többet fogyasztókéba beépítve (miközben az első részt ők is ingyen kapnák) nem lenne jelentős többlet 1-1családnak.
ÉS: tudja valaki, mi történt szegény Kovács Erzsikével, hogy szelíd kádáristából véresszájú szipirtyóvá vált? Vagy másvalaki foglalta el a nevét?

Névtelen írta...

Kedves Emami!

Nagyon köszönöm, hogy megosztottad a gondolataidat! Szerintem jó helyen jársz, mert ezen a blogoldalon nyugodtan véleményt alkothatsz bármivel kapcsolatban.
Sajnálom, hogy több kérdésben keserűek, megrendítőek a tapasztalataid!

Remélem, hogy tévedsz, és nem ez a hattyúdalod!

Minden jót kívánok Neked a vizsgálatokhoz, és mihamarabb gyógyulj meg!

Üdvözlettel: "Ketteske"

jarisz írta...

BRAVÓ PUPU !

"Most első Orbán eltakarítása, minden más csak ez után jöhet."

Az idézett itézkedés végrehajtásának szervezését nagylétszámú családomban, mint rangidős magamra vallaltam.
AKI TEHETI KÖVESSE PÉLDÁMAT. Hajrá!!!🌉

Attila írta...

Kedves CsipkeRózsa!

Vannak még elfogadhatatlan nézetek Soros jellemzésében. Ezek amolyan urban legends kategóriába tartoznak. Nem védem Sorost, de ez a vagyoneredet az egyik legnagyobb marhaság. Az igaz, hogy a bujtatója elvitte magával igazoltatásokra, több mint valószínű elvett ékszereket a zsidóktól, de hogy ebből egy 14 éves zsidó gyereknek bőven adott volna számomra elképzelhetetlen.
Beérett a Fidesz propaganda.
Soros átvette Gyurcsánytól a patás ördög szerepét, vagy inkább áttolták rá. Amit a pénzvilágban tesz Soros, azt sokan csinálják (hedge fund). Az sem kizárt, hogy megpróbálnak sutyiban beavatkozni a piaci folyamatokba.
Itthon meg megy a választók beetetése ezerrel.
Ha valakit meg kell állítani, az Orbán. Rakásra hazudják magukat a bevándorlókról. A balkáni útvonal nem azért állt le, mert a kerítés megvéd, bár annak is van némi szerepe. Sokkal inkább Merkel és Erdogán megegyezésének köszönhetően. A törökök évi 3 milliárd eurót kapnak a menekültek visszafogásáért.
Csak ámulok és bámulok! Már az ENSZ is Soros zsebében van?
Hol itt a józan ész?


Attila

Attila írta...

Bocsi!
Ez kimaradt: januárban 94 menekültet fogadott be az Orbán kormány.

Attila

Villon írta...

Kedves Erzsebet!
A pokolba vezeto ut is csupa "joindulattal" van kikovezve.
Ha ellensegkepben gondolkodol, akkor kezet foghatsz Orbannal.
Egyebkent kivanok neked mielobbi gyogyulast.

anteus írta...

Csak pontatlan, mert kimaradt a 15 % - kos idegenszóhasználati minimum, es a 3 soronkenti citátum mindenféle (kúlhoni) okosemberektől.

Névtelen írta...

1. A 12 pont jogi része nagyjából rendben van, kivéve, hogy nem Korrupciós Ügyészség felállításával kezdenének hozzá a törvénykezési változtatásokhoz. Az igazán ütős kezdés lenne.

2. A DK 12 pontjának egy részéhez az anyagi ellentételezés oldalt is át kellene vinni a köztudatba, mert biztosan van olyan is.
Bizonyára kiszámolták, melyik anyagi vonzatú tétel mennyibe kerül - éves szinten -, s milyen bevételekkel kompenzálható. Mivel Gyurcsány Ferenc közgazdász, kizárt, hogy ne végeztek volna számításokat, már a hitelesség kedvéért is.

Ha van ilyen, talán arról is szívesen tájékozódnának azok, akik Gyurcsányék választási programjara adnák a voksukat, de a kételekedők között is többeket meggyőzhetne a programjuk realitása.
A lényeg minden esetre a 12 pontos program terítése és terjesztése, hogy minél többen megismerjék, akár szórólapon a postaládákba is.
(Amadeus)

Attila írta...

Kedves Amadeus!

Sztem Gyurcsány eléggé elfoglalt lehet, de biztos akad ott egy másik közgazdász, aki nagyságrendileg meg tudná becsülni.
Kezdjük Orbánnal:
Google: Tibor Katona-Orbán V.-Vagyona 1800-2000 milliár.
Ha van is benne tévedés, rossz adat, nagyságrendileg ül.

Attila

Névtelen írta...

Kedves Mindenki!

Lehet, hogy ismeritek...

"Mi is az politika?

A kisfiú kérdezi az apját, hogy mi a politika. Az apja leülteti, és példákkal elmagyarázza:
- Figyelj, fiam. Én hozom haza a pénzt, tehát én vagyok a KAPITALIZMUS. Anyád ügyel a pénzre, tehát ő a KORMÁNY. Nagyapád ügyel arra, hogy minden rendben legyen, tehát ő a SZAKSZERVEZET. A babysitter a DOLGOZÓ OSZTÁLY, és mi mindannyian azért dolgozunk, hogy Te, a NÉP jól érezd magad, és minden rendben legyen. A pár hónapos kisöcséd pedig a közös
JÖVŐNK.
A kisfiú elraktározza a hallottakat, és elmegy aludni. Éjjel arra ébred, hogy az öccse "telerakta a pelenkáját" és sír. Felkel, és szólni akar az anyjának, de az olyan mélyen alszik, hogy nem bírja felkelteni. Bemegy szólni a babysitternek, de a szobában látja, hogy az apja éppen hempereg vele az ágyban, miközben a nagyapja kukucskál be az ablakon. Senki sem veszi észre, hogy ő is ott van, így visszamegy aludni.
Másnap kérdezi az apja, hogy el tudja-e mondani a saját szavaival,hogy mi is az a politika. A kisfiúnak eszébe jutnak az éjszaka látottak, s így szól:
- A politika az, amikor a kapitalizmus kihasználja a dolgozó osztályt, amit a szakszervezet csak tétlenül bámul. A kormány alszik, a néppel senki sem törődik, és a jövő is szarban van!"

Még egy...

"Kannibálföldön járva az utazó betér egy étterembe. Az étlapon a következő áll:
Roston sült misszionárius: 3 dollár
Vadász párolva: 4 dollár
Szafarivezető java nyárson: 5 dollár
Kemencében sült politikus: 35 dollár
Az utazó odahívja a pincért:
- Mondja, miért kerül ennyivel többe a sült politikus, a többi ételnél?
- Uram, tudja, mennyibe kerül a politikusok tisztára mosása?"

És még egy...

"Józsi bácsi elmegy a zaciba, hogy beadja a TV-t. Útközben találkozik az Orbán Viktorral. Mondja neki a miniszerelnök úr:
- Józsi bácsi hát ne adja be a TV-t a zaciba, mert jövő héttől nagyon jó műsorok lesznek benne!
- Tényleg?! - kérdezi az öreg - és milyen műsorok fiam?
- Hétfőn én leszek; kedden a feleségem; szerdán a családom; csütörtökön a pártom; pénteken, szombaton és vasárnap pedig az emberek!
Na az öreg hazamegy, az asszony meg kérdezi tőle, hogy miért nem adta be a TV-t a zaciba.
Mire Józsi bácsi:
- Találkoztam az Orbánnal, és azt mondta, hogy jó műsorok lesznek, ezért inkább visszahoztam!
- És milyen műsorok lesznek?
- Hétfőn: A Félkegyelmű; kedden: A makrancos Hölgy; szerdán: A rém rendes család; csütörtökön: Ali Baba és a 40 rabló; pénteken, szombaton és vasárnap: A Nyomorultak..."

Üdvözlettel: "Ketteske"

Névtelen írta...

csodálatos dolog az emberi hülyeség.
kifejezetten az, ha egy szervilis nyalonc mutatja be.
lassan,
.
DE
.
biztosan itt valaki eléri célját, s megvalósul az álma,
.
IGAZI HÜLYE LESZ
.
segítségképpen a definíció:
.
IGAZI HÜLYE:
.
feltétlen hívő, nincs önálló gondolata, vakon megy a vezír által kijelölt úton eltántoríthatatlanul. mindemellett hihetetlen kitartó „jó ügynökhöz” méltó mód levakarhatatlan, gátlástalan. kiforgatja a valóságot, mindennel magát „igazolni” véli, fejlődni képtelen, ebből következően értelmetlen hozzá bármilyen gondolatot intézni úgy szóban, mint írásban.
természetesen Igazmondó Háry János – a csuti csüngőhasú geci – szempontjából ezek a tulajdonságok mindennél többet érnek, viszont számomra ez a kombináció azt jelenti:
.
KERÜLD EL!
.
jelen esetben kéretik Igazmondó Háry János, alias csuti csüngőhasu geci helyére a tevét behelyettesíteni, s azonnal értelmet nyer a magát „ketteske” néven nevező rettenetesen szorgalmas egyed valódi énje.
eddig, 2018.02.18. 17:46-ig 33 hozzászólás érkezett, ebből 7 darabot jegyez az említett izé, mely hétből egy tulajdonképpen három, mert jól elkülöníthetően három megszólítást tartalmaz.
tehát, a 33 kommentből ez a felettébb szorgalmas izé – felhívom a figyekmet a hülyék szorgals voltára! – 10-et jegyez!
azaz a választásokon máris megvan az egyharmad!
a hülyéknek
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ps.: azóta a szorgalmas kis izé, megint alkotott, javítva a statisztikáját

Névtelen írta...

sajnálattal látom, hogy az itt egybegyűltek semmit sem tanultak,
.
DE
.
semmit sem felejtettek.
hiszen ismételgetik a mantrát, s olyan megoldásokról cserélnek eszmét, ami marhaság!
igen, marhaság, mert ha és amennyiben egy problémával állunk szemben, s azt megoldani kívánjuk, akkor a kiindulási pont meghatározásával kezdődik a megoldás.
nos, az itteni kommentelők által választott kiindulási pont helytelen, azaz rossz, így az eredmény is helytelen, azaz rossz, amit mint megoldást, kiizadnak buksijukból.
közéjük tartozik tulajdonképpen tgm is, hiszen az a félreértelmezett, doktríner , liberális álláspontnak gondolt, s képvisel idiotizmus vezetett a jelenlegi helyzethez is.
hiszen, ha és amennyiben anno Gyurcsány, a csuti geci kordonbontásakor szó szerint véve, s alkalmazva a törvényeket eljárás alá vonja a csuti gecit, a hőbörgő csürhét megfékezi, akkor nincs ma az, ami.
.
DE
.
menjünk tovább!
2010-ben a választásokig egy demokratikus jogállamként definiálható rendszer volt ebben a kis kurvaországban.
természetesen hibákkal tarkítva, mert a magyar már csak ilyen, semmit sem tud jól csinálni, csak a hülyeséget.
a választások után a demokratikus jogállamot puccsal megszüntették, melynek egyik alapja volt, a választások „fülkeforradalommá” nyivánítása.
az alkotmányt eltörölték,
.
AZÓTA ALAPTÖVÉNY VAN, AMI NEM ALKOTMÁNY!
.
egypárti diktátum,
.
S EGY DEMOKRATIKUS JOGÁLLAMI NORMÁKKAL MŰKÖDŐ ORSZÁGBAN ÉRVÉNYTELEN!
.
NOS, EZ A HELYES KIINDULÓPONT!
.
ebből kell levezetni minden tennivalót a jelenlegi bűnszervezettel, s annak haszonélvezőivel, segítőivel szemben!
nem kell különösebben pöcsölni holmi poltokkal, meg matolcsikkal, lázárokkal, rogánokkal, kövérekkel, rezsidisznókkal, meg a többi köztörvényes bűnözővel!
rögvest, és izibe rács mögé – előzetesbe, hogy ne tudják eltűntetni a nyomokat, amik még vannak! – s a vizsgálat végéig ott is tartani őket.
.
FIGYELEM! ÉLETBEVÁGÓAN FONTOS!
.
PINTÉRT, HAJDÚT, S HADSEREG VEZETŐIT AZONNAL HAZAÁRULÁSÉRT LECSUKNI!
.
hadbírósággal villámgyorsan elítélni. az erőszakszervezetek felett a diszpozíciót átvenni!
ja!
a földit is lecsukni, a Defendhez köthető embereket azonnal elzavarni minden állami, közigazgatási pozícióból, ahogy az összes fideszest is!
.
KEZDETNEK ENNYI, INNEN LEHET AGYALNI ANNAK, AKINEK VAN MIVEL!
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

az általam leírtak megértéséhez - tudom, nem könnyű, egy egyszerű embernek - s
.
MEGFELELŐ KIINDULÓPONT FOGALMA MEGÉRTÉSÉHEZ, FELFOGÁSÁHOZ
.
segítségképpen javaslom elolvasni:
.
https://nepszava.us/az-orban-csalad-bukott-meg-szervezett-bunozesben/
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

Kedves Abra!

Hát, Te is itt vagy, Drágám?! Hiányoztál...!

Holnaptól sajnos nélkülöznöd kell "a szorgalmas kis izé említésre sem méltó lényegtelen lényét"...

Tudod, tudom! Megértelek...

Üdvözlettel: "Ketteske"

Ui.: Csak és kizárólag akkor megyek szavazni, ha Te is beleszámítasz az egyharmadba...

:-))

góbé írta...


Meg kell jegyezzem, lehet Abramovicsot a hagyományok alapján fékevesztett hőbörgőnek, alpárinak titulálni, de egy némileg figyelemmel, a megértés szándékával beoltott elolvasás után az igazságát kétségbe vonni több mint aggályos...
Ezzel együtt megértem, és magam is vallom, hogy a durva "tevézése" nem csupán aggályos, de súlyosan kontraproduktiv is! Ezt szerintem ha fogcsikorgatva is, de át fogja gondolni...!

/megj.: Bammeg Abra, ezzel nekem is télleg krrrvára televan a tköm..., és még finom is voltam../

Talán, sőt biztosan egyszer majd megtalálja majd azt a konstruktiv, produktiv középutat is, mellyel az általa megfogalmazott, többségében megfontolandó gondolatok nem vesznek el és a jobb, megfontoltabb utra tériteni szándékozozott, számára kedves kommentelő társak felé is pozitivan, levetkőzve minden arroganciát - képes majd
hatni...

Legyééé' vagány!, meg korrekt! Most!

PuPu írta...

Ketteske!
Abrakadabra pocsék modora már eltántorította innen hello úrhölgyet is, ami fájó vesztesége a blognak, szerintem nem kellene távollétünkkel magunkat bünteti a sprőd és agresszív stílus miatt, - Abrakadabrát meg már megbüntette a természet, szedheti a bogyóit egész hátralevő életében!
Nem is tudom, hogy képzeli ezt a dolgot, például azonnal lecsukni Pintért meg a többieket - ez a szerencsétlen itt puccsot akar szervezni, mindenki más meg jogállami megoldásokat keresne...
Könnyű neki, a BTK 17. § (1) értelmében ő akár még merényletet is szervezhetne, kimondottan mértéktartó, hogy csak itt idiótáskodik!
Viszont időnként felettébb szórakoztató, főleg, mikor földhöz verdesi itt magát, mert valaki másféleképpen képzeli a világot, mint ő...

:O)))



Görög Beáta írta...

Többen hiányoltátok, ezért ide teszem Szabó Zoli vázlatos összeállítását:
Mibű?
Zoltán Szabó·2018. február 18.

Gyurcsány Ferenc tegnap a DK kampánynyitó rendezvényén 12 pontban foglalta össze, mit kell tennie a tavasszal hivatalba lépő demokratikus kormánynak hivatali ideje első napján. Lovas Zoli szóvá tette, hogy az elgondolás rokonszenves, de nem látja a fedezetét. Válaszként megírtam neki, hogy egy 40 perces beszédben nem lehet számviteli fejtegetésekbe bonyolódni, fillérre elszámolva az ígéretek fedezetével, de aztán több részletben megpróbáltam vázolni neki az elképzelések fedezetét. Kérésére most összefoglalom egyetlen jegyzetben.
A DK Sokak Magyarországa (a továbbiakban SOMA) programja azzal számol, hogy józan gazdaságpolitika mellett fenntartható az évi 3-4 százalékos növekedés. Ez évi 450-600 milliárdos többletbevételt jelent az államháztartásnak, aminek a negyedét oktatásra, negyedét egyészségügyre tervezzük fordítani. Ez a négy év alatt 1125-1500 milliárd többletet jelent mind a két ágazatnak. (Az első évben a többlet 112,5-150 milliárd, a második évben az elsőhöz képest 112,5-150, a kezdethez képest tehát már 225-300 milliárd a többlet, a harmadikban 337,5-450, a negyedikben pedig 450-600 milliárd többlet a kezdethez képest. 112,5+225+337,5+450 = 1125, 150+300+450+600 =1500) Ez azért valamivel többre is elég, mint a jelzett intézkedések. Tudom, hogy az első napon ezek az összegek még nem állnak rendelkezésre, de erre lehet hitelt fölvenni, hiszen a visszafizetéshez szükséges pénzt a gazdasági növekedés négy év alatt bőven kitermeli.
A nettó minimálbér fölemelése a létminimum szintjére az államnak a jelenlegi adószabályok értelmében nemhogy pénzébe kerülne, de bevételt is hozna. Nem akarjuk azonban ennek terheit teljes egészében a vállalkozókra hárítani, a bér szükséges nettó emelkedésének nagy része megvalósulna a többkulcsos SZJA helyreállításával, úgy, hogy a minimálbér adója az adójóváírás révén 0-ra csökkenne - ennek költségeit a magasabb jövedelmi sávok nagyobb adókulcsa bőven kitermelné.
A nyugdíjkorrekció kifejezetten a magasabb gazdasági növekedéshez kötődik, annak költségeit tehát a gazdasági növekedés termeli ki - ha a gazdasági növekedés erre nem elegendő, akkor nincs korrekció.
A családi pótlék 2016-ban 1 094 000 családot segített, átlagosan havi 23 849 forinttal, ez egy évre mintegy 313 milliárd forintot jelentett. Minthogy a családi pótlék azóta sem emelkedett, az erre jogosult gyerekek száma viszont csökkent, ez az összeg idén sem több. Ennak 30, egyedülállók esetén 50 százalékos emelése alatta marad a 120 milliárd forintnak évente, ami a családi adókedvezmény plafonjának tervezett bevezetésével nagyrészt kigazdálkodható.
Ami pedig a minimális víz-, gáz- és áramszolgáltatás ingyenességét illeti, megismétlem: Egy m3 víz 300 forint körül van. Két m3 víz 3,5 millió háztartásnak havi kétmilliárd, évi 24 milliárd forintot jelentene. 1 kWh áram valamivel több, mint 36 forint. Havi 50 kWh áram a 3,5 millió háztartásnak 6,5 milliárd, évente mintegy 78 milliárd forintot emésztene föl. Egy m3 gáz 100 forint körül van - ha a világpiaci árakat érvényesítjük, ez még jelentősen csökkenne is. Havi 12 m3 gáz 3,5 millió családnak évente 50 milliárd forintnál kevesebbe kerül.
Mindez együttvéve évi 150 milliárd. Nem kevés, de azért aligha vinné csődbe az évente 16-17 ezer milliárdot kiadó költségvetést - pár stadion, meg Várba költözés árából megúszható. Ha egyáltalán szükség lenne rá. De nincs, a javaslat szerint ugyanis a térítési díjak a fogyasztással együtt sávosan emelkednének, mint 2011 előtt a gázár, és a legalsó sávba tartozó fogyasztás lenne díjmentes. A legszegényebbek fogyasztását tehát a nagyobb fogyasztók fizetnék meg, minél többet fogyaszt valaki, annál nagyobb részt vállalva magára.
A többi meg nem kerül pénzbe.

Névtelen írta...

teve!

nyalhatjátok, falhatjátok körbe, sőt akár karikába is egymást a sameszoddal, attól még mindig nem sikerült neked, meg a csatolt - seggedhez, töködhöz, ahogy jól esik nektek, engem nem foglalkoztat a nemi életetek - részednek megragadni a probléma tökét
.
.
remélem, majd alkalomadtán, mikor túl leszünk ezen a problémán, kit csuti gecinak hínak, s újfent kitör a demokratikus jogállam radikális tombolása, akkor is lészen majd akkora pofád elismerni a hülyeségedet.
addig csak bolond tevéből bolond ketteske fúj
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

te góbé!

úgy gondolom, számtalan alkalommal bizonyítottam, nekem nincsenek előítéleteim a tevével, s a többiekkel kapcsolatban.
a nyálas, szervilis törleszkedő, seggnyaló vielkedést nem tartom semmire, s azt sem, aki bemutatja.
ha, és amennyiben a teve, vagy bárki más értelmes, előrevivő gondolatokat közöl megjegytésében, azt minden esetben támogatom,
.
DE
.
sajnos, érdemi hozzászólás a
.
VALÓBAN FONTOS DOLGOKHOZ NEM ÉRKEZETT!
.
úgy gondolom - s az idő majd emgemigazol a következő megjegyzésekből! - hogy az ide írkáló, sajnos önálló értelemmel nem bírók megvárták a teve burkolt utasítását a bejegyzésemmel kapcsolatban, s most, hogy kiadta az ukázt, majd kórusban lefitymálják azt.
természetesen az nem tűnik fel nekik, hogy nem az én hozzászólásomat fitymálják le, hanem magukat alacsonyítják egy növényevő laffatag nemi szervének bőréhez
.
amúgy engem szórakoztat, ha ilyen alacsony intelektusú figurákkal szórakozhatok, mert jókat röhögök rajtuk, s ugye magamnak én vagyok a legfontosabb, tehát az én szórakozásom a legfontosabb!
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ps.: mikor te még nem voltál itt, ki tuggya hány évvel ezelőtt, a lehető legudvariasabb, mézes-mázos szóhasználattal kezdtem itt,
.
DE
.
aztán a butaság, s a hülyeség mértéktelen tombolása, meg a seggnyalás alapfeltételként való kezelése, hogy a tevét csak imádni, dícsérni, csodálni lehet, kiborította a bilit, s elkezdtem nevelni ezeket itt

Geza írta...

Bozsi (vagy Boske Erzsebet, stb):

Cseszd meg ezt te jool bekaptad. Egyebkent tok mindegy, az orszaag nagyobbik resze eppen olyan csokott ertelmi kepessegekkel van megaldva mint te. Haat csak tovabb parazz a soros miatt. Baar ha a nyugdijadon kivul meeg maast is varsz az elettol, akkor esetleg oldj meg matek peldaakat, talaan ezaltal kiszorithatod az agyadbool azt a sok faszsaagot, amelyet eddig beengedteet. Nincs elveszett ember, de te igencsak a hataron vagy.

Névtelen írta...

Görög Beáta
Köszi a 12 pontos választási program anyagi vonatkozásának közzétételét, éppen ilyesmire vártam a tisztánlátás miatt.
Üdv. Amadeus

Abramovics írta...

Majdnem elfelejtettem… Tehát, ismetlés a tudás anyja. Vagyis.. Abramovics voltan és vagyok a seggfejek királya.
Amíg engem itt ki nem tiltanak, addig ismét es ismét kavarni fogom a szart.
Amen.

kekec írta...

Abramovics - hozzászólásaid saját értelmezésével (szarkavarás) egyetértek.

Erzsébet Kovács
Csak legalább ne emlegetted volna a török kort! Merthogy fél Magyarország kiírtása után migránsokkal telepítették tele az országot. Azok a szerbek, bunyevácok azóta jó magyarok.
És van manapság pár TÍZezer török gyroszos és kínai boltos nálunk, de se a sintó, se a muzulmán hit nem igazán terjed.
Szégyen egy országra, ha több, mint 3000 közigazgatási egységbe nem tud befogadni párezer menekültet. Gyengébbeknek pl falunként 1-2-t. Ennyit még Orbánék is befogadtak, csak nem kötötték az orrodra. De minek is fárasztottak volna ezzel, amikor az agykapacitásodat leköti a qurmánypropaganda. Te képes vagy bármit elhinni - és annak az ellenkezőjét is.

Görög Beáta
Azt a pár percet, amit a Te (köszönettel vett) fedezeti magyarázatod tartalmaz, talán rá kellett volna még szánni a beszédre.

Valaki, aki írta...

Utánanéztem a legfőbb ügyész leváltásának.

2011. évi CLXIV. törvény 22. § (1) A legfőbb ügyész megbízatása megszűnik: ...

Az Országgyűlés 2/3-dal nevezi ki, de nem hívhatja vissza, ehhez nincs jogköre.
A köztársasági elnök teheti meg, pontosabban a köztársasági elnök kezdeményezésére (aki Polt kebelbarátja, most csinált belőle professzort) az Országgyűlés mondhatja ki a legfőbb ügyész hivatalvesztését, felmentését.

Vagyis meg kell változtatni a korlátlan hatalmat biztosító jogszabályokat. Igen ám, de a Fidesz az "alaptörvénybe" is átemelte a legfőbb ügyészt "védő" szabályokat, tehát rögtön alkotmányt is kell módosítani.

Nem véletlenül írtam, hogy az alkotmánynak olyan stabil alapszabály-rendszernek kell lennie, aminek megváltoztatásához ne legyen elég az orsz.gyűlési képviselők x százaléka. Az aránytalan választási rendszert látva pláne, ne.

Szívesen olvasnék arról, hogyan gondolják, mert nagyon jó lenne, ha lehetne.

Az orvosok kérdéséhez - nem mennék orvosnak, mert szeretem a szakmám, azt csinálom. Mindezt hosszú évekig "aligpénzért". Ha az lebegett volna a szemem előtt, hogy meggazdagodjak belőle, biztosan nem lennék már itt én sem.
S kedves találom, igen, volt úgy, hogy a számlákat sem tudtam kifizetni. Talált, süllyedt.

Az én szakmám is hiányszakma, már. Mégsem töri senki a fejét azon, hogy több fizetéssel biztosítsák legalább a jelenlegi létszámot. Pedig 10 fiatalból 4-5 a kezdés után néhány éven belül elhagyja a pályát, mert a "fiataljaink" alig keresnek többet (kb. bruttó 180.000 forintot), mint a garantált 161.000 forint. Felsőfokú végzettséggel, nyelvvizsgával. S ez, minden néphit ellenére, nehéz szakma. Aki jól csinálja, nem ússza meg heti 50 munkaóra alatt.
S mielőtt félreérthető lennék - ha az én szakmámat valaki azért választaná, mert jó a fizu, ugyanolyan szégyennek tartanám. Ééés, csípőből alkalmatlannak. Ezt ugyanis csak "belülről" lehet csinálni, ha nem futja sajtra, akkor is.
Ez persze nem menti föl az államot, hogy meg is fizessen.

A véleményem változatlan - ha valaki orvosnak áll, első körben gyógyítani akarjon. Aztán a másodikban, harmadikban is. Ha nem ez a sorrend, megélhetjük, ahogyan meg is éljük, hogy a szülész árat mond az állami egészségügyben a kismamának, hogy az operáció vagy bármely kezelés előtt, pofátlanul kihasználva az egészségükért aggódókat, borítékokat vág zsebre, mint természetes, sőt kívánatos velejáróját a folyamatnak. Satöbbi.
S kedves találom, mutass nekem szegény orvost!
Nem a jogos, méltányos bért vitatom el tőlük. Tőlük sem.
A megbecsülés hiánya, a lehetőségek beszűkülése, a munkahelyi hierarchia visszahúzó ereje máshol is létezik, persze ettől még nem kell tűrni. De a 12 pont béremelésről szól, nem erről a problémáról.
Túl sok rossz orvost láttam, s kevés jót. Ezen a pénz nem segít.

Ketteske! Köszönöm, nekem tetszett. 1:1

góbé írta...


Legfőbb ügyész... Fölösleges leváltani. Számtalan ügy van, legutóbb pl. a Tiborcz féle Olaf vizsgálat, mel alapján bátran lehet büntetőeljárást kezdeményezni Polt ellen bünpártolás miatt.
A leendő i g a z s á g ü g y miniszter, a vizsgálat idejére Poltot felfüggeszti, - egy szervezet nem nyomozhat saját vezetője ellen, az elfogultság okán ! - és egy valóban alkalmas személyt, m e g b i z z a (!) a legfőbb ügyészi teendők ellátásával amig a büntetőeljárás folyik.

E témában 2016.-ban volt nyomozás mely, szemben az OLAF-val azt állapitotta meg hogy minden törvényes volt az Eliossal kapcsolatosan. Ha az eljárást esetleg a rendőrség folytatta, a törvényességi felügyeletet akkor is az ügyészség látta el.

Ha oly balfaxok lennének, hogy büntetőjogi felelősséget nem tudnának bizonyitani, még mindig megvan a lehetőség egyfajta erkölcsi felelősség megállapitására, melyre hivatkozva, méltatlanság okán az igazságügyminiszter nem helyik vissza Poltot a hivatalába.

Ez a 3-6 hónap arra is alkalmamat adna, hogy megtisztitság az ügyészséget mind személyi, min a korábbi ellazsált büntetőügyek vonatkozásában.

Az orvosokat meg hagyjuk már ! Az orvostársadalomnak is ugyanúgy megvannak a mészéroslőrincei, csányisándorai, rogátónijaji, mint a saját közmunkásai. Ném véletlenül, és nem csak a pénz miatt hagyják itt rengetegen ezt a posványt. Inkább örüljünk annak hogy olyanok is vannak, akik még kitartanak.

góbé írta...

jav: ...nem helyezi vissza Poltot...

Névtelen írta...

Kedves "Abra"!

Te jutottál eszembe...

"Mikor töri össze a férfi legjobban magát?
- ???
- Amikor az EGO-járól leesik az IQ-jára..!"


Kedves Valaki, aki...!

Egyetértek Veled.


Az ügyészséggel kapcsolatban...

"Tanú

Egy ügyvédnek sosem szabad megkérdeznie a tanút, ha nincs felkészülve a válaszra.
Egy kis faluban zajló perben az ügyész behívta első tanúját, egy idős nagymamát. Odalépett a tanúhoz és megkérdezte tőle:
- Takács néni, ismer engem?
Mire a hölgy:
- Persze hogy ismerlek. Gyerekkorod óta ismerlek, és mondhatom, kiábrándultam belőled. Hazudsz, csalod a feleségedet, befolyásolod az embereket, rágalmazod őket a hátuk mögött. Nagy embernek hiszed magad, miközben annyi eszed sincs, mint egy utcaseprőnek. Igen, persze hogy ismerlek. Az ügyésznek tátva maradt a szája, azt sem tudta, köpjön vagy nyeljen. Némi gondolkodás után a terem másik végébe mutatott és megkérdezte:
- Takács néni, ismeri a védőügyvédet?
- Hát persze. A védőügyvédet is gyerekkora óta ismerem. Gyenge jellem, italos természetű, senkivel sem tud normális kapcsolatot teremteni és mint ügyvéd egyike a legrosszabbaknak az országban. Hogy el ne felejtsem, ő is csalja a feleségét méghozzá három nővel, az egyik a maga felesége, ügyész úr... Igen, ismerem.
A védőügyvéd sokkot kapott. Erre a bíró magához kérte az ügyészt és az ügyvédet, és nagyon halkan így szólt hozzájuk:
- Ha bármelyikük megkérdezi a hölgytől, hogy ismer-e engem, esküszöm, hogy börtönben fog megrohadni."

(Kedves "Abra"! Kérlek, számold össze, hogy hánynak számít a kommentem...!:-))

Üdvözlettel: "Ketteske"

Kibic37 írta...

Ketteske!

Nekem tetszett. :)))
Ne add fel! Még akkor sem, ha Abra szövegeinek is van racionális magva.
A világ úgy szép, ha sokszínű...

Névtelen írta...

Valaki, aki írta...
"Utánanéztem a legfőbb ügyész leváltásának."

Nem kellene a szinte lehetetlen leválthatósággal túlkomplikálni, hanem létrehozni a jelenlegi mellé a Korrupcióellenes Legfőbb Ügyészséget. A többit majd ők elintézik.
(Amadeus)

Névtelen írta...

Kedves Kibic37!

Megtisztelő, hogy írtál, és igazán jól estek/esnek a szavaid!

Kérlek, ne aggódj, erős páncélzat van rajtam... :-))

"A világos látáshoz néha elegendő a nézőpont megváltoztatása."
(Antoine de Saint-Exupéry)

Üdvözlettel: "Ketteske"

talalom írta...

Valaki,aki: életem nagy részében én is azt csináltam, amit nagyon szerettem, gyakran csodálkoztam rajta, hogy ezért még fizetnek is.
De rájöttem: ez az álszerénység káros, és magát a szeretett hivatást teszi tönkre: mert előbb-utóbb elöntik a pályát a suta balogok, akik másutt nem érik el a mércét. Ez történt a pedagógusokkal, és még jónéhány hivatással.

Névtelen írta...

te góbő!

bár nem szereted, azért - főleg azért! - olvasnivalót ajánlok számodra:
.
https://index.hu/velemeny/2018/02/19/jakab_andras_tanulmany_elemzes_jogrend_hibai/
.
különös tekintettel erre az idézetre:
.
"A JÖVŐRE NÉZVE EZÉRT KÜLÖNÖSEN FONTOSNAK TŰNIK AZ ÜGYNÖKÜGYEK TISZTÁZÁSA, VALAMINT A KORRUPCIÓS KÉRDÉSEKKEL KAPCSOLATOS ELSZÁMOLTATÁS, ÉS ENNEK KAPCSÁN A JOGREND ALAPJÁUL SZOLGÁLÓ ALKOTMÁNYOS INTÉZMÉNYEKBE VETETT BIZALOM VISSZAÁLLÍTÁSA."
.
tuodod miért , igaz?
.
.
abramovics voltam, s vagyok

NewTiborc írta...

Bocsánat mindenkitől, de ez nagyon idekívánkozik a múltkori téma miatt.
Hány ilyen eset van, mennyit ismerünk? Ezek nem a pénzen múlnak!!!
Ha egy ilyen van, az is sok, az embertelenség miatt.
Még egyszer elnézést, további jó okfejtéseket.
https://mno.hu/hetvegimagazin/mennyit-er-ma-egy-emberelet-2447834

Jaj, majd elfelejtettem, a TGM megint alakított, ez az ember szerintem már beteg.

Abramovics írta...

Majdnem elfelejtettem… Tehát, ismetlés a tudás anyja. Vagyis.. Abramovics voltan és vagyok a seggfejek királya.
Amíg engem itt ki nem tiltanak, addig ismét es ismét kavarni fogom a szart.
Amen.

Névtelen írta...

Édes "Abra", Drága Kicsi Szívem!

Hogy szolgál a kedves egészséged? Túl sok idő telt el a legutóbbi bókod óta! Alig várom, hogy újra megsimogasd a lelkem...

Neked küldöm "Angyalbögyörő"...

Nagyálmos Ildikó: Ómega

Egy bútorozatlan nagy meleg szobában,
Csak te lennél, és én, s a végtelen,
Szavaidból vetném meg az ágyam,
S hagynám, takarózz velem.

Beszélnél hozzám az elmúlt nyarakról,
S az őszről a Kanonok-soron,
Amit még soha, de sohase láttam,
De minden éjjel arról álmodom.

Teámba mézet, kávémba barnacukrot,
Egy nemlétező, üres csésze vár,
Valaki már megfejthetné a titkot,
Mert a kör szűkül és bezár.

:-))

Kincsem, tudnál még valamit hozzátenni az adott témához? Szívesen olvasnám a bölcs eszmefuttatásaidat...

Üdvözlettel: "Ketteske"

Ui.: Tudom, hogy közéleti kérdésekkel foglalkozunk ezen a blogoldalon, és elnézést is kérek Mindnyájatoktól, de kérlek, értsétek meg, hogy muszáj volt némi kitérőt tennem, annyira megörültem eme jeles személyiség újbóli felbukkanásának!

Valaki, aki írta...

Én is azt gondoltam, aki rosszul teszi a dolgát, felfüggeszthető. Ám Polt nem. A legfőbb ügyész önálló hatalmi ág, nincs fölötte szinte senki, még az Országgyűlés sem.

Sőt, a mentelmi jogának az esetleges felfüggesztéséhez a legfőbb ügyész kell, mert azonos feltételekkel kell elbírálni, mint az országgyűlési képviselőket, s az ő mentelmi joguk felfüggesztését a legfőbb ügyész kezdeményezi, tehát a legfőbb ügyészét is a legfőbb ügyész.
Csak a köztársasági elnök kezdeményezhet ellene összeférhetetlenségi, hivatalvesztési vagy felmentési eljárást.
Egy másik létrehozott ügyészség sem áll a legfőbb ügyész felett, mert jelenleg minden ügyész, ügyészség feljebbvalója a legfőbb ügyész. Alaptörvény 29.cikk
"(3) Az ügyészi szervezetet a legfőbb ügyész vezeti és irányítja, kinevezi az ügyészeket. A legfőbb ügyész kivételével az ügyész szolgálati jogviszonya az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig állhat fenn."
Ki van ez találva.
Ráadásul, ha lejár a mandátuma 9 év után, csak kétharmaddal lehet új ügyészt választani. S a jogszabályok szerint, amíg ez nem sikerül a legfőbb ügyész marad a helyén.

Én nem Poltnak drukkolok, csak remélem, hogy Gyurcsány Ferencéknek (vagy másnak) van erre megoldásuk.

Kedves találom! Balogok mindenütt, s a vezetők között szép számmal, stimmel.

Azért jó lenne megemelni az elvárásszintet, s azt, aki nem végzi jól a munkáját, nem fizet adót, tisztességtelen üzleteket köt, kárt okoz másoknak, legalább megrázni kicsit (nagyon). Ma a vacak munkának semmi következménye nincsen. Igaz tegnap sem volt. Se politikusnál, se orvosnál, se pedagógusnál, se vízszerelőnél, se .., se ..

Civil kurázsi - szólni, tenni ellenük, szembefordulni ... a tapasztalatom az, hogy ha valaki vállalja a szembefordulást, az egyedül marad. A kikapart gesztenyéből bezzeg mindenki kér.

Valaki, aki nagyon unja írta...

S még egy utolsó, a devizahitelesekről.

"A vagyonok elvételével egyetértek: csak törvényesen (bár azért lehet törvényeket is alkotni ehhez). DE: a devizahitelesek "kárpótlásával" nem. Legfeljebb SEGÉLY, de nem kárpótlás. Ők egy kockázatos üzletet vállaltak: beszedték a hasznait az első pár évben.Aztán ráfaragtak: miért én fizessem meg a hitelüket? "

Tudni kell, ki és mire vett fel hitelt - ezek nagy részt lakáshitelek. "Csak" a hol lakjunk kérdése.
Saját tapasztalat szintén - fizikailag felnőtt gyerekek, nem kicsi, pici lakás. A plusz egy szoba hitelt jelent, mert már akkor sem volt a családi nevünk Orbán.
Osztunk-szorzunk - hátha tudunk felújítandó kertest, kicsivel több hitelt jelent, s megcsináljuk mi magunknak.
Alapos körbejárása minden lehetőségnek, táblázat, adatok, kb. mennyi havonta, mennyi a futamidő végéig.
Rendben, vállaljuk.
Találunk is - mohos palatető, rovátkált homokvakolat, 40 éve nem befejezve, rozsdás, elhajlott csatorna, ujjunk átfér az ajtó fölött. Biztosított a természetes szellőzés. Vállaltuk, mert ott a két kezünk, s megcsináljuk. Hit, remény, szeretet.

Nem szégyellem a számokat: 6 millió kellett. Több fizetés állt, áll mögötte, megtakarítási számla is, sosem maradtunk el a fizetéssel. Ez életem főműve, az enyém biztosan.
Forintosítás - akkor már 5 éve fizetőként - a hitelösszeg 10,9 millió!!!
Kiszállni nem lehet. Nem azért, mert nem lehet eladni az ingatlant, de ezt az összeget kivenni belőle ... plusz megélni valahol. Hol?
Tehát maradunk, fizetünk - minden kamatot, járulékot 11 millióra, bár 6-ot kértünk. Ja, és már befizettünk 4-et, ezt ne felejtsem el.

A devizaárfolyamokra utoljára a Gyurcsány-Bajnai kormány ügyelt. Még a válság idején is.
Orbánék szándékosan nyomták föl az árfolyamot, így eladhatták a devizatartalék jelentős részét, ami aztán "elvesztette közpénz jellegét", és lenyúlta Matolcsy. Én őt rúgnám ki elsőként, hazug, tolvaj banda!

S mire apelláltak - arra, hogy az emberek nem fognak tisztességtelen szerződésről beszélni, mert vesszen a férgese! Miért mászott bele! Megérdemli!
Orbán-módszer - azóta már más is szív ...

Nem kellene egyszer végre mögéjük nézni, s ezek ellen tényleg okosan összefogni, és nem egymást nyírni, nagy-nagy örömükre?

Névtelen írta...

Kedves Valaki, aki...!

A legfőbb ügyészi megbízatással kapcsolatosan nagyon tájékozott vagy!!

A legfőbb ügyész megkülönböztetett helyzetben van. A megbízatásának megszűnése háromféle, eltérő természetű okból következhet be:
1. Objektív jogi tények:
- 70. életév betöltése;
- halála avagy megbízatási időtartamának letelte;
- választójogának elveszítése.
2. Az Országgyűlés – köztársasági elnök által kezdeményezett – döntése alapján:
- felmentés;
- összeférhetetlenség;
- hivatalvesztés.
3. A legfőbb ügyész közvetlen akaratnyilvánítása, illetve korábbi döntése következtében:
- pl. lemondás;
- önkormányzati vagy európai parlamenti képviselővé választás;
- polgármesterré válsztás stb.

"A legfőbb ügyész Országgyűléssel szembeni felelősségének kereteit az Alkotmánybíróság határozta meg (még) az Alkotmány értelmezése alapján a 3/2004. (II. 17.) AB határozatban."

A devizahitelekkel kapcsolatosan...

Több évvel ezelőtt vettem egy személygépkocsit részletre. Anno 800000.Ft-ot fizettem be, a fennmaradó összegre 5 éves hitelszerződést kötöttem. Az autó felszereléséhez semmilyen extra szolgáltatást (pl. ködlámpa;vonóhorog; csomagtető) nem kértem. Havi 42000.-Ft-tal kezdtem a fizetést, 77000.-Ft-tal fejeztem be. A 4. év vége körül úgy döntöttem, hogy a fennmaradó összeget egyösszegben kifizetem. A havi törlesztés mellett pl. CASCÖ-biztosítást is kötnöm kellett, amelyet fizettem. Rengeteg volt a kiadás. Szinte majdnem annyi volt a teher, mint egy kisebb lakás ára.
Bocsánatot kérek, de most kissé megint ünneprontó/illúzióromboló leszek. Csak pontosítani szeretném, hogy az autóm vételekor és a részletek erőteljes emelkedésekor nem az Orbán-kormány volt hatalmon...

Üdvözlettel: "Ketteske"

kekec írta...

Ketteske:
egyrészt adott a lehetőség olyan büntetőeljárás megindítására, amely a választójog elvesztésével járna (közügyektől eltiltás) Na hallod? A fideszeseknek egy szavuk sem lehet, ha a Parlament mondaná ki a bírósági eljárás előtt a bünösséget, ahogyan ők szokták.
másrészt ugyanúgy ki lehet húzni alóla az ügyészséget, mint anno a főbíró alól - némi átszervezéssel. Azaz tényleg lehet gründolni egy korrupcióellenes ügyészséget, minden fontosabb ügyet átteni hozzájuk, és a tyúktolvajokat hagyni Poltnak.
Egyébként meg an block az egész fidesz frakció ellen, akik részt vettek az Alkotmány megpuccsolásában, egységesen kellene bűnszövetkezetben elkövetett államellenes bűncselekmény miatt eljárást indítani és a közügyektől eltiltani őket!

Névtelen írta...

Kedves Kekec!

A legfőbb ügyész
- felmentése => ha neki fel nem róható okból nem képes eleget tenni feladatainak;
- összeférhetetlensége => ha a felmerült összeférhetetlenségi okot tizenöt napon belül vagy az összeférhetetlenség megállapítására irányuló eljárás alatt nem küszöböli ki;
- hivatalvesztése => ha neki felróható okból nem tesz eleget feladatainak, jogerős ítéletben megállapított bűntettet követ el vagy más módon tisztségére méltatlanná vált.

"A felelősség érvényesítésének módját és eszközeit részben az Alaptörvény, részben a Házszabály, részben az Ütv. és az Üjt. szabályozza. A felelősség összetevői az elmozdíthatóság, a kérdezhetőség, a beszámoltatás, valamint a mentelmi jog szabályozása."

Egyéb...

"- Mi a különbség a lobbizás és a korrupció között?
- ???
- Aki benne van, annak lobbizás, aki kimaradt belőle, annak korrupció."

Üdvözlettel: "Ketteske"

nemóvatos írta...

Már bocs de a poltra is meg sok minden itt és másutt elhangzottra is, a 2/3-os fülke ellenforradalom a megoldás. Csak éppen az nem nagyon készülődik és az agyon dicsért "nem buta választók" kényszerítő hangja nem hallik.
Annál hangosabban a "menjen mindenki szavazni" hiszen a kb. 2 milliós Fideszt tábort a "sok lúd" legyőzheti.
Hány milliónak kell(ene) elmenni és kb. három majdnem egyenlő arányban szétszavazni (mert egyelőre ez várható (Jobbik, "ballik", futottakmég)), hogy ne Orbán kapjon Ádertől kormányalakítási megbízást?
Varrna már erre gombot valamely választási szekértő elemző!

1970 írta...

Kedves nemóvatos!

Ez az "ellenforradalom" kifejezés nem cseng éppen valami jól...

talalom írta...

Ha ötmillió (62,5%) elmegy szavazni, a fidesznek vége: 2,4 milliónál nincs több szavazójuk. Persze itthon. Én egyébként nem a "határon túliak" szavazását tiltanám meg, hanem a levélszavazást, mert az a csalás szinonimája. Indul már odaát valami "szavazatszedő vagy mi karaván. Úgy képzeljétek el, amikor józsinénimaribácsi perszehogy aláír a kedves magyaroknak - aztán fogalma sincs róla, hogy éppen regisztrált, és szavazólapot is kéne kapnia. Azt majd gondos kezek kitöltik helyette.

Promenad írta...

DE SZÉP IS LENNE !

Valaki, aki írta...

Azt gondolom, nem a hitellel van baj, szükséges lehetőség. Nekünk kertet, házat jelent, másnak autót :), a harmadiknak pénzt termelő vállalkozást.
Az első két esetben nem lehet megtérülő (legfeljebb a gyereknek, unokának), következésképpen számolni kell azzal, hogy többe fog kerülni a megvásárolt tétel, mint amennyiért akkor vennéd, ha a pénzecskéd élére állítva lenne a szekrényben.

Mi erre is rákérdeztünk - kb. mennyivel számol a bank, mennyiért éri meg 20 évre kihelyezni adott összeget. A választ minden bank a nem egészen kétszeres összegben jelölte meg. Tehát tudtuk, hogy 6 millióra kb.11-12-t fogunk visszafizetni, de csak egy életünk van, s elég gyorsan leketyegni látszik.
Főleg, ha nem a pénzért dolgozik az ember :)

A döbbenet az volt, ahogyan a fideszesek kiegyeztek a bankokkal egy olyan árfolyamban, ami a forintosítás idején "nem egészen kétszeresére" emelte a tőkét. Tehát kb. oda, ahová a futamidő végére kellett volna kerülnie. Nem nehéz kiszámolni, hiszen a devizahitelek többsége tól-ig időszakban köttetett.
Nekem ez akkor sem volt tiszta. Úgy gondolom, nem véletlen, hogy nem 180, nem 200 vagy 220. Ezek nem hoztak volna ekkora hasznot.
Azt gondolom, ezen a bolton mindenki keresett, csak a d.hitelesek nem.

S főleg nem úgy, ha körülnéztem, s kiderült, hogy a szomszédoknál nem szálltak el ennyire az árfolyamok.
S főleg nem úgy, hogy Matolcsyék a 44 millió eurós tartalékból 16 milliót eladtak, zsebrevágva a vétel-eladás közötti hasznot. Tehát az érdekük a jó magas árfolyam volt. Több ment az alapítványokba. 250 milliárd forint, ami "elvesztette közpénz jellegét".
A tisztességtelen eljárást kérem számon, nem a hitelemet akarom mással kifizettetni.
De a görcsölést egyedül a hitelesek felé láttam, "Ne akarjátok velem megfizettetni ...", ismerős érv - Orbánék pedig beleültek a készbe, mert tudták Magyarország előrelátásban és az együttérzés hiányában tényleg jól teljesít.

Ha elindulnak felfelé a kamatok, itt egészen komoly gondok lesznek megint, holott jelenleg is 130.000 30 napon túli hiteltartozást tartanak nyilván.
Valamint - sok köztük a fiatal, gyerekes család. Ez sem mindegy. Hol van már az állam által támogatott 1%-os kedvezményes hitel?

Tehát Pupu kiegészítése szerintem, nagyon is előrelátó, mert a baj legfeljebb lappang, de nem múlt el.

Névtelen írta...

BETILTANI!

Nagyon jól tette a... nem tudom kicsoda-micsoda, hogy betiltotta Bourdet úr színművének előadását. És nagyon jól tette a belügyminiszter, hogy a betiltást jóváhagyta. Reméljük, hogy nem állanak meg a hatóságok diadalútjuk kezdetén, hanem folytatják honmentő munkájukat, és egymás után sorra betiltják a betiltandókat. És végtelen a betiltandók száma!

Csak úgy kutyafuttában sorolok föl néhányat:

1. Be kell tiltani a bonctani és szülészeti tankönyveket. Én láttam már ilyen tankönyveket és mondhatom, hogy a legnagyobb disznóságokról van bennük szó. Az ember pirul szégyenletében. Az ilyen destruktív könyvek a legnagyobb mértékben veszélyeztetik a közerkölcsöket. Ellenben állami támogatással indítani kellene még néhány színházi lapot és alapítani kellene még néhány éjszakai mulatót.

2. Be kell tiltani az öngyilkosságokat. Mert nem engedhető meg, hogy a proletárok egyszerű öngyilkossággal kibújjanak a munka alól. Például teljesen lehetetlen állapot, hogy a háztartási alkalmazott lúgkőoldatot igyék, és azután a nagyságának magának kelljen takarítani és mosogatni. Ellenben elő kell mozdítani a proletártenyésztést. Proletárkiállítással (lásd: ebkiállítás!), versennyel és műkotorékversennyel, díjakkal és futtatásokkal.

3. Be kell tiltani az iskolai olvasókönyveket, mert tele vannak destruktív métellyel. Az egyikben például ezt a nemzetgyalázást olvastam: "Meghalt Mátyás király, oda az igazság!" Pedig az igazságról nyilvánvaló, hogy csak a keresztény nemzeti kurzussal született meg s még csak ezután jön el igazán.

4. Be kell tiltani a sírást, panaszkodást, jajveszékelést, mert ez mind izgatás a fönnálló rend ellen. Ellenben el kell rendelni az általános, egyenlő és községenkénti kötelező dicsekvést, nevetést és hálálkodást, csendőrségi ellenőrzés mellett. A dicsekvésnek bizonyos időtartamon keresztül való elmulasztása képezzen kihágást és legyen andó, endő, szigorúan büntetendő.

5. De azt azután egész komolyan mondom, hogy be kell tiltani az arcnak meztelenül való viselését, mert ez szerintem az esetek igen nagy részében szemérem elleni vétséget képez, a mai gyönyörű viszonyok közt.

6. De visszatérek az eredeti kiindulópontra. Be kell tiltani ennek a Bourdet-színműnek a külföldi, berlini, bécsi, párizsi előadását is. Át kell írni az idegen destruktív államok kormányainak és tiltakozni kell diplomáciailag a darab előadása ellen. Mert ha ott elterjed a ragály, onnan aztán a legnagyobb óvatosság ellenére is behurcolhatják hazánkba. Ha pedig a nevezett destruktív kormányok nem engedelmeskednek, meg kell szakítani velük a diplomáciai összeköttetést, haza kell hívni János, Pali és Bölömbér bácsikat.

7. Igazis! Azt a kérdést is be kell tiltani, hogy: "Hogy van?" Mert az bűntettre való felhívás. A kérdező ugyanis csak azt célozhatja, hogy a felelet az legyen: "Köszönöm, rosszul". Ez pedig talán még a lázadás bűntettének tényálladékát is kimeríti.

mikor keletkezett ez vajon?

Névtelen írta...

NYARALÁS UTÁN

Hatheti remek nyaralás után találkoztunk egy pesti kávéházban. Ő a hat hetet Olaszországban töltötte, én meg itt helyben, a kávéházban. Ő a hat hét alatt állandóan azon törte a fejét, hogy milyen jó a tengerben fürödni és sétálni a napon. Én a hat hét alatt állandóan azon törtem a fejem, hogy milyen jó lenne a tengerben fürödni és sétálni a napon. Ő aránylag sok pénzt költött, alig hozott haza néhány milliót, úgyhogy szegénynek nemsokára újabb összegeket kell kivennie a bankból. Én aránylag keveset költöttem, ezért még mindig van egy kávéra való a zsebemben, tehát én nem fogok kivenni a bankból egy vasat sem. Ő nyugodtan ült, mert neki már úgyis mindegy. Én azonban nyugtalanul feszengtem. No de tréfán kívül:

- Éhes vagyok. Két nap óta nem ettem. Adjon valami pénzt.

- Sajnálom, nincs nálam. Nem hordok magammal pénzt.

- Nincs lakásom. Hetek óta a körúti padokon lakom. A rendőr minden félórában fölver és továbbűz. Holnapután már lesz pénzem. Adjon két napra szállást.

- Sajnálom, nem tehetem. Ezt a két éjszakát nem fogom otthon tölteni.

- Rongyos a cipőm. Kisujjam a harisnyán, cipőn keresztül kikandikál a nagyvilágba. Magának szokott lenni mindig vagy tizenöt pár cipője.

- Hányas lába van?

- Negyvenhárom.

- Nekem is. Csak azért kérdeztem, mert adnék, ha lenne. De olyan cipőm, amit elajándékozhatnék, jelenleg nincs. Amit elhasználtam, azt már továbbadtam. Jelenleg csak huszonkét pár cipőm van, de azok mind egész jók még, azokra sürgős szükségem van. Igazán nagyon sajnálom. Ejnye, ejnye. De hát miért van ilyen rossz helyzetben? Miért nem keres?

- Nincs munkám.

- Hát mért nem néz utána?

- Néztem. Nincs.

- Persze ha itt ül a kávéházban.

- A fa tetején nem ülhetek.

Aki dolgozni akar, az...

- Jó, jó. De beszéljünk másról. Hol tetszett ilyen szép feketére lesülni?

- Riminiben.

- Na, nem úgy értem, hanem lelkileg.

Névtelen írta...

AKASZTÁSÜGYI KISKÁTÉ

1. Mi az akasztás?

- Az akasztás igazságszolgáltatási ténykedés.

2. Kit büntetnek akasztással?

- Aki valami súlyos bűntettet, például gyilkosságot követ el, kivéve persze azokat az eseteket, amikor olyant is akasztanak, aki nem követ el bűntettet, de kivéve még azokat az eseteket is, amikor azt, aki gyilkosságot követ el, nemcsak, hogy nem akasztják föl, hanem egyáltalában meg sem büntetik.

3. Miért büntetik a bűntettest az ő fölakasztásával?

- Azért, mert elkövette a bűntettet.

4. De miért büntetik a bűntettes fölakasztásával az ő atyját, anyját, testvéreit és gyermekeit?

- Ennek csak a Jóisten a megmondhatója.

5. Mi az akasztás célja?

- Az akasztásnak több nemes célja van, ezek között nem utolsó az, hogy róla színes riportok készüljenek, s az olvasók hátbőre kellemesen borzongjon.

6. Szükség van-e tehát akasztásra?

- Nagyon is. Annyira, hogy ha netalán hosszabb ideig nem követne el senki úgynevezett súlyos bűntényt, akkor valami más jogcímen kéne akasztani.

7. A színes riportok írói szerint milyen az áldozat arca, amikor a siralomházból kivezetik?

- Nyugodt. Sápadt ugyan, de nyugodt.

8. Miért nyugodt?

- Azért, mert az áldozat már eszén kívül van a nyugtalanságtól, de azért az arca sem szikrát nem szór, sem az orrcsontja vitustáncot nem jár, s ezt úgy nevezik, hogy "nyugodt" arc.

9. Milyen a bitófa?

- Durván ácsolt.

10. Hogyan kong a lélekharang?

- Nyolcat kongat egymás után. Tehát: nem egyszerre, hanem: egymás után. Érdekes egy szerszám az a lélekharang.

11. Hogyan néz ki a hóhér?

- Rosszul szabott ruhájában olyan, mint egy kőműves pallér. Nem ám mint egy óbudai háziúr. De nem ám. Hóhérról a hasonlat szigorúan a munkásság köréből. De úgy ám!

12. Mit csinálnak az ügyész szavai?

- Zuhognak. "Vezessék elő az elítéltet!"

13. Mi történik, amikor az ítéletet fölolvassák?

- "Tompa szavak hullanak a csöndbe."

14. Hogyan szól ellenben a pap?

- "Halk, bánatos hangon."

15. Mi történik, amikor a páter keze lendül?

- Na hát mi történne? "A kereszt jegye rajzolódik az elítélt homlokára."

16. Mivel bünteti a büntetőtörvénykönyv a butaságot és a hazudozást?

- Semmivel.

17. És mivel bünteti a társadalom?

- A polgári társadalom nemcsak nem bünteti, hanem jutalmazza! Elismeréssel például. "Er hat Talent." "Schreibt wie ein Petőfi!" És esetleg még néhány pengővel is.

Névtelen írta...


BÁTORSÁG

Az emberi bátorságot hagyjuk, ez kényes probléma. De az állatok bátorságáról vagy gyávaságáról egészen szabadon lehet beszélni. Azt mondják, hogy az oroszlán bátor állat. Miért? Mert megtámadja s megöli a gyenge antilopot? No, ez nem nagy bátorság. Kérdés, hogy az oroszlán a lyukas fogával elmenne-e önként a fogorvoshoz, és tűrné-e a fúrást fél óráig ordítás nélkül. A nyúlra meg azt mondják, hogy gyáva állat. Miért? Mert ha a nála harmincszor erősebb agarat meglátja, hát elszalad? Az egértől nem szalad el! Sem a pacsirtától, sem a szöcskétől. Hát az agár nem szalad el a tigristől? Vagy a fegyveres vadász kétszáz fegyveres vadorzótól?

Különösen is történeti följegyzésekből megállapítható, hogy a nyúl valamikor régen kifogástalanul bátor állat volt. Például a középkorban, ha egy nyúl meglátott egy páncélos vitézt, övében buzogánnyal, vállán bárddal, egyáltalában nem szaladt el. Sőt leült, és gúnyos mosollyal nézte a páncélos vitézt. Ha pedig a vitéz támadólag közeledett feléje, a nyúl egyet-kettőt ugrott, azután megint leült, és megint gúnyosan mosolygott.

Igen, a régi görögök és rómaiak, valamint a középkori népek a nyulat még igen bátor állatnak tartották. Bátorságát a nyúl akkor vesztette el, amikor Schwarz Berthold föltalálta a puskaport. Ettől kezdve a nyúl bátorsága a lőfegyverek tökéletesedésével párhuzamosan csökkent, s fokozatosan süllyedt a nyúl gyávaságának, mondhatnám erkölcsi züllöttségének arra a fokára, hogy ma már fegyvertelen kis állat létére nem szégyell egy nagy duplapuskás vadász elől megfutamodni.

Névtelen írta...

Kedves Névtelen!


Nagy Lajos: Képtelen természetrajz és más karcolatok

Megjelenési év: 1945


Üdvözlettel: "Ketteske"

Valaki írta...

Bocs, javítva - a dev.tartalék nem millió, hanem milliárd.
44 milliárd dollár, kb. 32 milliárd euró volt 2010 elején.
2017 végén kb. 22 milliárd euró.
https://24.hu/fn/gazdasag/2017/12/07/tovabb-csokkent-magyarorszag-devizatartaleka/

1970 írta...

Kedves Ketteske!

Az egyik legkiválóbb magyar író volt. Karcolatai felülmúlhatatlanok.
A félelmetes az egészben, mennyire aktuális napjainkban...

Névtelen írta...

NEM 45, HANEM 26

keresni tudni kell, "csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes"
a lelkesedés nem elég

Névtelen írta...

Kedves Névtelen!


Bocsi...

...nekem a '45-ös kiadás van meg...


Minden jót kívánok!


Üdvözlettel: "Ketteske"

Névtelen írta...

Kedves Névtelem!

Ennek viszont tényleg utánaolvastam...

Nagy Lajos műve először 1921-ben jelent meg.

Tudod...

"keresni tudni kell, "csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes"
a lelkesedés nem elég"

:-))

Üdvözlettel: "Ketteske"

Névtelen írta...

Bocsi...

"Kedves Névtelen!"

Stb.


Üdvözlettel: "Ketteske"

Névtelen írta...

2018. február 20. 21:31

látod?
megy ez, csak kicsit dolgozni kell!
s mikor dolgozol, azt csinálod, amit ÉN akarok.
még tanulnod kell igen sokat

PuPu írta...

Kedves Névtelen, ha nem adsz magadnak a következő hozzászólásodnál nevet, repülsz innen, mint a sas.
Ehhez aztán tényleg nem kellenének különleges képességek, ne élj vissza azzal, hogy nem akarom nehezíteni az életeteket...
:O)))

PuPu írta...

Ja!
És ha offolsz, akkor is!
Offnak minősül, ha nem a poszt témájához kapcsolódik a hozzászólásod, hanem az általad elolvasott három könyv bemásolásával próbálod meg szellemi fölényed bizonyítani.
Legyünk már észnél jóember, ha javasolhatom!

:O)))

Névtelen írta...

Kedves Névtelen!

Nem haragszom Rád. Megértelek.
Ha Számodra így jó, ezt szeretnéd, ez tesz bolgoggá, én fogadom.
Tudod, én már túl öreg vagyok ahhoz, hogy "igen sokat tanuljak".

"Ismétlés a tudás anyja"...
Ha valaki tényleg kedvel, az mindenestül (változtatási kényszer nélkül!) elfogad.

Írtam már azt is, hogy erős a páncélzatom...,
...azonban továbbra sem szeretnék rideg, számító, kárörvendő, erőszakos lenni. Nem hinném, hogy jól állna nekem. Szerintem hiába teszteltél...

Csodálatos volt az elmúlt néhány nap, jól éreztem magam.
Köszönöm, hogy beszélgethettem Veled.

Üdvözlettel: "Ketteske"

MoonRiver írta...

Van egy óriási hátránya annak, aki bármilyen programot készít: akár rövid, akár hosszabb, bőven lehet fikázni, meg is teszik ezerrel. Ott voltam a DK kampánynyitóján, élőben hallgattam az egészet, a hozzáfűzött mondatokkal együtt. Másnap aztán meghallgattam Viktorunkat is a pazar zászlósereg előtt, igaz, csak a TV.-ben. A különbséget zongorázni lehetne, mint mondani szokták, de Orbán beszédében egyetlen konkrét pont sem volt a jövőre nézve, a megvédjük Magyarországot kis-címletű bankjegyeinél. Nos, így a Fidesz programja immár 3. választás előtt a homályba burkolódzik, ha nem tudnánk, hogy nem is létezik, s nem is volt, mert ami valójában, az a program elmondhatatlan nyílt színen. De már tudom jó ideje, mert leírta Mikszáth, Széchenyi és még igen sokan, akik nem az én szintemen néztek körbe kies hazánkban: A magyar ilyen. A száját mindig tépi ezerrel, a jóindulat és megértés igen távol áll tőle és ha tenni kellene egy kicsit is, a mozdulásra nem fűlik egyik meglévő foga sem.

góbé írta...

Üdv Moon River !

Mit is mondott kedvenc kotonszökevényünk ?? Ne azzal foglalkozz hogy mit mond, arra figyelj, amit csinál !
Márpedig, tisztán és világosan értésünkre adta:

Feltett és megmásithatatlan szándéka annak a három, most még csak részleg ledarált területnek a teljes bekebelezése, mely a 2020. utáni totális, feudál-fasiszta diktatúra kiteljesedését fogja eredményezni, különösen ha 2/3-.ot szerez, de valszeg a sima többséggel is meg fogja oldani...

Úgy mint:

- az önkormányzatok teljes kiüresitése, majd mint fölöslegek megszüntetése, természetesen, miután tevékenységük okafogyottá vált merőben pénzügyi-gazdasági megfontolásból.

- A még éppen, talán, függetlennek tünő, foszlányaiban megjelenő 3. hatalmi ág, a biróságok teljes nerr-kompatibilissá tétele. Egy rakat megvett szalonjogászból kialakitják az alternativ "köz-és államigazgatási" biróságot, mely majd az összes szennyüket tisztára mossa.

- A civil szerveződések szükség(ük) szerinti betiltása, meg-rendszabályozása, behódoltatása, röviden kussoltatása.

Ekkor lesz kész a "nagy müüü". Mi meg megnézhetjük magunkat, töprenghetünk hogy mikor és hol baxtuk el, nomeg mit mondunk majd a gyerekeinknek, unokáinak, szemlesütve, röstellkedve, "miért hagytuk hogy igy legyen" !

Jelen állapotban nem a 24.-ik, hanem már a 40.-ik órán is túl vagyunk.
Ha valamely kedvező csillagállás, avagy a TEREMTŐ jószándéka folytán az ellenzék pártjai szereznének 51 %-ot, akkor meg azért kell fohászkodnunk, hogy a minden bizonnyal a legtöbb szavazatot ellenzékben megszerző Jobbik ne álljon össze a fidesszel.
Ha ezt kibirja, a második kivánság meg az lesz, hogy Vona miniszterelnökünk korrekt és toleráns legyen velünk.
Meccs után, bele lehet sirni -de fölösleges- a kiömlött tejbe, hogy mégiscsak jobb lett volna egy, a Jobbikkal is közös választási párt, pártoktól független miniszterelnök jelölttel.

Más:

Azt látom nemcsak a Hello, hanem sokat háttérbe húzódtak az utóbbi hetekben, hónapokban.
Van egy érzésem a tévedés jogát is fenntartva, sok minden más között okként az is felmerülhet, hogy lassan vicc-csatornává, meg irodalmi vetélkedővé kezd fajulni a blog.

Hat hét múlva választunk. A fél ország - köztük én is - tétova, akár sorsdöntő is lehet hogy az a bizonyos X hova kerül, úgyhogy lenne miről eszmét cserélni.

Fontos és szükséges a sokszinüség, de az egyensúly is. Föntebb valaki más témában jegyezte,
a kevesebb néha több lenne. Fontosnak tartom, és megerősitem e gondolat igazságát.

Névtelen írta...

http://www.origo.hu/tudomany/20180221-a-kutatok-szerint-az-arpad-haz-tagjai-eurazsiai-es-nem-finnugor-eredetuek-voltak.html
.
a következő lépés az lesz, hogy a csuti geci közvetlen leszármazottja Árpádnak
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

tán egyetértünk valamiben:
.
A magyar ilyen. A száját mindig tépi ezerrel, a jóindulat és megértés igen távol áll tőle és ha tenni kellene egy kicsit is, a mozdulásra nem fűlik egyik meglévő foga sem.
.
egy általam alkotott definícióval járulok hozzá:
.
"IGAZI MAGYAR
.
igazi magyar: lusta, haszonleső, hasát fetrengve vakargató tanulni, fejlődni nem akaró, előrejutni csak a nála jobb lerontásával képes, mindenki aggyon pénzt népség"
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

te góbé!

ezek szerint te is ezen agyalsz:
.
https://merce.hu/2018/02/20/aprilis-nyolcadika-legfontosabb-tetjei/
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ps.: "akevesebb néha több" mondá egy nagy elme fentebb

1970 írta...

Kedves góbé!

"Ne azzal foglalkozz hogy mit mond, arra figyelj, amit csinál !"

Nem lehet ezt egyszerűbben, mégis egyértelműbben kifejezni?! Hazudik!

Azon viszont nagyon el kellene gondolkodni, hogy "mikor és hol baxtuk el"! Nagyon sokaknak kellene e téren magukba szállniuk és elgondolkodniuk.

NewTiborc írta...

Nincs "jelentősége" ennek a DNS vizsgálatnak. A finn rokonság csak kihalálos módon szűnik meg, no nem a finnek vagy a magyarok halnak ki, hanem az őstulok professzorok, akiknek a tudomány mellékes, hisz ők tudják a tutit. Hát ezért tartunk itt.
Pl. professzor urak különböző körei ....

Abramovics írta...

Majdnem elfelejtettem… Tehát, ismetlés a tudás anyja. Vagyis.. Abramovics voltan és vagyok a seggfejek királya.
Amíg engem itt ki nem tiltanak, addig ismét es ismét kavarni fogom a szart.
Amen.

góbé írta...

Abra! - 13.50 -

Agyal a fene, - mármint a beidézett "merce.hu."-n stb...-. Olvastam-cikket. Lesujtóan triviális és cáfolhatatlanul igaz amit közöl.

Máson agyalok!

Egyetlen tiszta helyzet van, a fidesz 2/3-ad ! Teljesen világos, aki teheti meneküljön, ki merre lát!

Zürösebb ha csak sima többséget szereznek, de akár a Jobbikot, akár az LMP-t, - van az a pénz mellyel - koalicióra tudják késztetni, akár azt is kikényszeritve hogy az évek során vérig sebzett vezetőiket leváltva, megpuccsolva, benyaljanak. Ez is valszeg újfent 2/3-adot eredményez...

Ráadásul még ott van az a bizonyos, nem nagyon emlegetett, sőt inkább talonban, biztosági tartalékként tartott NEB, - Nemzetthy Emmlékezet Bizottság -, mely 2013 óta, megállapitásai alapján ha nagyon szorul a hurok, percek alatt bebizonyitják hogy az MSZP, de még a DK is a 'zelnyomó, országrontó Kádár/MSZMP diktatúra utódpártja, mig a Jobbik egy hasonlóan kirekesztendő fasiszta párt. Ezeknek nincs, nem lehet helye a "demokratikus Magyarországon", igy betiltásra kerülhetnek!

Ugyanez a helyzet ha az ellenzéki pártok nyernének - adná a TEREMTŐ - 51 % fölött ! A Jobbikot, az LMP-t ugyanúgy megkisértené a fidesz, és nem biztos hogy tanultak a kisgazdák, vagy az MDF sorsából...
Ha ez mégsem történne meg, akkor meg Vona lesz a miniszterelnök ! - Hacsak a kotonszökevény nem akar kisebbségi kormányzást...

Hát kellett ez nekünk??

És amikor idáig jutottam, megkérdeztem magamtól ugyan miért gondolom, hogy a "mi pártjaink" egy percig is komolyan gondolják a kormány, sőt a nerrr leváltását, az én, ill. a mi érdekünkben?? Nekik érdekük ?? Egyénileg semmiképp. Munkát kell keresni mely a coclib háttérrel húzós lesz, viszont képviselőként meg tuti a dolog.
Kevés, vagy még annál is kevesebb elkötelezett őrült lehet közöttük, mint 10 év előtt volt a Gyurcsány...

Valahol, valakik nagyon elba...-bocs, elszúrták. Lehet én is... Ki a túróra szavazzak ?? Kérdek Mindenkit !!! Segiccsetekk!



Valaki, aki nagyon unja írta...

Én az MSZP v. DK listára szavazok, hajlok a DK-ra, de én kedvelem Karácsonyt. Ő és Gyurcsány nekem elég ahhoz, hogy tudjam, a Fidesz leváltásán dolgoznak majd. Egyéniben pedig DK-s körzet vagyunk, tehát rá.
Nincs görcs. Rajtunk múlik.

Bármit tettek rosszul, az még mindig százszor jobb volt, mint ez a tahó, mélyen kulturálatlan, unintelligens, lopkovic társaság.

Tiszta sor. S az is, hogy ha minden váltani akaró választó eljut ehhez az egyszerű képlethez, s győzünk (mert az ellenzék most mi vagyunk!), akkor a Fidesz fel fog robbantani minden hidat maga után, háborús állapotokat előidézve.
Ádernél is készülhetünk törvénytelenségre - ki mondja, hogy aszerint fognak lépni, ami ma írva vagyon?

Én a két párt közül az egyikre szavazok. Legalább magammal el tudjak számolni, hogy megtettem mindent azért, hogy ez ne folytatódjon, s esély ennél a két pártnál van (ez most nem szeretem, nemszeretem kérdése).

Erre biztatok mindenkit, Téged is, kedves góbé.

Orbán az ellenség, ne felejtsük!

CsipkeRózsa írta...

Tisztelt Góbé,

arra kellene szavaznod, aki a választói kerületedben egyéni jelölt az Együtt vagy a DK, vagy az MSZP-Párbeszéd pártjai közül. A listán pedig arra, amelyik párt tetszik közülük. Az MSZP-Párbeszéd listánál egyesek szerint veszélyben a 10 % elérése, mert a két pártnak közös lista esetén el kell, hogy érje a kétszer 5 %-ot.
Az én kerületemben egyéni jelölt az Együtt pártból való, listán pedig a DK-ra szavazok, ők biztosan elérik a szükséges 5 %-ot, sőt.

góbé írta...

Valaki Aki...!

Ez szép! Node arra a zemeszpére szavazzak, melynek nem kellett egy év, és Lattman Tamástól ( bárhogy is tagadták), Bottkán át végül kikötöttek, - ha kikötöttek !!- Karácsony Gegőnél...
- mondjuk ez egyszerre volt hozzájuk képest értelmes és elegáns lépés...
Azzal együtt, nagyon úgy néz ki, hogy egy identitás nélküli, tétova, valójában csak a megtagadott múltjukból még éppen éldegélő társaság, de inkább csak egy kupac... Érthetetlen számomra, hogy a talajon kétlábon álló Gőgös mi a fenét keres még ott??

DK...: Gyurcsánnyal az élen, akitől korábbi elszántsága, vehemenciája alapján nagyon sokat vártam, de innen nézve beszürkült a saját kis szük környezetébe, és éppen most akarja megmutatni a zemeszpének, hogy ő a faxább gyerek...meg fújj közös lista ??

Elempé, meg futottak még, ... hadd fussanak...

A napokban jöttem rá, ezek xart sem akarnak, nemhogy nyerni, meg főleg nem kormányozni!!!

Fentebb már szóvá tettem: Ha a fidesszel szemben talán összeszednek - a Jobbikkal együtt - 51 %-ot, vagy magukra húzhatnak egy fidesz/jobbik/lmp - bármely formátumú - akár 2/3-os koaliciót, vagy egy tökös, a kotonszökevény leváltása iránt elkötelezett Jobbikal, Lmp-vel együtt, megpróbálják a nem is olyan lehetetlent, VONA MINISZTERELNÖK ÚR útmutatása szerint.

Tényleg ez kell nekünk?

NewTiborc írta...

Kedves Góbé!
Ne haragudj, de a fentebb megfogalmazott álláspontod alapján Te abba a kategóriába tartozol, aki úgy mellesleg megérdemli, hogy megálljon a kapu előtt az a bizonyos autó. Félre ne érts, nem kívánom senkinek, volt szerencsém megtapasztalni a családomban több alkalommal is. Kapcsolatos viccet gondolom ismered.
Lehet így is, de akkor a választás után nem kell fanyalogni és nincs erkölcsi alapod senkit sem hibáztatni. Megvallom őszintén, nem értem és csodálkozom ezen a véleményeden.
A Lattmannról meg csak annyit,egy kurva nagy szarkeverő és pontosan Ő a megélhetési.
Már régóta figyeltem a fordulásait, ill véleményei változásait, de tegnap este végleg meggyőzött. Az összefogással kapcsolatos kérdésre adott válaszával nekem végleg bebizonyította, hogy szöveg van, de valójában egy kis aranyos egoista.
A kérdésedre meg a válasz: nem ez kell nekünk, de ami van az még inkább nem kell.
Aki nem képes arra hogy, két rossz közül a számára kedvezőbbet kiválassza, az a saját sorsa ellen dolgozik és mindig nehezen boldogul az élete során.
Neked megboldogult apám elbeszélései, okfejtése kellenének, tudod a nagy orosz télben Ő gyalog jött haza Voronyezsből. Ő biztos nem értene veled egyet.
Bocsi, de ez kikívánkozott.

góbé írta...


Értelek, - bár úgy szebb a ha azt mondom, - érteni véllek NewTiborc. De mit tegyek, ha nem birom elhessegetni a gondolatot, mely alapján ordit hogy a "mi demokratikus pártjaink" inkább hajtanak arra hogy minél nagyobb arányban részesüljenek, főleg egymással rivalizálva a képviselői mandátumokból, minthogy apait-anyait beleadva, akár egy lapra feltéve, kockázatot is vállalva ezt a nerrnek hivott mocskos fidesz érát könyörtelenül eltakaritsák.

Mondod:"...de akkor a választás után nem kell fanyalogni és nincs erkölcsi alapod senkit sem hibáztatni. Megvallom őszintén, nem értem és csodálkozom ezen a véleményeden..."

Kedves Tiborc, én MOST!, és nem csupán fanyalgok, hanem egyenesen bőszit a részbeni tétova töketlenkedés -emeszpé-, és nem kevésbé a másik oldali "énvagyok a faxagyerek" féle kardcsörtetés -déká-!

Ha mi, választók végül esetleg többségbe sikeritenénk őket, és orbán nem vállalja föl a kisebbségi kormányzást mert koaliciós partnert nem talál, szerinted ki lenne a miniszterelnök?? Persze hogy a Vona!

Akihez eddig seggel fordultak, annak ellenére hogy Vona olyant mondott tavaly- nem szó szerint idézve: ...150.-ik évfordulóját kellene manapság ünnepelnünk a Deák Ferenc által szorgalmazott KIEGYEZÉSNEK, melynek fontos üzenete van napjainkra nézve is...

Értette ezt, akinek van hozzá esze, de láthatóan más, - párrt - szempontok, érdekek domináltak.

"...Aki nem képes arra hogy, két rossz közül a számára kedvezőbbet kiválassza, az a saját sorsa ellen dolgozik és mindig nehezen boldogul az élete során..."

Erre csak azt tudom mondani, hogy nem két, hanem több rossz, és egy -két jó közül pártjaink a számukra leginkább kedvezőt, a kockázat nélküli tutit választották, elfogadva, besimulva orrbán-nerrjébe.
Gondolj már bele! A legkedvezőbb esetben is, Vonától függ a dem. oldal sorsa !!!











neveletlen írta...

100

Gyurcsánynak köze nem lesz a hatalomhoz, így ígérhet fűt-fát, láttuk mi lett az eddig beharangozott elszámoltatásokból Keller ill. Budai urak vezetésével.
Ha Orbánéknak lenne 1 csepp félnivalójuk, nem lopnának ilyen pofátlanul.
Azt meg a legbigottabb dékáhívő se gondolhatja komolyan, hogy Gyurcsányra nézve nincsenek adatok, amiket elő lehetne venni, ha sokat ugrál.
A lotyaszájú inkább villantsa az orbánverő csodapapírt, mert már kezdem azt hinni, hogy megint csak füllentett.
Közeleg az április és az újabb fideszes kétharmad! :(((

kekec írta...

góbé
Hát az érdekes lesz, amikor Vonának hívják a ME-t, viszont nagy a gyanúm, hogy egy fidesz-jobbik koalíció élén. Mert akárhogy tolja a néppártosodást, nem valószínű, hogy belemegy egy baloldali koalába. Vagy akár a baloldal belemegy ilyen feltételekkel velük.
Viszont a fidesz a hatalom és Orbán közül nem vitás melyiket választja.
Márpedig Gyurcsány világosan megmondta, hogy az a párt adja a ME-t, aki a legtöbb mandátumot szerzi. Jelen állás szerint az még mindig a fidesz!
De ha netán mégis baloldal-jobbik koalíció lenne azon belül jelen állás szerint tényleg a jobbik szerezne több mandátumot. És akkor még ott lesz a "függetlenek" tömege, akikből pár darab mindig megvehető lesz.
Szóval_ érdekes időknek nézünk elébe!

nemóvatos írta...

Kedves 1970!
"fülke-ellenforradalom" vagy "ellen-fülkeforradalom"
Talán így jobban hangzik.

Kedves góbé!
A "baloldali" ellenzék ezt a helyzetet részben a "Jobbikkal soha" magatartással és emellett a belterjes lustaságával állította helyre, miért is Te most hezitálni vagy kénytelen.
Ahogy a listáikat és az egyéni jelöltjeiket elnézem nagy változást nem feltételezek róluk és sajnálom azt a néhány jobb politikai sorsra érdemes figurát, akik párthűségből az utolsó pillanatig a szekeret tolják valamint azt aki "húzni" állt az élükre.
Amennyiben valami csoda folytán, a hátralévő időben villantanak valamit (pl. ki tudják iktatni a partizán egyéni ráindulások, a bokroslévai rivális pártok hatásait, a Karácsony által beígért árnyékkormány ütős...) érdemelhetnek szavazatot TALÁN Tőled is.
Egyébként padig TALÁN ki lehet próbálni "VONA MINISZTERELNÖK ÚR" produkcióját is. Akár a 150 éves kiegyezésről és az LMP, Momentum iránti (igaz csak utólagos) nyitottsága jegyében.
Félő, hogy a tépelődésben nem vagy egyedül és a szavazók sokasága érez így, akik akár a szavazástól való távolmaradás mellett is dönthetnek.
Az ellenzék a "Sok lúd disznót győz" mondásban bízik pedig a ludakat elfelejtették összeterelni egy karámba így azok kisebb-nagyobb csapatokban csipegetik a tarlót.

És,
mint írod: " fidesz/jobbik/lmp - bármely formátumú - akár 2/3-os koalició" nem durva egy kicsit?

NewTiborc írta...

kedves Góbé!

Értelek,de látod sorra jönnek elő az "igaz" emberek, Bokros, Lengyel, Lévai Katalin. Képesek a közös jelölt ellen indulni és kampányolni. Ezek mind képesek egyedül leváltani a kormányt, mint az LMP-s Bernike. Ilyen volt és mindig lesz.
No de azért nem víz lötyög az ember kobakjában, hogy gondolkodni tudjon és rizikós döntéseket hozzon, erre biztatlak Téged is. Egy elfogadhatatlan döntés van, nem megy el az ember szavazni.

Avi írta...

Értem én, hogy mindenki programokat hirdet és egymást szapulják, hogy ki mit nem ígért és mit nem. Viszont egy dolgot nem értenek amit a fidesz igen. Nem fogékony a magyar semmire amihez gondolkodnia kell. Elég egy " folytatjuk" vagy hasonló szó vagy mondat. Mindig a leggyengébb láncszemhez kell igazítani a mondandónkat.

neveletlen írta...

Kedves New Tiborc, szerinted ki 'A közös jelölt, aki ellen képesek kampányolni'? Még csak MszpéP-DK közös se, mert külön pártszínekben indulnak.

Viszont, el kell ismerni, sajátos szövetségi politikája van Gyurcsánynak.
Először teli rüszttel belerúg az LMP-be, elmondja őket kollaboránsnak, fideszbérencnek, stb., majd lazán elvárja, hogy lépjenek vissza úgy 15-20 helyen, mert attól a DK-nak több mandátuma lehet.
Tanulságos persze Bokros Lajos átkúrása is, jutalmul pedig, a Moma ráindul jó néhány nyerhető körzetre.
Nóóórmááális?!

NewTiborc írta...

Neveletlen, olvass utána és rájössz. Az LMP-t nem kell fényesíteni, a Schiffer most is ott van a háttérben. Ők eddig senkivel sem voltak hajlandók közösködni. Persze a Gyurcsány fóbiád azt mondja, hogy ennek is ő az oka. Aranyos vagy. Választás után nem tudom mit szólsz a Fidesz-LMP koalicióhoz? Volt egyszer egy Józsi bácsi és lesz egy Bernike.
Oszt jó napot.

neveletlen írta...

Tiborc bátyó, ha a Fidesznek nem lesz abszolút többsége, akkor a Jobbikkal alakít koalíciót. Lásd Ausztria, a jobbközép a széljobbal, oszt akkor lehet örülni. Neked meg, úgy látom, Schiffer fóbiád van nem kicsit, nagyon. :)

nemóvatos írta...

helye(sebb)en:
....állította elő....

Névtelen írta...

new tiborc, és neveletlen!

is-is!
ez a buli már csak ilyen
már csak ilyen, az elvtelenül politizálók világában
tudom, a politika a "kompromisszumok művészete"
.
DE
.
azé ájjon meg a nászmenet!
.
ÁJJON MEG AZ A KURVA NÁSZMENET
.
mert nem az első eset, hogy a nem okosak közül hajlanak a jobbikkal való együttműködésre.
persze az kérdéses, hogy most akkor ki is a széljobbik, meg a középjobbik? he? mi? na!
merhogy szerintem ebben sincs különbség a csuti geci, meg a vonakonda között.
a vonakonda fennen hirdette, hangosan belefingotta a nagy rothadt, büdös magyar valóságba, hogy a
.
JOBBIK NEM DEMOKRATIKUS PÁRT!
.
akkor egy demokratának mi dolga van velük azon kívül, hogy köp egyet, ha meglátja őket? he? mi? na!
.
ILYENEKKEL AKARTOK TI DEMOKRATIKUS JOGÁLLAMOT JÁTSZANI?! HE, MI? NA!
.
TÉRJETEK MÁR ÉSZHEZ!
.
szóval, visszetérve a politikai művészkedéshez-bűvészkedéshez, azt mondom coki onnat a jobbiktól!
aki velük közösködik sáros lesz, mint a disznók.
Gyurcsány?
ugyanolyan gazemberré váélt mára, mint a csuti geci.
aki olvasta Elek István HVG cikkét, s nem idióta, ráadásul olvasta a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK programját - volt rá lehetősége, hisz küzzétettem itt több alkalommal is! - az tisztában van vele, hogy Elek azt mondja fel amit én/mi ajánlunk!
.
DE
.
van egy lényegi különbség! s ez a lényegi különbség köztünk, s Elek közöttaz a különbség, ami megvolt Puskás, és Grosics között.
mindkettő világklasszis sportoló volt,
.
DE
.
MÍG PUSKÁS EGY IGAZI JÓ EMBER IS TUDOTT LENNI,
.
ADDIG GROSICS EGY MOCSKOS ROTHADT NÁCI PATKÁNY VOLT.
.
ráadásul ha akarom, akkor
.
EGY IGAZI SUNYI NÁCI ROTHADT PATKÁNY VOLT,
.
mert a személyes jóléte érdekében odadobta azt a hatalmas nagy nemzetthy-nacionalista náci érzelmeit, hogy utazhasson a világban, s jól éljen, kivételezett legyen!
egy olyan rendszerben, amit elviekben megvetett, gyűlölt.
köpedelem egy pali volt.
ha elveszerű ember lett volne, akkor bizony az első alkalommal kinnmarad, s éli az életét, teli pofával szidva a rendszert, ami embert csinált belőle.
.
DE
.
nem csak sunyi kis patkány volt, hanem még gyáva is!
.
ahogy a csuti is gyáva
.
.
abramovics voltam, s vagyok

neveletlen írta...

'van egy lényegi különbség! s ez a lényegi különbség köztünk, s Elek közöttaz a különbség, ami megvolt Puskás, és Grosics között.
mindkettő világklasszis sportoló volt'

Meghajlok világklasszis nagyságod előtt.:)

Névtelen írta...

Drága "Abra"!

Kérlek, ne idegeskedj, mert árt a pici szívecskédnek!! Nem szeretném, hogy valami bántódásod essék.

Tessék elmenni szavazni, és a jelenlegi helyzetben pedig a folyamatos zsörtölődés helyett inkább azon gondolkodj, hogy kit és/vagy melyik pártod tartanád méltónak a kormányzásra!!

Szeretettel: A Kedvenced

1970 írta...

Kedves nemóvatos!

Az ellenforradalom semmilyen formában nem hangzik jól, akárhogy csűrjük- csavarjuk.

NewTiborc írta...

Kedves neveletlen!
Gondolkodj! A fidesz csak olyan partnerrel lép koalicióra, akit meg tud zabálni. Lásd KDNP. A Jobbik túl veszélyes lenne a számára mint koaliciós partner.
A Schiffer öcsivel kapcsolatban pedig nekem nem fóbiám van, hanem jól ismerem a családot. Ha neked a család véleménye fóbia akkor nagyon sajnállak. Mellesleg a Schiffer hamis képed a te éleslátásodat is minősíti. Nem akarom a jellemét ecsetelni. Mellesleg, ha egy jól képzett ügyvédnek tartja magát -már pedig igen annak tartja magát - akkor tisztába volt avval, hogy a sukorói feljelentésének semmi alapja nincs. Innentől kezdve két lehetőség van: Vagy enyhén szólva hülye,vagy jellemtelen. Ezen nem vagyok hajlandó vitát nyitni, mert különbem sváb öreganyám megfordul a sírjában. Különben negatív véleményemet nem ez az eset alapozza meg. Keress a Google-n és csodálkozni fogsz.
Nem szeretnék olyan országban élni, ahol Schiffer félék vannak vezető pozicióban.

neveletlen írta...

Kedves Tiborc, visszaolvastam a beírásainkat és én 1 szóval sem említettem Schiffert, pláne nem úgy, hogy a lieblingem lenne. Te jöttél elő vele zsigerből, oszt meg hogy ismered a családot, meg sváb vagy, stb. Csak nem azért utálod mert zsidó, ui. a 'Schiffer félék' megjegyzésből csak erre tudok gondolni. :(

Névtelen írta...

Kedves neveletlen!

Szerintem NewTiborc nem ilyesmire gondol(ha)t(ott), legalábbis remélem. Viszont egyet kell értenem Veled abban, hogy sajnálatos módon az emberek egy része a világ összes "disznóságáért" pl. a zsidó embereket teszi felelőssé.

Üdvözlettel: "Ketteske"

NewTiborc írta...

Ne légy neveletlen!!!
" Neked meg, úgy látom, Schiffer fóbiád van nem kicsit, nagyon. :)"
Csak ezt írtad kedvesem!!!
Erre írtam, hogy nem fóbiám van, hanem nálad jobban ismerem a fiatal úr tevékenységét és hagyd meg nekem a jogot, hogy véleményt alkossak róla. A fóbiás megjegyzésed egy nagy csúsztatás.
Amit meg az én sváb és az ő zsidó származásáról írsz az megdöbbentő és csak olyan személynek jut eszébe aki a lelke mélyén kicsit ő is így gondolkodik.
Ezek után úgy gondolom, hogy a sváb erkölcsi nevelésből egy kicsit lenne pótolni valód, avagy nem ismered.

Valaki, aki írta...


"A miniszterelnök szerint ma Magyarországon nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat uralkodik.
A magyarok nem számíthatnak az ellenzékre, amely a legfontosabb döntéseket – így például a családi adókedvezményt, az adócsökkentést, a Nők 40 programot, a földtörvényt, a devizahitelesek mentőcsomagját és a betelepítést tiltó alkotmánymódosítási javaslatot – sem szavazta meg – mondta Orbán."

Hazug minden szava!!


"A Fidesz már ma is készen áll a választásokra - jelentette ki újraválasztását követő beszédében Orbán Viktor. Hangsúlyozta ugyanakkor:

a Fidesz éppen attól Fidesz, hogy sohasem elégszik meg a választások megnyerésével.

"Ennél jóval többet akarunk: azt is keressük, kutatjuk - és ha jó passzban vagyunk, meg is találjuk -, mi is a mélyebb értelme a soron következő választás megnyerésének, mit is kell tennünk azért, hogy a Fidesz győzelmével egész Magyarország és minden magyar nyerhessen" - mondta.

"A Fidesz élére újabb két évre újraválasztott Orbán Viktor három feladatot jelölt meg: megerősíteni mindazt, amit az elmúlt hét évben elértek; elmélyíteni politikájuk szellemi és lelki alapjait; és megvédeni Magyarország jövőjét, mert "végre-valahára összeszedtük magunkat".

A jelenlegi kormánynak még legalább négy évig hivatalban kellene maradnia, hogy megerősítse az eddig elért eredményeket,

hogy azok már visszafordíthatatlanokká váljanak

- tette hozzá a miniszteerelnök. "

Betegyem ide minden nap, hogy tudjátok, milyen veszély fenyeget?

Névtelen írta...

Kedves Valaki, aki...!

Szerintem az Általad leírtak alapján találó...

"A Miniszterelnök beszédet tart...

- Emberek, jövőre jobban fogunk élni, mint most!
Egy hang a hallgatóság soraiból:
- Magukért nem is aggódnánk, de mi lesz velünk?"

Üdvözlettel: "Ketteske"


Névtelen írta...

Kedves Góbé és tanácstalanok!

Nem vaktában kell pártot választani, hanem a pártok választási programját elolvasni, és amelyikben több ponton azonos a saját vélemény és a fontossági sorrend a programpontjaikkal, arra a pártra kell voksolni. Amelyik pártnak nincs programja, arra nem szabad szavazni, mert zsákbamacskát árul, ahonnét nem lesz visszaút.

El kell vonatkoztatni a pártoktól és a személyektől, megvalósításra érdemes választási programra kell szavazni. A helyi jelöltek közül pedig a leghitelesebbre adni a voksot. Ha sokan átgondoltan szavaznak, és nem kétkedve habokra, abból kialakulhat a politkai és értékbeli változás.
(Amadeus)

Névtelen írta...

nincs min meglepődni, hisz az emberi hülyeség határtalan.
lásd ezt:
.
2018. február 23. 1:22
.
nem tudom, ki ez a kretén,
.
DE
.
ha már programokat akar olvasgatni, meg összehasonlítani, akkor kezdje a
.
RADIKÁLIS DEMOKRATÁK PROGRAMJÁVAL!
.
mivel az ippeg következő választásnak nevezett bűvészmutatványon változás nem várható a jelenlegi felállás tekintetében, így marad a jövő.
a jövő, ami bizony nem rózsás egy cseppet sem.
lesz itt gyilkolászás, akasztgatás, egy kis fideszállat nyársratűzéssel meghintve,
.
DE
.
ez így iy van rendjén, mert a férgeket ki kell irtani, különben végleg elszaporodnak!
.
.
amúgy a HH-k figyelmébe kell ajánlanom - nem-nem olvasni, az nekik nehéz! ölég csak megnézni, az menni fog, csak az a fránya értelem, ami hiányzik nekik az lesz a gond, mert érteni sajna nem fogják, ám legyen mégis! - a tegnap esti vizitét Bokros Lajosnak Kálmán Olgánál!
persze a megrögzött Gyurcsányhívő gyurcsánybirkáknak nem fog tecceni, mert kis kedvencükről azt a leplet fogja lefele rángatni a jó Lajos! s ezzel nem tudván mit kezdeni, vad gyűlölködésbe fognak kezdeni. vagy velem, vagy a Lajossal.
pedig csak azt meséli el a Lajos, amiről az itt oly megvetett Bartus már régóta beszél!
történetesen arról, hogy ezek, kik magukat "demokratikus ellenzéknek" hazudják, semmi másban nem érdekeltek, mint abban, hogy megtartsák jól fizető megélhetési pilotokusi helyeiket!
mindenkit, aki erre veszélyes, s ez bizony nem a csuti geci, mert neki ők kellenek, hisz már be vannak dresszírozva, tezhát mindenkit , aki a pozíciójukra veszélyes, azt gátolni, akadályozni, rombolni!
.
na, ezért lesz a csuti mellett a vérpadon a nykigláb is, meg a többi gazember.
.
.
KI KELL CSERÉLNI AZ EGÉSZ ROSSZ KONSTRUKCIÓT AZ ALKATRÉSZEIVEL EGYÜTT!
.
az alkatrészek pedig az 1989 óta felszínre került hordalék, a szemét - aki kilopta az ország szemét! - a jelenlegi politikai garnitúra
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

abra

Mások sem tudják, ki az a kretén, aki a szöveges tájékozódás, az olvasás ellen kampányol.

Azt sem tudják, mi köze a hazai parlamenti választásnak egy számukra ismeretlen külföldi pártkezdeményhez, akik nem jutottak el a hivatalos jelöltállításig.

Azt sem tudják, miért nem lehet értelmesen beszélni egymással - vagy írásban megnyilvánulni - egy nyilvános fórumon.

A frusztráció levezetésére van pár alkalmas megoldás, amihez pszichiáterek szívesen adnak tanácsot. Nem itt kell kiélni és megtorolni a frusztráció okozta mentális félrecsúszást, és nem másokat kellene amiatt degradálni, mert más a véleményük. Higgadtabb és megfontoltabb hozzáállással többre mennél. Másutt vagy másképpen kellene levezetni a felgyülemlett feszültséget, és nem itt.
(Amadeus)

PuPu írta...

Abrakadabra, tisztázzunk valamit:
Bartus itt nincs megvetve, de én egyetlen bloggerrel sem szoktam a blogomban foglalkozni.
Az elv az, hogy mindenki írja meg a véleményét, az olvasó meg válogasson és alakítsa ki a sajátját, akár két-három írást is felhasználva, merthogy nincs egyedül üdvözítő álláspont.
B.L. okos ember, de néha belemelegedik a dolgokba és olyankor handabandétik, és ez helytelen, mert a prófétai hevület többet árt, mint használ - meg aztán meggyőzni valakit általában nehezebb, mint akármilyen formában terrorizálni.
Másik doog, hogy amit Bartus Laci itteni népszerűsítésével művelsz, az etikátlan - mintha én a hálószobád ajtaján más farkát ajánlgatnám a lakóknak, mondván, hogy ez aztán a farok, a többi csak kaland.
Gondold ezt végig, ha javasol6om!

:O)))

Névtelen írta...

teve!

persze, javasol6od
a te dolgod,
.
DE
.
ha egyszer az az igazság a te esetedben, amit voltál bátor kimondani a farkincáddal kapcsolatban, akkor bár legyen a tevéké a sivatag,
.
DE
.
nincs mit tenni!
fogadd el, jobban jársz.
az ájult híveid ettől még továbbra is elalélnak majd minden eléjük dobott koncon, hiszen fixálódtál náluk,
.
DE
.
a tények makacs dolgok, azokkal úgysem tudsz mit kezdeni.
az pedig, hogy te miként ítéled mag a valóságot, az megmutatja a viszonyodat a valósághoz.
.
mindezektőklfüggetlenül továbbra is állítom, szórakoztató stílusban követed el dolgaidat, még ha a legtöbb esetben a valósághoz kevés közük is van.
a vlósággal te küzdesz, nem tudsz vele mit kezdeni, ezért fixálódott nálad Bartus.
amolyan egyrészt-másrészt szarkenegő kisiparosként tevkenykedsz.
.
.
amúgy továbbra is utállak, mint varjú a rohadt tököt!
.
.
abramovics voltam, s vagyok

góbé írta...


Csak nekivágok mégegyszer... Nem tanácstalan vagyok, hanem iszonyúan dühös. Azt látom, hogy a mi állitólagos pártjaink, - elismerem hogy csekély lehetőségeikkel, nemhogy apait-anyait beleadnának a totális és feltétel nélküli nerr-el-takaritásba, sóval behintéssel füszerezve, hanem még az utolsó pillanatokban is egymás tökét szeretnék megkaparintani némi, nem csekély szorongatás végett !

Szomorúan vettem tudomásul, hogy eszük ágában sincs megvalósitani ez irányban a talán egyetlen, eredménnyel kecsegtető megoldást, miszerint az ÖSSZES! ellenzéki párt, szövetségben(!) végrehajt egy minimálprogramot, miszerint a demokratikus intézményrendszert helyreállitják AB-Alkotmánybiróság-, Ügyszség-, Ászostul, a kilenc, meg százévre, meg holtáig bebetonozott vezetőstül együtt.
Komoly és hathatós intézkedéseket foganatositanak a törvénytelen törvényekkel einstandolt, az országot illető javak visszaszerzésére, a szükség és lehetőség szerinti - akár büntetőjogi felelősség megállapitására és szankcionálására, mindezt egy pártoktól föggetlen, köztiszteletben álló miniszterelnökkel. - Majtényi? Andor? Bajnai? BalázsPéter???.

Majd, mint aki jól végezte dolgát, önmagát feloszlatva új, tisztességes választáson lehetőséget ad a pártoknak hogy ideológiailag is megméresség magukat. Merthogy 2018.ápr.08.-án erre nincs semmilyen lehetőségük.
Az csipi a szemüket hogy ezt a Bokros "találta" ki?

Az viszont már krrvára kiverte nálam a biztositékot, hogy máá'meg' a déká toporzékol a közös lista ellen, mellyel, mint korábban is jeleztem, annyit érnek el a legjobb esetben is, -
mármint hogy többséget szerez az ellenzék a fidesszel szemben -, hogy a Jobbik mint legerősebb párt fogja a miniszterelnököt adni és a kemény feltételet diktálni. - Amenyiben nem lép koalicióra a fidesszel..., mer'akkor nekünk lőttek... Ki lehetett volna kerülni ?
Valszeg igen, de legalábbis meg kellett volna próbálni.

S ha már a Jobbik: Lehet fikázni, meg melldöngetve elhatárolódni, de azt is illene tudomásul venni, hogy kb. 1,1-1,2 millió MAGYAR szavaz rájuk mostanság, akikből maj'd egymillió pár éve még emeszpé szavazó volt!
Azért pár év alatt ennyi honfitársunk nem fasizálódott! Lehet át kellene ez gondolni Abra !

Innen továbbgondolva, több mint aggályos számomra, hogy ezek tényleg kormányozni, ezzel együtt jobbitani akarnak, inkább csak túlélni.
Ilyenformán engem ELÁRULTAK !!! De szerintem nem csak engem.

Persze hogy szavazni fogok. Csak éppen a bennem kialakult értékrend, morál, azt diktálja hogy a MOMA-ra tegyem a voksom, ami valszeg elvész, sőt a fideszt erősiti, igy ellene van a hatékonyságnak, mely szintén rendező elv nálam.
Marad a déká, mely árulásával éppen mostanság baxta fel az agyamat. Az ámokfutó emeszpé, meg a többi futottak még, meg hadd fussanak.

De mér' kell engem ilyen helyzetbe hozni?!?

Bartus Laci... Fölvázolja a lehetséges legdurvább lehetőségeket, melyek sajnos valóban bekövezkezhetnek. Ennek ellenállni, ez ellen tenni van, de inkább már csupán lett volna lehetősége a dem. oldalnak konkrétan pártjainknak...
Ha ezt esetleg, egy adott témában sikerül elkerülni örülünk, ha mégsem, Bartus kikiáltódik vátesznek. Olvasom, és mint demokrata értékelem is, akár kritikusan ha a szükség úgy kivánja.

Névtelen írta...

te góbé!

akkóó tenyerejjünk tényekre, vagy akár bele!

ez a ki találta ki dolog tökmindegy szerintem, bár a net nem felejt, s hamar ki lehet deríteni ki is, kinek, minek, milyen szervezetnek nevében tette közzé az
.
EGYETLEN LEHETSÉGES MEGOLDÁST ELŐSZÖR!
.
azért arról se feledkezzünk meg, hogy Bokros 500 napos programjánál előremutatóbb a
.
RADIKÁLIS DEMOKRATÁK PROGRAMJA,
.
hiszen a jogállam, a demokrácia helyreállítása nem lesz egy fáklyás menet, nem lehet előre megmondani meddig fog tartani.
ennél sokkal korrektebb, amit mi mondunk:
.
"megbuktatjuk az orbáni diktatúrát, a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK alakítanak kormányt, mely szigorúan szakértői kormány kell legyen, s ez a kormány felelős, és kötelezett, hogy a kitűzött célokat megvalósítsa.
ha és amennyiben ezek eléréséhez több mint egy választási ciklus, avagy kevesebb, mint egy választási ciklus szükséges akkor addig áll fent a szövetség."
.
EZ A TISZTA BESZÉD! ERRE VAN SZÜKSÉG!
.
a fasizálódott "honfitársakról"
nekem a fasiszták nem honfitársaim!
abba a honba, melyben élni kívánok, a fasiszták nem férnek bele.
a társadalomnak mindig is volt, s sajna mindig is lesz szemete.
hogy az a szemét ippeg a szocikhoz húz - mert őket érzi "erősnek" - vagy a jobbikhoz, esetleg a
.
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDÁHOZ,
.
az engem nem érdekel.
továbbra is a legnagyobb gondnak a demokrácia fogalmának, értékrendjének mai értelmezését, félreértelmezését tartom.
amennyiben helyesen értelmezték volna Gyurcsányék a demokratikus jogállam fogalmát, abban az esetben ma nem egy ilyen diktatúrában élnénk.
hiszen a jogállam lehetőséget biztosított volna a csuti féle gazemberek kiiktatására, még abban az esetben is, mikor a képviselői mentelmi jog mögé bújva követték el köztörvényes bűntetteiket.
meg kell vonni a képviselők mentelmi jogát!
sőt! továbbmegyek!
mivel egy képviselő elviekben olyan ember, akire rábízzuk a közügyeinket, az ország tarisznyájának kulcsát, így rájuk sokkal szigorúbb, egyértelműbb szabályokat kell alkalmazni, hiszen kirkatban vannak. a suttyó nép őket fogja másolni, rájuk hivatkozva lesz törvényeket betartó, követő állampolgár, avagy korrupt, tolvaj, kiskapukat kereső gazember.
hiszen a "fejétől bűzlik a hal", nem?
.
Bartus, mint vátesz.
bármit is tesz a Bartus, már vátesz, vátesszé lett, hiszen amiről ír, beszél, azok a dolgok szépen sorban bekövetkeztek, bekövetkeznek.
ő egy kint is vagyok, bent is vagyok létet él, s a belső hatásokat a külső szemlélő által mérlegelve tesz "jóslatokat".
sajnos kicsi hibaszázalékkal.
mellékesen megjegyezni kívánom, hogy a jóslatok tekintetében én is elég jól állok - szerénytelen vagyok azt mondják majd a nam okosak, bár csak a tényekhez ragaszkodom! - hiszen 1989-ben a rendszerváltáskor megjósoltam, hogy:
"Magyarország egy dél-ameriaki típusú diktatúra felé halad!"
tanúim vannak rá, s sajnos ma már ebben élünk.
.
kire szavazz?
egyéniben a körzeted legesélyesebb nem csutis, jobbikos, lemp-s momentumos jelültjére, míg listán akire akarsz.
úgy is falra borsó az egész.
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Valaki, aki írta...

Kedves Góbé!

Számomra azért "egyszerűbb" a képlet, mert a felhozatalból, a két legerősebb (bocsánat, legtámogatottabb) az MSZP és a DK. Ennyi - ők maradnak a pályán, a többi kiesik.

Én ejtem ki őket, mert győzni akarok a Fidesszel szemben, másképp el sem mennék szavazni.

A MOMA is mehet, pontosan úgy és azért, ahogyan indokoltad.
Bokros a pártját akarja megtartani, tojik ránk. Ha most nem indul, a választási szabályok miatt megszűnik a párt
(-támogatás is). Ezért indulnak. Állatira nem érdekli, mi lesz az országgal. Nekem komoly csalódás.
Ha van nyilvánvaló "megélhetési" indok, Bokrosék indulása éppen az - tehát a MOMA számomra emiatt végképp storno.

LMP most el-eléri a küszöböt - s több esetben együttműködött a Fidesszel - lásd tusványosi közös padödö + alkotmánybírók. Ráadásul olyan távol vannak az ország érdekeitől, mint Makó Jeruzsálemtől.
Tehát, joggal feltételezhetem, hogy a jövőben is megtámogatja a Fideszt, ha az érdekei úgy kívánják, pedig nálam a Fidesz kizárt, még enyhébb esetei is.

Jobbik - csak én, aki a netről tájékozódom, számtalanszor olvastam, hogy a Jobbik játsza az eszét, milyen fáin "demokratikus, de határozott" társasággá nőtték ki magukat.
Bródy szavaival óvnék mindenkit, mert "ezek ugyanazok".

Ha a Fideszről nem tudták elképzelni azt, amit most előad, akkor a Jobbik (én is jósolok) még komolyabb meglepetéseket fog okozni. Főleg így, hogy tudja, a törökökben jobban túlteng a magyar öntudat, mint bennünk, magyarokban.

http://coub.com/view/12rnha

Az iskolákban mit fogunk tanítani a magyar nemzeti nagyságon kívül, nem tudom. Szerintem még a könyvek belső lapjai is trikolórban fognak tündökölni. Piros-fehér-zöld kajákat kell majd főzni. A fiúk harcos nevelést kapnak, a lányok pedig népies ételek, italok, ruhák, edények, sat,sat előállítását a haza nem kis örömére. És szülnek, szülnek sok-sok-sok magyar gyereket.
A Jobbik nem normális. Aláhúznám háromszor, ha lehetne!!!
Tisztán, világosan. S ez nem jelenti azt, hogy hülye. Azt nem, de veszélyesen (emberekre veszélyesen) fafejű és ellentmondást nem tűrő.
Hát elfelejtettük már Vona Gábort a gárda egyenruhájában? Csak tudja merre forduljon, ennyi. Picit profilból mutatja az arcát, ennyi.
Egy veszélyes, abnormálisan gondolkodó gyülekezet. Nem értem az embereket, itt mindenki megőrült?

Tehát marad a két párt. Kénytelenek vagyunk az ő kezükbe adni a következő éveket, mert a kisebbik rosszat kell választani. KELL.
S marad az, amit Abramovics írt - kikényszeríteni magunknak jogokat a minket képviselők felett:
"meg kell vonni a képviselők mentelmi jogát!
sőt! továbbmegyek!
mivel egy képviselő elviekben olyan ember, akire rábízzuk a közügyeinket, az ország tarisznyájának kulcsát, így rájuk sokkal szigorúbb, egyértelműbb szabályokat kell alkalmazni, hiszen kirkatban vannak. a suttyó nép őket fogja másolni, rájuk hivatkozva lesz törvényeket betartó, követő állampolgár, avagy korrupt, tolvaj, kiskapukat kereső gazember.
hiszen a "fejétől bűzlik a hal", nem?"

Ebben egyetértünk.

Ideje lenne azonosulni azzal, hogy az ország a miénk, s nem a partvonalról bekiabálgatni.

Valaki, aki írta...

Ez a török Koppány-dal linkje helyesen:
http://coub.com/search?q=Koppány%20by%20türky

góbé írta...


Láttyátok, ez a szép, amikor érvek ütköznek! Unalmas is lenne mindig, mindenkivel, mindenben egyetérteni!

Nem is fogok!

Ha én Gyurcsány volnék... Legelőször belegondolnék, ha egy, a politikában megjelent, a névjegyét keményen letett személyt sokak rühellnek mint varnyú...stb., ugyanakkor sokak elismerik, az láthatóan tud valamit! Ordit róla hogy egyéniség, nem az a hig besimuló, löttyedt fajta, és az ellenoldalon is számolnak vele. Orbánnal, a nerrjével szemben, kincs az ilyen karakter.

Semmi mást nem kért, csupán annyit - mind a'zemeszpétől, mind a DK-tól, - hogy a 106-ból 2-4 helyen ne inditsanek ellenük egyéni jelöltet. Huszonhetet kell produkálniuk muszályból hogy egyáltalán megmaradjanak, ebből 23-25-öt visszaléptetnek a déká mega zemeszpé javára viszonzásul.
Mindkét, a "jövőnk zálogának" gondolt "nagy" pártunk megszopatta. Amit Olgicánál erre reagált, az felejtős olgácska miatt, aki egy kalap alá igyekezett paszirozni a frissen alakult kamupártokkal.
Egy nappal korábban, Rónai Egonnál is ott volt, aki legalább igyekezett és sikerült is kibontani a lényeget.

Radikális Demokraták!!

Iszom szavaitokat, vágyom hogy megvalósitsátok -többek közt az én - álmaimat is !!

"...megbuktatjuk az orbáni diktatúrát, a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK alakítanak kormányt, mely szigorúan szakértői kormány kell legyen, s ez a kormány felelős, és kötelezett, hogy a kitűzött célokat megvalósítsa.
ha és amennyiben ezek eléréséhez több mint egy választási ciklus, avagy kevesebb, mint egy választási ciklus szükséges akkor addig áll fent a szövetség."
.
EZ A TISZTA BESZÉD! ERRE VAN SZÜKSÉG!..."

Ez fasza dolog, de már több mint két éve mondom, kérdem, mi módon kivánjátok, akarjátok, ill tartjátok lehetségesnek ezt megoldani?!? Egyáltalán!!! Választással akartok-e nyerni, de akkor HOL vagytok (??), avagy Népi Demokratikus Forradalmat kirobbantva szándékoztok elsöpörni a nerrt, akkor viszon újfent azt kérdem hogy HOL VAGYTOK ??!!??.

Hogy is, mit is mondott Moldova a dumáról, meg a fekvésről??

Ennek a "fasizálódásnak" is nagyon mellé nyúltál Abra. Arra kivántam volna felhivni mindenki figyelmét, hogy 6-8 év alatt, a jobbik szavazótábora csaknem egymillióval bővült.
Mágpedig azon tiszta, egyszerü paraszti ésszel gondolkodó, nehezen becsapható, és nem megvehető honfitársaink körében, akik ugyanugy átlátják a fidesz dőzsölő, mindenkit letaroló gátlástalanságát, mint a 6-8 év előtti emeszpé magába forduló haszonleső sumákságát, melyet még fokozni is tudott.

Ott a faluvégen nem is nagyon tudnak a dékáról, a többi kis lim-lom-ról meg végképp nem.

Jobb hiján marad nekik a Jobbik, - ők anno odatették a csülköt, falu-szinten jelen vannak, szemben a zemeszpével aki hagyta lerohadni saját magát, most meg csodálkozik...- és ezt jobb ha nem csak elfogadod, de komolyan is veszed mindenféle fasisztázás nélkül, merthogy az se nem jellemző és főleg nem motiváció a faluvégen !!

PuPu írta...

Abra, te hülyeságeket javasolsz, - szerencsére itt mindenkinek több esze van, mint neked.
A Momentum meg az LMP a Fidesz által létrehozott álellenzéki csoportocskák, feladatuk az ellenzék megosztása és a tanácstalan szavazók magukhoz vonzása.
A Jobbikra viszont szükség van az Orbán-diktatúra lebontásához, mert egyedül kevás vagy, mint vörösborban az osztályharcos szellem.
Szeretni nem kell, de taktikai szövetségre égető szükség lenne.
Jelzem, ha sikerül elzavarni Orbánt, utána is.
Az ilyen nagy váteszek rendre szembemennek a matematikával, ez felettébb sajnálatos, Bokros pedig hatalmas csalódás...

:O)))

nemóvatos írta...

Ajánlom figyelmetekbe,lenne akár remény is:

1./ Kik szándékoznak (talán együtt?) leülni a diákokkal?
2./ Karácsony nem egyenlő MSZP.
3./ Bokros, Lévai, Lattmann ellenszere az TELJES ellenzéki együttműködés kimondása, megjelenítése (nem a fikázós nyafogás)
4./ ATV, HírTV, fészbuk: bakfitty, nem azonos a széles nyilvánossággal.

Ha ellenzékék most elszúrják, végleg elcseszik, hiszen a választók tömege orbánűzne, DE NEM KÉSZÜL ILYEN EGYÉNI SZAVAZÓLAP SZÁMÁRA,

5./ Bartusnak, Abrának igaza lesz.

Névtelen írta...

Kedves Mindenki!

"Politika

A söntésben hárman ülnek egy asztalnál, mélyen hallgatnak. Az egyik szótlanul, lemondóan legyint, a másik hatalmasat sóhajt, a harmadik undorral köp egy nagyot. Valaki átszól a szomszéd asztaltól:
- Jobb lesz, ha abbahagyják a politizálást!!"

Üdvözlettel: "Ketteske"

Névtelen írta...

te góbé!

számonkérsz, s joggal teszed,
.
DE
.
szerinted elég már az "elég"?
mert úgy látom, még sajnos nem.
.
A RADIKÁLIS DEMOKRATÁK
.
nem egy olyan szerveződés, ami a feledés homályába kíván majd merülni, hanem egy olyan szerveződés, melynek célja, alapvetően megváltoztatni a közgondolkodást.
ebbe beletartozik a demokratikus jogállam fogalmának újraértékelése, a liberalizmus újraértelmezése.
kivennei ezekből az öngyilkos hajlamot, ami segíti előtörni az ilyen csuti féléket
lehet, nem is ebben a kis kurvaországban kell gondolkoznunk.
macron min is nevetett tegnap?
te nem szeretnél részt venni azon a VALÓS konzultáción, amelyet az unióban minden ország - még a csutiseggevége lengyelek is! - megszavaztak, azon részt vesznek, csak mi magyarok nem.
a jó kurva édes anyjukt!
.
ÉN EURÓPAI POLGÁR VAGYOK ELŐSZÖR, S CSAK UTÁNA MAGYAR, VAGY BÁRMI MÁS!
.
így követelem, hogy részt vehessek, véleményt mondhassak a jövőmről!
.
vagy Bárándy mit is mond ma már?
" az igazság felülírja a jogot"
mi, RADIKÁLIS DEMOKRATÁK így gondoljuk, ezért mondjuk azt, hogy a helyes kiindulópont megválasztása után tudunk csak helyes következtetésekre jutni, s helyesen cselekedni.
.
TEHÁT AZ UTOLSÓ, MÉG DEMOKRATIKUSNAK INDUL VÁLASZTÁSOKAT MEGELŐZŐ JOGÁLLAMI NORMÁKBÓL KELL KIINDULNI!
.
természetesen a választási csalás már a folyamat elején megszűntette a demokratikus jogállami normákat.
lásd az átjelentkezett fideszállatok késő délután megjelentek a választőkörnél, s szavazni akartak.
a választási törvény szabályozza a választás menetété.
amennyiben a választás napján a szavazókörök este hatig vannak nyitva - nem tudom a pontos időt, nem emlékszem rá - abban az esetben aki nem megy el időben szavazni, az nem fog szavazni.
ezzel szemben a szocik maguk alá szartak, s hagyták nyitva a szavazóköröket, ezzel tevőlegesen is részt vállaltak a csuti választási csalásásban.
.
NA ILYEN AZ AZ ÖNGYILKOS HAKLAM, AMIRŐL BESZÉLEK!
.
gondolj bele!
ezek alapján, a választások után, mondjuk két évvel, eszébe jut mondjuk 5000 embernek egy adott körzetben, hogy akkor most egy kicsit későn ugyan, de szavaznának egyet.
s biza a szavazás időpontjában ezek az emberek jogosultak lettek volna szavazni, mert ott laktak, csak éppen most támadt kedvük erre.
.
vagy Szelényi Zsuzsa írása.
rendszerváltók, viszontlátásra!
.
A RADIKÁLIS DEMOKRATÁK EZT MONDJÁK ÉVEK ÓTA!
.
Muszka bácsit is emlegeted.
mondom!
szerinted elég már az "elég"?
szerintem még szopni kell ennek a buta, tahó, kultólálatlan, magát magyarnak valló hordának ahhoz, hogy kigyulladjon a lámpa a setét űrben, ami a fejükben honol.
.
amúgy most egy Királyhegyi Pál idézetet ajánlok figyelmedbe:
.
" ami sürgős, az ráér! mert vagy megoldódik magától, vagy olyan sürgőssé válik, hogy foglalkoznod kell vele!"
.
jelen pillanatban próbáljunk meg bízni a "megoldódik magától"-ban, mert a másik lehetőség durva lesz, nem kicsit, nagyon!
.
.
a fasisztákról.
.
úgy látom, nem érted, mit akarok mondani, pedig próbálkoztam.
talán ez segít:
.
https://kolozsvaros.com/2018/02/23/pondrok-voltak-akkor-pondrok-ma-es-azok-is-maradnak/
.
.
s ide kapcsolódik a jobbik estek a csülökkel, meg a faluval.
továbbra is állítom, idióta, aki spanoskodni akar velük!
öngyilkosság, hiszen deklaráltan nettó nácik, mint Boross Péter, s ebből az okból irtandó férgek!
ha és amennyiben hatalomra kerülnek, megvalósul majd itt ebben a kis kurvaországban amit Martin Niemöller írt.
szeretnél ebben részt venni?
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

teve!

2018. február 24. 1:04
.
.
NEM TUDLAK KOMOLYAN VANNI!
.
mondtam!
szórakoztató amit írsz,
.
DE
.
az a kurva valóság, az téged marhára zavar.
persze ezzel nincs semmi gond, hiszen egy tevének a sivatag homokján kell ringatóznia, s mint látjuk, te bizony elringattad magad rendesen!
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

teve!

mondád esztet:
.
"B.L. okos ember, de néha belemelegedik a dolgokba és olyankor handabandétik, és ez helytelen, mert a prófétai hevület többet árt, mint használ - meg aztán meggyőzni valakit általában nehezebb, mint akármilyen formában terrorizálni."
.
a HH-számára, kik finoman fogalmazva nem okosak, a B.L. tevéül Bartus Lászlót jelent, kitől daliás szénazabálónk úgy retteg, mint ördög a töjénfüsttől.
azé olvassad el, mert ez is csak egy belemelgedett handabandézikozás, helytelen prófétai hevület.
(idéztem egy bátor teve szavait)
.
https://nepszava.us/bartus-laszlo-liu-es-a-rasszistak/
.
kissé hosszúnak tűnhet,
.
DE
.
nem az, ha a tevére gondolunk, mer tán megérti, ha sokszor a szájába rágják.
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
Ps.:
má meginn csak őrája gondolok,
má meginn csak akarok egy jó nagyot! - futni, menekülni a VALÓSÁG elől, ugye teve? he? mi? na!

Névtelen írta...

Drága "Abrám"!

Kérlek, ne idegesítsd fel magad túlságosan! A szavaidat mindig úgy iszom, mint űzött vad a folyóvizet!

Mindenkinek:

"Mit mond...

- Mit mond az amerikai?
- ???
- Isten áldja Amerikát!
- Mit mond az angol?
- ???
- Isten óvja a Királynőt!
- Mit mond a magyar?
- ???
- Isten b... meg a miniszterelnököt!"

Üdvözlettel: "Ketteske"