2018. augusztus 12., vasárnap

SOROS 88

Na tessék, most még ez is!
Lenyúlja az ikonikus számot, a 88-at, ami köztudottan a német ABC nyolcadik betüjének megduplázása, és a HH rövidítésre utal, mely a skinhead és neonáci szlengben a Heil Hitler rövidítésével vág egybe.
Ha ezt hallja a náci, akkor fejét büszkén felveti, karját az ég felé lendíti és elszánt tekintettel néz a szebb jövőbe, végtére is nem lehet mindenkinek a világ egyik legnagyobb tömeggyilkosa az idolja.
Leshetnek most a nácik, egy platformra kerültek az Antikrisztussal, aki maga a Sátán, egy túldimenzionált Gyurcsány, aki annyival kártékonyabb, mint amennyivel több pénze van Gyurcsánynál.



Én nem szerettem, - nem népnemzeti oldalról, hanem komcsi oldalról, de Orbán megszerettette velem.
Van az úgy, hogy valaki az elképzelésével ellentétes eredményt ér el, mint a példa is mutatja.

Ha Orbán szándéka érvényesült volna, ez az öreg, okos zsidó ma olyan lenne számomra, mint a Helység kalapácsában Harangláb számára a kukoricagölödin, erre egyre több rokonszenvvel figyelem Sorost, elismerve lankadatlan buzgalmát és áldozatkészségét, melyet ideája, az angolszász típusú polgári demokrácia világméretű elterjesztése ügyében tanúsít.


Soros - akárhonnan is nézzük - rendkívüli jelenség, aki egyszerre ért a pénzcsináláshoz - és ezen most ne a magyar értelemben vett pénzcsinálást értsük, ami a közvagyon ellopásával egyenlő, hanem a pénzügyi befektetői tehetséget, mely optimális esetben milliárdokat fialhat, s melyet a magyar hivatalosságok a spekuláció szóval szoktak pejoratíve illetni.
Hogy a világon minden pénzügyi szakember röhög rajtuk emiatt, az persze nem jelent semmit, kutya ugat, karaván halad, emellett ezek a magyar kisdiákok sem tartják magukat távol a pénzügyi spekulációtól.
Emlékezzünk csak vissza, hogy milyen ügyeskék voltak, mikor néhány évvel ezelőtt a görögökéhez hasonló helyzetünkről értekezve rövid időre bedöntötték a forintot - elég lenne a családnak néhányszáz évre, amit ezzel a trükkel némelyek kerestek - magánszámlákra.



Soros nem olyan, mint Dagobert bácsi, ő nem abban leli élvezetét, hogy ül az aranyain, vagy lubickol bennük, ha kedve tartja, hanem abban, hogy pénze segítségével a világot megpróbálja saját szája íze szerint megjobbítani, ami a világra rá is férne, hiszen egyre lepukkantabb, egyre élhetetlenebb és egyre embertelenebb.
Hogy abban igaza van-e, hogy ezt kapitalista alapon és a parlamentáris demokrácia keretei között képzeli - ebben nem vagyok biztos, de még az sem kizárt, hogy így is lehet emberbarát világot létrehozni.
Persze egy olyan világ, melynek hajtóereje az emberi irigység és kapzsiság, nem okvetlen tetszik mindenkinek, még ha úgy működik is, mint egy svájci óra.
És Soros tevékenysége sem tetszik mindenkinek, különösen, ha valaki diktátorosdit vagy alattvalósdit játszik, hiszen ha sikeres, akkor korlátok közé szorítja a magánérdekeket, melyek most dúsan burjánzanak, biztosítva ezzel a csüngőhasú uralmát ezer évre.



Soros, mint a polgári demokrácia híve, ab ovo ellenfele a mai hatalomnak.
És ezt a suttyó diktátor nem nézi jó szemmel, viszont jól jön neki, hiszen van ki ellen harcolni, van végre a népvándorlásért felelőssé tehető konkrét személy,  mert gyűlölködni általában is fincsi, de konkrétan azért sokkal jobb.
Ki lenne az általános rossz megszemélyesítésére alkalmasabb, mint ez a spekuláns, okos öreg zsidó, hiszen még száz év sem telt el az antiszemitizmus magyarországi szárbaszökkenése óta.
Történelmileg ez egy másodperc sincs talán.
Valakit megmérgezni egy másodperc is elég lehet - egy társadalomnak a mérgezésből felgyógyulni évtizedeket, sokszor évszázadokat vesz igénybe.

Soros komolyan gondolja, amit csinál, ő nem az állam pénzéből osztogat kegyeket, visszavéve magánszámlára a kiosztott pénz egy részét, ő a sajátjából adja, amit ad, és nem viakolorra.
Valószínűleg lesznek később is még néhányan, akik mindenüket felteszik társadalmi céljaik elérése érdekében, de attól tartok, a modellel van itt baj, azon kellene igazítani.
Sajnos persze, az érdekérvényesítésre képesek elsősorban a saját érdekeiket fogják érvényesíteni...



Most azért kívánjunk Soros Györgynek jó egészséget, tisztelegjünk elvhűsége és elkötelezettsége előtt, talán nem lenne baj, ha a világon még sok, a társadalmi haladás iránt elkötelezett ember lenne...


:O)))

31 megjegyzés:

Czékus Lajos írta...

"Én nem szerettem, - nem népnemzeti oldalról, hanem komcsi oldalról, de Orbán megszerettette velem." Ezzel valahogy én is így vagyok vele - Sorossal - kapcsolatban. Egyszer bemutattak neki - na, hol? hát az MTK pályán - ennyit a személyes kötődésről.
Viszont az a véleményem, hogy az ő tehetségével, óriási vagyonával (még akkor is, ha jelentős részét átadta az általa létrehozott alapítványnak), ha tényleg olyan gonosz lenne, mint ahogy lefesti a habonyi propaganda, egy hét alatt tönkre vághatná Magyarországot. De nem tette, és nem teszi. S jól teszi.

CsipkeRózsa írta...

Talán ez a blog lesz az egyetlen írás, amelyik megemlékezik Soros születésnapjáról.




Promenad írta...

Hát igen,a hála nem politikai kategória...........

Kovács Erzsébet írta...

Én soha el nem múló rémülettel figyelem, mit csinál.
A pénz akárkinek is elveszi az eszét.Ő hozzá sem volt kegyes a sors.
Én elítélem, mert más emberek életébe avatkozik fogadatlan prókátortént, és konkolyt vet Európa
virágzó szép búzamezőibe.
Kifejezetten károsnak találom, mert elvonja a figyelmet a saját hazai gondok saját hazai megoldásáról.
És nincs az a kopasz professzor, akinek nem korpásodik a haja a mérhetetlen külön pénzektől .Jó pénzért midig van huncut, aki megfelelő ideológiát teremt itt a nagy pénzek hatására.

Remélhetőleg nem fog tudni avatkozni a magyar belpolitikába.
Az ágrólszakadt emberek ide oda húrcolása is egy lelketlen tevékenység.
Remélhetőleg az eszesebb emberek már rájöttek, hogy ez Európa elrablása.
Legalábbis a lelki nyugalmunkat már elrabolta, a sok hottentottát ide oda utaztatta, amellyel több generációéletét tette válságossá, azokét is, ahonnan elvándoroltak és azokét is, ahova betódultak a migránsok.
Azt tartja a közmondás, hogy a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve.

De hol van itt a jó szándék.
Csak szomorúság, aggódás, és békétlenség terem az
elátkozott pénzének a következtében.

És a mi európai kultúránk,ami sokszor hagy maga után javítandó dolgokat, sehogy sem tudja feldolgozni azokat a bajokat, amit itt a fizetett jövő menő idegenek a puszta létükkel kiváltanak.

Kell ez nekünk? Nem.

Ott a Szahara, ha annyira akar azokon az embereken segíteni, építsen Paradicsomot annyi pénzből, locsolja a Szaharát,csináljon narancsligetet ,építsen Nekik kórházakat iskolákat.És ne nyomorítsa meg a mi életünket az Iszlám ide deportálásával.
El leszünk mi a magunk nyomorultjaival, a saját gondjainkkal.
Menjen a fenébe.
Hagyjon bennünket nyugodtam élni.

Villon írta...

Erzsebet...
Ha valakinek nem sok sikerelmenye volt az eletben, az hajlamos arra, hogy "kritizalja" azokat, akik sikerelmeny tekinteteben fenyevekkel elottuk jarnak.Azonkivul az embereknk az egesz vilagon meg van az a "rossz" tulajdonsaga, hogy azokra az emberekre halgatnak, akik mar bizonyitottak valamit. Regozhatnam, de minek... Nezz a tukorbe.

talalom írta...

Jesszus! A konkoly termékeny talajra hullott: Kovács Erzsébet szerint Soros utaztat. Nem, kedves, a Soros alapítványok a már útrakelt embereket segítik, élelemmel,vagy éppen nyelvtanfolyamokkal, hogy új életet tudjanak kezdeni.
Kedves Pupu! Ugorgyunk már le erről a "kapitalizmusról". A Kádár rendszer - akár a tulajdonviszonyokat, termelési viszonyokat, akár az elosztási viszonyokat nézzük, echte állammonopolista kapitalizmus volt, erőteljes feudális vonásokkal. Elévülhetetlen érdeme, hogy jelentős lépéseket tett a magyar társadalom polgárosodása, mobilizálása érdekében. Méghozzá érezhető méretekben. Mert pl. a Horthy rendszerben is volt arra példa, hogy az eszes szegénygyereket papok, katonák taníttatták. De tömeges méretekben csak a Kádár-rendszer idején nyílt lehetőség a felemelkedésre. (Igaz, az esélyek nem voltak egyenlőek, de ez másik kérdés.
Soros sehol nem beszél "kapitalizmusról" - nyitott társdalomről beszél, amelyben tere van az elképzelések, társadalomirányítási módok (politikák) közötti versengésnek, ahol a döntések kompromisszumok alapján születnek, a szolidaritás meg nem nyálas jótékonyság, hanem a társadalom minden tagjáért - a gyengékért, szegényekért, ügyetlenekért, butákért - vállalt felelősség.
Bizonyított tény, hogy a nyitott társadalmak gazdagabbak, sikeresebbek is. Skandinávia 100 évvel ezelőtt Európa szegényháza volt, konkrét éhínség is pusztított pl. Norvégiában. Nézzétek meg most! Ok. Norvégiában van olaj. És? Venezuelában több olaj van: a nép meg menekül, mert nincs semmi, csak hiperinfláció és nyomor.
Van még egy súlyos érv a nyitott társadalmak együttműködése mellett: a globalizáció. (Ez van, attól, hogy nem szereted, valóság.) A Föld elszennyezését, kizsigerelését csak együtt tudjuk megoldani. Ezek egyébként okai a félelmetes népmogásoknak is. Ócska szarrágó bugrisok meg a félelmek, gyűlölségek élősködői.
Soros - amennyit én tudok róla, nem ismerem nem kértem soha egy fillért sem tőle - kicsit hasonló habitusú, mint Moldova György. Az író azt mondja: neki kötelessége a kisemberekről írni, mert lehetővé tették, hogy írhasson: kapott élelmet, ruhát, fedelet. Nem tudja mással megszolgálni, mint amire képessége van. Soros meg azt mondja: a szerencse, a körülmények gazdaggá tették: kötelessége egyfajta utat felvázolni, hogy mások is gazdagabbak, boldogabbak lehessenek.


DarthVader írta...

"A pénz akárkinek is elveszi az eszét."
És ehhez szemmel láthatóan még pénz sem kell.

Geza írta...

Miert vagy ennyire hulye, kedves Erzso?

Kovács Erzsébet írta...

Villon-nak:
ha már itt tartunk,nem tudom, az élet sikeres volta szerinted miben nyílvánul meg.Én nem őriztem Veled a libákat - de mással sem, így nem tudom hogyan gondolod megítélni az én sikereimet, avagy a sikertelenségemet.
Szerintem, ha valaki pénzeli az embereket és utaztatja lenek főlnek, vonszoltatja Őket., mint kutya a rongyot
nem hinném,hogy ez a sikeres élet distributívuma.
Egy a memóriába beégett baromság, a nyitott társadalom , egy biztos hogy nyitott, többek zsebében a bicskát, igen ,azt, de azt nagyon.
A földrészek nációinak gatyakorcként rángatása sem szolgálta senki épülését.De nem lenne itt elég karakter ahhoz, hogy meggyőzzem azokat, akik bármilyen címen sorosos pénzzel a zsebükben adják elő a sohasemvolt igazságot a "nyitott társadalomról".
Azt mondják a következetesség erény.Nem hiszem.
Csak az ökör következetes.
A ma normális gondolkodói a változó világ változó körülményeihez való permanens gondolkodást képviselik, és egy egyszeri rossz meglátáshoz nem kötik magukat, mint ebeket a karóhoz szokás.
A nyitott társadalom egy baromság.
Ezt beismerni nem nehéz, ha az ember nincs megvásárolva kilóra, a saját esze szerint alkothat világképet magának, ha nincs elkötelezve tőbb ezer euróért .
Én nem segítek haragudni senkinek,mindenki azt gondol a világról, amit akar.
Mindenesetre a szellem szabad áramlásának nem kéne azt jelenteni, hogy mindenki ott hülyülhet meg, ahol akar.
Magyarország több évszázados kialakult értékrendjét
talán még se kellene odadobni veszett ebek koncának.
Mert van az a pénz, amitől sokaknak korpásodik a haja.De van akiknek teljesen ingyen. Becsókolnak minden divatos "eszmének" mint Junker Sorosnak a pódiumon.A nagy szellemek brüsszeli találkozása olykor ijesztő, és régi idők rossz emlékeit idézi fel, a nagy potentátok nyíltszíni ölelkezése hátborzongató. Pedig nincs is rajtuk egyenruha.

Villon írta...

Erzsebetnek...
A "sikernek" vannak bizonyos fokozatai...
Ha a memeoriam nem csal(es az nem szokott) akkor ezeken a hasabokon , azok utan hogy egy paran "helyretettek" bejelentetted, hogy ide nem irsz tobbet. Aztan kezted elolrol.
Szoval ez az ovodas "szinvonal" nem eppen jo ajanlolevel a sikerekre... Sem a lelki serulesek apolasara... Talan ha volnal szives a rogeszmeidet mas szemszogbol is ertelmezni/megvizsgalni elolvashatnad "talalom" nevezetu hozzaszolonak a gondolatait.
Itt egyebkent(ami a libakat illeti) mindenki tegezodik.Ugyhogy nem ertem, hogy a "felsobbrendu" kijeneltes honnan jott.


talalom írta...

1. A hátborzongató az a sötét és makacs ostobaság, ami a tényeket sem veszi figyelembe. Sem Soros György, sem alapítványai nem utaztatnak senkit. Az úton levőket segítik.
2. Magyarországnak semmiféle értékrendje nincs, legfeljebb az itt lakóknak. Évszázados meg az itt lakóknak sincs, és főképp nem egyforma. De szerencsére folyamatosan változott és változik az idővel - különben egyáltalán nem lenne magyar nyelv, írás, sem magyarok, sem Magyarország. Valami turulseggben vernénk a sámándobokat az Ural tövében.
És még egy. Nem feltételezem Kovácsról, hogy akár egyetlen eurót (vagy forintot is) kap ezért a hülyeségért - ez már kontraproduktív.
Nekem szép, gazdag életem van - van családom, sokan becsülnek, tán szeretnek is. Biztos van olyan is, aki ellenszenvvel viseltetik irántam. De azt szoktam mondani: akinek 40 éves korára nincs ellenlábasa, az nézzen körül, csinált-e valamit egyáltalán az életében.
Nyilván el sem tudja képzelni, hogy ehhez nem kellenek eurómilliók.

1970 írta...

"Azonkivul az embereknk az egesz vilagon meg van az a "rossz" tulajdonsaga, hogy azokra az emberekre halgatnak, akik mar bizonyitottak valamit."

Kedves Villon!

Biztos vagy abban, hogy ez így van? Szerinted tényleg azokra hallgatnak, akik már bizonyítottak valamit? A magyar és a nemzetközi történelem tényleg ezt igazolná? Nekem ezzel kapcsolatban igen súlyos kétségeim vannak!

Attila írta...

Üdv!

Kovács Erzsébet...

Ezeket az írásokat a Lendvai utcában vagy a Habony művekben fogalmazták?

Attila

1970 írta...

"A Kádár rendszer - akár a tulajdonviszonyokat, termelési viszonyokat, akár az elosztási viszonyokat nézzük, echte állammonopolista kapitalizmus volt, erőteljes feudális vonásokkal."

Kedves talalom!

Úgy látom, nálad a "rendszerváltás konkolya" hullott termékeny talajra: nyomod a betanult mantrát arról, hogy a Kádár kor "állammonopolista kapitalizmus volt, erőteljes feudális vonásokkal". Nézz egy kicsit utána annak, hogy ebből mennyi a valóság! Egy társadalmi-politikai elit levezényelt itt egy rendszerváltást, amely - közel 3 évtized után már elmondható - totális kudarc volt. Nos, ez az elit ül jelenleg is a nyakunkon. Természetes, hogy a kudarcukat takargatniuk kell valamivel, főleg annak fényében, hogy - társadalomtudósok jó része ezt már kimondja - egy sikeresebb kort és sikeresebb Magyarországot vágtak taccsra. A sikertelenséget persze egy ideig lehet takargatni azzal, hogy mindennek elmondjuk az "átkost", na de 3 évtized után ez már azért mégiscsak nevetséges...

Villon írta...

1970.
Felreertettel...
Mindossze azt jegyeztem meg, hogy egy "ismert" szemelyiseg megnyilvanulasait lenyegesen tobben kiserik figyelemmel, mint a szomszedban levo "Rozi neni"pletykait..

talalom írta...

Kedves 1970! Tudtam, vártam az ellenkezésedet. Értsd már meg, kérlek: tőlem nem kell megvédened a Kádár-rendszert - hálás vagyok a sorsnak, hogy életem jelentős részét akkor élhettem.
De. Az, hogy egy társadalmi rendszer milyen, nem a véleményedtől/véleményemtől függ, hanem az adott társadalom objektív viszonyaitól.
Tulajdonviszonyok. Tanították is: az állami tulajdon a legmagasabb rendű, prioritást élvez: vagyis monopóliuma van az államnak a tulajdonra. A szövetkezeti tulajdon: átmeneti forma, elhal majd magától. Magántulajdon: visszaszorítandó, kapitalista csökevény. Személyi tulajdon (fontos a különbsége a magántulajdontól):a szükségletek szitjéig megengedhető. (A fővárosban pl. egy család birtokában csak egy lakás lehetett, akár főbérlet, akár tulajdon.)
A termelési mód mindaddig kapitalista (tőkés), amíg árutermelés zajlik, függetlenül a tőketulajdonos kilététől. Akkor lesz szocialista, ha a termelés a szükségletek kielégítésére szolgál.
Az elosztási viszonyokat értelemszerűen a tulajdonmonopólium határozta meg - vagyis az állam.
A politikai rendszer szerint pedig az államhatalom birtoklására egyetlen Párt, az élcsapat hivatott, így az határozza meg az elosztási viszonyokat is.
Bocsi ezért a foxi-maxi alapszemináriumért. De, hogy 1989-től sokmindent elszúrtunk, annak az is az oka, hogy tömegek csak elvégezték e stúdiumokat - sokan meg csak csúfolódtak rajtuk -, de a következményekbe kevesen gondoltak bele.
A Kádár rendszernek van még egy nagy erénye (bár jórészt a szükség diktálta): bár összeomlása sokakat maga alá temetett, de inkább csak képletesen. Fegyverrel nem estünk egymásnak.
Ez a mai diktatúra nem lesz ilyen készséges: csak azt remélem, hogy a kataklizmát - amely felé hajtja az országot - már nem érem meg.
Meg kicsit tán azt is, hogy a vesztesek végre felhagynak a hátramutogatással, és megpróbálnak ebből a sz@rból valamelyest élhető várat építeni. Nem légvárat!!!

1970 írta...

Kedves Villon!

Azt írtad, "akik már bizonyítottak valamit...". Ez esetben meg kell kérdeznem: Nálad ez a kategória egybeesik az "ismert" kategóriával??? Amennyiben igen, akkor nagyon nem értünk egyet ebben!

1970 írta...

Kedves talalom!

A következőt írtad:

"A Kádár rendszer - akár a tulajdonviszonyokat, termelési viszonyokat, akár az elosztási viszonyokat nézzük, echte állammonopolista kapitalizmus volt, erőteljes feudális vonásokkal."

Azon túlmenően, hogy a Kádár rendszer szerintem semmilyen formában nem volt "állammonopolista kapitalizmus" (inkább: államszocializmus) egyszerűen érthetetlen, hogy miért azt a rendszert vádolod "erőteljes feudális vonásokkal", amelyik eddig az egyetlenként elég komoly lépéseket tett a hazánkra korábban kétségtelenül erőteljesen jellemző feudális sajátosságok (Nézd meg a lovastengerész rendszerét!) lebontásáért. Ez az ország abban a rendszerben vált modern országgá, nem előtte és sajnos nem is utána.
A rendszerváltásnak nevezett sz.rkupac (és most az 1990 és 2010 közötti időszakról beszélek!) legnagyobb bűne (szerintem ez most már napnál világosabb), hogy egy őrült pszichopata és pénzéhes bandája kezére juttatta az országot (és, hogy az eredeti témánál is maradjunk, sajnos ebben szegény Sorosnak is megvan a maga komoly bűne).
Abban az egyben egyetértünk, hogy ez a nyomorult rendszer valószínűleg igen komoly kataklizmával fog véget érni.
DE! Ne gondold, hogy a "vesztesek mutogatnak hátra". Nézd meg, mit művel e vonatkozásban a magát "ballibnek" nevező rendszerváltó értelmiségi és politikai elit: folyamatosan hátra mutogatnak, azt bizonygatva, hogy ez a NER olyan mint a Kádár rendszer. Ez a legnagyobb hazugság, amivel a saját rendszerváltásuk kudarcát próbálják még mindig elfedni. 3 évtized távlatában is...

pretty írta...

Kedves Erzsébet!

Egyetértek önnel, sajnos hazánkban kevés ember képes elfogulatlanul mérlegelni történéseket.Nem képesek felfogni,hogy Soros beavatkozásának köszönhetjük a rablóbanda hatalomra kerülését is.

Sicc írta...

Kedves pretty! Soros sok fiatalnak adott lehetőséget a külföldi tanulásra, de hogy a felajánlott ösztöndíjakat kik kapják meg, azt személy szerint nem ő választotta ki. Lehet, hogy most nehéz elismerni, hogy mint annyiszor, ezt is mi magyarok rontottuk el, hiszen az ajánlásokat idehaza készítették. Szerintem ez is a Sorosozásnak egy formája!

Attila írta...

Üdv!

T. Pretty!

Ahhoz látnoknak kellett volna lennie Sorosnak. Ugyanis annak idején a fijjug nagyon is liberálisok, demokraták voltak. Láthatta Soros, hogy mi lesz belőlük a későbbiek folyamán? Kétlem. Sokkal inkább Simicskának köszönhetik létüket, aki mindent megtett 1994-ben, hogy benn maradjanak a parlamentben. Sikerült alig valamivel az 5 % fölött. Végül többszöri köpönyegforgatás után jutottak el a mai állapotokhoz.
Ennyit az elfogulatlan mérlegelésről.

Attila

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Pupu!
Még tartozom egy őszinte elismeréssel, azírás kezdetén levő kép nagyon beszédes és találó.
Dettó gekkó.
---------------------------------------
Gézának:
Ez az én luxusom, nem hajtok fejet.
Így a 75. évem kezdetén már rájöttem, ki mennyit ér.
Mindenki eladja az EGÓ-áját aranyért.

Én már a kifutó szériához tartozok, aki ha beteg lesz az Orbán Emmije nem fog sokat cicózni velem.

Ezért én elmondom a véleményem.
Mégha ez egy ismeretlen Géza véleményével nem is azonos.
Én Önmagammal vagyok azonos.
Ha tetszik Neked, ha nem.

Villon írta...

pretty...
Einstein szerint...."Két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség, de a világegyetemben nem vagyok biztos.---"Azt hiszem, hogy a fentebb leirt emeletes kijelneseddel helyezest kaphanal az elso kategoriaba.

talalom írta...

A kapitalizmus lényege nem annyira a tőketulajdonos kiléte, mint az árutermelés. A szocializmus lényege a szükségletekre való termelés, ez viszont csak internacionalista keretekben lehetséges - ma globalizációnak hívjuk. Tökmindegy, hogy tetszik-e vagy nem: harangozhatsz is a jégeső ellen, de megróbálhatod a jeget hozó felhőket másként szétkergetni.
Amíg csak egy krakéler bugrist utálsz vagy imádsz - nem sokra mész.Ellenkező esetben se: lásd Csau vagy Honecker példáját.

góbé írta...


És akkor miért is csodálkozunk az "ellenzékünk" tétovaságán, nemegyszer ostobaságán, eredménytelenségén, nemegyszer tetten érhető kollaborálásán, amikor itt, a blogon is antagonisztikusnak tünő, valójában az egészhez képest aprócska ellentéteken valósul meg a hajba-kapás.
Erzsikéről 1,5-2 éve tudjuk hogy Soros megmásithatatlanul a bögyében van... Ez van, praktikusabb elfogadni, akár tiszteletben tartani avagy akár figyelmen kivül hagyni a véleményét... demokratánk lennénk, vagy mija a túró...

Aztán a vehemens polémia, a sajnos soha vissza nem jövő, jöhető Kádári rendszer beskatujázásáról pro-és kontra...

Ha itt e kis, - véleményem szerint ! - közösségben is, valójában jelentéktelen idulatok képesek igy egymásnak feszülni, van-e morális alapunk " pártjaink " elmarsztalására ???

Szerintem igen, de ha itt sem sikerül egy közös minimumban megállapodni akkor nincs min csodálkoznunk...

S ha már itt tartunk:
Erzsike pusztithatatlan Sorosfóbiája valóban érthetetlen és fárasztó.
Talalom !: talán ha kifejtenéd a " feudális vonások " - mármint a Kádár-rendszerben - általad felsejlett mibenlététe, megjelenési formája talán vitaalapot jelentene, igy csupán vagdalkozásnak tekinthető...

Tetete írta...

x

Kovács Erzsébet írta...

Villon-nak:
Én átengedek minden első helyet Villonnak, vajjon most elégedett lesz-e.

Villon írta...

Erzsebetnek...
A zsido "kulturaban" tobbek kozott van egy olyan, hogy tanitsd meg a gyerekedet kerdezni.No it all meg a tudomany egyeseknel. amikor egy feltett kerdesben elhangzik a "miert", akkor megall a tudomany. Szoval kedves Erzsebet miert vagy rogeszmavel megverve? Az en "elegedettsegem" nem szempont. A szempont az, hogy (elnezest..hulye rogeszekkel) minel kevesebb embert fertozzenek meg.

1970 írta...

Kedves Attila!

Szerintem nagyon pontosan tisztában volt azzal a rendszerváltás körül, hogy milyen embereket pénzel, csak az ő személyes politikai céljaival ez akkor és ott egybeesett. Én emiatt gondolom azt, hogy óriási felelősség terheli Sorost (is) abban, hogy ez az egész brancs most a nyakunkon ül.
Erzsébet számomra (már csak a kora és a gondolkodása miatt is) tiszteletreméltó, de szerintem ebben óriásit téved: a jelenkori sorosozás egy gusztustalan, primitív kampány, ami csak természetes együttérzést válthat ki belőlünk egy idős ember iránt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne súlyos felelőssége abban, amiről fentebb írtam.
Az 1994-es "köpönyegforgatásuk" viszont nem az első volt: nagy részük (pl.: a nagy bajuszú idióta) a rendszerváltás előtt igencsak másfajta világnézetet vallott (állítólag, mert szerintem őket alapból egy dolog érdekli, a pénz, minden más eszköz ehhez).

1970 írta...

"Aztán a vehemens polémia, a sajnos soha vissza nem jövő, jöhető Kádári rendszer beskatujázásáról pro-és kontra..."

Kedves góbé!

Szerintem ez egyáltalán nem felesleges polémia. Az a rendszer sajnos valóban nem fog soha visszatérni, hiszen az az ember, aki annak a rendszernek arcot adott, aki formálta valójában azt a világot, az az ember közel 3 évtizede fentről néz le ránk (és valószínűleg nagyon szomorúan ül a "mennyek országában").
De, annak megismerése, hogy valójában milyen volt az a rendszer, igenis hozzásegíthet minket annak felismeréséhez, hogy miképpen teremthető meg egy jobb világhoz vezető út. Nem véletlen, hogy szinte minden politikai oldalról (kivéve: Moldova:))) azt a rendszert köpködik, arról hazudoznak össze mindent, amit csak lehet. Nyilván baromi kínos lehet minden politikai oldalnak az elmúlt 28 éves "teljesítményükkel" történő összevetés. Így marad a szitkozódás, vagy az agyonhallgatás:(

Kovács Erzsébet írta...

Villon...
Vajjon miért vijjog Villon....
Aki nem vállalja fel a saját "becsületesnek született "nevét.Az igazi Villon,
aki vagy 1450 körül született és élt eléggé a társadalom perifériáján,okkal vagy ok nélkül üldözöttnek érezvén magát magányosan...
Vajjon az itt fellépő Villon miért villog egy ilyen távoli múltban élt személy nevével, és ezzel a felvett névvel miért akarja osztani az észt a XXI. század elején élőknek..
Netán csak vijjog, mint a kányák az avaron,azt sem tudja, ki volt az, akivel szellemi azonosulását felvállalta, vagy csak arra brillírozik, hogy a sok tájékozatlan ember ettől az idegen névtől meghőköl, és egy hamis imádattal hallgatja, vajjon mit vijjog Villon, amikor leszól eleveneket és holtakat.

De hát nem is vagy te kedves Villon, a nagybetűt csak azért fogadtam el az álnevednél,mert én francia tagozatos osztályba jártam,és a francia irodalmat nagyon kedvelem, és azért megérne egy misét, hogy a régi idolok nevét ki mivel koszolhatja itten össze vissza...
De én foglalkoztam grafológiával,a lélektani kérdések is sokszor elgondolkodtattak, még a gimnáziumi éveim alatt egy évig tanultunk pszichológiát és filozófiát is.Az egyének érdekeinek a felismerése manapság nem képez beszédtémát, mintha egy nagy karneválban élnénk le az életünket, mindenki másnak adja ki magát,mint aki.Például te is.
Mert hát aztán hogy a büdös francba kavarod te ide
a zsidó mentalitást, és hogy a gyereknek meg kell mondani a választ, ha kérdez valamit.
Jónak jössz te ezzel a zsidó mentalitásra való hívatkozással, kóstolgatsz engem, hogy ugyan már mire pöccenek be.Az a szitu, hogy én személy szerint nem vagyok zsidó, bár a családom a zsidó üldözés folytán sokat szenvedtek,de ez egy másik történet.
És nem vagyok tájékozatlan a zsidó mentalitás vonatkozásában sem, nálam a nyitott ablak egy Talmud kötettel van kitámasztva ha szellőztetek, mert sokszor kézbe veszem, 25 évig voltam könyvterjesztő, és a legutóbbi kiadás példányából természetesen vettem magamnak is.
És hogy saját magadat egy sokat kérdező gyerekhez hasonlítod, az azért elég beszédes,miközben rólam szeded le a keresztvizet, és az elmeállapotomat fírtatod.Ez majdnem olyan szitu, mintha a felülvizsgáló főorvosról a félcédulás akarná kimondani a nagy diagnózist.

Szóval te aztán itten a Villon név árnyékában mindent jól összevijjogtál,ekkora hévvel egy nagyobb kaliberű történelmi személynek a nevét is elbitorolhattad volna ezzel az erővel esetleg lehettél volna egy Néró.Oké, Néró, te azt mondhatsz amit akarsz, annyi,mintha a kertek alatt a kutyák ugatnának.Oszt jónapot.Egy nagy színpadod van itt, ez a Poli Dili Klinika.Köszönd meg a PuPunak. Megérdemelné, hogy valaki már jót is szóljon a népnevelő tevékenységének elismeréseként.Én nagyon becsülöm Őt.Isten tartsa meg a jó szokását, türelmét.