2018. szeptember 5., szerda

SZENT PÉNZTÁRCA NAPJA

Nevezetes nap a mai, ma ünnepeljük a Viktor és a Lőrinc napot.
Mint tudjuk, a névnap a szentek ünnepléséhez kapcsolódik, a középkorban rengeteg ünnepelnivaló volt, addig se kellett robotolni.
Az emberek nevüket valamelyik szent nevéről kapták, aki aztán védőszentjükké is lett egész életükben.
Saját nevenapját mindenki megünnepelte, íly módon is azonosulva az Egyház tanításaival, az Úr pedig türelemmel tűrte, hogy hívei eljátszadozzanak a nevekkel, cserébe ő is eljátszadozott időnként.

Így eshetett meg, hogy Viktort és Pénztárcáját egy napon dicsőithetjük, remélhetőleg most már örökre összenőttek, így ünneplésük Tesco-gazdaságos maradhat, míg csak az Úr magához nem szólítja őket.
Vannak olyan fák, melyeknek ágai alkalmasak is lennének a felmagasztalásukra, de erre még sokáig kell várni, a nép nem kapkodó idegbolond, mint vezetői - megfontoltsága legendás.
Hála az Úrnak, nem minden esetben védi meg a pénztárcája sem a politikust, ezer és ezer példa van erre más banánköztársaságokban is...

Igyunk hát az egészségükre, a hajdani cselédlányok lúgkövet meg gyufát ittak végső elkeseredésükben, nekünk viszont már rendelkezésünkre áll a modern vegyészet megannyi eredménye...


Közben azért gondoljunk szeretettel az egészségügyre is, mely lassan, ha akarná se tudná megakadályozni az önmerényt, és ha esetleg a kibeszélős sztár-orvosnak leesne a létrája a kocsija tetejéről, legfeljebb a szovjet hajóorvos módszerében bízva műthetné meg magát, ha lenne hol.
Nagybeteg rokonunk rosszul lett, dőlt belőle a vér, de a kórházban ne tudták felírni neki a szükséges gyógyszert, mert a nyilvántartásuk szerint egy másik kórházban fekvőbeteg, miközben szegény otthon szenved, de a nyilvántartás szent, ami abban van, az a tuti - a beteg meg utazzon haza és próbálja meg felíratni a bogyókat a háziorvosával, aztán - ha sikerült - utazzon vissza a fővárosba, mert ezt a gyógyszert csak ott lehet kiváltani.
Hogy a jelenlegi rendszer alkalmatlan a betegellátás adminisztrációjára, az mindegy is, de az már nem annyira, hogy az egészségügyi dolgozók az ilyen helyzeteket természetesnek veszik.
Humanizmus? Empátia? Orvosi eskü?
Ugyan már, ha nem tetszik, menjen a magánszférába, oszt jónapot!
Anno a Fidesz és Szeretett Betegünk népszavazást szervezett az állami egészségügyi ellátás ingyenessége mellett, mert a páciensnek háromszáz - kórházban, ha jól emlékszem hatszáz forintot kellett fizetnie egy rövid ideig, most meg ha leletet akarsz, mielőtt meghalsz,  masírozz a magánszférába, s fizesd a sokszorosát!
Az állami ellátás ugyan ingyenes, de a várólisták hosszabbak, mint a vonatfütty, mire sorra kerülsz, már régen alulról szagolod az ibolyát.


Az egészségügyben a mai napig zűrzavar uralkodik, nincsenek kötelező betegutak, nincsenek reális árak, az orvosok egy része az állami intézményekben "magánrendel", közben zöldmezősen építgetik a gigamegakórházakat, mert abból lehet jelentősebb összegeket átcsoportosítani a magánzsebekbe.
Például a délpesti terület ellátására az István Kórház területén építenek új kórházat, miközben a Délpesti Jahn Ferenc kórház területén, mint dinoszaurusz-csontváz áll egy félbehagyott épület, közművekkel területtel jó megközelíthetőséggel, meg egy óriási kórház, mely igencsak megérett a felújításra.
Van ott nővérszálló is, az M5 autópálya mellett fekszik, ami a mai fővárosi közlekedési helyzetet tekintve maga lehetne a megváltás.
Mintha a lakásod felújítása és kifestése helyett telket vennél és építkeznél, miközben pénzed nincs.
Akik az új kórházakba kerülnek majd, ugyancsak várólisták áldozatai lesznek,  miközben az üzemeltetési költségeket fizetni kell - vagy be kell zárni kórházakat.
Így is be kellene zárni a meglevők egy részét, vagy más funkcióra alkalmazni, de a politika ezt szavazat-optimalizálási okoból nem engedi, itt minden halálgyárat üzemeltetni kell egészen addig, míg főigazgatóját is meg nem eszik a húsevő baktériumok.
Utoljára itt koherens és átfogó elképzelése az egészségügy átalakításáról szegény néhai Molnár Lajosnak volt, ki is nyírták őt annak rendje-módja szerint, mert ezeket az átszervezéseket lehetetlen érdeksérelmek nélkül végrehajtani.
Ha valaki azt gondolja, hogy Zacher Gábor magánszáma után elég, ha odaszórnak egy kis pénzt a dolgozók közé, hát nagyon téved.
Ez ugyan biztosít néhány hónap nyugalmat, de utána kezdődik minden előlről, és egyre súlyosabb lesz a helyzet.
Ez természetesen megfelel az aktuális hatalomnak, de neked nem annyira, ha csak nincsenek öngyilkossági terveid.


Szóval, ahogy nagyjaink is tanácsolják: Ora & Labora - imádkozz és dolgozz!
Imádkozz azért, hogy ne kelljen igénybe venned az állami egészségügyi ellátást és dolgozz azért, ha mégis beteg leszel, legyen pénzed megfizetni a magánellátást.
Persze, az se lenne baj, ha a kettő nem mosódna össze, ha nem zavarna be a hálapénz és ha lenne némi érdekérvényesítő képességed.
Ha nincs, Isten veled!



:O)))

21 megjegyzés:

Czékus Lajos írta...

Mindig ez a demagógia, még jó, hogy nem hoztad ide a jól bevált lélegeztető gépeket. :( Komolyra váltok: Az istenadta népet nem érdekli az egészségügy, annak gondja-baja, egyetlen tüntetésre sem volt megmozdítható. A futball, az igen. Válogatottunk, vadi új szerelésben lép pályára rövidesen, s ha ki is kap, mind a két alkalommal (görögök, finnek ellen), a közönség megint elénekli tiszteletére a Himnuszt. Mint az oroszok elleni 0-3-as zakó után. Nekünk - úgy látszik - tökéletesen elég a cirkusz..... A kenyér meg még drágulhat is, kit érdekel?

Jutka írta...

A magánegészségi helyek sem jobbak mint az állami. Ugyanazok az orvosok dolgoznak ott is, éppen olyan szinten. Félelemből mert tapasztalatlanok erősebb terápiát, gyógyszert írnak fel,
van várólista, és hiába van időpontod, nem biztos hogy nem kell várnod .
Sajnos nagyon rossz tapasztalatom van.
Ritka a lelkiismeretes orvos.

talalom írta...

Nem fogjátok elhinni: a minap egy kommentben olvastam - egy vérfideszes hozzászólótól - hogy a betegektől kellene szedni hozzájárulást. Amikor felhívtuk a figyelmét,hogy ezt volt redves 10 éve leszavazni, akkor ordítozni kezdett, hogy ez nem igaz,mert a komcsik adót vetettek ki, azt szavazták le. Na,az ilyennek magyarázd,hogy adóügyben sem akkor, sem most nem lehetett/lehet népszavazni.

Promenad írta...

Ez az istenadta magyar nép inkább meghal,de Orbán ellen fel nem lázad

Attila írta...

Üdv!

Kissé rosszak lettek a laborleleteim, így a háziorvosom elküldött néhány vizsgálatra. Mondanom sem kell, hogy minimum 2 hónapos előjegyzés mindenhol. Álmomban nem gondoltam volna, hogy egy szakrendelőben ennyit kell várnom egy röntgen felvételre vagy egy ultrahangra. Cserébe viszont pontosan, időben hívtak be. Szerencsére a bajnak nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Most már azt is tudom, hogy időben kell a döglődést elkezdeni, hogy fogadni tudjanak a vizsgálatokon. :-)))

Attila

Kovács Erzsébet írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
PuPu írta...

Kedves Erzsike, aki nyalja annak a lábnak a talpát, amelyik naponta seggberugdalja, az nem áldozat, hanem hülye.

:O)))

Kovács Erzsébet írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
PuPu írta...

Erzsikém, ez úgy butuskaság, ahogy írtad.
Olyan vagy, mint a rossz háziasszony, mindent összemosol mindennel, és a végén, mikor minden ruha felmosórongy lesz, rákened a felelősséget a boltosra, aki ócska mosóport adott.
Tájékoztatlak, ez itt nem az egri vár, és te sem vagy egy egri amazon, még ha annak is képzeled magad.
Itt hottentotta legfeljebb néhány van, azok se a kerítésen másztak be, hanem többnyire itt tanultak, aztán elvették feleségül Marcsát, lett néhány gyerekük és eddig még viszonylag kevéás atrocitással megúszták, a gyerekeiket is alig verték még az utcán, úgyhogy még merbnek maradni.
Akik ellen ágálsz, azokat két részre illene bontani, ha tisztességesen akarnál vitatkozni, nem csak gyűlölködni szeretnél.
Az érintettek egyik fele menekült, olyan országokból, mint Szíria, amely a háború előtt virágzó ország volt. https://index.hu/nagykep/2015/10/13/sziria_a_haboru_elott/
De jöttek menekültek Afganisztánból, Líbiából, Szomáliából is - elég beütnöd a gugliba az országnevet, hogy megértsd: nem jókedvükben menekülnek - Szíriában hajdan úgy éltek, mint nálunk az álagpolgár, Líbiában meg jobban, mint mi.
Az életüket ellehetetlenítették, a gyerekeik iskoláit lerombolták, a fiatalokat kényszerítették a katonásdira - szóval volt okuk a menekülésre.
Vannak persze olyanok is, akik a jobb élet reményében hagyták ott kilátástalannak tűnő helyzetben levő hazájukat - dde mintha az 56-os menekültjeink 95 százaléka sem üldözői elől menekült volna ki, mondjanak ma bármit, és itt egy hétig tartott a pünkösdi királyság, míg például Szíriában hét éve tart a cirkusz.
Szóval lehetnél éppen megértőbb is, az egri asszonyok között is volt, aki megvédte a török kisgyereket, ugye.
Aki menekült, nem akar nálunk letelepedni, mert ez a nép önző és bunkó módon viselkedik, én kissé undorodom egyes megnyilvánulásainktól.
Sorosról meg szerintem semmit sem tudsz, nem csodálkoznék, ha kiderülne lappangó antiszemitizmusod, merthogy ez az általad gyűlölt alak ezidáig nekünk csak adott, még ha politikai elképzelései az enyémtől fényévekre vannak.
Ő a nyílt társadalmak híve, te meg a bezárkózás híve vagy egy globalizálódó világban, két lábon járó anakronizmus, Orbán az ilyeneknek beszél, mikor éppen hazafi, mint amilyen te is vagy.
Mit tudod te, hogy hogy viselkednek Nyugaton a hottentották?ű
Ilyen erővel irhatnád Magyarországról is, hogy minden nap bicskáznak a bunyevácok meg a cigányok, ami igaz is lehet, csak éppen az okát keresgéled rossz helyen.
Mindegy, ha neked ettől jobba hangulatod, hát le Sorossal, és akkor már csak Lendvai Ildikó rémtetteivel kell leszámolnod, - az élet egyre szebb...
:O)))

góbé írta...


Kerves Erzsike !

Egyszer már felhivtam a figyelmedet - bekopiztam: "Fékezett habzásu ellenzék" 2017.12.03. - az un. Soros tervre, ill. azzal párhuzamosan az O1G " tervre".
Nyilván láttad hogy a kettő között gyakorlatilag semmi különbség nincs, mert egy proletárhoz méltatlan mellébeszéléssel kikerülted a választ a kérdésemre...

Épp ezért nem értem, hogy miért dicséred a kotonszökevényünket és mi alapján rühelled Sorost.

Az hogy O1G olyat ad Soros szájába amit az sohasem mondott, utalhat ugyan arra hogy G.orbánnak súlyos szövegértési problémái vannak, tehát végletesen hülye, de a valóság az hogy téged néz hülyének.
Kérlelhetetlen proletár őszinteséggel felszólitalak: ne hagyd magad ! A logika fegyver és vért is lehet... Használd !

Promenad írta...

Számomra teljesen nyilvánvaló,hogy van közöttünk egy Kovács Erzsébet álnevet viselő,Orbánhívő troll,akit aFidesz telepített a blogra. Nem szeretném,ha a jövöben is felt-feltünne itt a retrográd,rasszista nézeteivel.

Attila írta...

Üdv!

Kovács Erzsébet!

Valahol eltévedtél, és most a demagógia csúcsait ostromlod. Ha vennéd a fáradtságot, megnéznéd az ORFK honlapján az illegális bevándorlók számát, nagyon meglepődnél. Havi bontásban megtalálható.
Javaslom még a FRONTEX honlapját is. Az idén ezidáig fele annyian jöttek mint tavaly, és negyede a tavalyelőttinek, természetesen időarányosan.
Javaslom még az infogram.com oldalt ott is megtalálható a FRONTEX adatai.
Ha meg abban a hitben ringatod magad, hogy Nagyurunk, és az Ő kerítése megvéd minket, hát nagyot tévedsz! Az EU évi 3,2 milliárd ad a törököknek
a migráció visszafogására. Eddig bevált. Nincs számottevő balkáni útvonal.
Ezek fényében egy tájékozatlan fideszesnek tűnsz, antiszemitizmussal leöntve.

Attila

Kovács Erzsébet írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Villon írta...

Erzsebetnek...
Ha "Soros"-ozol, akkor Orban szekeret tolod.
Nem szep dolog egy baloldalitol.
Persze a filozofiai tanulmanyaidat sem artana felfrissiteni.
Ertem ez alatt utanezhetnel mit jelent az antagonisztikus ellentet.
Csak halvanyam megemlitenem, az eletben vannak kompomisszumok, es fontosabb
meg kevesbe fontosabb dolgok.Nem kellene a rogeszmeddel orvoshoz menni?
AZ itteni hozzaszolok azert irogatnak, mert szeretnek, hogy ez a szep orszag
elhetobb ez szebb legyen.Az Erzsebet nevezetu gyuloletbeszed nem eppen ebbe az
iranyba mutat. Mellesleg, idosebb vagyok nalad, de ez sem jogosit fel arra,
hogy onkent es dalolva meghulyuljek...

Névtelen írta...

Ha már leíratott,"halálgyár".
A (köz)utált Bartus László a messzi ááámerikából 2007(!)júniusában megírta:
http://nol.hu/archivum/archiv-451084-258122
Erre mondom azt,az IDŐ igazol...
Mano

Attila írta...

Üdv!

Kovács Erzsébet!

Mit ér Orbán kerítése, a megindul egy nagyobb tömeg? Semmit, csupán propagandisztikus jelentősége van. Marokkóban van 2 spanyol enklévé, Ceuta és Milella. Ezeket a területeket kerítés védi. Ceutának van nagyobb jelentősége, mert a Gibraltári szorosnál van. Két kerítés van, a külső 6 méter magas, a belső valamivel kisebb, de szögesdróttal a tetején. Nem egy alkalommal már megrohamozták illegális bevándorlók, és akár 30%-uk át is jutott rajta. Pedig volt, hogy gumilövedéket és könnygázt is bevetettek ellenük. A létszám néhány száz és ezer közöttire tehető. Ennyit ér Orbán kerítése.
De Te, azért csak rettegj, és gyűlöld akit kijelöl Orbán célpontnak.

Attila

Joebacsi írta...

"Nem azt mondták Feri...."

ferenc írta...


Pupu!

Azt írod, "Az állami ellátás ugyan ingyenes...". De nem csak te, Valahogy ezt sulykolják belénk úton, útfélen. Ez egyszerűen nem igaz. Nagyon is sokat fizetünk érte. Nézzél csak meg egy bérjegyzéket. Van benne olyan tétel, hogy Természetbeni egészségbizt. járulék, meg még olyan is, hogy Pénzbeni egészségbizt. járulék. És ez csupán a bruttó bérből. Nem tudom a munkáltató vajon még ilyesmi címen mennyit fizet utánunk.

ferenc írta...


Írtam egy posztot még délelőtt. Arról írtam, hogy az a állami ellátás nem is annyira ingyenes mind ahogy azt próbálod, te is meg mások is ránk beszélni. Erről egyszerűen meg lehet bizonyosodni. Csupán egy bérjegyzéket kell megnézni. Van benne két tétel is ami az egészségbiztosításra levont összeget mutatná. Aztán még a munkáltató is fizet valamennyit hasonló címen. Aki már nem kap bérjegyzéket, nyugodtan csinálhat egy virtuálisat. Csupán egy bérkalkulátorba kell beírni tetszőleges adatot és már kész is a "bérjegyzék".
Szóval, az állami ellátás mégsem ingyenes. Mert azt állítani hazugság. Vagy szebben mondva a valóság elferdítése.
Na de hová-tűnt a délelőtti posztom? Pedig minden szabájossan lett csinálva.

ferenc írta...


vajon hová tűnnek a posztjaim?

Fispán Géza írta...

Kedves PuPu ! Érdeklődéssel várom véleményed,a FIDESZ nevezetű rablóbanda 2/3-os (66 %) elítélését az Európa Unió parlamentjében...