2014. január 13., hétfő

GYURCSÁNY TÜRELME

Ezt már szinte az alakuláskor látni lehetett, mégis, úgy tett mindenki, mintha hinne, hisz hinni mindig könnyebb, mint kételkedni.
Az EGYÜTT-PM – ről van szó, meg Bajnairól, akik lassan a legjobb cirkuszi produkciókat is toronymagasan felülmúlják szent küldetésük teljesítése érdekében.

Sajnos, nagy híve vagyok az összeesküvés-elméleteknek, mert ellentétben a széplelkű politikai elemzőkkel nekem az a véleményem, hogy nincs az a gusztustalan trógerság, ami a politikában elő ne fordulna, sőt, az előforduló mocskosságok jócskán meghaladják azt a szintet, melyet a gyanútlan és jelszavakon nevelkedett választópolgárok elképzelni képesek lennének.

Kezdjük talán az elején.
Hogy mi vezetett az SZDSZ dicstelen kimúlásához, azt most ne vizsgáljuk, talán válasszuk kiindulópontnak azt az állapotot, mikor az SZDSZ elkezdte kapkodva és hörögve szedni a levegőt, már látszott rajta, hogy napjai meg vannak számlálva, nehezebb fajsúlyú tagsága meg riadtan nézegetett körül, hogy mi is lesz vele, ha pártja Pistikéstől és szakállasbácsistól kiszorul a Parlamentből?
Mert akkor már mindegy lesz, hiszen nem lehet megélni abból, hogy szidjuk a komcsikat, akik nélkül – és persze minden más politikai erő nélkül - sőt, legfőképpen a választók nélkül  – remek politikát tudnánk folytatni, de ha nincs cégér, ami alá be lehetne állni, akkor hiába minden.

De hol nagy a szükség, közel a segítség, mint deus ex machina jelent meg a megoldás, a tisztakezű, ötfőnyi tagsága filléres hozzájárulásaiból építkező Új Erő, mely nevében hordozta célját: Legyen Más a Politika.
Magyarember az ő végtelen jóindulatában és mérhetetlen butaságában el is hitte ezt, jóllehet az elképzelés a „fából vaskarika”, a „Rákóczi téri Vesta-szűz” és a Tisztakezű Orbán Viktor” kifejezésekkel esik egy megítélés alá, ami nem is csoda, hiszen a Deus, aki ezzel a pszeudo-párttal manipulált, egy focilabdát tartott a hóna alatt.
A párt maga tulajdonképpen egy jólszerkesztett lepkeháló volt, mely az SZDSZ virágoskertjét és nektárját vesztett bábjai, pillangói és hernyói begyűjtésére volt alkalmas, no, meg arra, hogy a Vezérrel szembeni ellenzék soraiban a megfelelő időben zavart keltsen.
Nem tudom, ki az, aki a maffia választási stratégiájáért felel, de az biztos, hogy érti a dolgát és nem keveri össze a stratégiát a taktikával…

Szóval a struktúra készen állt, már csak vezető kellett az ellenzéknek, és erre a szerepre.
 Bajnai Gordon látszott legalkalmasabbnak, hiszen ő már réges-régen részesült a politikai érzék elleni védőoltásban, emellett a hócipője neki is – mint megannyi politikustársának – tele lehetett Gyurcsánnyal, aki mellett nem tudott felragyogni saját nemzetmentő csillaga.
Toltak mögé szervezetet is, a jobb sorsra érdemes MILLA lett az áldozat, mely éveken át remekül szolgált, mint villámhárító, - évente két rendezvénnyel biztosította a rendszerrel elégedetlenek lelki egyensúlyához szükséges ordítozási lehetőséget.
Jól is tudott ez esni az embernek, mint libának a zsenge sóska.

A Milla önmagát felkent vezetője is remek választásnak bizonyult, hiszen személyes ambíciójáért, az országos ismertséget biztosító politikai szerepért bármit hajlandó bevállalni, ha ehhez egy kecskét kell magáévá tenni a Blaha Lujza téren, az sem lett volna akadály.
Ott volt még a Szolidaritás is, ott meg a rutinhiány dominált, sajnos…
Bajnai egyébként remek választás lett volna, mert technokratának volt elkönyvelve, ha az is marad, akkor lehet, ő Magyarország következő miniszterelnöke, de ez azzal a veszéllyel járt, hogy tényleges ellenfele lehet Orbánnak.
Így aztán rábeszélték a pártalapításra, és vagy elhomályosult a látása, vagy megvezették, vagy megvették, mindenesetre aznap haltak meg a politikai esélyei, mikor bejelentette saját pártja megalakulását.
A szocialisták azonnal – és tegyük hozzá, hogy logikusan - elkezdték lehetséges miniszterelnök-jelölt helyett ellenfélnek kezelni, a mázlija az volt, hogy egyszer az életben mértek neki tizenöt százalékos támogatottságot is, és ezzel kívánatos szövetségessé tették – lehet, ez is volt a mérés célja.

Lehet, a szocialisták azt képzelték, hogy szövetségesként majd lemutyizzák vele a választást, ami be is jött volna, remek ellenzék lett volna belőlük a következő tizenkét-tizenhat évre, ha Viktor nem telhetetlen, merthogy az ő célja a magyar baloldal eltakarítása - örökre.
Közben a választók is elkezdtek értetlenkedni, összefogást emlegettek, hisztériáztak és fenyegetőztek, hát ki kellett fogni a szelet a vitorlából.
Így jutottunk el a mai napig, amikor éppen az eredeti forgatókönyv szerint folyik a műsor: a megállapodásokat, vagy a sikerrel kecsegtető akciókat belülről kell szétverni, erre a leselejtezett, vagy ezzel a feladattal megbízott LMP segédcsapatokkal megerősített párt alkalmasnak is látszik.

Első lépésként Juhász-füvész vadult meg, aki úgy csinált, mintha nem hónapok óta a DK és Gyurcsány szövetségbe vonása lenne az egyetlen valós probléma a demokratikus oldalon, csodálkozva konstatálta, hogy nini, Ferkó ante portas!
Mindjárt meg is sértődött, de mivel ez semmiféle pánikreakciót nem váltott ki, ezért most bevetették a Gebe Bertát, magát Bajnait, aki – mint Gyurcsány hajdani bizalmasa, minisztere és utódja – a legalkalmasabbnak tűnt a fintorgásra.

A szocik most kivárnak, tegye a dolgát szövetségesük, hiszen azért ölték beléjük a rengeteg pénzt támogatóik, nem igaz?
Gyurcsány is csendesen várakozik – hozza meg a döntést a szembenálló fél, a reménybeli szövetséges, a hajdani bizalmas társ.
Mert az biztos, hogy Gyurcsány ebből a pozícióból nem léphet vissza, ezt soha nem bocsátaná meg neki szavazótábora, akik egyébként azt mondják, hogy akkor inkább induljon a párt egyedül, de Gyurcsány nélkül semmiképpen.

Ellenfelei azt mondják, hogy Gyurcsány megosztó politikus.
Az hát.
Milyen is lehet egy politikus, aki nem megosztó?
A pártok érdekeket képviselnek, társadalmi csoportokat, a politikus ezeket az érdekeket artikulálja, nyilvánvaló, hogy egyszerre mindenki érdekeit nem képviselheti, mert aki ezt hirdeti magáról, az hazudik, márpedig, aki hazudik, az lop is, tolvajból meg eléggé jól állunk.
Orbán is megosztó – én például utálom, szívből, igazán, Mesterházy is megosztó, Bajnai is megosztó, mert számomra ez a tejbetök-fazon nem képviseli az ideális politikusról kialakított elképzeléseimet.
De ez így is van jól.

Ami most folyik, az az idegek harca.
Remélem, Gyurcsány bírni fogja, hiszen neki most csak dönteni nem szabad.
Azt ugyanis minden épeszű ember tudja, hogy Gyurcsány nélkül nincs DK - hogy Torgyán pártelnök szavaival éljek, nélküle ez a párt is olyan lenne, mint vőlegény szerszám nélkül.
Hát, ha már olyan lenne, akkor legyen az a szerszám kemény, mint a vídia, az ellenfelek meg hadd rágódjanak a problémán – nem igaz?

:O)))

33 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pupu, csinálj már ezekkel a ellenőrző-ködokkal valamit, mert olvashatatlanok.Két hozzászóláso is elszállt, mert nem tudom kibetűzni!

megvezetés írta...

ne aggódj pupu, a "veszélyes" újságirók épp most avatják boldoggá szt. Gyurcsány Ferencet az ATV-n az Újságiróklubb-ban :p

Miközben Szili Kati minimál jövedelem ötletét elkommunizálva keverik a keverendőt láthatóan szinte megtáltosodva (végre valami, amit keverhetnek).

Szóval ezeket a problémákat már meghaladtuk :p

megvezetés írta...

névtelen:

a kódot a google csinálja, van a beviteli mező mellett közvetlenül jobbra egy "refresh" gomb, amivel új kódot kérhetsz

nagyon jó hogy van, különben elárasztaná ezt a blogot is a troll automaták üzenethegye

hello írta...

Húúú, PuPu, szókimondásért eddig se mentél a szomszédba, de úgy látom, most már nálad is igencsak fogy a cérna a spulniról attól, aminek a tanúi vagyunk! Ezúttal erről az egész vircsaftról olyan körképet festettél fel, amihez képest Feszty Árpádé békés, idilli látvány!

Hát, szó se róla, erős gyomor és kötélidegek kellenek hozzá.

Ha hiszel az energiák átsugárzásában, akkor próbáld Gyurcsány Ferencet a szükséges türelemmel feltölteni, mert ha ezt a lépést elvéti, a DK-nak annyi.
Kár lenne érte.

Unknown írta...

Szokás szerint bravúros és igaz. Nekem nagyon tetszik és a végső következtetéssel maximálisan egyetértek és tudom, hogy Gyurcsány Ferenc kivárja, míg ki-kínlódják a megoldást. Hála a Teremtőnek Gyurcsánynak nagyon magas az ingerküszöbe...ezt ő maga mondat, úgy hogy nyugalom!

Zsuzsanna írta...

Általad mindig megvilágosodom, kedves Pupu. Most már tudom mi lehetetlen: fából vaskarika, a Rákóczi téri Vesta-szűz, vagy a tisztakezű orbán.
És még a liba is megvolt. Köszönöm.

pleinair írta...

A tejbetök fazon az irracionális Gyurcsány-gyűlöletével megint Juhásznak akar megfelelni. Mióta visszatért a közéletbe, mint az árnyék, követi minden lépését a füvész, aki képes akár a saját anyja ellen is fordítani. Összeesküvés elméletem szerint a Füvész valamivel zsarolja.

gammasugar írta...

PuPu, már megint igazad van. Gyurcsány igazi ütőkártyája az, hogy Mesterházy legalább annyira fél tőle, mint Orbán: leglidércesebb álma alighanem az, hogy az MSZP-nek egy választáson a DK-val szemben kell megmérettetnie magát. Ezért most Gyurcsánynak mindenképpen ki kell várnia. Ha Bajnai valóban nem fogadja el, hogy Gyurcsány a közös lista elején szerepeljen, akkor a DK-ban egy gyors elektronikus pártszavazást kell tartani (erre a közelmúltban már volt példa), hogy a tagság mit akar: lépjen ő valóban hátra, vagy legyen inkább a DK-nak saját (esetleg az MSZP-vel közös) listája. A szavazás kimenetele nem kétséges: a tagság Gyurcsány "dobogós" listás helyéhez fog ragaszkodni. Erre való hivatkozással már ő is ragaszkodhat az önálló (vagy az MSZP-vel közös) listához, és akkor Mesterházynak van feladva a lecke: inkább marad a Bajnaiékkal közös lista mellett, de akkor a DK-val szemben kell megmérettetnie magát, vagy Gyurcsánnyal fog össze, és akkor az Együtt-PM azonnal eltűnik a süllyesztőben. Hogy aztán az egész ellenzéknek ezek után milyen esélyei vannak az Orbán-rendszer leváltására egy választáson, az már egészen más történet. Pedig alighanem ez lenne a legfontosabb kérdés, és valójában mindent ennek a fényében kellene átgondolni.

moose írta...

PuPu bejegyzése ismét parádésra sikerült!

Olyan jól sikerült írás, hogy a lelki szemeim előtt egyből megjelent egy majomhorda, amint vadászatra indulnak.

Ahogy olvastam,… elkezdtem behelyettesíteni a szereplőket. Mit is mondjak? A behelyettesítés túl jól sikerült! Azért, hogy ne legyen féloldalas, így a teljes politikai szereplőgárdából válogattam!

És közben rájöttem a lényegre is, mi is történik itt valójában?

Az öf tárgyalók:
Ugye ők nem egy összeszokott csapat, ahol az erősorrend szép folyamatosan alakult ki, hanem több idegen falkából összeterelt egyedek, ahol "önjelölt alfahímek mutogatják ékességüket"!

Egy év alatt sem alakult ki a rangsor,… azaz a falka tudja, kinek hol a helye, csak néhányan akarnak maguknak előkelőbb helyet, mint ami az erejük(teljesítményük) alapján megilleti őket!
A természetben a fizikai erő ezt egyértelműen eldönti, … de az embernél marad a ki tud jobban pöffeszkedni, ki tudja nagyobbra fújni magát? Tudnám egyértelműbben is írni, de szerintem érthető így is, bár nem annyira "ütős"! :)
Amilyen ostobák és szánalmasak a "trónkövetelők", még mindig a melldöngetéssel vannak elfoglalva, nem veszik észre, hogy ingoványos talajra tévedtek, el fognak süllyedni.
Amit eddig mutattak magukból, az szánalmasan kevés. Elkelne már egy jólirányzott rúgás, hogy fenékre tottyanjanak és világos legyen, hol a helyük!

A másikoldal:

Pontosan tudja ki az "alfahím" az ellenfélnél.

Kígyót békát kiabál rá.
Artikulálatlanul visít, terel, próbálja lenyomni, ellehetetleníteni, mert pontosan tudja, hogyha ő vezeti a falkát, akkor megszervezi a "vadászokat" és "vadászok" 100%, hogy területet foglalnak.
(Megfigyelték a vadonélő csimpánzoknál, hogy erejük teljében lévő tapasztalt hímek, a "vadászok" , kíméletlen területfoglalásra indulnak, ha a horda kinövi az életterét.)

A természet megfigyelése segítheti a saját problémáink megoldását is…. Szerintem,… csak "szemünknek "kell lenni rá.

Már kifogytam az ember-ember érvekből!
Így jártam! :))

charly írta...

No moosenak a majomhorda, nekem meg a vídiakemény szerszámot rágók álkapocs törése az a kép, ami lepergett a szemeim előtt...
No meg az, hogy milyen egy ábrázat, ha az álkapocs törött....

tejfakasztó party írta...

Azért a helyzet sokkal bonyolultabb és a valódi lényeget, leírva még soha nem láthattam...de az is lehet, hogy a lényeg mindenkinek más.

Például akik vídiakeménységgel óhajtják terrorizálni az Egyházat, ők nyilván sejthetik a hozzáértésük következményeit!
(még akkor is, ha tényleg működnek uszítást használó lelkészek, amit mélyen elítélek, de igen szép számmal vannak uszító (háttér)módszertant művelő politikusok is)

KM írta...

Nem hiszem, hogy az összefogást, sőt, az együttműködést az szolgálja, ha éppen a velünk együttműködőt ekézzük, sértegetjük. Nem egymással kellene foglalkozni a baloldalon belül, hanem közösen a Fideszt támadni. Ezzel az egymás ócsárolásával a Fideszt támogatjuk.
Hagyjuk meg a "Bajnaizást" a Fidesznek.
Nem tudom, miért nem lehet ezt felfogni?

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Az is megér egy misét, hogy a Juhász füvész barátunknak simán megfelelt Puch, Boldvai, meg a többi, de az a fránya Gyurcsány már nem !
Egy szava nem volt ellenük és természetesnek vette a velük való szövetséget !
Csupán azzal magyarázta, hogy az MSZP nélkül nincs Orbán váltás !

Akkor most vegyék tudomásul, hogy Gyurcsány és a többiek nélkül sincs Orbán váltás

Üdv sphagin

kekec írta...

tejfakasztó party
Szóval szerinted egyházterror, hogy csak annyit kapnak az intézményeik fenntartásához, mint bármely más szervezet, és egyébként tartsák el őket a hívők?
Ez nagyon magáért beszél!

kekec írta...

Benne van a pakliban egy olyan verzió, hogy mivel eddig az Együtt nem tudta megszólítani a bizonytalanokat, most majd hősies Gyurcsány és DK ellenességgel külön válik, hátha ezt értékelik a becélzott szavazók. Ha háttérben egyeztetnek, végül is 3 egész ellenzéki lista is elfér az országban. Elég 26 helyen indulni - vagy a visszaléptetéseknél nem kerülni ez alá.

kekec írta...

Ja, és remélem a Heti Vátesz tényleg jól tájékozott:
"A dolgok mai állása szerint tehát szinte teljesen kizárt, hogy Gyurcsány Ferenc csak úgy felsomfordál Mesterházy Attila mögé a közös listára. A Heti Válasz értesülései szerint a volt miniszterelnök fejében levő forgatókönyvek egyikében sem az MSZP elnöke szerepel listavezetőként."
http://hetivalasz.hu/itthon/es-ha-a-gyurcsany-tabor-nem-fogadja-el-mesterhazyt-listavezetonek-72044

Unknown írta...

Igazán szép a felhozatal, minden írás magáért beszél, és EGYET MOND: A DK és Gyurcsány nélkül nincs kormányváltás! Csak a gyengeelméjüek gondolják másképp, de az Ő véleményüket az orvosi látlelet megkérdőjelezi. Ma okosabbak leszünk: Megtudjuk, beugrott-e a majom a vízbe, vagy még mindig a mell-döngetésnél tart? Gyurcsány türelme nagy. A miénk már fogyóban. Ha végleg elfogy, kutyavilág lesz hazánkban.

moose írta...

Kedves KM,… hol látsz Te összefogást?!?

Erről írogatunk itt folyamatosan, hogy összefogás és kampány helyett még mindig a falkavezérségért megy a harc.

A tetejében ez már rég eldőlt

.Milyen érdekes, pont az ellenfél döntötte el azzal, hogy teljes "infrastruktúrával" "rámozdult" az igazira, csak az "árnyékvitézek" nem akarják ezt tudomásul venni!

Nekik elég a kényelmes "álellenzékiség" a Parlamentben.

Úgy látszik az a feladatuk, hogy marják el a "falkavezért" , hogy még véletlenül se tudjon "bezavarni" a mozgósító erejével.

Megy a melldöngetés, a visítva ugrándozás,hogy ki is itt a legnagyobb f…?

Háááát! Akad egy-kettő!

Ott tévednek, hogy lebecsülik a választókat. Még mindig azt hiszik, hogy most is szavazni fognak a kisebbik rosszra,akár orrbefogva is, és így meglesz a kényelmes parlamenti képviselői hely.

Csak kérdezem, ha Neked van választásod, hogy a méretednek megfelelő, hordható ruhát vegyél magadnak, van olyan érv, ami rábírhat, hogy a 2 számmal kisebb, hordhatatlant válaszd?

A többség már nem akar tudva két számmal kisebb ruhát választani,… ez a nagy felismerés.

Öreg írta...

Egyetértek KM (09:30) véleményével.
Fő cél: a Fidesz-kormány leváltása. Ezt pedig a baloldal csak együtt tudja megtenni.
De a baloldali vezetők egymással és a reménybeli lista elosztásával vannak elfoglalva. Na, meg egymás fúrásával. Hiba úgy beállítani a dolgokat, hogy Gyurcsány a Megváltó, a többi pedig az Ördög.
Ők EGYÜTTESEN felelősek abban, hogy sikerüljön a kormányváltás.

Anikó írta...

PuPuka de...de...minden így van, ahogy mondod, Gyurcsány bírni fogja idegekkel, nem olyan gyenge idegzetű ő...leiskolázza ezt a két szerencsétlent, és ezt azok is tudják, azért követtek el ellene mindent,lásd Öszöd, szövetkeztek mindenkivel, csak valaki eltakarítaná már... de senki nem tudja...hozzáteszem hálistennek:-))))

1ügyű írta...

Hááát. Tudom nem illik ezzel kezdeni, de:

"A megállapodás szerint hetvenegy egyéni választókerületben az MSZP, huszonkét körzetben az Együtt-PM, és tizenháromban a DK indíthat a többeik által támogatott jelöltet. Egyéniben indulhat Szigetszentmiklóson Kuncze Gábor, az SZDSZ egykori elnöke is." - nol.hu

Csak nekem csípi a szememet, hogy az E14PM jóval túlértékeltebb a DK-hoz képest?

sphagin írta...

Kedves 1ügyü !

Nem azt kell most nézni, hanem azt, hogy végül a DK és Gyurcsány Ferenc elképzelése győzött és a TELJES összefogás megvalósulni látszik !
Még Schmuknak se lehet szava, mert meg lesz az ő vágya is !

Most már csak dolgozni kell ezerrel, mert az idő kevés !

1ügyű írta...

Kedves sphagin!

Lássuk csak:
1.,Ismerőseim legalább fele, aki a DK-ra szavazna, szerintem nem fog elmenni szavazni, illetve közülük akik az LMP-re szavaztak legutóbb, azok most is az LMP-re fognak. (Tudom, hogy mi volt kopogtató ügyben annó az LMP-vel, illetve valószínűleg ezek elveszett szavazatok lesznek most...)
2., Fanyalogva, de be fogom X-elni ezt a katyvaszt, szóval nem engem kell meggyőzni.
3., Mindenesetre én csalódott vagyok. Csak én vagyok ezzel egyedül?

Summárum: Mégis az lett a vége, hogy a kevésbé sz*r*s wc-re kell szavaznom majd...

Névtelen írta...

1ügyű-nek
Nem csak neked csípi a szemed.Tapasztalom a különböző fórumokon a hurráoptimizmust, de nem igazán értem ennek a mámorító örömnek az okát a DK szimpatizánsok részéről.
A DK-nak a támogatottsága alapján járt volna 18 hely és a listán a harmadik pozíció (bár egy beszélgetést megért volna szerintem, hogy két egyforma támogatottságú párt közül miért az a második, aki mélyrepülésben van és a túlélésért ment bele ebbe a közösködésbe, és miért harmadik a biztos tömbbel rendelkező, de hagyjuk). Még ahhoz is jó képet vágtam volna, ha a DK-s 18 hely rovására veszik be a Fodort, és Kuncze-t(illetve Bokrost, hogy kimaradt, az nekem külön csalódás), de hogy 13 hellyel megelégedett a DK, a mélyrepülésben lévő, teljes kudarcot produkáló E14-PM 22-t, az nekem egy DK-s szimpatizánsként egy tökönrúgással ér fel.A DK végigkampányolta, eredménnyel az elmúlt három hónapot, a többiek csak töketlenkedtek.Valószínűleg ugyanez következik most is,"csak" annyi különbséggel, hogy most már Gyurcsány tehetsége nem fog meglátszódni a DK erején, mert azt ma kőbe vésték a megállapodással.Szóval, nekem nagy csalódás a végeredmény..

hello írta...

Néztem az ATV-n az egyenes közvetítést. A háttérben ott volt az a tábla is, hogy DK AZ ÖSSZEFOGÁS PÁRTJA, ami, ha nem is mindenki részvételével alakult ki(ha már, akkor Schmuck és Bokros nekem hiányzott, Ungár Klára nem), de valahogy Gy.F. arcán nem láttam az elért eredmény elégedettségét. Sejtem, mitől nem. De meg nyilván nem lehetett egy könnyű galopp ez a tárgyalássorozat sem a számára.
Mindenesetre abban biztos vagyok, hogy nagyon fegyelmezetten és abszolút korrekten fog beleállni a kampányba, teljes elánnal, ahogy szokott.
Már csak az a kérdés, hogy a kormányváltást akaró választók hisznek-e velük a győzelem lehetőségében, elmennek-e szavazni, behúzzák-e az X-et rájuk.
Minden előzőleg leírt véleményem fenntartása mellett, a félig TELE pohár-szemléletet alkalmazva, remélem, hogy igen.
A folytatás meg majd kiderül.

moose írta...

"Lássuk a medvét!"

Kuncénak örülök, a DK-s egyéni jelöltségének is!
Bokrost azért még hiányolom,…de ami késik, nem múlik,… remélem!

Minden szellemi erőre, bölcsességre szükség van a fizikai erő mellett.

Azt tervezi a FIDESZ, hogy mivel direkt jó nekik GyF listás helye, a fő erejüket Gyurcsány ellen fordítják,… tegyék!

Ő ellenszélben tud legjobban repülni!

… és a demokratikus oldalon...

Végre tegye mindenki azt, amihez legjobban ért!

hello írta...

Hahaha, ennyire be... attól, hogy idáig eljutott az összefogás?!

Nem engedték megtartani az ellenzéki összefogás sajtótájékoztatóját a Parlamentben


Így nem ott, hanem a képviselői irodaházban jelenti be az ellenzéki összefogást a DK, Együtt-PM és az MSZP. Eredetileg a piros társalgóban szerették volna megtartani a sajtótájékoztatót, de az Országgyűlés Hivatala arról értesítette a pártokat, hogy csak képviselők tarthatnak ott, ilyet. Bajnai és Fodor nem képviselő. (HVG)

moose írta...

kedves Hello és 1ügyű!

Nagyon nem tetszik, hogy Mesterházy nem mutatott "államférfi" erényeket,… hátra kellett volna lépnie, ez a siker kulcsa, ezt még most is megteheti! Ez a formáció még mindig nem fogja tudni megszólítani a bizonytalanokat is, ez borítékolható,…. sajnos.

Ill. az MSZP a kongresszuson megtehetik, hogy mást jelölnek miniszterelnöknek, olyat akivel nyerni lehet! (Szili-Sólyom szitu')

Mesterházy tárgyalt a minelnök-jelöltről,

… ez olyan, mintha a pulyka tárgyalna és nem a gazda arról, hogy kell vagy nem kelll a hízott pulykákat vágóhídra vinni?

Na ugye, hogy nem, ha a pulykára lenne bízva! :)))

Most szerintem sem állnak még nyerésre a dolgok, mert nagyon vegyes a megállapodás fogadtatása!

Szívem szerint visszaküldeném őket egy döntő körre azzal, hogy kötelesek támogatás-arányos egyéni listát és külső miniszterelnök-jelöltet állítani.

A egyéni képviselői helyek elosztása: Igazolt taglétszám és közv. kut. eredmények alapján:

Pl. Szerintem DK - E14-MSZP-Liberális -szocdem-??? 27-27- (1,5x27=)41-3-3-(5 még mások)= 106

Szóval folytasság a "bátorságpróbát", mert ez még szerintem sem az igazi!

hello írta...

Kedves Moose, értelek, de ahogy nézem, ez nem fog összejönni: jól látszik, hogy M.A. már mennyire magabiztos, a pártja pedig nem fogja őt elárulni (azt csak Ferivel tették meg...)

A jelöltek ilyen elosztásába Feri belement, nyilván nem fogja megmásítani a szavát. A Klubrádióban már sorolták, hol indítanak DK-s jelöltet, azaz már ez is nyilvános.

Kicsit körbeolvasgattam, Schiffer már fröcsög ezerrel. Nem lep meg, hiszen csak a formáját hozza. Ahogy majd nyilván az összes többiek is.
De igazad van, Ferinek ez adrenalinfröccsöt jelent!

vadvirág írta...

Nekem is hiányzik Bokros Lajos.
Kellene ere megoldást találni.

moose írta...

...nézegetem a képeket, olvasom hozzászólásokat,…

Sehol egy nő, … sehol egy mosoly,

…fáradtság, csalódottság,…

A képeken gyászolják nagy halottukat, a demokráciát,amiért képtelenek voltak meghozni a szükséges áldozatot,...…

Szóval fussanak neki mégegyszer,… ha már van összefogás, finomítsanak, arányosítsanak rajta!

Hogy is voltak a tárgyaló delegációk?

1. MSZP- Mesterházy, Tóbiás,Molnár,…
2. DK- Gyurcsány,Molnár Cs, Niedermüller,-
3. E14- Bajnai,Szigetvári, Jávor B vagy Szabó Tímea?)

Uraim, tudom, hogy sokat dolgoztak, de nagyon sz@rul, mert ez úgy sz@r, ahogy van,…

...menjenek vissza és hozzák el azt a megállapodást, amire a választók várnak, amire hajlandók igennel szavazni,… ez nem az,… sajnálom!

De tudják mit, ne is önök, hanem a pártok hölgy tagjai alakítsanak tárgyaló delegációkat!

Most
- olyanok tárgyaljanak, akik személyükben nem
érintettek minelnök-jelölt pozícióra,
- legyen a tárgyalói delegációk "ivararánya" fordított, mint az előző köré!
- állapodjanak meg egy választási minimumban, amivel mindegyik fél ELÉGEDETT!

Biztosak lehetnek abban, hogy olyan eredmény születik, amelyre a választók várnak, mert ők valódi megoldást fognak javasolni,… akár a saját személyes céljaik feladásával is! …

Kérdezem:
Uraim.
Be merik vállalni?

Ez az igazi bátorságpróba.

Névtelen írta...

Moose, ha nem úgy lesz ahogy gondolod, akkor neked jobb lesz a fidesz?

moose írta...

Névtelennek, (18.19)

Mondom a magamét, elsősorban gondolatébresztőnek,… vagy csatlakoznak hozzá, vagy nem!

Azt is mondtam, hogy elegem van abból, hogy elkellzavarniorbántmegakormányátmegafideszt…

Valami MELLETT szeretnék szavazni, amiben én is képviselve vagyok, amivel egyetértek,….ami nekem és a családomnak,nyugalmat, békét,dolgos hétköznapokat adhat.
Európaiként, európai alapvető emberi jogokat szeretnék magamnak és valamennyi honfitársamnak.
Mindenki számára olyan társadalmi hátteret, ahol egymás megbecsülésén alapuló egyenrangú életet élhet mindenki, aki betartja az együttélés szabályait, a demokratikus normákat, "az élni és élni hagyni" íratlan tövényét,… ilyesmi…

és hogy válszt is adjak a kérdésedre: nem, nem lenne jobb, de nem azért, mert fidesz, hanem azért mert szembe megy mindazzal, amit fent leírtam.

Megérteni és átérezni az emberek gondjait,reményt nyújtani nekik, … és ha már a természet úgy rendezte el, hogy az emberi társadalom nőkből és férfiakból áll és nem hermafrodita, kétnemű egyedek sokasága, akkor a legminimálisabban elvárható társadalmi hozzáállás az kell legyen, hogy a különböző nemű képviselők száma arányos legyen a társadalomban megjelenő lélekszámmal.

Ebben a férfiak sokat segíthetnek, … nekik is könnyebb lenne,… bizonyos problémák maguktól megoldódnának, stresszmentesebb lenne az életük,… stb.

Lehetünk normálisak is? Nem? (GyF után szabadon)