2014. január 10., péntek

TIPI-TAPI

Ül a blogger, az újságíró, az érdeklődő polgár, a párt szimpatizánsa meg a pártaktivista, és néz meredten maga elé.
Várja a híreket és közben gondolkodik erősen, elsősorban azon, hogy mennyire igazságtalan is a javak elosztása, hiszen míg ő itten aggodalmasan bambáskodik, addig azok, akiknek az Úr vastagabban csurgatott, azok tapogatózhatnak.

Ami azt illeti, ő is szeret tapogatózni, különösen, ha a kiszemelt idomok kellőképpen formásak, kerekdedek, hiszen még a libamell sem élvezetes, ha nem eléggé terjedelmes - a franc se akar csontot tapogatni.
Márpedig tegnap a szocialisták önmagát, pártját és az egész baloldalt, sőt, az egész demokratikus oldalt egyre bánatosabb helyzetbe navigáló elnöke tapogatózott, méghozzá egy akkora darab csontot tapogatott, amekkorát Bodri a legszebb álmaiban sem láthat: Gyurcsány Ferenccel folytatott tapogatózó tárgyalásokat.

Hát nem is tudom – persze ízlések és pofonok, ugye, de ha már a Demokratikus Koalícióból valakit tapogatni kellene, akkor nálam azért ezerszer jobb eséllyel indulna Vadai Ágnes vagy Gy. Németh Erzsébet, és Buzás Anna említésétől is csak az tart vissza, hogy félek, nehogy a pedofília vádjával illessenek.
De Mesterházy pártelnök ezek szerint másként szemléli a világot, neki Gyurcsánnyal van kedve tapogatózó tárgyalásokat folytatni, felkészül Kerék-Bárczy Szabolcs.
Még szerencse, hogy a DK egy nyitott gondolkodású párt és vannak szabad vegyértékei a liberalizmus felé is.

Hogy erre miért van szükség, az Mesterházy pártelnök titka marad, ami nem túl nagy kár, hiszen zavaros dumákkal a politikai élet szereplőitől már tele a padlás, nekem nem hiányzik az, hogy újabb tételekkel gyarapodjék a gyűjtemény.
Más hiányzik – az átláthatóság, a nyíltság, a közvélemény tisztességes kezelése.
Merthogy ugyan, mi is lehetne az a rettenetesen nagy titok immáron négy év szerencsétlenkedései és töketlenkedései után, amit ne lehetne megosztani velünk?
Ami meg ilyen jellegű ügy – mondjuk az egyes választókerületek jelöltjeiről folytatott konkrét tárgyalások, annak a megfelelő lebonyolítására léteznek bevált technikák, lehet azokkal élni, de magát az alaptárgyalást a lehető legnagyobb nyilvánosságot biztosítva illene lebonyolítani.

Lehet, hogy álomvilágban élek, festett egekbe nézek, de hiszem, hogy a választónak és a pártok tagságának is joga van tudni, hogy mi motivál egy megállapodást, mi a résztvevők álláspontja a konkrét kérdés – a választási összefogás kapcsán.
Tudom, nehéz kilépni a sokéves rutinból, de azt azért tudni kell, hogy a választónak körülbelül most van elege abból, hogy egymással torzsalkodó vagy egymásra féltékeny politikusok a feje felett döntenek a sorsáról, méghozzá meglehetősen homályos szempontok alapján.
Elege van abból, hogy még a mai napig a titokzatosság köde lengi be az őszödi beszéd ügyét, a kiszivárogtató személyét, az LMP kopogtatócéduláinak és finanszírozásának, a MILLA rendezvény-finanszírozásainak, általában a mindenoldalú pártfinanszírozások ügyét.

A választó transzparenciát, átláthatóságot akar, méghozzá valóságosan, mert ahol titkolóznak, ott összejátszást, mutyit sejt – többnyire nem is alaptalanul.
Az MSZP tradicionálisan kamarillapolitikát folytató párt - a különféle érdekcsoportok a színfalak mögötti alkujával alakult ki a közös álláspont, melyre aztán a párt mindent megszavazó talpasaival felemeltették a kezüket.
Így is lehet csinálni, habár a módszert túl demokratikusnak nem mondanám, de még mindig jobb a Fidesz módszerénél, ahol Orbán Viktor megegyezik Simicska Lajossal és utána ez lesz a döntés.
De hogy miért kell az összefogást előkészítő tárgyalásokon ebbe belemenni, azt nem igazán értem.

Gyurcsánynak nemigen van titkolni valója, ami pártjának követelménye, hogy valóságos súlyának megfelelő képviselethez jusson, az társadalmilag is méltányolható.
A listavezető személyéről pedig fejtsék ki a résztvevők az álláspontjukat, mert az is egy álláspont ugyan, hogy azt, mint legnagyobb támogatottságú párt (csak nehogy meglepetés érje őket…) jelöljék a szocialisták, de az is egy ésszerű álláspont lenne, hogy jelöljenek valaki mást,valaki minden demokrata számára elfogadható személyt.
Merthogy azt bátran állíthatom, hogy nem csak Juhász füvész az egyetlen, aki nem fogja egy Mesterházy által vezetett lista alá odatenni az ikszet.
A fagyi ugyanis visszanyalt, és ma már a szocialista pártelnök is megosztó személyiség – és ebből a személyiség a védhetetlenebb állítás…

Egy közös listavezetőt viszont valóban nem lehet újsághirdetésben keresni, de az elvet, hogy a listavezető szocialista jelölt vagy közös jelölt lesz – nyilvánossá kellene tenni, mint ahogy azt is, hogy ha közös a lista, akkor arra ki hogyan kerülhet fel.
És ehhez nem kell tapogatózni, nem kell hosszasan kínlódni, ezt nyíltan meg kell mondani.
Azt sem értem, hogy miért a szocialisták választják ki a tárgyalópartnereket, miért nem lehet az összes résztvevőt egy asztalhoz ültetni és színvallásra késztetni, szoros határidőt szabva.
Hogy lelassítaná a folyamatokat?
Ugyan!
Határidőt kell szabni a döntésre, majd fürgék lesznek mindahányan, ha fenyegető lehetőség, hogy kimaradhatnak a buliból.
Anno volt egy Ellenzéki Kerekasztal a diktatúra felszámolása érdekében, ma is annak kellene lenni, mert ez a cél ma is, nem más.

A választó pedig bizalmatlan, joggal.
Tudni akarja, hogy mi folyik körülötte, amit egyébként úgysem fog megtudni, mert azt, hogy miért intézte úgy Bajnai és Mesterházy, hogy három hónappal a választások előtt még nincs közös miniszterelnök-jelölt, azt csak ők tudják – meg azok, akiknek ennek az elképesztő helyzetnek az előállítása érdekükben állt.
Szóval várjuk a híreket, és az nem hír, hogy Gyurcsány bement a szocialista pártszékházba, majd kijött.
Ez a választó lebecsülése, mint ahogy az meg a szóbajöhető partnerek lebecsülése, ha nélkülük ül le akárki is tárgyalni.

Nagyon nehéz lenne ezeket a dolgokat ésszerűen csinálni, vagy kötelező Orbán koreográfiájára táncolni?
Mert akkor hamarosan el lehet táncolni a hattyú halálát…

:O)))


34 megjegyzés:

kekec írta...

Pupu, anno 2002-ben is az Mszp volt a legnagyobb párt, Kovács pártelnöknek mégis volt annyi esze, sőt intelligenciája, hogy átengedte a listavezető pozicíót Medgyessynek.
Attisnak még sokáig kellene nyújtózkodnia, hogy felérje a cipőfűzőjét!
És nem, nincs igaza Gyurcsánynak, hogy a DEMOKRATIKUS ellenzék listavezetőjének a legnagyobb párt vezetőjének (vagy jelöltjének,. vagy mafranc) kell lenni. A legnagyobb esélyt és konszenzust
lehetővé tevő személy kell oda.
EZ NEM KORMÁNYALAKÍTÁS!
Tényleg Pupu, érdekelne a Te árnyékkormány-listád.

1ügyű írta...

Szépen keretbe foglalta a gondolkodó társaink kérdéseit ez a cikk.

Kételyeim, kétségeim, szorongásaim, morgásom, cizellált türelmetlenségem minden nüanszát megpendítette e bejegyzésed PuPu.

hello írta...

Megértem, hogy nem tudsz szabadulni a magad demokratikus gondolkodási beidegződéseitől - csak hát le is írod, hogy ez a módi nem mindenki számára evidencia.

Az előző posztodhoz tettem be az imént Gy.F. ma érkezett levelének utolsó bekezdését.
És rögtön eszembe jutott róla mindaz, amiről itt napok óta írunk...
OK, legyünk türelemmel. De az aggályaim változatlanok.

1ügyű írta...

Elolvastam én is Feri hírhatáros felhívását, de akkor is vegye tudomásul, amit mi mindannyian leírtunk több helyen is.
Összefogást támogatna a nagy többség, de egy mutyi-paktumot nem.
Gyurcsány Ferenc pedig vegye tudomásul, hogy a jelenlegi helyzetben Mesterházy miniszterelnökségét nem fogadjuk el:

Akármilyen eredménye is lesz a tárgyalásoknak, a DK támogatóinak többsége nem fog egy olyan konglomerátum mellé X-et tenni, ahol Mesterházy a miniszterelnök jelölt! Mesterházy = bukás!

charly írta...

"...és ma már a szocialista pártelnök is megosztó személyiség – és ebből a személyiség a védhetetlenebb állítás…"

No ez a mondatrész olyan precíz, mintha egy műszerész szerelte volna!

hello írta...

Mi történt, hogy AZ ÖSSZES EDDIGI SZAVAZÁS ELÉRHETETLENNÉ VÁLT a honlapodon?

morzsi írta...

Kedves Pupu!
Szomorúan írom: VOILÁ! A "széleskörű magyar összefogás..."

pamagd írta...

charly:
"...
No ez a mondatrész olyan precíz, mintha egy műszerész szerelte volna!..."

Bennem az motoszkált, hogy pontos, mint egy műszaki rajz.
Csak előbb elolvastam a többi hozzászólást.
Már napok óta a körmöm rágom... :(

útkaparó írta...

Mi tagadás, izgatottan várom a következő napok "tárgyalásainak" eredményét.
Most fog elválni a sz@r a májtól, ahogy mondani szokták.
Szerintem minden Gy.F.-en áll, vagy bukik, remélem, hogy világosan látja, az ő kezében van a karmesterpálca.
Vagy vezényel vele, vagy elejti...

hello írta...

Visszajött a honlap szavazásainak elérhetősége.

Hallom a Klubrádióban, hogy a mai nap kérdése: nyerhet-e az ellenzék Mesterházy Attilával? (Nem szó szeriti szöveg, de ez a lényege.)
Hát, érdeklődéssel várom, milyen eredményt hoznak ebből ki.
Ha a NEM lesz a válaszok többsége, M.A. jól besértődhet, ami káros lehet az adó egészségére: a rádiót az MSZP-hez köthető Táncsics Alapítvány is támogatja.

Ha az IGEN, ebben nincs rizikójuk, mert ha utóbb netán kiderül, hogy mégsem, akkor a szavazók tévedtek, oszt' jónapot.

Unknown írta...

Gyurcsány van annyira gyakorlott a politika színpadán, hogy a helyzetet, amit az IDŐ RÖVIDSÉGE adott a kezébe, jól fogja kezelni.

Ma a DK van előnyben! minden várakozás ellenére FELJÖVŐBEN VAN, ellentétben szövetségeseivel, akiknek a biztonsága igencsak kérdéses. ezt bizonyítja Juhász "kiszállása" is, ezzel megelőzve a KIRUGÁSÁT az "akolból".

Nem féltem Ferit: Tud VEZÉNYELNI, több szólamban is "otthon van", nem úgy, mint aki "csak egyet fúj, mint a pereces". Már csak a MINISZTERELNÖK személye kérdés. De még nem húzta ki a nyulat a kalapból. Várjuk ki a végét.

Egyetértek azzal a megjegyzéssel, hogy Mesterházynál a SZEMÉLYISÉG kérdése a "kérdés". kár, hogy kevés ilyen tisztánlátó blogíró, mint PuPu. De bizalomra ad okot, hogy egyre többen "osztják a véleményét".

moose írta...

Húzza már elő a listát Mesterházy a fiókból, hogy mennyi legalább egy éve tagdíjat fizető tagja van?

Jaaaa!… hogy nincs ilyen,…akkor mitől ők a legnagyobbak.

Könyvelési adatok biztosan vannak a 2013-ban befolyt tagdíjról!… meg hányan fizettek?
Nem olyan nehéz ez! Mit akarnak az országgal, ha ezt sem tudják, vagy nem akarnak szembesülni vele!

Nem tudok szabdulni a tegnapi Népszavás képtől, ahol éppen MA lép a mikrofonhoz, önelégült, diadalmas, de lekezelő mosollyal bejelenteni,hogy megállapodtak, BG visszalép a miniszterelnök jelöltségtől,... Bajnai pár méterre tőle karbafont kézzel szálegyenesen áll, az arcán leírhatatlan elutasítás!

A egész képről ordít, hogy "ne azt figyeld amit mondok, hanem azt amit teszek!"

Nekem ez a kép is elég a döntéshez, adtak maguknak még egy esélyt, azt is eljátszották!
Ők biztos NEM az én jelöltjeim!

- Gyurcsány csuklóból leiskolázza őket, de ő inkább hátralépett (önfeláldozás, nagyvonalúság),
- Bajnai hátralépett (kifáradás, önfeladás, fegyverletétel- ki tudja?).

Mindketten ezerszer alkalmasabbak Mesterházynál,… mégsem akar MA hátra lépni!

- Mesterházy "árnyékvitéz", (kinek is az árnyéka?), ha nem lenne az, akkor okt. 23-n az "összefogást" skandálásra felhívta volna a pártszónokokat a színpadra és a karokat összefogva, felemelve demonstrálhatta volna az összefogást!

Tomboló, eufórikus örömújongás lett volna az eredmény!
Elszalasztott esély!

MA, BG, és GyF jobb, ha tudja, hogy akkor van győzelmi esély, ha a demokratikus erők közösen tudnak megállapodni a választási minimumban, egyenrangú partnerekként!

Az MSZP-E14-DK alku kevés!

Minimum 51%-ot akarunk, ahhoz teljes összefogás kell,… addig tárgyalni, amíg meg nem egyeznek a mindenki számára vállalható minimumban.

Bokros javaslata az 500 napról jó alap lehet!

A lavinaszerű választási csalás lehetőségét pedig ki kell zárni,… csak vannak okosok, akik látják a megoldást!

hello írta...

Kedves Moose, jogos, amiket felvetsz, csak van egy bajom: épp az előbb néztem meg, hogy immár nem lelem ajánlásként PuPu blogját! :-((

Hogy a kapcsolaton nem, az tök logikus, ott csak az MSZP-t hozsannázókat tűrik meg már jó ideje, tudjuk.

De hogy se Gy.F., se a DK facés oldalán, se a DK honlapján, holott dereng, hogy korábban volt ilyen, azt elég durvának tartom.
(A DK-fórumon ott volt, de azt már tavaly bezárták.)
Akkor, rajtunk kívül, akiknek a ez a blog a napi programunk részét jelenti, más DK-sok hogyan találjanak ide, hogy olvashassák, terjeszthessék PuPu blogjait és velük a mi gondolatainkat, véleményünket is?
A DK-s vezetőkről nem is beszélve, akiknek detto hasznos lenne, hogy a szemük előtt egyfolytában emlékeztetőül ott legyen az ide vezető link! Hátha még el is olvasnák, netántán minimum gondolkodóba is esnének rajtuk!

Anikó írta...

Az előttem szólók már mindent, amit én is gondolok és írnék, már leírtak, talán 1ügyű fejezte ki legjobban a "kételyeim, kétségeim, szorongásaim, morgásom, mérgelődésem, összes türelmetlenségem minden nüansza benne van a bejegyzésedben PuPu"

valamint tényleg jó lenne és nagyon érdekelne engem is Kekec feltevése: PuPu te milyen árnyékkormányt állítanál össze név szerint, lehetnek többen is jelölve egy-egy posztra.

Remélem Gyurcsány kiáll karakánul és elmondja, hogy miről tárgyaltak és kikényszeríti a többiek, a most kihagyottak bevételét is a tárgyalásokba.

kekec írta...

Pupu,nagyon nem hiányzik egy második
Sólyom-választás. Ahol is az Mszp körömszakadtáig ragaszkodott Szilikati jelöléséhez, holott a napnál is világosabb volt, hogy nemfog átmenni! Márpedig ez kínosan arra hajaz.
Mesterházy 1 éves kemény és következetes munkával győzte meg a közvéleményt a saját alkalmatlanságáról.

megvezetés írta...

nálunk a szocialista képviselő elkezdett kampányolni.

Névtelen írta...

Többen érdeklődnek itt PuPu-nál, hogy Ő milyen Árnyékkormányt állítana fel.Ehhez szorosan kapcsolódik, hogy ki lehet vagy lehetne egy mindenki által elfogadott közös jelölt.Többször felmerültek jobboldalinak tartott nevek az eddig nem mozdulók megmozdítására.
A következő mondatokat egy másik blogból idézem:"a közös jelöltnek egy Jobboldali érzelmű embernek kell(ene) lennie, hogy a bizonytalan, a Fideszből kiábrándult szavazókat megpróbálja megszólítani.Valami olyan név kell, ami még akár az olyan pártokat is "megingatná" elhatározásában, akik eddig megrögzötten ragaszkodtak a különutas politikához, gondolok itt Ángyán, Schiffer.., figurákra.Mondjuk csak a "játék" kedvéért felkérnék Hadházyt miniszterelnöknek,ez lenne olyan érv a jobboldaliaknak, LMP-nek, Ángyán csapatának hogy mozduljanak az összefogás felé??? "
Bár a jelen állás szerint eldöntött, hogy Mesterházy lesz a befutó, de gondolkodni lehet és kell is attól függetlenül, hogy ki az a személy, aki a legmegfelelőbb lenne...

moose írta...

Kedves Hello!

Szerintem aki számít, tudja, hogy PuPu rendszeresen közérdeklődésre számott tartó blogot ír! Vessen magára, aki nem olvassa, mégha olyan k'rva jó tanulmányokat ír is vagy olvas!

Aki olvassa , épül belőle, ill. leméri a közhangulat aktuális állását, ha nem is széleskörűen,… de mindenképpen képet kap a szociálisan érzékeny, gondolkodó, de pártfüggetlen, mondhatnám "bizonytalan" választók motivációiról.

Láttam PuPu blogját az AN-nen, Nol-on, a Hírhatáron,…és még biztos van máshol is.

Nagy baj van a demokratikus értékek képviseletével annál a pártnál, ahol nem akarnak tudomást venni az embereket nyomasztó dolgokról, visszáságokról legyen az emberi vagy politikai!

Azok írjanak a Magyar Krónikába csupa jót!

A dolgok viszont attól mennek előre, szerintem, ha megosztjuk a gondolatainkat, véleményünket, értékrendünket, orientálódunk, egyetértünk, vagy éppen nem, formáljuk a saját és mások véleményét is. A magunk eszközeivel, lehetőségeivel teszünk a dolgok jobbra fordulásáért.

Engem most legjobban a választási csalás lehetősége aggaszt legjobban. (MA "árnyékvitéz" makrancoskodás mellett!).

Murphi törvényéből tudjuk, hogy ami elromolhat, az el is romlik! Pl. lehet nyugodtan csalni, nincs benne trv.-ben, hogy tilos és bünti' járna érte. Hátakkor?

Nagyon szeretném, ha a választói akaratot tükröző, arányos választási rendszerünk lenne,mert ezt így senki nem fogadta el, akkor miért érvényes is ez?

Különbenis Dr. Plagi bácsi "nemdoktor" írt alá mindent, (okirathamisítás szerintem, ha valótlan nevet és tudományos fokozatot írunk alá pl. éppen egy törvényre, vagy szerződésre!), így az aláírás hamis, következésképp' törvényesen kuka minden, amit ő írt alá!

Nem kell itt aggódni, hogy deháthanemleszkétharmad mindenmegváltoztathatatlan,stb.

Nagyon elegem van a manipulációból, … az emberi butaságból, a kényszerítésből pl-nemzetiségi regisztráció-írd alá, mert különben nincs közmunka sem!- aztán már nem is szavazhat pl. a többségben érintett cigányság az országos listára,…és nincs aki azt mondja, hogy itt a vége, elég volt!

Ripacsok, akiket mi választottunk, miért hallgatnak a képviseletünkben?

Bíztathatom magam is:
Take it easy!
Reményhal!
Lesz@romtabletta!






Unknown írta...

Kedves hello irta!
Tudjuk követni, látjuk, kedvencek közé felvéve és megjelenik a cikk! Aki éri, marja és megy az osztás az ismerős DK-sokhoz, azok osztják tovább! Én legalább is osztom 1000-rel!

1ügyű írta...

Az én miniszterelnöki jelöltem (csakhogy valamiben különc legyek és önálló véleménnyel):

Pusztán nyers logika alapján én Tétényi Évát jelölném.
A jobbik protest szavazók egy részét el lehetne vele csábítani. Ráadásul a bizonytalan civilektől is jönne szavazat. Szimbolikus is lenne, hogy "végre" egy nő.
El kell ismernem, hogy idehaza a nők simán el tudnak dönteni egy választást.
Tétényi Éva tett már rá megjegyzést, hogy elvállalná, hogy ha őt kérnék fel a megmentőnek.
Sokan mondják, hogy országosan nem olyan ismert, de ez csak részben igaz és három hónap alatt simán ismert lehet. Tudna vitázni a kamerák és mikrofonok előtt akármelyik fideszessel.
Tétényi Éva tavaly válaszolt is nekem, mikor megírtam neki, hogy sokan vannak a környezetemben, akik őt szeretnék választani.
Széleskörű összefogást mutatna mindenki felé.
Persze egy miniszterelnök sok mindenbe szeret beleszólni (ez volt Feri veszte is).
Megjegyzés: Seres Máriát tenném köztársasági elnöknek. Bár nagy a bizonytalansági faktor bennem ez ügyben is.

megvezetés írta...

anyám. bajnai épp most demonstrája az atv-n milyen az "antipolitikus"

1ügyű írta...

Én előrelátó módon inkább kikapcsoltam előtte a tévét és zenét hallgatok.
Csak hogy megmutassam, mennyire ódzkodom Mesterházytól, még Szanyi Tibort is többre tartom. Benne legalább van tűz. :)

magyarmagyar írta...

Kedves 1ügyű Barátom! Osztom a hölgyekkel szemben táplált rajongásodat, de szerintem egyik képbe került hölgyet se kellene kitenni annak, ami egy esetleg megnyert választás után következne! Nincs köztük egy Vaslady tipusú, mindenen átgázoló, érzéketlen figura. A mi hölgyeink minden bátor kiállásuk és egyéb erényeik mellett is érzékeny, empatikus lények. Tétényi Éva kiállása, kitartása csodálatra méltó, de az említett Vaslady az Ő helyében már ráborította volna az esztergomi önkormira a városházát! Egy következő, konszolidáló, romeltakarító ciklusra el tudom képzelni, de most! Ide Harcos kell, kíméletlen Herkules, aki elbánik az autógyújtogatókkal, aki kisöpri a hugyosokat a Kossuth tér maradványairól, aki képes kezelni egy kvázi polgárháborús helyzetet. Ezért mondom, hogy meseházi pajtás minden esetleges erénye ellenére sem alkalmas a miniszterelnök pozíciójára!

1ügyű írta...

Ezért említettem egy harcos példát az MSZP-ből. :)
PuPu-ék már szakmai oldalról neveztek meg jelölteket.
Mondjuk Buzás Anna is megmondta, hogy őt csak ne féltsék Lézer Janival szemben, amikor elkezdtek Annáért aggódni. :D

moose írta...

Tudod kedves magyarmagyar a hölgy vezetők hamar ráébresztik a TAHÓKAT a TAHÓSÁGUKRA!

A legtöbb esetben megszégyenülten, behúzott farokkal menekülnek, akármekkora tahók is, mert nem tudnak mit kezdeni azzal, ha valaki (képletesen) hellyel kínálja őket, nem pedig köszönésül kíméletlenül orrbavágja,… merthogy orrbavágásra számítottak, arra készültek fel,… marad a bamaba pislogás,… menekülés! Nem ismerik a szelíd, de határozott szót, csak a testi erőszakot,… látod hogy menekülnek a Parlament folyosóján,… ?!?

És, ha minden kötél szakad,… mindig vannak úriemberek, kollégák, akik rámordulnak arra, aki esetleg úgy itélné meg, hogy gyengébbel áll szemben! … Aztán a tahók is megtanulják, hogy jobban járnak, ha a hölggyel, (főnökkel) udvariasan bánnak, mert akkor ők is erre számíthatnak.

Nem olyan bonyolult ez!
Tapasztalatból tudom!

Szóval nem féltem egyik hölgyet sem, akik itt szóba kerültek,hogy ne tudna "elbánni" bármelyik tahóval.

Az tény, hogy fontos lenne a Parlamentben elérni a hölgyeknek a "kritikus tömeget", hogy "meghallják végre a hölgyek hangját",mert most a tahók jót röhögnek a saját obszcén vicceiken, azt gondolva magukról, hogy macsók és nem mocskos szájú,szánalmas "sudribunkók" :)))))

eukaliptusz írta...

A tudat áthangolása a világ egyik legnehezebb feladata, még az egyéni életben is, hát még (össz)társadalmi szinten. E nélkül pedig nincs értelme semmiféle felbuzdult tapizásnak, mert maradandó és értékes eredménye nem lesz.
El kéne dönteni már végre, hogy mi az, ami mindannyiunk orrát egyformán TISZTÍCCSA...

Egyéni házi feladat négy és fél percben:http://www.youtube.com/watch?v=jadBqicePKc

magyarmagyar írta...

Lehet hogy igazatok van, de nem tudom hogy egy "vak komondor"
képes-e akkora szellemi teljesítményre hogy belássa a saját végtelen bunkóságát?

Varga Éva2 írta...

MInt hűséges olvasója Pupunak, meg szeretném osztani veletek gondolatomat. Ma a Klubrádióban volt egy hosszú riport Bokrossal és egy mondata nagyon megfogott. Azt mondta, hogy ő csak egy "széles nemzeti demokratikus összefogás" mellett tud kiállni. Azt hiszem igaza van és bátran kellene a széles nemzeti fogalmat is használni a mi oldalunkon. Ti hogy látjátok?

moose írta...

… én egyetértek, széleskörű demokratikus nemzeti összefogás.

Dönteni kell, hogy ki áll a demokrácia mellett és ki van a demokrácia ellen.

A választáson ezek közül kell választani. Ehhez kell az összefogás, ezt is Bokros mondta.

A jobb és baloldal jelenleg szerintem sem értelmezhető.

Széleskörű demokratikus nemzeti összefogás: OK.

1ügyű írta...

A széleskörű összefogás nem azt jelenti, hogy Fodor követeli az egykulcsos adó megtartását és egy egész frakciónyi helyet a tortából...

Amúgy meg hadd linkeljek akkor én is:
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/q71/1517467_702853336412225_424451228_n.jpg

Lehet sírni vagy nevetni. Kinek hogy tetszik... :/

Cereus írta...

Most válik el a máj és terméke!
Most kell kiállni ,és hinni abban az emberben , aki nem engedi hogy korpás legyen haja. Bízzatok kétkedés nélkül elvbarátaim abban az emberben aki egyszer kénytelen volt hazudni, a jobbitás érdekében,majd szemére olvasni "párttársainak" a mai napig tartó szélhámosságukat. Ne kételkedjetek benne !!! Ha a választók összefogást , kértek ami mellett Ő is elkötelezte magát, akkor összefogás kell! Ebből kihátrálni nem lehet! De jól kijönni belőle és nem kurvaként ez az Ő igazi politikai sikere lesz. Sok szélhámos, vagy ellenlábas sütögeti a pecsenyéjét mellette, netán ellene, de ezt az EMBERT ma überelni véleményem szerint nem lehet!

Névtelen írta...

2/3-dal kell nyerni az ellenzéknek, mert külömben cselekvésképtelen. Egyszerű többség esetén a "köztársasági elnök" bármikor talál kifogást a parlament, és a kormány feloszlatására új választások kiírására.
A jelenlegi törvények megengedik.
Akkor mi lesz?
Ki kivel fog össze, vagy kivel nem?
Kevés csak győzni, nagyon kell győzni, ami most nem fog összejönni.
Lesz új választás, és mindenki indulhat ahogs tud, és a nép talán segíti, az előző választáshoz való hozzá állása szerint.
Talán.
Lehet, hogy Gyurcsány már erre készül?

moose írta...


Kedves Névtelen, (23.02-kor)

Bemásoltam a fenti hozzászólásomból, ami kreatívan törvényesen törölhetii az összes törvényt, amit Plagi bácsi írt alá:

"Különbenis "nemdoktor" Dr. Plagi bácsi írt alá mindent, (okirathamisítás szerintem, ha valótlan nevet vagy tudományos fokozatot írunk alá pl. éppen egy törvényre, vagy szerződésre!), az aláírás hamis, következésképp' törvényesen kuka minden, amit ő írt alá!… szerintem

Nem kell itt aggódni, hogy deháthanemleszkétharmad mindenmegváltoztathatatlan,stb."

Az Alaptörvény nem írhatja felül az érvényes Alkotmányt, mert nem 4/5-del írták alá, mert törvénytelenül 2/3-al töröltek el 4/5-ös törvényt az Alkotmányozásról,… csak keresni kell, és találnak ezer olyan eszközt, módot,ami miatt az egész törvénykezési ámokfutás érvénytelen!

Nem értem, hogy pont a jogászok sápítoznak legjobban, hogy jajnemleszkétharmadakkormilesz?

… megmondták az alkotmányjogászok, hogy Alkotmányos puccs történt,így érvénytelen az Alaptörvény, erre tesz még rá Plagi bácsi doktoros nemdoktor aláírása… a törvény okirat, azon mindennek igaznak kell lenni, márpedig nem igaz, akkor ennek kell érvénytelenítéssel érvényt szerezni és kész!

Névtelen írta...

moose írta és jól írta:
"... megmondták az alkotmányjogászok, hogy Alkotmányos puccs történt,így érvénytelen az Alaptörvény, erre tesz még rá Plagi bácsi doktoros nemdoktor aláírása… a törvény okirat, azon mindennek igaznak kell lenni, márpedig nem igaz, akkor ennek kell érvénytelenítéssel érvényt szerezni és kész!"