2014. február 14., péntek

FERDE SZEMMEL A VIRÁGZÓ JÖVŐBE

De nagy megkönnyebbülés, mégis hazajön a Haza Görcse!
Pedig rettegtem, hátha a káderhiánnyal küzdő Kínai Népköztársaság elcsábítja őt, és személyében a kínai agyelszívás első áldozatának személyét tisztelhetjük – még szerencse, hogy hiányzik az elszívandó matéria.
Persze semmi sem biztos, hiszen lehet, hogy mégis meghívták őt valamilyen posztra, esetleg a Kínai Állami Cirkusz ajánlott fel neki felelős beosztást, ennek részletei nem ismertek.

Ő valószínűleg a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg vezérkari főnöki posztját érthette a meghívás tolmácsolásakor, – fene ezt a mandarin dialektust, mikor ő a kantoniban van otthon – de nemhivatalos forrásokból tudjuk, hogy a plakátokról jólismert jelmezében hívták meg, bukfenceznie kellene a gyerekek előtt.

A félreértést az okozhatta, hogy a Mi Büszkeségünk nyilvánvalóan nincs tisztában azzal, hogy mikor kivel tárgyalt, hiszen nyilatkozata szerint ő a kínai központi bank, a Bank of China bankcsoport elnökével szerda reggel folytatott tárgyalást, amelyen megállapodtak: a Bank of China Magyarországon hozza létre regionális központját, és egy fiókhálózatot is kiépít a közép-európai aktivitást mutató kínai cégek pénzügyi kiszolgálása érdekében.
Ezzel csak az a baj, hogy a kínai központi bankot - az ottani Nemzeti Bankot - nem így hívják, hanem People's Bank of China a neve, és 1948 óta tölti be a szerepét.

Mindenesetre az kétségtelen, hogy harcunk ismét sikeres volt, Európa és Amerika irigykedve pislog ránk, de van egyéb hozadéka is a dolognak.
Mint Bölcsességünk Forrása kifejtette, „Magyarországot az elmúlt száz évben rendszeresen gúnyolták Európában azért, mert ázsiai" eredetű nép, ezért ma „jókat mosolygunk azon, ami a világgazdaságban történik, hogy a sokszor gúnyként emlegetett ázsiai származásunk hirtelen milyen kapós lett a világban, mert nyilvánvaló, hogy a világgazdaság súlypontja áthelyeződik nyugatról keleti irányba".

Hát, ha ennek a komának van agya, akkor azt felettébb gondosan rejtegeti, arról nem is szólva, hogy még azt sem tudta tisztességesen megfogalmazni, amit - vélhetőleg – mondani akart.
A mi ázsiai származásunk ugyanis egy cseppet sem kapós a világban, arról nem is szólva, hogy ezidáig teljességgel tisztázatlan volt, hogy honnan jöttünk, kizárólag a finnugor őshaza-elmélet nyelvészeti kutatásaira támaszkodhattunk, de úgy vélem, hogy az immáron történészi erényeket is felmutató utolsó magyar polihisztor nem nagyon lelkesedik a halszagú rokonságért.
Emellett megéltem jópár évet, de nemigen hallottam, hogy bárki is gúnyolódott volna velünk ázsiai származásunk okán - már, ha ázsiai egyáltalán az a származás - ellenben az egész művelt nyugat valamiféle cigány népeknek tart bennünket, a speciálisan magyaros észjárást meg cigánykodásnak hívja, ami nem szégyen, de nem baj, ha tudunk róla.
Namindegy.

Vannak más eredmények is, például sikerült elfelejtenünk Tibetet és a Mennyei Béke terét, - ezt a helyiek valamiért Tienanmen térnek nevezik és az emberi jogok kínai helyzetét jelképezi, merthogy akin keresztülgázolnak tankkal, az roppant békés lesz, kétségtelenül.
Viszont voltak évek, amikor Orbán Viktor ha meghallotta, hogy valaki Kínából hazánkba látogat, hát mindjárt ezt a turista-célpontot kezdte emlegetni, és bibliai átkokat szórt azokra, akik azt állították, hogy egy ilyen kis birodalom, mint a mienk, nem engedheti meg magának, hogy örök-haragot játsszék az emberiség egyharmadával.

Miként a Heti Válasz írja - Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a magyar kabinet nevében a kínai Wanhuával, a BorsodChem tulajdonosával.
Emellett több más vállalatközi egyezmény is született a tanácskozáson.
Szijjártó Péter beszédében hangsúlyozta, Magyarországon készen áll, hogy a kínai befektetőknek közvetlen támogatást nyújtson, továbbá hogy tíz éven keresztül fejlesztési adókedvezményt adjon a Magyarországon munkahelyeket létrehozó cégeknek.
Namármost ezek a stratégiai együttműködési megállapodások a gyakorlatban olyanok, mint amikor azt mondjuk a hozzánk látogatóknak, hogy deörülünk nektek, Józsikám - gyakorlati jelentősége semmi nincs.
A megállapodás attól megállapodás, hogy konkrét, aztán, hogy mit ígérgetünk egymásnak, az nem érdekes, ígérni még nem kerül semmibe.

A kínai egyébként roppant takarékos nép, és bár a Kínai Népköztársaság költségvetésének kerekítési összegéből meg lehetne vásárolni egész Magyarországot, de a kínai egyébként elővigyázatos nép is, nem szeret zsákbamacskát venni.
Valószínűleg tanulmányozhatták az I. Világháború kimenetelét, a II. Világháború magyar diadalait, a KGST és a Varsói Szerződés sorsát, majd elmerengtek kicsit az Európai Unió helyzetén, a NATO afganisztáni és iraki szerepvállalásának eredményein és felfedezhettek némi korrelációt a magyar részvétel és a világpolitikai történések között, különös tekintettel Egyiptomra.
Hszi Csin-ping elnök őrségét egyébként a látogatás kezdete óta két repülőgép-hordozóval és néhány hadosztállyal erősítették meg.

Viktor még beszélt egy sor hülyeséget mindenféle régi barátságról, közvetlen légi járatról, szüretelt egy-két szem barackot a Kádár János által ültetett barackfáról.
Beszélt arról, hogy a mezőgazdasági együttműködés kiszélesítése is tervben van, hogy Magyarország többfajta állat húsát is exportálhassa az ázsiai országba.
Reméljük, fellendül az ürgehús, továbbá a varjúháj exportja.
Kínát nem véletlenül nevezik a Mosoly Országának, mi meg jó úton vagyunk, hogy mi legyünk a Kész Röhej.

Hogy fenékig ürítsem a méregpoharat, írás közben hallgattam a Klubrádió műsorában a Negatív Cassandrát, Lengyel Lászlót, aki hosszasan fanyalgott meg Gyurcsányozott – ezek szerint vannak még választási esélyeink!

:O)))

10 megjegyzés:

promenad írta...

És mi van az elvi szilárdsággal?
Kína ugyanis egy kommunista állam,ha ezt valaki nem tudná...

magyarmagyar írta...

És akkor mi van? A Fidesz is tele van komcsikkal. Problem? Összenő ami összetartozik!

civilhuszár írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
civilhuszár írta...

"A kínai egyébként roppant takarékos nép, és bár a Kínai Népköztársaság költségvetésének kerekítési összegéből meg lehetne vásárolni egész Magyarországot, de a kínai egyébként elővigyázatos nép is, nem szeret zsákbamacskát venni.

Meggyőződésem, hogy Kína nem, akar egy országon kívüli kanton, ahol a rizsa nem a szájon át megy be, hanem emésztetten onnan jön ki.:-)

vénség írta...

Elérkezett a boldog Valentin nap :-)
Kívánom, hogy ezen a szép ünnepen mindenki kapjon egy boldog emberi ölelést. Legalább egyet!
És az ölelésben élje át, hogy milyen jó, ha valakit, valakiket csak a létéért szeretünk és valaki, valakik csak a létünkért szeret.
Nem kell kis fenekűnek, karcsú derekúnak, dús hajúnak, nagy mellűnek lenni... elég csak a létünkkel jelen lennünk.
Erről szól február 14.
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=tNTEWzL39I4

morzsi írta...

Kedves Pupu!
Nagyjából egyet kell értsek Veled, de azért ha még egyszer születnék, nem szavaznék én balra, vagy zöldre, - csak a fideszre.
Mert ott lehet egzisztenciát építeni, meg minden. Legelőször is létrehoznék egy saját céget - már a neve is ütős! - Nemzeti Turul, Befektetési és Kommunikációs Nonprofit Zrt. (Isteni nem?)Legelőször be vagy lefektetném a külügy és a belügy összes csinos szőke titkárnőjét. Ha az ellen oldalról valaki kritizálna, én egyszerűen csak annyit nyilatkoznék, hogy ez egy "ellenem folyó politikai lejárató kampány része." Slussz.
Napi tizenkét órában tanulmányokat készítenék a BKV-nek, a MÁV-nak és az elektromos műveknek.
Természetesen rovás írással! Ember engem nem bírálna, mert senki nem ismerné el, hogy f@ngja sincs a rovás íráshoz. Az ezekért a munkákért járó havi 24,9 millió forintból szívesen adnék államtitkárnak, meg hasonlóknak. Közben persze "ezerrel" nyalnék.( fagylatot.)
Pályázat útján szereznék a Nemzeti Választási Irodától pénzt óvodásoknak készítendő CD-re, melyen Rákai Philip intendáns úrral énekelnénk egy dalt, melynek refrénje kb. így hangzana, hogy: ...Simon, Simon, luk vagy a popsimon.." és közben kikancsítanék a lelkes nézők felé. Üdv: - morzsi -

James Bond írta...

Morzsi!

Betársulnék Hozzád, szívesen lennék (kisebbségi) részvényes a Zrt-ben. Szellemi apportként hozhatnék az üzletbe egy-két érdekes listát, jól hangzó nevekkel meg fedőnevekkel, és beszedhetnénk a hallgatási pénzt, valamint fejpénzt az ellenoldalhoz tartozó fedőnevek nyilvánosságra hozataláért...

morzsi írta...

Kedves Bond!
Rém kreatív vagy, az ebből is kitűnik és nagyon jó az ötleted. Csak először le kell "papírozni" vagyis törvényt kell hozni a hallgatásról. Gulyás Gergőnek már szóltam is, hogy egyéni képviselői indítvány keretében terjessze be még ma délig és délután 3-ra meg is szavaztatjuk. A törvény neve "Omerta" lenne, ahogy azt a régi kínaiak is mondták volna és mindenki a havi jövedelme után fizet majd 20%-ot és mi hallgatunk mint a Sir Alex Ferguson. Üdv.

James Bond írta...

Morzsi, szuper, az "Omerta" nagyon tetszik! A G.Gergőnek mondd meg, hogy 20 %-ot adunk neki, 30 % mehet a pártkasszába, mi meg elosztjuk a maradékot, jó?

Ja, és még van egy másik lista is, a "listabirtokosok" listája, az is eladó, de 100 %-os felárral... :-)

pleinair írta...

A baj az, hogy Bolond Lyukból bolond szél fúj. Be kéne már tömni, duguljon el végérvényesen!