2014. február 25., kedd

PUCCS

Azt mondja Pintér belügyminiszter, hogy lényegtelenek az őszödi beszéd kiszivárogtatásának körülményei, mivel azzal nem követtek el bűncselekményt.
Mondjuk, ez sem okvetlenül igaz, mert ha például egy páncélszekrényből kilopták, akkor az bizony bűncselekmény, ha tetszik ez a belügyminiszternek, ha nem, ha pedig valamelyik olyan személy adta ki, akinek joga volt hozzáférni, az is szolgálati titok megsértése, de abban igaza van, hogy tök lényegtelen az, hogy a pécsi démon, a zsurki mágus vagy a volt honvédelmi miniszter adta ki.

Azt is mondta a belügyér, hogy az őszödi beszédnek nem a nyilvánosságra kerülése, hanem igazságtartalma jelenti a bajt, vagyis az, hogy Gyurcsány Ferenc, az ország éppen hivatalban lévő miniszterelnöke hosszú ideje hazudott az embereknek.
Ha maradt volna sofőr valamelyik kapitányságon, akkor sem lenne helyes, ha csak ennyi jutott volna el az agyáig a beszéd tartalmából, de hát miniszterviselt emberről van itt szó, aki mellesleg ma egyike Magyarország leggazdagabb embereinek, rossz nyelvek szerint nyugalmazott olajmaffiózó, márpedig én még hülye maffiafőnököt nem láttam, az olyat verőembernek vagy bérgyilkosnak szokták alkalmazni.

Mindenesetre azt azért leszögezhetjük, hogy az őszödi beszéd tartalma nem volt sem oka, sem elindítója semminek, mert a beszéd maga igen magas erkölcsi elveket fogalmazott meg, ellentétben azzal, amit a Fidesz állított és melyet az általa megvágott, manipulált beszéddel igazolni próbált, sajnos sikerrel tévesztve meg emberek százezreit.
A magyar ember nem nagyon szeret olvasni, úgy negyven százalékuk nem is igen tud, további tíz százalék pedig ugyan olvas, de nem tudja, hogy mit is olvasott.
Magyarember kedvenc műfaja a képregény, mert ott pontosan érthető, hogy a pókember megmenti a szépséges Esmeraldát, mer figyu! Itten felmászik a falon, látod? -  lelógassa a nyálát a liftaknába és lemászik rajta…

De az, hogy Orbán manipulál egy beszédet, majd csapata felháborodik az általa összeállított kis remekművön (Miaz, hogy kurvaország? Bazze, hogy az annya csipájába lehet így beszélni, mennyen a durva annyába a trágár szemétláda!) – az már magas.
És az is, hogy kirendeli a Kossuth térre a fanatikusait, akiket aztán ellátnak skandálni való jelszavakkal, Gyurcsány takaroggy! – és ezzel is manipulálja a népet, azt már nem értik, mert az bonyolult.
De hát mit is lehet várni azoktól a vitaminhiányos öreglányoktól, akik a Vezér mamelukjának vezényszavára vekkert akasztanak a nyakukba és fütyörésznek, mintha futballbírók lennének?

Az emberek álszentek, és azok szoktak ilyen esetekben a legjobban felháborodni, akiknek szájából dől a szar, akik bazmeg nélkül nem tudnak mondatot se kezdeni, se befejezni.
Meg a kifinomult értelmiségiek egy része, akik már annyira túlfinomultak, hogy az oroszlán se enné meg őket, egészségügyi megfontolásokból mert már egyikük sem bio….
De ez sem érdekes, ez csak az ügy technikai része, a nagy baj az, hogy a magyar nép még a mai napig sem hajlandó megérteni, hogy ami az orra előtt folyt, az bizony puccskísérlet volt.
Tehet erről elsősorban maga az áldozat, az MSZP meg a liberálisok Gyurcsánnyal az élen, aki valamiféle elvont szépségeszmény jegyében hagyta a hiénákat randalírozni, és csak az isteni szerencse mentette meg az országot attól, hogy ne jusson Ukrajna sorsára, belőle meg ne legyen Janukovics, mert igény lett volna rá. 

A puccs valamely csoportnak a hatalom erőszakos megragadására alkotmányellenesen, előre eltervezett módon tett kísérlete.
Az állam működésének van egy rendje, a puccsisták ezen bátran átlépnek, aztán vagy győznek és akkor a puccsot forradalomnak minősítik, vagy vesztenek és akkor egy darabig ülnek, mint ketrecben a túzok, mert a hatalom erőszakos megragadására tett kísérletet semerre sem szokták díjazni,kivéve Magyarországot.
Itt az állam rendjének fenntartását vagy eszement diktátorok biztosítják, vagy néhány ábrándos tekintetű értelmiségi kiolvassa a Micimackót és onnan próbálja meg a működőképes és demokratikus állam modelljét levezetni – utóbbi nagyon ritkán sikerül.

A puccskísérlet egyik meghatározó tulajdonsága az előre eltervezettség, és erre derült most fény, merthogy ezidáig a Fidesz tagadta ezt vadul – azt állítva, hogy a nép spontán felháborodása volt az, ami a pesti utcán történt, holott az eseményeket ők generálták, ők irányították, maguk előtt tolva a csőcseléket.
Aztán mikor az első nekifutás nem sikerült, akkor átmentek durvába és első ütemben nekiküldték a gladiátoraikat a televízió-székháznak, majd szétverték ötvenhat ötvenedik évfordulóját, bizonyítva ezzel a külföld előtt (ötven állam és kormányfő tisztelte meg az országot, aztán persze hanyatt-homlok hazarohantak…), hogy itt éppen forradalom van.
Azét az ötvenhatét, melyből az egész mai Magyarország – tévesen, egyébként - a legitimációját eredezteti, és amelyikről csak csorgó nyállal tudnak beszélni a turulbanszületettek – hányinger.

Hogy miért nem merte a puccs szót eddig senki kimondani, az komoly rejtély, nyolc éven át mindenki körbemaszatolta a témát, holott végig nyilvánvaló volt, hogy mi történt.
A magyar értelmiség meg szépelgett meg helyezkedett – a félnótás műsorvezető szerint visszahúzódott a magánéletbe, mint ő is a rendszerváltás előtt, deutálom az ilyen önbecsapó szerencsétleneket…
Mindenesetre most két-három politikus végre kimondta, kimondja az igazságot, de a közvéleményt ez egyáltalán nem érdekli, mert érdekesebbnek véli a kérdést: Járt e Cecil a Török utcában.
A média előráncigálja a lejárt szavatosságú méltóságteljes nagyasszonyt, akinek a helye pedig éppen Király B. Izabella mellett van a történelmi panoptikumban, ott kellene sírdogálnia és az Úr bocsánatát kérni a baloldallal szemben nagyravágyásból elkövetett bűneire, és ezekben még nincs is benne az őszödi beszéd átjátszása Orbánnak.

Mindenesetre, ha a baloldalnak lenne csepp érzéke a kommunikációhoz, akkor a 2006-os őszi eseményeket nemes egyszerűséggel mindenki egységesen puccsnak kellene, hogy nevezze, a Fidesz prominenseit pedig puccsistáknak, hiszen azzal, hogy beismerték, hogy ők indították el a zavargásokat, elismerték a demokratikus állam megdöntésére tett kísérletüket is – de még mindig nem látok egy feljelentést.

Elvált és újraházasodó barátaimnak szoktam mondani, hogy az ember elkövethet egy hibát, de kétszer ugyanazt elkövetni, az már nem hiba, hanem ostobaság.
Nem lenne szabad már megint ennyiben hagyni a dolgot, ellenben el kellene kezdeni spekulálni Kádár kromplilevesének mélyebb értelmén…
Most kellene elkapni a grabancukat, különben itt olyan ország lesz, ahonnan menekülni kell.
A papagáj is azt mondta, mikor otthon akarták hagyni disszidáló gazdái: vágj le, tömj ki, csak el innen!
De azért jobb lenne maradni...

:O)))

40 megjegyzés:

Pipiből lett tyúkanyó írta...

Ehhez még nem értek, nem tudom használni, de esküszöm megtanulom.

Pipiből lett tyúkanyó írta...

Ehhez még nem értek, nem tudom használni, de esküszöm megtanulom.

Avi írta...

Ez a válasz!
http://nepszava.com/2014/02/velemeny/kertesz-akos-dozsa-gyorgy-kosza-nepe.html

Névtelen írta...

"...a 2006-os őszi eseményeket nemes egyszerűséggel mindenki egységesen puccsnak kellene, hogy nevezze, a Fidesz prominenseit pedig puccsistáknak, hiszen azzal, hogy beismerték, hogy ők indították el a zavargásokat, elismerték a demokratikus állam megdöntésére tett kísérletüket is – de még mindig nem látok egy feljelentést."

(A tökéletes poszt érdekében jav.:"...embereinek..."->emberének)

Jutka írta...

Most miért nem szólal meg valaki a Szocik közül. Nem hallom M.A-t
Bajnait, de a bevett liberálisokat sem. Sajnos Pupu én nagyon drukkolok , hogy sikerüljön az O.V leváltani , de egyre inkább félek attól, hogy mi lesz ha gyözünk. Hányan fognak h a koncon marakodni. Miért nem teszi közzé az eredeti hangfelvételt a Klubrádió, vagy az ATV. Szó volt arról is , hogy a Népszabi leközli anno. Most miért nem?

nemóvatos írta...

PuPu !
Ez egyszerűen briliáns.
Muníciót és ötletet mi több, iránymutatást adtál ennek a töketlen Összefogás izének, hogy mit kellene tenniük, de nagyon.
Kíváncsi vagyok, észre veszik-e:
Ezzel a fegyverrel 2/3-os győzelmet lehet szerezni.
Pintér ezért a szolgálatáért --amit a demokratikus oldalnak akaratán kívül tett-- akár "szabad elvonulást" is megérdemelne (hogy hova azt később megmondom).
A média felületük kevés. (Az ATV egyre inkább maszatol.) Szóró lapozni, repülőről röplapozni kellene.
Itt a lehetőség, a jogalap a puccsisták feljelentésére, győzelem esetén az őrizetbe vételükre.
Mire várnak?
Húzzanak már bele!
(Vagy a francba.)

hello írta...

Ez sajnos szintén az a kategória volt - ahogy a legtöbbjüknél még változatlanul ez van -, hogy magyarember jobban hisz annak, amit sulykolnak belé, mint a saját szemének és tapasztalatának.

Geza írta...

A beszeded anno az ATV tudtommal teljes egeszeben lehozta, en vegighalgattam, az teljesnek tunt. Biztosan meg lehet talalni valahol a weben is. Egyebkent nem egy bonyolult szoveg, nem tudom hogy ki az a hulye, aki csak a "csunya szavakat" tudja felfogni belole. Azt nem ertem, hogy ha az ungarishe people-ok olyan buszkek a magyar irodalomra, akkor hogy a turoban nem ertettek ezt a szoveget! Na ja, vilagos, nem a szoveg a lenyeg, csak az urugy, hogy otthon a TV elott elvezkedjenek azon, ahogy a csocselek megadja Ferinek. Ezt az elvezetet aztan ugy latszik ugy megszerettek, hogy mind a mai napig ebben elnek. Eleg csak az ATVs hulyegyerekre gondolni, aki habzo szajjal probalja a behivott DK-sokat megalazni. Szegenynek sok szuk esztendeje lehetett, hogy most ennyire kivan.

Öreg harcos írta...

Kedves Pupu!! Na végre!Már aggódtam..(de komolyan!!!) Elemzésed tökéletes,mint mindig..Tudod, csak azt nem értem, hogy én "egy öreg harcos , itt a végeken" az első pillanattól fogva TUDTAM, hogy ezt a balhét csk a FIDESZ szervezhette, akkor ott "fenn" mi tartott 8 évig???? Igaza van "nem óvatos" társunknak: húzzanak már bele, vagy húzzanak el ők is a francba!!!! Csak ki marad????

hello írta...

Egyet el kell ismerni: fideszodalon kommunikációs stratégiákra és taktikákra, de "bozótharcra" is egyaránt felkészültebb - kiképzettebb? - és nyilván nem a Hoffmann Rózsa-féle etikán nevelkedett személyi állománnyal rendelkeznek...

Névtelen írta...

Talán így teljes, de lehet, hogy nem.
http://www.youtube.com/watch?v=wRAfSbcnrl8
http://www.youtube.com/watch?v=dhTdh9V_BZY
http://www.youtube.com/watch?v=ysVcAtjlFPM

hello írta...

Íme, itt az autentikus szöveg, folytatásokban, mert csak 4.096 karakter lehet 1 hsz.

"Az amit el tudtam nektek mondani itt egy órában, sőt talán több is volt, mint egy óra, az természetesen nem az egész politikánk. Az természetesen nem képes magába foglalni egy sor dolgot, amelyet meg kell tenni és nem képes visszaadni az egyébként szükséges kommunikációnak azt a sokrétűségét, ami kell a sikerhez. Ezzel együtt is a figyelmeztetést és a tanácsokat ez ügyben köszönjük szépen.

Ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom mondani, hogy tele vagyunk kétségekkel. Hogy a maga biztosság mögött ott van az őrlődés és a gyötrődés. Egészen pontosan tudom, hogy mindaz, amit csinálunk, az nem lesz tökéletes. Hogy egy sor ügyben fogalmam sincsen, hogy melyik a nem a hatodik lépés, még a harmadikat sem tudom. Tudom az első kettőt. És egyszerre kell megpróbálni előre vinni ezeket az ügyeket, fenntartani közöttünk az együttműködést, a jóhiszeműséget, biztosítani a koalíciós partner támogatását, fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak. Bevonni őket ebbe a folyamatba. Megtanulni nem fölszisszenni minden pillanatban, és menni előre.

Dehogy tudom kiszámolni minden lépésünknek a következményét. Nem tudjuk. Nincsen ennyi kapacitásunk. Az az igazság, hogy csak reggel 7 órától éjjelig dolgozik az egész csapat és hiába, egy pont után nem lehet szélesíteni. Nem tudjuk 12-15 embernél többen körül ülni azt az asztalt, amelynél meg kell állapodni kormányzati emberekkel, minisztériumi emberekkel, meg szakértőkkel. Nem tudjuk. Ennyi tehetségünk van gyerekek.

Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt. Úgy őriztük a politikai egységet tavaly nyár óta, és mögötte mondjuk a szakmai politikai egységet, mint soha ebben az elmúlt években. Vagy talán sose. Természetesen mindaz, amit tudunk, az anyagaink kidolgozottsági foka hagy maga után kívánnivalót. Igen. Igazatok van. Pontosan tudjuk mi azt, hogy rengeteg kockázattal nézünk szembe. Mikor azt mondjátok nekem, hogy vigyázzunk oda, mert hát az Alkotmánybíróság vissza küldhet dolgokat, tudjuk mi ezt. Nem baj, hogy mondjátok, de higgyétek el, tudjuk. Egy nagyon szűk csapat dolgozik Petrétei Jóska mögött - mert hogy nem engedhetjük be a minisztérium egészére ebben a fázisban még - öt-hat-hét ember. Reggeltől éjszakáig. A szó legszorosabb értelmében. Hogy nehogy baj legyen. Őrületbe kergetjük egymást bizonyos pontokon, hogy összeszedjük a szükséges mennyiségű pénzt. És én magam, amit korábban egy évig nem tapasztaltak tőlem, az elmúlt egy hónapban talán háromszor kezdtem el üvöltözni és kiabálni, nem bírva mindennek a feszültségét a tárgyalásokon. Nem a kollégákkal, hanem amikor mennek a politikai egyeztetések, hogy húzzatok már a p?.ba ezzel. Gyerünk előre.

hello írta...

Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? Természetesen a dolog az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan fölépített. Nem. Nem. Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk. Aztán lassan fölbukunk. Mert nem bírjuk jobban a tempót. Ez a helyzet. Közben meg meg kell állapodni még a szabad demokratákkal, mert még miniszteri problémák - ismeritek.

Nézzétek. A dolog az úgy áll, hogy a legrövidebb távon nincsen választás. Veres Janinak igaza van. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen. És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kib?.ott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni(?), azt tudom nektek mondani. Nem tudunk még hetekig elemezni gyerekek, nem tudunk. Az első nap meg kell mondani, hogy mit kell csinálni azért, hogy ebből még idén kiigazítás legyen, hogy szeptember elsejétől bizonyos adójogszabályok életbe léphessenek. Elemezgethetek még egy pár hétig, aztán majd jönnek, akiknek az a szakmájuk és azt mondják, hogy ők már elemezték. Magyarország le van írva. Ezért annak az előrebocsátásával, hogy amit csinálunk, az messze nem tökéletes, nem tudok nektek B verziót mondani.

hello írta...

Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló makrogazdasági ügyekben Kornaitól Bokrosig, Békésitől Surányiig, Vértestől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végigbeszéltük, végigszenvedtük, végigüvöltöztük. És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozunk. Hű, a hétszázát neki. És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak. Vessünk ki ingatlanadót mindenkire. Tudjátok, hogy mennyi jön be ingatlanadóból, ha minden ingatlant megadóztatunk, ami 5 millió forintnál drágább? Alacsony értékhatárt mondtam, nem 100 milliót, ötöt. És egyébként még odaadjuk még az önkormányzatoknak azt az 52 milliárdot, ami a kommunális adóból bejön, mert akkor azt oda kell nekik adni, már most az ő bevételük. Az egésznek az egyenlege kevesebb, mint 20 milliárd forint. Oda jön hozzám Magyarország talán legbefolyásosabb üzletembere, Demján Sándor. Hatalmas nagy hanggal, hogy: Ferikém olvasom a Sárközi-tanulmányban, hogyha minden háttérintézményt bezárunk, akkor 700-800 milliárd forintot fogunk megtakarítani. Mondom: Sanyikám, normális vagy te? Hát legalább te tudhatnál számolni, áldjon meg a jó Isten. Odajön Surányi Gyuri barátunk, hogy ő neki megvan, hogy hogyan kell átalakítani úgy a minimálbér adómentességét, hogy közben fönt lehessen tartani az igazságosságot. És dolgozunk sokáig vele. Majd elküldi a papírját végre, amire kiszámolja és kiderül, hogy minden nagyon jó, csak azt nem tudja, hogy létezik az adójóváírás intézménye ma Magyarországon és azt is át kell alakítani, és az 230 milliárd forint összességében. Ja? Hát, ha a 200 milliárd forint benne van a pakkba, akkor már nincsen megoldása. Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány.

Általában sok kritika van, hogy a rendszer nem eléggé kerek, nem eléggé konzisztens, mindenkinek van ötlete, hogy akkor mit vegyünk ki belőle, hogy a maradék konzisztensebb legyen és máris éppen csak harmadannyi pénz van, mint amennyit össze kell szedni. Ja? Úgy én is tudok konzisztens lenni. Ja, úgy én is tudok konzisztens rendszert. Csak az a problémám, hogy nem 50 milliárdot kell összeszedni, hanem, nem mondom meg, hogy mennyit. Hát ez a baj. Ráadásul mindezt valahol úgy kell megtenni, hogy amit akarunk csinálni hosszú távon, azt ne keresztbe verje.

hello írta...

Gyerekek. Nem vagyunk tökéletesek. Egyáltalán nem. Nem is leszünk. Nem tudom nektek azt mondani, hogy minden rendben lesz. Azt tudom nektek mondani, amit mondtam az utolsó egy évben. Hogy ami tisztességgel megcsinálható, ami a tehetségünkből kitelik, mert nem játszunk különleges meccseket, mert az energiáinkat nem arra fordítjuk, hogy egymással szarakodjunk, mert nincsenek külön érdekek, amik egyébként nem bírná ki közöttünk a nyilvánosságot, mert nem valamit akarok veletek elintézni.

Az a csapat, akire rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat képes nagyjából erre a teljesítményre. Képes nagyjából programot adni. Lehet, hogy van egy másik csapat, amelyik tud mást. Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és ennél jobbat. Nem leszünk rá képesek. Ha belegebedünk, akkor sem. Nagy munka van, tisztességes munka van egymás között. Muszáj megcsinálni. Nem beszélek az Új Magyarországról, a fejlesztésekről, határon túli magyarokról, egyházakhoz fűződő kapcsolatról és még ezer dologról, mert a nagyhoz képest ma nem ez a legfontosabb. Mindegyikben érdemi, jelentős és mély javaslataink lesznek. Egyik-másik meglepetést is fog okozni. De az egészhez képest, amit el kell döntenünk egymás között, nem ez a legfontosabb. Reform, vagy bukás. Nincs más. És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

hello írta...

És akarok most egyetlenegyszer mondani nektek három percet. Ezt legfeljebb még egyszer fogom elmondani nektek. Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól, meg a jobboldaltól és tanulja most már meg magát nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt. Imádtam. Életem legjobb része volt. Most az adja, hogy történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok. Egyáltalán nem érdekel, hogy benne leszünk-e, én személy szerint. Egyáltalán nem érdekel. Csinálunk-e valami nagyot? Azt mondjuk-e, hogy: a rohadt életbe, jöttek páran, akik meg merték tenni és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francban lesz majd az útiköltség elszámolásunk, b?.a meg. Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem, hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország. Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot. Csak azért. Egzisztenciát lehet még találni sokat.

Tudom, hogy nekem ezt könnyű mondani. Tudom. Ne vágjátok mindig a képembe. De csak azért érdemes. Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni. Vagy megcsináljuk, és van hozzá egy emberetek, vagy mással megcsinálni. Soha egy darab interjút nem fogok adni akkor, amikor be fogom fejezni, hogyha vitával fogunk elválni egymástól. Soha. Soha nem fogom a magyar baloldalt bántani. Soha. De csak azért érdemes csinálni, hogy hozzányúljunk a nagy dolgokhoz. Elmagyarázni és majd hosszú bizottságokban ücsörögni és majd új munkabizottságot tartani, aztán majd kideríteni, hogy soha egyetlenegy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek meg, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, ami eddig volt. Mert minden más sérti valakinek az érdekét. Ahhoz másik madám kell. Ez az én imádatomat nem fogja megváltoztatni, egyáltalán nem. Én nem fogok naponta fölállni. Volt ilyen minisztere Horn Gyulának is, aki mindig le akart mondani. Volt ilyen miniszterelnök elődöm is, aki állandóan elmondta, hogy ő, hogy én nem ilyen pasi vagyok. Amíg van benne erő és megyünk előre, addig igen, és egyszer meg nagyon csöndben elmegyek. Nem érdemes másért. Mindenki döntse el magában, hogy 4-500 ezer forintért csinálja a dolgot, ami kurva fontos, különösen, ha az embernek már egyébként nincsen más szakmája, csak ez, tudom én. Hogy képes-e az elmúlt 15 év összes történetén fölülemelkedni és megkötni új ??ket, vagy azt gondolja, hogy ez is egy olyan négy év lesz, hogy á, francba, túléltük az eddigit is, most is túl leszünk. Volt már elég miniszterelnökünk, hát ezen a pasin is túl leszünk majd. Mi úgyis maradni szoktunk. Lehet. És azt is mondom, hogy ez egy legitim érvelés, és nem is bánt, egyáltalán nem, egyáltalán nem. Van ebben a frakcióban nem egy miniszterelnöknek alkalmas ember. Én azt mondom, hogy vegyen mindenki nagy levegőt, igyon kurva sok bort?

(A leírt szövegben itt kazettacsere miatt törés van, az eredetit nem tudom rekonstruálni - Gy. F.)

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Több dologban nem értek egyet Veled. 2006-ban Orbán nem "kirendelte" a Kossuth térre híveit, hanem - mint az azóta Kanadába menekült Orosz József élő riportjában akkor elhangzott, - az idős nyugdíjasoknak óránként 500 és ezer forint közötti pénzeket fizettek.
Mint az emlékezetes tv-székház ostrománál résztvevőinek is 5 és százezer forint közötti összegeket. Soha nem fogom megbocsátani az akkor volt baloldali kormánynak, hogy nem járt a "végére" a "sajnálatos" októberi eseményeknek.

Előbbiek mind elhanyagolhatók és semmitmondóak ahhoz képest, hogy tegnap, 25-én ünnepelhettük a "kommunizmus áldozatainak napját!

Viccből mondom, - de komolyan gondolom, - hogy mi itt a kommunizmus áldozatai vagyunk! Igen.
Mert, ha nincs az a szemét mocskos kommunizmus, akkor nem szerzett volna jogi diplomát egy felcsúti, egy pápai és egy csornai parasztgyerek, akik ma jó esetben traktorosok lehetnének... Mi pedig békésen építhetnénk a demokráciát.
Üdv: - morzsi -

hello írta...

?nem tudtunk megállapodni egymással. Mert ha mind a százkilencven ugyanazokat a mondatokat mondja, mint amit az elmúlt években mondott, akkor ugyanúgy nem fog történni semmi, mert ugyanúgy nem tudunk megállapodni. Bassza meg, ugyan nem értek egyet, de elengedem. Először csinálják. Máskor meg azt, ?.. engedje el, hogy hadd csinálhassák. Az nem reform, hogy a többiek változzanak meg. Az nem reform, hogy egyébként kiállunk és mondjuk a népnek a mantrát. Az a reform, hogy hajlandóak vagyunk mi is egy sor ponton átértékelni mindazt, amit eddig gondoltunk és tettünk. Ehhez képest az első hónapoknak a dolga, a kiigazítás dolga, az csak szimpla kényszer, be kell valljam. Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok. Nincsen. Nekem sincs. Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani a francba. A megoldásunk biztosan nem tökéletes, igazatok van, biztosan nem, csak nem tudunk jobbat. Olyat, amiben meg tudunk állapodni a szakma nagy részével, akivel el tudjuk fogadtatni a piacokkal, el tudjuk fogadtatni a koalíciós partnerrel. Nálunk, akik nálunk ezt egy páran a tetején csinálják a Bélától a Veres Janiig, a Kiss Pétertől az Ildikóig, Szekeres Imrétől a Hillerig, meg mondjuk velem, nagyjából elhisszük, hogy körülbelül jó. Mert ezeknek kell, mindnek el kell hinni. Egyedül, külön-külön tudunk mást is, csak nem külön-külön vagyunk, hanem ott ülünk tizenegynéhányan az asztal körül, és el kell fogadni.

hello írta...

Én azt gondolom, hogy meg lehet csinálni. Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok gyerekek, igen, lesznek. Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek. Csak, csak akkor lehet végigcsinálni, hogyha a lényegben, a lényegben hisztek és a lényegben van egyetértés. Kikerülni a konfliktusokat önmagunk között, megijedni attól, hogy egyébként sértünk érdekviszonyokat, akkor nem szabad elkezdeni, nem szabad. Semmihez nem ragaszkodom. Úgy nem igaz, hogy én ahhoz ragaszkodom, hogy van egy valami a fejemben, hogy annak kell lenni az egészségügyben, annak kell lenni a ?. Dehogy. Én ezeket a beszélgetéseket szervezem, mediálom, nyitom ki a pasikat, hogy mondják el, hogy mi van bennünk. Nem diktálom. Nem igaz. Ha diktálom, akkor, amikor le akarnak lassulni és nem akarnak megállapodni, hogy gyerünk, a hétszázát neki. Ezt tartom a dolgomnak. És ha megállapodtunk, akkor ne engedjem, hogy lelassuljanak. Nem arról szól, hogy nekem van egy Á-tól Z-ig megírt forgatókönyvem Magyarországra és azt mondom, hogy ki fogom belőletek verni. Egy francot! Van Á-tól Z-ig forgatókönyvem, hogy hogyan lehet a szocialistákban ott lévő hihetetlen energiát arra fölhasználni, hogy az országot megváltoztassák, hogy tegyék már bele, hogy legyenek már úrrá végre a kishitűségükön, meg a régi igazságaikon. Arra van. Aztán amikor nem bírom, akkor meg kiabálok egyet. Nincsen személyes sztorim ebben az ügyben, egyáltalán nincsen. Nagy dolgot kaptam ettől, amit az elmúlt másfél évben csinálhattam. Az a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot, mert ki fogja megváltoztatni. Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával? Vagy C változat: nem történik semmi. El lehet még így egy darabig lébecolni. Persze, hogy bonyolult az egészségügynek a dolga. De hát amelyikünk bemegy egy egészségügyi intézménybe, tudja, hogy hazugságok sokaságára épül. Persze, hogy az oktatásban borzasztón nehéz bármihez hozzányúlni. De igen, azt látjuk, hogy nem egyenlően osztja a tudást széjjel. Valamelyikötök mondta, az mégis csak - talán az Arató Gergő - azért mégis csak a legnagyobb igazságtalanság, kérem szépen, hogy a magyar oktatási rendszer egyik oldalról a köztünk lévő társadalmi különbségeket fölerősíti, nem gyengíti, aztán meg szegregál is. Hát ez az igazi nagy probléma, ez a nagy gond. És az a nagy gond, hogy azoknak adjuk az ingyenes állami oktatás, kérem szépen, akik a legjobb családokból jönnek. Hát ehhez képest nem az a botrány, hogy ki kell fizetni 3 százalékonként. Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli magát újra közpénzen. Mi meg ezt nem merjük kimondani, és be vagyunk szarva, hogy azt mondjuk, hogy egyébként a 7 százalékot akkor tessék fizetni. Ne áltassuk itt egymást. Ez az igazi botrány. Az az igazi botrány, hogy akiről a Laci beszél, az ő cigány embereinek, annak tized olyan jó minőségű egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem. És mióta az anyám, az anyámnak ismerik a nevét Pápán és Gyurcsány Katusnak hívják, azóta neki is jobb jut, a kurva életbe! Nem tudta, hogy mi történt. Megjavult az egészségügyi rendszer, fiam? Mondom: egy lószart, mama. Az az igazság, hogy fölismerik a nevedet. Ez botrány. Hát ehhez képest, társadalmi értelemben a vizitdíj semmi. Az nem botrány, az kényelmetlen politikailag, meg kifizetni. Mert politikailag lehet neki súlyos következménye. De őszintén szólva ez a következmény legfeljebb bennünket érint, ha idióták vagyunk. A társadalmi következménye, az meg mindenkit érint. Mi azért nem merünk hozzányúlni egy sor nyilvánvaló társadalmi hazugsághoz, mert félünk a ránk ható politikai következményektől.

hello írta...

De hölgyeim és uraim! Ez egy pár száz embernek, meg a családjának, meg az ismerősének a problémája a miénk. De nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan kurva jól meg lehet élni. Mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni. Hanem azért, mert meg akarjuk ezeket oldani. Egyébként pedig épp az az elmúlt négy évnek a tapasztalata, épp az Horn Gyula kormányzásának tapasztalata, hogy nem abba szoktak belebukni emberek, hogyha valamit csinálnak, meg ha nem csinálnak. A francba is, mibe is akkor? El kell indulni. Tudni kell, hogy mit akarunk csinálni. Irtózatos lesz az első pár év, persze. Teljesen érdektelen, hogy 20 százaléka a lakosságnak fog ránk szavazni. Tavaly nyáron az utolsó nyolc évben először a 100 emberből a Szonda szerint csak 18 mondta, hogy ránk fog szavazni. Tavaly nyáron, gyerekek! Egy évvel később nyertünk. Mi lenne, ha nem az egymás közötti faszkodás miatt veszítenénk el a népszerűségünket, hanem mert csinálunk nagy társadalmi ügyeket. És nem probléma, hogy elveszítjük akkor egy időre a társadalom, a támogatásunkat. Aztán majd visszaszerezzük. Mert majd megértik. És el lehet majd menni vidékre nyugodtan, hogy megcsináltuk, a hétszázát. Nem lett mindenkinek jobb? Igazuk van. De neki, meg neki, meg neki, meg kollégiumok épültek ebben a nyüves országban végre újra. Erről szól a politika. Nem arról, hogy melyikünkből lesz kerületi polgármester, mégis hány darab helyettese lesz. Fontos az is, tudom én, nem vagyok naiv. De nincs benn az ország első száz legfontosabb ügyébe. És mi döntjük el, hogy melyikkel foglalkozunk, mi. És az ország azt gondolom, hogy megérdemelné, meg mi magunk is, hogy ilyen dolgokat csináljunk.
Szóval azt tudom nektek mondani, hogy álljunk meg, csináljuk meg. Sok igazságotok van a figyelmeztetésben, a féltésben, a részletek ügyében. Csak azt tudom mondani, hogy nem fogok játszani semmilyen játszmát sem így, sem így. Tesszük a dolgunkat. Amíg nagy tempóval lehet menni előre, addig megyünk. Ha nem lehet menni, és elmagyarázzátok, hogy igen, de? Ahhoz énszerintem én nem köllök. Ahhoz más kell. És írok majd kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról.

Gyerekek!

Mit? Kell még valamit mondanom, Ildikó?"

Névtelen írta...

Ó! A kényes álbaloldal beszél puccsról. Tanult a jobboldal a baloldaltól. Hiszen Gyurcsány is megpuccsolta Medgyessyt. Puccsolásban igazán bajnokok. Medgyessy ártatlan, szépfiú ábrázatát tették oda a választáson 2002-ben csaléteknek. A hülye nép meg bedőlt neki. De hát ezt kellett tenni, mert Gyurcsány idegbeteg fejével soha nem tudtak volna győzni.

asta írta...

Névtelennek ott a végén:

Gy. "hülye fejével" tudtak csak győzni, a saját hülye fejükkel nem. Ki a fene vesztette el a választásokat? (Casting... dereng?) Gyurcsány? Nem. Ő már rég lemondott. Ez is egy fejbevert mantra.... gyurcsányozóknak.
Most is csak Gy. "hülye" fejével tudnának győzni. Ha lett volna egy csöpp eszük, már az elején előtérbe tolták volna.

hello írta...

Arról nem is beszélve, hogy 2006-ban Gyurcsány Ferenc nyerte meg a választást az MSZP-nek!
Ahogy végigkampányolta az országot, plusz az emlékezetes hangulatú április elsejei nagygyűléssel, meg ahogy felmosta a studiót a minelnök-jelölti vitán az ellenfelével!

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Lassan kiderül, hogy szinte mindenki szervezkedett ebben az országban és készült a puccsra, csak az akkori titkosszolgálat nem tudott semmiről ! Szép kis államvédelem, egy nagy rakás böszmeség ! Az olyan esemény amiről annyian tudnak és szervezkednek, mégis titokban tud maradni, enyhén szólva is gyanús ! El lehet mondani, hogy ez csak akkor sikerülhet, ha Gyurcsányt a sajátjai alaposan megvezették !

Na, itt van a bibi !

Ezért látszik érthetetlennek sok minden ! Mert erről mélyen hallgatnak ! A végén persze kiderült, hogy a megyei vetetőkig bezárólag, szinte minden MSZP-s vezető Gyurcsány ellen dolgozott, mert nem füllött a foguk a reformokhoz és a változáshoz ! Inkább szövetkeztek a FIDESSZEL Gyurcsány ellen, mint sem a reformokat kelljen végrehajtani ! Itt van a nagy böszmeség elásva, ezért nem lett a számonkérés és a puccs elleni eljárások megindítva ! Mert nyakig benne volt az MSZP egy része is ! Később persze a vezetőknek sikerült eltávolítani Gyurcsányt, csak az egész szart nem tudták a Gyurcsány nyakába varrni, mert egyrészt GyF nem hagyta, másrészt azért elég sokan átláttak rajtuk és Gyurcsány mellé álltak ! Ez vezetett a DK megalakulásáig és a mai helyzetig !

Tehát, kedves PuPu !
Hiányolom a puccs baloldali és liberális értelmiségi szereplőit a blogodból, mert azokkal együtt válik érthetővé az egész történet !
Bizony benne volt ebben az egészben nagyon sok mindenki !
Emlékszem az orvosi kamarától a pedagógusokig, a liberális értelmiségiek szinte teljes egésze, stb, tele szájjal Gyurcsányozott és szinte várták, hogy bűnbakot csinálhassanak belőle, hogy elvigye a balhét !
Nem tette meg nekik ezt a szívességet és idő előtt lemondott ! Ezzel úgy jártak a puccsisták, mint amikor sokan nyomnak egy ajtót befelé és hirtelen a bent lévők elugranak az ajtótól. Mindenki légüres térbe került, nem volt kit okolni a további hibákért ! Gyurcsány nem volt hajlandó tovább játszani a bűnbak szerepét és ebben igaza is volt, de már korábban is ezt kellett volna tennie !
A sok lúd disznót győz elv érvényesült !

Mára a helyzet eljutott odáig, hogy a baloldal terhe és gondjai nem képzelhető el a Gyurcsány rehabilitálása nélkül ! A ki nem mondott és a szőnyeg alá söpört dolgok visszaköszönnek ! Az árulók szellemisége visszaköszön és köszöni jól van, máig éreztetik a hatásukat az akkori ténykedésük ! A szellemiségük mind a mai napig meghatározza a baloldal "megújulási" folyamatát !
Addig amíg ezt nem teszik helyre és nem rehabilitálják Gyurcsányt, addig a baloldal csak vergődni fog ! Nincs megújulás az árulókkal együtt, nekik távozni kell a demokratikus baloldaltól, mert nekik köszönhetjük Orbán Viktort !
Nekik köszönhetjük a mai bénaságunkat is és a Simon Gáborokat !
Ezt ki kell mondanunk !

A valódi megújulás elmaradt, helyette a szőnyeg alá seprés folyt !
Ez nem elsősorban a Gyurcsány érdeke, hanem az egész baloldal érdeke, bár úgy látszik, hogy a Gyurcsány szenvedte el a legtöbbet belőle !
Valójában az egész ellenzék mai tesze toszasága benne van az egész történetben !

Sajnos már nincs idő ezt a választásokig helyrehozni, de a választás után sort kell keríteni rá, ha a baloldal tényleg meg szeretne újulni !

Az idő majd segít ebben !

asta írta...

PuPu!
Nagyon jó megállapítások... és a gondolatmenetet folytatva az egyetlen megoldás az lenne, ha most ez a rettenetesen gyenge kommunikációs stáb venné a fáradtságot és megcsinálná a brilliánsan megvágott anyag ellentettjét... Ki kell emelni a beszédből azokat a mondatokat és gondolatokat, ami a beszéd lényege és hadd szóljon! pl. nem csinálom tovább! Ha jól megfizetnek megcsinálom nekik...bbbb.:O)))
Nem megfutamodni kell, pironkodva mint a szűzlány a ...tól. Hogy a fenében nem jut az eszükbe... Ezt kellett volna tenni már 8 évvel ezelőtt is. De nem. Ez a nagysasszony meg képes még most is bazsalyogni a kamerákba és eljátszani az áldozatot..meg a vallásos tagozatot. A marha nagy eszével. Szánalmas!
És most kell, mert ma már nagyon kilóg a lóláb... Kósa megmondta, amit megmondott, azt már visszaszívni nem lehet... nyomni kell éjjel nappal.
Így nem lehet egy országban élni! Fröcsögő gyűlöletben.
Ha kiszámoljuk lényegében az történt, hogy ca. 2,5 mió szavazó akaratával szemben ááll ca. 2 mió szavazó akarata. Ha valaki nem képes felfogni, hogy 2,5 mió akaratát nem lehet rékényszeríteni másik 2 millióra. De ennél még szebb, ha országos mérteben nézzük: 2,5 milló nem veheti el és sajátíthatja ki másik ca. 8 millió ember hazáját. Ez is egy jelmondat lehetne... ezt megértenék azok is, akik most még nem értik. Ez nem demokrácia, hanem erőszak! Nem lehet hagyni, hogy ez az erőszakos 2,5 milló kriminalizálja a másik 8 millót. Kinek az érdeke, hogy gyűlöljük egymás, hogy lassan 10 éve harci kürtök lármájában kell élnünk, mikor egy csomó és lényeges témában egyet is tudnánk érteni . Miért kéne hagyni, hogy a 2,5 millió ízlését kényszerítse rá 8 millió emberre. Így elveszenek a legjobb erőink, mert nem hagyják szóhoz jutni őket.... Ennyi energiával és legalább egy minimum konszenzus mellett csodákra lennénk képesek. Az ellentétek egységéből áll a normális világ. Mind a két fél fontos és értékes. Nem szabad veszni hagyni, pláne ellenségnek kezelni a másik felet.
Basszus, miért nem tudják ezt világosan elmondani. Hogy csak ennyit szeretnénk: békében élni végre!

asta írta...

spaghinnak
Teljes egyetértésem! Orbánt pont azoknak köszönhetjük, akik a hatalmas egojuk miatt képtelenek voltak felfogni, hogy a saját sírjukat ássák. Erről szólt az elmúlt ca. egy év is. Az un. "baloldali értelmiségtől" legalábbis egy részétől sugárban hányok....sajnos.
Újra mondom: az előző választást nem Gy. vesztette el a baloldalnak, hanem a benn maradó rész. Ezzel bizony illene szembesülni és tükörbe nézegetni néha.
Egyetlen remény van csak, hogy mindeközben a baloldalnak valóban kemény küzdelmet kellett folytatnia a generáció váltásért. Ez zajlott le az elmúlt ca.5-6 évben. Mostanra nagyjából sikerült is. Övék lenne a jövő, ha most el nem tolják. Pont réjuk nem lehetne rásütni, hogy régi arcok.... Még gy.-ra se, hiszen jóval később került a nagypolitikába mint Orbán, aki aztán tényleg régi arc. 24 éve mérgezi a közéletet az erőszakosságával, a sunyi, és pitiségében legalacsonyabb rendű mentalitásával Semmi nagyvonalúság, semmi belátás, semmi tolerancia és ami a legfőbb: semmi szeretet és felelősségérzet sem a hazája, sem annak népe iránt. Miért hiszik el neki mégis a mesét?
Ezt nem tudom megérteni!

Mindamellet mondom ezt, hogy PuPu te tudod: 56 megítélésében nem értek egyet veled! Nagyon nem! Sokat vitatkoztunk már róla, nem győztél meg, de nagyon sok szempontot megétettem.. és lám most is itt vagyok! Mert sokkal fontosabb dolgok is vannak: a mi mai életünk.

denis írta...

Kedves PuPu! Igen, az itt-ott elejtett morzsákból kirajzolódik mindazt, amelyet sokan sejtettünk. Az őszödi "igazságbeszéd" értelmét homlokegyenesen megváltoztató kivonatolás, az úgynevezett megszerkesztés bűncselekmény, mint ahogy bűncselekmény a törvényes államrend megdöntésére irányuló puccskisérlet is! Csatlakozom Hozzád és a feljelentéseket hiányoló sokasághoz! Üdvözlettel: denis

pamagd írta...

Gyurcsány NEM puccsolta meg Medgyessyt.
Azt az SZDSZ meg az MSZP akkori vezetése csinálta. Gyurcsány csak kihasználta az alkalmat.

Feljelentés:
Erre az a válasz fog jönni, hogy a jogászok dolgoznak rajta...:(
Amúgy meg el fog akadni... de azért a nyilvánosság miatt meg kéne próbálni.

Őszödi beszéd:
A Kossuth rádió már aznap az Esti Krónika után (fél héttől hétig, azt hiszem) leadta a teljes beszédet. Aki meg nem hallotta, hát megvan a neten, meg keringett is... aki akarta, hozzájuthatott... igaz, nem jellemző a magyar emberre, hogy szeret saját erőfeszítéseket tenni...
A lényeg, hogy még meg is értették volna, ha kicsit lenyugszanak - de a kurvaország kifejezés olyan mértékben verte ki a biztosítékot, hogy átlagemberék nem is akartak tudni a többiről. Sajnos, de ez volt.
Ellen-megvágott beszéd? Na de melyik médium terjesztené ??? nincsen saját.... :(

Az az igazság, hogy az emberek között - talán felerészben - bőven vannak olyanok, akik nem szeretik saját maguk földolgozni az érzelmeiket, véleményüket. Azt szeretik, ha készen megmondják nekik. És ez tapasztalatom szerint független az iskolai végzettségtől. Magasan képzett, borotvaéles eszű embert is láttam, hogy nem szeret olvasni (hiszen ott a betűk alapján neki kell feldolgoznia azt, hogy az a történet milyen érzelmet is mutat, mi is legyen az ő véleménye, az ő saját érzése arról, amit olvasott...), hanem hát van a tévé, amelyiken át már kész érzelmek érkeznek, nem kell erőfeszítést tenni azért, hogy saját magam alakítsam ki, mit gondoljak róla... :(
A primitívebbjének meg a képregény, igen... de a nem primitívek között is vannak, akik érzelmi fogódzókra várnak.

Névtelen írta...

Mi ez itt? Ma a "grafománok" írnak?:)

Anikó írta...

PuPu így van minden, ahogy írtad:-)))
Hogy merik meghívni ezt a "lejárt szavatosságú volt nagyasszonyt" de hát ez is jellemző Havasra, ki kíváncsi, hogy mit hazudozik a vörös foltos nyakával, mit hablatyolt ott össze-vissza a voksban, emlékeztek a köztársasági elnökválasztásra, ott is mit művelt, a világon mindenre képes volt, de jól bezúgott két szék között a pad alá.
Igaz ezzel a szerencsétlen "bánáti bazsarózsamegmentővel" is kint voltunk a vízből, ennek is csak most kezd derengeni az ég alja, kiket is támogatott akkor ezerrel.
Mesterházyék pedig még mindig nem látják, nem értik, hogy Gyurcsányt az előtérbe tolva támadni, puccsolni kéne ezerrel minden szinten, ugyanis Orbán csak egy embertől tart és fél, mint a tűztől, és az Gy.F., ráadásul Mesterházynak az ambícióit semmi nem veszélyezteti, mert Gy-nak van annyi esze most, ne akarjon többet, Mesterházy így is belerokkan majd az eltakarításba ha netán /én remélem nagyon/ nyernek a választáson.
Orbán az egész bagázst megeszi reggelire, kivéve Gyurcsányt.

hello köszi a teljes beszédet:-)))

sphagin mindennel egyetértek amit írtál, nekem is ez a véleményem pont !!!!!

asta írta...

pamagdnak

Vannak röpcédulák, van FB és még sok felület. Ma már nem lehet megfutamodni a kérdés elől. Ma már nem lehet, sőt nem is szabad Gy. fekete seggűségét elfogadni, mert az a baloldal érdekei ellen való. Mindannyiunk érdeke ellen való. Nem lehet maszatolni, látni kéne végre a teljes igazságot, hogy felébredjenek néhányan, minek tapsoltak olyan lelkesen.
Mindezt azért is, hogy végre befejeződjön az a fajta politizálás, amelyet a Fidesz honosított meg és gyakorol felső fokon: mások bemocskolása, ellenségkép gyártás és gyűlölet szítás. Ez nem érdekünk! Sem nekünk, sem a jobboldalnak. Egy hazánk van és egy életünk! Ezt kéne beláttatni a még gondolkodni képes emberekkel. Ha csak ennyit érünk el, már félig megnyertük a csatát.

joszi írta...

A puccskisérlet tény.Számomra máig az a kérdés, miért nem nyomozott a rendörség , itkosszolgálat a felbujtók ellen, miért csak most nyilatkozik Lapid ur, arrol, hpgy tudta pénzért tüntetnek sokan, s miért nem akkor járták végig a nyomot, hogy megtaláljak a tetteseket?

Névtelen írta...

Debreczeni József is megírta még 2006-ban, Orbánnak megint nem sikerült címmel, azt hiszem a Népszavában, összehasonlítva Mussolini sikeres és Hitler sikertelen puccskísérletével. Természetesen puccs volt, azóta sem értem, miért nem tartóztatták le azonnal az egész bandát, állam erőszakos megdöntésének kísérletével. Nem a rendőrököt kellett volna elitélni, hanem Révész Máriuszt a helyszínen elfogni, mint puccsistát. Nem is értem azóta sem, hogy lehetett ilyen béna balfasz a baloldal. Bár most, ma az ATV-ben TGM, aki sajna negyon leépült, éppen azt högi, hogy a TV székház ostrom, az rendőrterror volt. A szolgálatok rögzítették a fideSSeseket, hogy egyeztettk Debil, Satu és Gyík parancsnokokkal, hogy mi több kellett volna, fel nem foghatom. De bíró ismerősöm sem értette.

pleinair írta...

Jutka,

ezek (Mesterházy. Bajnai) sunyi hallgatásukkal megint cserben hagyják Gyurcsányt.
Még saját érdekeiket se képesek felfogni. Mérlegelnek, latolgatnak. Már megint bizonyítják, hogy nem akarják Orbánt megbuktatni és ezzel nyakukba venni egy választási győzelem utáni kormányzás nehézségeit. Elég nekik a jól fizetett, újabb 4 évnyi kényelmes ellenzéki státusz.
Ezek semmit se változtak. Kutyából nem lett szalonna. Pedig hogy reménykedtem!

pleinair írta...

Helló,

köszönöm, hogy ide másoltad az
őszödi beszédet. Nem lehet elégszer idézni.
Nem csak jó beszéd, de ahogy Pupu írja: 'igen magas erkölcsi elveket fogalmaz meg', jó szándéktól izzó, elhívatottságtól hiteles módon.

etele1 írta...

ah pupukám, ah azesemények...


mond mikor fogsz rnii arróól, hgya Tárki szerint összeomlott a baloldali pártok választási stratégiája? hogy a mellébeszélés,fasisztázás,összefogódsdi és most öszödölés meghota redményét: a jobboldalm agára talált?

ne is beszéljünk a fideszről...mit gondolsz a jobbik szerez több szavazatot, vagy az összefogás? jelenleg a meccs nem dőlt el...

hát ide vezetaz arrogancia.

moose írta...

Soha nem értettem mi a jó a trollkodásban?!?

Beszólogatunk és attól a saját xaros életünk jobb lett?!?

A troll érzi, hogy szemmel láthatóan, érezhetően nem lett jobb, mert újra és újra trollkodni kell,..de már az egyre nagyobb dózis sem használ!

Xar lehet nekik!

A norvég népmesék trolljai (tényleg így hívják őket) szobrok-bábuk formájában békésen kint üldögélnek sok helyen a tereken, boltok előtt,… vannak közöttük kedvesek, vannak boszorkányosan félelmetesek,…

Amikor itt egyesek trollkodnak, mindig eszembe jutnak a norvég erdők manói (trolljai), akik (amik) ijesztgetnek, rikácsolnak, felfujják magukat, hogy óriásnak látszódjanak,…

Kicsapott felesleges energia, tartalom nélkül,,... ennyi, nem több. Akinek ez elég,… tegye,…mi meg átugorjuk,!

:))))

Anikó írta...

A tegnap esti egyenes beszédben TGM-en teljesen ledöbbentem, hallottátok miket mondott, rendőrterror a tv-székháznál, miközben mutatták a képeket, hogy az a maroknyi szerencsétlen rendőr be volt szorítva az épület kapujához, égett körülöttük minden, a Toroczkai által felhergelt csőcselék meg lentről dobálta őket mindenfélével és nyomultak egyre közelebb, botokkal és ki tudja mi mindennel felfegyverkezve.
Kérdem én miről beszélt ez az ember, nekem hatalmas csalódás TGM ilyen jellegű pálfordulása.
A világon mindenütt lerendezi egyébként a rendőrség az ilyen eseményeket, letartóztatnak mindenkit aki csak az események környékén megfordul, és nincs kesztyűs kézzel bánás sehol, különben is alkotmányellenes volt amit tettek.
TGM-nek sürgősen orvosi kezelésre van szüksége, elveszítette az objektív látásmódot.

Kovács János írta...

Majd a Szabó "Tuareg"!
Belehúz!
;)

Névtelen írta...

Én azt gondolom erről az egész dologról Orbán nyolc évig várt erre. Várt és jött az alkalom, amit ő meg is ragadt. Az MSZP tálcán nyújtotta át Gyurcsányt Orbánnak. Gyurcsány abban hibázat hatalmasat nem lemondani kellett volna neki. Hanem ezeket a náci „szabadságharcos mély magyarokat katonai hadbíróság elé állítani egytől egyig és teljes körű katonai ügyészek általi nyomozást, vizsgálatot. Gondolom a technika már akkor is lehetővé tette azt hogy be azonosítsák ezeket az 5000.Ft-s szabadságharcosokat. Utána ezek egymást dobták volna fel sőt mindent megtettek volna azért hogy minél hamarabb szabaduljanak ebből az ölelésből. Utána tejes körű feltárást ebben az ügyben a legkisebbtől a legnagyobbig hadbíróság elé állítani őket. demokratikus rend erőszakos megdöntéséért és bűnrészességért. Lehet, hogy nem jól írom le ezeket a dolgokat. Annyi biztos, hogy véleményem szerint hamart meglett volna, ki kivel van. Aztán jöhet az ítélet, ami szerintem érinti a hazaárulás vádját. Aztán ezek ültek volna annyit, mint varjú a fán bele érteve Orbánt és Pintért. De szerintem még az MSZP soraiból is ücsörögtek volna a kis padon. Gyurcsány meg szerintem akkor is ott hagyta volna ezt az aljas szemét bandát. Mert az árulónak csak a jelmeze változik a jellem soha. Idő kérdése lett volna egy újabb árulás