2014. augusztus 11., hétfő

EZ 2011. DECEMBERI POSZT - MÁR AKKOR IS SZERETTEM...

NEMZETI ÉRZÜLETŰ EMBER.

Azt mondta a Viktor, hogy „amennyiben a kormány gazdaságpolitikai elveit az IMF hitel feltételeiként fel kell adni, akkor ránk, nemzeti érzületű emberekre semmi szükség nem lesz."
Telitalálat.

Azért érti ez a Viktor a világot, mindössze abban téved, hogy a hozzá hasonló nemzeti érzelmű emberek szükségességét feltételhez köti, holott bátran kijelenthetjük, hogy rájuk akkor sincs szüksége az országnak, ha majd a történelem úgy emlékezik meg Matolcsyról, mint korunk közgazdasági géniuszáról, aki speciális adottságainál fogva kétszer annyi dolgon tudta rajta tartani vigyázó szemeit, mint mások.

Azt is mondta szegényke nagy zavarodottságában, hogy „Nekünk nem pénzre van szükségünk, nem akarunk felvenni hitelt. (...) Arra van szükségünk, hogy olyan megállapodást kössünk, hogy ha a nemzetközi pénzpiacok megbénulnak, akkor hozzá tudjunk jutni egy hitelvonalhoz.”
Ez – az én értelmezésem szerint - akkor fog bekövetkezni, ha hitelt akarunk felvenni, de a világon már senki nem áll szóba velünk, hiába nyújtogatjuk zsíros szalagú kalapunkat, mely régi szép idők nagy zabálásaira emlékeztet bennünket kegyetlenül, vagy hiába próbáljuk meg eladni a „Fedél nélkül” című kiadványunkat, senki se ad érte egy megveszekedett buznyákot sem.

De pénzre lenne szükségünk.
Mert ha nem lesz pénz, nem fog fizetést kapni a tanítónő, az orvos meg a nyugdíjas, és akkor esetleg veszélybe kerülhet I. Viktor Miháj királysága.
Tehát nekünk azért kell a megállapodás, mert pénzre van szükségünk, és azt ma már a legostobább fideszes is látja (mecsoda tülekedés van a címért…), hogy nagy a baj, a gyorsnaszád alól elfogyott a víz, a motor már régen leállt, a gépész függetlenséget demonstráló szemei riadtan szaladnak szanaszéjjel, miközben a kapitány a hídon gépágyúval lövi a közeledő mentőhajót.

Közben a Mi Rettenthetetlenünk udvariasan levelezget Barrosoval, és a tőle telhető legválasztékosabb stílusban elküldi őt a bánatos, náthás és bús francba, kifejezve ezzel is, hogy a szeretetére áhítozik.
Szinte látom, amint a levél tanulmányozására összeül az Unió agytrösztje, hogy eldöntse, mi is a teendő olyankor, amikor egy liba griffnek képzelve magát nagy gágogások közepette életveszélyes légibalettet mutat be az égen.
Merthogy volt nekik dolguk már ostoba kormányfővel, agresszív miniszterelnökkel, ágaskodó önérzetű miniszterelnökkel, de komplett bolonddal ezidáig még nem találkoztak, ez az első ilyen esetük.

Úgyhogy meg is állapítják, hogy ez az ügy nem az ő kompetenciájuk, ide nem politikusok kellenek, hanem pszichiáterek, elektrosokk meg a modern gyógyszeripar készítményei.
Mindenesetre azt azért leszögezik, hogy aki bolond kezébe pénzt ad, az maga is bolond, és elspekulálnak azon, hogy talán már a jövő évi pénzek folyósítását is érdemes lenne befagyasztani.

Ezzel egyidejűleg a hitelminősítők is eltöprengenek azon, hogy a „zzz-mínusz” besorolás megfelelően tükrözi e véleményüket hazánk állapotáról, a hitelbiztosítási díjakat pedig elég lesz e a hitel összegével azonos összegben megállapítani, vagy esetleg már akkor is fizettetni kell a magyar kormánnyal, ha kiejti a hitel szót azon a csepp kis száján.
Meg aztán, ez a „ha a nemzetközi pénzpiacok megbénulnak” duma is, ugye.
Mondja ezt az a szerencsétlen, akinek a pénzügyi mozgástere már a csárdás alaplépéséhez sem elegendő.
Most hozzávetőleg olyan a helyzete, mint a népi táncosé, akinek mindkét lábát kétszázas szegekkel hozzászögelték a színpadhoz, ott hajladozik előre hátra, a karjával hadonászik,időnként elrikkantja magát, hogy „helyretyutyutyúúúú”, aztán pofára esik  - majd az attrakciót a nagy sikerre való tekintettel még vagy ötvenszer megismétli.

Ez az ember sajnos bolond.
Ez a kisebbik baj mert ha csendes bolond lenne, akkor ülne otthon a kád előtt és horgászna benne, de sajnos nincs szerencsénk, mert ez az ember közveszélyes.
Valami hihetetlen agresszivitással veri szét a jogállamot, próbálja örökössé tenni a hatalmát – ehhez aztán kétségtelenül van esze.
Anakronisztikus módszereivel kivívja a világ csodálatát, hiszen Drezdában és Sevresben, ahol ahhoz szoktak, hogy a porcelánt kézzel formázzák és festik, nemigen értik azt az unortodox eljárást, mely baltával akarja faragni a porceláncsipkét.
Ha még elefánt lenne - de még a borneói törpeelefánt méretét sem üti meg, jókat lehetne röhögni is rajta, csak ne lenne olyan gusztustalanul büdös és kártékony.

Merthogy kártékony és felelőtlen, hiszen a mi életünkkel játszik, pedig talán lehetne azzal is játszania, amivel egykorú, ha már úgyis állandóan a zsebében van az a szent keze…
De kártékonyak azok is, akik kritikátlanul ünneplik még ma is, mikor kiejti azon a csücsöri szájacskáján a „nemzeti érzelmű” kifejezést.
Ennyi időnek elég kellett lennie ahhoz, hogy ráébredjenek, hogy az albérleti dumáival mennyire átverte őket ez a gátlástalan bohóc.

Vannak közöttük szegények, nyugdíjasok, munkanélküliek.
Kiskeresetű pedagógusok, egészségügyi dolgozók, nincstelen parasztok, olyanok, akiknek a pénze jövőre kevesebb lesz, mint idén volt, meg olyanok, akiknek jövőre már nem lesz munkahelyük,
Vagy ők is bolondok lennének?

:O)))


Ps: A képet a Progresszív blog egyik régebbi posztjából csentem, remélem, az alkotó elnézi nekem..
.

6 megjegyzés:

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Van egy egyszerű kérdésem. Ha Te 2009-ben meglehetősen pontos képet rajzoltál Orbánról, majd 2011-ben is, - hogy nem tudták a szocik, hogy kivel állnak szembe és mi a követendő taktika?

)Mint minden példa ez is sántít, de) Ha egy foci csapat edzője feltérképezi a következő ellenfelet, figyelembe veszi annak erényeit és gyengéit. Mi volt az a megoldhatatlan feladat amit az ez évi választásokon nem tudtak teljesíteni? Ha csak az nem, hogy dolgozni kellett volna!
Üdvözlettel: - morzsi -

Unknown írta...

Azt írod:
"Ez az ember sajnos bolond."

Mikor is? 2011-ben. Azóta nem lett okosabb, csak hülyébb. Hogy nem látják MA AZOK, akik éppen a leváltására szövetkez/né/nek, ha nem lenne ez számukra megokdhatatlan feladat?

Talán úgy, hogy Ők is hasonló cipőben járnak.

Az az érzésem, hogy ha így haladunk, rövidesen kitehetjük a táblát: A bolondok országa. És ebbe beletartozik a Királytól kezdve a legutolsó "udvari bolondig" mindenki.

Mert a legnagyobb bolond az, aki eltőri, hogy BOLONDOT CSINÁLJANAK BELŐLE.

Nem véletlenül tartanak minket birkanépnek. Részolgáltunk a címre.

hello írta...

Kedves Morzsi, itt már jó párszor kitárgyaltuk, hogy a szociknak eszük ágában sem volt - és most sincs - nemhogy tanulni PuPu írásaiból, de nyilván elolvasni is derogál a számukra.
A Csinn Bumm cirkuszban Bukfenc mindent tudott. Ellenben a szocik azt hiszik magukról, hogy ők MINDENT JOBBAN TUDNAK. Bárkinél. Az eredmény megszemlélhető. Immár évek óta.

hello írta...

Kedves Szilárd!

Ahogy beszélgetek az ismerőseimmel, van közöttük, aki, bár amúgy nem fideszes, de vallásosan hiszi, amit "bemondott A rádió vagy A tévé". No persze tudjukmelyik...
Ezt a beidegződést nehéz kigyomlálni az agyából - ha meg azt mondom, hogy mit hallgasson/nézzen inkább, közli, hogy és annak miért kéne hinnie, ha az általa preferáltaknak ne tegye.
Szerinted hány állampolgár-társunk van ugyanígy ezzel?
Győzd meg őket - hááát, nálam vészesen fogy a spulniról ilyenkor a cérna...

Vagyunk továbbá olyanok is szép számmal, akikből nem lehet bolondot csinálni, akikben napi több dologtól ágaskodik az indulat, de kérdezlek én: ha nem látsz magad előtt atombiztos pozitív alternatívát, csak annak a veszélyét, hogy a helyzet könnyen még rosszabbra fordulhat, mit lépsz?

A "nem vak ez a ló, csak bátor" -alapon tán nem kéne a falnak menni.
És ezért nem azok felelősek, akik kimondják/leírják, mi az ábra.

Plebejus írta...

"...akik éppen a leváltására szövetkez/né/nek..."

Hmmm.... Kik lennének azok? Mármint, akik a "leváltásra szövetkeznek"? Nem látok senkit. A magukat "baloldalinak" felcímkéző "pártok" épp most menetelnek a teljes megsemmisülés felé! Közben ilyeneket hallok, ez itt - meg az ott biztos "befutó"... Ohhh, a szív szakad meg... a sok b@lf@sz szövegtől (is)... Osztják a nemlétező "koncot" maguk között - megélhetési, karrierista... nem is tudok szalonképes szavakat találni rájuk. Magam részéről odaértem, hogy erre a bandára semmikép nem szavazok! Magasról teszek az egészre, ha végképp élhetetlenné válik ez a szemétdomb, elhúzok én is a családommal egyetemben - aztán miattam lehet Vitya autoriter önkényúr, király de még akár császár is... "A bolondok országa."

Én itt az "érdemi politizálást" bejezem. Dühösen és elkeseredetten tekintek a jövőbe...

(Elnézést, hogy szólni mertem!)

Gaben írta...

Kedves Plebejus! Addig húzz el amíg lehet! Én már megléptem!