2014. augusztus 7., csütörtök

SZABADSÁGKÉRELEM

Nyirkos minden, állandóan esik az eső, rosszkedv, dögunalom, már köpni sincs kedve a tevének.
Pedig oka éppen lenne rá, csak már nincs kedve hozzá.
Mi jöhet még?

Várunk, közben elszórakoztatjuk magunkat.
Elröhigcsélünk azon, hogy Balogh miniszter egy laza mozdulattal leteszi az RTL KLUB mikrofonját a földre, holott valakinek már egyszer úgy kellene pofánvernie az ilyen gőgös, sunyi és beképzelt alakot, hogy a takony menetet vágjon a nyakán.
A mozdulattal, mellyel a választópolgárokat tájékoztatni kívánó televízió-csatorna mikrofonját eltette az útból, pármillió magyart fosztott meg a hiteles tájékozódás jogától, ami azt is jelenti, hogy ehhez neki nem volt és nem is lesz joga soha.

Nem volt éppen ízlésem szerinti Dániel Péter némelyik akciózgatása, de lehet, neki volt igaza, mert ide vezet, ha „ezek” nem tartanak semmitől és senkitől, ha csak szervilizmustól lihegő szolgák hada kísérgeti őket.
A végén még azt hiszik, hogy igazuk van.
Nem az én hetem volt ez, felkaptam a vizet a demokraták szerencsétlenkedésén, pedig azt hittem, a hátamon fát lehet vágni és felizgatni is már csak azzal lehet, ha ellopják a pénztárcámat, mely ugyan üres, de nekem kedves darab, több bőr van benne, mint a kormány pofáján, hiányozna.

Várom a pénteket, pedig nagy meglepetést nem fog okozni.
A szocialisták vagy ragaszkodni fognak saját jelöltjükhöz, vagy valamilyen indokkal eltolják a döntést még két héttel.
Árulkodó jel, hogy a Fidesz nem kampányol, még csak nem is röhög nyilvánosan, nem akarja lerontani a hatást…

Tulajdonképpen, ha szigorúan tartom magam ahhoz, hogy ez egy belpolitikai blog, akkor nincs is miről írni, hacsak arról nem, hogy nálunk tartja világtalálkozóját a Ku-Klux-Klan, újabban csupa-csupa pozitív hírrel kerülünk a nemzetközi sajtó érdeklődésének homlokterébe.
Ezzel a hírrel szépen egybecseng, hogy ma Miskolcon két családot tettek az utcára, ilyesmit azért a szocializmus vérgőzös évei alatt csak dokumentumfilmekben láthattunk.
Hogy még szebb legyen a dolog, az egyik családot úgy tették ki a lakásából, hogy a szülők otthon sem voltak, a hatóság a gyerekeket rakta ki az utcára.

Miskolcon még nagy baj lehet, ma még a cigányok békésen tiltakoznak, de bármikor, bármelyiküknél elszakadhat a cérna, aztán ki tudja, hogy hová vezet ez a helyzet.
Ők ma magyar cigányok, de már erősen dolgozunk azon, hogy Magyarországon élő cigányokká változtassuk őket, ennek minden következményével együtt…
Ha egyszer megszületik Martin Luther Lakatos, cudar világ jöhet itt.
Ha a demokratikus oldal Miskolcon nyerni akar, meg lehetne próbálkozni emberek indításával is, mert akik jelenleg pozícióban vannak, azok nem emberek – ki tudja, lehet, a választópolgárok mégis inkább az embereket favorizálnák…

Hogy is mondja a nóta?
„De máma' se vót' semmi, holnap se lesz semmi, holnapután meg azután, akkor se lesz semmi” – nem meglepő a felfedezés.
Kicsit pihennem kell, úgy érzem.
Az utóbbi években szinte naponta írtam egy posztot, egyetlen sincs köztük, melyben ne a demokratákat, a baloldalt iparkodtam volna támogatni, segíteni.
Most besokalltam, merthogy a borsó falrahányásába is bele lehet fáradni.
A hónap végéig elmennék szabadságra, ha írnék is esetleg, az nem politika lesz.
Talán egy hét Balaton is belefér majd a hónap vége felé, addig otthon olvasgatok, szundikálok és ha sokat szundikáltam már és nehezen tudnék elaludni, majd behunyom a szemem és számolom a libákat...
Addig legalább ti is kipihentek engem kicsit, köszönöm, hogy olvastátok a nyűglődéseim…

:O)))

34 megjegyzés:

Kovács Erzsébet írta...

Kedves PuPu!
Ha Valaki,Te igazán megérdemled, hogy pihenj.Ha ennyi sok szép szó, humor és jókedély nem rázta fel az apátiából az embereket,akkor most tényleg kell egy kis szünet.Regenerálódjál, mert a "menetvágóra", amit a cikk elején emlegettél, igen nagy szükség lesz.
Szeretettel várunk,mert már a hétköznapjaink GPS-e vagy.Csak tiszta forrásból fogadjuk a híreket, és igazodunk hozzád.
Az igazság Veled van.Mi is.

Levanszarva Mégaszaris írta...

Sajnálom,de megértelek.
Pihend ki magad és jöjj vissza mihamarabb!

Visszanéző írta...

Csodáltam bátorságodat,kitartásodat.Azt,hogy munkád eredménye napról napra nullát ért. Mindenkit megvisel.Sehol egy gyenge lux.

terlasz írta...

Jó pihenést Pupu! Várjuk a szeptembert, amikor ismét a kikapcsolódásra törekszel.

vadvirág írta...

Jó pihenést PuPu! Hiányozni fogsz.

nemóvatos írta...

Kedves Teve!
Értelmes és hasznos tevékenységbe fáradtál el, ami megérdemli a pihenés heteit.
Kellemes regenerálódást!

Zsófi írta...

Kedves Pupu!

Jó pihenést! És csak annyi megjegyzést: az érzéseiddel, fellángolt elkeseredéseddel - optimista alaptermészeted ellenére - nem vagy sajnos egyedül!


Remélem, túl leszünk ezen is!

Névtelen írta...

10 nap szabadságot engedélyezek.
(Olvashatatlan aláírás) :)

Tüske Zsófia írta...

nos, ami a miskolci kilakoltatásokat illeti: Kriza polgármester jó tesztet kapott a baloldali reakciókon, ami a rasszista Pásztor Albert támogatását kísérte. Szabó Gábor azonnal le-díszcigányozta azokat a cigányokat, aki ez ellen szót emeltek, a DK fanatikusai téglának és árulónak nevezték Hell Nagy Istvánt, a fidesz számára meg nyilvánvaló lett, hogy ebben az országban ugyanúgy nem lesz számottevő ember, aki a cigányok elleni akciók miatt szót emel, ahogy a zsidókat is hagyták elveszni, csak éppen akkor ott volt a hátunk mögött a hitleri Németország. Gyurcsány külön csalódás. Minden csapást, ami ezután következik, ezerszeresen kiérdemelt az ország.

talalom írta...

Pupu! Hiányozni fogsz, pihend ki magad. A miskolci hírhez meg nem írok semmit, mert amíg nem beszélünk tisztán, nem mondunk konkrétumokat, addig nem fogunk megoldást sem találni. Üdv, és várlak.

Unknown írta...

Na na!!!! Semmi szabadság, legfeljebb lassított munkatempó! Heti összefoglalókat kérek szépen minden szombaton. Nem lehet valaki ennyire gonosz, hogy még attól a kis értelemtől is megfosztja az olvasóit. Szóval, a pihenést tartalmasra, az összefoglalókat szombatra kívánom. Valami úgyis mindig történik, még ha az nem több, mint egy kis hullámzás a kávéscsészében.

Amennyiben nem fogadod meg a fentieket, úgy jó pihenést!

grund írta...

Jó pihenést, PuPu!
Nem kell mentegetőznöd, az ember előbb-utóbb megfárad a munkában, pláne, ha nem látja igyekezetének eredményét...
Várunk vissza!

civilhuszár írta...

Kedves Zsófia Tüske !

Ma Magyarország keleti felében a roma szociális kérdés megoldása egy szép nagy gordiuszi csomó II.
Mi is úgy vándoroltunk erre a földre , mint vándorló nomád nép. De óriási a különbség van a két nemzet országépítéssel kapcsolatos tevékenységében.
Egyetlen korszak volt, ahol a romák kötelezően iskolába jártak, szakmát tanulhattak és dolgozhattak, bár kötelező is volt.
Nos, ennek ellenér azt tessék nekem megmagyarázni, hogy azoknak a falvaknak ahonnan a rendszerváltás után gyorsan szeparálódtak a nem roma emberek, miért a pusztulás lett a sorsuk a szó szoros értelmében ?
Én olyan Országban nőttem fel, ahol volt sváb, tót, bunyevác, vagy rác többség, és ott a szorgalmas földművelés és állattenyésztés volt a megszokott életvitel, és a település gazdagítása.
Előre bocsájtom, én az építőiparban és egyéb munkahelyen dolgoztam romákkal ahol roma brigádok voltak a jellemzők, amelyek élén roma brigádvezetők voltak, egyben kemény munkafelügyelői szerepet is betöltve.
Később az államigazgatás egy speciális területén viselt dolgaikkal is szélesebb látószögben sikerült fejlődnöm, az ő világuk megismerése kapcsán.
Tudom nehéz a válasz megfogalmazása megfogalmazása.:-)

PuPunak pedig nagyon kellemes pihenést, és jó időt kívánok kikapcsolódása során.

Kapat írta...

Kedves PuPu!
Csatlakozom a sok jókívánsághoz, jó pihenést! Nagyon várunk vissza!
Nekünk nyugdíjasoknak lelki társunk vagy, tökéletesen leírod érzéseinket. Köszönjük!!
"Mindennapi kenyerünk" vagy!
ha nem igyekszelvissza,éhenhalunk! :-)

Kapat írta...

Javítás : Igyekszel vissza

hello írta...

PuPukám, annnnyira cuki vagy a ricsés kendőcskéidben! :-))

A maximálisan megérdemelt pihidhez minden elképzelhető jót kívánok körítésül! Élvezd ki, ne stresszeld magad a hírekkel sem, úgyis eljutnak Hozzád így vagy úgy, ez az ilyen érdeklődéssel megvertek számára megúszhatatlan.

Hiányozni fogsz, ezt azért jó, ha tudod, de még az is lehet, hogy új poszt híján is ez a társaság itt együtt marad a szabid alatt is. Az ugye nem baj?

Unknown írta...

Jó nyaralást Pupu!

Tiila írta...

Kedves Pupu!

Jó pihenést kívánok, regenerálódj a család körében! Szeretettel várlak, várunk vissza!

Attila

Kibic37 írta...

Kedves PuPu!
Jó pihenést és kellemes kikapcsolódást kívánok én is. Igazán Rád fér, sokat tettél értünk azokért, akik keresik a hasonló gondolkodásúak virtuális társaságát.
És, ha Tuskó Hopkins is köztünk lenne, ő sem kívánhatna mást, mint:
Fel a fejjel!!!

Jön még kutyára kamion ...

Kibic37 írta...

Kedves PuPu!
Jó pihenést és kellemes kikapcsolódást kívánok én is. Igazán Rád fér, sokat tettél értünk azokért, akik keresik a hasonló gondolkodásúak virtuális társaságát.
És, ha Tuskó Hopkins is köztünk lenne, ő sem kívánhatna mást, mint:
Fel a fejjel!!!

Jön még kutyára kamion ...

asta írta...

Hiányozni fogsz... a munkád tehát nem értelmetlen!!!! Ezt ne feledd!!!
Jó pihenést!

Jutka írta...

Kedves Pupu!
Te vagy nekünk a mindenapi első olvasás. Általad érezzük azt, hogy még vannak ilyen emberek akikkel lehet beszélni, és meghalgatni.
Természetesen a kommentelők ritka kivétellel is ilyenek.
Jó pihenést, és nagyon várunk vissza.
Üdvözlettel
Jutka

Névtelen írta...

Kedves Pupu! Jó nyaralást kívánok, szeretem az írásaidat.Vigyázz Magadra és kipihenve gyere vissza! üdvözlettel: Évásanyó

csakafidesz? írta...

T. PuPu!
Készülj fel, merits erőt, mert az ősz bizonyára "munkás" lesz!
Jó pihenést!

Bubu64 írta...

Kedves Pupu!
Jó pihenést kívánok! Hiányozni fogsz, de valahogy kibírom.

morzsi írta...

Kedves PuPu! Jó pihenést kívánok. Azt nem gondolom, hogy a hónap végéig kibírod a "blog" nélkül, mert ha csak egy újságba nézel, máris viszketni kezd a tollad. Mindet jót!

Unknown írta...

Nagyon engedékenyek vagytok, aztán ne legyen panasz, mikor nyüszítve követelitek, hogy legalább egy picike aprócska írást, úgy pihenésként a pihenésben.

:)

hegymenet írta...

"......már egyszer úgy kellene pofánvernie az ilyen gőgös, sunyi és beképzelt alakot, hogy a takony menetet vágjon a nyakán......." Nagyon precíz! Valami ilyesmi jutott eszembe a baloldal tehetetlenkedési sorozatának láttán a tavaszi választásokat megelőzően, a mostani önörmányzati választások előkészületei alatt, csak nem tudtam ennyire frappánsan kifejezni az érzéseimet. Köszönöm a segítséget!

Cereus írta...

Te kedves igavonó, szárazságtűrő és kitartó, a hitvány igazságtalanságot élesen látó,és bíráló, megveszthetetlen harcos, akit csak mi, baloldali olvasóid tudunk nagyra értékelni.
Ilyen ócska, semmirekellő, szarházi baloldali vezetői az országnak fél évszázada nem voltak. Ez persze a saját véleményem!
Kedves PuPu!
Kívánok jó feltöltődést a pihenésed során, a karosszéked mellett friss pogácsát, és egy-egy hűtött sört, no persze csak a kiszáradás ellen, és jó egészséget a visszatérésedhez.

Tiszteletteljes barátsággal Cereus.

Noel írta...

Kedves PuPu !
Hiányozni fogsz, a napjaim része vagy:(
Jó pihenést és feltöltődést kivánok, és visszavárlak, visszavárunk.
Üdvözlettel: Noel

pleinair írta...

Keserű lesz reggel a kávém, nem lesz mellé Pupu-blog, amitől a legrosszabb nap is jól indult. :(
Majd visszaszámoljuk a napokat: 22, holnap 21...aztán majd csak letelik az a szabadság. Ugye milyen önző népség vagyunk, mi olvasók?
De ne is törődj velünk. Számold a libákat. Hanyatt fekve, nyitott szemmel nézd hosszan a tiszta kék eget. Ez a legjobb recept a lazításra.
Jó pihenést, kikapcsolódást kívánok Pupu!

D. elemér írta...

JÓ pihenést Kívánok !!!!!
kell a kikapcsolodás
sok szeretettel
eli

Névtelen írta...

Megérdemled a pihenést PuPu. ha valaki megérdemli, az Te vagy! Én pedig addig is olvasgatom írásaidat.Kapcsold ki magad, legyen felhőtlen és kedvedre való a nyaralásod. :)

Anikó írta...

Ha jól hallottam, azért kellett várni péntekig, azaz máig az MSZP döntésre - Falust illetően - mert Tóbiás úr nyaralt ????!!!!! és nélküle nem lehetett jóváhagyni, ugyebár.
Ezek nem normálisak, azt kell mondanom, kérdem én, bár költői a kérdés, egy pártelnök akinek a tojáshéj még a popóján van, ilyen kiélezett helyzetben hogy mer elmenni nyaralni?????
Hát erre mondom én, hogy ezek nincsenek észnél.
Te viszont Pupu nyaralj egy jót, egyél sokat, szundikálj sokat és ne gondolj erre a nagy rakás siralmasságra ami itt van:-))))