2014. szeptember 25., csütörtök

CICAHARC ÉS BOKROS BAJUSZ

Konvergencia helyett konferencia – ez lehetett volna talán a mottója annak a konferenciának, ahova a budapesti főpolgármester-jelölteket hívták össze, eleve kifelejtve a sorból a Jobbik jelöltjét.
Azt nem tudom, hogy ez helyes-e, merthogy a választónak elvileg joga lenne megismerni a teljes kínálatot, de hát itt elvekről már régóta nem lehet beszélni egyrészt, másrészt meg ilyen alapon a Fidesz jelöltje is büdös, nem is kicsit, nagyon.
Ami azt illeti ezerszer kártékonyabb a nemzetre Tarlós pártjának politikája, mint a szélsőjobbnak kinevezett Fidesz-platform.

A hivatalban levő bürgermajszter méltóságán alulinak érezhette a részvételt, vagy egyszerűen csak nem akarta kitenni magát a bíráló megjegyzéseknek, mindenesetre nem ment el, mire is a demokratikus oldal egy részének közös jelöltje, aki amúgy részt szeretett volna venni a vitán, Tarlós távollétében maga sem látta értelmét a megjelenésnek.
A rendezvényt a Republikon Intézet szervezte, Horn Gábor, az Intézet igazgatója abszurdnak találta, hogy Falus nem kívánt vitatkozni elvileg azonos oldalon álló ellenfeleivel.
 „A magam részéről abszurdnak tartom, hogy egy ilyen lehetőséget nem használ ki Falus, arra hivatkozva, hogy nincsen ott egy fideszes politikus.” – fejtette ki az SZDSZ egyik leghatékonyabb vezetője, aki a koalíciós együttműködésért felelt hajdani pártja részéről, és akinek munkásságát az elért eredmény parádésan visszaigazolta.
Ami azt illeti, ha demokrata vagyok, el sem nagyon megyek egy olyan konferenciára, melyet a demokrácia egyik sírásója szervez vert hadai maradványainak, egy olyan alapítvány cégére alatt, melynek forrásaira az egyszerű halandónak nincs rálátása.
Mindenesetre attól tartok, hogy nem az SZDSZ hajdani tagsága dobja össze a mindennapi konferenciáravalót.

De ez persze mindegy is, a jelenség csak azt mutatja, hogy az ügyes politikus nem vész el, csak átalakul az „aki tudja - csinálja, aki nem, az tanítja” bölcsesség jegyében.
Ami viszont fontos, az a rendezvényen résztvevők és részt nem vevők magatartása, együttműködési készsége vagy együttműködésre képtelensége volt - azt hiszem, inkább ez utóbbiról beszélhetünk.
A rendezvényen részt vevők - Csárdi Antal (LMP), Bodnár Zoltán (Liberálisok), Bokros Lajos (MoMa), valamint a független Magyar György - közül elvileg szinte mindenki belátta, hogy egyetlen jelölttel többre mennének, de Magyar György kivételével mindenki azt várta, hogy a másik mikor mond le az ő javára.
Bokros egyenesen odáig ment, hogy igen demokratikusan önmagát nyilvánította az egyetlen esélyes jelöltnek, amihez azért az európai parlamenti választási kudarca után igen vastag bőr kell a legendás bajusz környékén, jött is a víziló a receptért.
Azt is mondta, hogy kétségkívül ő a legnépszerűbb a főpolgármester-jelöltek közül, de elfelejtette befejezni a mondatot, miszerint azok körében, akik már elfelejtették, hogy az ő keresztneve Csomag.
Sajnos, túl sokan szedik a Cavintont…

Csárdi Antal kijelentette, hogy nem lép vissza, nem vesz részt a cicaharcban, ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen a Schiffer-Csárdi tengely úgy forog, ahogy azt a központi erőtér előírja.
Bodnár Zoltán - akivel együtt immár heten vannak a liberálisok - szidta kicsit azokat, akik összefogtak, majd nem mondott semmit a saját szándékairól, de ezt legalább határozottan tette.

Idáig ketten mondták, hogy ha van közös jelölt, melyben mindenki meg tud állapodni, akkor hátralépnek, az egyik Magyar György volt, a másikat pedig – nem találná ki senki – Falus Ferencnek hívják.
De persze nem lesz belőle semmi, hiszen nem ez a központi akarat, itt egy megosztott, idióta, a saját érdekeit felismerni képtelen ellenzék képét kell mutatni, és a feladatot a mai ellenzék példásan abszolválja, - erre alkalmas csak egyébként is.

A Falus mögött álló pártok kussolnak, amit kampány címen előadnak, az gyenge, mint a májusi libapotty, a többiek meg teszik a dolgukat, megy az elbizonytalanítás, a zavarkeltés.
Orbánnak az jó, ha erre a választásra már mindenki csak rálegyint és elfelejt elmenni – a többi Kubatov dolga.
A magánszorgalmú aktivisták erőltetik Bokrost, jóllehet ez a konferencia is bizonyította, hogy Bokros mint alternatíva nem létezik, hiszen még csak halvány nyoma sem volt annak, hogy a többi érdekelt – vagy ellenérdekelt – ebbe belemenne, és akkor még a pártok, akik azért mégsem csak kétszáz szimpatizánssal rendelkeznek, még nem is nyilatkoztak.

Teszem ezt úgy hozzá, hogy kedvelem Bokrost, semmi kifogásom sem lett volna ellene, ha őt nevezik meg az ellenzék közös jelöltjének, de most kapkodni éppen annyit ér, mint a paráznaság megbánása a magzatvíz elfolyása után.
El kell menni választani, és be kell látni, hogy a három párt jelöltje a ma választható egyetlen alternatíva.
Bokrosnak nincs szavazóbázisa, mert ugyan megpróbálta bejátszani magát az üresnek tűnő konszolidált konzervatív szerepkörébe, de mikorra felvette a jelmezt kiderült, hogy ilyen állatfaj Magyarországon nem létezik, ellentétben a rókákkal, cickányokkal és görényekkel.

Ez a választás nem fogja megváltani a baloldalt, nem fogja visszahozni a demokráciát még részben sem, de azért nem kell megkönnyíteni Orbán dolgát.
A választás után sokan el fognak tűnni a közéletből, Orbánnak nem lesz érdeke tovább fizetni az embereit, akiket sokan a mi embereinknek vélnek, sokan elveszítik ma még létező állásaikat, sokan mehetnek vissza autófényezőnek, hogy klasszikust idézzek, vagy elkezdik építgetni új karrierjüket a Jobbik vagy a Fidesz színeiben.
Mint Karsai, a megvilágosodott szocialista, akinél a vörös úgy fakult naranccsá, hogy közben meg tudta állni, hogy ne hányja le önmagát.
Azt mondja a közhiedelem, hogy minden népnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel.
Pedig ezt is be lehetne fejezni: és olyan ellenzéke is…

:O)))

51 megjegyzés:

Marika Anikó Benkő írta...

PuPu Hát ezért érdemes volt fent maradnom! Gondoltam még 1/2 órát várok...Tényleg nincs más megoldás, arra szavazni, akit a pártok...de nem fognak!Falusnak el kellett volna mennie. Ezzel rontott...bár teljesen mindegy, Tarlós már hátra dőlhetett eddig is. Örülök, hogy vidéken élek. / Annyira nem, mert itt sincs megegyezés a DK-MSzP közt. Nem írom le, kinek a jóvoltából. Néznél! Ez a "...jött is a viziló a receptért... megint a kedvencem lett. mint a...krokodil térden állva könyörögne...

Geza írta...

Csak orulni tudok, hogy ennek a Horn gyereknek a neve olyan negativ kontextusban hangzott el, ahogy azt megerdemli. Valoban sokat segitett a 2006 utan kibontakozo "esemenyekben" (meg valoszinu, elotte is). Tipikus peldaja, a csuszomaszasossagnak, az "itt a biznisz, ja meg ott is", kozben mondunk egy ket szlogent, meg buzeraljuk a helyzetet a hatterbol es utana le se sul a pofank-tipusu, tobbek altal is muvelt gorenysegnek.

Azzal is egyetertek, hogy a Jobbik messze nem a problemak forrasa, csak legfeljebb egy kis buzos valami, amitol az ember irtozik is, meg rohog is, annyira abszurdok a rovasirasukkal.

Azert remelem az oktoberi nagymeretu kozvelemenykutatas a demokratikus oldal szamara pozitiv modon vegzodik. Erre kicsi remenyt ad az ujabb kozvelemenykutatasi eredmenyek.

Jutka írta...

Gratulálok Pupu!
Remek irás, mint mindig.
Nincs is mit hozzáfűznöm.
A választáskor ha ezt annak lehet nevezni, elmegyek unokázni. Igy legalább nem kell azon gondolkodnom kire is szavazzak.

Unknown írta...

Jó reggelt Pupu! Tegnap este hallva a híreket, Falus el se ment, mert Tarlós se ment, az LMP-s se ment, a liberális dörmögött valamit. :( Két értelmes ember beszélt, beszélgetett, megértette a helyzetet. Falus és támogatói még most sem értik, pedig nagyon jól jönne még annyi szavazat, melyeket ők képviselnek. Igen, nagynak látszik Bokros támogatottsága, de úgy érzem mégis, hogy így kevés lesz:(
Az árát több éven, évtizeden keresztül fogjuk megadni, nem kicsit, hanem nagyon. Még ha az LMP-st, Jobbost, és a Liberálist le is számítom, talán a másik 3 főre leadott szavazat elég lehetne, talán írom....Úgy összesen, összeadva!
De így nincs reményem... Marad minden a régiben és folytatja a Fidesz:( Sajnálom, de így érzem! Majd fizetünk, a megint otthon maradók, az ellenzéknek nevezezett széthúzók, párt érdekeket képviselők helyett! Mégis fölülkerekednek a pártérdekek Budapest és annak lakossága csak másodrendű kérdésnek fog számítani, ha nem 3-ad rendűnek:( Bocsi! Az hiszem ez nem pesszimizmus, hanem realitás....
Szóval jól látod a helyzetet:(

nemóvatos írta...

Sajnos Falus nem önálló "entitás", hanem Szigetvári bábja, az MSZP és a DK csalija. Ha nem így lenne időben visszalépne, felismerve a Neki szánt méltatlan szerepet. Itt nem kisgyerekkel meg kecskével hanem politikai ragadozókkal szerepel.
Az összefogók ezt a választást is közvélemény kutatásnak fogják fel és az eredményt (miképp az előző két választásét is ) a voksolás utáni időszakban, a potenciáljuk indoklására akarják felhasználni.
Számító módon 2018 érdekli őket, nem a főváros megnyerésében rejlő lehetőség és felelősség.
A kicsik jelentéktelenek, fújják a magukét, de azért ők is jól megélnek Orbán fizetett ellenzékeként, az érdemi cselekvés kötelezettsége nélkül.
Hogy Bokros mire lenne képes érdemes lenne kipróbálni,még ha a próbálgatás nem éppen helyénvaló hozzáállás egy választás komolyságához, súlyához képest. Az, hogy ez a szitu mégis súlytalan kezd lenni, az az "ellenzék" intellektuális teljesítményének köszönhető.

hello írta...

Mielőtt továbbolvasnám, máris muszáj leírnom, hogy amikor a tévében megláttam, hogy ez az önmagát a szememben tökéletesen lenullázott erkölcsi hulla vezeti ezt a vitát, azonnal az volt a véleményem, hogy Tarlós megjelenésétől függetlenül Falus Ferenc jól tette, hogy ezzel az alakkal nem 1 asztalhoz, de 1 helyiségben se ült le!
Úgyhogy nagy örömmel konstatáltam, hogy erről is ugyanúgy gondolkozunk!

Most olvasom tovább.

bubo írta...

Kedves PuPu!

Részben megértem a kiábrándultságodat az ellenzéki pártokkal kapcsolatban, de előttem hozzászólóval értek egyet. (nemóvatos) Falus kevés lesz mint a „liba potty”. Ezt szerintem ő is érzi és ezért sem vett részt ezen a vitán. (meg lehet, hogy ezt az utasítást kapta)
Bokrosnak lehet, hogy a keresztneve Csomag, de az eltelt idő sokak számára átértékelte a csomagot, másként gondolkodnak róla. A csomag valóban pozitív gazdasági eredményt hozott. Ennek egy részét 2002-ig tapsolta el a Fidesz, de a 3 000 milliárd magánnyugdíj megtakarításunk malacperselyét is Bokrosnak köszönheti a 2/3 amit 2010 után eltulajdonítva kiszórt a haverok számára. Számomra elfogadhatatlan, hogy nem az országban élő embereknek szavazati joguk van és ezt egyedül a DK képviseli. Ezért szimpatikus nekem ez a csapat, de most nem szavazok a jelöltjükre. Bokrost jó lehetőségnek gondolom a jelen helyzetben.


Névtelen írta...

"Ami azt illeti, ha demokrata vagyok, el sem nagyon megyek egy olyan konferenciára, melyet a demokrácia egyik sírásója szervez vert hadai maradványainak, egy olyan alapítvány cégére alatt, melynek forrásaira az egyszerű halandónak nincs rálátása." - ÍGY !

asta írta...

Kedves PuPu!

Vegyes érzelmekkel olvastam ezt a posztot. A végkövetkeztetéssel nem értek egyet, a helyzetelemzéssel igen:)
Hornnál tenyérbemászóbb politikusnak nevezett nemtommicsodánál nemigen van gusztustalanabb. De mindenhol ott van, nagyobb dícsőségünkre.

Menjünk el szavazni, hátha a kerületekben még lehet valami kis eredményt elérni.

Ami Falust és Bokrost illeti: a helyzet reménytelen. A tévedésed szerintem ott van, hogy Bokrost mint pártpolitikust szemléled. Ebben az esetben viszont személyeket választ a szavazó. Itt nagyon keményen belejátszik Falus nagyon gyenge felépítettsége, a tapasztalatlansága. Nem lehet egy őz gidát a ragadozók közé vetni. Ezt érzik a választók is és ez mutatkozik meg a kv kutatói eredményekben. A választókat nem lehet megerőszakolni. A választókat csak meggyőzni lehet... egy alkalmas jelölttel.
Én veled ellentétben nem vagyok oda Bokrosért, de ha még Bp-en élnék, rá szavaznék, mert a jelenlegi választékból ő az egyetlen, akiről el tudom képzelni, hogy kibírja a nagy nyomást, ami következik... aminek Tarlós sem tudott ellenállni, pedig elég kemény embernek tűnt...

Sajnos a helyzet a nagyobb ellenzéki pártok totális kompromisszum képtelenségét és rossz helyzet felismerését és önzését mutatja megint. És ez nagyon rossz jel. Kihatása hosszú évekre szól.

A legszebb az egészben, hogy még azt sem veszik észre, hogy az ilyen hozzáállással a totális megsemmisülésüket készíti elő. A saját sírjukat ássák.
Kívülről ez sokkal jobban látszik. Ezzel aztán elvették milliók reményét, hogy itt belátható időn belül változás lehessen.

Anikó írta...

Teljesen egyetértek a leírtakkal, valamit - mindent - nagyon rosszul csinálnak az egész ellenzéki oldalon, lassan tényleg közröhej tárgya az egész úgynevezett ellenzék, csak sajnos közben elvész minden, és marad ez a szörnyűség és borzasztóság aminek fidesz és Tarlós a neve.
Tarlóst és "tevékenységét" jól ismerem, III.-ker. lakosként volt szerencsém végigélvezni ahogy semmit nem csinált, ennek ellenére többször megválasztotta a kerület lakossága előttem rejtélyes okok miatt, tud-e bárki bármilyen példát felhozni az ellenkezőjére, kivéve, hogy minden évben ott cirkuszolt a Sziget fesztiválon a hangerő miatt és erre kihívta az összes tv-t és szerepelt nekik.
Szerencsétlen jobb sorsra érdemes Falus nem lesz ellenfele, ebben valamiért haláltuti vagyok, pedig jódarabig próbáltam magammal ezt elhitetni.
Szigetvári Viktorral viszont ki hitette el és mikor, hogy ért a politikaformáláshoz. Engem már a hideg is kiráz, amikor meglátom az ATV-ben osztani az észt.
Horn Gáborról még lesújtóbb véleményem van, mint neked Pupu, ő egy magától elragadtatott, erőszakos, törtető, nagyhangú, számító ember.
Mérhetetlenül ellenszenves, jobb lenne ha soha többet nem látnánk és nem hallanánk a megfellebbezhetetlen ítéleteit, mert jól tudjuk, hogy ez már egyszer hova vezetett.
Érdekes módon Magyar Györgyöt én nem tudom elképzelni főpolgármesternek, valahogy nekem nem illik abba a képbe, ő egy sztárügyvéd, persze elhiszem, hogy beleunt ebbe és új kihívásokat keres, a legtöbb ember így van ezzel ebben a korában, amiben most ő is van, arról nem beszélve, hogy ott a fia, aki viszi tovább a jólmenő irodát. Kedvtelve és abszolút egyetértve nézem és hallgatom véleményformálását a "Havas a pályán" c. műsorban, amit nem havas Henrik miatt nézek, mert az ő véleményformálása olykor, nagyon sokszor egyenesen borzasztó. Számomra.
Bokros pedig lehet, hogy jó lenne, Orbánék talán nem tudnának úgy packázni vele, mint a többivel.
A legjobban tőle tartanak.
Talán.
Ki tudja.
Picit kezdek kétségbe esni, mi lesz itt???

civilhuszár írta...

Bokros ellen a jobboldaliaknak sem lehet kifogásuk, mert egy jobbos konzervatív, de szabadelvű párt is.Egyébként pénzügyi szakértelem szempontjából ismerik Bokrost. Igaz nem szerették pláne Orbán uszításának hatására, de a megszorítás hozamát Orbán nyúlta le a 2001-es osztogatással és mégis bukott.
Hogy milyen bázis van mögötte, azt eldöntik a szavazók.
A közvélemény kutatók sokszor nyúltak már nagyon mellé.

asta írta...

Anikonak

Szigetvári is a kis magyar rejtélyek közé tartozik. Már rég el kellett volna tüntetni a szavazók szeme elől, a háttérből meg pláne. A tipikus luzer, aki viszont hatalmas egoval rendelkezik.
Ez az ő tésztája.... és a szavazók már harmadszor sem akarják megenni....
Én csak azt nem értem, mire jó harmadszor, sőt negyedszer is előadni ugyanazt a színdarabot, ami mindig kifütyül a közönség?????

Azután pedig a hibát a zavart keltő választókra átdobni, akik nem értik meg ennek a zseninek a fotelben kigondolt játszmáját.

góbé írta...

A 2014-18. ciklusban ez az utolsó választás. Az EU választások eredménye bizonyitja hogy az MSZP - saját magának
meg Mesterházinak köszönhetően - a saját árnyékában is alig látszik. Megújulni, megvalósitani azt amit a választóik beléjük gondolnak, képtelenek. Az utolsó komolyan vehető megújitási szándék 2006-ban bukkant fel, az öszödi beszédben. Nem vették komolyan Gyurcsányt, vállvetve a fidesszel, közösen leamortizálták.
Tessék megnézni, hol tartanak most. A 10 %-os támogatottságuk komoly teljesitménykek tekinthető.

De az EU választások azt is megmutatták, hogy Budapest, az ország lakosságának 1/5-vel, a GDP 50-60 %-nak teljesitésével, hozható a fidesz hengerrel szemben. Ezzel a lehetőséggel nem élni hiba és bün is. E választási ciklust követően csak reménykedhetünk, hogy 2018.-ban talán lesznek még választások, de mint a tendencia bizonyitja ha lesznek is, csupán tét nélkül, a demokratikus oldal esélye a győzelemre törvényileg lesz lehetetlen. - Orbán ezirányu elkötelezettségét rendszeresen kinyilvánitja, még csak a sorok között sem kell olvasni.

Ezért az utolsó esélyünk Budapest !
/ A fővárostól 230 km-re élek, nem a lokálpatrióta beszél belőlem /

Pupu ! Egy héttel ezelőtt azt mondtad, hogy 3 héttel az önkormányzati választások előtt, Falus helyett más, alkalmasabbnak tünő közös jelöltet választani öngyilkosság.
Én meg azt mondom, hogy a 2014 májustól szeptemberig terjedő vajúdása a "három nagy demokratának"
- DK, MSZP, Együtt-PM- volt felháboritó és félelmetesen nevetséges, melynek során nem Budapest, hanem saját pártérdedüket követve, mint a legkisebb közös többszörösként kitalálva, kialkudtak Falus Ferencben. Abban a Falusban, aki egy nyilt, jószándékú, egyenes, tisztességes ember, de abszolút védtelen, egy orbán-rogán-lázár-tarlós-stb. féle társaság, szemrebbenés nélküli hazugságaival, arroganciájával szemben.

A megállapodást követően pedig nagy demokratáink kényelmesen hátradőlve egy pohár konyak társaságában szivarozva, magára hagyták jelöltjüket.
Ahelyett hogy megtanitották volna vitázni, érvelni,az egyéniségéből sugárzó erőt, elszántságot, egyáltalán az alkalmasságot láttatni. Vélem sejtették, ehhez egy hónap kevés, ezért is dőltek hátra.

No ezt nem veszi be a gyomrom, hogy az esélyről is lemondanak, bár az is lehet hogy azért esett Falus dr.-ra a választás, mert ha győzne is, mentalitása miatt nem kell attól tartani hogy " nagyjaink " fejére nő...

Akkor már az is tisztességesebb lett volna részükről, ha tesznek egy közös nyilatkozatot, miszerint közösen, egy olyan alkalmas, "ütős" jelöltet, akit már nem kell felépiteni mert "kész" van - akár Bokros, vagy Róna Péter, vagy Demszky vagy Majtényi vagy Balázs Péter stb.stb. - nem tudtak kiállitani.

Kinyilvánitják miszerint nincs közös jelöltjük, a pártbefolyásukkal nem kivánják a választókat terhelni, igy döntsön szabadon, morális presszió nélkül Budapest lakossága.

Ha már muszáj vesziteni, igyekezzünk szépen, nemesen, a körülmények áldozataként, tudván azt hogy ami tőlünk tellett, mindent megtettük...

No ezt a bizonyos mindent megtevést hiányolom.

Unknown írta...

Tudod kedves PuPu, Örbánt nem a 2millió birka és a 4millió passzív tartja hatalomban, hanem az 1.5millió ostoba.
Ezt kellene már felismerni!

PuPu írta...

Kedves asta, te, és még néhányan rajtad kívül óriási tévedésben vagytok, mikor elkezditek sajnálgatni Falust a tapasztalatlansága meg a gyengekezűsége miatt.
Falus egy országos főhatóságot vezetett, ahol nem volt elég íróasztal mellett okosnak lenni, hanem napi szinten kellett olyan operatív döntéseket hozni, melyek majd minden esetben érdekeket sértettek és ezek nem csak a kisemberek érdekei voltak.
Erre az emberre rá lehetett bízni Magyarország egészségügyi ellátásának szakmai felügyeletét, egy esetleges járvány esetén élet és halál ura lehetett volna, és senki nem vonta kétségbe az alkalmasságát.
Ha már apparátus-irányítási gyakorlat kell, hát az összes többinél több van neki - egy miniszter apparátusát ugyanis az államtitkára mozgatja, míg egy országos főhatóság maga az államigazgatás.
Azt hiszem, igen sportszerűtlen ez a megközelítés, de mindegy is.
Megnézhetted a konferencián a jelöltek alkalmasságát, Bokros antidemokratikus viselkedése meg nem igazán tetszett.
A többiek meg érdektelen figurák, két hét múlva már a guglin keresed majd őket, ha felmerül a nevük.
A választások egyébként pártok jelöltjeiről szólnak, MOMA, MAMA, a hét liberális, - mind, mind párt.
Na, mindegy, de azért illik sportszerűnek maradni.
:O)))

Kibic37 írta...

Asta, ez tetszik: "Már rég el kellett volna tüntetni a szavazók szeme elől, a háttérből meg pláne." Felmerülhet a kérdés, hogy akkor honnan nem? :))))
Tény, hogy évek óta tele van a blogvilág az olyan értelmű véleményekkel, hogy ahova ez a pasi beteszi a lábát, ott többé fű nem terem. És sajnos sem az élet nem cáfolja, sem pedig a partnerek nem okulnak ...

asta írta...

Jó, PuPu! Akkor nem sajnálom... én egyébként tényleg nem sajnálom, legfeljebb le... én magunkat sajnálom, de nagyon, hogy ilyenek jutottak nekünk.

Én nem ismerem Falust, az életemben nem hallottam róla, és gyanítom a többiek se... nem láttuk "harc" közben. Vagy elhisszük vagy nem... hát én vagy nem:)

A főpogármesteri szék nem kezdőknek való! Értsd meg. Pláne nem most. Nagyon nagy a tét... nem szabadna megint hibázni, mint Mesterházyval.

Hogy milyen sportszerűségről beszélsz, azt még értelmezi sem tudom.
Szerintem az a sportszerűség, hogy győzzön a jobbik ( basszus már ezt a szót is kisajátította a rosszabbbik...)..
Nem érdekelnek a pártok, a játszmáikból meg a nem létező tököm is tele van.
Állítottak volna egy megfelelő jelölet, időben... kampányoltak volna, ahogy kell, akkor esetleg támogatnák is őket a népek. Még győzni is lehetett volna.
Így pedig bukta lesz.... megint. Nagy!

góbé írta...

Pupu! A 11.20-as bejegyzésedet magamra is véve, a tévedés jogát is fenntartva úgy gondolom, az Országos Tisztifőorvos döntően - akár 90 %-ban, szakmai alapon dönt és irányit. Falus dr. szakmai hozzáértését egy percig nem vitatom, de szerintem viharos erejü fidesz-ellenszélben, egyéb párt és ezer-féle lobbiérdekekkel szemben vezetni, irányitani egy 2 milliós világvárost, más, szerteágazóbb felkészültséget kiván. Nem elég jó polgármesternek lenni, el is kell hitetni a szavazókkal hogy valóban az. Itt van szerintem hátrányban Falus dr.

nemóvatos írta...

Szerintem Falus egy olyan országos szervezetet irányított amit nem Ő hozott létre a majdnem katonai hierarchiájával, intelligens, tanult emberek sokaságával. Az a rendszer jól működött volna szinte magától is, ha igazán éles helyzet alakul ki. Ráadásul amikor az emberek érzik, hogy az egészségük kerül közvetlen veszélybe egy kicsit másképp fogadják akár a parancsokat is.
Ez a szervezetirányítási gyakorlat megtévesztő érv. Kár vele a választókat meg a doktort magát is méltatlan helyzetbe hozni.
A választások meg nem pártok hanem pártvezetők jelöltjeiről szólnak, pedig legalább most nem így kellene lennie.
2018-ra Budapest bázisán épülhetne fel bárki és bármi a Fidesszel szemben, csak hát ahhoz nyerni kéne.
Persze tévedhetek is, de nincs több esély de lehet, választás se?

csakafidesz? írta...

T. asta és a többiek.
Én úgy gondolom, hogy ez a problémafelvetés ma más teljesen időszerűtlen.
Falus vagy Bokros egyremegy. Nekik egymagukban sem, de együtt sincs semmi esélyük arra, hogy Tarlóst legyőzzék.
Megengedem, hogy Bokrosnak talán lett volna sansza, ha előre nem köti ki, hogy semmiféle közös jelöltséget nem vállal, ő egyedül indul.
Erre - ki tudja, hogy hány jelölt "játszott" összesen, akik
visszautasították a jelölést - Falust választották közös jelöltnek. Ez lehetett volna Bokros is, ha ő nem jelenti ki előre...
Most világosodik meg mindenki? Ezt már hónapokkal ezelőtt el lehetett volna kezdeni és ha akkor fejtik ki ezt a nyomást, ma már lenne talán valami megállapodás is.
Na de így megerőszakolva a dolgot? Arra nem gondoltok, hogy mindenkinek van önbecsülése?

A másik. Ki gondolja azt komolyan, hogy Orbán aki nem akar, nem szeret és nem tud soha veszíteni, majd pont ezt engedi ki a markából.
Gondoljátok, hogy ő nem mérlegel? Kivel lesz könyebb dolga a jövőben, Tarlóssal vagy a még nem tudni kivel?
Ne legyetek már ennyire naívak. Mindent mozgósít majd annak érdekében, hogy a győzelme biztosan meglegyen.
Pl. Jobbikosok fognak Tarlósra szavazni és máris kész a "bukta".
Mi is csináltunk ilyent annak idején csak más előjellel. Egyszerűen átszavaztunk a másik oldalra, hogy 5% fölé kerüljön a koalíciós partner.

Hát ez a sajnálatos valóság. Aztán emellett mág zavarásként ott van az a néhány "pici pártcsíra", akik szintén innen visznek el szavazatokat.

asta drága! Egyszer mesélj nekem arról, hogy neked tkp. mi a bajod Mesterházyval. Én nem vagyok egy M. fan, de egyetlen dolgot mindenképpen fel tudok hozni mellette: - egy megsemmisítő vereséget követően egybetartotta a MSZP-t és a lehetősége szerint még szervezetileg meg is erősítette.
Az, amit Gyurcsánnyal kapcsolatban tett - kijelentése miatt a DK nem alakíthatott frakciót és első lépcsőben nem vették be a koalíciós együttműködésbe? Ez mindkettő hiba volt, de nem volt bűn. Ha ez fordítva történik akkor sem nyer a baloldal.
Szerintem Mesterházyval ma előrébb tartanának a szocialisták. Én személy szerint karakteresebb személyiségnek tartom még ma is, mint a jelenlegi elnököt.

Unknown írta...


PuPu!Mindig élvezettel szoktam olvasni a blogaidat! Most is jó volt a stílus,és élvezetes volt.De most az az egy eset történt,hogy nem tudok egyetérteni a következtetéseiddel.Mert Rossz aspektusból nézed a dolgokat! Bokrosnak rég elfelejtették a csomagját.Sokan belátták,akkor azt meg kellett lépni,még ha fájt is.De mára mindenki tudja,hogy azt Bokros értünk,és az országért tette.Ellentétben a Fidesz megszorító csomagjaival amelyekre azért van szükség,mert már mindent elloptak amit lehetett.Ezért most a nagy bejelentés,hogy 1700 milliárdos Varga csomag érkezik.Persze csak október végén a választások után.De senkinek ne legyenek kétségei,hogy mi kis emberek,és nyugdíjasok fogjuk ezt megfizetni.A gazdag oligarchák,nyugodtan ülhetnek a babérjaikon,mert az egykulcsos adó megváltoztatásáról szó sem esik!A jelöltekről! Sajnos az időben megállapodni soha nem tudó baloldal most is remekelt! Mert a 24. órában dobta be az egyébként kiváló tisztességes embernek Falus Farencnek a nevét.Mindenki tudja,hogy Falus ferencet fel kellett volna építeni Tarlós ellen,ami ugye hónapok munkája lett volna.Sajnos Falus Ferencnek ezt a kehetőséget nem adták meg a torzsalkodó baloldaliak.Így aztán az erőszakos Szigetvári elérte,hogy egy eleve esélytelen ember induljon a három párt támogatásával.Viszont az emberek nem buták.És azonnal lááták ezt a nagy hibát,és szinte elementáris erővel tört a felszínre Bokros Lajos neve.Előnye,hogy ismert,kemény meg nemalkuvó,SZAKEMBER.Benne bíznak nagyon sokan.Az a napnál is világosabb,hogy itt csak akkor lehet esélye a baloldalnak Tarlós ellen,ha csak egy jelölt indul a baloldal támogatásával.Amennyiben nem így lesz,Tarlós röhögve nyer!A választási törvény szerint a választás előtti napig lehet változtatni.Egy biztos ha nem lépnek vissza a legerősebb jelölt javára akkor teljesen felesleges a győzelmi esélyeket latolgatni.

PuPu írta...

Érdekesek vagytok
Falus megmondta, ha van egyetértés, akkor hajlandó hátralépni.
Bokros azt mondta, hogy ő nem hajlandó hátralépni.
Én meg azt mondom, hogy ez az, ami miatt alkalmatlan.
Lehetne egy olyan felállást elképzelni, ahol a főpolgármester gazdasági kabinetjét Bokros irányítaná, Magyar pedig a demokratizálódáshoz szükséges jogi munkát irányítaná alpolgármesterként, a maradék pedig tizenkettő-huszonnégyben a városházi hajdúk hadnagya lenne.
Két hét van hátra, - ez írjátok fel a lap tetejére, mikor a hozzászólásaitokat írjátok!
:O)))

Unknown írta...

Ennél egy kicsit többről lenne szó kedves PuPu, de ezt valószínűleg csak azok gondolják így, akik nem ebben a rendszerben akarnának élni...

hello írta...

Közben el kellett mennem, most értem haza, és a busz oldalán ezt olvastam:
Bodnár Zoltán, a Liberális Párt jelöltje, az igazi ellenzéki.

Ugyan bizony mi a jófenétől lenne ő az igazi?
Már frissiben se értettem, mire volt jó Fodor Gábort bevinni a parlamentbe (állítólag Gy.F. pompázatos ötlete volt) - ettől aztán már akkor rögtön olyan rohadt nagy mellénye lett, hogy ő marad egyszál magának független, (nehogy már a DK-nak frakciója lehessen), oszt' azóta lám csak, még hová pofátlanodik a pintyőke cirkusz, világszám-pártjával!

Nagyon eldurrant az agyam!

asta írta...

Cskafidesz
Nem nyitok újra vitát Mesterházyval kapcsolatban.. a maga idejében és előre leírtam mit gondolok. Igazam lett. A parlamenti frakció alakítás= nem alakítás maga a korona Mesterházy művén, ami nem az MSZP összetartása és megerősítése, hanem a szétverése.
Nyugodtam el lehet felejteni... az hogy a mostani még gyengébb, az semmit nem von le Mesterházy károkozásából

asta írta...

PuPukám! Falus a biztos vesztes pozícióban könnyen beszélhet. Bokros viszont tényleg vezeti a listát.. tehát van mire hivatkoznia. Röhejes az lenne, ha ő lépne vissza az esélytelenek javára.

Hova lett a híres logikád.
Még hogy én vagyok érdekes... én csodálkozom, hogy egy ilyen egyszerű dolgon akadt el a lemez.

asta írta...

Mindenkinek, de különösen PuPu-nak ajánlom:

Olvassátok a Magyarinfp blogban vagy a Kettős mércében RIP Falus Ferenc - vagy Falus FB oldalát.

Na ki az alkalmas/tlan)... Jézusom! Ez már kínos!

csakafidesz? írta...

Kedves asta!
Nem gondolod hogyha azt hiszed, hogy mi mindannyian tévúton járunk, akkor te vagy az, aki tévúton jár.

A két kérdéses jelölt közül az egyik megfelelően szerény a másik minden ok nélkül szerénytelen.
Ki kicsoda?

PuPu logikáját felesleges számon kérned, mert amit leírt az teljesen fedi a valóságot. Én ugyanazt mondom, csak nem fogalmazok olyan jól.

Mesterházy! Rendben ne foglalkozz vele! Az viszont idegesít, hogy amikor érvelsz minduntalan szóba hozod. Felejtsd el és kész.
Ma már nem ő a pártelnök.

Joszi írta...

Jellemzo, hogy Falus lejaratasara minden eszkozt bevet a fidesz.Bokrost a nezopont dobta be, s megette goondolkodas nelkul az osszes hivatasos es amator segito.Ki ismer olyan adatot , ami ezt bizonyitja?Senki, de ismetelgeti a sok fizetett es megtevesztett. Ismetelgetik, mint a tobbi fideszes mantrat, Gyurcsanyozast, Hunwaldozast,idegenszivuzest, s estig sorolhatnam.Ezek utan nem ertjuk, hogy mukodik a megtevesztes?

joszi írta...

Ha valakinek kétségei lettek volna, már Scmuck ur is megszolalt, mindenki aki mozgósitható.Egy dolgra biztosan alkalmas ez az ügy, jol beazonosithatóak a fidesz média tartalékai.ATV naponta lejárató félorát tart Falus ügyben.

PuPu írta...


Kedves asta, én így látom a dolgokat, te meg másként.
Sajnos ez a kampány rád lett optimalizálva - a kedves, gyanútlan, érzelmeiből építkező választóra, aki egyszerűen nem hiszi el, hogy Bokros nevének belengetése csak arra volt jó, hogy szétzilálja a Falus mögé felsorakozó ellenzéki erőket.
Ez Viktornak jó.
Bokrosnak + azért jó, mert jelenleg a legjobb úton halad afelé, hogy kikerüljön a politika főáramából, perifériára szoruljon,
a hiúsága pedig nem engedi, hogy a zenekarban ne ő legyen a karmester.
Sajnos senki sem hibátlan.
A pártok lagymatagsága meg azzal magyarázható, hogy Falust nem ők nyomták le az együttműködő torkokon, hanem a kedves, közutálatnak örvendő Szigetvári, Tóbiás nem volt abban a helyzetben, hogy oda küldje a kis hörcsögöt a jelöltjével együtt, ahol a helye van, Gyurcsány meg éppen elemelkedett a talajtól és levitált kicsit, aztán meg most várja barátságos képet vágva, hogy a többiek mind pofáraessenek.
Ez már számukra nem tétmérkőzés, a presztizsnek meg már egyébként is lőttek.
Maradunk mi, választók, akik - ha rád hallgatunk - boldogan öljük egymást, - szép példája ennek, hogy már engem is kóstolgatsz itt, mert nem értek veled egyet, pedighát a régi szép idők emlékére akár barátságos is lehetnél velem...
De mindegy, én már azon segíteni nem tudok, ha még most sem látod, hogy mennyire hamvába hótt dolog Bokros erőltetése, ez már megint olyan SZDSZ-es dolog, - szavazz a szabadságra, vagy megmérgezzük a macskádat, ugye...
Azért ne fogd vissza magad, a kudarcok is a tanulás részét képezik, ez az akció is, ebből például szépen meg lehet tanulni, hogy milyen könnyű manipulálni a jószándékú embereket, és minél jobb szándékú, annál jobban...
:)

Unknown írta...

Bokros nem csak a Nézőpontnál, hanem a TÁRKI-nál támogatottabb Falusnál.
Talán nem kellene megint a tavaszi hibába beleesni, hogy a kutatók csalnak, nem jól mérnek.Falus Ferenc támogatottsága különösen azért tűnik kevésnek, mert elvileg a három legerősebb demokratikus ellenzéki párt áll mögötte. Bokros Lajost pedig az a MOMA jelölte, amelyik a parlamentbe sem jutott be. Ebből következően csak a személyes alkalmassága lehet az a felhajtó erő ami Falus elé emelte.
Személyes véleményem, hogy Bokros talán sok értelmes konzervatív (értsd: nem békemenetes, agyhalott) szavazatát is elnyerheti, aki a "baloldal" jelöltjére
nem szavazna, de elege van a fideszből és Tarlósból.

hello írta...

Egyre visszataszítóbbnak tartva, ami kampány fedőnéven a lejáratás terén folyik Falus Ferenc ellen, abban reménykedem, hogy a budapestieknek hátha leesik a tantusz, hogy akit a legvehemensebben piszkolnak és gyaláznak - még az ellezéki riválisai is, de még itt is :-(( -, a rá való dühödt és elszánt acsarkodás csak nem lehet véletlen, azaz az a jelölt érdemel tőlük kitüntető figyelmet és a szavazataikat!

pleinair írta...

Valahogy nevetségesnek érzem, ahogy az egymást víz alá nyomni igyekvő esélytelen jelöltek mellett vérhegyig menő vitába bocsátkozunk egymással. Mert mindannyian tudjuk, hogy esélytelen Bokros, és esélytelen Falus is.
Nekem Bokros stílusa, legújabb megnyilvánulásai ellenszenvesek. Azt bizonyítják, hogy diplomáciai érzéke egy deka sincs, sprőd és merev, mint a lópokróc. Ha lenne benne némi érzékenység, másképp fogalmazna, nem vágná riválisa képébe oly bunkó egyszerűséggel, hogy itt csak ő rúghat labdába.
Falusban se érzek átütő erőt. A fidesz fenegyerekei a naivitást és gyöngeséget lesajnálják, kiröhögik, és még inkább erőre kapnak tőle. A választók pedig mindig az erő mellé állnak.

kekec írta...

Pupu, EBBEN nagyon egyetértünk:
" Gyurcsány ...meg most várja barátságos képet vágva, hogy a többiek mind pofáraessenek." Valami hasonlót akartam írni én is. Hagyta, hogy Szigetvári nyomja be az alkalmatlan jelöltet, és ezzel szépen lenullázza magát.
Egyébként éppen egy szinte katonai hierarchiájú szervezet
irányítása nem igazolja, hogy valaki el tud boldogulni a fővárosi közgyűlés zsibvásárában.
Mert ahhoz van szokva, hogy utasít, és azt végrehajtják. Ott meg lavírozni kellene.

Joszi írta...

Gyurcsany ota senkit ilyen elszantan nem tamadtak, mint Falust.Mar ez is bizonyitj, valamitol, valakitol reszketnek, s ez nem Bokros, aki eddig minden valasztast bukott.Tarki kutatasrol ez ugyben nem tudok minden a nezoponton alapszik.Sikeruk a tomeg manipulalasan alapszik, mindig, most is.ITT is lathato, mily sikeres a modszer.

asta írta...

Drága PuPukám!
Ez egy vita, mégpedig egy olyan ritka, mikor nem értünk egyet. Monnyuk te minősítgettél ( rám lett optimalizálva, meg a naív jószándékú=együgyű... és egyebek stb. hm? Naugye!) Ez sem kedveskedés:) De nálam belefér a vitába.

Értem én, hogy a szitunak van egy olyan olvasata is, amiről te beszélsz. Figyelembe is vettem.

Sajnos viszont én úgy látom, hogy ettől teljesen függetlenül a primer hiba abban van, hogy valakik nagyon félreértelmezték ennek a választásnak a tétjét, de a megfelelő ember kiválasztását is.

Én nem látok bele a boszorkány konyhákba, csak az eredményt látom. A mögöttes dolgokra csak következtetni lehet. Az eredmény tényleg katasztrófa. Nem véletlenül javasoltam elolvasni, mit volt képes Falus kitenni a FB oldalára ma. Ez mutatja leginkább egyrészt azt, hogy teljesen magára hagyták, másrészt hogy egy politikában teljesen járatlan ember. A választók pedig nagyon érzékenyek az ilyen balfogásokra.
Amit én emögött sejtek, az a különféle pártok különféle önző érdeke, amely persze a hülyeséggel egyenlő, mert a saját érdekük sem az, hogy minél többször bukjanak együtt és ezzel külön-külön is.
Mintha kialakult volna egy teljesen belterjes harctér, ahol a harcoló felek nem képesek kilátni a küzdőtér határain kívülre. Miközben egymást gyilkolásszák, elveszik a valódi cél, amiért küzdeniük kellene.

asta írta...

kekec

Ebben lehet valami... én ugyanis leginkább a Dk-n csodálkoztam...és sejtettem valami hasonló, mögöttes célt. Valszeg nemigen volt mit tenni. Produkálni kellett az összefogást, ha ezen az áron, hát ezen. De ez azt jelenti, hogy nem igazán akarnak nyerni. Feladták.
Erről még nem tudom mit gondoljak...

PuPu írta...

Még szerencse, hogy a szinonimaszótár nem az együgyűt tartja a jószándékú szinonimájának
Mindenesetre ajánlanám figyelmedbe az alábbi kérdések vizsgálatát:
- Kinek kedvez a most előállított helyzet?
- Kinek lehetett érdeke ezt a szituációt előállítani?
- Kinek a jelöltje Falus?
- Kinek a jelöltje Bokros?
- Miért éppen Bokros lett a favorit, miért nem Magyar, ha már valakit ennyire zavar az összefogás?
- Miért csak most került elő Bokros neve - és most ne hivatkozz arra, hogy te már (évtizedekkel ezelőtt rajongtál a bajuszáért - miért nem az előtt, hogy Falust jelöltként megnevezték?
- Miért éppen egy kormányközeli közvéleménykutató mutatta ki, hogy falus esélytelenebb nála?
A kormánynak - ha esélytelen - örülnie kellene és nem keresni esélyesebbet...
- Szerinted ezek után lenne esélye Bokrosnak akár?
Mögé állna a három párt, meg azok, akiket halálra ingereltetek Falus rombolásával?
- Szerinted Bokrosban van együttműködési készség?
:O)))

nem is hinnéd, de a világ megmentéséhez egy nő kell írta...

Az idézet az alábbi könyvben olvasható:
Brené Brown - Bátraké a boldogság (bookline Budapest 2013) 38. oldal
"A hiány nem egyik napról a másikra vesz birtokba egy kultúrát. Viszont a nélkülözés hangulata gyorsan elharapózik egy szégyenre védtelen kultúrában, amelyet mélyen áthat az összehasonlítgatás és szétforgácsol a közöny...

A mi kultúránk a hiány miatti aggodalomban éli meg a posztraumatikus stresszt, amely olyankor jelentkezik, amikor túl soknak bizonyul az, amin keresztülmentünk. Ilyenkor gyógyító erejű lenne, ha összefognánk, de nem ez történik - hiszen ahhoz sebezhetőnek kéne lenni! Hanem idegesek vagyunk, rettegünk, és egymás torkának esünk. Nem csak a tágabb értelemben vett társadalom szenvedi meg ezt: ugyanezt a dinamikát láttam érvényesülni a családokban, a munkahelyeken, az iskolákban és kisközösségekben is. A kultúra minden szintje a szégyen, az összehasonlítgatás és a közöny képletét követi. Ilyen, számára kedvező környezetben üti fel a fejét a hiány, és állandósítja magát, míg el nem jön a pillanat, amikor már elég sok ember dönt másképp ahhoz, hogy átformálja saját, szűkebb világukat.
Javaslom, próbáljuk meg a hiányt a három összetevője és azok kultúrára gyakorolt hatása felől megközelíteni. Tegyük fel az alábbi kérdéseket és gondolkodjunk azok mentén! A kérdések olvasása közben egy olyan csoportra gondoljunk, a kultúra bármely szintjén - legyen az iskolai osztályunk, a család, egy közösség vagy munkahelyi team -, amelynek tagjai vagyunk."
Folyt.köv.

Qwycx írta...

Olvasgatom itt ezt a sok állati okos megmondóembert. Rugdosnak mindenkit, aki nem úgy gondolja mint Ők. Bokrosoznak veszettül. Amortizálják annak a három pártnak választottját, amelynek legalább még van némi valamirevaló támogatottsága. Szórják vélt tudásukat. Észre sem veszik, hogy két hét múlva VÁLASZTANI KÉNE, és intézik okosan Orbánnak, hogy a vártnál könnyebben és még nagyobb arányban nyerjen.
Alsótagozatos kisunokám pontosan tudja, hogy a mérleghinta egyik oldalára hány almát kell rakni azért, hogy a másik oldalon lévő két almát felemelje.
Mellékesen, tud valaki egy olyan Fidesz által mostanában megemlített főpolgármesterjelőltet akit nem Tarlósnak hívnak.
Csak egyet. Pedig ők millióan(?), száz indokot mondhatnának ellene, és biztos van nála jobb is. De hát ők egyszerűen győzni akarnak.

asta írta...

PuPunak

Erre most ilyen későn csak röviden: mindenki tudja kinek az érdeke a megosztás. A megosztás sikerült- Osztódnak a pártok, szóródnak a szavazók.
A legnagyobb pártoknak pedig mégsem sikerült egy normális megegyezést-összefogást kialakítaniuk. Megértem: nem volt könnyű feladat.

A helyzet ez. Tehát nem kell másban keresni a hibát, mert soha nem fognak rálelni a helyes útra.

Feltálaltak egy embert, aki nem tudott meggyőző lenni - és van a listán egy másik, aki korántsem tökéletes, de legalább a szakértelmét elismerik. ismerik az arcát... és itt jön az a pont, amikor a külső szemlélő józan esze váltásért kiált. Ez az, amire mindig számítani kell.

A kv kutatások és nemcsak a Nézőponté ezt támasztotta csak alá.
Aztán jött valaki, aki hangosan ki is mondta. Ha ez a valaki ha akár provokátor lenne is, akár nem, csak a rosszul feldobott labdát ütötte vissza.. az elsődleges hibát a rossz és késői jelöléssel követték el és (ha így van), akkor ziccert adtak az ellenfélnek, de egyben a választókat is elgondolkodásra késztették.

nemóvatos írta...

A helyzet teljesen világos.
A hiba és a hibás is meg van.
Pontosan tudjuk mit kell másképp csinálni.

Budapest, 2014.10.13.

Aláírás:
Demokratikus ellenzék és csatolt részei. Külön-külön

Góbé írta...

Astánál a pont !

PuPu írta...

Kedves astám, te a vágyaidról beszélsz, én meg a realitásokról.
Ez egy megegyezéses játék, ha a résztvevők nem tudnak megegyezni, akkor nincs játék, akkor vereség van.
Ezek a szereplők pedig nem akarnak megegyezni - beleértve Bokrost is.
Bokrost csak Bokros akarja, de ő nagyon, a többiek meg - különféle okokból - őt nagyon nem akarják.
Már Falus személye is komoly kompromisszumok eredménye, gondolj csak bele az MSZP helyzetébe...
Úgyhogy lehet, hogy igazad van, de azt is tudnod kell, hogy mi jár annak, akinek igaza van?
Naugye!
:O)))

asta írta...

Pupukám!
Bizisten erre már nem akartam válaszolni, de muszáj... Szóval naugye! Értettem!
Csörte vége!
De azért nincs harag????
Én továbbra is imádlak!:)))

PuPu írta...

Miért astám, volt harag?
Mondtam én, a nők a szívükkel gondolkodnak...
:O))))

csakafidesz? írta...

Kedves
- nem is hinnéd, de a világ megmentéséhez egy nő kell...aki leánykori nevén: - miért beteg a magyar társadalom.

Örülök, hogy ismét a sorainkban üdvözölhetlek.
Tudod miről jöttem rá, hogy ez biztosan te vagy? A hosszú névről valamit sejtettem, de a levezető dalocska bizonyosságot nyújtott számomra.
Remélem már nem haragszol!
Ezentúl ne fogd vissza magad!

csakafidesz? írta...

T. asta!
Nem gondolod, hogy te már nagyon elkötelezted magad az OGYM-nél.
Lassan rosszabb leszel mint a "sörösló" aki azért lát csak előre, mert a gazdája feltette neki a szemellenzőt.
A világ sokkal tágabb, mint a ti elképzelt idealisztikus világotok. Ki kellene belőle néha tekinteni, hogy a valóságból is lássatok valamit.
A gazdátok nagyot kaszálna azzal, ha az elképzelései valósággá válnának. Csak ennek bekövetkezte emberi számítás szerint lehetetlen,.
Lehet azon agyalni, hogy ki az esélyesebb, ha nyerni egyik sem tud.
Az ellenfél nem alszik.
Az a mondás miszerint a "hülyék a másik oldalon vannak" már régen nem igaz.
Félek, hogy ennek az ellenkezőjére van és egyre inkább lesz bizonyíték.

Névtelen írta...

helló szeptember 26. 20:04 - Így.

kekec írta...

Pupu, a fegyelmezett elkötelezett baloldali szavazók majd persze leszavaznak Falusra, a győzelemhez viszont nem lesznek elegen. Ahhoz MEGGYŐZŐ jelöltre lett volna szükség, akit a nem elkötelezett szavazók is felvállalhatnak. Az akár Falus is lehetett volna, ha április ELŐTT már megállapodnak benne, és azóta profi csapattal építették volna. De nem így történt.
Bízzunk abban, hogy legalább a kerületekben sikerül annyi helyen nyerni, amennyit remélnek.