2016. február 16., kedd

INSALLAH

CIVILEKET BOMBÁZNAK AZ OROSZOK...
Érdekes elgondolkodni azon, hogy mi van olyankor, ha Aszad elnök hadserege elfoglalja az ISIS legfőbb szíriai erősségét, Aleppót.
Egy ilyen helyzet erősen emlékeztetne - és ahogy az ábra ma mutatja, emlékeztetni is fog - egy lakástatarozásra, melyben helyreállították a közműveket, vakoltak és meszeltek, jóformán már csak a nagytakarítás maradt hátra, de az eredményen felbuzdult lakók el fogják végezni ezt is, lelkesen.
Persze nem öt perc alatt, de igen közel került az a perc, mikor Aszad elégedetten hátradőlhet, Szíria megmenekült.
Amerika pedig szomorkodhat, hiszen a közelmúltban egymás után kétszer is nagyot hibázott, talán most még az ukrán helyzetnél is jobban elszabta a dolgot.
Aleppót már most is elvágták a török határtól, így a lázadók utánpótlása és menekülési útvonala megszűnt, így már csak idő kérdése, hogy mikor számolják fel őket.
Aki azt mondja, hogy az oroszok nem csak az Iszlám Állam állásait bombázzák, az természetesen igazat mond, de azt is figyelembe kell venni, hogy Putyin soha nem is ezt kommunikálta, hanem a törvényes rezsim támogatásáról beszélt, és azt is tette.
A Nyugat szerint ugyan vannak a területen mérsékelt lázadók is, de mikor Putyin kérte, hogy nevezzék meg őket, akkor erre valamiért soha nem került sor.

Pedig nem lett volna nehéz feladat, hiszen szinte valamennyi ilyen csoportot ők fegyverezték fel, ők képezték ki, ők látták el utánpótlással, mert ezt ugyan megtették az iszlamistákkal is, csak tudták, hogy azokkal majd le kell számolni a várt győzelem után, hiszen a Nyugatra is veszélyesek.

Amikor kitáncoltatták a seprűt a sarokből, nem számoltak vele, hogy a helyére küldeni már nem tudják.
Amerika kissé lassú és elkényelmesedett gondolkodású, tele világbirodalmi gőggel, jóllehet semmi oka sincs a rongyrázásra, hiszen a világháború befejezése óta egyetlen valamirevaló eredményt sem tud felmutatni katonailag, habár igen szorgalmasan rázta a buzogányát.
Pedig tanulhattak volna Vietnamból, bizonyos szempontból Koreából is, Afganisztánból - de Irakból és Líbiából mindenképpen.
Most nagy bajban vannak, hiszen bekövetkezett az, amire nem számítottak, Oroszország felvette az arcába hajított kesztyűt, sőt - mind a kettőt, hiszen így kényelmesebben tudja vezetni a tankot.
Azt hitték egy liba fészkét piszkálják, erre felmagasodott egy kétfejű sas, és a csőre felettébb élesnek bizonyult, meg a karma se maradt tétlen.

Amerika ezzel az opcióval nem számolt, a gondolkodása elakadt valahol az oroszok Gyurcsányánál, Gorbacsovnál és illúzióinál, esetleg Jelcinnél és vodkásüvegénél.
A világ változik, és mire erre Obama rájött, valódi színesbőrűvé vált.
Kékre-zöldre verték a fejét, és hálát adhatott az Úrnak, hogy gyárilag ellátta alapozóval, így legalább a politikai vaksik nem látják az eredményt.
Most az olajjal trükköznek, de a baráti segítségnyújtásnak is vannak határai, a baráti arab országok sem akarnak a végtelenségig tökmagért árulni olajat...


Ha Aszad ki tud egyezni a kurdokkal, akkor tulajdonképpen megmenekült, és vele egütt országa is.
A kiegyezés történelmi szükségszerűségnek tűnik, hiszen az szinte kizárt, hogy a szír elnök a törökökkel bútorozzon össze, mint ahogy a kurdoknak is igennagyon be kellene szippantaniuk valami igen erős anyagból, hogy ezt a lehetőséget el tudják képzelni.

Szíriának nagyon jól jönne egy ütközőzóna a török határon, ugyanez Irakról is elmondható, ezután már szinte csak a majdani győzteseken - véleményem szerint az oroszokon és a perzsákon múlik, hogy ennek milyen formát adnak.
Persze folyik a kardcsörtetés, Szaud-Arábia kilátásba helyezte egy százezres katonai kontingens bevetését Szíriában, kérd
és már csak az, hogy kivel szemben?
Mert ha az oroszokkal akar ujjat húzni, akkor azok igen boldogan fogják lerombolni a szaudi olajkutakat, finomítókat, ebben persze részt fog venni Irán - akár szárazföldi csapatokkal is, ha kell - de szerintem nem kell.
A törökök meg nyalogatják majd a sebeiket, hiszen nekik sem jött be a számításuk, az oroszoknak katonailag nekimenni meg nem tűnik jó ötletnek.
Amerika kezét megköti saját kommunikációja, azt már mégsem mondhatja, hogy akkor mostantól az Iszlám Állam a barátunk, legfeljebb tovább kavarhatja a tengermély közel-keleti szart, mint eddig is tette.

Nomármost ott van még Izrael ügye is.

A zsidó államnak nem áll érdekében egyetlen arab állam túlzott megerősödése sem.
Ugyanis, ha ezek nem egymást ütik, akkor azonnal eszükbe jut Izrael. és hirtelen neki is látnának beleszorítani a zsidókat a tengerbe, ha nem lógna a fejük felett egy hajszálon egy bazi nagy atombomba - annyira meg már ismerik Izraelt, hogy tudják, nem hezitálna alkalmazni, ha a zsidó államot létében fenyegetnék.
Bonyolult ez a kérdéskör nagyon, azt is nehezen hinné el a világ, hogy az a Szaud-Arábia szívből harcol az angolszász parlamentarizmusért,, ahol a mai napig divatban van a lefejezés és  megkövezik a házasságtörő asszonyokat - nálunk felvirágoznának Viktor kőbányái, ha átvennénk a módszert...
De hát, - mondhatnák sokan - ez olyan messze van tőlünk kit érdekel, hadd öljék egymást!

Igenám, csakhogy a nagy migránsozástól lassan összedől Európa, hiszen a nép legalja máshol se sokkal okosabb, mint nálunk, csak nálunk ez a réteg vastagabb.
Lehet ijesztgetni Mari nénit, ő meg kéjesen megborzong, ha elképzeli, hogy a nagybajuszú Ali reátör az ő borzasztó fegyverével és magáévá teszi, aztán még egyszer - még csak belegondolni is gyönyö... - elrontottam, - borzasztó!

Erre tessék: megáll a meneküláradat, utoljára még elmenekülnek azok, akik elől idáig menekülni kellett, a mérsékeltek is leteszik a fegyvert, vagy örökre letetetik velük, oszt itt állunk majd migráns-válsággal, migránsok nélkül.
Néz majd csak nagy hülyén az ötszázmillió európai, aki lélekben már felkészült rá, hogy a huszonkétmilliós Szíriából ötvenmillió migráns érkezik, erre tessék, most kit lehet majd féken tartani?
Maradnak a cigányok, akik végre szusszanhattak egyet az elmúlt hónapokban, meg a zsidók, de ők meg már megszokták a vegzálásokat, meg aztán voltak bizonyos események, melyek az életbenmaradottak körében felerősítették az önvédelem szép képességét.


Mégis, adná az Úristen/Allah/Jahve, hogy végre béke legyen az olajfák alatt.
Hogy a békét esetleg az oroszok hozzák el?
Istenem, legalább gondolkodóba ejt a tény néhány embert, aki eddig azt hitték, hogy az Iszlám Állam rettenetesen és elpusztíthatatlanul erős.
Lehet, eddig el se nagyon akarták pusztítani?
Ha megállna a menekülthullám, Orbán elvesztené maradék tekintélyét is, bármennyire is igyekezne magyarázkodni a bíróság előtt.


Mert, hogy oda kerül, ebben töretlenül bízom...

:O)))





26 megjegyzés:

hello írta...

PuPukám, amíg élünk, remélünk.

Hogy mikor mit, azt mindig a helyzet adja. Hogy aztán mikor mi jön be belőle, azt is.

Névtelen írta...

Pupu, az Európai Uniónak kb. 500 millió lakosa van mostanság, miért pont 400 millió néz hülyén? :)

Sajnos a közel-keleti rendezés igen távolinak tűnik, az EU-nak ebben a játékban nem osztottak lapot.
A realitás az, hogy a menekültek további beáramlásával kell számolni, idén úgy 3 millióval.

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/eu-expecting-another-3-million-refugees-migrants-before-end-of-2016-a6722096.html

nemóvatos írta...

Tartok tőle, hogy a menekült áradat mindenkinek jól jön. A menekültek egy része és a célországok kivételével.
Ezért aztán ha el is söprik az IÁ-t, lassan fog elapadni (ha egyáltalán).
A források nehezen dugaszolhatók el, ezért kellene valami védelem is meg üzenet, hogy aki nem illeszkedik be a vágyott jólét szabályai közé, az bizony mindaddig őrizet alatt marad, ameddig szabad életre alkalmasnak nem minősíthető.

DarthVader írta...

Az oroszok NEM a törvényes kormányt védik, hanem a Földközi-tengeri hadikikötőjüket. Ha az IS birtokolná, akkor levernék mint eső a libaszart, ha pedig az IS birtokolná ugyan, detovábbra is átengedné nekik, akkor az IS-t védenék. Pofonegyszerű.
Ha pediglen máshol lenne nekik a Földközi-tengeren hadikikötőjük, akkor leszarnák Asszadot. Valamint az oroszoknak a migránsválság úgy jön,mint egy falat kenyér. Masszivan érdekeltek a fenntartásában. Ha nem lenne, valószinűleg kénytelenek lennének csinálni. Szerintem teszik is.

Unknown írta...

én - remélem - NEM kerül bíróság elé !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PuPu írta...

@névtelen 4:01
Ott kell nevet adni, hogy Név/URL-cím, nem kell a saját neved adnod, elég egy nick, mondjuk Hiszékeny Józsi.
Szíriának 22 millió lakosa volt, ebből úgy a fele már elmenekült az otthonából, a török határom most kb.harmincötezren várakoznak és a török menekülttáborokban lehetnek vagy két-hárommillióan, de zömüknek esze ágában sincs Európába jönni, ők haza akarnak menni.
Ha a szíriai kormánynak sikerül elvágni az utánpótlástól az IS-t, meg az ezerféle felkelő csapatot, akkor az ügynek vége lesz és lehet az országot helyreállítani.
Merthogy nem egy szudáni törzsről beszélünk, hanem egy olyan államról, mely kétszer annyi lakossal és némileg több olajjal rendelkezik, mint mi, amelynek a háború előtt éppen annyi volt az egy főre eső GDP-je, mint nekünk, csak kivívták a szabadságukat az amerikaiak szerint, és ebbe majdnem beledöglöttek...
Mindenesetre a számokkal meg a fogalmakkal nagyon szeret játszani a média, ami éppen úgy manipulálja a közbéleményt nyugaton, mint nálunk.
Talán érdemes elolvasni ezt az írást, jobban meg lehet érteni a helyzetet: http://index.hu/kulfold/2015/08/29/sziria_menekultek_menekulthullam/
:O)))

Névtelen írta...

Na púpos, most aztán kihúztad a gyufát azoknál, akik azt vallják, hogy ez a Punyin már nem az a Putyin. ;)

Névtelen írta...

Hiszékeny Józsi Pupunak

Németországba hivatalosan ca. 1,1 millió menekült érkezett 2015-ben, közülük ca. 400 ezret regisztráltak szírként (olyanokat is akik életükben nem jártak még a környéken sem).
Szal ca. 2/3 nem szír és nem is akar hazamenni. Kár volt összekeverni a szezont a fazonnla és demográfiai meg gazdasági előnyökről hadoválni. Na itt kúrta el a Mutti, nem kicsit, nagyon.

http://www.nydailynews.com/news/world/germany-unsure-handle-1-1-million-asylum-seekers-article-1.2487195

A svédek már 160 ezernél bedobták a törülközőt és 80 ezret üstöllést haza akarnak vágni.
Nem szabad olyat mondani, hogy menekült ügyben nincs felső korlát, mert igenis van. A társadalmi feszültségek és a horribilis kiadások miatt eljön a pont amikor azt kell mondani, hogy eddig és ne tovább. Svédországban a széljobb erősödése, a bűnözés növekedése (a migránsok elleni támadásokra gondolok) valamint az, hogy évente a GDP akár 10%-át is a menekültekre költötték nem volt tartható.

Tüske Zsófia írta...

Pupu, mindez szépen hangzik, csak egyvalamit hiányolok az okfejtésből: vajon mi motiválhatja a nagy Szovjet..... öööö........ Oroszországot Szíria felszabadításában? Az emberbaráti szeretet?

PuPu írta...

Zsófikám, már ötezerszer leírtam, hogy a politika érdekekről szól és többek között a szeretet szót sem ismeri.
Oroszország is az érdekeit védi.
A haditengerészeti támaszpont fenntartása - érdeke, a közel-keleti politikai és katonai jelenlét fenntartása, valamint az iszlám szélsőségesek visszaszorítása - szintén érdeke, tekintetbe véve, hogy Oroszország nagyszámú iszlám vallású állampolgárral rendelkezik, és egy pillanatra sem esne jól Putyinnak az iszlám fundamentalizmus és kísérőjelenségeinek megerősödése...
Így is van velük baja elég...
:O)))

PuPu írta...

Józsikám, a Mutti nem qrta el, mindössze ő tudja, húsz év múlva nem lesz, aki kitermelje a megszokott életszínvonalat.
Jönnek a barbárok, mint a történelem során mindíg és friss - na, mondjuk - vért csepegtetnek az eltunyult európai vérbe...
Átlaghansi meg éppolyan fostos, mint Marinéni, és hülye lenne négy gyereket csinálni...
:O)))

góbé írta...


Elsőre ugy tünhet nem a poszthoz illik, pedig nagyonis! Volt egy érdekes cikk a HVG-ben. (Lesz Európa ! /2016.02.17. )

Nem kellene összeszedni vagy 4-500.000 aláirást egy " Orbán vagy Európa " népszavazáshoz...?!

Ha az "Európa" győzne, az gyakorlatilag KO a kis kotonszökevénynek, a nép/nemzet közölte vele hogy a hatalma illegitim, nem kérünk belőle.
Ha buktuk, és a többség zorbánt kivánja, legalább megerősiti az addig is sejtett felismerést, aki jót akar magának, addig huzzon innen, mig megteheti.

Névtelen írta...

Hiszékeny Józsi Pupunak

http://hotoffthepress.blog.hu/2016/02/12/svedorszag_halala

Svédország röpke egy év alatt lejátszotta a merkeli modellt, érdemes elolvasni.
Kéváncsi vagyok, a németek meddig bírják.

Kibic37 írta...

góbé,
nagyon tudnám támogatni. Én is olvastam a cikket, de sajnos a kommenteket is, amitől akut hányingerem támadt.

Más kérdés, hogy amikor be akarnák nyújtani a népszavazási kérelmet, nagy valószínűséggel húsz másodperccel megelőzné egy "Amerika vagy Európa", vagy valami hasonló eszement baromság, ahogy az eddigi népszavazási kísérleteknél is történt.

kGyuri írta...

Gorbacsov az oroszok Gyurcsánya, Jelcin , mondjuk az oroszok HornGyulája
(már ha másért nem, a tütü miatt), akkor nem marad más, mint hogy Putyin az oroszok Pintérje.
Na nem irigylem tőlük, csak hányok. . .

nemóvatos írta...

Nem tudom megállni, hogy Tevénk két egymást követő hsz-a nyomán fel ne vessem:
Mutti téved ha a jelenlegi "migráncsokban" és nem inkább az USE (euróoai egyesült államok) összehozásában --valamilyen szimbiózisban az oroszokkal-- látja Átlaghansi jövőjét biztosítani.
Mint ahogy abban is téved(-ett) amikor a pocistát idejében nem rúgták tökön.

kGyuri írta...

Ls biztos vagy benne, hogy kellenek oda az oroszok?
Sztem míg Putyin él, kérdéses,
ráadásul addig inkább védekezésen kéne fejet törni
A migráncsválság meg eleve Putyíintól indul ki.

PuPu írta...

@nemóvatos
Szóval, a kettő nem zárja ki egymást...
A migrációtnem ő okozta, ő csak próbálja a lehető legkevésbé rosszat kihozni belőle.
A bevándorlás egyébként nem mai történet, Németország 2014-ben is százezreket fogadott be, mert szükség van a munkaerőre.
Ez a probléma minket is el fog érni, ha nem kezdünk valamit az oktatással.
Harminc év múlva a nyolcmilliós Magyarországnak is gondjai lesznek.

:)

PuPu írta...

@kGyuri
A russzofóbia elég súlyos állapot, de sok olvasással azért gyógyítható.
Térképet láttál már?
A migráncsválság meg az afganisztáni, iraki és szíriai helyzet előidézőitől indult ki, azok között meg nem voltak ott az oroszok, ha jól emlékszem...
Amúgy mi bajod van Putyinnal?

:O)))

nemóvatos írta...

..."ő csak próbálja a lehető legkevésbé rosszat kihozni belőle"
Sajnos a legkevésbé rossz sem lesz elég jó ahhoz, hogy a produktumot elfogadja a saját társadalma. A délről ömlő "alapanyagból" már sikerült annyit bekészletezni --és még a megduplázódással kalkulálnak--, hogy pusztán a "tárolás" is gond lesz, nem még a megmunkálás, a csiszolás. Ráadásul kiderült: a megsegített szírek annyi "élelmes" szerbet, albánt, koszovóit.... is "hoztak magukkal", hogy most még a szétválogatásuk is további energiákat köt le.
A német magatartást én lagymatagnak tartom és az egyébként együgyű, brüsszeli hivatalnoki szemlélettel párosulva, Európa számára veszélyesnek is. Munkaerő tartalék van az Uralon innen is, amerről egyébként az energiahordozókat is kapja az EU. gazdasága. Vagy tévedek?
Mellesleg az ukrán kérdés is könnyebben rendezhető ha kisebb benne az amerikai hang mint az európai és az orosz.
Mutti egyszer (az elején) rosszat szólt és most meg van kavarodva, mert következetes akar lenni.
Miviktorunk bezzeg.......most tanulhatna tőle

Névtelen írta...

A Bloomberg elemzése:

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/merkel_trukkozik_elmarad_a_nagy_bevandorlasi_dontes.610407.html

Nem túl megnyugtató. :(

Avi írta...

Kedves Pupu!
Engedd meg, hogy válaszoljak @kGyurinak feltett kérdésedre és reagálásodra.
"A migráncsválság meg az afganisztáni, iraki és szíriai helyzet előidézőitől indult ki, azok között meg nem voltak ott az oroszok, ha jól emlékszem...
Amúgy mi bajod van Putyinnal?"

Szerinted kinek az érdeke Európa gyengítése? Az USA-nak vagy Putyinnak? Kinek az érdeke, hogy a milliószám Európába benyomuló muszlimok szétverjék az Európában kialakult viszonylagos békességet. Kinek az érdeke, hogy Európában szaporodna a NO GO zónák?
Nekem személyesen Putyinnal nincs bajom, de azt hiszem nemrég még arra emlékezett Magyarország, milyen szar volt amikor 40 évig elnyomták az országot. Nem látok különbséget Putyin és Brezsnyev között.

Avi írta...

Még csak annyit, hogy a Gyurcsányozást tőled nemigazán értem.
Várom az emutnyoccévezést is.
Elismerve a hibáikat.

talalom írta...

Ha már konteó, legyen kövér. Szerintetek az USA miért nem Dél-Amerikában akar mindenáron demokráciát? Miért mindig Afrikában, Ázsiában, a Közel-Keleten sertepertél? Hát Argentína,Brazília, Chile se az a mintademokrácia. De Kolumbia, Venezuela, Guatemala se, ott meg még olaj is van. Csak akkor a menekültek az USA partjai felé indulnának. Így meg majd szállít fegyvereket a NATO-nak, később esetleg az oroszoknak is, meg küld néhány ezer katonát - mindjárt kisebb lesz a munkanélküliség az USA-ban, meg magasabb a GDP. Európa meg le van sz@rva, majd lehet újjáépíteni, kész haszon. Én sem tudok jobbat, minthogy Európa határait le kell zárni. Csakhogy a görög, meg a spanyol, portugál határ lezárása azt jelenti, hogy a csónakokat visszafordítjuk a nagy vízre. Vagy....?

góbé írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
góbé írta...


Talalom! Nagyon jó a felvetésed az USA-val kapcsolatban, de a megoldás szerintem nem a határok lezárása. Sziriából a polgárháboru, az ISIS elől menekülnek, mára egy élhetetlen ország lett, a környező országok menekülttáboraiban meg csupán "vanni" lehet, a gyerek nem járhat iskolába, a szülő nem dolgozhat, csak van, vegetál.

Fel kellene ismerni az EU-nak, hogy ebben a helyzetben az oroszokkal együtt, megkozkáztatom szövetségben, ENSZ felhatalmazással Sziriát kellene konszolidálni. Csak a levegőből, az nem fog menni.
Ha az okot sikerülne megszüntetni, a menekültkérdés is a megoldás felé haladna.