2016. augusztus 23., kedd

A LOVAGKERESZTES MAGÁNYOSSÁGA

Lassan úgy áll a helyzet, hogy a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje -kitüntetettjei számát tekintve- a világ legritkább medáliája lesz.
Mikor ezeket a sorokat írom, már negyvenen jelezték, hogy lemondanak a megtiszteltetésről, mert mint Bruszt László egyetemi tanár, szociológus Facebook oldalán Áder Jánosnak írta: „...nem tartok igényt olyan állami kitüntetésre, amelyet egy rasszista, a magyar politikai kultúra lerohasztásában élenjáró bértollnok megkaphat.
Nem tudom, Ön hogyan számol el lelkiismeretével azután, hogy aláírta annak a Bayer Zsoltnak a Lovagkereszttel való kitüntetését, aki évek óta folyamatosan kisebbségek eltiprására, polgártársaink meggyilkolására szólít fel.
Őszintén szólva: nem is érdekel.
Nekem azonban nem áll szándékomban B.Zs.-tal egy listán szerepelni.”


Nem az első eset, hogy egy kitüntetés vihart kavar, de eddig általában nem a kitüntetett, hanem inkább a kitüntető személyével volt baj.
Gyurcsány kezéből nemigen szerette némely jobboldali átvenni a kitüntetést, volt, aki elfelejtett vele kezet fogni, mert nem tartották eléggé demokratikusnak, de ez a szokás Orbán hatalomrajutásával feledésbe merült – ő szinte minden jobboldali számára maga a megtestesült demokrácia.
A demokratáknak meg volt gyerekszobájuk, meg aztán nem is kényeztette el őket kitüntetéseivel a kettéfűrészelt ellentengernagy-imitáció, amit pedig nem adnak oda, azt nehéz visszautasítani.

Ezren próbálkoztak ezidáig a demokraták egységbe kovácsolásával, sikertelenül, de most  végre sikerült.
Bayer Zsolt lett a siker kovácsa.
Persze az ügyet túldimenzionálni nem kell, ettől még nem fog Orbán Viktor megvilágosodni, se a csicskásai nem fognak önérzetre kapni, minden marad a régiben, legfeljebb a felcsúti kisvasúti modell kerül alkalmazásra: ha nem tetszik. majd meghosszabbítjuk Vlagyivosztokig.
Ha nem tetszik Bayer kitüntetése, hát kitüntetjük mégegyszer és mégegyszer, míg csak úgy nem néz majd ki, mint Brezsnyev fénykorában.
A mi vezérünk önérzetes ember, nem tűri az ellentmondást.

Bayer Zsolt olyan szorgalmasan nyalja a Legszentebb Segget, hogy igazán nem kell félteni az éhenhalástól, írásai pedig biztosan nem fogják kiverni a biztosítékot a sajátjai között, hiszen ő a Fidesz és Orbán Viktor magyar hangja.
Amit Orbán körbetaknyolgat, mert a várható nemzetközi reakciók miatt nem meri egyenesen kimondani, azt Bayer gátlástalanul kimondja, nagy örömet szerezve ezzel a magyar szélsőjobbnak.
Nálunk ez is speciális, hiszen úgy van a jobboldalnak széle, hogy nincs közepe.
Ez azért szörnyű, mert a normális, konzervatív gondolkodásúakat is belekényszeríti Orbán táborába, ahol aztán csak titokban fanyaloghatnak, vagy kaphatnak hányingert a néhai liberális újságíró nettó nyilas eszmefuttatásaitól.
Sokan valaha szerették, és még ma is vannak, akik elismeréssel adóznak elherdált képességeinek.

Hát igen.
Mára ő lett a szarral festés Michelangeloja…

:O)))

22 megjegyzés:

Kovács Erzsébet írta...

Nagyon jó írás.
A kétségbeesésünk a jelenség láttán érthető.
Már annyi kitüntetés lesz a visszadottakból,
hogy egy karácsonyfát is fel lehetne diszíteni.

talalom írta...

Már a sajátjainál is kiverte a biztosítékot. A Nemzeti Média és Hírközlési hatóság öt párthű emberből álló médiatanácsa nemrégiben 250 ezer forintra büntette, és kötelezte a lapját, hogy az online felületen egy héten keresztül közölje a határozatot, amelyben elítélik bözsö egyik írását. Abban az iszlámhitűeket írta le gyilkosnak, akiket vissza kell zavarni a sivatagukba.
Azért akadt - eddig - egyvalaki, aki viszont nyílt levélben közölte Áder Jánossal, a Várban lakó (mert nem köztársasági elnök, hiszen Mo nem köztársaság) illetővel, hogy megtartja az ordót. Na, ki volt? Kovács Zoltán, Bánki András vagy Vitéz Budapesti Bencsik András? A helyesen válaszolók között kisorsolok egy kattintási lehetőséget a Kanadai Magyar Hírlap online felületére...

hello írta...

Minket, meg a többi GONDOLKODÓ embert nem csak elér, de egyértelmű állásfoglalásra is késztet ez a szégyenletes történet. Csakhogy hányan lehetünk ilyenek a szavazópolgárok közül?

Kovács Erzsébet írta...

Hellonak:nem boszorkányság, technika,rakjatok fel ide egy számlálót.

Geza írta...

Azert ez meeg messze van a "demokratak osszekovacsolodasaatool", de azert jo buli neezni, ahogy a szamlalo novekszik a 444-en. Mondjuk olyan oltarira nem vagyok hasraesve azoktol, akik 2010 utan kaptaak a kituntetest es most valahogy hirtelen megvilagosodtak, es a BZS-n kiakadnak, ugynakkor az elmult idoszakban sunnyogva elturteek hogy a rendszer szisztematikusan elsorvassza a demokratizmus gyengeecske csirait. Ugyanakkor erdekes lenne, ha a visszautasitok szama meghaladna egy bizonyos kritikus tomeget (erzesem szerint tobb szazat), amikor maar nem visszautasitani ciki lenne. Szerintem ez nem fog bekovetkezni, de haat nehanyszor olyan jo almodozni.

Promenad írta...

Hej de régen is voltak azok a szép Népszabadságos idők !
Igaz,te utolsó bértolnok BZS ?
Aki azzal hagytad ott hajdanvolt munkahelyedet,hogy " van az a pénz "
Ennyit rólad,mert többet nem érdemelsz.

csakafidesz? írta...

Gézának tökéletesen igaza van. A magyar vezető értelmiségnek nem BZs kitüntetése után, hanem a demokratikus intézményrendszer szisztematikus lebontása miatt kellett volna felháborodnia és tömegeket maga mellé állítania.
Ehelyett ők aámerültek és kivártak. Most egy nevezhetjük akár "jelentéktelen epizódnak" is, fel vannak háborodva.
Pedig nekik kellene elsősorban tudniuk, hogy az efféle -(BZs és tsai)-embereket pontosan az ellenoldal tehetetlen viselkedése bátorítja fel.

Különben felfoghatjuk az egészet egy előre kitervelt, tudatos Habony-Rogán ötletelés végtermékének is.
Azt mondja a regnáló hatalom: Látjátok balfaxkáim, amig ti tehetetlenkedtek, addig mi borsot törünk az orrotak alá. Most aztán kedvetekre prüszkölhettek.
Azt csinálunk valatek, amit csak akarunk. A legközelebb meglátjátok, hogy ML-ből miniszter lesz. Akkor aztán lesz okotok háborogni De teszek rátok!
A következő ciklusban majd csodát láttok! Felcsútból egy mini metropoliszt csinálunk és ha még mi leszünk hatalmon, akkor 2024-ben ott fog felépulni az olimpiai falu.
Hajrá Magyarország! Előra egy szebb jövőért!

hello írta...

Kedves Erzsébet, alig egy kortyot vagy naiv: mi tiszteljük, szeretjük, látogatjuk PuPu blogját, írunk is ide, de eufémizmus feltételezni, hogy ezt megteszi kis hazánk valamennyi olyan állampolgára, akik a fejüket gondolkodásra is használják, és nem csak arra, hogy télen meleg sapkát tegyenek rá.

MoonRiver írta...

Azért az már több, mint zúzós, hogy Koltay Tamás színikritikus díját is visszaadta a még élő rokonsága. Azzal, ha élne, ő így tenne. Bizonyára így lenne, sokáig olvastam remek írásait a 168 óra lapjain. Nem elvetélt gondolat egyébként fordítva felülni erre a lóra, azaz, legyen az a ciki, ha valaki megtartja ezt a lovagkeresztet. Ja, és tetszenek nekem azok az okoskodások, hogy de hátakkormárbizony, aztat úgysem lehet soha kivakarni, hogy egy listán voltak ezzel a szellemi óriással. Hörög a védegylet...

Cereus írta...

Kedves PuPu !
Ismételten lenyűgöztél !
A hitvány, köpönyegforgató Orbáni bértollnokkal, csak Orbáni végtermékkel lehet a magyar
egeket
színesre festeni. A senkiházi bunkó pedig baksisért kiszolgál.
Erre csak felkent bitangok képesek. Ez csak a csuti koke felkérésére, és provokációjára történhetett.


Kapat írta...

Bármennyire is felháborító ez a kitüntetés-sztori, nagyon jó eszköze ez a fidesznek.
Megint dobtak egy megbotránkoztató gumicsontot, addig sem esik szó tolvajaik vegzálásáról.
Ez a felháborodás-hullám elül idővel, nem hinném, hogy különös következményekkel.
Minden médium napok óta ettől hangos, de nem igazán érdekli (az értelmiségen kívül) az embereket ez az "úri cirkusz".
Amúgy sem érdekli ezt a badát az emberek véleménye, ez soha nem tartja vissza őket.
Bizony, provokáció ez, a nagy disznóságaik feledtetése érdekében.

Promenad írta...

Kapatnak :
Félö,hogy igazad van !

hello írta...

Azért már Washingtonból is jött erről elég hangos, elítélő vélemény, és már 70-nél többen küldték vissza a kitüntetésüket.

Az igaz, hogy az utca embere ezzel nem foglalkozik, nem érdekli. De közvetve mindnyájunkat érint az ország megítélése szempontjából. Merthogy ebben a tekintetben már túl sok a strigula, ami miatt keszonmunkások kereshetik azt a szintet, ahogy a világ minősíti a XXI. századi Magyarországot. :-((

Kapat írta...

"hello"-nak!
Valóban, a történés nemzetközi felháborodást váltott ki, ezt én sem becsülném le.
Sajnos az emberek életminősége szempontjából nem túl jelentős.
Amúgy meg, már régen erkölcsi toprongynak tartanak bennünket, mert elviseljük, sőt sokak még helyeslik is mindazt a disznóságot, ami nálunk, velünk, most már évek óta történik.

Névtelen írta...

Ne bántsátok Ader János köztársasági elnök úrat!!! Orbán csak aljassan próbára akarta tenni a hüségét.-Ő egy kimagasló tiszta elnök.

PuPu írta...

Áder legfeljebb csendesebb, habár Györgyi Kálmán legfőbb ügyész kivégzését ő hajtotta végre személyesen, és ha a demokrácia nagy barátja lenne, hát ezer alkalma lett volna ezt bizonyítani.
Nem tette.
Ő is a rendszer egyik oszlopa, milyen kedves tőle, hogy személyesen nem dolgozik vadul a nemzet további megosztásán, csak tűri nem?
:O)))

bubu írta...

Kedves PuPu és vendégei!

Fentiekkel egyetértek.

Picit más téma. Most hallottuk az egyenes beszédben Tóth Zoltán választási szakértő véleményét az október 2-i népszavazásról. ( mindkét körbe hatalmas X ).
Mi a véleményed PuPu? És a többieknek?

Kovács Erzsébet írta...

Tóth Zoltánban még nem csalódtam.Korrekt, nyílt embernek tartom.
Logikus, amit mond.A két hatalmas X félre nem magyarázhatóan azr
jelenti, hogy igazolt személy szavazott, de érvénytelen a dupla X miatt.

Ha így jár el a szavaz, akkor nem lehetséges, hogy a nevében és helyette
a tudta nélkül szavazatot adjon le Valaki a Fideszt támogatandó.Tehát a
számítógépes csalás kizárva.

Persze, attól még megtalálhatják a módját.
Bízzunk abban, hogy mindenki olvassa vagy látta Tóth Zoltán nyilatkozatát,és
aszerint cselekszik.

Unknown írta...

Jó reggelt kívánok!

Ha ott hagyod a szavazólapot, akkor kecskére bízod a káposztát. Ha elhozod és megőrzöd a kitöltetlen szűz cetlit, akkor az bizonyíték lehet és bármikor újra
megszámolható.
https://plus.google.com/+TamásRédey/posts/KZU4tajQXfU



góbé írta...


Tóth Zoltánt én is korrekt, tisztességes embernek ismerem, de szerintem itt, most téved.
A szavazó amikor regisztrálták megjelenését, függetlenül attól hogy mit csinál a szavazólapjával, szavazóként veszik figyelembe, igy valójában g.orbán szándéka szerint, abban segit hogy érvényes legyen ez az álságos, gusztustalan "népszavazás".

Értelmes, demokrata szavazó okt.2.-án, menjen inkább szüreti bálba, kirándulni, stb...

hello írta...

Mindenképpen csalhatnak, mert a végsõ összesítésnél nem ellenőrizheti senki, mit hoznak ki.

hello írta...

Ez még feltétlenül ide kívánkozik:

Bruck András: Átjutni a szűrőn