2016. augusztus 5., péntek

TEVE A MŰREPÜLŐGÉPEN

Gondolom, a vonatkozó viccet Józsi bácsiról mindenki ismeri...
Sokmindent gondoltam volna, de ezt azért mégsem!
Nevezetesen, hogy a Jobbik kezdeményezéseit titkolhatatlan irigységgel fogom bámulni, sőt, egyet is értek velük.
Miközben mi egy politikai karrierista ügyködésével szórakoztatjuk magunkat, a Jobbik két olyan kezdeményezést is tett, melyeket csak irigyelni lehet - miért is nem a mi oldalunkról indult a kezdeményezés?
Persze a Jobbiknak könnyű, ennek a pártnak elsősorban a Fidesz a politikai ellenfele, a Fidesz lopja el folyamatosan mindenféle politikai ötleteiket, miközben a baloldal hagyja, hogy a Jobbik baloldali követelésekkel csináljon jobboldali politikát - nemmellesleg sikeresen.
Ismerősöm, aki örök életében baloldali volt, nemrég említette, hogy a következő választáson a Jobbikra fog szavazni.
Mikor álmélkodva ránéztem, és kérdeztem, orvos látta-e már, azt mondta: ők legalább akarnak valamit.
Nehéz vele vitába szállni, a Jobbik valóban akar valamit - a hatalmat - hogy aztán a saját szájíze szerint cizellálja azt a szarosküblit, melyet a Fidesz kalapálgat évek óta, s mely oly tökéletesre sikeredett, hogy ma már csak a füle hiányzik - ha ki akarja üríteni a magyar, kényelmes fogás essék rajta.
De ami tény, az tény - a Jobbik most is tett két olyan javaslatot, mellyel nehéz nem egyetérteni, és melyekre nem válasz az előkelő fintorgás meg orrhúzogatás.



Az egyik javaslat egy ötpárti találkozóra vonatkozik, melyen a résztvevők a külföldön tartózkodó vagy külföldön munkát vállalók szavazási gyakorlatának kérdését tárgyalnák meg.
Álláspontjuk szerint a Fidesz is érzékeli a helyzet tarthatatlanságát, ezért konszenzust kellene kialakítani a pártok között.
A cél helyes, hiszen mégiscsak tarthatatlan, hogy az, aki soha életében be sem tette a lábát az országba, az levélben szavazhasson a magyarországi állampolgárok életét alapvetően befolyásoló kérdésekben, míg az, aki átmenetileg - és nem mellesleg a magyar kormány ócska gazdaságpolitikája miatt - külföldön kényszerült munkát vállalni, miközben ezer szálon kötődik az országhoz, ne élhessen állampolgári jogával és kötelezettségével.
Az egész magyar választási rendszer egyébként is borzalmas katyvasz, de a legigazságtalanabb része talán ez, habár a határon túli magyar választók névjegyzéke és a szavazatszámlálás is megérne egy misét.
Ez nem mai probléma, de a magukat demokratikusnak és ellenzékinek definiáló pártok ezidáig csak töketlenkedtek a közismert probléma megoldásának kikényszerítése körül, most meg ellopja tőlük a show-t a Jobbik.

Merthogy a második javaslat az egyeztetés alapján létrejövő országgyűlési határozati javaslatra vonatkozik, melyet az első találkozó után tíz nappal kellene formába önteni, hogy új helyzetet lehessen ezen a területen teremteni.


Az MSZP élből elutasította a javaslatot, merthogy ez a javaslat számító és hiteltelen, hiszen a Fidesz és a Jobbig ezidáig csak nehezítette a külföldi munkavállalók szavazási lehetőségeit.
Ha azt mondják, hogy a Jobbikkal nem állunk szóba, még az is okosabb válasz lett volna, mint ez, hiszen a Jobbik nem kormánypárt -  majd csak lesz, ha ez így folytatódik.
A felelős itt a Fidesz, és a Fideszt kellene lépéskényszerbe hozni, mint libát a tóba a Fideszt kellene beleterelni abba a szituációba, melyből kiderül a legostobább magyar számára is (tolongás, gyilkos verseny a címért...), hogy ki ellenzi a külföldi magyarok jogainak gyakorlását, az egyenlő elbírálást, a normális választási gyakorlatot.
Így viszont az a kép alakul ki, hogy a szocialistáknak ötletük sincs, de mindent elleneznek, egy tehetetlen, összeférhetetlen banda...
De vonatkozik ez a többiekre is, akik képtelenek egységes álláspontot kialakítani, hanem lengedeznek ide-oda, mint Ráró csúnyája ügetés közben...

Azt lenne jó tudni, hogy melyik pártnál ki irányítja a tömegkommunikációt, és elhajtani azokat a francba, akik immár évek óta képtelenek felnőni a feladathoz.
Nem havernak kell lenni, nem hű csatlósnak, nem öregecskedő bájgúnárnak, hanem hozzáértő, okos embernek, aki képes felmérni a politikai lépések várható következményeit.
Úgy látszik ilyen nincs a nagyobb ellenzéki pártokban - a Jobbikot leszámítva, merthogy egyetlen olyan kezdeményezés sem született az elmúlt egy-két évben, melyre a választó elégedetten csettintett volna. 

Azért azt, hogy emeljék fel a műkörmösök fizetéseit, miközben vadul szidjuk a populizmust, ne tekintsük már a politikai kommunikáció csúcsának. 


Félreértés ne essék, én a Jobbikot nem tartom szobatiszta pártnak, valószínűleg soha nem is adom rájuk a szavazatom, de ettől még a Jobbik parlamenti párt, frakcióval rendelkezik, markáns álláspontot képvisel - figyelem, képvisel valamit! - és benne él a hétköznapokban.
Ismeri a tömegek gondolkodását, ezért aztán befolyásolni is tudja őket.
A demokratikus oldalnak ezt a kérdést pragmatikusan illene kezelni, merthogy ha a választási szabályok megváltoztatására lehetőség nyílik, akkor élni kell vele, aztán majd lehet folytatni a harcot egy új választási törvényért.
Persze ennek előfeltétele a harc elkezdése...
Azt mindenki mantrázza, hogy ma a negyedik hatalmi ág a média, tudta ezt a Fidesz győzelme előtt is mindenki, aki politizált, tudja ma is, mégis hagytuk, hogy média tekintetében szegényebbek legyünk, mint a templomi segédegér, és ez megbocsáthatatlan bűn.



Amit ma azzal tetézünk, hogy egy hónappal a Fidesz népszavazása előtt az ellenzéki pártok ott állnak egyeztetett álláspont nélkül, mindegyik a saját ostobaságait mantrázza, a másikat fikázza, ez pedig Orbán győzelmét fogja hozni.
Még nem lenne késő, de nem bízom benne, hogy megjönne az eszük és legalább kísérletet tennének valamiféle egységes álláspont kialakítására, melyhez persze nem lenne hátrányos tömegkommunikációs szakértők véleményét is kikérni.
És ideje lenne azokat, akik ezidáig csak bomlasztották az egységet, kihajigálni az együttműködésnek még csak a látszatából is.
Nem álomvilágot kell építgetni, hanem érdekalapú együttműködést teremteni.

A közérdek a focialista diktatúra megdöntése, aki ebben érdekelt, azzal együtt kell működni.
Utána lehet politizálni is, de addig nem lehet más cél, más feladat.



Aztán lehetne a választásokon gondolkodni, meg azon, hogy mi a teendő, ha Orbán kormányzóvá akarja választatni magát.
Vicc lenne?

Én nem gondolnám annak...

:O)))

17 megjegyzés:

Levanszarva Mégaszaris írta...

Én egyszerűen nem hiszem el, hogy _ENNYIRE_ agyatlan, impotens faszok lennének mindannyian! (nagyon azok, rettenetesen azok, minden józan elképzelésen túl azok, de _ENNYIRE_ azért mégsem. Itt valami háttérmutyinak kell lenni! Ezek nem akarnak gőzni! Ahogy a földmutyi elleni népszavazás aláírásgyűjtése is gyanúsabb mint egy 1379 Eurós ropogós bankjegy, Erdogan arcképével!
Itt van ez a kvótaszavazás, Többen, több helyütt fölvetették az egész legocsmányabb átverését! Hogy is szól a kérdés?
"Akarja-e, hogy az Európai Unió az országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"
Világos? Tehát a hozzájárulásával (lásd letelepedési kötvény) be lehet ide telepíteni az összes afrikait, ázsiait, délamerikait! Sőt, az Unió nem is kell hozzá, az OGY dönthet úgy, hogy úgyis munkaerőhiány van, ide nekem az oroszlánt (tigrist) is, jöjjön egész Bangladesh! És közünk nincshozzá, elvégre "ti akartátok picinyeim!"
És erről soha, sehol egy kurva szó sem esik! Hát ha ez nem egyértelmű akkor én vagyok kalkuttai terézanyu és a dalai láma szerelemgyereke!

hello írta...

Akkor marad voksolási lehetőségként 18-ban a Két farkú kutya párt!?

nemóvatos írta...

..@arban van a hatalom. Ütni kéne amíg mozog.
A népszavazásnak egyetlen tétje, releváns ÜZENETE van: érvényes lesz vagy sem (és miért).
Mert az EU úgyis azt ír elő, amit a saját szabályai lehetővé tesznek függetlenül a habony művektől.
Ha valamennyi ellenzéki párt a részvételre, egyben az ÉRVÉNYTELEN (=hatalom ellenes) szavazat leadására kampányolna kiderülhetne, hogy mekkora valójában a p(f)ocialista elfogadottsága.
Ezzel akár a Jobbik javaslat szerinti "ötpártira" is kényszeríthető.

csakafidesz? írta...

A fenti bejegyzésre egyetlen válaszom van, éspedig az, hogy nem a legalkalmasabb és nem a legrátermettebb emberek ülnek az ellenzéki pártok vezetésében, nincs értelmiségi holdudvar, aki van az meg annyit is ér, nincs médiafelület és főleg nincs kellő bátorság. Mi általában magunkkal vagyunk elfoglalva és - hagyjuk, hogy kiénekeljék a szánkból a sajtot-, tehát hiányzik az alkotásra, szervezésre alkalmas bázis. Sokan közülünk azt hiszik, hogy elég ha szépnek és becsületesnek látszunk. Pedig tudnunk kéne, hogy ahhoz hogy megkívánjanek bennünket ennél azért több kell!

Az ellenzéki oldal érdekében - A Jobbikot nem ideértve - egyetlen értékes ember sem teszi ki magát az őt és családját érintő inzultusoknak, nemtelen támadásoknak.
Ezek az emberek - jól ismerve a 2002-től napjainkig eltelt időszakot - még felkérésre sem vállalnak közösséget velük.

Mi van a másik oldalon, az ellenzéki Jobbik Pártot is beleértve. Mérhetetlen nyugalom, Itt bántódás senkit sem érhet, de ha mégis, akkor az eszközök birtokában minden elsimítható. Nyugi van "ezeket a másik oldalon megöli a szépség" eddig sem tettek ellenünk semmit, most meg már cseszhetik...

Erre álljon itt egy párbeszédtöredék:
- Észrevetted, hogy amióta a Fidesz van kormányon mindenhol rend és béke honol
Bezzeg a Ti időtökben egymást követték a tüntetések, sztrájkok és hát az a 2006. ősze. Az nem volt semmi!
- Én sem értem, hogy ilyen rövid idő alatt hogyan lehetett ezt megcsinálni.
- Pajtikám! Nem vetted észre, hogy a rendet azok teremtették meg, akik előtte a rendetlenséget csinálták. Egyszerű volt, mert a "Nagyvezír" kiadta a parancsot, hogy holnaptól semmi rendetlenkedés és ettől varázsütésre rend lett. Ilyen egyszerű. Ők megigérték, hogy az országban rend lesz és lám...
Itt most már csak az ellenzék rendetlenkedhetne, de azok balfaxabbak annál, hogy izgassák az ellenfelet. Ők minden békésre terveznek és ezért az elmúlt 6 évben a vízágyút is csak a migráncsok ellen kellett bevetni. Hát ez a helyzet!
Ennyi!

A többi felvetésre később még reagálnék.

Promenad írta...

Igen,nibcs már messze az idő,hogy kormányzóvá választassa magát !
Mészáros Lőrinc már késziti a fehér lovat,amelyen belovagol majd a várba !
Elképzelhetetlennek tartjátok ?

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Gyerekek!
Ez a baj, hogy már Ti is világos nappal meséltek itt egymásnak.
Ne szédítsük már itt egymást világos nappal van és már Ti sem vagytok gyerekek.
Itt már mióta kiherélték az Alkotmányt, azóta kormányzóság van, csak nem akarjátok
bevallani magatoknak nem, hogy ennyire hülyék vagyunk.
És én sem vagyok a kis szabóinas,aki elkiabálja, hogy a király meztelen.

Ezt mindenki látja és mindenki tudja.

Csak ez annyira fáj, hogy ilyen hülyék vagyunk, hogy úgy csinálunk,
mintha nem vettük volna észre.

Ti más sohase kaptok észbe.

anteus írta...

Induljunk ki ebből:
http://444.hu/2016/08/01/ozora-2-borzasztoan-megkeszult-molnar-gyula-mszp-elnok-egy-interju-kozben-lehet-hogy-ibizan-lesz-a-partkozpont

1./ "... a legrosszabb esetben is lesz még egy parlamenti frakciónk.” Íme Molnár kilógó lólába. „Mondjam tovább, mondjam még? Ha ez neked nem elég, öleld meg a kemencét. Bumm!" /Tamkó/

2./ "Miközben olyan pártelnökre lenne szükség, aki képes végiggondolni forgatókönyveket, meghallgatni szakembereket, ugyanis a politika ma már professzionális tudomány, elég belenézni az Elnök emberei című amerikai sorozatba."

Erre már nem lehet mit mondani. Az MSZP elnökének egy amerikai politikai szappanopera a hivatkozási alap! Az MSZP - vezetéstől a tagságig - hülyék gyülekezete. Nem létezik, hogy kicsit is értelemes ember benne lenne.

Amúgy Orbán évek óta építi ki a francia elnöki modellt magának. Aholis minden törvény kizárólag elnöki ellenjegyzéssel lép életbe...

Moldova próféciája a Parlament gebinbe adása. adása. /http://dia.jadox.pim.hu/jetspeed/displayXhtml?docId=0000000190&secId=0000017357&mainContent=true&mode=html/

csakafidesz? írta...

Kedves Erzsébet!
Erről beszéltem. Ha alkalmasabb emberek dolgoznának a pártok élén és nekünk is lenne Habonyunk, Rogánunk akkor talán többre mennénk. De ilyen, se égen, se földön nincs.
A választott vezető és kapcsolt részei joggal hiszik magukról, hogy csak az a jó, amit ők elképzelnek. Egy -két minden hájjal megkent "gazember" nálunk is elkelne, akik irányt tudnának mutatni.

Mi úgy általánosságban nem vagyunk "hülyék", csak a témák kiválaszásával nincs szerencsénk és sokszor azokat eléggé helytelenül is kezeljük.

Kapat írta...

Ma délelőtt hallgattam Varnus Xavér szavait, melyekkel édesapjától búcsúzott.
Nagyon megható volt, elgondolkodtatott. Az emberi kapcsolatok, a lét-nemlét kérdése, mindannyiunkat foglalkoztat. Szerencsés esetben nem túl gyakran jut eszünkbe, vagyis többnyire elhessegetjük a gondolatot, a múló idő természetes hozadékát.
Óhatatlanul összevetettem mindennapi gondolataimmal, melyektől nem tudok szabadulni, mely mindőnket (akik itt elmélkedünk) foglalkoztat.
Először, még az előző élmény hatására, elszégyelltem magam.
Majd lassan rájöttem, hogy a két témakör nem is áll olyan messze egymástól.
Minden nap megaláznak, semmibe vesznek, megmérgezik a levegőt körülöttünk.
Az embertelenség sokak korai halálához vezet, de az emberhez nagyon méltatlan élet mindenképpen.
Lassan kialakítják bennünk a tehetetlenség szülte, rettenetes gyűlölködés érzését.
Olyan nehéz minden nap megküzdeni ezzel az érzéssel, mely az emberi méltóság, az élet ellen vétő gazemberek tevékenysége miatt gyötör, gondolom mindannyiunkat.
Ki, vagy mi lesz az az ember, vagy történés, mely végre egyértelművé teszi mindenki számára, hogy fel- és kihasználnak bennünket?
Önző, gátlástalan, erkölcstelen,gyalázatos gazemberek csoportja.

Donáto írta...

Kedves "rézevő Mór!"
Sajnos sajnos, de ennyire f@szok" vagyunk. Nem, helyesbítek, - a baloldali ellenzék vezetői azok.
2002 és 2008 között volt ugye Meggyesi, Gyurcsány és Bajnai min.elnök. Mindhárman tanult, felsőfokú végzettséggel rendelkezők voltak és persze baloldaliak.
Egyiküket sem "zsenírozta", hogy az előttük volt min.elnök olyan "üzletet kötött" mint a 12 állami gazdaság 50 évre való haszonbérbe adása...
Vagy a Gripen vadászgépek megvásárlása! Csak be kellett volna rendelniük a belügyminisztert és
a titkosszolgálat vezetőjét, hogy rendeljenek el nyomozást az ügyekben.
Amit aztán svéd újságírók/tv-sek kiderítettek, azt a magyar titkos szolgálat is produkálni tudta volna, konkrétan azt, hogy a repülőgépeket mindenhol kizárólag "kenőpénz" fejében vásárolták.
Ők hárman is tudták, de mire gondolhattak? - Hogy "ezek piszlicsáré ügyek, nem számít?" Hogy csak a reformok a fontosak, mert az marad meg a magyar ember fejében?

Ha ott, akkor ők - nem egyszerre, de - teszik a dolgukat, biztosan eltakarítják ezt a szemetet! Talán ma nem fájna annyira a fejünk és azon töprenghetnénk, hogy ki lenne nekünk 2018-ban a legjobb miniszter elnöknek. Egy centrista, egy unió barát, vagy éppen egy munkás párti beállítottságú?
Óriási a felelősségük. Tanulni kellene belőle...

anteus írta...

Talán megbocsátható, ha ezt idelinkelem:
http://kolozsvaros.com/2015/12/11/mi-a-francot-ussek-a-baloldalon/

de nagyon témába vág.

csakafidesz? írta...

T. Donáto!
Az utóbbi napokban többször is leírtam, hogy az ellenzéki vezetés foghíjas, mert a kulcspozíciókba nem a legjobbak ülnek.
Ez a helyzet nem tegnap állt elő, ez jószerivel 1998. óta így van. A pártelnökök sora nem tudott úrrá lenni a párton belül kialakult helyzeten. Az okok taglalása nagyon hosszú időt igényelne, ezért ezt most el is hagyom. Sokan sokfélét gondolnak erről az időszakról és nekem is kevés konkrét érvem van a véleményem igazolására. Véleményem nagyrészben spekuláció és következtetés.
A pártelnökök kivétel nélkül diplomás emberek voltak, mégis bebinyosodott, hogy önmagában a diploma nem minden.

Akkor nézzük a min. elnökök személyét. A legfontosabb állítás, hogy mindhárman egy kényszer szülöttei. Vegyük sorra a történéseket.

Medgyessy Péter: Akkor került a figyelem fókuszába, amikor hosszú tárgyalásokat követően Németh Miklós végleg bejelentette, hogy nem vállalja.
A titkosszolálati múltjának - D-209 tikosszolgálati elhárítő tiszt volt - felszinre kerülése után a koalíciós parner addig nem nyugodott, amig rá nem kényszerítette a lemondásra.

Gyurcsány Ferenc: Medgyessy megüresedett helyére egy pápai fiatalember került mégpedig úgy, hogy a pártagság körében végzett közvéleménykutatást Kiss Péterrel szemben megnyerte.
2006.tavaszán gyózelemre vitte a pártot, a folytatást mindenki ismeri és én is beszéltem már róla.

Bajnai Gordon: A 2008-as gazdasági világválság elért bennünket is és ezt az állapotot örökölte meg.
Regnálásanak egy éve csak arra volt elegendő, hogy egy szakértői kormány irányításával az ország kilábaljon a bajból.
Az MSzP ót kérte fel, hogy 2010-ben a párt min.elnök jelöltjeként szerepeljen a listákon, de ő ezt határozottan visszautasította mondván, hogy ő amit vállalt azt teljesítette.

Sajnálatos módon a 2002. után következő kormányoknak már nem volt nyugodt élete. A Fidesz állandó támadásai, az SzDSz belső válsága megosztották még a kormányt is.
Nem csaöda, hogy "piszlicsári ügyekre" már nem jutott idő.
Lett volna itt is teendő bőven, ha lett volna hozzá akarat és főleg bátorság.
Sajnos egyik sem volt. A társadalmi béke a rend megteremtésénél fontosabbnak bizonyult. Ezek az emberek soha sem lettek volna képesek arra, hogy Poci-királyhoz hasonlóan folyamatosan feszegessék a demokrácia kerítését. Vérmérséklet kérdése, hogy ki miként itéli ezt meg, de nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy meállapítsuk: - "ami késik, az nem múlik..."

Aztán jött 2010 és a Fidesz túlgyőzelme...

talalom írta...

Csakafidesz! Azt hiszem, az én generációmnak (40-es évek végén, ötvenesek elején születettek) ki kell halnia ahhoz, hogy a maradékaink megértsék: egy szervezet minősége nem CSAK a vezető személyén múlik: tagjai teszik azzá, ami. Mellesleg - legalábbis a bal oldalon - a tagok választják a vezetőiket is. Elég baj, ha egy párt vezető tisztségébe nem találni több jelöltet. Ez - oldaltól függetlenül azt is jelenti, a tag kényelmesen rábízza magát vezetője mindenhatóságára, felmentést kapott a gondolkodás, a cselekvés alól. Mi beleszoktunk a diktatúrába. Életünk nagyobbik részében elfogadtuk, hogy a lojalitásunkért cserébe hagynak élni. Sőt, bizonyos keretek között morogni is. Ezek a keretek azonban egyre szűkülnek - jószerivel az éppen uralkodó hullám akarata ellenére. Biztos vagyok abban, hogy a jelenlegi első szolga is boldogan osztogatna valódi javakat. Csakhogy nem teheti, nem olyan a "helyzet".

anteus írta...

talalom
azért a "cserében" leélt lojalitás némiképp sunyi erkölcs, nem?
Nem-autentikus lét, hogy filozofikus kifejezéssel éljek.

Mert aki elutasította a munkásdiktatúrát, és erkölcsileg kínlódva élt, az nem volt lojális - egyáltalán nem. Még alkalmilag sem nyalintott ide-oda ... "lojálisan".

talalom írta...

Nem tudom anteus, mennyire sunyi. Azt tudom, hogy ma is sokan olyanokat kérnek számon pl.a baloldaltól, ami a proletárdiktatúra sajátja: "nép" uralma,többség akarata...
Az biztos, dolgozni lehetett, aki nem nyalintott, legfeljebb nem kapott kitüntetést, meg nem lehetett nacsalnyik. Kevesen akarták itt '89-ben megdönteni a rendszert, nem számít, ma hányan mondják.

Unknown írta...

Jó reggelt kívávánok!

Úgy tapasztalom (vagy legalábbis vélem), hogy minden korban és rendben az értelmiség a leglojálisabb. A diplomája meg az ismerősei révén százszor jobb helyzetben van, mint az iskolázatlan "karám barátok".
Miután Gorbacsov elárulta a béketábort, Budapestet "elözönlötték" a nyugati "újságírók". Riport ürügyén ajnározták a jenki demokráciát, hirdették a kapitalizmus igéjét.

Unknown írta...

Elnézést! A köszönésbe beleszólt egy telefon.
Kiegészítés: uszítókkal Berlinben és Prágában is találkoztam.