2017. október 17., kedd

A BLOGGER DILEMMÁJA

Napok óta azon töröm a fejem, hogy valamiféle más műfajt kellene művelnem, mert amit ennek az országnak a politikai életéről meg lehetett írnom, azt már megírtam, és már kezdem unni saját magam. Már az is idegesít, mikor valaki panaszkodik, hiszen ebben az országban csak a nélkülözők szavazataival is választást lehetne nyerni - kétharmaddal -, és olyan társadalmat lehetne építeni, melyben minden ember békésen tud élni, nem hal éhen, nem fagy meg, gyermekét etetni, ruházni, iskoláztatni, magát szükség esetén gyógyíttatni tudja, hozzáfér a kultúrához és néha még mosolyra is képes húzni a száját.
Tulajdonképpen a nemzet, ha tükörbe néz, önsorsrontás okán akár szembe is köphetné magát...


Errefelé már új politikai esemény nincs, tulajdonképpen ugyanaz a politikai garnitúra nem tesz semmit az országért és népéért, igaz, ma már gyermekeik is belépnek a politikai térbe. Ezek a gyermekek küllemileg olyanok, minthaCsontváry festette volna őket két kezelés között, beltartalmilag viszont tapasztalatlan, bár agresszív kis akarnokok.
Hálistennek, azért nem megy minden a Főmérnök tervei szerint, így valószínűleg csak egy feledhető momentum lesznek a XXI. század magyar történelmében.
A politikusok is ugyanolyanok, mint amilyenek voltak, egy fikarcnyit sem tanulnak a történelemből, még kevesebbet saját bajukból, múltjukból. Tizenöt éve nem ismerik fel a külvilág változásait. Már régen felszántották a szekérutat, ahol ők iskolába jártak hajdan, de ők még mindig ott csapatnak ezerrel, és néha még csodálkoznak is, hogy a szembejövő fák törzse egyre vastagabb...
Van közöttük egyszerű karrierista, van, amelyik küldetést teljesít, de nekem legjobban az tetszik, aki addig adott tanácsot másoknak, míg temetőjükön keresztül be nem tudott masírozni a kiürült politikai térbe.
Igaz, mára már saját magát is kinyírta, így szolgáltatva igazságot áldozatainak...


A szocialisták legfőbb ellenfele Gyurcsány, aki anno meg merte tenni azt, amit nem sokkal előtte ők tettek meg az MSZMP-vel, csak a klasszikus Horn-Thürmer felállást nem tudták reprodukálni, mert nekik nem volt egyetlen Horn-kvalitású politikusuk sem, és hát azért Gyurcsány sem egy Thürmer...
A liberálisok nagy pofája a múlté, mára csak a maradék egyetlen bánatos tégla kóvályog a politikai térben, de már beállították az íróasztalát Szili Kati íróasztalával szemben, már csak a választásokat kell megvárni, és jöhet a megvilágosodás.
A magyar politikai osztály nem ér egy kalap szarkalábat sem, értem ezen a magukat civilként eladni próbáló szerencsétlenkedőket is.
Elvtelenek, haszonlesők, amelyiknek véletlen vannak elvei, az ügyetlen, a többiek meg két forintért Dorozsmáig abuzálnák a kecskét - kompromisszumokra és együttműködésre képtelen, kontraszelektált és beszari banda. Nem is csoda, hogy a Nemzet Malaca el tudja nyomni őket, csak azzal, hogy vaddisznó.
Mindegyikük előtt Zrínyi szelleme lebeg, kockázatot egyik se mer vállalni, elfelejtik, hogy egy vaddisznó ellen nem lehet szépségdíjas csörtét nyerni, abba bele kell vágni a dárdát, mindegy hogyan, de tövig.



A választók eszetlenebbik részének tetszenek a populista szólamok, a hazaffyas böfögések, a gyűlölködő nagypofájúskodás.
A kérdés az, hogy akkor is tetszeni fognak-e, amikor majd a tajgán süvít a szél, a tavakon jégbe fagy a libák püspökfalatja.
Akkor majd segítségért kiabálnak: Vologya! Vologya! - Vologya is kiabál majd: Vityka! Vityka! - aztán már csak a farkasok hangja száll a szélben: csam-csam, nyam, nyam...
Dicső elmúlás lesz...


:O)))

21 megjegyzés:

Olasz Ildikó írta...

Felér az írás egy rémálommal.

Névtelen írta...

Hát! Mit ne mondjak. Nem egy rózsaszín jövőkép de van rá opció.

hello írta...

Nem, PuPu, sokkal régebbi a bajuk Gyurcsánnyal, mint hogy sorsára hagyta az MSZP-t - mert, gondolom, valami ilyen analógiára gondoltál az MSZMP-t említve -, ők már 2006 nyara elején Őszödön sértődtek vérig rá, és azóta kihasználnak minden ziccert, hogy törlesszenek neki. A DK megalakítása egy újabb tőrdöfés volt persze számukra - nem is heverték ki. Hogy azóta mi megy az MSZP-ben, látjuk.

Ami meg a dilemmádat illeti, szerintem meg vagy verve az ez irányú érdeklődéseddel, affinitásoddal - ne próbálj küzdeni ellene, szerintem nemigen tudnál egyéb témára váltani. Max. 2-3 napig bírnád, aztán rájönnél, hogy ez az igazi tereped. Az meg, hogy a hazai politikai élet miféle fordulatokat tartogat nekünk, amúgy is jószerivel megjósolhatatlan. Úgyhogy unod vagy sem, ebből a mókuskerékből úgyse tudnál kiszállni: nem tudod megállni, hogy ne foglalkoztassanak az ezen témák körül forgó gondolataid, a dilemmáid, az indulataid, hogy ne feszítsen a mondandód.

Valaki, aki nagyon unja írta...

Ebben az unalom dologban egyetértünk. Nem mintha eddig sok mindennel vitatkoztam volna.
Az biztos, hogy az írásokat olvasva, legalább kicsi időre, jókat mulattam a saját tehetetlenségünkön, ostobaságunkon, gyávaságunkon, stb. Akár Hofinál, akár Moldovánál. Nekem sokat jelent.

Úgy tűnik, mintha a magyar ember olvasó, olvasást értő ember lenne. De nem az. Ezért mindent meg kell élnie, mert mint tudjuk, az okos tanul más kárából, a hülye meg az, aki nem.

Miért tartjuk annyira tiszteletben azt, azokat, akik Döbröginek szánják az országot újabb 4 (?) évre? Miért kell nekünk mindig olyan fene udvariasnak lenni velük? Miért nem mondjuk azt, hogy öreg, Te vagy a felelős az ellopott milliárdokért, Te a gyűlöletért, amivel egymást taszítjuk, amivel jóérzésű ember nem tud megbékélni? Miért nem nyomjuk az orruk alá a megszabdalt munkajogokat, amúgy hétköznapi nyelvre lefordítva? Miért nem indítunk támadást a szakmánkat (értsd alatta mindenki a saját szakmájának) ért leépítése miatt?

Én erre az útra léptem. Ahol lehet mondom a magamét, és sosem felejtem el elmondani, hogy aki "ezekre" szavaz, arra szavaz, hogy még több békétlenség lesz, még több bizonytalanság lesz, még több gond lesz, még kevesebb pénzért. Sóher, számító banda a szavazóikkal együtt. Mindig hangsúlyozom, hogy azokat hibáztatom azért, ami körülöttünk van, akik "ezekre" szavaztak. Még senki sem vállalta, hogy ő igen.
Lehet, hogy a Fidesz erősnek tűnik, de a szavazók megingathatók. Ha már nincs jelöltünk, legalább ők se menjenek el szavazni. Ez a minimum, amit ez után a nyolc év után tehetnek.
Legalább azt érezzék, hogy "ezekkel" a vaj az ő fejükre is átkerült. Ne játsszunk már demokráciát, ha nincs.

hello írta...

Hoppá!

Váratlanul kirúgták az MSZP sajtófőnökét

Miután az MSZP ma délután gúnyos közleményt adott ki Gréczy Zsolt DK-szóvivő ellen, Molnár Gyula az MSZP elnöke úgy döntött, azonnal megválik a közleményt kiadó felelőstől.
Ezért kirúgta Nyakó István sajtófönőköt. A hírt Nyakó megerősítette, de többet nem kívánt mondani.

Úgy tudjuk, hogy Molnár ezzel azt akarta jelezni, hogy nem tűri a pártján belül a Gyurcsány ellenes megnyilvánulásokat.

Molnár Gyula
4 órája

Az a célunk, hogy az Orbán-kormányt leváltsuk, hogy igazságosabb Magyarországot teremtsünk. Ezt a célt szövetségben érhetjük el, szövetséget kötni pedig csak jóhiszeműen lehet. Ez a jóhiszeműség és bizalom sérült egy helyi vita kapcsán ma átgondolatlanul kiadott rossz stílusú közlemény miatt. Most a jövőt építjük, ezt múltbéli vélt vagy valós sérelmek miatt nem engedhetem kockáztatni. Ezért a felelőst a mai nappal felmentettem a munkavégzés alól.

(forrás: index)

hello írta...

Egy jó kis olvasnivaló, aki még nem álmos:

Az osztrákok váratlanul kétharmaddal söpörték el Orbán álmát

kiskato írta...

PuPu léccives...nem kell még a magyar blogállományt is károsítani azzal, hogy kimaradsz!
Egyáltalán nem tűnik ismétlésnek egyik irásod sem, múdját, stílusát tekintve egy-egy kis gyöngyszem mindegyik.
Szóval unjad csak magadat de ÍRJÁL! Lécci...

kekec írta...

Pupu, unalomról érdekesebben még nem írtak!
Egyébként meg a politikai apátia Orbánnak kedvez - ami gondolom nem célod. Az 1,5-2 millió választója csak akkor biztosít neki többséget, ha elég alacsony a választáson a részvételi arány.
Tehát ébreszteni kell/ene a küzdőszellemet. Ha egyedül - hát egyedül. Mi itt vagyunk veled hűségesen.
Azért az mszp kezd nyomelemekben normalitást is tartalmazni, Molnár nyilatkozata legalábbis ezt mutatja. (Elől megy a lepényhal - a reményhal meg utoljára)
De egyébként az ellenzék nagyjából le van szarvasbőrreel takarva!

pleinair írta...


Unaloműző újdonság, hogy Molnár Gyula magához tért! Lehullt róla a botkai erőszak hatása, és ezzel az Mszp-t a normális együttműködés útjára tereli.


Erzsébet írta...

Kedves Pupu! kérem, ne hagyja abba! Biztos vagyok abban, hogy még ezerszer le kell írnia elemzését a politikai állapotról. Nem tudjuk átlépni árnyékunkat, csak sötétben. De nagyon sokaknak kell a világosság, az eligazító gondolat.

Promenad írta...


Csak egyetlen bánatos liberális tégla bolyong a politikai térben ?
Na és Bősz Anett ??

jarisz írta...

Inkabb irj ritkábban, de maragygygygyá.:-P
Mas:
Tegnap Olgánál Toth Zoltan valasztasi szakerto kifejtette:
++ az ellenzeki total-kulon lista 5-10 helyet hoz a fidesznek
aszzem ez csokken, ha csak 3 lesz!?!?(jobbik,mszp,tobbi!)
+++ a 106 ellenzeki kozos egyeni jelolt kotelezo, mert biztos
bukta lesz.....:-S

PuPu írta...

Anett nem az a klasszikus liberális.
Csinos is, meg kedves is, ezerszer szebb, mint például Kis János vagy Tölgyessy Péter, bajusza sincs, mint Kunczénak, de hát senki nem hibátlan.
Ennek az országnak Mohács kell, neki meg Fodor Gábor, szegénykémnek!
De olyan fiatal, még lemúlhat róla a rontás!

:O)))

1970 írta...

Kedves Pupu!

Tölgyessy is az a fajta "liberális", akire igaz a mondás: minden volt már, csak akasztott ember nem:)
Kifejezetten visszataszító volt a pszichopatáékkal való románca; csoda, hogy nem bírják ebben az országban az ún. "liberális" politikusokat, értelmiségi megmondóembereket?

ornagy 50 írta...

Szegény MAGYARORSZÁG!!!:(((
"Nincs nékem elég könnyem,hogy kellőképpen megsirassam":(((

Kerekes Zs írta...

Pupu, megkaptad a konzultációs leveledet? Láttad rajta azt a két kis kockát? Nagyítsd ki, csudát fogsz látni :)
És jobb ha rögtön meg is jegyzed az az új neved :)

góbé írta...


Csak jelzem, ne tarts attól, hogy "amit ennek az országnak a politikai életéről meg lehetett írnom, azt már megírtam,..." - megirtál.

Fideszék nem kevés meglepetést, döbbenetet okozva minden határon túl tudják még fokozni azt az őrültet, ami vezérük fejében viaskodik. ( lehet hogy Mészáros beszáll a rózsafüzér-üzletbe is ?? )
Nem kevésbé volt mellbevágó, mikor kiderült, hogy a zemeszpé ásza, üdvöskéje, - Botka - a fidesz-szetelit LMP-ben vélte megtalálni a potenciális szövetségest, mely manővert a Pogátsa nevü köszgázdász által remélte katalizálni.
Mindeközben fogcsikorgatva, de be kell ismerjük, momentán a fidesszel szemben a Jobbik a leghatékonyabb. - Hatalmas dobás volt Sorost feljelenteni !

Más: A néhai Népszabadságban rendszeresen jelentek meg posztjaid. a maradék, "talán még számitó" orgánumnál nincs erre esély ? Ti. nagyon is szükség lenne rá hogy ne csupán a blogot rendszeresen látogató egy-két-százunkhoz jussanak el a kivételes élményt jelentő irásaid.


Joebacsi írta...

Hogy le lettem hülyézve néhány napja, amikor azt írtam, hogy ne csodálkozzatok, hogy senki se akar a levitézlett "demokratákkal" közösködni. Ugye mindenki emlékszik, mekkora köpködést kaptam?
Erre egy közismerten baloldali lapban egy balos közgazdász is ugyanezt mondja.

http://24.hu/belfold/2017/10/18/pogatsa-zoltan-a-szocikat-semmi-nem-vedi-meg-a-teljes-megsemmisulestol/


Na, lehet fasisztázni/nácizni Pogátsát is, ugyis ez szokott lenni nálatok a végső érv.


Joebacsi írta...

Pupu, az utolsó mondatom nem rád vonatkozik. Szerintem is folytasd

Cereus írta...


Kedves PuPu !

A "beltartalmilag viszont tapasztalatlan, bár agresszív kis akarnokok"-mint írod és nagyon igazad van ! A szájkaratés Lúdmilla, a gazdag, részegen randalírozó Ungár Péter, Hadházy Ákos akik a FIDESZ-ből jöttek és lettek rövid időn belül LMP-sek, és az álnok Demeter Mártával kiegészült vezetőség, Ők lennének az egyedüli "igaz kormányváltók"? Itt nem csak kilóg, de még büdös is a lóláb.
Az pedig hogy valaki az MSZP-ből nem kedveli a DK-t, van ilyen. Azt azért hogy a lejáratás céljából még hazudjon is rájuk, ahhoz egy Nyakó István kellett. Aki nemrég bátran kiállt a választási irodában felemelve szavát a kopaszok ellen, és nem lapult mint végtermék a fűben.

Névtelen írta...

neveletlen

Mindeközben, vessünk egy pillantást a táblára is.

http://republikon.hu/elemzesek,-kutatasok/171002-kvk.aspx