2017. október 10., kedd

JE SUIS MATOLCSY

Igaz, sokan vagyunk, de közülünk csak egy bankelnök van, igaz, az legalább mindjárt a Nemzeti Bank elnöke.
De mi, a többi hét és fél milliárd Matolcsy nem türelmetlenkedünk, megértjük, hogy először a közvetlen leszármazottak jönnek sorra, és csak utánuk következhetünk mi, de az a néhány milliárdnyi visszatérítés nélküli támogatás mindig jól jön, kivárjuk azt a párezer évet, mire sorrakerülünk...
Ne is tiltakozz, attól, hogy mi Matolcsyak vagyunk, még ugyanannyi jogunk van kivenni részünket a nemzetgazdaság felvirágoztatásából, mint azoknak, akik mondjuk Sorosok, habár abban nem vagyok biztos, hogy ez a Soros is nem egy illegális Matolcsy - a migránsok pedigréjét most ne is vizsgáljuk.



Természetesen, ha részesülni akarunk a javakból, akkor igazodni kell a Matolcsyság követelményeihez, melyekből külső és belső követelmények egyaránt vannak.
Előbbi tekintetben a kusza szem a legékesebb bizonyítéka annak, hogy a vérvonal töretlen, míg a belső követelmények között a vérfagyasztó pofátlanság szerepel a pole pozícióban.
Ha ezeket a Matolcsykat nem sikerül egyszer ezért elmarasztalni - teljes vagyonelkobzással egybekötve -, akkor utcadíszként fogják végezni a Nagykörútat szegélyező fákon.
Ezért is aktuális a hajdani sláger: Ne vágj ki minden fát! - ez a  mai környezetvédelem kulcsmondata Magyarországon...

Persze az egészért Éva ősanyánk a hibás, ő énekelgetett ilyen hamisan a megfogantatás pillanatában, ezért lett mindenki Matolcsy.


Ezek olyan pofátlanok, hogy az már szinte szép.
A műfaj óriásai szerepelnek soraikban, a Nemzeti Szépségverseny üdvöskéjétől, Németh Szilárdtól a kormány arculatát híven visszaadó kormányszóvivőig, akit szülei Lombroso munkásságától ihletve énekeltek össze.
Persze a legmatolcsybb Orbán, ő magát Matolcsyt is feülmúlja Matolcsyságban, mint az ellopott javak mennyiségét, mint a pofátlanság mértékét tekintve.

A teljesítménye olyan, mint Chuck Norrisé, aki legyőzte Chuck Norrist.
Jól pédázza ezt legutóbbi Sobri-díjas kirohanása az LMP társelnöke ellen, akivel szemben felvetette a korrupció lehetőségét, mert a szerencsétlenje előzetes egyeztetés nélkül meg merte kérdezni, hogy miért csak egyetlen cég egyetlen lélegeztetőgépe felel meg egy közbeszerzési versernykiírásnak.

A trükk ősi, találkoztunk ilyennel már rendőrségi gépjármű-tenderrel kapcsolatban is, - hogy most lélegeztetőgépnek hívják a Ford Transitot, hát így jártunk, - gondolom, nem ingyen nyerte meg a versenyt már a pályázat kiírása előtt az egyetlen potenciális nyertes.
Az ilyen eljárás remekül elmegy falusi bálokban Márton-napkor, mikor a sorsoláson ott van kézben már húzás előtt a nyertes tombola-cédula, de közbeszerzéseknél az ilyen már mégiscsak kicsit zsenánt...

Igaz, a lélegeztetőgép nem liba, nem képvisel értéket a mai legalja tízezer számára, akinek meg érték, az nem tud tiltakozni, legfeljebb annyit mond: Hrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!



Más újság nemigen van, meghalt szegény Aradszky László, sok jó száma volt hajdan,  ő énekelt először az MSZP-ről...
Nyugodjék békében!



:O)))

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hát ha én is Matolcsy rokonságába tartozom,azt ezennel ünnepélyesen felmondom.
Még az engem ezen az alapon megillető százmilliókra sem tartok igényt....

PuPu írta...

Hát akkor ne viselkeggy unortodox módon és aggyál nevet magadnak Gyuri!
:O)))

Donáto írta...

Hidd el Pupu, ez az ország nem normális!
Itt, Magyarországban él két millió ember, - ők a fideszre szavaztak, - és van még vagy három millió, - akik meg nem mentek el szavazni,
Ezt a fél lakosságot kitevő tömeget nyugodtan be lehetne küldeni zárt intézetbe. Ők elhiszik, vagy szótlanul tudomásul veszik, amiket egy Matolcsy nevű jegybankelnök, vagy egy Semjén nevű miniszterelnök helyettes nap mint nap összehord. Sajnos ekkora elmegyógyintézet sem itt, sem máshol nincsen...
Ez az embertömeg szótlanul tűri, - egyebek mellett, - hogy 2017-ben, van itt egy ember, akit a kormány nevezett ki, szép havi fizetést kap, telefon használattal, felső kategóriás gépkocsit a "négy betűje" alá (ugye a segg-et két gé-vel kell írni) és a beosztása szerint ő a keresztény üldözötteket segítő helyettes államtitkár...

CsipkeRózsa írta...

Én szerencsére nem tartozom Matolcsy rokonságába, még felmondanom sem kell.

PuPu írta...

Rózsika, Matolcsy másként tudja!
:O)))

1970 írta...

Kedves Donáto!

Az egészben az a legszörnyűbb, hogy 27 év "fejlődésének" (ebből az elmúlt 7 év uszításának, társadalompusztításának) "eredményeként" ide jutott hazánk. Mert egykor ez az ország normális, egészséges lelkületű, élhető hon volt.

Cereus írta...

Kedves PuPu !

Kérlek ezt a bejegyzést bocsásd meg nekem.

Kétségbe esésemben, és kilátástalanságomban had forduljak volt MSZMP-s párttitkár barátomhoz Orbán Győzőhöz. Kedves volt baloldali harcostársam. Kéréssel fordulok hozzád, amit magam miatt szégyellnék megtenni, de van egy két mérnökdiplomás unokám akinek ha valamilyen munkát adnál hogy létezhessen és családot alapíthasson, azt őszintén megköszönném Neked. Szeretném még hátralévő életemben meglátni dédunokámat, meg azt boldog asszonyt aki a jól nevelt, ártalmas szenvedélyektől mentes, rendkívül intelligens unokám felesége lesz. Abból a rendszerből amit együtt építettünk nekem a nyugdíjamon kívül másom nincs, sajnos lehetőségem sincs a segítésére. Tisztelettel kérlek, lehetőséged szerint, ha nem nagy kérés adj neki a munkát hogy önálló életét megkezdhesse, és a tisztességes magyarok táborát tehetségével gyarapíthassa.