2017. október 31., kedd

FELFELÉ VAGY LEFELÉ A LEJTŐN?

Isten tudja - most valahol félúton vagyunk és próbálunk hősies pofákat vágva délcegen állni.
Nehéz, mert a terep vastagon fel van kenve szarral, az alapanyagot ehhez részben a jobboldal, részben saját vezetőink szolgáltatták nagy igyekezetükben, hogy egyszerre elégítsenek ki mindenféle politikai igényt.
Most éppen várakozó állásponton vagyunk, Botka elpucolt, Gyurcsány les, mint a szurikáták a természetfilmeken, várakozó álláspontra helyezkedett, a szocialisták tanácstalanok, mint liba a tepsi láttán.

A DK még csak-csak elvan, hiszen szavazótábora ha nem is gigászi, de stabil, lehet, most még kicsit nő is, csak a Fidesz gusztustalanságaival kell megküzdenie, de ebben már van gyakorlatuk.
Természetesen a harc nem politikai síkon folyik, ilyen sík ugyanis a Fidesz gyakorlatában nincs, ellenben nagy gyakorlata van köztörvényes bűncselekmények elkövetésében és kreálásában. Általában ezzel mennek neki ellenfeleiknek, akik aztán - ha nem elég gyakorlottak - nekiállnak lekaparni magukról, amit a Fidesz rájuk kent, amivel csak még rosszabbá teszik a helyzetüket.
A Szocialista Párt nem képes megszabadulni a rendszerváltás után feltalált, sokszínűségnek nevezett katyvasztól, mintha egy pártnak az lenne a dolga, hogy az összes politikai idiótát egy karámba zárja.
A Fidesz ennél okosabb volt, kitalálta magának a felső-középosztályt, majd nekilátott megcsinálni, és azóta is ezt hizlalja, etetgeti, nevelgeti saját igényeinek megfelelően.
Mert a hatalmat a pénz jelenti, semmi más, és ha a pénz az ő vazallusainál van, akkor a hatalom nála van.
Tulajdonképpen arra játszik, hogy még egy-két generáció, és leszármazottaik meg fogják tudni különböztetni a szart a szarvasgombától, nem csodálkoznak látványosan, ha a tányér mellett a kanálon kívül mást is találnak, és nem eszik bicskával a fagylaltot.
Orbán vadul tanult, tanult Hitlertől és tanult Sztálintól, tanult Luthertől és tanult Torgyántól, de meg is lett az eredménye...



A baloldal meg nem tanult senkitől, és semmiből, még saját klasszikusaitól és saját kárán sem, és nem úgy tünik, mintha ezen mostanában változtatni akarna.
Gyurcsány azt mondta október 23.-i beszédében, hogy a népnek és neki is elege van mindenféle forrradalomból, történjék az fülkében vagy bárhol, az ő szeme előtt egy olyan társadalom lebeg, melyben a változások kis reformok sorozataként jelennek meg.
Egyszer elmesélhetné valamelyik nőismerőse, hogy mi a jobb és hatékonyabb, ha a bikinivonalról szálanként huzigálják ki a szőrszálakat, vagy ha a kozmetikus egy gyors és kíméletlen mozdulattal letép egy tenyérnyi gyantás csíkot, aztán a helyét bekeni valamilyen aloe verás krémmel, vagy a fene tudja mivel - a nők fantáziája végtelen...
Ha a kozmetikus szálanként tépi, mire a végére jut, az eleje már megint bozontos, a nő élete szüntelen szenvedés és soha nem érzi magát makulátlannak, legfeljebb gyérített szőrzetűnek.
Így van e a társadalommal is, a problémát meg kell markolni a tövénél, oszt aggyneki!
Itt rendcsinálásra van szükség, mert Augiász istállója ehhez képest babaszoba.
Itt az elpofátlanodott strómanok sorsát egy ütemben kell rendezni a Főnök sorsával, az se baj, ha a végén egy börtönbe kerülnek, csak ahogy én a mieinket ismerem, a börtön építésére kiírt közbeszerzést is a Mészáros & Mészáros nyerné.



A Szocialista Párt élete bonyolultabb, de ott se lehet már sokáig halogatni a rendcsinálást.
Ott kellene néhány lépés visszafelé, vissza a tapasztalt öregeket - nem okvetlen vezető pozícióba, de 

az azért már mégiscsak vicces, hogy a mai névtelen nullák nem állnak szóba Kovács Lászlóval, és hogy Lendvai Ildikó nincs a parlamentben.
És nincs egy tanácsadó testület, melyet vezethetne akár Kósáné Kovács Magda is, akinek első feladata lenne elmondani a pártvezetésnek, hogy nem elég okoskodni, okosnak is kell látszani.
És lehet visszahozni a demokratikus centralizmust, vagy át kell nevezni a pártot: Magyar Szocialista Gittegylet névre.
A jelenlegi pártelnök pedig békében alkalmas feladatára, de háborúban olyan kell, akinek a nagybátyja a Börzsönyben ropogtatja a makkot, merthogy ő a vaddisznó unokaöccse.
Szanyi remek lenne a feladatra, már esetleges megválasztásától is szívrohamot kapna a hatalom.

Ha elfelejtené Gyurcsánnyal szembeni kisebbségi érzését, és elhinné, hogy nem vele kell harcolni, hanem először a saját pártján belüli árulókkal, aztán Orbánnal, alkalmas lenne, nem szívbajos, nem érdeklik a jobboldali idétlenkedések, a feladat pedig ambicionálná is. 
Ha a piálását emlegetnék, ő emlegethetné Churchillt, mondván, hogy a legélesebb elmének se árt, ha kicsit megolajozzák, emellett mások is isznak, de ő legalább nem pszichiátrián kezelt szociopata...
Nem kell ezektől a görényektől félni, féljenek ők, akik ellopták és szélbe szórták az ország pénzét, nem mi építettünk magán-izocukor gyárat kilencezer millió forint vissza nem térítndő támogatásból meg harmincezer millió forint állami bankoktól felvett hitelből.
Ha ezektől nem veszi vissza a következő kormány a lopott holmit, akkor már csak egy erőszakos fordulat tesz majd rendet, melyben a körúti fák fel lesznek díszítve az Orbán-klán tagjaival és  strómanjaikkal.


Lehet még ötletelni, csak már nem túl sokáig,  mert olyan ez, mint a repülőknél, van egy pont, a "point of no return", melyet ha átlép a gép, nem lesz elégséges üzemenyaga a visszatéréshez.

Azt hiszem, a baloldal éppen ennek a határa felé tart.


Jó lenne megúszni a katasztrófát.

:O)))

43 megjegyzés:

Kovács Erzsébet írta...

A baloldalnak az a baja, hogy csak megélhetési politikusokból áll.
Amit ma mondott Orbán, hogy bocsánatot kellene kérnie az egyik felszólalónak az egyik cigány képviselőtől, mert szerinte rágalmazta.És ez volt az indoklás, a cigány embertől is bocsánatot lehet kérni, ha igaza van.
Ez aztán remek.Orbán fél a párhuzamos társadalom kialakulásától, de gyakorlatilag megvalósítja azzal, hogy nem X.Y-ról beszél, hanem egy cigányról aki történetesen Farkas Flórián.
Ha a szociknak eszük lenne, tiltakoznának, hogy a származása okán akárki bármilyen diszkriminációt szenvedjen el, vagy élvezzen.
Én úgy gondolom, Valakinek azért legyen igaza, mert igazat beszél, és igazat cselekszik, nem azért, mert magyar, vagy cigány, szerb, vagy horvát, vagy migráns.
Ha ez bekövetkezik, akkor nem lesz párhuzamos a társadalom, ha mindenkire egyforma szabályok és törvények vonatkoznak.A többiről meg jobb is nem beszélni.

talalom írta...

Kedves K.Erzsébet! Amiről írsz, azt egyszerűen úgy hívják, hogy jogállam, amelyben nemcsak mindenkire egyformán vonatkoznak a törvények, egyéb fontos jellemzői is vannak.Pl.hogy a törvényhozástól (parlamenttől) független az igazságszolgáltatás (Ítélkezés), amelynek egyedül az írott törvényhez kell igazodnia. Ez persze nem egyszerű homályosan fogalmazott, többféleképpen értelmezhető paragrafusok esetén. Ezért lenne fontos, hogy a törvényhozás többsége felett kontrollok működjenek: ellenzék, Alkotmánybíróság, Költségvetési Tanács stb.
Az pedig egyszerű rágalom, hamis közhely sulykolása, hogy a baloldalon "CSAK" megélhetési politikusok vannak, mint ahogy a jobboldalon sem ez a helyzet szerintem.
És mi az a hülyeség,hogy "megélhetési politikus? Ilyen alapon van megélhetési asztalos és könyvelő is. A különbség annyi, hogy az asztalos meg a könyvelő munka után elfeledkezhet a gyaluról meg a belégekről - a politikusnak azonban 0-24 órás a munkaideje.

1970 írta...

"És mi az a hülyeség,hogy "megélhetési politikus? Ilyen alapon van megélhetési asztalos és könyvelő is. A különbség annyi, hogy az asztalos meg a könyvelő munka után elfeledkezhet a gyaluról meg a belégekről - a politikusnak azonban 0-24 órás a munkaideje."

Kedves talalom!

A megélhetési politikus tipikus példája a jelenlegi pszichopata tolvaj me. (és egész udvartartása, számtalan példát lehetne közülük hozni), aki/akik soha életében/életükben nem dolgozott/dolgoztak érdemben, ellenben "sikerrel" herdálta/herdálták és herdálja/herdálják hazánk erőforrásait, uszkve 28 éve. Talán ő maga mondta egykor, hogy nem is tudna mást csinálni, ezért kell mindenáron a politikai életben megmaradnia.
Ne keverjük ide az asztalosokat, meg könyvelőket, meg semmilyen más tisztességes szakmát művelőket, akik saját munkájukból élnek meg, míg ezek a semmirekellő, ócska nulla emberek a mi adóforintjaikból élnek, mint Marci Hevesen. És még mielőtt a közalkalmazottakat említenénk, ne felejtsük el, hogy a közalkalmazottak döntő része tisztességes munkával teremt értékeket, míg ezek a sz.rháziak csak rombolnak és pusztítanak mindent bő negyed évszázada, miközben saját zsebüket tömik ész nélkül.
Ez a politikai elit 28. éve vezeti ezt az országot és képtelen volt egy tisztességes, élhető országot alkotni. Sőt, mindent szétrombolt ész nélkül, ami ezt az országot a megelőző harmad évszázadban élhetővé tette (mezőgazdaság, hazai ipar, oktatás, eü., kultúra és művelődési lehetőségek, külpolitika és nemzetközi elismertség, soroljam még???).

mavtelep írta...

Ez az !
Szanyit kell reklámozni, ő képes lepattintani a kis Fidesz görénykéket...)))
Szervusztok, jó estét !

Joebacsi írta...

1970
Ezt írod:

"A megélhetési politikus tipikus példája a jelenlegi pszichopata tolvaj me. (és egész udvartartása, számtalan példát lehetne közülük hozni), aki/akik soha életében/életükben nem dolgozott/dolgoztak érdemben"

Kezdjük ott, hogy ő legalább lehúzott néhány évet a közigazgatásban. Viszont ott van az előző messiásotok, aki egyenesen a padsorokból lett politikus, és a jogot is estin végezte (fejezte be) a képviselősködés mellett. (Szerintem tudod kire gondolok)
De említhetném a másik kedvenceteket Vadait is.

Pupu

Az a baj, hogy nem kell a fidesznek "karaktergyilkolnia", megteszik a "demokraták" maguktól. Szerintem a patás kávémérgezésben fog elpatkolni, annyira balfék az ellenzék.
Hogy konkrét példát is írjak, két ziccert se használtak ki, pedig friss történetek:

Az egyik a pécsi DK rendezvény, ahol megvertek a hallgatók egy ellentüntetőt (csöndben tartott valami molinot a terem végében, nem füttyögött).
A másik, pikánsabb, a szombathelyi képviselő, aki facebookon lebuzizta Zsorzsi Bá-t, és a halálát kívánta. Ha nekem nem hiszel, itt a fénykép:
http://m.blog.hu/fi/figyelszram/image/23021948_10156030642544238_1771411906_n.png
Az egy dolog, hogy az indexen/444-en nem jelennek meg ezek a hírek, de a jobboldal is diszkréten kezelte.

Amúgy igazad van, Lendvai "Cenzor" "Nem lesz gázáremelés" Ildikót,Kovács "Merjünk kicsik lenni" Lászlót, és természetesen Lamperth "Ájem" Mónikát* vissza a parlamentbe! :)))


* Ha nem rémlene: https://www.youtube.com/watch?v=hKgWcAlsIQE

Kovács Erzsébet írta...

Joebácsinak:
Szerintem a régi nagy bakelitlemezeknek lejárt az ideje.

Puzsér Róbertet kellene az MSZP-nek valahogy becserkészni, Neki nem kellene szövegíró, és a reakcióit nem a Nagy Bölcsek Tanácsa és a Szervezeti Működési Szabályzat alapján adná meg hetek múlva, hanem ott, akkor ,mindjárt a saját fejéből kifolyólag.Amíg ilyen emberek nem lesznek az MSZP-ben, addig labdába sem rúghatnak, mert soha nem tudnak semmi perc alatt adekvát válaszokat adni.Mire válaszolnának, addigra már nem aktuális az egész téma.Persze ehhez állandóan képben kellene lenni, hogy mindig a várható dolgok, a háttérben készülő fejleményeket ismerve szólaljanak meg.Ebb sokkal több munkát kéne belevinni.
Puzsér olyan, mint egy nyakba akasztott pendrájv, mindig mindent tud.Ilyen lenne egy ideális MSZP vezér, aki nem hezitál kimondani a véleményét, és átlát a szitán.

Kibic37 írta...

"
Orbán vadul tanult, tanult Hitlertől és tanult Sztálintól, tanult Luthertől és tanult Torgyántól, de meg is lett az eredménye..."
Pupu! Finkelsteint szándékosan hagytad ki? Szerintem leginkább az ő munkásságának köszönhetjük a mai Orbánt...

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Tudtommal Kósáné Kovács Magda a DK politikusa lett, mivel együtt mentek el az MSZP-ből Gyurcsánnyal, meg a többiekkel.
A DK vár, mert ezt a taktikát tudják felvállalni.
Érdekes, hogy mindenki azt vizionálta, hogy Gyurcsány a hatalomra készül törni.
Most azonban, hogy nem úgy viselkedik, mint egy vaddisznó, mindjárt nyuszifülnek titulálják.
Az az igazság, hogy még mindig ő az egyik legjobb politikus a baloldalon, tegyük hozzá, hogy sajnos. Elég szegényes a választék, a többiek a térdéig se nagyon érnek fel.

Egyet tudok, ha Gyurcsány el kezdene "mozgolódni", rögtön újra nekiesnének jobbról is és balról is.
Szerintem ne várjunk többet a DK-tól, mint amit ők tudnak képviselni. Elmennek ők a falig, ha úgy látják, hogy ez lehetséges.
Sajnos, azt kell, hogy mondjam, hogy ma nincs forradalmi hangulat. Ilyenkor tényleg az apró lépések politikája az eredményes.
Szanyi is csak egy bohócnak tűnne fel a "vergődésével" és nem hinném, hogy sokra vinné az MSZP szekerét. Legfeljebb Thürmerék felé tudná vinni a "Balra Magyarral". Ezt már megpróbálták és nem sokra mentek vele, tanulhatnának belőle.

Üdv Sphagin.

PuPu írta...

Kedves Joebácsi, tájékoztatlak, hogy Orbán soha, sehol, egyetlen napot sem húzott le, nemhogy a közigazgatásban- ő helyből politikus lett.
Ért még a kolbásztöltéshez meg a birkapörkölthöz, meg a lopáshoz, de ahhoz nagyon.
Nekem egyébként nincs messiásom, nem is volt, de mindegy.
Egyébként a varjú is énekesmadár, ő is estin végzett.
Ami Lampert Mónikát illeti, nem hinném, hogy ő lenne az egyetlen Magyarországon, aki nem ismeri az ortodox zsidókra vonatkozó vallási előírásokat, szerintem te is azt hiszed a ciceszről, hogy a macska becézése Tel Avivban...
Lendvai Ildikó és Kovács László tapasztalt politikusok, Kovács László nemzetközi kapcsolatrendszerével pedig kevés mai politikus dicsekedhet.
Vadai Ágit kritizáló soraid pedig el fogom fogadni, ha majd elmondod annyi nyelven, ahányon ő beszél...
Ez nem jelenti azt hogy ők hibátlan emberek, de mindahányan minőségi politikusok, ellentétben a tieitekkel, akik legfeljebb tölteléknek jók a Nemzeti Disznósajtban.
Joebácsi, általánosságokat emlegetsz, miközben a téma már megint nem az, mint amit te annak gondolsz.
Talán inkább olvasgatnod kellene, nem gondolod?
:O)))


Villon írta...

Joebacsi.
Okosnak lenni es okoskodni, akarom mondani hulyeskedni es hulyenek lenni egy masik dolog. Nem attol lessz valki "patas" vagy "becsuletes" hogy a jobb vagy a baloldali politikaban hisz. Az a siralmas Fradi drukker MTK drukker szindroma, es az a kiirthatalan rogeszmed, ami ujbol es ujbol altalanossagokba torkollik (demokratak)
egy kisse unlmas akarom mondani siralmas. Szoval Joebacsi nem kenyszerit senki arra, hogy nevetsegesse tedd magadat... Vagyis ha mar mindenaron irasi kenyszered van, probald meg a karattyolast a mondanivalotol megkulomboztetni.

1970 írta...

Joebacsi

Kezdjük ott, hogy nem önnek írtam, amit írtam.
A másik, hogy nekem nincs "messiásom" (Gondolom önnek van, ha erre hivatkozik, de ez nem az én problémám.) - ezek szerint ön a szövegértő olvasás készségét nem sajátította el alsóban, vagy képtelen helyesen értelmezni egy szöveget. Az első esetben sok-sok gyakorlással lehet fejleszteni ezt a hiányosságát, a másik viszont képességbeli hiány, ami hát.... szóval....nem fest igazán jó képet önről. De, próbálja meg szorgalmasan gyakorolni az olvasást, hátha...

Joebacsi írta...

Pupu

Ha jól emlékszem az életrajzára,akkor meg kell hogy cáfoljalak. Tudtommal 2-3 évig jogi előadó volt a szolnoki földhivatalban.
Nem írtam, hogy baj lenne az esti iskolával, én is úgy végeztem az MSC-t.
A zsidó szokásokkal kapcsolatban igazad van, én se tudtam róla. Viszont nem is vagyok belügyminiszter, szóval nekem nem "illene" tudni ilyesmiket. Elképzelem, hogy Pintérrel történne ilyesmi, szerintem Te is azonnal jelentkeznél felháborodott posttal, hogy hogy lehet valaki ennyire bunkó.
Vadai: elismerem, hogy sokat tanult, és a nyelvtudását is (2-vel több nálam). De ettől még nem lesz valaki jó politikus! Nem véletlen hogy Fletó ragaszkodik hozzá, hűen kiszolgálta az "elkúrásban". De ami a legvérlázítóbb vele kapcsolatban az a 2006 okt 23. eseményeivel kapcsolatos nyilatkozatai, és a vizsgálóbizottság anyagának titkosítása. (Még szerencse, hogy a fidesz a kétharmaddal feloldotta)
Amúgy ha ráérsz, van egy klasszikus vitája menekültügyben a Rezsiszilárddal, fel lett vele mosva a padló. (Nem csak akkor, hanem az azóta történtek tudatában főleg)
De nem folytatom, mert megint tereléssel vádolsz, pedig a Neked írt rész szerintem ontopic volt.

1970

Annyira birom, amikor ilyen önérzetes vagy. Persze jelzőket osztogatni te szoktál, nem én. Szerinted erkölcstelen vagyok, mert nem éljenzem a Kádár rendszert. Szerinted én semmit se tudok arról a rendszerről. Például kb 2 hete írtad, hogy milyen igazságos volt akkoriban, hogy mindenki tanulhatott. Hát "Egy lószart Mama", hogy klasszikusokat említsek. Nekem 2 nagyapámból egyik se tanulhatott tovább, az egyik azért, mert az apja és a nagyapja is orvos volt, és a felvételin megmondták neki az elvtársak hogy hiába kitünő érettségi, és hibátlan felvételi, a rendszernek nem kellenek orvosdinasztiák. A másik meg azért volt feketelistán, mert az apját elkapták egy fél zsák kukoricával.
Ezenkívül habzó szájjal diktatúrázol, miközben épp a te Kádár rendszeredben jött a fekete autó, téptek le körmöket, akasztgattak politikai vélemény miatt...
Szóval moralizálhatsz nekem, szerencsére annak a rendszernek a hívei lassan kihalnak Thürmerékkel, a munkásőrökkel és az ávósokkal együtt.




PuPu írta...

Na, akkor tisztázzuk, hogy kiről beszélsz?
Engem nem érdekel Pintér illemtudása, annál inkább érdekelne az olajmaffiával való kapcsolata.
Vadai pedig olyan-amilyen, mindenesetre egy Németh Szilárdhoz képest maga Golda Meier.
A 2006-os eseményekbe ne menjünk bele, Vadai pedig nem volt belügyminiszter, önállóan nem titkosíthatott semmit, 2006-ban a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság, valamint a Nemzetbiztonsági Bizottság tagja volt.
Minden politikust sokféleképpen lehet értékelni, te - gondolom - Orbán Viktort államférfinak tartod, én meg köztörvényes és politikai bűnözőnek.
Ezek a nagypapa-történeteid meg legfeljebb a Rákosi rendszerben születhettek, nem kell állandóan összemosni Sztálint Kádárral vagy Horn Gyulával.
Kukoricát lopni meg egyik rendszerben sem dicsőség, és akkor még a zsák nagyságáról szó sem esett.
Ne kényelmeskedj, szerintem...
:O)))


katsa írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Joebacsi írta...

Pupukám, vádaskodás, és tények letagadása/meghazudtolása helyett nem kéne ennyire védeni azt a rendszert.

Oktatás:
Amúgy a 2 történet a 60-as évek elején/közepén játszódik, szóval nem Rákosi (de ez lényegtelen, mert Kádár minden tekintetben a jogutódja).
De ilyen történetek később is tucatjával fordultak elő.
Például Zacher Gábort ugyanezért nem vették fel az orvosira. (csak másodjára) Vagy ott van Bujtor István (vagy Frenreisz, már nem emlékszem), neki az volt a "bűne", hogy állítólag burzsoá volt (Gundel unoka)
A másik történethez nem írtam hozzá (nem akartam regényt írni), hogy a kukorica a "saját" (=államosított) földjéről származott. De teljesen mindegy, normális helyeken a gyerekeket nem szokás az apák (vélt vagy valós) "bűneiért" megbélyegezni. És nem kéne azt hazudni, hogy "bezzeg akkor bárki tanulhatott". mert ez is része volt a Kádár rendszernek.

Pintért csak azért hoztam ide, mert ő most a belügyminiszter, csak innen a párhuzam Lamperthel. Az olajügy tényleg csúnya történet, viszont Pintér abban viszonylag kis hal volt. Sok tanúvallomás szerint a főkolomposok az mszp padsoraiban ültek, a szálakat például Csintalan mozgatta.

Van még néhány hasonló tárgyi tévedés az írásodban, de most nem érek rá

Kapat írta...

Joebacsi!
Választott nickneved ellenére, elbeszéléseid alapján 20-as éveid közepén járhatsz.
Javaslom, ha oktítási céllal teszed kinyilatkoztatásaidat, ne hallomásból és a "családi archívumból" szerezd be ismereteidet, hanem tölt el egy kis időt a kor hiteles tanulmányozásával!

Kapat írta...

JAV: tölts

Joebacsi írta...

Kapat

Nem nyert. Az osztrákok szeretik a neveket "elnémetesíteni", így lesz Erzsébetből Liza (Erzsébet - Elisabeth - Liza) vagy Sanyiból Alex (Sándor - Alexander - Alex) és esetemben Zsolt (nincs német megfeleője) - Joe. A bácsi csak poénból van, hirtelen nem jutott jobb eszembe, amúgy a 30as éveim közepén járok.

Nem csak a családi archivumbol vannak történetek. Olvass el néhány magyar önéletrajzot, garantálom, hogy tucatnyi ilyen vagy hasonló történettel fogsz találkozni.

De tudom, ilyen nincs, nem is volt soha....

Joebacsi írta...

Utolsó

Kapat

Épp olvastam Czeizel Endre életrajzát, az is tele van hasonlókkal. Gimnáziumba nem akarták felvenni "kapitalista" származása miatt (értsd, apja cipészmester volt, tehát egy rohadt "maszek"), csak bundázva került be. Aztán az orvosira se akarták a származása miatt felvenni, csak a sporteredményei miatt került be.
Na most ő egy a tízezrekből, akiknek a szerencsés csillagállás miatt sikerült (először a szüleinek volt pénze lefizetni az igazgatót, másodszor meg mert nem "csak" kitűnő tanuló,hanem jó sportoló is)

Valaki, aki nagyon unja írta...

Kedves Zsolt!
Ha már adtál választási lehetőséget, most maradok a magyarnál, igaz állítólag, aki ezen az oldalon megnyikkan, az nem az. Annyiban még helyes is az echte magyar mivoltom feszegetése, hogy túl sok bennem az osztrák vér, ahhoz, hogy teljesen magyarnak valljam magam.

Azt gongolom tapasztalatlan vagy, és ez nem baj. Én sem tapasztaltam meg a Rákosi-korszakot, csak láttam, hallottam, olvastam. Nem ugyanaz, mint megélni.
A Kádár-korszakot megéltem, legalábbis az utolsó kb. 20 évét. Elég sokat ahhoz, hogy megtanuljam értelmezni a körülöttem lévő világot, éééés kritizálni, mint minden jóravaló fiatal tabudöntögető.

Azóta sok év telt el, és lehet mondani, hogy "csak a szépre emlékezem", de nekem legalább emlékekben jutott belőle. Nem leszek cseppfolyós a gondolatára, de hiányzik, bevallom.

Bizony - szabadon tanultunk. Senki nem korlátozott, legfeljebb az elmebeli képességek.

Látod, Orbán is lehetett jogász (igaz apuci párttikár volt, a hatalmi gépezet egyik csúcsa akkor - volt kitől tanulnia), pedig már akkor utálta, amikor belekezdett - hatalmat és pénzt akart. Jóindulatú, hétköznapi emberek, a jogrendszer csűrcsavarjainak kiszolgáltatva - perfect! Ez a szakma tökéletesnek tűnt.
Sok ész sem kell hozzá - ahogy a mi időnkben mondták: "a joghoz csak fenék kell". Így kerülhetett be pl. Deutsch Toma, akinek se esze, se feneke nem volt hozzá, de aztán 12 év után csak átnyomták. (Nem mondom, hogy nem volt ott olyan is, akinek esze is volt, dehogynem. Néhányan.)

Amikor nagy "kedvencem" OV odakerült, hogy el is helyezkedjen jogászként, rögtön nem tetszett a rendszer, mást keresett a céljai megvalósítására. Vezetőképző intézet, jól hangzik. Könnyű meló, összeköttetések, kapisgálta, mit akar. Nem véletlenül került Soros-támogatásba. Nekem nem ajánlotta senki. Én csak átlagember voltam, nem nyomultam senkinél. Orbán megtette helyettem.

Aztán pártot alapított, segítette mindenki (mert csakúgy nem megy, ugye tudod?), politikus lett ő is, mert látta, lehet a zavarosban halászni. Vitte magával az értelmesebbnél értelmesebb (??) társait. A cél ugyanaz volt. Hatalom és pénz.

Állatira nem érdekelte az, hogy jó politikus legyen. Felfelé mászott, és mindig abba az ágba kapaszkodott, amivel egyre feljebb jutott. Semmi és senki nem érdekelte. Most sem érdekli. Még a társai sem. Még Ti sem.

Ha egy percig is úgy gondoljátok, hogy azt képviseli, amit Ti, rettenetes nagyot tévedtek. Orbán egyedül magát képviseli. Ha holnap arra lesz szükség, hogy a fejeteken állva jusson a magasabb ág felé, egy percig nem fog hezitálni.

Ez egy gátlástalan, önző, félművelt tahó, aki előtt leborultok, mert Titeket képvisel. Bead Nektek egy csomó blablát a Kádár-rendszerről, hogy mi lejjebb kerüljünk a köztudatban, mi, akik azt állítjuk, hogy szó sem volt arról a terrorról és megkülönböztetésről, amit pl. Te is írsz. Kritizáltuk, volt mit.

Orbán számára eszköz - leamortizálni minket, Nálatok idősebb generációt, ez a köztes cél.
Elszakítani Titeket tőlünk, akik egy más véleményt képviselünk, akár a Kádár-rendszerről is (és megsúgom, elég sokan vagyunk - a legkülönbözőbb politikai beállítódással).
Ha a terve sikerül, beetetni Benneteket ellenünk, nem neki kell szembefordulni velünk, megteszitek helyette Ti.

Szóval, egyszerűen 2017-ben Ti vagytok a magasabb ág, de NE felejtsd, holnap más! Borítékolom. Mondhatnám, fogadjunk! Kár, hogy egyikőnk sem nyerne vele ):
Pillanatok alatt átlép majd Rajtatok, s akkor lehet kapkodni, kedves. Mert akkor már késő.

Tényleg nem látjátok, mire megy ki a játék?
Én nem kérem, hogy olvass, csak azt, néha állj meg egy percre, és gondolj bele, hátha nekünk van most igazunk.

Én nyugalomban nőttem föl, Te gyűlölködésben - lehet, hiába kérem, hogy megérts. Ha külföldön jártunk, boldogsággal integettünk, dudáltunk, ha magyar autóval találkoztunk, mert egy ország, egy nemzet voltunk.
Most?
Orbán kezenyoma ez, én látom, mi veszett el.

Joszi írta...

Ennek az akármilyen bácsi fedőnevű Fidesz ügynöknek, tényleg sikerült a blogot tönkretenni.Mindenki az ő hülyeségeire reagál, válaszol, vitázik, holott szóra sem érdemes provokációk.Mindegy , hogy Pupu miről ír, nem arról folyik érdemi vita, beszélgetés , mint régebben, hanem, az ismétlődő avosozas , barom rágalmak vitatasa folyik.Kerlek fejezetek be, akármilyen bácsit ki kell tenni a hóra , s nem etetni, életben tartani, mert élvezhetetlenné tesz mindent feladata szerint.Komolyan veszi bárki ezeket a pl. tanulás a Kádár rendszerben ügyeit?Engem pl.nem vetTek fel a jogra, mert nyilvánvalóan üldöztek a KISZ titkarokat.Az már egy ilyen rendszer volt.Na kb. ilyenekre ,mit kell reagálni?

Kovács Erzsébet írta...

Valaki, aki nagyon unja-nak:

Teljesen igazad van.
Csak egyet nem írtál meg: ha Orbán valami ellenállásba ütközik, nem hogy fékezne, inkább begyorsít, hogy mire észbe kapna a jó nép, már elkésett.Példának lehet hozni a kisvasútját és a többit, ami nem ekkora kiadás volt.Ez a hatalom felmutatása, hogy minden civilnek az inába szálljon a bátorsága.
Ez ami most kezdődik,hogy rendőrök viszik ki az orvosoknak a házi feladatukhoz az eszközöket, ez is egy
hatalom felmutatására irányuló eszköz,gondolom nem civil ruhások viszik.Mivel én is a cégnél dolgoztam,
egy kicsit a rendőri munka lesajnálásának tartom,külsőségeiben pedig a rákosi idők hideg fuvallatát hozza.
Minden esetre a betegjogok védelmére hozott jogszabályokat is újból át kellene gondolni.Lenne miért.

Joebacsi írta...

Valaki, aki nagyon unja

Orbánnal kapcsolatban sok igazság van az írásodban, még akár egyet is érthetünk.
Ha elolvasod az eredeti hozzászólásomat, azt szerettem volna csak jelezni, hogy az írásod nagyjából mindenkire érvényes. Ha Orbán az iskolapadból lesz politikus, akkor fuj, Botka/Vadai esetében csak egy mellékes apróság.

Amíg Apró Antal (unoka)veje az alternatíva, Gyurcsány személyében, aki a Nagy Imrét kivégző apósa kapcsolati tőkéjének (és titkosszolgálati papírjai) hála szedte gennyesre magát, addig mi is a kritika tárgya ?*

Ha már történelemhamisítás: az ugye megvan, hogy a pufajkás foximaxin végzett, aztán a rendszerváltás után hirtelen lett belőle "közgazdász", vagy a biztonságpolitikai szakértő Tálas Péter, aki tudományos szocializmust végzett, és ebből vedlett át "történésszé"

Mindegy, a vita onnan indult el, hogy állítólag akkoriban bárki tanulhatott, erre hoztam 2 családi példát, és 3 ismert/köztiszteletben álló hírességet, akik bizonyítják, hogy nagyon nem így volt.

Az idősebb korosztály összeugrasztásával jönni meg nettó demagógia. Épp azt mondja mindenki (balos közgazdászok IS), hogy alapvetően az a baj, hogy mindenki az ő feneküket nyalja, és Pogátsától Vértesig azt mondják, hogy túl magasak a nyugdíjak. De hát ezt is ismerjük, a tavalyi Erzsébet utalvány az fúj, szavazatvásárlás, ellenben a 19 ezer forintos "jóléti rendszerváltás" az neeeeeeeem, ugye? :))

* Szóval ok, hogy szerinted Orbán esetleg apai hátszéllel lett az, ami. Akkor légszives legyél őszinte, és mondd meg, hogy mi lenne ma Gyurcsány, ha nem Apró Piroska az anyósa?
Szerintem egy külvárosi autónepper lenne maximum, az adottságai megvannak hozzá, például a gátlástalan hazudozás.
Kóka és az Elender/Sulinet?

Így megy ez sajnos, és minden oldalon!
Megmondom őszintén, hogy azért fogok (életemben másodszor) 18ban Orbánra szavazni (csipesszel az orromon), mert a sok lopás mellett ő csurgat vissza a legtöbbet lefelé. És ő az egyetlen, aki nem a középosztály kizsigereléséből (Fizessenek a "gazdagok")akar a farkukból megélők között szavazatokat vásárolni, meg a lumpeneket szaporítani.

1970 írta...

"Én nyugalomban nőttem föl, Te gyűlölködésben - lehet, hiába kérem, hogy megérts. Ha külföldön jártunk, boldogsággal integettünk, dudáltunk, ha magyar autóval találkoztunk, mert egy ország, egy nemzet voltunk.
Most?
Orbán kezenyoma ez, én látom, mi veszett el."

Kedves valaki, aki nagyon unja!

Itt van a lényeg, erről próbálok írni jó ideje. És baromira elegem van abból, hogy az vádol itt jelzők osztogatásával mindenkit, aki megállás nélkül "libsizik", meg "libsibolsizik". Ide vezetett az, hogy tudatosan atomizálták ezt a nemzetet, gyakorlatilag teljesen tönkretéve mindent, ami ebben az országban érték volt valamikor.

DarthVader írta...

Joebacsi, hogy őszinte legyek, ha te véletlenül velem együtt szavaznál, akkor alapos önvizsgálatot kellene tartanom, mit rontottam el. Úgyhogy te csak szavazz Orbánra.

De azért elárulom neked: te azt kapod tőle jutalmul, amit mi büntetésül. Gondolom, neked megnyugvás, hogy Mészáros Lőrinc megháromszorozta a bevételét egy év alatt, igy már 100 Md körül jár, (500 Nokiás doboz) mert neked is csurgott valami. Szerintem az orrod, de ezen nem veszünk össze.



Valaki, aki nagyon unja írta...

Joszi
Joe bácsira reagálni nem más, mint komolyan venni azokat, akik még mindig az Orbán fanklub tagjai, és szerintem, eltolják az országot mindenféle katyvasz ismeret birtokában a háztól.
Nem tudok változtatni a dem. ellenzék felállásán, párbeszédén (Hhmmm...), de le tudom írni, hogy amit mond, az ostobaság. Persze, ez is egyfajta túlzott optimizmus - látva a reakciót.

Bocs, Joe bácsi, de ez van. Végig sem gondoltad, mit írtam, vagy, és úgy tűnik ez a helyzet, semmi más nem érdekel, csak a baksis, amivel Orbán lefizet.
Nem érted, hogy ma Téged fizet, holnap azt, akiből több hasznot remél? Nem érted, hogy az ország leépülése a Te leépülésed is?
Ezen a szinten nem lehet vitatkozni. Csak ne gyere azzal, hogy magyarság, meg erkölcs, meg haza, meg mindenféle, mert nem hangzik jól annak a szájából, aki csak a pénz csörgését hajlandó meghallani.
Eladó vagy, ennyi. Már értem. Te is érted, ugye? Nem mondom, hogy rosszabb vagy, mint Orbán, elég, ha ugyanolyan.
Aggódunk az országért, Téged pedig csak a zsebed érdekel?

S ebből a pozícióból gyurcsányozni, ez azért elég gáz. Csak a pénz érdekel, és összehordasz mindent Apró Piroskától Horn Gyuláig. Csoda, hogy Bajnai kimaradt.
2017 vége van, és ennyi a jövőképed, hogy megfizetnek? S nekem is ennyi a jövőm, mert ilyen emberekből áll a fél ország?

Nekem hiteltelenné váltál, bocs.

Villon írta...

Joebacsinak...
Egy auto megy szembe az autopalyan a forgalommal.
Kozben hagatja a radiot, amely figyelmezteti a halgatokat, hogy egy orult az autopalyan megy szembe a forgalommal. Mire a "vezeto" nem egy orult, hanem szaz es szaz. Te agymosott szerencsetlen, magadra ismersz susukem?

Bárki írta...

A cikkhez - itt egy "ellenzéki" párt vezetője.
https://streamable.com/bp6s9
Annyian bíznak bennük - ezt sem ártana tisztázni a közvélemény előtt.

Joszi írta...

Kedves, Valaki aki nagyon unja! Most tényleg? Tegyük fel, maga a nagy Baky vagy Endre László írna ide, hasonló stílusban, védve Horthyt, zsidozva orjongve szidva mindenkit, arra is reagálni kellene, vitatkozva , s nem elküldeni együttesen oda, ahova való,szemétdombra?

Joebacsi írta...

Valaki, aki nagyon unja

Ez kicsit mellément. Mivel külföldön dolgozok, az én zsebemet közvetlenül
nem érinti, akárki is legyen hatalmon. Sőt, egy menetrendszerű szoci
elkúrással én még jól is járnék anyagilag, mert olcsón tudnék vásárolni! (
Szerinted mi áll az amerikai "demokráciaexport" hátterében, ha nem ugyanez?)
Szóval nem, az érveim nem (elsősorban) anyagi jellegűek. Inkább nem megyek bele mélyebben, nem szeretnék Pupu "vendégszeretetével" még jobban visszaélni.

Villon

Hát igen, tényleg mindenki szembejön. Hónapokig röhögtetek Orbánon, hogy szerinte 2017 a lázadás éve lesz. Aztán megbukott Clintonné, Hollande a béka feneke alá vitte a francia szocikat, bukott Matteo Renzi, a 8 osztályos Schulz a világháború utáni legrosszabb eredményt érte el, 3 hete az osztrák szocik kaptak ki nagyon csúnyán, 2 hete meg a csehek.... De tudom, mindről Orbán tehet.....
Apropó, tegnap jött ki a friss Medián jelentés (remélem azt nem akarod nekem bemesélni, hogy Hann Endrét is a patás fizette le):

"A Fidesz előnye a választani tudó biztos szavazóknál a legnagyobb. Mosat vasárnap 60 százalékot kapna a nagyobbik kormánypárt, míg a második helyezett Jobbik csak 14 százalékot. Az MSZP-re a választani tudó biztos szavazók 9 százaléka, a DK-ra 7, míg az LMP-re alig 5 százalékuk voksolna."

Forrás: http://www.atv.hu/belfold/20171031-median-tovabb-novelte-elonyet-a-fidesz

Egy hete kb ugyanezt mérte a Závecz is, őt is nehéz lenne fideszességgel vádolni.

Ebből van elege az ország többségének, hogy egy törpe kisebbség próbálja megmondani a frankót.

További kellemes gyűlölködést mindenkinek, én kiszálltam!

PuPu írta...

Joebacsi, te rengeteg marhaságot írgatsz és úgy hazudsz, mint a sebesült katona.
Csak mindjárt az első példát: Czeizel apja nem cipész, hanem cipszer volt, ez kb. olyan, mintha azt mondanám, hogy te nem balga vagy, hanem belga.
A cégük 100 alkalmazottal dolgozott, tehát kapitalista volt a javából, viszont a gimnáziumba azonnal felvették jó tanulmányi ereményei miatt.
Nem a hatvanas évek elején, hanem 1953-ban érettségizett, ekkor vették fel az orvosira "sportkapcsolatai révén", stb. stb.
A többi hozzászólásod is hasolóan magas színvonalú, úgyhogy ne is haragudj, de nncs kedvem soronként magyarázni a - mondjuk jóindulatúan - tévedéseid.
Orbán Viktorral kapcsolatban is tévedsz.
Orbán 1987 novemberétől 1988 márciusáig szociológus gyakornokként Budapesten dolgozott a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Vezetőképző Intézetében, továbbképzések szervezésében vett részt. 1988 áprilisától a Soros Alapítvány támogatásával működő Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt. 1989 szeptemberétől 1990 januárig a Soros Alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ban az angol liberális filozófia történetét tanulmmányozta.
Ha neked ez munka, akkor én meg éneklőkanonok vagyok Pápán...
Felettébb sok butaságot is írsz - ha valaki az államosított földről lop, az az államtól lop, mint tudjuk.
Nyugtass meg - nem ingyen vagy ilyen, ugye?
Mert ha ingyen, az azért megrázó lenne!
Mindenesetre kérj emelést, kis pénzért ne égesd magad ennyire!
:O)))



Joebacsi írta...

Pupukám,

a 60as éveket az őseimre írtam. Czeizelnél nem szerepelt dátum.
ráadásul másik hozzászólásba is írtam. Valld be, hogy erőlködnöd kellett, hogy összekösd. Sőt, képzeld, Zachert se a Rákosi korszakban NEM vették fel, hanem 80-81ben. Akkorra már annyit puhult a diktatúra, hogy már nem végleg tiltottak el valakit, hanem "csak" évekig szívatták. Sőt, direkt megnéztem neked, Bujtort 60ban nem vették fel

Na mindegy én vagyok a hülye. Meg bértroll vagyok, több néven is. Sőt, képzeld, 18ban én fogok egyedül a Fideszre szavazni mind a 2 millió nevemen...

Joszi írta...

Pupu! Erről beszélek folyamatosan.Ennek van értelme, ekkora hülyeségekre egyenként reagálni?Unokavejre is reagálni akarsz?Hja, kérdezd meg az ügynököt, hol lenne Széles Gábor , Apor Piroska nélkül?Miutan ez a képződmény szoba hozta, s Horn Gyulát gyalázza pufajkasozva az allatja, aki persze Rosztovban végzett, s nem a Marxizmus egyetemen, de mindig röhög om kell, mikor ócska legfeljebb Pázmányos leértékelt dipolomasok foci maxiznak, hogy , oda jártam szociológia szakositora, másoddiplomáskent.Soha, sehol a szakmában oly nívós oktatás nem volt, nem lesz mint ott.Egyszerre oktatott minket, Hankiss, Cseh Szombati, Ferge , Papp Zsolt, Buda Béla, Kolossi, Kulcsár , Losonczy, Gazso.Soha oly nyitott , sokoldalú , maga színvonalú tanítást, mint ott nem láttam.

Joszi írta...

Hja, megnéztem a Medián, természetesen ebben is hazudik a képződmény.60 százalék véleménye szerint nyerni fog a Fidesz, s nem ennyien szavaznának rá .Mecsoda különbség.

Joebacsi írta...

Joszi

Szó szerint idéztem az atv hírét, és ott ez szerepel, még be is linkeltem! Az eredetit tényleg nem olvastam el, de nem is az a lényeg.
Ja, hogy hazudik az atv? Heuréka, egyetértünk valamiben! :)

Rosztovot én is tudtam, sosem írtam az ellenkezőjét, hiába próbálod a számba adni.

Amúgy a pufajkás maga ismerte be a megszólítását, tudod: "Na és?"

További kellemes gyűlölködést.
Aztán ha lehet egy tippem, és rámuntok, lehet uszítani a külföldi magyarok ellen is, úgyis kezd GyF belendülni. Jelszó: 23 millió román!

Sziasztok

Villon írta...

"További kellemes gyűlölködést mindenkinek, én kiszálltam!"
Tudjatok e hogy ezt a fenti idezetet honnan "plagizaltam".
Nem fogjatok elhinni "Joebacsitol".Aki termeszetesen valtozatlanul "beszall".
Nos ennek az elmebajosnak eddig terjed az "igerete" nem tehet rola senki nem tudja a sajat szinvonalat atlepni.Es mintha mi sem tortent vona tovabbra is ontja magabol a keptelen hulyesegeket. Joebacsi milyen erzes, amikor valaki s@gget csinal a szajabol?

1970 írta...

Kedves Pupu!

Valamelyik poszt kapcsán írtam Magyar Bálintról és a liberális oktatáspolitikáról, akiről/amiről nagyon rossz véleménnyel vagyok. Amennyiben Joebacsi valóban a harmincas éveiben jár, akkor ő az egyik "produktuma" ennek az oktatáspolitikának. Sajnos nem kell csodálkozni azon, hogy összehord szerencsétlen hetet-havat, történelmi ismeretei a nulla felé konvergálnak, szövegértése/szövegértelmezése hiányos.
1791-ben Tessedik Sámuel pedagógus és ev. lelkész a korabeli (felvilágosult abszolutizmus kori) vallási nevelést úgy jellemezte, mint "durva előítéletek, ferde vallási fogalmak káosza". Na, ezt a káoszt érzem én is Joebacsi fejében.

Promenad írta...

Igaz,sokat tanult az általad megjelőltektől,de a legtöbbet Gyurcsánytól. Nevezetesen azt,hogy mit kell mindenáron elkerülnie,ha üdvözülni akar !

Cereus írta...


Kedves PuPu!

Már megint sikerült kikapnunk, egy "őszinte, mindent jobban tudó", ami még nem is lenne nagy baj, ha nem lenne ennyire szorgalmasan író fiatal ember. A Joebacsi seggéről mára gondolom lepotyogott a tojáshéj. Annyi idős lehet mint az unokám, csak Ő tanult, kellően intelligens, és soha nem venné a bátorságot normális, sokat megélt (világot látott) embereket kioktatni.
Butuska félig gyerek fejjel, ezek a mesék számára, lehetséges hogy hihetőnek tűnnek.

kekec írta...

DartVader:
nem a BEVÉLTELE, hanem a VAGYONA nőtt 3-szorosára Nemzetünk Gázszerelőjének. A kettő közötti különbségből életünk végéig úriasan élhetnénk Pupuval és az olvtársakkal együtt!

T. Olvtársak: bár némileg fárasztó, esettanulmánynak érdekesek ezek a joebácsis szövegek. Később majd pszichológus doktori disszertáció témáját képezhetik pl "A fidesz nevű agybaj tipikus hívőjének szövegei pszihotikus vonatkozásai" vagy más címen.

Mondjuk a mai ellenzéki politikusok szövegeinek nagy része is beleillik majd valahova mellé, egy másik disszertációba. Vagy TGM mai szövege is elemezhető e tárgyban:
http://hvg.hu/itthon/20171102_TGM_Gyurcsany_kettos_allampolgarsag_szavazati_jog_?s=hk

1970 írta...

Kedves kekec!

Ezeken túlmenően majd valamikor azt is elemezi fogják, ami az ország egyetlen Hospice Háza körül folyik jelenleg, és ami talán mindennél többet elmond ennek a rendszernek az embertelenségéről (pl.: ahogy nagyképűen és lekezelően reagálnak az intézmény kérésére). Összeszorul a szívem, ha ezt a témát meghallom, mivel sajnos egy közvetlen családtagom révén magam is érintett voltam a témában. Hol vannak ilyenkor a nagy hatalmú, gazdag miniszterelnöki strómanok (mondjuk: Vajna úr, aki anno nagy mellénnyel adta a nevét a hospice rendszerhez, egykori barátnőjével együtt, de említhetném a felcsúti gázszerelőt, aki lassan hazánk leggazdagabb emberévé növi ki magát, vagy Csányi és Demján urak - mindegyik számára évi 50 millió a morzsa töredéke).
És hol van az ellenzék?
Ennek a rendszernek egy istene van, a pénz, a többi egy ócska máz, üres duma. Beszélhet itt mindenki a "keresztényi szeretetről", hiteltelen az egész.

anteus írta...

Meir

PuPu írta...

Stimmt.
Így jár, aki kapkod...
:O)))