2017. október 11., szerda

NEM CSINÁLUNK SEMMIT, DE AZT LEGALÁBB JÓ HANGOSAN

Az MSZP a választásokig nem kezdeményez a parlamentben vitanapot, nem vesz részt ötpárti egyeztetéseken, nem fordul a köztársasági elnökhöz és az Alkotmánybírósághoz.
Maga a párt jelentette ezt be, a választások előtt fél évvel, tovább lelkesítve amúgy is lelkes választóit.
A DK pedig lelkesedett az ötletért, mondván, éppen ideje volt, hogy az MSZP belássa, hogy 
az Orbán-kormány kiüresítette az Országgyűlés intézményét, ami mára kizárólag az orbáni hatalomgyakorlást elfedő díszletként szolgál.
A DK egy évvel ezelőtt, ugyanezen okból vonult ki a parlamentből. Naivitás lenne Orbán döntései ellen Orbán csatlósánál keresni orvoslást, ezért hosszú ideje nem fordulunk sem az AB-hez, sem a köztársasági elnökhöz.

Bár az MSZP döntése a parlamentből való kivonulással lenne teljes, mindenképp üdvözlendőnek tartjuk a párt lépését. Tartozunk az embereknek annyival, hogy nem játszunk a Fidesszel demokráciásdit a köztársaság romjain.


Bravo.
Hogy a demokratikus oldal PR szakemberenél (?) egy lottyadt körtétől berúgott bánatos liba is jobban teljesít szakmailag, azt eddig is tudtuk, csak azt nem akarom elhinni, hogy minden választás előtt rájuk tör a sötétség, és csak a pénzt ismerik fel benne, miközben vadul vakarják a fejüket...
Elemi igazság a propagandamunka terén, hogy nem használunk negatív szavakat, fogalmakat, nem operálunk saját magunk vonatkozásában tagadó szófordulatokkal.
Nem arra helyezzük a hangsúlyt, hogy mit nem fogunk tenni, hanem arra, hogy mit fogunk tenni, megvalósítani, ha a választó ránk adja a szavazatát.
A választó nem hülye, pontosan tudja, hogy ez a vállalás a "nesze semmi, fogd meg jól!" kategóriájába tartozik, semmit nem hoz a konyhára, csak a Fidesz dőlhet már megint elégedetten hátra a fotelben, ami indokolt is Orbán akut kávémérgezése miatt.
Szóval, ezt a fontos dolgot már tudja a választó, - nevezetesen, hogy az MSZP nem csinál semmit.
Ezt ugyan ezidáig is sejtette, de mára a hiányból erény lett, amit fennen lehet lobogtatni - Mariska néni, Józsi bácsi! innetől kezdve elvhű módon nem teszünk semmit, amit megtehetnénk, még azt sem!


A DK meg a világ legkorlátoltabb módján még üdvözli is a hebehurgya és haszontalan döntést, mert ezzel igazolva látja a saját szerencsétlenkedését a Parlament munkájában való részvétel szüneteltetéséről.
Emlékszem, Bartus Laci bojkott-terve ellen mekkora hisztit csaptak a pártok képviselői, de most hirtelen minden más lett - fél évvel a választások előtt.
Ez nem lehet véletlen, ennyire hülye spontán módon senki sem lesz ilyen rövid idő alatt...
Jómagam most sem látom üdvözítőnek, hogy eldobjuk a nyilvánosság előtti megszólalás lehetőségét, de persze nem is vagyok olyan tehetséges szakember, mint akik a demokratikus oldal PR munkáját szervezik.
Nem tudok mást látni ebben, mint rapid megvilágosodást, melyet nagy valószínűség szerint Orbán gyertyája váltott ki, melynek fényénél kiderült, hogy akár még zavart is okozhatna a Fidesz propagandagépezetében, ha most minden ellenzéki párt csőstül borítaná a közélet asztalára Orbánék bűneit, felhasználva minden lehetséges fórumot, módszert és médiumot, és legfőképpen a jövőre vonatkozó elképzeléseit, terveit, céljait.
Balatonalmádiban láttam a lefestett Mi dolgozunk - ti loptok Jobbikos plakáthelyeket, melyekre festékszóróval felírták, hogy a plakátot le lehet takarni - az igazságot nem...
Aki ezt odafestette, több érzékkel rendelkezik a tömegpropagandához, mint azok, akik világ csúfjára pénzt vesznek fel el nem végzett, vagy gyalázatos színvonalú munkájukért.


Közben a Jobbikot megszűntetéssel fenyegetik, ami azt mutatja, hogy a hatalom retteg, és a helyükben én is rettegnék, hiszen annyi van a rovásukon, hogy ha Mátyás király csukatta volna be őket bűneikért, és meggondolatlanul harmadolnák a büntetést, még mindig a Budai Vár kazamatáiban lennének a falhoz láncolva.
A sufnipártok hozzák szokott formájukat, üszkén hirdetik vágyaikat, mint prognózist.
Az MSZP megszűnését vizionálják, a DK erős meggyengülésével egybekötve.
Van egy rossz hírem számukra: egyiktől sem kell tartaniuk, aki szélkakas volt, az már mind-mind az ő soraikat erősíti, aki maradt, az kitart a viharban is.
Remélem, jön még olyan vezető a viharvert párt élére, aki képes lesz fiatalokat, új arcokat vonzani, hiszen a fiatal ab ovo baloldali, az igazság és a méltányosság bajnoka - hacsak valamilyen radikalizmus nem tudja hitelesebbé tenni magát előtte - de erről meg nem ő tehet...
De addig még sokat kellene dolgozni - vagy lehet visszamenni autófényezőnek...
 
:O)))

9 megjegyzés:

kekec írta...

Pupu, azért nem annyira negatívak:
"A parlamenti műfajokon – napirend előtti felszólalásokon, interpellációkon, azonnali kérdéseken – túl a Parlament falain kívül részországgyűléseket szerveznek,"
azaz egyrészt azt az eszközt, ami egyáltalán eljut a választókig - továbbra is fenntartják
(mondjuk a DK azért vonult ki, mert a "függetlenek" közé kényszerítve erre eddig sem volt lehetőségük) másrészt azért csak kezdenek valami pozitívat is a részországgyűlésekkel.
Továbbá amitől távol maradnak, az valóban csak a bohóckodás szóval jellemezhető: a billogos marhák, a bajuszos sz@ar és a fidesz obstrukció miatt meghiúsuló, vagy az ellenzék között maradó "vitanapok"
A necces az lesz, ha netán a jobbik is kivonul, és részt kíván venni a részországgyűlésekben. :-)))
És azért ésszel obstruálnak: a bizottságoktól való távolmaradást nem jelentették be - az ugyanis tiszteletdíj megvonással járhatna.

PuPu írta...

Nézd, kedves kekec, ezt a választókra tett hatás szerint kell értékelni, a választó meg ebből azt jegyzi meg, hogya szocik nem tesznek valamit.
Ezerősen kontraproduktív, a pártnak az egyébként is gatya helyzetében azt kellene kommunikálnia, hogy mit tesznek, az azonnali kérdlések, interpellációkról lehetőségéről lemondani pedig butaság.
Az országgyűlésben történő valamennyi akció hír, azokól beszámol a sajtó, még ha ellenségesen is.
Azt hiszem, Gábor Zsazsa mondta, hogy mindegy, hogy mit mondanak, csak beszéljenek róla - ő jobban értett a tömegkommunikációhoz, mint az MSZP meg a DK szakértői együttesen.
Ezek a részországgyűlések jók a saját tábor ébrentartására, de minden lehetőséget meg kellene ragadni a jelenlét és akrtivitás felmutatására.
Ez most azt mondja: nem csionálunk semmit, a Dk meg azt, hogy de jó, mi már régen nem csinálunk semmit...
:O)))

jarisz írta...

Abszolut nincs arra szukseg , hogy elmutnyocevezzen a fidex a parlamentben.
Ki kell menni az emberekhez, mert leszoktak (a part meg elszokott, beszart a neptol) az un. Baloldalrol....
EDDIG:
Mukodott a fidiotak multra mutogatasa, de mara mar tobb vaj van a zsirdisznoek fejen, mint a Maszopen volt anno.!?
NYOMAS A NEP KOZE A SZENCCSEGIT.:-P :-P

Promenad írta...

AZ Mszp uj jelszava : DOLCE FAR NIENTE !

mavtelep írta...

Remélem jelszónak inkább az "elmútt8évet" választják...)))
Másrészt : Emberek ! A választás előtt FÉL ÉVVEl még mindig az MSzP-t kell amortizálni ?!
Tesznek, mondanak amit akarnak, ha emlékeim nem csalnak, már 16 éve ők képviselik az ügyeletes bűnbakot.
Széééép...
Szervusztok, jó napot !

mavtelep írta...

P.s.: a XIII. ker. létrehozott egy Diagnosztikai Centrumot, ezt lehet terjeszteni pl. a parlamentben is...)))
Éljen Tóth József !

pleinair írta...


Örülök, hogy Botka eltűnése után azonnal tárgyalásokba kezdett az Mszp. Most, ha a taktikai lépések közé becsúszna egy-egy hiba, akkor se kiabáljuk ki ország-világ előtt, hogy hülyeséget csináltak, gyöngék, stb. Különösen akkor, ha mint most, igazuk van, csak talán első hallásra félreérthető a felületes hallgató számára. Ők is meg fogják érteni, ha az ellenzéki médiumok és közszeretetnek örvendő bloggereink nem azt sulykolják, hogy 'már megint hülyeséget csinálnak, gyöngék," stb, hanem érthetően megmagyarázzák, mit, miért tesz a végre utolsó pillanatban tevékennyé lett Mszp.

Kekec pontosan idézte, hogy mi az, amire nem érdemes egy demokratikus pártnak időt fecsérelni csak azért, hogy a demokrácia díszletét játszhassa háttérül ennek a gazember, tolvaj, hatalombitorló diktátornak. Interpellációkon, napirend előtti felszólalásokon, azonnali kérdéseken aktívan részt vesznek, ezen felül pedig az országot járva "rész-országgyűléseket" tartanak. Gondolom azért, hogy közvetlen kapcsolatot tartsanak a lakossággal és a helyi problémákat is megbeszéljék.
Nekünk nem az a dolgunk, hogy a választók előtt lejárassuk az MSzp-t. Azzal csak orbán hatalmon maradását segítjük.

góbé írta...


Kekecnek nagyon igaza van ! Értelmes, gondolkodó emberek belátják, ugyan miért kellene pártjainknak lealázó epizódszerepeket játszani a fidesz bábszinházában...

PuPunak méginkább igaza van, merthogy hazánkban elég szükös a kinálat az értelmes gondolkodó fajtából, s mivel azok inverze van többségben, ők a dominánsok a választáskor.

az M1..2.3.n! csatornákon nevelt Józsinak, de az intelligensebb fideszre szavazónak is szüksége van olyan matolcsi féle gustustalan pökhendi, szembeköpő agymenésekre ahhoz, hogy elgondolkodjon, túlzó förtelemnek találja, melynek nyomán kétszer is meggondolja hogy szavazzon-e még egyáltalán rájuk.
Józsi joggal háborodik fel: 'ha én is rokon vagyok, mi a durva anyádért jut nekem 28/47.000 Ft., a másik rokonnak meg 3-5 milla havonta ??? És bizony, a fidesz környékén is nem kevés undort keltenek az ilyen nyilatkozatok, nem kevesekben.

Igenis, kell kinos kérdéseket ország-világ előtt a parlamentban feltenni, közérdekü adatokat igényelni stb., orditson annak aki képes felfogni : mellébeszélnek, semmibe vesznek, lopnak, lexarják, lenézik a magyart, a hazát !

Ugyan ne mi huzzuk már me fülünket-farkunkat, mert emeszpéék hét év töketlenkedés, szerencsétlenkedés után kiköhögték magukból azt a bottkát, aki 9 hónapon át kerékkötője volt a demokratikus oldali együttgondolkodásnak, majd most az utolsó pár hónapra jófiúk szeretnének lenni, vagy legalábbis annak látszani.

kekec írta...

Pupu. két malomban örölünk! Mert szerintem éppen a közönséghez eljutó akciókat (napirend előtti felszólalást pl) fenntartják, és a többi, az átlagolvasóhoz el sem jutó akciót (alkotmánymarháskodás, elnökuramozást, vitanap kezdeményezést) nem fogják művelni.
Ez azért igen távol áll a DK kint is vagyok-bent is vagyok ""kivonulásától"
Mondjuk az bájos, hogy a lakhatási vitán sem akarnak részt venni, amit a DK viszont aláírt.
Ha lenne eszük kimondták volna, hogy erre azért nem vonatkozik, mert már korábban egyeztették és nem új kezdeményezés.